11 krachtige voordelen van een ochtendroutine

Vind je het moeilijk om vooruitgang te boeken met je doelen? Misschien heb je ze zelfs opgegeven omdat je gewoon geen tijd kunt vinden om er moeite voor te doen.

Je werkt van 9 tot 5, zorgt voor van de kinderen, het beheren van een huishouden … wie wil er niet gewoon een paar afleveringen streamen na het eten en het een avondje uithouden?

Natuurlijk, je zou graag wat gewicht willen verliezen. Of start dat online bedrijf. Of schrijf dat boek. Maar waar is de tijd? Om nog maar te zwijgen van de energie.

Als dit dicht bij huis klinkt, ben ik blij dat je hier bent!

In dit bericht ga ik je vertellen waarom vroege vogels meer gedaan lijken te krijgen. Ik ga enkele krachtige voordelen van een ochtendroutine met je delen, en hoe het je leven letterlijk kan veranderen.

Je zult ontdekken dat het 8217;s in die stille ochtenduren wanneer de meeste mensen nog onder de dekens liggen, wanneer het huis stil en stil en donker is – dat is wanneer de magie gebeurt.

Als je geen ochtendmens bent, vraag je je misschien af ​​wat de voordelen van een ochtendroutine zouden kunnen zijn. Hoe kun je tenslotte in vredesnaam iets productiefs gedaan krijgen als je lichaam niet meewerkt?

Ik ga die gedachte uitdagen door te zeggen dat er niet zoiets bestaat als 'ochtendmensen'. Je hebt jezelf getraind om vroeg op te staan ​​of niet. Het is een keuze, geen persoonlijkheidskenmerk.

En als je eenmaal hebt geleerd hoe je de sluimerknop kunt negeren en voor het krieken van de dag uit bed kunt komen, ben je op weg naar een bevredigender en productiever leven – verpletter uw doelen met elke kop koffie.

Begin uw ochtenden *en* uw doelen te verpletteren met deze GRATIS Ochtendroutineplanner!

 

11 krachtige voordelen van een ochtendroutine

De meeste mensen hebben moeite met vroeg opstaan, dus doen ze het alleen als het *moet*.

Maar ik ben hier om je ervan te overtuigen dat de voordelen van een consistente ochtendroutine je inspiratie kunnen zijn om een ​​vroege ochtendmens te worden.

Bekijk deze eens 11 krachtige voordelen van het starten van een ochtendroutine voor jezelf.

1. Je hebt je dag voorbereid op succes

Het is waar. Je ochtendroutine kan je dag inrichten met focus en een doel, of je op het goede spoor zetten om het meeste ervan te verspillen.

Het leven is druk en er zijn duizenden afleidingen die onze aandacht opeisen. Het is moeilijk om tijd te vinden voor je eigen persoonlijke ontwikkeling.

Een effectieve ochtendroutine is een geweldige manier om je in de juiste stemming te brengen, zodat je succesvol kunt zijn in het bereiken van je doelen.

span class=”ez-toc-section” id=”2_You_structure_your_most_productive_time_of_day”>2. Je structureert je meest productieve tijd van de dag

Voor de meeste mensen is hun beste tijd van de dag om dingen gedaan te krijgen in de ochtend. Na een goede nachtrust is de geest uitgerust en helder en klaar om zich te concentreren. 

Een gezonde ochtendroutine helpt om deze productieve tijd te structureren, zodat het niet verspild raken aan ondergeschikte taken die u niet dichter bij uw grote doelen brengen.

3. Je verhoogt de productiviteit en focus

Als je wacht op goddelijke inspiratie om vooruitgang te boeken met je grote dromen , kan het zijn dat u lang moet wachten. Productief en gefocust zijn vereist intentie – met je tijd en met je acties.

Een ochtendroutine geeft je de mogelijkheid om al je energie te steken in wat belangrijk voor je is.Als u 's morgens vroeg slechts een uur reserveert, weet u zeker dat u vooruitgang boekt.

4. U maximaliseert tijd en efficiëntie

Er zullen altijd mensen en omstandigheden in het leven zijn die strijden om uw aandacht. Tussen je baan, je kinderen en je nooit eindigende to-do-lijst klinkt het onmogelijk om in slechts één ononderbroken uur te komen.

Dit is een van de krachtige voordelen van een ochtendroutine: gerichte tijd gewijd aan uw prioriteiten.

Als uw aandacht niet verdeeld is, kunt u uw inspanningen maximaliseren en efficiënter omgaan met uw tijdbeheer . Je zult niet eindigen met 10 half voltooide taken aan het einde van elke dag.

5 . Je verbetert de kwaliteit en duidelijkheid

Een ideale ochtendroutine geeft je de kans om in contact te komen met je grote levensdoelen en erachter te komen hoe je ze kunt bereiken.

Rustige, ononderbroken tijd hebben om na te denken en te plannen zal de kwaliteit van de resultaten die u zoekt verbeteren. Je krijgt ook duidelijkheid over wat belangrijk voor je is en waarom.

6. Je verhoogt de motivatie, energie en drive

Elke ochtend brengt je gestructureerde dagelijkse routine je een beetje dichter bij je doelen.

Na een paar weken zult u zien welke vooruitgang u boekt.

Dit zal je motivatie vergroten om eraan te blijven werken en je drive om ze te bereiken versterken.

7. Je vergroot de voldoening in het leven

Het opschrijven van doelen en dromen kan goed voelen, maar het brengt je er niet dichter bij. Alleen als je doelgericht met je tijd omgaat en doet wat nodig is om ze te bereiken, zul je een gevoel van voldoening voelen.

Het hebben van een productieve en solide ochtendroutine zal leiden tot meer voldoening in het leven, omdat je je dromen op de eerste plaats zet.

8. Je vermindert stress en zorgen

Het is gemakkelijk om je overweldigd te voelen door stress en zorgen als je het gevoel hebt dat je de controle kwijt bent. Soms kan dit ertoe leiden dat we verlamd raken van angst en geen actie ondernemen. Wanneer uw emotionele gezondheid eronder lijdt, geldt dat ook voor elk ander deel van uw leven.

U hoeft niet elke keer dat u wakker wordt een stressvolle ochtend te doorstaan. Door een ochtendroutine te creëren, kun je de controle over je tijd en je acties terugnemen. Om te focussen op oplossingen en hoe obstakels te overwinnen. Om tijd te besteden aan het creëren van een betere toekomst.

En terwijl u dat doet, zullen uw stressniveaus dalen. De voordelen voor de geestelijke gezondheid van een ochtendroutine zullen duidelijk worden. Je begint een positievere kijk te ontwikkelen en begint het licht aan het einde van de tunnel te zien.

9. Je neemt de controle terug

Er zijn niet veel dingen die je in je leven kunt controleren. Zoveel hangt af van externe omstandigheden en acties van andere mensen.

U kunt echter twee dingen controleren: wat u zegt en wat u doet.

Als u zich concentreert op wat *u* kunt controleren, raakt u niet verstrikt in minder belangrijke dingen. Je neemt geen genoegen met een slachtoffermentaliteit of blijft jezelf vergelijken met anderen.

Een ochtendroutine zet je aan het roer. Jij bent degene die je toekomst creëert, ochtend voor ochtend.

10. Je maakt tijd voor jezelf

Ik weet zeker dat je van je partner, je kinderen, je vrienden en je familie. Maar soms hebben we even rust voor onszelf nodig.

Mijn ochtendrituelen zijn onder meer koffie zetten en naar beneden gaan naar de logeerkamer in het souterrain. Dat is mijn ruimte om te lezen, denken, bidden, dromen en schrijven. Ik heb die extra tijd voor mezelf nodig, zodat ik mezelf niet verlies.

Als je kinderen klein zijn, of je leven thuis een beetje hectisch kan zijn, dan zal een vroege ochtendroutine je voldoende tijd alleen geven die je nodig hebt. Die vroege ochtenduren zijn een goed moment om gecentreerd te raken voordat je je door een chaotische ochtend haast.

Wanneer het huis donker en stil is, kan dit het perfecte moment zijn om te aarden en verbinding te maken met wie je bent en wat je echt wilt in het leven.

11. Je stelt je prioriteiten op de eerste plaats

De bestsellerauteur Stephen Covey biedt een krachtige illustratie over het bereiken van doelen in zijn populaire boek, De 7 gewoonten van zeer succesvolle mensen. 

Kortom, als je een pot vult met zand en kiezels en kleine stenen , heb je geen ruimte voor de grote stenen.

Maar als je de grote stenen eerst plaatst, zullen de kleinere elementen nog steeds ruimte vinden om te passen.

De grote rotsen zijn je grootste prioriteiten– wat is voor jou het belangrijkst. Je moet eerst de grote stenen in je pot doen als je er zeker van wilt zijn dat ze gaar worden. Anders zullen de kleinere stenen (zoals die basistaken op je dagelijkse takenlijst) alle ruimte in beslag nemen.

Misschien is het grootste voordeel van een ochtendroutine dat je je doelen de eerste prioriteit maakt in je dagelijkse leven. Elke ochtend, vóór alles, ben je vastbesloten om vooruitgang te boeken. En aan het einde van elke dag kunt u gaan slapen in de wetenschap dat uw toekomst op de eerste plaats komt.

Dit kan zo simpel zijn als een training volgen, of zo gedurfd als het opbouwen van een inkomen van zes cijfers. Het maakt niet uit. Wat het verschil maakt, is weten wat je uit het leven wilt halen en dit doelbewust nastreven.

Wat maakt het verschil helpt een gezonde ochtendroutine?

Een doelgerichte en productieve ochtendroutine kan het verschil zijn tussen een succesvol leven en een onvervuld leven. Rijk worden en van salaris naar salaris leven. Fit zijn & gezond zijn en overgewicht hebben.

Dit zijn grote verschillen – verschillen die letterlijk de richting van je leven kunnen veranderen.

Als je dat eerste uur in de ochtend gebruikt om je voor te bereiden om op tijd op je werk te komen, mis je de kans om je te concentreren en je dag te plannen. Je drukt een paar keer op de sluimerknop, springt onder de douche, pakt een bagel als je de deur uitgaat en zit in het ochtendverkeer naar de nieuwsradio te luisteren op weg naar je werk.

Dan moeten je hersenen aan de slag. taakwisseling en probleemoplossing kort nadat u op uw werk bent aangekomen, en de volgende 8 uur worden besteed aan het bereiken van de doelen van iemand anders.

Tegen de tijd dat u uitklokt, vecht u tegen het verkeer, eet u avondeten en kijkt u een aflevering of twee op Netflix, de dag zit er eigenlijk op. Alle wilskracht die je vanmorgen nog had om op de loopband te gaan (*ergens* voordat je naar bed gaat) was opgebruikt bij het omgaan met ontevreden klanten eerder op de dag.

Ach ja. Misschien morgen.

Eigenlijk zou morgen een gegarandeerde slam dunk kunnen zijn. Het enige wat u hoeft te doen is vroeg genoeg opstaan ​​om u op uw eigen doelen te concentreren, voordat u ooit de deur uitgaat.

Stel u voor dat u elke ochtend een uur of twee doorbrengt met uw koffie in alle rust, en gewoon focussen op wat voor jou belangrijk is. Tijd hebben om uw dag te plannen, zodat uw acties overeenkomen met uw waarden.

U kunt ononderbroken tijd hebben om:

 • bekijk uw levensdoelen en plan uw volgende stap om ze te bereiken
 • focus op uw fysieke gezondheid met een ochtendtrainingsroutine
 • focus op uw mentale gezondheid met meditatie, gebed en dagboeken
 • maak een ochtendwandeling van 30 minuten terwijl je naar een inspirerende podcast luistert
 • oefen meditatie, yoga en ademhalingsoefeningen om je dag met rust en helderheid te beginnen
 • breng tijd door in gebed en bijbelstudie
 • een dagelijkse planningssessie hebben om aan die bijzaken te werken die op een dag je dagelijkse baan zullen vervangen
 • leer een nieuwe vaardigheid die kan resulteren in een forse loonsverhoging

Een vroege ochtendroutine stelt u in staat die ochtendgewoonten te creëren die uw leven ten goede kunnen veranderen!

3 stappen om een ​​vroege ochtendroutine te beginnen

Bedenk eens hoe het zou voelen om te weten dat je je belangrijkste prioriteiten hebt bereikt binnen de eerste twee uur nadat je wakker bent geworden. Om te weten dat het niet uitmaakt wat het leven later op de dag voor je in petto heeft, heb je al gewonnen.

En naarmate dagen maanden worden, wordt je kleine ochtendroutine een gewoonte die een positieve invloed heeft op je je hele leven.

Hier zijn 3 eenvoudige stappen om een ​​vroege ochtendroutine te beginnen en productiever te worden in je leven.

1. Je ochtendrituelen plannen

Als je het meeste uit je ochtenden wilt halen – en dat zou ook moeten, als je elke dag een uur slaap opgeeft – dan moet je een beetje geavanceerde planning maken.

Wacht niet tot je je kopje koffie hebt ingeschonken om je af te vragen wat je moet doen.

Want je weet wat er gaat gebeuren, toch? Terwijl je je afvraagt, zullen je hersenen automatisch dwaze dingen willen doen, zoals op sociale media komen of gewoon wat doelloze schermtijd hebben – en drijf terug naar uw huidige ochtendgewoonten.

Geen van deze dingen zal u dichter bij uw doelen brengen.

Het is belangrijk om doelgericht te zijn en uw tijd te maximaliseren.

Anders verlies je de motivatie om vroeg op te staan ​​omdat je geen voordelen ervaart.

Hier zijn een paar dingen die je zou kunnen doen om het meeste uit je ochtenden te halen:

 • stel de timer op uw koffiezetapparaat in op 5 uur 's ochtends; zo is het klaar zodra je de keuken binnenloopt
 • neem de tijd om de avond ervoor de schoollunch van uw kinderen te maken
 • maak uw ontbijt van tevoren klaar
 • slaap in uw sportkleding zodat u klaar bent om uw trainingstijd te beginnen zoals zodra je uit bed komt
 • heb je afspeellijst of podcast al klaar staan
 • stel de avond ervoor je bureau in met alles wat je nodig hebt: je laptop, dagboek, pennen, enz.
 • Maak elke avond een lijst van eventuele extra taken waar je je de volgende ochtend op wilt concentreren
 • als je meer dan één focus hebt (fysieke activiteit, dan een meditatie van 5 minuten, dan lezen), stel dan een timer in voor elke focus.

Het doel is om alle verspilde minuten terug te winnen en deze toe te passen op een gerichte activiteit. Je wilt je hersenkracht niet gebruiken om een ​​heleboel kleine beslissingen te nemen. Zorg dat alles gereed is, zodat je direct aan de slag kunt.

Het zit in de dagelijkse, consistente, gerichte activiteit waarbij u een verschuiving begint te voelen en ervaren.

Als je vóór iemand anders tijd voor jezelf neemt, zul je merken dat je meer te geven hebt aan anderen. Je kunt taken voltooien zonder je gehaast of overweldigd te voelen. Je krijgt meer duidelijkheid in je leven en hebt een sterker gevoel van doelgerichte richting. Je hebt een actiever leven en meer motivatie gedurende de dag.

En, je zult beginnen te presteren doelen die al jaren sluimerend in je dagboek staan.

Allemaal omdat je van je leven een prioriteit maakt.

2. Een ochtendmens worden

Misschien ben je nog niet overtuigd. Misschien vind je het moeilijk om te geloven dat de afweging de moeite waard is. Is het echt de moeite waard om elke ochtend een uur of twee te slapen?

Ik zou je kunnen aanraden om erover na te blijven denken, of onderzoek te doen naar de voordelen van vroeg opstaan, of een gesprek te hebben met je vrienden om te zien wat zij ervan vinden, of een boek te lezen over goedemorgengewoonten.

Al deze dingen kunnen u helpen om het te proberen. Maar geen van hen zal bewijzen dat het voor jou werkt.

Echt, het is gewoon het uitstellen van het onvermijdelijke, wat het eigenlijk doet. Want alleen zo kun je de voordelen van een ochtendroutine zelf ervaren.

Dus, zeg ik, spring er gewoon in.Je hebt niets te verliezen. (Nou, oké, je verliest die vroege ochtenduren slaap, maar ik garandeer je dat je er zoveel meer voor terugkrijgt!)

Het creëren van een perfecte ochtendroutine vereist in het begin wat extra planning om deze gezonde gewoonte te helpen ontwikkelen. Het moeilijkste zal waarschijnlijk het opstaan ​​zijn. Daarom is het belangrijk om een ​​consistente slaaproutine te hebben, zodat je elke ochtend goed uitgerust bent.

Vervolgens moet je een strategie bepalen om met een uitbarsting van energie en niet snoozen door dat vervelende alarm.

Hier zijn enkele ochtendroutine-hacksom je op weg te helpen:

 • bepaal elke ochtend een vaste tijd om wakker te worden
 • verplaats je wekker door de kamer, zodat je moet opstaan ​​om hem uit te zetten
 • zet je slaapkamerverlichting op een timer zodat ze aangaan wanneer je moet opstaan
 • zet je wekker om wat leuke muziek te laten blazen
 • neem een ​​hapje langs je bed op en eet het op zodra je wekker afgaat

Je normale comfortniveau zal zeker op de proef worden gesteld. Dus, als je eenmaal uit bed bent, je wilt je hersenen een signaal geven dat het tijd is om wakker te worden. Doe dit meteen, anders wordt de verleiding om terug te kruipen onder de warme dekens te groot voor je.

Dat zou kunnen doe dit door:

 • het licht aan te doen als je dat nog niet hebt gedaan
 • onder de douche springen
 • je tanden poetsen
 • een glas koud water drinken
 • deelnemen aan lichaamsbewegingen, zoals jumping jacks of pushups

Nadat je je bloed hebt laten stromen en het risico om weer in slaap te vallen voorbij is, is het tijd om aan je ochtendroutine te beginnen.

Om de tijd die je hebt te maximaliseren, moet je plannen wat die routine is voordat je die eerste kop koffie pakt.

Anders kijk je voor je het weet op van je e-mailapp en vraag je je af hoe een uur zo snel voorbij kan vliegen .

3. Maak van je vaste ochtendroutine een gewoonte

Ben je klaar om je leven te veranderen? Heb je genoeg van gemiddeld? Ga je je eindelijk inzetten om van je enige echte leven het allerbeste te maken?

Doe dan een belofte aan jezelf. Omdat jij de enige bent die verantwoordelijk is voor jou.

Jij bent de enige manager van je tijd en elke dag ben je gezegend met 24 uur. Je hebt controle over je eigen gedachten, gevoelens en acties. Je hebt alles wat je nodig hebt om je ochtend met intentie te beginnen en naar je dromen toe te werken.

Ik moedig je aan om de dagelijkse gewoonte te ontwikkelen om vroeg op te staan ​​en die ochtenduren te gebruiken om jezelf te verbeteren. Neem de komende 30 dagen de tijd om uw doelen en dromen op de eerste plaats te zetten in uw dag. Ervaar zelf de voordelen van een krachtige ochtendroutine.

Ik garandeer u dat u versteld zult staan hoe je leven zal veranderen.

Vergeet niet deze GRATIS Morning Routine Planner mee te nemen en start uw 30-daagse verbintenis!

 

Samengevat: ervaar zelf de voordelen van een ochtendroutine

Ik hoop dat ik je ervan heb overtuigd dat de voordelen van een ochtendroutine ruimschoots opwegen tegen het comfort van uitslapen!

Als je bent klaar om je doelen te bereiken en je leven ten goede te veranderen, ik moedig je aan om een ​​ochtendroutine voor jezelf te proberen. Volg de stappen en probeer de hacks in dit bericht uit en zoek uit wat voor jou werkt.

Geef jezelf de tijd om er een gewoonte van te maken en leg je vast op minimaal 30 dagen. Als je eenmaal ziet hoeveel vooruitgang je zult boeken met slechts één gefocust uur (of twee) elke ochtend, wed ik dat je een leven lang vroeg opstaat!

Plaats een reactie