11 moeiteloze manieren om geld te besparen

De enige geldles die ik herinner me dat mijn ouders me ooit leerden eerst jezelf betalen.

Helaas hebben ze me niet verteld *hoe*. Ik moest dat zelf uitzoeken (door veel slechte keuzes).

Onze cultuur heeft me zeker geen goed gedaan.  Onder je stand leven is niet de Amerikaanse manier.  Eigenlijk is het het tegenovergestelde.

Het typische Amerikaanse huishouden heeft minder dan $9.000 op hun spaarrekening staan ​​– lang niet genoeg om een ​​paar maanden werkloosheid te dekken.

Vechten tegen alle verleidingen waarmee we worden geconfronteerd door marketeers en proberen meneer Jones aan de overkant bij te houden, kan letterlijk onze kansen op de Amerikaanse droom leven met pensioen.

Gelukkig is er één truc die het verschil zal maken tussen afhankelijk zijn van uw kinderen om u te ondersteunen en financieel onafhankelijk van hen leven.

Die truc heet automatisering, en het maakt zo veel gemakkelijker geld besparen.

Hier zijn 11 moeiteloze manieren om geld te besparen en uw spaargeld op automatisch te zetten.

Wil je nog meer manieren leren om geld te besparen? Download deze gratis checklist met 50 tips om meer geld te besparen!

 

Waarom het automatiseren van uw spaargeld belangrijk is

Toen ik naar de universiteit ging, kocht mijn vader mijn broer & Ik heb een appartement om te delen als huisgenoten.  Een geheel nieuwe.

Ik herinner me dat ik door het model toerde en naar tapijtkleuren keek.  Het was spannend!  Ik was dolenthousiast om naar zo'n mooie plek te verhuizen.

Maar toen ontdekte ik dat er een groter model was.

Dus, raad eens.

Ik wilde de grotere.  *Natuurlijk.*

Ik was volkomen tevreden geweest met het kleinere appartement. Maar toen ik ontdekte dat er een grotere was en mijn vader me de keuze gaf, wat denk je dat ik koos?

Ja.

Het is de menselijke natuur om meer, groter, nieuwer, beter te willen.  Maar dat is relatief, toch?  Als we denken dat we het meeste, het grootste, het nieuwste en het beste hebben, zijn we allemaal goed.

Maar zodra we erachter komen dat we dat niet hebben, zijn we niet tevreden niet meer.

Daarom is het automatiseren van uw spaargeld zo belangrijk. 

Als u $ 2.000 extra op uw betaalrekening ziet staan, zult u een manier vinden om alles uitgeven.  Je vult zoveel mogelijk ruimte tussen jou en de levensstandaard net boven je.

Als je jezelf echter voor de gek kunt houden door te geloven dat je maar $ 1.500 extra hebt, dan kun je je geld verspillen aan op welke manier u maar wilt en nog steeds rijk bent als u met pensioen gaat.

Dat klinkt als een heel goede deal.

Wanneer je je spaargeld automatiseert, speel je in feite een jedi-truc met je hersenen die je dwingt om van minder te leven dan je verdient, zonder het zelfs maar te beseffen.

Geld besparen voordat u het ziet, is alsof u eerst uzelf betaalt zonder opoffering.  Geen discipline nodig.

En tenzij u een stalen wil heeft, is dit misschien wel het enige dat u kunt doen om uw financiële toekomst te redden.

Moeiteloze manieren om geld te besparen

Laatst zag ik een reclamespotje waarin een vrouw verbale commando's gaf aan haar vaatwasser.

Ik dacht echt?  Je kunt niet zomaar op een knop drukken?

Voor mij is een vaatwasser die je stem gehoorzaamt een beetje belachelijk.

Maar een telefoon-app waarmee ik meer geld kan besparen?   Dat is helemaal mijn ding.

Ik ben dankbaar dat ik niet op mijn eigen wilskracht hoef te vertrouwen om geld onder mijn matras te stoppen of verjaardagsgeld in mijn spaarvarken weg te smijten. Met het gebruik van technologie zijn er nooit eenvoudigere en handigere manieren geweest om geld te besparen.

1.  Het 401(k)-plan van uw werkgever

Dit is een van de beste manieren om uw spaargeld te automatiseren vanwege alle voordelen die daarmee gepaard gaan:

  • bijdragen aan de werkgever (gratis geld!)
  • uit het inkomen vóór belastingen gehaald
  • zou u mogelijk in een lagere belastingschijf kunnen plaatsen
  • geld groeit belastingvrij
  • hoger gemiddeld rendement dan een spaarrekening
  • inhaalbijdrage toegestaan ​​voor 50-plussers

Bovendien, als u zich aanmeldt voor automatische bijdragen, spaart u zonder enig ongemak geld voor uw pensioen. Uw spaargeld wordt opgenomen voordat u het geld ooit ziet.

Uw salaris wordt de limiet voor uw uitgaven, terwijl uw spaargeld groeit en wordt samengesteld in een flink nestei voor uw pensioen.

Als u niet van de gelegenheid gebruik hebt gemaakt om u aan te melden bij de 401(k) van uw werkgever, don& #8217;Ik kan het niet langer uitstellen.

Begin met het minimum dat nodig is om de volledige match te krijgen en laat uw bijdrage van uw salaris afschrijven voordat het op uw bankrekening staat.

Uw toekomst zal u er dankbaar voor zijn.

2.  Wijs specifieke fondsen toe

Wijs bepaalde inkomsten aan  – zoals van je bijbaan, dingen verkopen op Craigslist, je kleingeld – en heb een specifieke plaats waar u het kunt bewaren voor sparen en beleggen.

De bron en het bedrag doen er niet toe. Waar het om gaat, is consistentie.

Zoek een rentedragende rekening waarop u dit toegewezen geld onmiddellijk kunt storten.

De sleutel tot deze spaarstrategie is beslissen voordat u ontvangt.

Zorg dat u een plan heeft voordat u toegang heeft tot het geld.  Weet waar u het gaat plaatsen en wat u wilt dat het geld voor u doet.

3.  Bewaar onverwachte meevallers

Hoe vaak heb je geld in je schoot laten vallen en besloot je wat je ermee wilde doen?

In plaats daarvan u kunt beslissen voordat u aan extra geld komt zodat u het niet opblaast aan iets dat u niet nodig heeft, en u zich maanden later afvraagt ​​waar het gebleven is.

Heb een plan voor onverwachte meevallers zoals een grote belastingaangifte, geldelijke geschenken, loonsverhogingen en bonussen.

Bepaal van tevoren dat u zal geld buiten uw budget gebruiken om uw pensioensparen op te bouwen.

En reken niet af op de kleine bedragen.  Zelfs de kleine stenen kunnen groter worden en aanzienlijk bijdragen aan uw spaargeld.

4.  Verdeel een directe storting

Als u uw salaris al rechtstreeks op uw bank laat storten, bestaat de kans dat uw werkgever het opsplitst in twee rekeningen.

Op deze manier kunt u automatisch sparen voordat het uw rekening bereikt. lopende rekening.

Als uw werkgever dit echter niet doet, kunt u altijd een geplande overschrijving instellen voor de dag dat u wordt betaald.

Het doel is om  neem je spaargeld zo snel mogelijk op.

Je kunt een percentage bepalen als je een variabel inkomen hebt, of een vast bedrag bepalen.

span style=”font-size: 24pt;”>Automatiseer een storting of overschrijving naar een spaarvehikel waardoor uw geld in de loop van de tijd zal groeien.

Als uw cheques en spaargelden gekoppeld zijn, wilt u misschien een aparte spaarrekening openen bij een andere bank, zodat u er niet zo gemakkelijk toegang toe heeft.

5.  Meld u aan voor DRIP-beleggen

DRIP staat voor Dividend ReInvestment Plan en is een eenvoudige methode om automatisch kleine bedragen te beleggen.

Als u dividenden ontvangt voor uw investeringen, kunt u ervoor kiezen om deze dividenden  herbelegd in plaats van ze uit te betalen.

Dus in plaats van een kleine dividendcheque te ontvangen van het bedrijf waarvan u de aandelen bezit, zal dat bedrijf uw dividendfondsen gebruiken om meer aandelen van het bedrijf te kopen.

>

Helaas bieden tegenwoordig minder bedrijven een dividend aan, en nog minder een DRIP-optie. Maar als u de mogelijkheid heeft om in dit soort programma's te investeren, is het een geweldige manier om automatisch sparen te automatiseren.

6.  Profiteer van creditcardbeloningen

Om te kunnen concurreren voor uw bedrijf, veel creditcards bieden een geld-terug-bonus of beloningspunten.

Dit is een manier om automatisch geld te besparen op een verscheidenheid aan aankopen, van benzine tot boodschappen tot restaurants.

Mijn man heeft een Southwest-creditcard en verdient punten voor vliegreizen, wat erg handig is als mijn moeder op bezoek wil komen.  Dit heeft ons honderden dollars bespaard.

Ik heb een Amazon-creditcard die me beloont met geld terug elke keer dat ik iets op hun website koop. Het is altijd een leuke verrassing om uit te checken en te ontdekken dat mijn aankoop gratis is.

Natuurlijk zijn creditcardmaatschappijen ervan afhankelijk dat u een onverantwoordelijke creditcardgebruiker bent.

Om te winnen bij het beloningsspel, moet u elke maand uw volledige saldo betalen.

Anders doet de rente die u betaalt de eventuele uitkering teniet die u ontvangt – en je eindigt als een verliezer!

7.  Abonneer u op uw meest bezochte winkels

Aanmelden voor een andere e-maillijst betekent meer e-mail in uw inbox.  Dit kan vervelend zijn.

Maar het kan ook bespaart u wat geld.

Als “preferred” klant, u kunt automatische meldingen ontvangen van aanstaande verkopen en toegang krijgen tot kortingsbonnen en kortingen die het grote publiek niet kent.

Dit is een gemakkelijke manier om meer spaargeld in uw zak te houden.

Persoonlijk houd ik er niet van dat mijn inbox overstroomt met winkelaanbiedingen en promoties, omdat het me gewoon verleidt om uit te gaan en geld uit te geven dat ik in de eerste plaats niet van plan was uit te geven.

Dus als ik weet dat ik in de niet al te verre toekomst op de markt ben voor een bepaald artikel, kom ik op de e-maillijst van die winkel. Dan, zodra ik heb gekocht wat ik wilde, zeg ik me af.

Maar soms hebben we niet de luxe van tijd.  Soms heb je iets nodig, en je hebt het nu nodig.

Dat is wanneer je naar de website van de winkel gaat terwijl je in de rij staat en hun 20% korting ophaalt kortingsbon.

Elke dollar minder die ik uitgeef, betekent nog een dollar voor besparingen.

8. Meld u aan voor een wisselgeldprogramma

Mijn bank heeft een spaarprogramma genaamd “E-Save”, dat maakt $ 1 over naar mijn spaarrekening elke keer dat ik mijn bankpas gebruik. Dit komt neer op gemiddeld $100 extra aan ons spaargeld per maand, zonder dat ik daar extra moeite voor hoef te doen.

Grote banken zoals Bank of America en Wells Fargo bieden deze automatische spaarprogramma's ook aan, terwijl Capital One en USAA hebben hun eigen draai aan het helpen van hun klanten om automatisch te besparen.

Vraag uw bank of ze iets soortgelijks aanbieden en meld u aan als ze dat doen. Het is een moeiteloze manier om elke maand een beetje extra aan uw spaargeld toe te voegen.

9.&nbsp ; Verlaag uw vrijstellingen

Wanneer u uw vrijstellingen op uw W4 verlaagt, verhoogt u de inhoudingen op uw salaris.

Aangezien dit geld rechtstreeks naar uw belastingaanslag gaat, is uw potentiële teruggave groter wanneer u aangifte doet.

Deze benadering om automatisch sparen te automatiseren heeft meer te maken met zelfbewustzijn dan met financieel onderlegd zijn.

Als u te veel belasting betaalt, #8217; in wezen het IRS-geld lenen, rentevrij. Dit komt u op geen enkele manier ten goede, maar geeft de IRS gratis geld om te investeren en voor zichzelf te groeien.

Waarom houdt u dat geld niet en laat u het in plaats daarvan voor u werken?

Omdat u weet dat u dat niet doet.

U weet of dat extra geld uw bankrekening, het zou nooit de andere kant van de volgende maand zien.

De IRS het voor u laten vasthouden – tot volgend jaar april – is een manier om je gebrek aan discipline te omzeilen.  Misschien krijgt de IRS het betere einde van de deal, maar eindig je nog steeds met een groot bedrag zonder ooit te hoeven sparen.

En daarop, zeg ik, wat maar werkt.

10.  Installeer een app

Aangezien je een flink bedrag hebt betaald voor die telefoon in je zak, kun je die net zo goed gebruiken om wat geld te besparen.  Er zijn enkele coole telefoon-apps die precies dat doen door besparingen te automatiseren.

Acorns is een app die “verzamelen” uw wisselgeld en beleg het vervolgens in een gediversifieerde portefeuille.  Gek toch?

Je kunt nooit meer zeggen dat je niet de kennis of het geld hebt om te beginnen met beleggen.  Acorns doet het automatisch voor u.

Digit is een andere mobiele app die uw uitgavenpatroon bijhoudt om besparingsmogelijkheden te identificeren. De app maakt vervolgens dagelijks kleine bedragen over van uw betaalrekening naar een spaarrekening, zolang u het zich kunt veroorloven. Dit gebeurt allemaal zonder dat u iets hoeft te doen.

Qapital is een derde optie die uniek is in zijn benadering van het automatiseren van sparen. Zodra u zich aanmeldt en een account aanmaakt, stelt u regels in die “triggeren” een spaaroverboeking.

Dit kan net zo eenvoudig zijn als het instellen van een regel voor “naar boven afronden” naar de volgende dollar voor elke transactie vanaf uw bankrekening.  Qapital neemt het verschil tussen het aankoopbedrag en de volgende dollar, en maakt dat bedrag over naar spaargeld.

Maar je kunt zo slim en creatief worden als je wilt.

Als je blijft onder het budget voor een bepaalde categorie, zal Qapital het restant overboeken naar spaargeld.

U kunt Qapital elke keer dat u naar Starbucks gaat $ 5 laten besparen.

U kunt zelfs een regel instellen om maak een bepaald bedrag over elke keer dat u op een bepaalde locatie bent. Behoorlijk glad!

Zodra u uw regels heeft opgesteld, zorgt Qapital voor de rest. Het is een moeiteloze manier om passief spaargeld op te bouwen en financiële doelen te bereiken.

11.  Gebruik een pot

Er zijn verschillende manieren om uw spaargeld te automatiseren.  U kunt zelfs enkele van de hier vermelde ideeën stapelen om uw inspanningen te maximaliseren.

Al deze methoden kunnen een paar cent of een paar honderd dollar naar uw spaarrekening sluizen. Na verloop van tijd, bij elkaar opgeteld, en met behulp van samengestelde rente, bouwt u genoeg spaargeld op om uw financiële doelen te bereiken.

Maar aan het eind van de dag , heb je misschien nog wat kleingeld in je zak.

Dit is wanneer je ouderwets gaat en een pot gebruikt.

Doe aan het einde van elke dag al je kleingeld in de pot.  Zodra de pot vol is, stort je het geld in je spaargeld.

Oké, dit gaat dus niet echt automatisch.  Je moet er wel een gewoonte van maken.  Maar als de gewoonte eenmaal is ingesteld, doe je het automatisch.

Sommige dagen kan het een paar centen zijn, andere dagen misschien een handvol kwartjes.  Oordeel niet over de hoeveelheid, doe het gewoon in de pot.

Voor je het weet zit de pot vol en ben je zoveel rijker.

Vergeet niet je gratis 50 Tips om meer geld te besparen checklist mee te nemen!

 

Maak besparingen niet-onderhandelbaar (en moeiteloos)

Onderhandel niet met uzelf als het om sparen gaat.

U moet eerst uzelf betalen.  Als u dat niet doet, stelt u iets anders voor op uw toekomst.

De beste manier om dit te doen (en consequent te doen) is door uw spaargeld te automatiseren. U kunt deze 11 manieren gebruiken om moeiteloos geld te besparen en uw geld te zien groeien.

Als u het geld nooit ziet om mee te beginnen, zult u het nooit missen.

Maar wanneer u klaar bent om met pensioen te gaan, zult u zo blij zijn dat het er is.

Zet uw toekomst op de eerste plaats door eerst uzelf te betalen.  Het is nooit te laat om te beginnen, maar het beste moment is vandaag!

Plaats een reactie