12 effectieve tips voor financiële planning in de vijftig

Onze jaren 50 kunnen een decennium van belangrijke transitie.  De kinderen zijn ouder en onafhankelijker en zijn mogelijk verhuisd. Uw uitgaven en prioriteiten veranderen.  U zou zelfs kunnen besluiten om uw huis in deze tijd van het leven te verkleinen terwijl u zich voorbereidt op uw pensioen.

Financiële planning tijdens deze jaren kan lastig en toch uiterst kritisch zijn. Uw pensioendatum is binnen de komende 10-15 jaar en u voelt de urgentie om er alles aan te doen om uw financiële toekomst veilig te stellen.

En als u achterloopt met uw spaargeld, misschien voelt u *echt* de druk – evenals een mix van angst en angst.

Wanneer we opereren vanuit deze negatieve emoties, is het moeilijk om beslissingen te nemen met duidelijkheid en zekerheid.  We kunnen overweldigd raken door *alle dingen*, en dan besluiten om er later mee om te gaan om onszelf wat verlichting te geven.

Maar dit gebrek aan actie duwt de gevolgen alleen maar verder naar de toekomst.

>

Hoe langer u het heden uitstelt om uw pensioen veilig te stellen, hoe verder de resultaten zullen reiken in uw oudere jaren.

Dus wacht niet langer! Als je dingen uitstelt omdat je de fouten die je hebt gemaakt niet onder ogen wilt zien, of omdat je in de war bent en niet weet waar je moet beginnen ’ 8211; zet de eerste stap en zet u in om vandaag een verandering door te voeren.

Om u op weg te helpen, bevat dit bericht een lijst met 12 tips voor financiële planning in de vijftig.  Volg deze slimme strategieën om u te helpen uw financiële planning van de grond te krijgen.

Hulp nodig bij het plannen van uw pensioen? Download dit GRATIS mini-werkboek en begin met het creëren van het pensioen dat u wilt!

Is het te laat om te sparen voor je pensioen als je 50 bent?

Of je nu in de 40, 50 of zelfs 60, het is nooit te laat om te beginnen met sparen voor je pensioen.

Natuurlijk, hoe dichter je bij je pensioen bent, hoe minder tijd je hebt voor samengestelde rente om zijn magie te laten werken.  Dit betekent dat u zich moet concentreren op het doen van grotere stortingen op uw pensioenrekeningen.

Gelukkig, als u 50 jaar of ouder bent, kunt u een “catch- omhoog” bijdragen aan uw 401(k) of IRA en geef uw spaargeld een extra boost.

Als u een huis bezit, kunt u overwegen inkrimpen om uw kosten van levensonderhoud te verlagen . Zorg ervoor dat de markt in uw voordeel is als verkoper en dat de locatie waar u naartoe verhuist binnen uw pensioenbudget valt.

Een andere manier om pensioensparen in te halen, is door door te werken tot na uw pensioenrichtleeftijd.  Door nog maar een paar jaar inkomen binnen te halen, kan uw financiële zekerheid aanzienlijk verbeteren.

Al deze ideeën werken het beste als u er eerder dan later actie op onderneemt.

Je moet de tijd die je nog hebt maximaliseren terwijl je nog inkomen verdient.  

Als u bijvoorbeeld 20 jaar lang $ 24.000 per jaar kunt bijdragen aan een fonds dat een rendement van 8% oplevert, zou uw spaargeld oplopen tot meer dan $ 1 miljoen!

Als het u onmogelijk lijkt om $ 2.000 per maand te besparen, sla dat doel dan nog niet af! Kijk eerst goed naar uw huidige uitgaven en inkomsten om eventuele mogelijkheden te vinden.

Misschien kunt u stappen ondernemen om kosten te besparen, en kansen vinden om meer inkomsten te genereren.  Hoe meer u kunt sparen, hoe sneller uw pensioenrekeningen zullen groeien.

Pas de 12 onderstaande tips toe op uw financiële planning en begin met het opbouwen van het pensioen waar u van droomt!

Tips voor financiële planning in de vijftig om rijkdom op te bouwen

Als u achterloopt met uw financiële planning, gebruik dan deze tips om u op weg te helpen.

1. Uit de schulden komen

Als u op uw vijftigste probeert een pensioen op te bouwen, uit de schulden komen schulden zouden bovenaan de lijst moeten staan.

Het laatste wat u met uw pensioenspaargeld wilt doen, is het gebruiken om te betalen van spullen die je hebt gekocht voordat je met pensioen ging.

Je moet die pensioendollars zo ver mogelijk uitrekken, en als je nog steeds schulden aflost als je met pensioen gaat, dan moet je ;werk jezelf tegen.

Doe er alles aan om die creditcards, die studieschuld, uw medische rekeningen, eventuele persoonlijke leningen en zelfs uw hypotheek af te betalen!

Ja – Ik vind wel dat je je hypotheek moet aflossen *voor*dat je met pensioen gaat. Dit is een van de beste manieren om uw pensioensparen op te rekken en uzelf in een financieel veilige positie te brengen.

Dat is natuurlijk niet voor iedereen mogelijk. Het is een geweldig doel om naar te streven, maar misschien zal dat in de komende 10-15 jaar gewoon niet gebeuren.

Zo ja, dan concentreer u zeker eerst op uw schuld met de hoogste rente en werk vanaf daar verder. schuld aan de stapel (als je het kunt helpen)!

2. Beleggen voor de lange termijn

Naarmate uw pensioendatum nadert, wilt u uw risico opnieuw beoordelen exposure in uw beleggingen.

U wilt uw spaargeld niet onderwerpen aan een hoge mate van volatiliteit, want als je eenmaal met pensioen gaat, heb je je spaargeld echt nodig om te blijven groeien – niet krimpen!

Maar u wilt ook niet te conservatief zijn.  Het opbouwen van rijkdom in uw jaren '50 vereist een matig risiconiveau. Anders houdt uw spaargeld de inflatie niet bij en raakt uw geld op.

U hebt de kracht van samengestelde rente nodig om ervoor te zorgen dat uw spaargeld tot ver in de 90 meegaat.  

En vasthouden aan “veilig” investeringen, zoals obligaties of cd's, zullen u niet het rendement opleveren dat u nodig heeft om dit te doen.

Maar vergeet niet dat – 65 jaar is niet de eindstreep.

Het is eigenlijk (in zekere zin) de startlijn en u heeft daarna misschien nog 30 jaar om alle ups en downs van de markt, inflatie en al het andere dat met uw investeringen zal gebeuren, mee te maken.

Wees dus niet *te* conservatief.  Investeer voor de lange termijn, zodat uw spaargeld u de rest van uw leven kan ondersteunen.

3. Speel inhalen

50-plusser zijn heeft zo zijn voordelen. Sommige daarvan zijn de “catch-up” bijdragen die u kunt storten in verschillende pensioenfondsen.

Voor het door de werkgever gesponsorde 401(k)-plan, als u’ Als je 50 jaar of ouder bent, kun je $ 6.200 investeren boven de standaard bijdragelimiet van $ 19.500.

Voor een IRA kun je $ 1.000 extra inleggen boven de jaarlijkse bijdragelimiet van $ 6.000. (Dit zijn cijfers voor 2020.)

Dat betekent, als u zowel een 401(k) als een IRA heeft, kunt u elk jaar $ 7.200 aan uw spaargeld toevoegen.. Maar – je moet 50 jaar of ouder zijn.

Dit is een geweldige manier om je spaargeld een boost te geven, *vooral* als je achter.

Als u alleen een 401(k) heeft, doet u er verstandig aan ook een IRA te starten.  Doe er vervolgens alles aan om elk jaar het maximale uit beide accounts te halen.

Wees zo agressief mogelijk, zo vroeg mogelijk, zodat die extra besparingen echt kunnen profiteren van samengestelde rente.

<

4. Snijd het snoer door

Je weet wel, degene die jouw geld verbindt met die van je kinderen’ comfort.

Stop met betalen voor hun autoverzekering, mobiele telefoonrekening, maandelijkse huur, wekelijkse toelage, en ja – zelfs hun collegegeld.

Je *moet* je toekomst op de eerste plaats zetten. U *moet* van uw financiële zekerheid de prioriteit maken.

Want als u dat niet doet, zou u onbewust een disfunctionele cyclus voor toekomstige generaties kunnen starten. Laat me het uitleggen:

Stel je voor dat je in de 80 bent en dat je geen spaargeld meer hebt. Het geld dat je had hield geen stand omdat je gewoon niet genoeg spaarde. En je hebt niet genoeg gespaard omdat je gewoon zoveel van je kinderen houdt.

Je wilde ze blij maken met een nieuwe auto, of hun eigen appartement, of een nieuwe mobiele telefoon, of een vakantie naar Hawaï, of vier jaar studeren. Dus je hebt ervoor betaald.

Maar nu je veel ouder bent en niet meer kunt werken, heb je al je spaargeld uitgegeven en ben je afhankelijk van je kinderen om voor te zorgen van jou.

En hoe doen ze dat?  Door hun geld te gebruiken voor uw kosten van levensonderhoud, uw thuiszorg, uw recepten, enz.

Kun jij raden wat dit doet met hun financiële toekomst?  Juist.

Het weerhoudt hen ervan het spaargeld op te bouwen dat ze nodig hebben voor hun eigen pensioen.  En de cyclus gaat door.

Dus, start de cyclus niet.  Doe je kinderen een groot plezier en stop met betalen voor hun spullen. Ze zijn jong en capabel en kunnen nog vele jaren een inkomen genereren.

Jij, aan de andere kant, hebt niet zoveel tijd meer en je werkjaren lopen ten einde.

Om geldbeheer in je 50-er jaren te versterken, zet jezelf nu op de eerste plaats – zodat uw kinderen later niet voor u hoeven te zorgen.

5. Leef onder je stand

Dit is zo anti-Amerikaanse cultuur, maar zoals Dave Ramsey zegt:

Je moet leven als niemand anders, zodat je later kunt leven als niemand anders.

(Oké, ik geef toe dat het even duurde voordat ik doorhad wat hij echt zei. Eigenlijk, doe wat de meeste mensen vandaag niet doen, zodat je een leven kunt leiden dat de meeste mensen later niet hebben.)

Als je leert leven van minder dan je verdient, bouw je de discipline op die nodig is om bevrediging vandaag uit te stellen, zodat je later een beter leven kunt hebben. 

Je versterkt je vermogen tot geduld, tevredenheid en zelfbeheersing.  Je bevordert een groter gevoel van dankbaarheid. En dit alles zorgt voor een dieper niveau van emotionele volwassenheid.

Met andere woorden, je wordt een betere versie van jezelf.

Je bereidt je ook voor op een levensstijl na pensionering waarvoor mogelijk een lager inkomen nodig is. 

Als u nu al tevreden bent met het leven van een fractie van uw inkomen, hoeft u geen compromissen te sluiten als u stopt met werken. U zult al gewend zijn om op dat inkomensniveau te leven.

En als laatste (maar daarom niet minder belangrijk) geeft u uzelf de mogelijkheid om meer te sparen, meer te investeren en meer in uw pensioen.  Wanneer u de kloof vergroot tussen wat u verdient en wat u uitgeeft, wordt geld besparen als u vijftig bent gemakkelijker.

Leer levensinflatie voorkomen, zodat u het pensioen kunt creëren waar u van droomt over.

6. Onderzoek je doelen opnieuw

Het leven gebeurt. Dingen veranderen. Wij veranderen.

Daarom het is altijd een goed idee om die doelen die je een tijdje geleden hebt gemaakt te herzien en ervoor te zorgen dat je op het goede spoor zit – en dat het nog steeds de baan is waarop je wilt zijn.

Er is niets mis met draaien wanneer u besluit dat sommige van uw doelen niet langer relevant of wenselijk zijn. 

Het laatste dat u wilt, is realiseren in je eerste maand van pensionering dat je je hebt voorbereid op een levensstijl die je niet langer aanspreekt.

Misschien was er een moment waarop je echt veel tijd wilde besteden aan reizen in pensionering, dus je plan was om je grote huis te verkopen en gewoon een appartement te huren. Maar dan … kleinkinderen.

Nu kun je je niet voorstellen dat je niet bij hen in de buurt bent. Nu wil je altijd dicht bij ze zijn en ruimte hebben voor extra slaapkamers en een speelkamer en een grote tuin.

Dus haal je lijst met doelen tevoorschijn en overloop ze met je partner.

Vraag jezelf af of er iets op die lijst staat dat je wilt veranderen.

Pas vervolgens je plan aan en draai om.

Hoe eerder u zich aanpast, hoe beter.  Geef jezelf genoeg tijd en ruimte om veranderingen aan te brengen, zodat het later geen overmatige stress en zorgen veroorzaakt.

7. Creëer extra inkomstenstromen

Als u met pensioen gaat, heeft u een gegarandeerd inkomen (zoals sociale zekerheid en/of een pensioen).

U& #8217;heeft ook de zogenaamde potentiële inkomsten (zoals uit uw investeringen).

Tussen beide moet u ervoor zorgen dat ze al uw uitgaven voor uw levensstijl dekken.

Een manier om ervoor te zorgen u in de toekomst genoeg zult hebben om van te leven, is door vandaag extra inkomstenstromen te creëren.

U kunt passieve inkomstenstromen opbouwen waarvoor u weinig tot geen deelname hoeft te doen, of u kunt kan een inkomen opbouwen uit iets dat praktischer is.

Een passieve inkomstenstroom zou zoiets zijn als het bezitten van een huurwoning, of een soort online bedrijf dat inkomsten genereert uit affiliate marketing en advertenties. Een ander voorbeeld is beleggen in dividenden.

Maar misschien heb je een hobby waarmee je geld wilt verdienen, zoals bakken of naaien of schrijven of schilderen.

Met elke vaardigheid die je hebt ontwikkeld, kun je er een extra inkomstenstroom mee creëren.

U kunt wachten tot u met pensioen bent om meer inkomen op te bouwen, maar als u nu begint, is dat extra geld al vast en betrouwbaarder.

8. Koop de verzekeringen die je nodig hebt

Verzekeringen zijn een geweldige manier om jezelf te beschermen tegen de onvoorspelbaarheid van het leven. Maar je moet het hebben *voordat* het leven je verrast.

Nu uw pensioen eraan komt, moet u ervoor zorgen dat uw verzekeringsplannen op orde zijn.

Kijk naar langdurige zorg, en ook naar een zorgplan als aanvulling op Medicare.  U kunt ook een reisverzekering overwegen als u van plan bent veel te reizen, en een paraplupolisdat geeft je extra dekking.

Als je een levensverzekering hebt, wil je misschien overwegen om deze na je pensionering te schrappen.  Praat met uw financieel adviseur om te beslissen of het blijven betalen van de premie later in uw leven nog steeds de moeite waard is.

En tot slot, maak een Zorgspaarrekening aan zodat u kunt beginnen extra geld sparen voor medische kosten (belastingvrij).

Ontdek de cruciale rol van verzekeringenin uw pensioenplanning en bescherm de toekomst die u aan het creëren bent.

9. Zorg voor een boedelplan

Wacht niet om uw wensen voor na de dood wettelijk vast te leggen. Anders zou het op een dag te laat kunnen zijn.

Het is belangrijk om op zijn minst een testament te hebben, maar misschien wilt u ook documenten zoals een medische en financiële volmacht, of zelfs een levenstestament.

Denk na over de erfenis die u vandaag wilt creëren dat uw dierbaren in de toekomst tot zegen zal zijn. 

Afhankelijk van de grootte van een erfenis, of de complexiteit van uw vermogensverdeling, het opzetten van een trustzou een verstandige keuze kunnen zijn.  Praat met een advocaat voor vermogensplanning om te bepalen wat het beste is voor uw situatie.

10. Werk de details uit

Naarmate die langverwachte pensioendatum dichterbij komt, moet u zich concentreren meer over details.

Jarenlang heb je misschien af ​​en toe een blik op de kaart geworpen om er zeker van te zijn dat je op de goede weg bent. Maar nu komt u dichter bij uw bestemming en moet u deze beter in de gaten houden.

U wilt uw opnamepercentage plannen, pas uw investeringsmix aan, neem beslissingen over waar u gaat wonen en zorg voor een socialezekerheidsstrategie.

Wanneer de kloof kleiner wordt tussen iemand die een baan heeft en iemand die met pensioen is, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw plannen duidelijker worden. Hoe dichterbij je komt, hoe meer “in focus” dat moeten ze zijn.

11. Maak kennis met een financieel planner

Als u advies inwint van een betrouwbare professional, kunt u zich zelfverzekerder voelen over uw financiële keuzes. Een ander stel (goed geïnformeerde) ogen kan u het verschil laten zien tussen een goede en een betere optie.

Je wilt ook bevestigen dat alles is ingesteld voor je optimaal voordeel.  U wilt er later niet achter komen dat u meer belasting had kunnen besparen of dat uw socialezekerheidsstrategie heeft geleid tot gederfde inkomsten.

Ook kan een financieel planner u spaar- en beleggingsvehikels laten zien die u misschien niet op de hoogte.

Een van de beste dingen die u kunt doen naarmate uw pensioen nadert, is iemand ontmoeten die een gediplomeerde professional is. 

Zorg er wel voor dat ze ook een fiduciair zijn, wat gewoon betekent dat ze (ethisch) verplicht zijn om in uw belang te handelen.

12. Kies het ENIGE ding

Als u een late starter bent met het plannen en sparen van uw pensioen, voelt u zich misschien overweldigd door alles wat er gedaan moet worden voor een succesvol pensioen.

Laat me een woord van aanmoediging uitspreken:  het is nog niet te laat om te sparen voor je pensioen op 50-jarige leeftijd!

Om de overweldiging te overwinnen, moet je niet aan *alles* denken.  Kies in plaats daarvan EEN ding.

Wat is het enige dat je nu kunt doen om de bal in de goede richting te laten rollen?

Moet je je concentreren op het uit de schulden komen?
Misschien vind je dat je wat meer inkomsten moet genereren.
Of misschien is de zorg om geen testament te hebben te zwaar geworden en heeft dat prioriteit.

Kies één ding , en concentreer je daarop totdat je klaar bent om verder te gaan met het volgende.

Laat je hersenen je niet misleiden om niets te doen, alleen maar omdat je in de war bent of angstig voelen.  Laat angst u er niet van weerhouden om uw toekomst frontaal onder ogen te zien.

Zet uw toekomst op de eerste plaats en onderneem vandaag actie, zodat u kunt beginnen met het opbouwen van het veilige pensioen waar u van droomt.

Vergeet niet uw GRATIS mini-werkboek Pensioenplanning mee te nemen! Maak een plan om uw droompensioen werkelijkheid te laten worden.

Plaats een reactie