12 Effectieve Tips voor financiële Planning In uw 50s

In de vijftig? Don ’t vertraging financiële planning.

onze jaren 50 kunnen een decennium van belangrijke overgang zijn.de kinderen zijn ouder en onafhankelijker en zijn misschien verhuisd.uw uitgaven en prioriteiten veranderen.u kunt zelfs besluiten om uw huis in dit seizoen van het leven te verkleinen terwijl u zich voorbereidt op uw pensioen.

financiële planning gedurende deze jaren kan lastig en toch uiterst kritisch zijn.uw pensioendatum is binnen de komende 10-15 jaar en u voelt de urgentie om alles te doen wat u kunt om uw financiële toekomst veilig te stellen.

en als je achterloopt op je spaargeld, voel je misschien *echt* de druk – evenals een mix van angst en angst.

wanneer we vanuit deze negatieve emoties opereren, is het moeilijk om beslissingen te nemen met duidelijkheid en zekerheid.We kunnen overweldigd raken door *alle dingen*, en dan besluiten er later mee om te gaan om onszelf wat opluchting te geven.

maar dit gebrek aan actie duwt de gevolgen alleen maar verder in de toekomst.

hoe langer je het omgaan met het heden uitstelt om je pensioen veilig te stellen, hoe verder de resultaten zullen reiken naar je oudere jaren.

dus, don ’t vertraging!    Als u ’zijn uitstellen omdat je don ’t wilt de fouten die u’hebt gemaakt onder ogen te zien, of omdat je’re verward en je don’t weet waar te beginnen – Neem de eerste stap en committeren aan een verandering vandaag.

om u op weg te helpen, bevat dit bericht een lijst met 12 tips voor financiële planning in uw jaren ‘ 50.  Volg deze slimme strategieën om u te helpen uw financiële planning van de grond te krijgen.

hulp nodig bij het plannen van je pensioen? Ontvang dit gratis mini-werkboek en begin met het maken van het pensioen dat u wilt!

is het te laat om te sparen voor pensioen op 50?

of u nu in de 40, 50 of zelfs 60 bent, het is nooit te laat om te beginnen met sparen voor uw pensioen.

natuurlijk, hoe dichter je bij je pensioen bent, hoe minder tijd je hebt voor samengestelde interesse om zijn magie te werken.dit betekent dat u zich moet concentreren op het maken van Grotere stortingen op uw pensioenrekeningen.

gelukkig, als u 50 of ouder bent, kunt u bijdragen aan uw 401(K) of IRA en uw spaargeld een extra boost geven.

als u een huis bezit, kunt u overwegen om uw kosten van levensonderhoud te verlagen.zorg er gewoon voor dat de markt in uw voordeel is als de verkoper, en de locatie waar u naartoe verhuist, binnen uw pensioenbudget valt.

een andere manier om uw pensioensparen in te halen, is door te werken na uw streefpensioenleeftijd.  tekenen in slechts een paar jaar van inkomsten kan een aanzienlijke verbetering van uw financiële zekerheid te maken.

al deze ideeën werken het beste als je eerder dan later actie onderneemt.

je moet de tijd die je nog hebt maximaliseren terwijl je nog steeds inkomen verdient.   

Als u bijvoorbeeld 24.000 dollar per jaar gedurende 20 jaar kunt bijdragen aan een fonds dat een rendement van 8% biedt, zou uw spaargeld groeien tot meer dan 1 miljoen dollar!

als het besparen van $2.000 per maand onmogelijk lijkt voor u, don’t verwerpen dat doel nog!Kijk eerst goed naar uw huidige uitgaven en inkomsten om enig potentieel te vinden.

misschien kunt u stappen ondernemen om kosten te besparen en mogelijkheden vinden om meer inkomsten te genereren.hoe meer u kunt toevoegen aan besparingen, hoe sneller uw pensioenrekeningen zullen groeien.

Pas de onderstaande 12 tips toe op uw financiële planning en begin met het opbouwen van het pensioen waar u van droomt!

Tips voor financiële planning in uw jaren 50 om rijkdom op te bouwen

als u achterloopt met uw financiële planning, gebruik dan deze tips om u op weg te helpen.

1. Get out of debt

wanneer u probeert om pensioensparen op te bouwen in uw jaren ‘ 50, moet uit de schulden komen bovenaan de lijst staan.

Het Laatste wat je wilt doen met je pensioensparen is het gebruiken om dingen af te betalen die je hebt gekocht voordat je met pensioen ging.

Je moet die pensioendollars zo ver rekken als ze gaan, en als je nog steeds schulden afbetaalt in je pensioen, dan werk je tegen jezelf.

doe er alles aan om die creditcards, die studentenschuld, uw medische rekeningen, persoonlijke leningen en zelfs uw hypotheek af te betalen!

Ja – Ik geloof dat je je hypotheek moet afbetalen *voordat* je met pensioen gaat.dit is een van de beste manieren om uw pensioensparen op te rekken en uzelf in een financieel veilige positie te brengen.

natuurlijk, dat’is niet mogelijk voor iedereen.& Nbsp; Het ’s een geweldig doel om te schieten voor, maar misschien er’s gewoon geen manier dat zal gebeuren in de komende 10-15 jaar.

zo ja, danconcentreer je eerst op je hoogste renteschuld en werk vanaf daar naar beneden.Kijk naar de herfinanciering van uw hypotheek om een lager tarief te krijgen.

en zeker don ’t nog meer schuld toe te voegen aan de stapel (als je het kunt helpen)!

2. Investeren voor de lange termijn

naarmate u dichter bij uw pensioendatum komt, wilt u uw risicoblootstelling in uw beleggingen opnieuw beoordelen.

u don ’t wilt uw spaargeld te onderwerpen aan een hoge mate van volatiliteit, want als je eenmaal met pensioen, je echt nodig hebt uw spaargeld te blijven groeien – niet krimpen!

maar je wilt ook niet te conservatief zijn.het opbouwen van rijkdom in je jaren ‘ 50 vereist een matig risico. Anders, uw spaargeld won’t bijhouden met de inflatie en u ’ll lopen uit geld.

u hebt de kracht van samengestelde rente nodig om ervoor te zorgen dat uw spaargeld tot ver in uw jaren 90 meegaat.  

en vasthouden aan “veilige” beleggingen, zoals obligaties of CD ‘ s, won’t geven u het rendement dat u nodig hebt om dit te doen.

maar onthoud – leeftijd 65 is niet de finishlijn.

het is eigenlijk (op een bepaalde manier) de startlijn en je hebt misschien nog 30 jaar daarna om alle markt ups en downs, inflatie en al het andere te rijden dat met je investeringen zal gebeuren.

dus, don ’ t zijn * te * conservatief.investeer voor de lange termijn, zodat uw spaargeld u de rest van uw leven zal ondersteunen.

3. Speel catch-up

ouder zijn dan 50 heeft zijn voordelen.  Sommige daarvan zijn de“inhaalslag ” bijdragen die u kunt doen aan verschillende pensioenfondsen.

Voor het door de werkgever gesponsorde 401(k)-plan, als u 50 jaar of ouder bent, kunt u $6.200 investeren boven de standaard contributielimiet van $19.500.

voor een IRA kunt u een extra $1.000 inbrengen boven de jaarlijkse $6.000 bijdragelimiet.  (Dit zijn cijfers voor 2020.)

dat betekent dat als u zowel een 401(k) als een IRA hebt, u elk jaar $7.200 extra aan uw spaargeld kunt toevoegen.  maar – Je moet 50 of hoger zijn.

Dit is een geweldige manier om uw spaargeld te verhogen, *vooral* als u achterloopt.

als je alleen een 401(k) hebt, dan is het verstandig om ook een IRA te starten.doe dan alles wat je kunt om beide accounts elk jaar te maximaliseren.

wees zo agressief als je kunt, zo vroeg als je kunt, zodat die extra besparingen echt kunnen profiteren van samengestelde rente.

4. Snijd het snoer

je weet wel, degene die je geld verbindt met je kinderen comfort.

Stop met het betalen van hun autoverzekering, mobiele telefoonrekening, maandelijkse huur, wekelijkse toelage, en ja – zelfs hun collegegeld.

je moet * je toekomst op de eerste plaats zetten.  u *moet* uw financiële zekerheid de prioriteit maken.

want als je dat niet doet, kun je onbewust een disfunctionele cyclus beginnen voor de komende generaties.  laat me uitleggen:

stel je voor dat je in de 80 bent en je geen spaargeld meer hebt.  het geld dat je had did ’ t laatste omdat je net did ’t sparen genoeg. en je hebt niet genoeg gespaard omdat, nou ja, je gewoon zoveel van je kinderen houdt.

je wilde ze gelukkig maken met een nieuwe auto, of hun eigen appartement, of een nieuwe mobiele telefoon, of een vakantie naar Hawaï, of vier jaar studeren.  dus je hebt ervoor betaald.

maar nu je veel ouder bent en niet meer kunt werken, heb je al je spaargeld uitgegeven en moet je vertrouwen op je kinderen om voor je te zorgen.

en hoe doen ze dat?door hun geld te gebruiken voor uw levensonderhoud, uw thuiszorg, uw recepten, enz.

kun je raden wat dit doet met hun financiële toekomst?  juist.

het weerhoudt hen van het opbouwen van de besparingen die ze nodig hebben voor hun eigen pensioen.  en de cyclus gaat door.

dus, don ’ t start de cyclus.doe je kinderen een groot plezier en stop met betalen voor hun spullen.ze zijn jong en bekwaam en kunnen nog vele jaren een inkomen genereren.

u daarentegen heeft niet zoveel tijd meer en uw werkjaren komen ten einde.

om het geldbeheer in je jaren ‘ 50 te versterken, zet jezelf nu op de eerste plaats, zodat je kinderen niet meer voor je hoeven te zorgen later.

5. Leef onder je middelen

Dit is zo anti-Amerikaanse cultuur, maar zoals Dave Ramsey zegt:

Je moet leven als niemand anders, dus later kun je leven als niemand anders.

(Oké, ik geef toe dat het een tijdje duurde voordat ik erachter kwam wat hij echt zei. Kortom, doe wat de meeste mensen vandaag niet doen, zodat je een leven kunt hebben dat de meeste mensen later niet hebben.)

wanneer je leert te leven van minder dan je verdient, bouw je de discipline op die nodig is om bevrediging vandaag uit te stellen, zodat je later een beter leven kunt hebben. 

je versterkt je vermogen tot geduld, tevredenheid en zelfbeheersing.  je bevordert een groter gevoel van dankbaarheid.en dit alles creëert een dieper niveau van emotionele volwassenheid.

met andere woorden, je wordt een betere versie van jezelf.

Je bereidt je ook voor op een levensstijl met pensioen die mogelijk een lager inkomen vereist. 

als je nu al tevreden bent met het leven van een fractie van je inkomen, dan hoef je geen compromissen te sluiten als je stopt met werken. u’ ll al gewend om te leven op dat inkomensniveau.

en last (but not least), geef je jezelf de kans om meer te sparen, meer te investeren en meer te investeren in je pensioen.wanneer je de kloof tussen wat je verdient en wat je uitgeeft verbreedt, wordt geld besparen in je 50s gemakkelijker.

leer lifestyle inflatie te voorkomen, zodat u het pensioen kunt creëren waar u van droomt.

6. Heroverweeg je doelen

Het leven gebeurt.  Dingen veranderen.  We veranderen.

dat’s waarom het’s altijd een goed idee om die doelen die je een tijdje geleden hebt gemaakt te herzien en ervoor te zorgen dat je’re on track – en dat het’s nog steeds de track die je wilt zijn op.

er is niets mis met draaien wanneer je besluit dat sommige van je doelen niet langer relevant of wenselijk zijn. 

Het Laatste wat je wilt gebeuren, is je realiseren in je eerste maand van je pensioen dat je je hebt voorbereid op een levensstijl die je niet langer aanspreekt.

misschien was er een moment dat je echt veel tijd wilde doorbrengen met reizen met pensioen, dus je plan was om je grote huis te verkopen en gewoon een appartement te huren.  maar, dan … kleinkinderen.

nu kun je je niet voorstellen dat je niet bij hen bent.nu, je wilt dicht bij hen de hele tijd, en hebben de ruimte voor extra slaapkamers en een speelkamer en een grote tuin.

dus, trek je lijst met doelen en ga ze door met je partner.

vraag jezelf af of er iets op die lijst staat dat je wilt veranderen.

pas dan je plan en pivot aan.

hoe eerder je je aanpast, hoe beter.geef jezelf genoeg tijd en ruimte om veranderingen aan te brengen, zodat het later geen onnodige stress en zorgen veroorzaakt.

7. Creëer extra inkomstenstromen

met pensioen heb je gegarandeerd inkomen (zoals sociale zekerheid en/of een pensioen).

U hebt ook wat u potentiële inkomsten noemt (zoals uit uw investeringen).

tussen beide moet je ervoor zorgen dat ze al je levensstijlkosten dekken.

een manier om ervoor te zorgen dat u in de toekomst genoeg hebt om van te leven, is door vandaag extra inkomstenstromen te creëren.

u kunt ofwel passieve inkomstenstromen opbouwen die weinig tot geen deelname van u vereisen, of u kunt beginnen met het opbouwen van inkomsten uit iets dat meer hands-on is.

een passieve inkomstenstroom zou zoiets zijn als het bezitten van een huurwoning, of een soort online bedrijf dat inkomsten genereert uit affiliate marketing en advertenties.  een ander voorbeeld is investeren in dividend.

maar je hebt misschien een hobby waar je graag geld mee verdient, zoals bakken of naaien of schrijven of schilderen.

met elke vaardigheid die je hebt ontwikkeld, kun je er een extra inkomstenstroom mee creëren.

je zou kunnen wachten tot je met pensioen gaat om meer inkomsten op te bouwen, maar als je nu begint, is dat extra geld al gevestigd en betrouwbaarder.

8. Koop de verzekeringen die u nodig hebt

verzekering is een geweldige manier om jezelf te beschermen tegen de onvoorspelbaarheid van het leven.  Maar je moet het hebben * voordat * het leven je verrast.

nu dat pensioen is aan de horizon, zorg ervoor dat u uw verzekering plannen op zijn plaats.

Kijk naar langdurige zorg, en ook een gezondheidszorg plan om Medicare aan te vullen.u kunt ook een reisverzekering overwegen als u van plan bent veel te reizen en een overkoepelend beleid dat u extra dekking biedt.

Als u een levensverzekering heeft, wilt u misschien nadenken over het laten vallen na uw pensioen.praat met uw financieel adviseur om te beslissen of het blijven betalen van de premie het voordeel later in het leven nog steeds waard zal zijn.

en tot slot, het opzetten van een gezondheid spaarrekening, zodat u kunt beginnen met het sparen van extra geld voor medische kosten (belastingvrij).

leer jezelf over de cruciale rol van verzekering in uw pensioenplanning en bescherm de toekomst die u creëert.

9. Krijg een estate plan in plaats

don’t wachten om wettelijk vast te stellen uw wensen voor na de dood.  Anders is het misschien ooit te laat.

Het is belangrijk om op zijn minst een testament te hebben, maar u wilt misschien ook documenten zoals een medische en financiële volmacht, of zelfs een levend vertrouwen.

denk na over de erfenis die je vandaag wilt creëren die je geliefden in de toekomst zal zegenen. 

afhankelijk van de omvang van een erfenis of de complexiteit van uw vermogensverdeling, kan het opzetten van een trust een verstandige keuze zijn.praat met een estate planning advocaat om te bepalen wat het beste is voor uw situatie.

10. Hamer de details uit

naarmate die langverwachte pensioendatum dichterbij komt, moet u zich meer richten op details.

jarenlang heb je misschien af en toe op de kaart gekeken om er zeker van te zijn dat je op de juiste weg bent.maar nu kom je dichter bij je bestemming en moet je het beter in de gaten houden.

u wilt uw opnametarief plannen, uw beleggingsmix aanpassen, beslissingen nemen over waar u woont en een socialezekerheidsstrategie hebben.

wanneer de kloof kleiner wordt tussen iemand die in dienst is en iemand die met pensioen is, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je plannen duidelijkheid krijgen.  hoe dichter je komt, hoe meer “In focus ” ze moeten zijn.

11. Ontmoet een financieel planner

Het advies van een betrouwbare professional kan u helpen meer vertrouwen te krijgen in uw financiële keuzes.  Een andere set (goed geïnformeerde) ogen kan je het verschil laten zien tussen een goede optie en een betere.

u wilt ook bevestigen dat alles is ingesteld voor uw optimale voordeel.u wilt er later niet achter komen dat u meer had kunnen besparen op belastingen of dat uw socialezekerheidsstrategie resulteerde in gederfde inkomsten.

ook kan een financieel planner u spaar-en beleggingsvehikels laten zien waarvan u zich misschien niet bewust was.

een van de beste dingen die je kunt doen als je dichter bij je pensioen komt, is iemand Ontmoeten die een erkende professional is. 

zorg ervoor dat ze ook een fiduciair zijn, wat betekent dat ze (ethisch) verplicht zijn om in uw belang te handelen.

12. Kies het ene ding

Als u een late starter bent in pensioenplanning en sparen, voelt u zich misschien overweldigd door alles wat gedaan moet worden voor een succesvol pensioen.

laat me een woord van aanmoediging aanbieden: het is niet te laat om te sparen voor pensioen op 50!

om de overweldiging te overwinnen, don ’t na te denken over * alles*.  kies in plaats daarvan één ding.

Wat is de een ding dat je nu kunt doen dat de bal in de juiste richting laat rollen?

moet je je concentreren op het uit de schulden komen?misschien vind je dat je wat meer inkomsten moet genereren.of misschien is de zorg om geen wil te hebben te zwaar geworden, en dat heeft prioriteit.

Kies één ding, en focus op dat totdat je klaar bent om door te gaan naar het volgende ding.

laat je hersenen je niet misleiden om niets te doen, alleen maar omdat je verward bent of je angstig voelt. Don ’ t laat angst je tegenhouden om je toekomst frontaal onder ogen te zien.

Zet uw toekomst op de eerste plaats en onderneem vandaag actie, zodat u kunt beginnen met het opbouwen van het veilige pensioen waar u van droomt.

don ’t vergeet niet om uw gratis pensioen Planning mini-werkboek te grijpen!Maak een plan om uw droompensioen werkelijkheid te maken.

Plaats een reactie