14 (meestal gratis) online tools voor geldbeheer

(Ik ben niet aangesloten met een van deze online geldbeheertools. Ik stel ze alleen in uw voordeel voor!)

Er is een overvloed aan informatie beschikbaar die u kan helpen meer kennis te verwerven over hoe u met uw financiën.

Met simpelweg meer kennis opdoen, komt u echter niet dichter bij uw financiële doelen.  Die kennis moet je in de praktijk brengen.

Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, en dat is waarschijnlijk de reden waarom meer dan de helft van de Amerikanen kan een financiële noodsituatie van $ 1000 niet dekken.

Gelukkig zijn er enkele behoorlijk handige dandy tech-tools die u kunnen helpen. Deze bronnen hebben elk hun eigen sterke punten en kunnen u helpen georganiseerd en op schema te blijven bij het bereiken van uw financiële doelen.

Hier is een lijst met 14 online geldbeheertools die u kunt gebruiken om krijg uw financiën onder controle – en de meeste zijn helemaal gratis!

1.  Persoonlijk kapitaal: beleggen

Persoonlijk kapitaal is een hulpmiddel voor degenen die hun rijkdom willen laten groeien. En wie wil dat niet?

U kunt uw budget en uw vermogenssaldo bijhouden, maar de kracht ervan is dat u uw investeringen kunt beheren.

Als u verschillende beleggingsrekeningen heeft, kunt u zien hoe ze 8217;re presteert op één plek.

De focus van de app ligt op langetermijnplanning en de toekomst, en u kunt deze gebruiken om uw eigen pensioeninvestering te creëren plan.

De Investment Analyzertool scant uw portefeuille om buitensporige makelaarskosten te detecteren en stelt aanpassingen voor die u aan uw rekeningen kunt aanbrengen om uw financiële doelstellingen sneller te bereiken.

De app en website zijn gratis te gebruiken, maar ze bieden ook een betaalde portefeuillebeheerservice.

Ga voor meer informatie naar Personal Capital om meer te weten te komen over alle handige functies in deze tool.

2. Munt:  Budgettering

Mint is een van de beste, gratis, webgebaseerde tools om uw budget bij te houden.

Het kan verbinding maken met al uw verschillende accounts om u een volledig beeld te geven van uw financiële voortgang.

Met Mint kunt u budgetcategorieën maken, maandelijkse rapporten ontvangen en financiële doelen instellen. U kunt ook waarschuwingen instellen om u op de hoogte te stellen van vervaldatums, saldi en als u het budget overschrijdt.

In controle zijn over uw financiën betekent te allen tijde weten hoe uw geld wordt besteed.  Mint helpt u te weten hoeveel u uitgeeft en waar het naartoe gaat.

Als u op zoek bent naar een gemakkelijke budgettracker die u bijhoudt Als u op de hoogte bent van uw uitgaven, gaat u naar Mint.

3.  Eikels:  Besparen

Een van de gemakkelijkste manieren om geld te besparen is door de gewoonte te automatiseren. Acorns helpt je hierbij, maar gaat ook een stap verder.

Deze app “oogst” de verandering tussen elke aankoop die u doet en de volgende hoogste dollar – het belegt vervolgens dat wisselgeld in een door u geselecteerde beleggingsportefeuille.

Kortom, het is een gemakkelijke manier om uw kleingeld te beleggen, zonder ooit aan het geld te raken. ; Kan het nog eenvoudiger?

Als je toevallig een student bent (met een geldig .edu e-mailadres), kun je de app en alle functies ervan gratis gebruiken.

Maar als je zoals ik bent en klaar bent met school, u kunt kiezen uit 3 abonnementen die variëren van $ 1- $ 5 per maand.

Bent u zenuwachtig om buiten uw 401(k) te stappen en andere investeringsmogelijkheden te verkennen? Denk je dat je geen extra geld hebt om aandelen te kopen?

Kijk dan eens naar Acorns en doe mee aan het investeringsspel.  Alle beetjes helpen!

4.  YNAB: Betere gewoonten opbouwen

YNAB, wat staat voor You Need A Budget , zal u helpen uw financiële geletterdheid te vergroten en tegelijkertijd betere geldgewoonten op te bouwen.

Deze tool biedt tutorials om u op de hoogte te houden van verschillende financiële onderwerpen (inclusief budgettering).  U kunt zich zelfs aanmelden voor lessen met een live instructeur!

De financiële principes zijn gebaseerd op zero-sum budgeting, waarbij u elke dollar een baan geeft. Combineer deze techniek met zijn envelope-systeem en ingebouwde verantwoordingsfunctie, en u zult enkele zeer belangrijke financiële praktijken kunnen vaststellen.

Als u het vertrouwen in budgetteren omdat je het al hebt geprobeerd en gefaald, wil je misschien YNAB geveneen keer proberen.

Er is een gratis proefperiode van 34 dagen, en dan is het $ 11,99/maand of $ 84/jaar (de betere deal).

<

5. Prisma:  Factuurbeheer

Prism is een mobiele app die je helpt om al je rekeningen georganiseerd en up-to-date te houden.

Zodra u uw rekeningen en gekozen betaalrekening met de app heeft gekoppeld, houdt Prism nieuwe afschriften bij en stelt u op de hoogte wanneer een betaling verschuldigd is.

Vervolgens kunt u via de app de rekening direct betalen of een datum in de toekomst inplannen.  Easy peasy.

En het is gratis!  Bekijk Prism als u hulp nodig heeft om uw rekeningen georganiseerd en op tijd betaald te houden.

6.  Trimmen:  Abonnementsbeheer

Heb je je ooit aangemeld voor een gratis proefperiode, maar was je van plan om te annuleren voordat deze verliep? Ja, ik ook.

Maar dan ben je het vergeten ? Ja, ik ook.

En als u iemand bent die de grondige controle van elk creditcardafschrift overslaat, kan het maanden duren voordat u zich realiseert dat u maandelijks moet betalen voor iets dat u nooit gebruiken.

Als je met je hoofd knikt, wil je misschien eens kijken naar Trim, een app die fungeert als een abonnementsbewaker.

Trim inspecteert je financiële transacties om terugkerende uitgaven te detecteren.

Wanneer het er een vindt, stuurt het u een sms met het geïdentificeerde abonnement – en dan kun je er eigenlijk voor kiezen om te annuleren met een sms terug!

En krijg dit – Trim stuurt zelfs een aangetekende brief naar uw sportschool om hen te laten weten dat u niet meer terugkomt.

Trim staat achter u als het gaat om vergeten abonnementen die maandelijkse kosten in uw account genereren!  Bekijk het en begin vandaag nog meer geld te besparen.

7. Wally:  Onkosten bijhouden

Wallyis een kosten- en advertentievrije mobiele app die het organiseren van uw persoonlijke uitgaven een fluitje van een cent maakt.

Maak gewoon een foto van uw kassabon en upload deze naar uw Wally-account, en de app houdt bij hoeveel u uitgeeft en waar.

Het heeft zelfs een GPS-functie die u kan vertellen waar uw geld naartoe gaat op basis van de locatie van de winkels die u heeft bezocht.

De app slaat ook alle informatie op uw apparaat op, dus de mogelijkheid dat een internethacker uw privégegevens steelt, is geëlimineerd.

Als u een hekel heeft aan de gevreesde taak om al uw transacties in te voeren , bekijk Wally en laat het het werk voor je doen.

8. Krediet Sesam:  Kredietscore

Credit Sesame helpt u uw krediet te beheren door direct toegang te geven tot uw kredietscore, bescherming tegen identiteitsdiefstal en aanbevelingen om te verbeteren uw score.

Uw score wordt maandelijks bijgewerkt, zodat u trends in uw rapport kunt herkennen.  Credit Sesame waarschuwt u ook als uw score verandert of wanneer u een nieuw krediet aanvraagt.

Het behouden van een gunstige score is cruciaal om de beste rentetarieven op leningen en creditcards te krijgen.

Meld u gratis aan bij Credit Sesame, zodat u ervoor kunt zorgen dat uw kredietscore wordt geoptimaliseerd.

9.  Zorgblauwboek:  Gezondheidszorgdiensten

Healthcare Bluebook is een online tool die u helpt bespaar geld op gezondheidszorg door eerlijke prijzen te bieden voor diensten in uw regio.

Ga gewoon naar hun website (of download de app) om een ​​procedure te zoeken je bent aan het “winkelen” voor.

Nadat u uw postcode heeft ingevoerd, geeft Healthcare Bluebook u een reeks prijzen, evenals wat zij de Eerlijke prijs noemen. De Eerlijke Prijs is de prijs die een goed geïnformeerde en geïnformeerde consument zou kunnen verwachten te betalen.

Healthcare Bluebook biedt ook een lijst met providers in het netwerk bij u in de buurt, samen met hun kosten en beoordelingen.

Servicekosten voor gezondheidszorg kunnen sterk variëren, dus het is belangrijk om doe wat onderzoek voordat u een aanbieder kiest.

Gebruik Healthcare Bluebook om kwaliteitszorg te vinden tegen de beste prijs.

10. Verbetering:  Portfoliobouwer

Betterment is een robo-adviseur die portfoliobeheer biedt zonder de hoge kosten die een typische menselijke adviseur zou vragen.

U kunt Betterment vertellen over uw financiële doelen en risicotolerantie, en het zal een gepersonaliseerde portefeuille samenstellen met behulp van de parameters die u hebt geïdentificeerd.

Betterment beheert vervolgens uw portefeuille door bijdragen en herbalanceren van dividenden om ervoor te zorgen dat het consistent in lijn is met de oorspronkelijke structuur.

De portefeuilles van Betterment bestaan ​​strikt uit goedkope indexfondsen en zijn bedoeld om hands-off te zijn.&nbsp ; Dit betekent dat er geen optie is om uw eigen fondsen te kiezen of individuele aandelen aan uw portefeuille toe te voegen.

Maar als u het niet prettig vindt om een ​​doe-het-zelver te zijn, Verbetering kan een uitstekend hulpmiddel zijn om te overwegen.

11.  Geloofwaardig:  Herfinanciering van studieleningen

Als u nog steeds studieleningen aan het afbetalen bent, of als u een kind heeft dat& #8217;is studentenschuld aan het opstapelen, dan Geloofwaardigkan u misschien helpen.

Credible maakt het gemakkelijk om te winkelen en de beste tarieven voor financiering van studieleningen te vergelijken.

Met honderden kredietverstrekkers die strijden om uw bedrijf, kan het moeilijk zijn om alle keuzes te doorzoeken om de beste tarief.  Met Geloofwaardig, u vult een enkel formulier in en u krijgt een vergelijking van de beste tarieven en voorwaarden die voor u beschikbaar zijn.

Als u tijd en mogelijk veel geld wilt besparen, kijk dan naar <Geloofwaardig voor de herfinanciering van uw studieleningen.

12.  Touw:  Gedeelde financiële doelen

Twineis een mobiele app die u toegang geeft tot zowel een Twine-spaarrekening als een beleggingsrekening, zodat u en uw partner kunnen werken aan gemeenschappelijke financiële doelen.

Soms kan dit een uitdaging zijn, vooral als u aparte bankrekeningen heeft of niet op dezelfde financiële pagina zit.

Met touw, u kunt elk uw individuele rekeningen aan de app koppelen en vervolgens terugkerende betalingen instellen om te sparen of te beleggen.

Dit is vooral handig voor gedeelde doelen zoals het kopen van een huis of op vakantie gaan. Door automatische spaarregels toe te voegen, kunt u van samen sparen een moeiteloze gewoonte maken.

Er zijn geen kosten verbonden aan het storten op of opnemen van de spaarrekening.

Als beleggen uw gemeenschappelijke doelen zijn, betaalt u slechts 25 cent per maand voor elke $ 500 die u investeert.

Bekijk Twineom samen te werken aan uw gedeelde doelen.  Voordat je het weet, ben je op weg naar die Hawaiiaanse droomvakantie!

13. Kruidenier (slimme boodschappenlijst):  Boodschappen doen

Deze iOS-app houdt uw budget niet bij en doet uw investeringen niet voor u , maar het kan u mogelijk wat brandstof en tijd besparen.

Boodschappen, voor iPhone, fungeert als een lopende boodschappenlijst. Elke keer dat je aan iets denkt dat je nodig hebt, voeg je het item gewoon toe aan je lijst in de app.

Dit is handig, maar wat echt cool is, is wat er gebeurt nadat je in de winkel bent.

Na de eerste keer dat u de app gebruikt tijdens het winkelen, leert Grocery de volgorde waarin u dingen van uw lijst afvinkt. 

Vervolgens met volgende lijsten, sorteert de app de items op basis van die volgorde. Op die manier is uw lijst georganiseerd om overeen te komen met hoe u zich door de winkel beweegt.

Als je graag in meer dan één winkel winkelt, maak dan lijsten voor elke winkel waar je naartoe gaat. Grocery sorteert je lijsten op basis van de winkel waar het voor is.

Ik ben dol op dit idee! Meer dan eens heb ik een item op mijn lijst gemist omdat alles niet in orde was.  Of ik ben vergeten melk te halen en heb geen zin om helemaal terug te sjouwen naar de zuivelafdeling.

Er is ook een deeloptie, dus je kunt de lijst aan uw gezinsleden.  Uw echtgenoot kan zien wat er op de lijst staat – en wat hij vergat toe te voegen.  Hij kan een item toevoegen, de lijsten synchroniseren en je hebt jezelf een extra reis naar de supermarkt bespaard.

Als je je boodschappen liever wilt minimaliseren (zoals ik), bekijk de Grocery-app voor iPhone.

14. Rakuten:  Cashback-beloningen

Rakuten (voorheen bekend als Ebates) is een website waar je kunt cashback verdienen door te winkelen bij hun aangesloten winkels.

Er zijn meer dan 2.500 winkels om uit te kiezen, dus de kans is groot dat u toch degene vindt waar u iets zou kopen. In plaats van rechtstreeks naar de website van die winkel te gaan, controleert u of Rakuten een eigen affiliate-link heeft.

Uw winkelervaring zal niet anders zijn, maar u&#8217 ;verdient u geld terug voor alle aankopen die u hebt gedaan met de link van Rakuten.  Het percentage dat u krijgt, is afhankelijk van het kortingsbedrag dat de winkel aanbiedt.

Klinkt een beetje raar?  Het is eigenlijk gewoon een versie van affiliate marketing. Elke online winkel op de site van Rakuten geeft Rakuten een commissie voor het sturen van klanten op hun manier. Rakuten gaat nog een stap verder en geeft de klant een korting.

Om uw inkomsten te maximaliseren, zorg ervoor dat u Rakuten controleert op coupons en de browserextensie installeert, zodat u nooit een kans mist.

Zodra Rakuten uw account heeft bijgeschreven, kunt u uw verdiensten storten op Paypal.  Het is een gratis en gemakkelijke manier om wat extra geld te verdienen – allemaal tijdens het winkelen voor items die je toch zou kopen.

Bekijk Rakuten en verdien vandaag nog geld terug!

Probeer één online tool voor geldbeheer

Ik heb 14 online tools voor geldbeheer op een rij gezet die u kunt proberen, maar er zijn er letterlijk duizenden om uit te kiezen.

Raak niet overweldigd door hoeveel er zijn daarbuiten.  Kies er gewoon een uit en probeer het een tijdje uit.

Als het bij je leven past, heb je een productieve stap gezet in de richting van beter geldbeheer.

En als dat niet het geval is, kies dan een andere.

Na verloop van tijd zul je de tools vinden die het beste bij je passen.  Het vergt gewoon wat vallen en opstaan.

Het punt is om aan de slag te gaan in het proces, zodat u betere gewoontes kunt aanleren en uw inspanningen kunt optimaliseren.

Probeer er een uit en laat me weten of het voor u werkt!

Andere berichten die u mogelijk interesseren in:

  • Hoe u $ 5000 kunt besparen in een jaar
  • 11 effectieve manieren om gemotiveerd te blijven met je doelen
  • Het doel van een begroting:  17 krachtige voordelen
  • 3 slimme redenen om spaargeld boven schulden te stellen
  • Hoe te leven van het inkomen van vorige maand (en waarom u dat zou moeten doen)
  • Hoe u binnen uw mogelijkheden kunt leven (en toch tevreden kunt zijn)
  • Financiële gezondheidscheck: 7 stappen om uw fiscale welzijn te vergroten
  • Hoe u aan schulden kunt ontsnappen met een doe-het-zelf schuldbeheersplan
  • De nul- Sum Budget Resource Guide

Wil je dit bericht onthouden voor later? Pin het op je favoriete Pinterest-bord!

14 (meestal gratis) online tools voor geldbeheer

 

Plaats een reactie