14 vragen over pensioen die u moet beantwoorden

Pensioen is meer dan gewoon genoeg geld hebben om van te leven.

De overgang van een fulltime carrière naar een fulltime hobbyist, wereldreiziger of ondersteunende grootouder is een enorme levensverandering met veel bewegende delen.

>

Als u de belangrijkste mijlpalen van pensionering wilt begrijpen en uw geld strategisch wilt beheren, moet u uw eigen persoonlijke financiële problemen evalueren om de beste strategieën te bepalen om uw besparingen te maximaliseren.

Hier zijn slechts een paar vragen over pensionering die u moet aanpakken naarmate u naderbij komt om het personeelsbestand te verlaten:

 • Hoeveel geld heb ik nodig als ik met pensioen ga?
 • Hoe lang heb ik nodig houd ik mijn pensioengeld vol?
 • Wat zijn mijn uitgaven als ik met pensioen ga?
 • Hoe betaal ik voor gezondheidszorg?
 • Wanneer moet ik beginnen met het opnemen van socialezekerheidsuitkeringen ?
 • Moet ik uit de schulden komen voordat ik met pensioen ga?
 • Hoeveel belasting moet ik betalen?
 • Wat wil ik doen tijdens mijn pensioen?
 • Wat als ik eerder overlijd dan mijn partner?

Dit lijken misschien saaie details, maar weten welke antwoorden u nodig heeft voordat u met pensioen gaat, zal u helpen om u voor te bereiden op een soepele overgang van werk.

In dit bericht heb ik al deze kwesties behandeld, evenals verschillende andere veelgestelde vragen over hoe u zich kunt voorbereiden op uw pensioen.

Gebruik deze vragen over pensionering als leidraad voor de antwoorden die u moet weten voordat u met pensioen gaat, zodat u goed voorbereid uw gouden jaren tegemoet gaat. Misschien ontdekt u ook dat u de input van een financieel adviseur voor uw pensioen wilt om u te helpen grondiger te plannen.

Wilt u afdrukken dit bericht als een mini-werkboek?  Ontvang het direct in je inbox!

 

14 veelgestelde vragen over pensionering om te beantwoorden

Voelt u zich voorbereid op uw pensioen?

Zelfs als uw nest ei al volledig is gefinancierd, is het mogelijk dat u andere belangrijke stukjes van de grote pensioenpuzzel hebt gemist. Zoals: hoe wilt u uw pensioen besteden? Waar wil je wonen? Hoe beschermt u uw vermogen? Waar komt uw zorgverzekering vandaan?

Het is belangrijk om holistisch na te denken over de laatste fase van je leven. Als u een alomvattend plan opstelt, kunt u uw gouden jaren met vertrouwen en geluk beleven.

Hier zijn 14 veelgestelde vragen over pensionering die u moet beantwoorden, zodat u een duidelijke richting heeft die u moet inslaan.

1. Wanneer wil ik met pensioen gaan?

Als u wilt bepalen waar u aan moet denken als u de pensioengerechtigde leeftijd nadert, is het handig om een ​​tijdlijn te hebben. Als u duidelijk weet wat er wanneer moet gebeuren, kunt u gemakkelijker op schema blijven met uw pensioendoelen.

Een van de grote vragen die u zich moet stellen voordat u met pensioen gaat, is natuurlijk wanneer Ik wil met pensioen gaan?

Bepaal in plaats van te vragen wanneer ik met pensioen kan gaan, wanneer u met pensioen wilt gaan. Als u deze vraag beantwoordt, krijgt u een doel om naar te streven, in plaats van passief uw huidige financiële situatie te accepteren.

Natuurlijk moet je realistisch zijn en ervoor zorgen dat je doel er een is dat je daadwerkelijk kunt bereiken. Zolang u het zich kunt veroorloven om van spaargeld en andere passieve inkomstenstromen te leven, kunt u uw pensioendatum kiezen.

Het is echter mogelijk dat u strategisch wilt zijn over andere tijdsbeperkingen waaraan u mogelijk onderhevig bent, zoals:

 • Wanneer u in aanmerking komen voor bedrijfspensioenen
 • Wanneer u socialezekerheidsuitkeringen kunt ontvangen
 • Wanneer u Medicare kunt aanvragen

Maar, het hebben van een deadline geeft je een doel om op te schieten en iets om je andere financiële doelen op af te stemmen.

Je kunt natuurlijk altijd kiezen voor een meer geleidelijke overgang naar een voltijds pensioen. Misschien wilt u gewoon minder uren werken in plaats van u helemaal terug te trekken uit het personeelsbestand. Misschien wilt u ook uw eigen kleine parttime bedrijf starten met de tientallen jaren ervaring die u zult hebben. Het hangt allemaal af van uw mogelijkheden en verlangen om uw dagen door te brengen.

Dit is het moment om alle beschikbare opties te overwegen en eventueel een financieel adviseur te raadplegen voor professioneel advies. Bepalen van uw “wanneer” zal grote invloed hebben op veel andere vragen op deze lijst.

2. Hoe wil ik mijn pensioen besteden?

Als u nadenkt over uw pensioen, richt u dan niet alleen op het feit dat u niet meer werkt. Ja, de eerste weken zal het fijn zijn om niet elke ochtend wakker te hoeven worden met een wekker. Maar tenzij u plannen heeft, zult u zich waarschijnlijk vrij snel vervelen.

Het mooie van met pensioen gaan is dat u de tijd heeft om te doen wat u wilt. Wacht niet tot u uw pensioenpapieren ondertekent om erachter te komen hoe u het gaat besteden. Dit is het moment om enkele specifieke pensioendoelen te stellen.

>

Het is om een ​​aantal redenen belangrijk om een ​​plan te hebben voor hoe u uw tijd besteedt.

Ten eerste: te veel vrije tijd om handen hebben kan leiden tot verveling, een gebrek aan doel, en zelfs depressie. Schrijf een aantal dingen op die je altijd al hebt willen proberen, of waar je beter in wilt worden, en die je na je pensionering kunt doen.

Twee: als je ervan droomt om de wereld rond te reizen of een camper te kopen en door het land te zwerven, moet je die kosten in je pensioenfonds opnemen.U wilt niet wakker worden op de eerste dag dat u met pensioen gaat en beseffen dat u het zich niet kunt veroorloven om te doen wat u van plan was.

Uw pensionering zou de beste tijd van uw leven moeten zijn! Je bent oud geworden in wijsheid, je kinderen zijn volwassen en je kunt doen wat je wilt!

Zorg ervoor dat je weet wat je wilt, zodat je effectief kunt plannen.

3. Waar ga ik wonen?

Als u eenmaal met pensioen gaat, bent u niet langer gebonden aan een bepaalde stad of staat. Dit betekent dat je vrij bent om op te pakken en te gaan waar je wilt!

Waar je besluit te wonen hangt af van je prioriteiten en doelen:

 • Wil ik dicht bij mijn kinderen en kleinkinderen wonen?
 • Wil ik bij warmer/koeler weer wonen?
 • Wil ik mijn huis verkopen en in een Camper?
 • Wil ik inkrimpen naar een appartement zodat ik meer maandinkomen heb voor andere dingen?
 • Wil ik een tijdje reizen en niet eens een adres hebben?
 • Wil/moet ik in een bejaardentehuis wonen?
 • Wil/moet ik lagere onroerendgoedbelasting betalen of heb ik lagere kosten van levensonderhoud?
 • Wil/moet ik dichterbij wonen naar premium zorginstellingen?
 • Moet ik mijn huidige huis verkopen en de overwaarde gebruiken voor mijn pensioen?

Er zijn veel dingen waarmee u rekening moet houden wanneer u besluit waar u na uw pensionering wilt wonen. Bepaal uw prioriteiten en doelen, zodat u deze vragen voor uzelf kunt beantwoorden. Zorg ervoor dat u uw pensioenplannen doorspreekt met anderen die mogelijk worden getroffen.

Uw huisvesting zal een van uw grootste uitgaven zijn als u met pensioen gaat, dus als u een idee heeft van de locatie en de kosten, kunt u effectief plannen.

4. Wat is mijn plan om na mijn pensionering schuldenvrij te zijn?

Schulden zijn al erg genoeg als u een inkomen binnenhaalt, maar het kan een nog zwaardere last zijn als u met pensioen gaat. Schulden kunnen uw pensioensparen aantasten en u ervan weerhouden ten volle van uw pensioen te genieten.

Een van de belangrijkste vragen die u zich moet stellen voordat u met pensioen gaat, is hoe kan ik mijn schuld afbetalen?

Als u op dit moment een aanzienlijk bedrag aan schulden heeft, zal het waarschijnlijk enige tijd kosten voordat u met pensioen gaat. U wilt erachter komen wanneer en hoe dat zal gebeuren.

Maak een afbetalingsplan voor schuldenwaarmee u schuldenvrij uw pensioenjaren ingaat. Op die manier kunt u al uw middelen gebruiken om van uw pensioen te genieten.

Moet dit ook uw hypotheek zijn? U zult dit zelf moeten beantwoorden. Het hangt af van uw eigen persoonlijke voorkeur of financiële behoefte.

Als u ervoor kiest om al uw discretionaire inkomsten te besteden aan het afbetalen van uw woninglening, kan uw pensioenfonds worden verwaarloosd. Met pensioen gaan zonder een hypotheekbetaling kan uw financiële stabiliteit echter drastisch verbeteren.

Reken maar uit en kijk welke optie uw persoonlijke financiën zal maximaliseren. Probeer er op zijn minst voor te zorgen dat u de laagste rente betaalt die voor u beschikbaar is.

Het is nu een veel beter moment dan later om te werken aan het aflossen van uw schuld. Je hebt veel belangrijkere dingen om je geld aan uit te geven als je met pensioen bent.

5.  Hoe betaal ik voor gezondheidszorg?

De Medicare-verzekering is beschikbaar zodra u 65 wordt, maar er zijn verschillende onderdelen van dit programma van de federale overheid waarmee u vertrouwd moet raken. Het komt erop neer dat gratis Medicare niet alles dekt en dat u na uw pensionering nog steeds zorgpremies moet betalen.

Natuurlijk is Medicare niet de enige optie voor uw zorgbehoeften. U kunt ook een “Medi-gap” verzekeringsplan voor aanvullende dekking, of een ziektekostenverzekering afsluiten bij een particuliere onderneming.

Om uw pensioenkosten te verlagen, kunt u langer werken om een ​​meer betaalbare verzekeringsdekking te blijven ontvangen via uw werkgever. U kunt ook nu, terwijl u werkt, bijdragen aan een Zorgspaarrekening, zodat u na uw pensionering belastingvrij geld kunt opnemen voor medische kosten. Investeren in een HSA kan een van de belangrijkste dingen zijn die u doet voordat u met pensioen gaat.

Een ander belangrijk onderdeel is langdurige zorg (die Medicare niet dekt). Dit type verzekering dekt vrijheidsbenemende zorg, zoals assistentiewoningen of verpleeghuizen. U kunt gemakkelijk uw pensioenfonds opbranden door uit eigen zak te betalen, dus sluit een verzekeringsplan af om uzelf en uw dierbaren te beschermen.

Houd er rekening mee dat de kosten voor gezondheidszorg doorgaans stijgen naarmate u ouder wordt , dus zorg ervoor dat u dienovereenkomstig plant.

Overweeg tot slot om een ​​gezondheidszorgrichtlijn aan te vragen.in situ. Dit juridische document zal uw medische wensen uitdrukken als u niet in staat bent om die beslissingen zelf te nemen.

6. Hoe kan ik het pensioeninkomen verhogen?

Als u merkt dat u te weinig pensioengeld zult hebben, je hebt een aantal opties om je inkomen te verhogen.

De voor de hand liggende keuze is om het pensioen een paar jaar uit te stellen en door te gaan met werken. Als uw omstandigheden het toelaten, kan deze optie verschillende voordelen opleveren, waaronder:

 • Blijf toegang houden tot de ziektekostenverzekering van de werkgever
 • Uw socialezekerheidsuitkering verhogen
 • Extra inkomen om toe te voegen aan uw spaargeld
 • U hoeft minder jaren te sparen
 • /ul>

  Velen kiezen er echter voor om iets te vinden dat meer flexibiliteit en meer tevredenheid vereist. U kunt parttime gaan werken, of zelfs uw eigen nevenbedrijf starten met behulp van de ervaring die u in uw carrière heeft opgedaan.

  U kunt nu ook beginnen met het opzetten van een aantal passieve inkomstenstromen die uw spaargeld na pensionering aanvullen. Zakelijke ondernemingen zoals de verhuur van onroerend goed, een franchise-investering en bepaalde online bedrijven zijn geweldige manieren om extra inkomstenstromen te ontwikkelen.

  Een laatste idee is om enkele activa te liquideren, zoals waardevolle sieraden, recreatieve voertuigen, antiek, kunst en bontjassen. Als je denkt dat je deze dingen niet zou missen als je met pensioen gaat, verkoop ze dan om meer te sparen.

  7. Hoe kan ik de kosten verlagen als ik met pensioen ga?

  Het verhogen van uw besteedbare inkomen als ik met pensioen ga, betekent niet altijd dat u meer geld. Verminderende uitgaven kunnen ook zorgen voor een grotere cashflow, en u kunt vandaag beginnen met plannen hoe u dat kunt doen.

  U kunt zeker beginnen met uit de schulden komen voordat je met pensioen gaat, zoals al gezegd.

  En indien nodig kunt u ervoor kiezen om in een goedkoper gebied te wonen. Koppel dat aan een kleiner huis en u kunt uw kosten van levensonderhoud drastisch verlagen.

  Bovendien kunt u pensioenactiviteiten kiezen die uw budget niet enorm belasten. Kies er misschien voor om lokale roadtrips te maken in plaats van internationale vakanties.

  Naast deze keuzes kunt u een voertuig (of twee) verkopen, een kamer in uw huis verhuren, profiteren van seniorenkortingen en bezuinigen op financiële steun voor uw kinderen.

  Houd rekening met deze ideeën. bij het berekenen hoeveel u nodig heeft om met pensioen te gaan. Zelfs als u niet meteen besluit een van deze maatregelen te implementeren, is het goed om een ​​back-upplan te hebben als u meer bruikbare inkomsten moet vinden.

  8. Hoe kan ik meer sparen voor mijn pensioen?

  Naast het beslissen hoe u uw inkomen verhoogt en de uitgaven verlaagt tijdens uw pensionering, vraag gaat over wat u nu kunt doen om uw pensioenfondsen een boost te geven.

  Uw beste strategie is om te profiteren van een door de werkgever gesponsord 401(k)-plan. U zou op zijn minst voldoende moeten bijdragen om de volledige match te krijgen die uw werkgever biedt. Maar als u ouder bent dan 50, kunt u uw spaargeld echt een boost geven met “catch-up” bijdragen die verder gaan dan de normale limieten.

  Naast de traditionele of Roth 401(k), kunt u ook een Individual Retirement Account (IRA) openen om uw nestei te vergroten. Omdat een IRA wordt opgezet en beheerd door de rekeninghouder en er geen werkgever bij betrokken is, heeft u hiermee een grotere mate van investeringsvrijheid.

  Beide fondsen zijn fiscaal voordelige pensioenspaarrekeningen . De 401(k) en IRA verschillen op een aantal punten, maar beide vereisen bijdragen van lonen en verdiende inkomsten. Dit betekent dat u geen investerings- of huurinkomsten kunt storten op deze rekeningen.

  Een tweede manier om uw pensioensparen te vergroten, is korten uitgaven en verhoog uw inkomen nu zodat u meer van uw huidige inkomen kunt besteden aan uw spaargeld voor de toekomst. Als je het gevoel hebt dat je een inhaalslag moet maken, overweeg dan om in te krimpen en/of nu een tweede baan te nemen en dat geld op een pensioenrekening te zetten uw spaargeld kan profiteren van samengestelde rente.

  Als u geen drastische veranderingen wilt aanbrengen, kunt u er in plaats daarvan voor kiezen om doelbewust levensinflatie te vermijden en bij uw huidige levensstandaard. Dit betekent dat wanneer u een bonus, verhoging of extra inkomen krijgt, u deze niet uitgeeft om uw leven nu te verbeteren. In plaats daarvan stopt u het in spaargeld, zodat het kan groeien en u kan helpen uw gewenste levensstandaard na uw pensionering te behouden.

  En tot slot, een andere optie om uw pensioensparen te vergroten, is het uitstellen van uw socialezekerheidsuitkering voor zo lang als je kunt. Voor elk jaar dat u de uitkering uitstelt, tot de leeftijd van 70 jaar, verhoogt u het bedrag dat u in de toekomst ontvangt.

  9. Hoe kan ik belasting besparen als ik met pensioen ga?

  Het hebben van een plan om uw belastingen bij pensionering te verlagen, kan uw pensioeninkomen na belastingen verhogen.

  Zowel langetermijn- als jaarlijkse belastingplanning zal strategieën creëren die verschillende wachttijden en investeringstoewijzingen gebruiken om uw belasting te verlagen rekening. U moet echter eerst begrijpen hoe uw bronnen van pensioeninkomen worden belast, zoals pensioeninkomen, traditionele 401(k) en IRA's, en mogelijk zelfs een deel van uw socialezekerheidsuitkeringen.

  Het belangrijkste om te weten weten is dat u moet vroeg beginnen met plannen en weloverwogen zijn in uw financiële beslissingen om het meeste te besparen op uw staats- en federale belastingen als u met pensioen gaat.

  De variabelen lopen sterk uiteen en belastingonderwerpen zijn complex, dus de kosten van een professionele belastingdeskundige zullen u waarschijnlijk behoeden voor het maken van enkele ernstige fouten die kunnen leiden tot een aanzienlijk financieel verlies. Ze kunnen een nauwkeuriger belastingtarief inschatten bij pensionering en eventuele belastingvoordelen van uw pensioen- en leeftijdsstatus maximaliseren.

  Met andere woorden, u zult waarschijnlijk professionele hulp moeten zoeken om deze vraag te beantwoorden, maar het zal de moeite waard zijn!

  10. Wanneer moet ik sociale zekerheid claimen?

  Als u het kunt betalen, zo laat mogelijk. Dit levert u het grootste maandelijkse voordeel op.

  Dit is echter een zeer persoonlijke beslissing en er zijn andere factoren waarmee u rekening moet houden, behalve dat u elke maand een beetje meer inkomen krijgt.

  Als u bijvoorbeeld te vroeg begint en u verdient meer dan de inkomstengrens van de sociale zekerheid, wordt uw maandelijkse pensioenuitkering verlaagd.

  En voor elk jaar dat u de sociale zekerheid uitstelt tot de leeftijd van 70 jaar, verhoogt u uw uitkering met maximaal 8%.

  Iets anders waarmee u rekening moet houden, is dat als u uw uitkering voor uw 70e vastzet, u de rest van uw leven minder uitkeringen ontvangt als een lagere maandelijkse betaling.In een vroeg stadium extra geld hebben klinkt misschien goed, maar als u langer leeft dan uw levensverwachting en uw spaargeld opraakt, kan deze verminderde uitkering een ernstig effect hebben op uw levensstandaard.

  Voor gehuwde paren is er zijn manieren om uw socialezekerheidsinkomen te maximaliseren op basis van hoe en wanneer elk hun voordelen ontvangt.

  Houd er rekening mee dat voordelen meestal een vertraging van 3 maanden hebben na indiening. U heeft uw socialezekerheidskaart nodig, een geldig identiteitsbewijs met bewijs van leeftijd, belastingformulieren van vorig jaar en huwelijks- of echtscheidingsakte indien van toepassing.

  Dit is geen vraag die u wilt raden of waar u aan wilt antwoord op het laatste moment. Doe wat onderzoek op de Social Security Administration-website, win deskundig advies in en stel een plan op.

  11. Hoe lang heb ik mijn geld nodig (levensverwachting)?

  Helaas weet niemand hoe lang ze zullen leven, wat het plannen van hun pensioen een beetje lastig maakt.

  Volgens de Centers for Disease Control and Prevention is de gemiddelde levensverwachting in de V.S. bedraagt ​​78,8 jaar. Als je echter nadenkt over de betekenis van het woord “gemiddeld”, realiseer je je dat 50% van de Amerikanen langer zal leven dan die statistiek.

  Niet alleen dat, maar de socialezekerheidsadministratie zegt 25 % van de 65-jarigen van vandaag zal ouder worden dan 90!

  Er zijn levensduurcalculators om u te helpen uw eigen levensverwachting in te schatten, zoals deze en deze. Maar dit zijn nog steeds slechts gissingen.

  De veiligste gok is om u voor te bereiden op een lang pensioen. Veel financiële planners adviseren hun klanten nu om te plannen voor een levensverwachting van minstens 95 jaar.

  12. Hoe kan ik mijn bezittingen en mijn gezin beschermen?

  Zoals eerder vermeld, weet geen van ons hoeveel tijd we hebben links. Daarom is het belangrijk om tijdens uw leven een plan op te stellen dat uw vermogen en uw dierbaren zal beschermen nadat u bent overleden.

  Juist Estate planning kan onnodig verdriet en complicaties voor uw gezin voorkomen. Het kan ook bescherming bieden tegen dure belastingen, advocaatkosten en erfrechtvergoedingen.

  Een boedelplan bereidt zich in wezen voor op de overdracht van uw vermogen aan uw gespecificeerde erfgenamen nadat u sterft. Het is bedoeld om uw vermogen te beschermen tijdens het overdrachtsproces en om belastingverplichtingen te minimaliseren.

  Estate planning biedt ook een gids voor iemand anders om uw vermogen te beheren als u daar ooit niet toe in staat bent. Het opnemen van een wilsverklaring in uw nalatenschapsplan kan uw gezin beschermen tegen het nemen van moeilijke beslissingen als u ooit arbeidsongeschikt wordt.

  De goedkoopste manier om een ​​nalatenschapsplan te starten is door het maken van een testament. Dit zeer belangrijke juridische document communiceert al uw intenties voor uw nalatenschap na uw overlijden. Dit zal enorme stress voor uw dierbaren verminderen. De advocaatkosten voor het opstellen van een testament zijn afhankelijk van hoe complex uw financiële situatie is.

  De volgende stap in een boedelplan is het vormen van een trust. Een familievertrouwen kan u helpen erfbelasting te voorkomen en successierechten te minimaliseren. Dit kan uw gezin mogelijk tijd en buitensporige gerechtskosten besparen. Een trust is ook handig om uw vermogen te beschermen tegen uw erfgenamen. schuldeisers en het privé houden van uw nalatenschap.

  Er zijn verschillende soorten trusts en zelfs variaties binnen elke staat. Alle trusts moeten voldoen aan federale en staatswetten en kosten doorgaans aanzienlijk meer dan een testament. U heeft een advocaat nodig om u te helpen er een te maken, en het zal waarschijnlijk doorlopend onderhoud vereisen en uw begunstigden actueel houden.

  Een ander belangrijk onderdeel van een nalatenschapsplan is een verzekering. Een adequate dekking op elk belangrijk gebied van uw leven kan u en uw gezin beschermen tegen een verscheidenheid aan juridische uitdagingen. Ziektekosten, arbeidsongeschiktheidsuitkeringen, levensverzekeringen en langdurige zorg zijn polissen waarvan de meeste mensen denken dat ze ze nodig hebben als ze met pensioen gaan. Maar andere soorten zoals auto-, huiseigenaar- en paraplupolissen zijn ook belangrijk voor het beschermen van uw vermogen.

  Lees voor meer informatie over estate planning Een estate-plan opzetten.

  13. Hoeveel geld heb ik nodig voor mijn pensioensparen?

  Deze vraag hangt af van uw financiële doelen en de antwoorden die u tot nu toe heeft bedacht. U moet ook rekening houden met uw bronnen van pensioeninkomsten (pensioenuitkeringen, familievertrouwen, erfenis, investeringen, enz.) en verwachte maandelijkse uitgaven om een ​​goed idee te hebben van hoeveel u werkelijk nodig heeft aan pensioensparen.

  Er zijn 3 methoden om in te schatten hoeveel u nodig heeft:

  • Percentage van het inkomen vóór pensionering
  • 25x-regel
  • FI (Financial Independence number)

  Meestal raden financiële adviseurs aan dat u 10-15% van uw inkomen spaart gedurende uw werkjaren . Als u echter een late spaarder bent, moet u dit percentage verhogen als u op tijd met pensioen wilt gaan.

  Een andere eenvoudige en snelle methode om te schatten hoeveel geld u nodig heeft als u met pensioen gaat, is door de 25x-regel te gebruiken. In feite vermenigvuldigt u uw nettoloon vóór pensionering met 25 om het totaal te berekenen besparingen die u nodig heeft voor een periode van 30 jaar.

  Uw financiële onafhankelijkheidsnummer vertegenwoordigt ook de nettowaarde die u moet opbouwen voordat u met pensioen kunt gaan en kunt leven uitsluitend van uw spaargeld. Deze statistiek berekenenmoet zeker op uw lijst staan ​​met dingen die u moet doen voordat u met pensioen gaat.

  Belangrijkste factoren die van invloed zijn op hoeveel u na pensionering nodig heeft, zijn uw opnamepercentage en -periode en uw beleggingsrendementen (of -verliezen) .

  Een handige manier om een ​​schatting te krijgen van hoeveel geld u nodig heeft als u met pensioen gaat, is door enkele getallen door een online pensioencalculator te halen. Een eenvoudige Google-zoekopdracht biedt veel om uit te kiezen, maar ik heb goede recensies gehoord over Personal Capital's Pensioenplanner rekenmachine (u moet zich aanmelden voor een gratis account).

  Het is belangrijk om eerst te beslissen hoe uw pensioen eruit moet zien, daarom deze vraag is een van de laatste op deze lijst. Vergeet niet dat pensioen om veel meer gaat dan hoeveel geld je nodig hebt om rond te komen. Het gaat erom hoeveel u nodig heeft om het leven te ondersteunen dat u in uw gouden jaren wilt leiden.

  Als u nog enkele jaren de tijd heeft om uw spaargeld op te bouwen, hoeft u alleen maar een ruwe schatting op te schrijven van wat uw droompensioen gaat kosten. Naarmate u dichterbij komt en uw spaargeld groter wordt, kunt u uw berekeningen aanpassen met aanvullende details die zich voordoen.

  14. Hoeveel moet ik vandaag sparen?

  Je hebt bepaald hoe je droompensioen eruit moet zien .

  U heeft een plan gemaakt om schulden kwijt te raken, uitgaven te verlagen en inkomsten te verhogen.

  U heeft rekening gehouden met de kosten van gezondheidszorg, belastingen, inflatie en verzekeringspremies.

  Je hebt geleerd hoe belangrijk het is om te plannen voor een lang leven, en strategieën om je socialezekerheidsuitkering in te trekken.

  Je hebt een pensioencalculator gebruikt om je een goed idee te geven van hoeveel je 8217;zal nodig hebben.

  Nu is het tijd om al deze informatie te gebruiken om te bepalen hoeveel u moet gaan besparen – nu.

  Wat is het bedrag dat u wekelijks of maandelijks opzij moet zetten, zodat u uw pensioendoel op tijd bereikt?

  Het zou erg handig zijn om een ​​professionele financiële planner te hebben voor deze stap, maar er zijn ook veel gratis websites en online tools waarmee u aan de slag kunt. Een online pensioencalculator is een handig hulpmiddel om te gebruiken.

  Zodra u een doel voor besparingen heeft, implementeert u dat bedrag in uw maandbudget. Behandel het alsof het elke andere rekening is, die *moet* betaald worden.

  Betaal dan eerst uzelf. 

  Wacht niet tot het einde van de maand om te zien wat er nog over is. Zet dat geld aan het begin van uw budgetcyclus opzij, bij voorkeur op een belastingvriendelijke, hoogrentende rekening. Stel geautomatiseerde overschrijvingen in, zodat u er niet eens over na hoeft te denken. 

  Zodra u uw financiële toekomst tot prioriteit maakt, bent u goed op weg om een ​​voldoende pensioenfonds.

  Extra vragen over pensionering om over na te denken

  Zelfs nadat u deze vragen heeft beantwoord, zullen er onvermijdelijk nog meer opduiken. 

  Hieronder vindt u een lijst met aanvullende pensioenproblemen waarmee u te maken kunt krijgen tijdens het pensioenplanningsproces. Als de vraag op uw situatie van toepassing is, overweeg dan zorgvuldig hoe uw antwoord past in uw grote geheel.

  • Gaan u en uw echtgeno(o)t(e)/partner tegelijkertijd met pensioen?
  • Moet u een ouderdomspensioen krijgen?
  • Neemt u uw pensioen op in een uitkering ineens of in lijfrente?
  • >

  • Moet u na uw 65ste blijven werken om meer geld te sparen?
  • Moet u vervroegd met pensioen gaan?
  • Hoe gaat u om met uw geld als u met pensioen gaat?
  • Wat partneralimentatie zijn er als u als eerste overlijdt?
  • Heeft u een back-upplan als uw pensioenfonds aanzienlijke verliezen lijdt?
  • Waar bewaart u al uw belangrijke financiële en nalatenschapsdocumenten?

  FAQs

  Wanneer gaat de gemiddelde Amerikaanse werknemer met pensioen?

  Volgens gegevens uit 2021 van het Center for Retirement Research van Boston College is de gemiddelde pensioenleeftijd voor mannen en vrouwen respectievelijk 65 en 62 jaar.

  Welke factoren zijn van invloed op uw pensioenleeftijd?’

  Er zijn verschillende unieke factoren die van invloed zijn op uw pensioenleeftijd. Enkele hiervan zijn het bedrag dat u aan spaargeld heeft, de kosten van levensonderhoud en levensstijl die u verwacht te bereiken, waar u wilt wonen en uw gezondheid als u met pensioen gaat. Elk van deze omstandigheden zal een aanzienlijke invloed hebben op uw pensioentijdlijn.

  Zal de sociale zekerheid zonder geld komen te zitten?

  Op de SSA-website staat dat uitkeringen “naar verwachting volledig en tijdig betaald zullen worden tot 2037, wanneer de trustfondsreserves naar verwachting uitgeput raken”. Na die tijd is het mogelijk dat gepensioneerden slechts 78% van hun volledige uitkering ontvangen als het Congres niet tussenbeide komt en de financieringsproblemen met het programma aanpakt.

  Hoe zal pensionering mijn leven veranderen?

  Naast de voor de hand liggende veranderingen, zoals geen baan meer hebben en een inkomen genereren, kan pensionering ook een enorm effect hebben op je emotionele, mentale en sociale toestand. Het is belangrijk om pensioendoelen te hebben voor elk gebied van uw leven, zodat u uw leven doelgericht kunt blijven leiden.

  Wat zijn de grootste pensioenfouten?

  Misschien wel de grootste fout die je kunt maken als je met pensioen gaat, is te lang wachten met sparen. Geld heeft tijd nodig, in combinatie met samengestelde rente, om uit te groeien tot een aanzienlijk nestei dat kan blijven bestaan ​​voor de duur van uw pensionering. Andere grote fouten waarvan gepensioneerden hebben bekend dat ze niet genoeg verzekeringen hebben, een nalatenschapsplan verwaarlozen, te vroeg sociale zekerheid claimen en met te veel schulden met pensioen gaan.

  Wat zijn de grootste financiële risico's bij pensionering?

  Zelfs als u ijverig plant en doelbewust spaart, zijn er nog steeds risico's die u te wachten staan ​​als u met pensioen gaat. Een daarvan is het overleven van uw spaargeld. Daarom is het belangrijk om u aan een budget te houden zodra u stopt met het genereren van inkomsten. Een ander groot risico is het niet kunnen betalen van gezondheidszorg en medische rekeningen. U kunt dit risico minimaliseren door voldoende verzekeringen af ​​te sluiten, zoals een ziektekostenverzekering, langdurige zorg en een overkoepelende polis.

  Download dit bericht als PDF-werkboek, zodat u kunt beginnen met het plannen van uw droompensioen!

   

  Weten welke vragen je moet beantwoorden voordat je met pensioen gaat, is belangrijk

  Maak van pensioenplanning geen raadspelletje. Er zijn praktische en specifieke stappen die u kunt nemen, zodat u bereid bent om op tijd met pensioen te gaan.

  Enquêtes hebben aangetoond dat de helft van de werkende huishoudens in Amerika het risico loopt hun levensstandaard niet te kunnen behouden als ze met pensioen gaan.

  Misschien heb je het gevoel dat het te laat is om zelfs maar een wens te hebben comfortabel pensioen. Misschien heb je besloten dat je tot op hoge leeftijd moet blijven werken om het hoofd boven water te houden. Of misschien heb je wat angst over hoe je voor jezelf gaat zorgen als je gezondheid begint te verslechteren.

  Ik heb drie woorden voor je: geef niet omhoog.

  Hoeveel tijd je ook hebt tot je pensioenleeftijd, je bent in staat om je pensioenbestemming te veranderen.

  Het belangrijkste is om te beginnen!  Als u de financiering van uw pensioen heeft uitgesteld, begin dan vandaag.

  • Meld u aan voor de 401(k) van uw werkgever en draag genoeg bij aan ontvang de volledige match
  • Als uw werk geen 401(k) biedt, open dan een IRA en maak uw bijdragen automatisch
  • Krijg een budget
  • , vind de lekken in uw uitgaven, raak uit de schulden, verlaag uw uitgaven en zet uw spaargeld op een rentedragende rekening

  Hoe meer tijd uw geld heeft om te groeien, hoe meer u zult hebben als u met pensioen gaat. Stel dus niet uit – begin met het bedenken van uw eigen antwoorden op deze vragen en plan uw weg naar het pensioen dat u echt wilt.

Plaats een reactie