14 Vragen Over Pensioen Die U Moet Beantwoorden

stel je de juiste vragen over je pensioen?

pensioen gaat over meer dan alleen genoeg geld hebben om van te leven.de overgang van een fulltime carrière naar een fulltime hobbyist, wereldreiziger of ondersteunende grootouder is een enorme levensverandering met veel bewegende delen.

Als u de belangrijkste mijlpalen van uw pensioen wilt begrijpen en uw geld strategisch wilt beheren, moet u uw eigen persoonlijke financiële problemen evalueren om de beste strategieën te bepalen om besparingen te maximaliseren.

Hier zijn slechts een paar vragen over pensionering die u zult moeten aanpakken naarmate u dichter bij het verlaten van het personeelsbestand komt:

 • hoeveel geld heb ik nodig bij pensionering?
 • Hoe lang heb ik mijn pensioengeld nodig?
 • Wat zijn mijn uitgaven bij pensionering?
 • Hoe betaal Ik voor de gezondheidszorg?
 • Wanneer moet ik beginnen met het intrekken van socialezekerheidsuitkeringen?
 • moet ik uit de schulden komen voordat ik met pensioen ga?
 • hoeveel belasting moet Ik betalen?
 • Wat wil ik doen tijdens mijn pensioen?
 • Wat als ik sterf voor mijn echtgenoot?

Dit lijken misschien saaie details, maar als je weet welke antwoorden je nodig hebt voor je pensioen, kun je je voorbereiden op een soepele overgang uit het werk.

in deze post, I ’ve behandeld al deze kwesties, evenals een aantal andere veelgestelde vragen over hoe voor te bereiden op het pensioen.

Gebruik deze vragen over pensioen om u te begeleiden in de antwoorden die u moet weten voordat u met pensioen gaat, zodat u goed voorbereid kunt zijn in uw gouden jaren. U kunt ook ontdekken dat u de input van een financieel adviseur voor pensioen leuk vindt om u te helpen grondiger te plannen.

wil je dit bericht afdrukken als een mini-werkboek?  Krijg het direct in je inbox!

 

14 veelgestelde vragen over pensionering om te beantwoorden

voel je je voorbereid op je pensioen?

zelfs als je nestei al volledig is gefinancierd, is het mogelijk dat je andere belangrijke stukjes van de grote pensioenpuzzel hebt gemist. Zoals, hoe wil je je pensioen besteden? Waar wil je wonen? Hoe beschermt u uw bezittingen? Waar komt uw zorgverzekering vandaan?

het is belangrijk om holistisch na te denken over de laatste fase van je leven. Door een uitgebreid plan op zijn plaats te zetten, kunt u uw gouden jaren met vertrouwen en geluk beleven.

Hier zijn 14 veelgestelde vragen over pensioen om te beantwoorden, dus je hebt een duidelijke richting te nemen.

1. Wanneer wil ik met pensioen?

bij het bepalen waar je aan moet denken als je de pensioenleeftijd nadert, is het handig om een tijdlijn te hebben. Duidelijk zijn opwat er moet gebeuren wanneer zal u helpen een gemakkelijker tijd van een verblijf op het goede spoor met uw pensioen doelen.

natuurlijk is een van de grote vragen die je moet stellen voordat je met pensioen gaat, wanneer wil ik met pensioen gaan?

in plaats van te vragen wanneer ik met pensioen kan gaan, bepaal je wanneer je met pensioen wilt gaan. Het beantwoorden van deze vraag geeft je een doel om voor te schieten, in plaats van passief je huidige financiële situatie te accepteren.

natuurlijk moet je realistisch zijn en ervoor zorgen dat je doel er een is die je daadwerkelijk kunt bereiken. Zolang u zich kunt veroorloven om te leven van spaargeld en andere passieve inkomstenstromen, kunt u uw pensioendatum kiezen.

u wilt echter misschien strategisch zijn over andere tijdsbeperkingen die u zou kunnen hebben, zoals:

 • wanneer u in aanmerking komt voor bedrijfspensioenen
 • wanneer u socialezekerheidsuitkeringen kunt ontvangen
 • wanneer u Medicare kunt aanvragen

maar het hebben van een deadline geeft je een doel om op te schieten en iets om je andere financiële doelen rond te centreren.

natuurlijk kunt u altijd kiezen voor een meer geleidelijke overgang naar voltijds pensioen. Misschien wil je gewoon minder uren werken in plaats van je helemaal terug te trekken uit het personeelsbestand. Misschien wilt u ook uw eigen kleine parttime bedrijf starten met de tientallen jaren ervaring die u zult hebben. Het hangt allemaal af van je vermogen en verlangen om je dagen door te brengen.

Dit is het moment om alle opties die voor u beschikbaar zijn te overwegen en eventueel een financieel adviseur te raadplegen voor professioneel advies. Het bepalen van uw “wanneer” zal veel andere vragen op deze lijst sterk beïnvloeden.

2. Hoe wil ik mijn pensioen besteden?

als je bedenkt hoe je over pensioen moet denken, concentreer je dan niet alleen op het feit dat je niet meer werkt. Ja, het zal de eerste paar weken leuk zijn om niet elke ochtend wakker te hoeven worden met een wekker. Maar, tenzij je plannen hebt, zul je je waarschijnlijk snel vervelen.

het mooie van pensioen is dat je tijd aan jou is om te doen wat je wilt. Don ’t wachten tot u uw pensioen papieren te ondertekenen om erachter te komen hoe je gaat om het uit te geven. Nu is het tijd om een aantal specifieke pensioendoelen te stellen.

het is belangrijk om een plan te hebben voor hoe je je tijd doorbrengt om een paar redenen.

ten eerste kan het hebben van te veel vrije tijd op je handen leiden tot verveling, een gebrek aan doel en zelfs depressie. Schrijf een aantal dingen op die je altijd al hebt willen proberen, of beter willen worden, en die je kunt doen nadat je met pensioen bent gegaan.

twee, als je droomt van het reizen van de wereld of het kopen van een camper en zwerven door het land, je zult moeten berekenen dat de kosten in uw pensioenfonds. U don ’t wilt wakker worden op uw eerste dag van pensionering en beseffen dat u kunt’t veroorloven om te doen wat je gepland.

je pensioen moet de beste tijd van je leven zijn! Je bent oud geworden in wijsheid, je kinderen zijn volwassen en je kunt doen wat je wilt!

zorg ervoor dat je weet wat je wilt, zodat je effectief kunt plannen.

3. Waar zal ik wonen?

als je met pensioen gaat, ben je niet langer gebonden aan een specifieke stad of staat. Dit betekent dat je vrij bent om op te halen en te gaan waar je wilt!

waar je besluit te wonen, hangt af van je prioriteiten en doelen:

 • wil ik dicht bij mijn kinderen en kleinkinderen wonen?
 • wil ik leven in warmer/koeler weer?
 • wil ik mijn huis verkopen en in een camper wonen?
 • wil ik inkrimpen naar een appartement zodat ik meer maandelijks inkomen heb voor andere dingen?
 • wil ik een tijdje reizen en heb ik niet eens een adres?
 • wil ik in een bejaardentehuis wonen?
 • wil/moet Ik lagere onroerendgoedbelasting betalen of een lagere kosten van levensonderhoud hebben?
 • wil/moet ik dichter bij premium zorginstellingen wonen?
 • moet ik mijn huidige huis verkopen en het eigen vermogen gebruiken voor mijn pensioen?

Er zijn veel dingen om te overwegen wanneer u beslist waar u met pensioen wilt gaan. Bepaal je prioriteiten en doelen, zodat je deze vragen zelf kunt beantwoorden. Zorg ervoor dat u uw pensioenplannen door te praten met anderen die kunnen worden beïnvloed.

uw huisvesting is een van uw grootste uitgaven bij pensionering, dus een idee van de locatie en de kosten zal u helpen effectief te plannen.

4. Wat is mijn plan om schuldenvrij te zijn in pensioen?

schulden zijn al erg genoeg als je een inkomen binnenbrengt, maar het kan een nog zwaardere last zijn bij pensionering. Schulden kunnen uw pensioensparen afvoeren en u ervan weerhouden ten volle van uw pensioen te genieten.

een van de belangrijkste vragen die je moet stellen voordat je met pensioen gaat, is hoe moet ik mijn schuld afbetalen?

Als je op dit moment een aanzienlijke hoeveelheid schulden hebt, zal het waarschijnlijk enige tijd duren om het af te betalen voordat je met pensioen gaat. U’ ll wilt erachter te komen wanneer en hoe dat zal gebeuren.

Maak een schuld afbetalingsplan waarmee u uw pensioenjaren schuldenvrij kunt invoeren. Op die manier kunt u al uw middelen gebruiken om van uw gepensioneerde leven te genieten.

moet dit uw hypotheek omvatten? U’ ll hebben om dit te beantwoorden voor jezelf. Het hangt af van je eigen persoonlijke voorkeur of financiële behoefte.

als u ervoor kiest om al uw discretionaire inkomen te storten in het afbetalen van uw woningkrediet, kan uw pensioenfonds verwaarloosd worden. Echter, met pensioen gaan zonder een hypotheek betaling kan drastisch verbeteren van uw financiële stabiliteit.

doe de wiskunde en zie welke optie uw persoonlijke financiën zal maximaliseren. Probeer er op zijn minst voor te zorgen dat u de laagste rente betaalt die voor u beschikbaar is.

nu is een veel betere tijd dan later om te werken aan het afbetalen van uw schuld. Je hebt veel belangrijkere dingen om je geld aan uit te geven als je met pensioen gaat.

5.  Hoe betaal Ik de zorg?

Medicare verzekering zal beschikbaar zijn zodra je 65, maar er zijn verschillende onderdelen van deze federale overheid programma dat je nodig hebt om vertrouwd te raken met. Het komt erop neer dat gratis Medicare niet alles dekt en u nog steeds zorgpremies moet betalen bij pensionering.

natuurlijk is Medicare niet de enige optie voor uw gezondheidszorgbehoeften. U kunt ook een aanvraag voor een “Medi-gap ” verzekering plan voor extra dekking, of de aankoop van een ziektekostenverzekering van een particulier bedrijf.

om uw kosten bij pensionering te verlagen, kunt u langer werken om meer betaalbare verzekeringsdekking via uw werkgever te blijven ontvangen. U kunt ook bijdragen aan een gezondheid spaarrekening nu, terwijl u werkt, zodat u geld kunt opnemen belastingvrij voor medische kosten nadat u met pensioen gaat. Investeren in een HSA kan een van de belangrijkste dingen zijn die u doet voordat u met pensioen gaat.

een ander belangrijk stuk is langdurige zorg (die Medicare niet dekt). Dit type verzekering dekt bewarende zorg, zoals begeleid wonen of verpleeghuisfaciliteiten. Je zou gemakkelijk door je Pensioenfonds kunnen branden door uit eigen zak te betalen, dus zorg voor een verzekeringsplan om jezelf en je geliefden te beschermen.

Houd er rekening mee dat de kosten van de gezondheidszorg meestal stijgen naarmate je ouder wordt, dus zorg ervoor dat je dienovereenkomstig plant.

overweeg ten slotte om een richtlijn voor gezondheidszorg in te voeren. Dit juridische document zal uw medische wensen uitdrukken als u niet in staat bent om die beslissingen zelf te nemen.

6. Hoe kan ik het pensioeninkomen verhogen?

als je merkt dat je te weinig pensioengeld hebt, heb je een aantal opties om je inkomen te verhogen.

de voor de hand liggende keuze is om het pensioen met een paar jaar uit te stellen en door te gaan met werken. Als uw omstandigheden het toelaten, kan deze optie verschillende voordelen bieden, waaronder:

 • voortdurende toegang tot de ziektekostenverzekering van de werkgever
 • het verhogen van uw socialezekerheidsuitkering
 • extra inkomen om toe te voegen aan uw spaargeld
 • minder jaren u’ll moet zich terugtrekken uit spaargeld

velen kiezen er echter voor om iets te vinden dat meer flexibiliteit en meer tevredenheid vereist. Je kunt parttime gaan werken of zelfs je eigen side business starten met behulp van de ervaring die je in je carrière hebt opgedaan.

U kunt nu ook beginnen met het opzetten van een aantal passieve inkomstenstromen die uw spaargeld bij pensionering aanvullen. Zakelijke ondernemingen zoals verhuur van onroerend goed, een franchise-investering en bepaalde online bedrijven zijn geweldige manieren om extra inkomstenstromen te ontwikkelen.

een laatste idee is om sommige activa zoals waardevolle sieraden, recreatieve voertuigen, Antiek, Kunst en bontjassen te liquideren. Als je denkt dat je deze dingen niet zou missen tijdens je pensioen, verkoop ze dan om je spaargeld te verhogen.

7. Hoe kan ik de uitgaven bij pensionering verminderen?

Het verhogen van uw besteedbaar inkomen in pensioen betekent niet altijd dat u meer geld moet verdienen. Afnemende uitgaven kunnen ook zorgen voor een grotere cashflow, en u kunt vandaag beginnen met plannen hoe u dat kunt doen.

je kunt zeker beginnen met het uit de schulden komen voordat je met pensioen gaat, zoals al werd vermeld. 

en u kunt ervoor kiezen om indien nodig in een goedkoper gebied te wonen. Koppel dat met een kleiner huis en u kunt uw kosten van levensonderhoud drastisch verlagen.

Daarnaast kunt u pensioenactiviteiten kiezen die geen enorme last op uw budget leggen. Misschien kiezen voor lokale roadtrips in plaats van internationale vakanties.

naast deze keuzes kunt u een voertuig (of twee) verkopen, een kamer in uw huis verhuren, profiteren van seniorenkortingen en bezuinigen op financiële steun voor uw kinderen.

Houd rekening met deze ideeën bij het berekenen van hoeveel je nodig hebt om met pensioen te gaan. Zelfs als u don ’t besluit om een van hen meteen uit te voeren, het&#8217 ‘ s goed om een back-up plan als je nodig hebt om meer bruikbare inkomsten te vinden.

8. Hoe kan ik sparen voor pensioen verhogen?

afgezien van het beslissen hoe u uw inkomsten zult verhogen en de uitgaven tijdens uw pensioen zult verlagen, gaat deze vraag in op wat u nu kunt doen om uw pensioenfondsen een boost te geven.

uw beste strategie is om te profiteren van een door de werkgever gesponsord 401(k)-plan. Op zijn minst moet u genoeg bijdragen om de volledige match te krijgen die uw werkgever biedt. Maar als u meer dan 50 bent, kunt u uw spaargeld echt verhogen met “inhaalbijdragen” die verder gaan dan de normale limieten.

naast de traditionele of Roth 401 (k), kunt u ook een individuele pensioenrekening (IRA) openen om uw nestei te vergroten. Omdat een IRA is opgezet en gecontroleerd door de eigenaar van het account en niet een werkgever te betrekken, zult u een grotere mate van investeringsvrijheid met het.

beide fondsen zijn fiscaal voordelige pensioenspaarrekeningen.de 401 (k) en IRA verschillen op een paar manieren, maar beide vereisen bijdragen van lonen en verdiend inkomen.dit betekent dat u geen investeringen of huurinkomsten kunt bijdragen aan deze accounts.

een tweede manier om uw pensioensparen te stimuleren, is door nu uitgaven te besparen en het inkomen te verhogen, zodat u meer van uw huidige inkomen voor de toekomst in uw spaargeld kunt stoppen. Als je het gevoel hebt dat je moet inhalen, overweeg dan om nu een tweede baan te nemen en dat geld op een pensioenrekening te zetten, zodat je spaargeld kan profiteren van samengestelde rente.

als je geen drastische veranderingen wilt aanbrengen, kun je er in plaats daarvan voor kiezen om gewoon doelgericht te zijn over het vermijden van levensstijlinflatie en op je huidige levensstandaard te blijven.dit betekent dat wanneer je een bonus of een verhoging of extra inkomen krijgt, je het niet uitgeeft om je leven nu te verbeteren.in plaats daarvan verstop je het in spaargeld, zodat het kan groeien en u kan helpen uw gewenste levensstandaard in pensioen te behouden.

en ten slotte is een andere optie om uw pensioensparen te verhogen, uw socialezekerheidsuitkering zo lang mogelijk uit te stellen. Voor elk jaar dat u de uitkering uitstelt, tot de leeftijd van 70 jaar, verhoogt u het bedrag dat u in de toekomst ontvangt.

9. Hoe kan ik besparen op belastingen bij pensionering?

het hebben van een plan op zijn plaats om uw belastingen te verlagen bij pensionering kan uw pensioeninkomen na belastingen verhogen.

zowel lange termijn als jaarlijkse belastingplanning zal strategieën creëren die verschillende wachttijden en investeringsallocaties gebruiken om uw belastingrekening te verlagen. U moet echter eerst begrijpen hoe uw bronnen van pensioeninkomen worden belast, zoals pensioeninkomen, traditionele 401(k) en IRA ‘ s, en zelfs mogelijk een deel van uw socialezekerheidsuitkeringen.

het belangrijkste om te weten is dat u vroeg moet beginnen met plannen en weloverwogen moet zijn in uw financiële beslissingen om het meeste te besparen op uw staats-en federale belastingen bij pensionering.

De variabelen verschillen sterk en belastingonderwerpen zijn complex, dus de kosten van een professionele belastingdeskundige zullen u waarschijnlijk redden van het maken van ernstige fouten die kunnen resulteren in een aanzienlijk financieel verlies. Ze kunnen een nauwkeuriger belastingtarief schatten bij pensionering en eventuele belastingvoordelen van uw pensioen-en leeftijdsstatus maximaliseren.

met andere woorden, je zult waarschijnlijk professionele hulp moeten zoeken om deze vraag te beantwoorden, maar het zal de moeite waard zijn!

10. Wanneer moet ik aanspraak maken op sociale zekerheid?

als je het je kunt veroorloven, zo laat mogelijk. Dit zal het grootste maandelijkse voordeel voor u opleveren.

Dit is echter een zeer persoonlijke beslissing en er zijn andere factoren om te overwegen naast het krijgen van een beetje meer inkomen per maand.

Als u het bijvoorbeeld te vroeg neemt en u meer verdient dan de socialezekerheidsverdienstenlimiet, wordt uw maandelijkse pensioenuitkering verlaagd.

en voor elk jaar dat u de Sociale Zekerheid uitstelt tot de leeftijd van 70 jaar, verhoogt u uw uitkeringen met maximaal 8%.

iets anders om te overwegen is dat als u uw uitkering eerder dan 70 vergrendelt, u voor de rest van uw leven lagere uitkeringen ontvangt als een lagere maandelijkse betaling. Vroeg extra geld hebben klinkt misschien goed, maar als je boven je levensverwachting leeft en je spaargeld opraakt, kan dit verminderde voordeel een ernstig effect hebben op je levensstandaard.

voor getrouwde stellen zijn er manieren om uw Socialezekerheidsinkomen te maximaliseren op basis van hoe en wanneer elk hun voordelen neemt.

houd er rekening mee dat voordelen meestal een vertraging van 3 maanden hebben na het indienen. U hebt uw socialezekerheidskaart, een geldig identiteitsbewijs met bewijs van leeftijd, belastingformulieren voor het vorige jaar en, indien van toepassing, een huwelijks-of echtscheidingsakte nodig. 

Dit is niet een vraag die je wilt raden of laat beantwoorden op het laatste moment. Doe een beetje onderzoek op de website van de Social Security Administration, krijg deskundig advies en stel een plan op.

11. Hoe lang heb ik mijn geld nodig (levensverwachting)?

Helaas weet niemand hoe lang ze nog leven, wat pensioenplanning een beetje lastig maakt.

volgens de Centers for Disease Control and Prevention is de gemiddelde levensverwachting in de VS 78,8 jaar. Als je echter de Betekenis van het woord “gemiddeld” overweegt, realiseer je je dat 50% van de Amerikanen langer zal leven dan die statistiek.

niet alleen dat, maar de Social Security Administration zegt dat 25% van de 65-jarigen vandaag de dag zal leven voorbij de leeftijd van 90!

Er zijn longevity calculators om u te helpen uw eigen levensverwachting te schatten, zoals deze en deze. Maar dit zijn nog steeds slechts gissingen.

de veiligste gok is om jezelf voor te bereiden op een lang pensioen. Veel financiële planners adviseren hun klanten nu om een levensverwachting van ten minste 95 jaar te plannen.

12. Hoe kan ik mijn bezittingen en mijn familie beschermen?

zoals eerder vermeld, weet niemand van ons hoeveel tijd we nog hebben. Dat ’s waarom het’s belangrijk om een plan op zijn plaats te zetten terwijl u ’re nog in leven dat uw rijkdom en uw dierbaren zal beschermen nadat u voorbij.

een goede estate planning kan onnodige rouw en complicaties voor uw gezin voorkomen. Het kan ook beschermen tegen dure belastingen, advocaatkosten en nalatenschapskosten.

een estate plan in wezen bereidt voor op de overdracht van uw vermogen aan uw opgegeven erfgenamen na uw overlijden. Het is bedoeld om uw vermogen te beschermen door middel van de overdracht proces en het minimaliseren van fiscale verplichtingen ook.

Estate planning biedt ook een gids voor iemand anders om uw vermogen te beheren als u dit ooit niet kunt doen. Het opnemen van een testament in uw nalatenschapsplan kan uw gezin beschermen tegen het nemen van moeilijke beslissingen als u ooit arbeidsongeschikt wordt.

de goedkoopste manier om een estate plan te beginnen is door het creëren van een testament. Dit zeer belangrijke juridische document zal al uw intenties voor uw nalatenschap communiceren nadat u bent overleden. Dit zal enorme stress voor uw dierbaren verminderen. De kosten voor het schrijven van een advocaat zijn afhankelijk van hoe complex uw financiële situatie is.

De volgende stap in een estate plan is het vormen van een trust. Een familietrust kan u helpen nalatenschappen te vermijden en nalatenschapsbelastingen te minimaliseren. Dit kan uw gezin tijd en buitensporige gerechtskosten besparen. Een trust is ook nuttig voor het beschermen van uw vermogen van uw erfgenamen schuldeisers en het houden van uw nalatenschap zaken privé.

Er zijn verschillende soorten trusts en zelfs variaties binnen elke staat. Alle trusts moeten voldoen aan federale en staatswetten en kosten meestal aanzienlijk meer dan een testament. U hebt een advocaat nodig om u te helpen er een te maken, en het zal waarschijnlijk voortdurend onderhoud vereisen en uw begunstigden actueel houden.

een ander belangrijk onderdeel van een estate plan is verzekering. Het hebben van voldoende dekking op elk belangrijk gebied van uw leven kan u en uw gezin beschermen tegen een verscheidenheid aan juridische uitdagingen. Gezondheid, arbeidsongeschiktheidsuitkeringen en levensverzekeringen, evenals langdurige zorg, zijn polissen die de meeste mensen denken nodig te hebben in hun pensioen. Maar andere types zoals auto, huiseigenaar, en paraplu beleid zijn ook belangrijk voor de bescherming van uw vermogen.

voor meer informatie over estate planning, lees hoe u een Estate Plan op te zetten.

13. Hoeveel geld heb ik nodig in mijn pensioensparen?

deze vraag hangt af van uw financiële doelen en de antwoorden die u tot nu toe hebt bedacht. U moet ook rekening houden met uw bronnen van pensioeninkomen (pensioenuitkeringen, familietrust, erfenis, investeringen, enz.).) en de verwachte maandelijkse uitgaven om een goed idee te hebben van hoeveel u daadwerkelijk nodig hebt aan pensioensparen.

er zijn 3 methoden om te schatten hoeveel je nodig hebt:

 • Percentage van het pre-retirement inkomen
 • 25x regel
 • FI (Financial Independence number)

doorgaans raden financiële adviseurs aan dat u gedurende uw werkjaren 10-15% van uw inkomen bespaart. Als u echter een late spaarder bent, moet u dit percentage verhogen als u op tijd met pensioen wilt gaan. 

een andere eenvoudige en snelle methode om te schatten hoeveel geld je nodig hebt in pensioen is met behulp van de 25x regel. Kortom, u vermenigvuldigt uw pre-retirement take-home pay met 25 om de totale besparingen te berekenen die u nodig hebt om een periode van 30 jaar mee te gaan.

ook vertegenwoordigt uw financiële onafhankelijkheidsnummer het vermogen dat u moet ophopen voordat u met pensioen kunt gaan en uitsluitend van uw spaargeld kunt leven. Het berekenen van deze metriek moet zeker op je lijst staan van dingen die je moet doen voordat je met pensioen gaat.

belangrijke factoren die van invloed zullen zijn op hoeveel u nodig hebt bij pensionering zijn uw opnametarief en-periode en uw beleggingsrendement (of verliezen).

een handige manier om een schatting te krijgen van hoeveel geld je nodig hebt bij je pensioen, is om een aantal nummers door een online pensioencalculator te laten lopen. Een eenvoudige Google-zoekopdracht biedt veel om uit te kiezen, maar ik heb geweldige recensies gehoord over de pensioenplanner van Personal Capital (u moet zich aanmelden voor een GRATIS account).

het ’s belangrijk om te beslissen hoe u wilt pensioen om eruit te zien als eerste, dat is waarom deze vraag is een van de laatste op deze lijst. Vergeet niet, pensioen gaat over veel meer dan hoeveel geld je nodig hebt om gewoon rond te komen. Het gaat over hoeveel je nodig hebt om het leven te ondersteunen dat je wilt leven in je gouden jaren.

als u nog enkele jaren hebt om uw spaargeld op te bouwen, hoeft u alleen maar een ruwe schatting op te schrijven van wat uw droompensioen zal kosten. Naarmate u dichterbij komt en uw besparingen groter worden, kunt u uw berekeningen aanpassen met extra details die zich voordoen.

14. Hoeveel moet ik vandaag sparen?

u hebt bepaald hoe u uw droompensioen eruit wilt laten zien.

Je hebt een plan gemaakt om schulden te elimineren, uitgaven te verlagen en inkomsten te verhogen.

Je hebt rekening gehouden met de kosten van gezondheidszorg, belastingen, inflatie en verzekeringspremies.

u ’ve geleerd het belang van de planning voor een lang leven, en strategieën vooruw socialezekerheidsuitkering intrekken.

Je hebt een pensioencalculator gebruikt om je een goed idee te geven van hoeveel je nodig hebt.

nu is het tijd om al deze informatie te gebruiken om te bepalen hoeveel je moet beginnen met sparen – nu.

Wat is het bedrag dat u nodig hebt om opzij te zetten op een wekelijkse of maandelijkse basis, zodat u uw pensioenspaardoel op tijd bereikt?

het hebben van een professionele financiële planner zou zeer nuttig zijn voor deze stap, maar er zijn ook veel gratis websites en online tools die u op weg kunnen helpen. Een online pensioencalculator is een handig hulpmiddel om te gebruiken.

zodra je een doel hebt om te besparen, implementeer je dat bedrag in je maandelijkse budget. Behandel het als het ’s elke andere rekening, die *moet * worden betaald.

dan,  betaal jezelf eerst. 

don ’t wachten tot het einde van de maand om te zien wat er nog over is. Zet dat geld opzij, bij voorkeur op een fiscaal begunstigde, hoogrentende rekening, aan het begin van uw budgetcyclus. Stel geautomatiseerde overdrachten in, zodat je er niet eens over hoeft na te denken. 

zodra u uw financiële toekomst de prioriteit maakt, bent u goed op weg naar het opbouwen van een voldoende pensioenfonds.

aanvullende vragen over pensioen om over na te denken

zelfs nadat u deze vragen hebt beantwoord, zal er onvermijdelijk meer dat pop-up.

hieronder vindt u een lijst met aanvullende pensioenproblemen die u kunt tegenkomen tijdens het pensioenplanningsproces. Als de vraag van toepassing is op uw situatie, overweeg dan zorgvuldig hoe uw antwoord past in uw big picture plan.

 • gaan u en uw partner tegelijkertijd met pensioen?
 • moet u een pensioenrente krijgen?
 • neemt u uw pensioen als een forfaitaire uitkering of lijfrente?
 • moet je na 65 werken om meer geld te besparen?
 • moet je vroeg met pensioen gaan?
 • Hoe ga je om met je pensioen?
 • welke echtelijke voordelen zijn er als je eerst sterft?
 • heeft u een back-up plan als uw pensioenfonds aanzienlijke verliezen heeft?
 • Waar bewaart u al uw belangrijke financiële en nalatenschapsdocumenten?

FAQs

volgens gegevens van het Center for Retirement Research van het Boston College uit 2021 zijn de gemiddelde pensioenleeftijden voor mannen en vrouwen respectievelijk 65 en 62 jaar. 

welke factoren beïnvloeden uw pensioenleeftijd?& #8217;

Er zijn verschillende unieke factoren die van invloed zijn op uw leeftijd bij pensionering. Sommige van deze omvatten het bedrag dat u hebt in besparingen, de kosten van levensonderhoud en levensstijl die u verwacht te bereiken, waar u wilt wonen en uw gezondheid bij pensionering. Elk van deze omstandigheden zal een aanzienlijke invloed hebben op uw pensioen tijdlijn.

is de sociale zekerheid zonder geld?

de SSA-website stelt dat de voordelen naar verwachting tijdig volledig betaalbaar zullen zijn tot 2037, wanneer de reserves van het trustfonds naar verwachting uitgeput zullen raken.Na die tijd is het mogelijk dat gepensioneerden slechts 78% van hun volledige uitkering ontvangen als het Congres niet ingrijpt en de financieringsproblemen met het programma aanpakt.

Hoe zal mijn pensioen mijn leven veranderen?

naast de voor de hand liggende veranderingen, zoals niet langer in dienst zijn en een inkomen genereren, kan pensioen ook een enorm effect hebben op je emotionele, mentale en sociale toestand. Het is belangrijk om pensioendoelen te hebben voor elk gebied van je leven, zodat je je leven met een doel blijft leven.

wat zijn de grootste pensioenfouten?

misschien is de grootste fout die je kunt maken voor je pensioen te lang wachten om te beginnen met sparen. Geld heeft tijd nodig, in combinatie met samengestelde rente, om uit te groeien tot een aanzienlijk nestei dat kan duren voor de duur van uw pensioen. Andere grote fouten die gepensioneerden hebben toegegeven, zijn onder meer het niet hebben van voldoende verzekering, het verwaarlozen van een nalatenschapsplan, het te vroeg claimen van Sociale Zekerheid en met te veel schulden met pensioen gaan.

wat zijn de grootste financiële risico ‘ s bij pensionering?

zelfs als u ijverig plant en doelbewust spaart, zijn er nog steeds risico ‘ s die op u wachten zodra u met pensioen gaat. Een van deze is het overleven van uw spaargeld, dat is waarom het belangrijk is om vast te houden aan een budget zodra u stopt met het genereren van een inkomen. Een ander groot risico is het niet kunnen betalen van gezondheidszorg en medische rekeningen. U kunt dit risico minimaliseren door voldoende verzekering te hebben, zoals ziektekostenverzekering, langdurige zorg en een overkoepelend beleid.

Download dit bericht als een PDF-werkboek, zodat u kunt beginnen met het plannen van uw droompensioen!

 

weten welke vragen moeten worden beantwoord voordat je met pensioen gaat is belangrijk

Don’t maken pensioenplanning een raadspel. Er zijn praktische en specifieke stappen die u kunt nemen, zodat u bereid bent om op tijd met pensioen te gaan.

enquêtes hebben aangetoond dat de helft van de werkende huishoudens in Amerika het risico loopt hun levensstandaard niet te kunnen handhaven wanneer ze met pensioen gaan.

misschien heb je het gevoel dat het te laat is om zelfs maar een comfortabel pensioen te wensen. Misschien heb je’ve besloten dat je zult moeten werken lang in je oude dag om te blijven drijven. Of misschien heb je wat angst over hoe je gaat om te zorgen voor jezelf wanneer je gezondheid begint te verslechteren.

Ik heb drie woorden voor je:  don ’t give up.

hoeveel tijd je ook hebt tot de pensioengerechtigde leeftijd, je bent in staat om je pensioenbestemming te veranderen.

het belangrijkste is om te beginnen!  Als u de financiering van uw pensioen hebt uitgesteld, begin dan vandaag.

 • meld je aan voor je werkgever’s 401(k) en draag genoeg bij om de volledige match te ontvangen
 • als je werk geen 401(k) aanbiedt, open een IRA en maak je bijdragen automatisch
 • krijg een budget, vind de lekken in je uitgaven, kom uit de schulden, verlaag je uitgaven en zet je spaargeld op een rentedragende rekening

hoe meer tijd je geld moet groeien, hoe meer je zult hebben in pensioen.  Dus don ’t vertraging – begin met het bedenken van je eigen antwoorden op deze vragen en plan je weg naar het pensioen dat je echt wilt.

Plaats een reactie