15 Financiële Doelen Die Iedereen Zou Moeten Hebben Voor 2023

het stellen van financiële doelen geeft u richting

laat je huidige omstandigheden je niet misleiden door te denken dat je vastzit in een onmogelijke situatie. u ’ re niet!u kunt stappen ondernemen, hoe klein ook, om uw financiën te verbeteren en te herstellen van eventuele schade die tot nu toe is aangericht.

om u te helpen, heb ik deze lijst samengesteld van 15 financiële doelen die iedereen moet hebben om echte vooruitgang te boeken in 2023.

15 korte -, middellange-en langetermijndoelen voor 2023

ben je klaar om het nieuwe jaar te beginnen met een plan en doel? Dan moet je een aantal financiële doelen stellen die je echte doelen geven om voor te schieten.

Deze omvatten doelen die kunnen worden bereikt in een maand, een jaar en zelfs 5 jaar in de toekomst.

Hier zijn 15 financiële doelen die u zullen helpen financiële vrijheid te bereiken. Gebruik deze lijst om u te inspireren om meer opzettelijk met uw geld te zijn.

1. Herbouw (of start) uw noodfonds

Als u een baanverlies, loonsverlaging of urenverlaging hebt ervaren, moet u mogelijk in uw noodfonds duiken om u te binden.

dat ’ s waar is een noodfonds voor!

Het is echter van cruciaal belang dat u het geld dat u moest uitgeven, vervangt.  je moet dat saldo terug naar een volledig gefinancierd niveau te krijgen.

wanneer uw werksituatie verbetert en uw inkomen weer normaal is, wees dan ijverig over het toevoegen van besparingen aan uw noodfonds totdat het 3 tot 6 maanden aan uitgaven kan dekken.

Het is belangrijk om voorbereid te zijn op wat het leven je ook brengt door een volledig gefinancierde noodspaarrekening te hebben.

en, als je nog geen noodfonds account hebt gestart, ga dan nu aan de slag!

weten dat je spaargeld hebt om je door 3 tot 6 maanden financiële moeilijkheden te dragen, geeft je een gevoel van vrede en vertrouwen dat je situatie niet in een financiële ramp is veranderd.

2. Herbeoordeling (of start) van uw maandelijkse budget

toen mijn man en ik allebei onze inkomsten verloren tijdens de COVID-pandemie, moest ik ons budget snel aanpassen.

Ik pauzeerde alle optionele betalingen en bijdragen en sneed elke uitgavenhoek om onze besparingen en werkloosheidsinkomsten te maximaliseren.

We wisten toen niet hoe lang die proef zou duren, maar ik was vanaf dag één toegewijd aan een krap budget. ik nam geen risico ‘ s. 

Als u een aantal rekeningen moest pauzeren, betalingen moest uitstellen of bijdragen moest stoppen, dan is een budgetherbeoordeling noodzakelijk zodra uw financiële situatie verbetert.

hopelijk door je eigen uitdagingen, heb je je gerealiseerd dat je kunt leven van minder, dat je in staat bent om je voedselrekening te verlagen, en dat je niet elke maand een nieuwe outfit nodig hebt.

overweeg in plaats daarvan meer toe te passen op uw pensioenrekening.of, het afbetalen van uw schuld (die i’ll adres hieronder).

Don ’t laat uw bestedingsplan gewoon een hulpmiddel zijn om te bepalen hoeveel u kunt budgetteren voor extra winkelen.

laat uw maandelijkse budget uw financiële doelen op lange termijn weerspiegelen en ondersteunen.

en, als je haven ’ t begonnen met een budget – maak er een vandaag!een budget is een hulpmiddel waarmee u kunt bepalen hoe uw inkomen wordt besteed.

het hebben van een uitgavenplan dat u’re toegewijd aan zal een kritische factor in het bereiken van uw financiële doelen zijn.

3. Word agressief met schuldbetalingen

Als u schuldenbetalingen moest uitstellen of gewoon het vereiste minimum moest dekken, dan hebt u wat terrein verloren in uw schuldenbetalingsplan. 

echter, don ’ t overdreven bezig met het aflossen van schulden totdat uw financiële situatie is gestabiliseerd.Als u werkloos bent, met verlof bent of uw inkomen aanzienlijk is verlaagd, richt u dan gewoon op het besparen van geld op dit moment.

dan, wanneer je omstandigheden verbeteren en weer op een normaal niveau komen, begin je je schuld te verpletteren met elke extra cent die je hebt.

als je een schuldbetalingsplan had dat je moest pauzeren, Spring er dan weer in met al het doorzettingsvermogen dat je kunt verzamelen.u kunt zelfs besluiten agressiever te zijn met het afbetalen van uw schuld, zodra uw inkomen zich herstelt.

nadat u uw budget opnieuw hebt beoordeeld, kunt u meer geld op uw creditcardrekeningen toepassen.Maak een nieuwe tijdlijn en heb een nieuwe visie voor het bereiken van schuldenvrijheid.

Dit kan een uitdaging zijn, na het toepassen van slechts minimale betalingen voor zo lang.u kunt ook een resterende onzekerheid ervaren over uw financiële toekomst.

maar ik moedig je aan om gefocust te blijven op je doelen. Don ’ t laat het onbekende je tegenhouden.Als u doorgaat met uw financiële plan, bent u voorbereid op alles wat op uw pad komt.

4.  Get a side hustle

naarmate meer banen zich openen en kansen beschikbaar komen, kan het creëren van meer inkomstenstromen u helpen uw financiële doelstellingen te verbeteren.

Je kunt ervoor kiezen om een low-key, part-time baan te vinden in het weekend, of een freelance service aan te bieden die je leuk vindt om te doen.het creëren van deze extra cashflow zal meer geld opleveren om schulden af te betalen, uw noodfonds op te bouwen en de financiële zekerheid te vergroten.

tegenwoordig zijn er talloze manieren om meer geld te verdienen, zowel offline als online. Je hoeft alleen maar iets te vinden waar je goed in bent of gemotiveerd bent om te leren.

bepaal hoeveel extra inkomsten u wilt genereren, op basis van het verschil tussen wat uw huidige budget biedt en wat u wilt bereiken.Zoek vervolgens naar side gigs die dit bedrag kunnen leveren binnen het aantal uren dat u kunt vastleggen.

ook na te denken over uw financiële doelen op lange termijn, en wat voor soort inkomstenstromen die u kunt creëren die niet snel geld-makers.het starten van een blog of een klein online bedrijf kost tijd om op te bouwen, maar heeft het potentieel om een fulltime inkomen te genereren als je je eraan houdt.

5. Maximaliseer uw pensioenbijdragen

als je net als de meeste mensen die deze blog lezen, Je bent voorbij de 50-yard lijn en pensioen is aan de horizon.

dat betekent dat u het voordeel heeft om inhaalbijdragen te doen aan uw pensioenfondsen.en misschien moet je echt inhalen in 2023.

toen COVID toesloeg, moesten we stoppen met het toevoegen aan onze 401(k).toen het verlof van mijn man voorbij was en hij weer aan het werk ging, moest hij een loonsverlaging van 20% aannemen. Dit betekende dat we onze bijdragen moesten verlagen.

misschien zit je in dezelfde boot.volgens een recente uitgebreide studie van Edelman Financial Engines:

 • de helft van de Amerikaanse werknemers zei dat ze actie ondernamen die schadelijk was voor hun financiële zekerheid op lange termijn als gevolg van de pandemie
 • 45% van deze acties heeft hun pensioenrekeningen rechtstreeks geschaad, zoals het veranderen van portefeuilletoewijzingen, het verminderen van bijdragen en het lenen van hun fondsen
 • 30% van deze acties verhoogde hun schuld
 • 21% van deze acties verminderde of verarmde hun noodbesparingen

de toename van deze statistieken was gedeeltelijk te wijten aan de goedkeuring van de cares act, die het lenen of opnemen van een 401(K) of Ira gemakkelijker en goedkoper maakte.voor degenen die moeite hadden om rond te komen, leek dit een haalbare optie om boven water te blijven.

Als u een lening of vervroegde opname hebt afgesloten, wilt u uw pensioensparen een boost geven naarmate uw inkomen verbetert. Voor sommigen kan het jaren duren om goed te maken voor wat verloren is gegaan.voor anderen kan het betekenen dat u uw pensioen helemaal uitstelt.

het belangrijke doel is om uw inspanningen te maximaliseren om uw pensioensparen te verhogen nadat u uw inkomen hebt gestabiliseerd.  Hoe eerder u het rendement van samengestelde rente kunt verhogen, hoe beter u af bent.

6. Verbeter je money mindset

in de afgelopen jaren hebben veel mensen een ontslag meegemaakt of moesten ze vertrouwen op een werkloosheidsinkomen. Dit kan echt een nummer doen op uw geld mindset.een schaarste mentaliteit kicks in en uw hamsteren neigingen kunnen overnemen.  (kan iemand zeggen  Toiletpapier?)

wanneer je gedachten over geld uit een plaats van gebrek komen, zul je worstelen met de beperkende overtuiging dat je nooit genoeg zult hebben.en, zodra je geest is ingesteld op een geloof of het nu nuttig of schadelijk is, kun je vast komen te zitten in een perspectief dat alleen ziet wat dat geloof ondersteunt.

dus, als je van minder hebt geleefd en elke cent hebt weggeslingerd, hebben je gedachten over geld misschien ook geleden.

Je kunt je een beetje cynisch of pessimistisch voelen over de toekomst, de mogelijkheden die je hebt, of je vermogen om deze tegenslag te overwinnen en sterker terug te komen.

Je kunt zelfs bang zijn of je hopeloos voelen dat je ooit uit de schulden komt of op tijd met pensioen gaat.

Het is oké om bang te zijn.maar je kunt je niet laten weerhouden door angst voor je dromen.elke aspiratie die je had voordat de wereld op zijn kop stond, is nog steeds mogelijk voor jou om te bereiken.

je pad naar succes kan er anders uitzien dan je had verwacht. Dat doet er niet toe, want de enige stap waar je je zorgen over moet maken is de volgende.

besteed wat tijd aan het nadenken over je gedachten over geld:

 • denk je dat je net zoveel vermogen hebt als iedereen om financiële vrijheid te bereiken?
 • accepteer je dat je overal om je heen kansen hebt om je inkomen te verhogen?
 • heb je er vertrouwen in dat het bereiken van je financiële doelen onvermijdelijk is, zolang je maar blijft proberen?

je resultaten beginnen met je gedachten.zorg ervoor dat je mindset Positief, Gezond, overvloedig en zelfverzekerd is.

met de juiste mindset is alles mogelijk.

7. Leef onder je middelen

een ding dat de pandemie ons heeft geleerd, is dat onze vermeende financiële zekerheid van de ene op de andere dag in gevaar kan worden gebracht.

Het opladen van creditcards en het uitgeven van geld dat je nog niet hebt, kan eigenlijk een stuk risicovoller zijn dan je dacht.het blijkt dat je in een oogwenk dat betrouwbare inkomen kunt verliezen dat je 20 jaar hebt gehad.

Ik weet het.  Het is ons overkomen.

we moesten de uitgaven bezuinigen en onmiddellijk stoppen met frivole uitgaven.het is verbazingwekkend hoe een beetje druk je zo snel tot betere gewoonten kan dwingen.

als je hetzelfde (of iets dergelijks) moest doen, dan heb je hopelijk geleerd dat je van minder kunt leven.

nu, de echte test zal zijn hoe je deze kennis te gebruiken nu dat uw financiën zijn verbeterd, uw budget isn ‘ t zo krap, je bent terug aan het werk, en uw bankrekening is vol.

Don ’t laat de verleiding om “behandelen yo ’ self ” trek je terug in een levensstijl die’s buiten uw middelen.stel grenzen voor jezelf die een kussen bieden tussen jou en de curveballs van het leven.

wanneer u niet alles (of meer) uitgeeft dan u verdient, kan uw inkomen uw huidige uitgaven dekken, evenals uw toekomstige doelen.

je hebt genoeg om een noodfonds op te bouwen, schulden af te lossen of te investeren in een pensioenrekening.

leven binnen je mogelijkheden vandaag is een manier om voor je toekomstige zelf te zorgen.

en, als je budget zo gespannen is dat elke dollar al overuren maakt, dan is het tijd om een verandering aan te brengen.

krijg een tweede baan, Creëer een andere inkomstenstroom, verlaag je levensstijl en maak de offers die nodig zijn om je financiële zekerheid te vergroten.

8. Volg uw vermogen

uw vermogen is als uw algehele cijfer voor elke financiële opdracht die u ooit hebt gekregen.het weerspiegelt alles wat je hebt gepasseerd, gefaald, gemist en opnieuw hebt genomen in je hele leven.

en omdat je dagelijks financiële beslissingen neemt, verandert het altijd.

het bijhouden van uw vermogen is een financiële gewoonte die u een vogel ‘ s eye view van uw algehele financiële vooruitgang geeft.dit ene getal zal u vertellen hoe dichtbij of ver weg u bent van het bereiken van het niveau van financiële vrijheid dat u wilt.

hoewel uw vermogen in de loop van de tijd zal fluctueren, wilt u het meer zien toenemen dan afnemen.

een stijgende netto waarde is een teken van een goede financiële gezondheid.het betekent dat de schuld afneemt, de activa toenemen of een combinatie van beide.

Als u nog nooit uw netto waarde hebt berekend, is dit een goed moment om te beginnen.het is mogelijk dat uw vermogen de laatste tijd is gedaald, als gevolg van de extreme omstandigheden die we de afgelopen jaren allemaal hebben meegemaakt.

Gebruik uw netto waarde nummer om u te begeleiden in uw toekomstige financiële beslissingen.misschien moet u zich echt richten op het afbetalen van schulden of het stimuleren van uw beleggingsrekeningen.

het bijhouden van uw netto waarde op jaarbasis zal u helpen op koers te blijven met uw financiële doelen.

9. Verbeter uw credit score

als je net als vele anderen die tijdens de pandemie worstelde om hun rekeningen gedekt te krijgen, is het mogelijk dat je score is gedaald.

het goede nieuws is dat er stappen zijn die je kunt nemen om je score te verbeteren.het niet-zo-goede nieuws is dat het een langetermijndoel is dat consistentie en tijd kost.

u kunt zowel uw credit score en credit verslag gratis te controleren.(ze zijn niet hetzelfde, maar elk weerspiegelt de informatie van de ander.)

ga naar een credit scoring site zoals Credit Karma om toegang te krijgen tot uw score.  er zijn verschillende scoringmodellen, maar over het algemeen valt uw score in een van deze categorieën:

 • 800+:  uitstekend
 • 740 – 799:  zeer goed
 • 670 – 739:  goed
 • 580 – 669:  Fair
 • 579 of lager:  poor

zodra u uw score kent, download een gratis kredietrapport van AnnualCreditReport.com. 

uw kredietrapport zal uw factuurbetalingsgeschiedenis, leningen, schulden en andere financiële informatie vermelden die van invloed zijn op uw score. het ’ s belangrijk om uw rapport te controleren op fouten en onnauwkeurigheden.

Met deze informatie kunt u beginnen met het verbeteren van uw credit score.

twee van de meest effectieve acties die u kunt ondernemen om uw score te verhogen zijn:

 1. Betaal een groot percentage van een leningssaldo
 2. maak consistente, tijdige betalingen aan uw schuldsaldi die groter zijn dan het minimum

naarmate u uw schuld verlaagt en een positief aflossingsrecord opbouwt, zal uw score beginnen te stijgen.

10. Uplevel je skill set

I’d nooit gehoord van de term “essentiële werknemer” voor de 2020 pandemie.maar deze uitdrukking definieerde in wezen wie een betrouwbaar inkomen zou hebben en wie niet.tenzij je een bloeiend online bedrijf had of onafhankelijk rijk was, als je geen essentiële werknemer was, was je levensonderhoud onzeker.

dat ’s waarom het nivelleren van uw vaardigheden en het uitbreiden van uw professionele Horizon zou moeten worden op uw 2023 doellijst.

zoek naar mogelijkheden om je vaardigheden in je huidige baan te verbeteren.neem extra training, vind een mentor, meld je aan voor online lessen.

neem het initiatief om meer te leren en beter te worden in wat je doet.dit helpt bij de werkzekerheid en brengt u in een betere positie om verhogingen en promoties te krijgen.

Je kunt ook iets heel nieuws leren.het internet heeft het onderwijs zo toegankelijk gemaakt dat je alles kunt leren waar je in geïnteresseerd bent.

Je zult jezelf openstellen voor en jezelf voorbereiden op wat mogelijk is, terwijl je blijft groeien in je kennis en vaardigheden.

Het is een geweldige manier om uw financiële situatie te verbeteren, uw inkomen te verhogen en zelfs een eigen bijzaak te starten.

11.  herfinancieren van uw hypotheek

nu de economie begint te stabiliseren, kan het eengoed moment om je hypotheek te herfinancieren. Dit kan u mogelijk honderden per maand besparen als u in aanmerking komt voor een herfinancierde lening.

voeg dit financiële doel toe aan uw lijst en cirkel er naar terug wanneer u in staat bent om tegen een lager tarief te herfinancieren.

12. Maak een wil

door een pandemie heen gaan, die vol moeilijkheden en wanhoop was, kan het leven echt in een ander perspectief plaatsen. 

Dit is een goede reden, als je dat nog niet hebt gedaan, om 2023 je jaar te maken om je zaken op orde te krijgen. 

misschien heb je nog 40 jaar of 40 uur.dus, doe wat je vandaag kunt om het leven gemakkelijker te maken als je eenmaal weg bent.

het maken van een testament is eigenlijk een van de meest liefdevolle dingen die je voor je gezin kunt doen.het geeft duidelijke aanwijzingen in een tijd van groot verdriet en verlies. U kunt uw rouwende geliefden veel moeite, stress en kosten besparen door de tijd te nemen om uw wensen schriftelijk in te dienen.

het maken van een testament is een eenvoudig proces, maar je moet specifieke stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat het juist, volledig en geldig is:

 1. beslis wat je in je Testament opneemt.
 2. wees specifiek over wie wat krijgt.
 3. Wijs uw begunstigden toe aan verschillende activa.
 4. noem een executeur om toezicht te houden op de uitvoering van uw testament.
 5. naam voogden voor uw minderjarige kinderen.
 6. teken je testament en laat het notarieel noteren.

zodra je wil compleet en geldig is, zorg er dan voor dat de mensen in je wil weten wat ze kunnen verwachten. Het laatste wat je wilt is voor teleurstellingen en gekwetste gevoelens om je familie te verdelen nadat je weg bent.

Bewaar uw testament op een veilige plaats, samen met al uw andere documenten aan het einde van uw leven.  een waterdichte en brandwerende kluis is ideaal, zorg er wel voor dat je iemand de combinatie laat weten!

ten slotte moet u uw testament eenmaal per jaar herzien om ervoor te zorgen dat het nog steeds uw huidige omstandigheden weerspiegelt.het leven evolueert voortdurend, relaties veranderen en geliefden kunnen voor je voorbijgaan.

voor meer informatie, lees mijn berichten over testamenten en trusts.

13. Get organized

Ik was onlangs klagen aan mijn tienerzoon hoe ik veel ik niet graag boodschappen doen in een winkel ik don’t normaal winkelen in.ik weet niet waar iets is, en ik moet meestal 3 reizen maken door de hele winkel om alles te vinden waar ik naar op zoek ben. ik don ’ t zelfs als boodschappen doen, en om de ervaring te verlengen is zo ‘ n last.

wanneer je niet kunt vinden wat je zoekt, verspil je tijd en energie.en naarmate je tijd en energie afnemen, neemt ook je geduld en motivatie af. Dit geldt voor elk gebied van je leven, inclusief financiën.

het organiseren van uw financiën is absoluut cruciaal om uw langetermijndoelen te bereiken.Maak een systeem dat u tijd, energie en focus bespaart, en u zult veel sneller vooruitgang boeken.

een georganiseerd, financieel systeem kan bestaan uit:

 • een geschreven budget dat gemakkelijk toegankelijk is en eenvoudig bij te werken
 • een map om ontvangsten, facturen en facturen bij te houden
 • een dagboek of online document waar u uw doelen opschrijft en beoordeelt
 • een debt payoff tracker die u op de hoogte houdt van uw vooruitgang en u motivatie geeft
 • een financiële app die u een groothoekbeeld geeft van uw financiële gezondheid
 • Legacy lade waar u belangrijke financiële en end-of-Life documenten opslaat
 • een kast om papierwerk in te dienen voor creditcards, verzekeringen, pensioenfondsen, hypotheek, enz.

wanneer je een plaats hebt voor alles, en alles op zijn plaats, heb je meer kans om die dingen gedaan te krijgen die je vooruit helpen in de richting van je doelen.

14.  Schrijf een 5-jarig plan

Ik wil dat je je ogen sluit.stel je dan voor dat je over vijf jaar leeft.

Wat doe je?  waar ga je heen?  Hoe ziet jouw leven eruit?  ben je tevreden en tevreden?  Hoe gaat het met je relatie?

Dit zijn allemaal antwoorden waar je vandaag over kunt beslissen.u kunt nu een plan maken om het leven te creëren dat u wilt, 5 jaar in de toekomst.

Het begint met een visie, wordt gefocust met een plan en komt in werkelijkheid door actie.

De meeste mensen zullen zich alleen maar voorstellen hoe hun leven zou kunnen zijn.  maar, ze won ’ t daadwerkelijk stappen om het te laten gebeuren.

als je er nog nooit een hebt geschreven, maak er dan een 2023-doel van om een 5-jarenplan voor je leven te schrijven.zorg ervoor dat je specifiek bent, zodat je zeker weet dat je komt waar je wilt zijn.

omvat elk gebied van je leven dat je wilt verbeteren, waaronder:

 • Financiën & carrière
 • familie & relaties
 • gezondheid & fitness
 • spirituele & zelfzorg
 • hobby ‘ s & recreatie
 • persoonlijke groei & onderwijs

wanneer je je toekomst *vanuit* je toekomst plant, stel je je toekomst in zelf voor een succesvol, geweldig leven.

De geweldige auteur Donald Miller zei ooit, “Het lot is een verschrikkelijke schrijver“. don ’ t gewoon hopen dat je dromen uitkomen. don ’ t laat je leven aan het lot.

schrijf je doelen op, Maak een plan en begin met het in gang zetten van je acties om het leven te bereiken dat je echt wilt.

15.  Lees de top Persoonlijke Financiën boeken

Als u een zoekopdracht voor “top persoonlijke financiën boeken”, u’ll krijgen veel meningen van verschillende bloggers.

enkele klassieke personal finance boeken die op zowat elke lijst staan zijn:

Plaats een reactie