15 financiële doelen die iedereen zou moeten hebben voor 2023

Financiële doelen is een geweldige manier om plannen te maken voor een voorspoedig 2023.  Doelen geven je immers een richting en een bestemming.  Als u het meeste uit het nieuwe jaar wilt halen, moet u weten waar u naartoe gaat.

Laat uw huidige omstandigheden u niet misleiden door te denken dat u vastzit in een onmogelijke situatie. Dat ben je niet! U kunt stappen ondernemen, hoe klein ook, om uw financiën te verbeteren en te herstellen van de tot nu toe aangerichte schade.

Om u te helpen, heb ik deze lijst samengesteld met 15 financiële doelen die iedereen zou moeten moeten echte vooruitgang boeken in 2023.

15 korte termijn , middellange en lange termijn doelen voor 2023

Ben je klaar om het nieuwe jaar te beginnen met een plan en een doel? Vervolgens moet u enkele financiële doelen stellen die u echte doelen geven om naar te streven.

Deze omvatten doelen die binnen een maand, een jaar en zelfs 5 jaar in de toekomst kunnen worden bereikt.

Hier zijn 15 financiële doelen die u zullen helpen financiële vrijheid te bereiken. Gebruik deze lijst om u te inspireren bewuster met uw geld om te gaan.

1. Herbouw (of start) uw noodfonds

Als u te maken heeft gehad met baanverlies, loonsverlaging, of inkorting in uren, moet u wellicht een duik nemen in uw noodfonds om u vast te binden.

Daar is een noodfonds voor!

Het is echter van cruciaal belang dat u al het geld dat u te besteden had, vervangt. U moet dat saldo weer op peil brengen tot een volledig gefinancierd niveau.

Wanneer uw werksituatie verbetert en uw inkomen weer normaal is, wees dan ijverig met het toevoegen van spaargeld aan uw noodfonds totdat het 3 tot 6 maanden aan uitgaven kan dekken.

Het is Het is belangrijk om voorbereid te zijn op alles wat het leven op je pad brengt door een volledig volgestorte noodspaarrekening te hebben.

En, als je nog geen noodfondsrekening hebt geopend, ga nu aan de slag!

Weten dat u spaargeld heeft om u door 3 tot 6 maanden van financiële problemen te helpen, geeft u een gevoel van vrede en het vertrouwen dat uw situatie geen financiële ramp zal worden.

2. Herbeoordeel (of start) uw maandbudget

Toen mijn man en ik allebei ons inkomen verloren tijdens de COVID-pandemie , moest ik ons ​​budget snel aanpassen.

Ik onderbrak alle optionele betalingen en bijdragen en bezuinigde op elke uitgave om ons spaargeld en onze werkloosheidsinkomsten te maximaliseren.

We wisten op dat moment niet hoe lang die proef zou duren, maar vanaf dag één zat ik vast aan een krap budget.  Ik nam geen enkel risico. 

Als u sommige rekeningen heeft moeten onderbreken, betalingen moet uitstellen of bijdragen moet stopzetten, dan is een herbeoordeling van uw budget nodig zodra uw financiële situatie verbetert.

Hopelijk heb je je door je eigen uitdagingen gerealiseerd dat je met minder kunt leven, dat je in staat bent om je voedselrekening te verlagen en dat je niet elke maand een nieuwe outfit nodig hebt.

>

Overweeg in plaats daarvan meer te storten op uw pensioenrekening.  Of door uw schuld af te betalen (die ik hieronder zal bespreken).

Laat uw bestedingsplan niet alleen een hulpmiddel zijn om te bepalen hoeveel u kunt budgetteren voor extra boodschappen.

Laat uw maandbudget uw financiële langetermijndoelen weerspiegelen en ondersteunen.

En als u nog geen budget – Maak er vandaag nog een! Een budget is een hulpmiddel waarmee u kunt controleren hoe uw inkomen wordt besteed.

Het hebben van een bestedingsplan waar u zich aan vastlegt, zal een cruciale factor zijn bij het bereiken van uw financiële doelen.

3. Wees agressief met schuldaflossing

Als u schuldbetalingen heeft moeten uitstellen of gewoon het vereiste minimum moet dekken, dan bent u wat terrein kwijtgeraakt in uw schuldaflossingsplan.

Maak u echter niet al te veel zorgen over het afbetalen van schulden totdat uw financiële situatie is gestabiliseerd. Als u werkloos bent, verlof heeft of als uw inkomen aanzienlijk is verlaagd, concentreer u dan nu op geld besparen.

Als uw omstandigheden dan verbeteren en weer op een normaal niveau komen, begin uw schuld te verpletteren met elke extra cent die u heeft.

Als u een schuldaflossingsplan had dat u moest pauzeren, spring er dan weer in met al het doorzettingsvermogen dat u kunt opbrengen. U kunt zelfs besluiten agressiever te zijn met het aflossen van uw schuld, zodra uw inkomen zich herstelt.

Nadat u uw budget opnieuw heeft beoordeeld, kunt u beginnen met het besteden van meer geld aan uw creditcardrekeningen. > Maak een nieuwe tijdlijn en heb een nieuwe visie voor het bereiken van schuldvrijheid.

Dit kan een uitdaging zijn, na zo lang alleen minimumbetalingen te hebben toegepast. U kunt ook een resterende onzekerheid over uw financiële toekomst ervaren.

Maar ik moedig u aan om gefocust te blijven op uw doelen.  Laat het onbekende je niet tegenhouden.  Als u doorgaat met uw financiële plan, bent u voorbereid op alles wat op uw pad komt.

4.  Krijg een bijbaan

Naarmate er meer banen vrijkomen en kansen beschikbaar komen, door meer inkomstenstromen te creëren, kunt u uw inspanningen op het gebied van financiële doelen een boost geven.

U kunt ervoor kiezen om een ​​rustige parttime baan in het weekend te zoeken of een freelance-service aan te bieden die u leuk vindt aan het doen.  Door deze extra cashflow te creëren, krijgt u meer geld om schulden af ​​te betalen, uw noodfonds op te bouwen en de financiële zekerheid te vergroten.

Tegenwoordig zijn er talloze manieren om meer geld te verdienen, zowel offline als online. Je hoeft alleen maar iets te vinden waar je goed in bent of gemotiveerd om te leren.

Bepaal hoeveel extra inkomen u wilt genereren, op basis van het verschil tussen wat uw huidige budget biedt en wat u wilt bereiken.  Zoek vervolgens naar nevenoptredens die dit bedrag kunnen opleveren binnen het aantal uren dat u kunt besteden.

Denk ook na over uw financiële langetermijndoelen, en wat voor soort inkomstenstromen u kunt creëren waarmee u niet snel geld kunt verdienen. Het starten van een blog of een klein online bedrijf kost tijd om op te bouwen, maar heeft de potentie om een ​​fulltime inkomen te genereren als je je eraan houdt.

5. Maximaliseer uw pensioenbijdragen

Als u bent zoals de meesten die deze blog lezen, bent u U bent de 50-yardlijn gepasseerd en uw pensionering staat voor de deur.

Dat betekent dat u het voordeel heeft inhaalbijdragen te doen.aan uw pensioenfondsen.  En misschien moet u in 2023 echt een inhaalslag maken.

Toen COVID toesloeg, moesten we stoppen met het toevoegen van onze 401(k).  Toen het verlof van mijn man voorbij was en hij weer aan het werk ging, moest hij een loonsverlaging van 20% accepteren. Dit betekende dat we onze bijdragen moesten verlagen.

Misschien zit u in hetzelfde schuitje.  Volgens een recent uitgebreid onderzoek door Edelman Financial Engines:

 • de helft van de Amerikaanse werknemers zei dat ze actie ondernamen die schadelijk was voor hun financiële zekerheid op lange termijn als gevolg van de pandemie
 • 45% van deze acties schaadde rechtstreeks hun pensioenrekeningen, zoals het wijzigen portefeuilletoewijzingen, bijdragen verlagen en lenen van hun fondsen
 • 30% van deze acties verhoogde hun schuld
 • 21% van deze acties verminderde of putte hun noodspaargeld uit
 • De toename van deze statistieken was gedeeltelijk te danken aan het aannemen van de CARES-wet, waardoor lenen of opnemen van een 401(k) of IRA gemakkelijker en goedkoper werd. Voor degenen die moeite hadden om rond te komen, leek dit een haalbare optie om het hoofd boven water te houden.

  Als je een lening hebt afgesloten of eerder hebt opgenomen, wil je je pensioen een boost geven sparen naarmate uw inkomen verbetert. Voor sommigen kan het jaren duren om in te halen wat verloren is gegaan. Voor anderen kan het betekenen dat u uw pensioen helemaal uitstelt.

  Het belangrijkste doel is om uw inspanningen om verhoog uw pensioensparen nadat u uw inkomen heeft gestabiliseerd.  Hoe eerder u het rendement van samengestelde rente kunt verhogen, hoe beter u af bent.

  <6. Verbeter uw geldmindset

  De afgelopen jaren hebben veel mensen te maken gehad met een ontslag of waren ze afhankelijk van een werkloosheidsinkomen. Dit kan echt een grote invloed hebben op uw geldmindset. Een schaarste-mentaliteit slaat toe en je neiging tot hamsteren kan het overnemen. (Kan iemand wc-papier zeggen?)

  Als uw gedachten over geld voortkomen uit een plaats van gebrek, worstelt u met de beperkende overtuiging dat u nooit genoeg zult hebben .  En als je eenmaal op een overtuiging bent ingesteld – of het nuttig of schadelijk is – je kunt vast komen te zitten in een perspectief dat alleen ziet wat die overtuiging ondersteunt.

  Dus als u met minder leeft en elke cent wegsmijt, kunnen uw gedachten over geld er ook onder lijden.

  U voelt zich misschien een beetje cynisch of pessimistisch over de toekomst, de kansen die beschikbaar zijn om u, of uw vermogen om deze tegenslag te overwinnen en sterker terug te komen.

  Misschien bent u zelfs bang of voelt u zich hopeloos dat u ooit uit de schulden komt of op tijd met pensioen gaat.

  Het is oké om bang te zijn.  Maar je kunt je niet door angst laten weerhouden van je dromen.  Elke ambitie die je had voordat de wereld op zijn kop stond, is nog steeds mogelijk voor jou om te verwezenlijken.

  Je weg naar succes kan er anders uitzien dan je had verwacht. Dat maakt niet uit, want de enige stap waarover u zich zorgen hoeft te maken, is de volgende.

  Besteed wat tijd aan het nadenken over uw gedachten over geld:

  • Gelooft u dat u net zoveel mogelijkheden heeft als ieder ander om financiële vrijheid te bereiken?
  • Accepteert u dat er overal om u heen mogelijkheden zijn om uw inkomen te verhogen?
  • Hebt u er vertrouwen in dat het bereiken van uw financiële doelen onvermijdelijk is, zolang u het blijft proberen?

  Uw resultaten beginnen met uw gedachten.  Zorg ervoor dat uw mindset positief, gezond, overvloedig en zelfverzekerd is.

  Met de juiste mindset is alles mogelijk.

  7. Leef onder je stand

  Eén ding dat de pandemie ons heeft geleerd, is dat onze waargenomen financiële zekerheid van de ene op de andere dag in gevaar kan komen.

  Creditcards opwaarderen en geld uitgeven hoef je niet te doen. nog niet hebben kan eigenlijk een stuk riskanter zijn dan je dacht. Blijkt dat je dat betrouwbare inkomen dat je al 20 jaar hebt gehad in een oogwenk kunt verliezen.

  Ik weet het. Het is ons overkomen.

  We moesten bezuinigen en alle frivole uitgaven onmiddellijk stopzetten.  Het is verbazingwekkend hoe een beetje druk je zo snel tot betere gewoonten kan dwingen.

  Als je hetzelfde (of iets dergelijks) zou moeten doen, dan heb je hopelijk geleerd dat je met minder kunt leven.

  De echte test zal zijn hoe u deze kennis gebruikt nu uw financiën zijn verbeterd, uw budget niet zo krap is, u weer aan het werk bent en uw bankrekening vol is .

  Laat de verleiding om “jou te behandelen’ zelf” trek je terug in een levensstijl die je middelen te boven gaat.  Stel grenzen voor jezelf die een buffer vormen tussen jou en de curveballs van het leven.

  Als je… ;geeft u niet alles (of meer) uit dan u verdient, dan kan uw inkomen zowel uw huidige uitgaven als uw toekomstige doelen dekken.

  U heeft genoeg om een ​​noodfonds op te bouwen, af te betalen schulden, of investeer in een pensioenrekening.

  Vandaag leven binnen je mogelijkheden is een manier om voor je toekomstige zelf te zorgen.

  En als uw budget zo krap is dat elke dollar al overuren maakt, dan is het tijd om iets te veranderen.

  Zoek een tweede baan, creëer een andere inkomstenstroom, verklein uw levensstijl en breng de offers die nodig zijn om uw financiële zekerheid te vergroten.

  8. Houd uw vermogen bij

  Uw nettowaarde is als uw totaalcijfer voor elke financiële opdracht die u ooit heeft gekregen. Het geeft alle beslissingen weer die je in je hele leven hebt gehaald, gefaald, gemist en opnieuw hebt afgelegd.

  En omdat je dagelijks met financiële beslissingen te maken krijgt, verandert het altijd.

  Het bijhouden van uw nettowaarde is een financiële gewoonte die u in vogelvlucht een overzicht geeft van uw algehele financiële vooruitgang.  Dit ene cijfer geeft aan hoe dichtbij of ver weg u bent van het bereiken van het gewenste niveau van financiële vrijheid.

  Ook al zal uw nettowaarde in de loop van de tijd fluctueren, u wilt het liever zien stijgen dan dalen.

  Een stijgend nettovermogen is een teken van een goede financiële gezondheid.  Het betekent schulden nemen af, bezittingen nemen toe of een combinatie van beide.

  Als u nog nooit uw nettowaarde hebt berekend, is dit een goed moment om te beginnen.  Het is mogelijk dat uw vermogenssaldo de laatste tijd is gedaald als gevolg van de extreme omstandigheden die we de afgelopen jaren allemaal hebben meegemaakt.

  Gebruik uw vermogenssaldo als leidraad voor uw toekomst financiële beslissingen.  Misschien moet u zich echt concentreren op het aflossen van schulden of het stimuleren van uw beleggingsrekeningen.

  Door uw nettowaarde op jaarbasis bij te houden, kunt u aan de slag blijven houd uw financiële doelen bij.

  9. Verbeter uw kredietscore

  Als u net als vele anderen worstelde tijdens de pandemie om hun rekeningen te betalen, is het mogelijk dat uw score is gedaald.

  Het goede nieuws is dat er stappen zijn die u kunt nemen om uw score te verbeteren . Het minder goede nieuws is dat het een langetermijndoel is dat consistentie en tijd vergt.

  U kunt zowel uw kredietscore als uw kredietrapport gratis controleren. > (Ze zijn niet hetzelfde, maar elk weerspiegelt de informatie van de ander.)

  Ga naar een kredietscoresite zoals Credit Karma om toegang te krijgen tot uw score. Er zijn verschillende scoremodellen, maar over het algemeen valt uw score in een van deze categorieën:

  • 800+:  Uitstekend
  • 740 – 799:  Zeer goed
  • 670 – 739: Goed
  • 580 – 669: Redelijk
  • 579 of lager:  Slecht

  Zodra u uw score kent, downloadt u een gratis kredietrapport van AnnualCreditReport .com.

  Uw kredietrapport vermeldt uw factuurbetalingsgeschiedenis, leningen, schulden en andere financiële informatie die van invloed is op uw score. Het is belangrijk om uw rapport te controleren op fouten en onnauwkeurigheden.

  Met deze informatie kunt u beginnen met het verbeteren van uw kredietscore.

  Twee van de meest effectieve acties die u kunt nemen om uw score te verbeteren, zijn:

  1. Een groot percentage van het saldo van een lening afbetalen
  2. Voer consistente, tijdige betalingen uit aan uw schuldsaldi die groter zijn dan het minimum.

  Naarmate u uw schuld verlaagt en een positieve staat van dienst op het gebied van aflossingen opbouwt, zal uw score beginnen te stijgen.

  10. Verbeter uw vaardigheden

  Ik had nog nooit gehoord van de term “essentiële werker” vóór de pandemie van 2020.  Maar deze uitdrukking definieerde in wezen wie een betrouwbaar inkomen zou hebben en wie niet. Tenzij u een bloeiend online bedrijf had of onafhankelijk rijk was, was uw levensonderhoud onzeker als u geen essentiële werknemer was.

  Daarom uw vaardigheden verbeteren en uitbreiden uw professionele horizon zou op uw doelenlijst voor 2023 moeten staan.

  Zoek naar mogelijkheden om uw vaardigheden in uw huidige baan te verbeteren.  Volg extra training, zoek een mentor, schrijf je in voor online lessen.

  Neem het initiatief om meer te leren en beter te worden in wat je doet.  Dit helpt bij de werkzekerheid en stelt u in een betere positie om loonsverhogingen en promoties te krijgen.

  U kunt ook iets compleet nieuws leren.  Het internet heeft onderwijs zo toegankelijk gemaakt dat je alles kunt leren waarin je geïnteresseerd bent.

  Je stelt je open voor en bereidt je voor op wat mogelijk is, terwijl je doorgaat om te groeien in je kennis en vaardigheden.

  Het is een geweldige manier om uw financiële situatie te verbeteren, uw inkomen te verhogen en zelfs een eigen bedrijf te starten.

  11.  Herfinancier uw hypotheek

  Nu de economie begint te stabiliseren, is het misschien een goed moment om uw hypotheek te herfinancieren hypotheek. Dit kan u mogelijk elke maand honderden besparen als u in aanmerking komt voor een geherfinancierde lening.

  Voeg dit financiële doel toe aan uw lijst en keer ernaar terug wanneer u in staat bent om herfinancieren tegen een lager tarief.

  12. Maak een testament

  Een pandemie doormaken, die vol moeilijkheden en wanhoop was, kan echt leven in een ander perspectief. 

  Dit is een goede reden, als je dat nog niet hebt gedaan, om van 2023 jouw jaar te maken om je zaken op orde te krijgen. 

  Misschien heb je nog 40 jaar of 40 uur.  Dus doe vandaag wat je kunt om het leven gemakkelijker te maken als je er niet meer bent.

  Een testament maken is eigenlijk een van de meest liefdevolle dingen die je voor je gezin kunt doen. Het geeft heldere aanwijzingen in een tijd van groot verdriet en verlies. U kunt uw rouwende dierbaren veel moeite, stress en kosten besparen door gewoon de tijd te nemen om uw wensen op schrift te stellen.

  Het maken van een testament is een eenvoudig proces, maar u moet specifieke stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat het nauwkeurig, volledig en geldig is:

  1. Beslis wat u in uw testament wilt opnemen.
  2. li>Wees specifiek over wie wat krijgt.
  3. Wijs uw begunstigden toe aan verschillende activa.
  4. Noem een ​​executeur om toezicht te houden op de uitvoering van uw testament.
  5. Noem voogden voor uw minderjarige kinderen.
  6. Onderteken uw testament en laat het notarieel bekrachtigen.

  Zodra uw testament compleet en geldig is, moet u ervoor zorgen dat de mensen in uw testament weten wat ze kunnen verwachten. Het laatste wat u wilt, is dat teleurstellingen en gekwetste gevoelens uw gezin verdelen nadat u er niet meer bent.

  Bewaar uw testament op een veilige plaats, samen met al uw andere documenten aan het einde van de levensduur. Een water- en brandwerende kluis is ideaal, zorg er wel voor dat u iemand de combinatie laat weten!

  Tot slot, bekijk uw testament één keer per jaarom ervoor te zorgen dat het nog steeds uw huidige omstandigheden weerspiegelt. Het leven evolueert voortdurend, relaties veranderen en dierbaren kunnen voor je voorbijgaan.

  Lees voor meer informatie mijn berichten over testamenten en trusts.

  13. Zorg voor orde

  Ik klaagde onlangs tegen mijn tienerzoon dat ik een hekel heb aan boodschappen doen in een winkel waar ik normaal gesproken niet kom. Ik weet niet waar iets is, en meestal moet ik 3 keer de hele winkel door om alles te vinden wat ik zoek. Ik hou niet eens van boodschappen doen, en het is zo vervelend om de ervaring te verlengen.

  Als je niet kunt vinden wat je zoekt, verspil je tijd en energie . En naarmate uw tijd en energie afnemen, neemt ook uw geduld en motivatie af. Dit is van toepassing op elk gebied van uw leven, inclusief financiën.

  Het op orde hebben van uw financiën is absoluut essentieel om uw langetermijndoelen te bereiken.  Creëer een systeem dat u tijd, energie en focus bespaart, en u boekt zoveel sneller vooruitgang.

  Een georganiseerd, financieel systeem kan het volgende omvatten:

  • Een schriftelijke begroting die gemakkelijk toegankelijk en eenvoudig bij te werken is
  • Een map om bonnen, rekeningen en facturen te bewaren
  • Een dagboek of online document waarin u schrijft naar beneden en bekijk uw doelen
  • Een tracker voor het afbetalen van schulden die u op de hoogte houdt van uw voortgang en u motiveert
  • A financiële app die u een brede kijk geeft op uw financiële gezondheid
  • Een oude lade waar u belangrijke financiële documenten en documenten aan het einde van de levensduur in opslaat
  • Een kast om archiveer papierwerk voor creditcards, verzekeringspolissen, pensioenfondsen, hypotheek, enz.

  Als je een plek hebt voor alles en alles op zijn plaats, zul je eerder geneigd zijn om krijg die dingen gedaan die u vooruit helpen in de richting van uw doelen.

  14.  Schrijf een 5-jarenplan op

  Ik wil dat je je ogen sluit.  Stel je dan je leven over 5 jaar voor.

  Wat ben je aan het doen?  Waar ga je zijn?  Hoe ziet jouw leven eruit?  Ben je gelukkig en voldaan?  Hoe gaat het met uw relaties?

  Dit zijn allemaal antwoorden waarover u vandaag nog kunt beslissen.  *U* kunt nu een plan maken om het leven te creëren dat u wilt, 5 jaar in de toekomst.

  Het begint met een visie, wordt gefocust met een plan en wordt werkelijkheid door actie.

  De meeste mensen zullen zich alleen maar voorstellen hoe hun leven eruit zou kunnen zien. Maar ze zullen niet echt stappen ondernemen om het te laten gebeuren.

  Als je er nog nooit een hebt geschreven, maak er dan een doel van voor 2023 om een ​​5-jarenplan te schrijven voor jouw leven.  Zorg ervoor dat u specifiek bent, zodat u er zeker van kunt zijn dat u komt waar u wilt zijn.

  Betrek elk aspect van je leven dat je wilt verbeteren, inclusief:

  • Financiën & carrière
  • Familie & relaties
  • Gezondheid & fitness
  • Spiritueel & zelfzorg
  • Hobby's & recreatie
  • Persoonlijke groei & onderwijs

  Als je je toekomst plant *vanuit* je toekomst, bereid je je toekomstige zelf voor op een succesvol, geweldig leven.

  De geweldige auteur Donald Millerooit gezegd: “het lot is een vreselijke schrijver“. Hoop niet alleen dat je dromen uitkomen.  Laat je leven niet over aan het lot.

  Schrijf je doelen op, maak een plan en begin je acties in gang te zetten om het leven te bereiken dat je echt wilt.

  15.  Lees de beste boeken over persoonlijke financiën

  Als je zoekt naar 'beste boeken over persoonlijke financiën', krijg je veel meningen van verschillende bloggers.

  Enkele klassieke boeken over persoonlijke financiën die op zowat elke lijst is:

  • Think and Grow Rich van Napoleon Hill
  • The Millionaire Next Door van Thomas J. Stanley
  • Total Money Makeover door Dave Ramsey
  • Rich Dad Poor Dad door Robert Kiyosaki
  • The Automatic Millionaire door David Bach
  • Your Money or Your Life door Dominguez, Tilfor, en Robin

  Als je niet van lezen houdt, download dan de audioversie.  Als u weinig geld kunt uitgeven, bekijk dan boeken uit uw plaatselijke bibliotheek.

  Persoonlijke financiën zijn gemakkelijker dan ooit te leren kennen en onder de knie te krijgen. Met boeken, video's, podcasts en blogs kunt u leren uw geldbeheer onder de knie te krijgen en verstandige financiële beslissingen te nemen.

  Stel u ten doel om (minstens) één persoonlijk financieel boek per maand te lezen in 2023.Tegen het einde van het jaar zult u slimmer zijn en meer vertrouwen hebben in uw financiële beslissingen.

  Doelen hebben helpt je te herstellen en sterker terug te komen

  Doelen geven je richting.  Ze geven je een doel voor je beslissingen en hoop voor je toekomst. Ze herinneren je eraan wat er mogelijk is.

  We hebben allemaal een aantal harde lessen geleerd en de afgelopen jaren pijnlijke gevolgen moeten doorstaan.  We liepen samen door de vallei.

  Maar de bergtop ligt verderop.  Sommigen zullen ervoor kiezen om te klimmen, ondanks hun vermoeidheid.  Anderen blijven in de vallei.

  Wat kies je?

  Ik moedig je aan om een ​​stap vooruit te zetten.  Gebruik deze lijst met doelen om je te inspireren naar die dromen die je al een tijdje op de plank hebt liggen.

  • Begin met het opbouwen van uw noodfonds.  Eén dollar per keer.
  • Controleer uw budget en breng indien nodig aanpassingen aan.
  • Betaal een beetje extra voor uw creditcardrekening.
  • Verhoog uw pensioenbijdragen met 1%.
  • Leer een nieuwe vaardigheid, controleer je credit score, lees een boek.

  Elke kleine stap brengt je dichter bij de bergtop.

  Het belangrijkste is om doelbewust te zijn met uw financiële doelen – of ze nu op deze lijst staan ​​of niet. Dit betekent ze opschrijven, plannen en actie ondernemen.

  Financiële vrijheid is mogelijk, zelfs als u tot uw 50e hebt gewacht om te beginnen.  Zelfs als een wereldwijde pandemie je een paar stappen terugbrengt.

  Onthoud: de enige reden dat je zult falen, is als je opgeeft.

  Maak dus van 2023 de jaar waarin je sterker, beter, taaier en meer toegewijd aan je doelen terugkwam dan ooit tevoren.

Plaats een reactie