18 beste apps voor het verkopen van foto's om online geld te verdienen

Zoekt u manieren om uw inkomen te verhogen, maar u heeft geen tijd of energie voor een tweede baan?

Wat als ik u zou vertellen dat u wat extra geld kunt verdienen met iets dat u waarschijnlijk al doet ?

Ik heb het over foto's maken met je smartphone.Als je net als de meesten bent, gebruik je de camera van je mobiele telefoon om foto's van je dagelijkse leven te maken. Het is handiger omdat het altijd bij je is, en de kwaliteit van nieuwere telefoons kan wedijveren met die van gewone digitale camera's.

Waarom zou u uw foto's niet voor extra geld verkopen in plaats van uw prachtige foto's gewoon op sociale media te delen? Misschien heb je al honderden op je telefoon die extra inkomsten kunnen opleveren. Of je hebt afbeeldingen opgeslagen op geheugenkaarten of op de harde schijf van je computer.  Het online verkopen van uw digitale foto's kan een geweldige manier zijn om zonder veel moeite of tijd wat extra geld te verdienen.

In dit bericht ga ik in op 18 apps voor het verkopen van foto's die u kunt gebruiken om uw foto's voor geld te verkopen. Ik zal u ook een stapsgewijze handleiding geven om aan de slag te gaan en hoe u uw kansen op succes kunt vergroten met deze mogelijkheid om geld te verdienen.

Ontvang deze gratis lijst met 101 Side Hustle-ideeën voor meer inspiratie om geld te verdienen!

 

Contents

Hoe kan ik geld verdienen met mijn foto's?

Als je graag prachtige foto's maakt, kunt u uw foto's online verkopen met apps voor het verkopen van foto's. Er zijn veel online platforms die marktplaatsen aanbieden om uw foto's voor geld te verkopen. U kunt ook mobiele apps gebruiken om deel te nemen aan uitdagingen en wedstrijden om kans te maken op geldprijzen.

U hoeft geen professionele fotografie aan te bieden of duizenden euro's uit te geven aan dure fotoapparatuur. Je smartphone en een goed oog voor het maken van foto's zijn alles wat je nodig hebt om online extra geld te verdienen.

Je foto's online verkopen is nog nooit zo eenvoudig geweest! Blijf lezen om meer te weten te komen over enkele van de beste apps om foto's te verkopen.

#1  Foap

Foap is een bekende en populaire foto-app die een verkoopplatform biedt voor uw smartphonefoto's. Het is gemakkelijk te gebruiken en biedt verschillende opties om geld te verdienen met uw kwaliteitsfoto's.

Waar gaat de Foap-app over?

Nadat u zich heeft aangemeld voor een gratis account, kan uw foto's van uw filmrol uploaden naar uw Foap-portfolio. U kunt ook foto's maken binnen de Foap-app zelf. Eenvoudig! Vanaf hier kunt u ze als stockfoto's te koop aanbieden.

U kunt ook deelnemen aan een Foap “missie” om geldprijzen te winnen. Foap accepteert verzoeken van merken en marketeers voor afbeeldingen die aan specifieke stijleisen voldoen. Deze verzoeken worden missies genoemd en gepresenteerd als wedstrijden voor de Foap-gemeenschap. Als uw foto als winnaar wordt geselecteerd, kunt u honderden dollars verdienen!

Kun je echt geld verdienen met Foap?

Er zijn een paar verschillende Manieren waarop u geld kunt verdienen met uw foto's op Foap:

 • U kunt uw afbeeldingen verkopen als stockfoto's via hun online marktplaats.
 • U kunt doe mee aan fotomissies van merken om geldprijzen te winnen. Dit zijn gewoon wedstrijden die worden gesponsord door merken die specifieke imago-eisen hebben. Je strijdt om de winnende foto, op basis van de stijl en beeldtaal die het merk heeft gevraagd.
 • Je kunt foto's van anderen verkopen via je eigen portfolio.

Hoeveel geld kan ik verdienen met Foap?

Afhankelijk van hoe u ervoor kiest om op Foap te verkopen, kunt u tussen de 25 cent en enkele honderden dollars per afbeelding verdienen.

Met deze app kunt u uw stockfoto's voor maximaal tot $ 10 per stuk. Foap verdeelt uw winst 50/50, dus dit betekent dat u gemiddeld $ 5 verdient voor elke verkoop op de marktplaats.

Met missies beginnen geldprijzen bij $ 100 en kunnen oplopen tot enkele honderden dollars. Als je deelneemt aan een “premium”-missie, wordt een totaal van maximaal $ 2.000 verdeeld over meerdere winnaars (maximaal 60).

De gemakkelijkste (maar minst winstgevende) manier om extra geld te verdienen met Foap is door foto's van andere mensen opslaan in uw portfolio. Als een koper via jouw account voor de foto van iemand anders betaalt, verdien je 25 cent per afbeelding.

<Wat is goed om te weten

U kunt de foto's van anderen beoordelen en zij kunnen de uwe beoordelen. Dit kan helpen om uw portfolio beter zichtbaar te maken op het platform.

Vroeger had Foap hoge beoordelingen nodig voordat u afbeeldingen kon verkopen, maar sindsdien hebben ze dit beleid verlaten. Nu is het gewoon een geweldige manier om in contact te komen met andere verkopers en afbeeldingsstijlen te vinden die u inspireren.

De minimaal vereiste resolutie voor uploaden is 1280 x 960 pixels. Dit is eenvoudig te realiseren met de nieuwste smartphones van vandaag, maar zorg ervoor dat u de camera-instellingen van uw telefoon controleert voordat u begint te klikken.

Je kunt elke afbeelding meerdere keren verkopen.

Je wordt eenmaal per maand betaald, maar je moet om betaling vragen. Als u de deadline mist, moet u nog eens 30 dagen wachten.

Waar kan ik de Foap-app downloaden?

Foap kan worden gedownload naar zowel Android- als iOS-apparaten.

#2  Dreamstime

Dreamstimeis sinds 2000 online aanwezig op het gebied van stockfotografie. Moderne fotografen van over de hele wereld dragen dagelijks duizenden foto's bij aan dit platform. Klanten variëren van individuen tot Fortune 500-bedrijven, allemaal op zoek naar beelden van hoge kwaliteit.

Vanaf februari 2021 accepteert Dreamstime creatieve beelden van meer dan 700.000 fotografen en host 155 miljoen foto's! Volgens hun website beweert Dreamstime de grootste stockfotogemeenschap ter wereld te zijn.

Hoe werkt Dreamstime?

Dreamstime biedt gratis registratie en lidmaatschap aan voor iedereen die wil hun foto's op het platform verkopen. Met de mobiele app kun je foto's uploaden zodra je een actief account hebt. De installatie is snel en de interface is gemakkelijk te navigeren.

U moet uw foto's ter goedkeuring indienen,dus het is belangrijk om alleen je beste te uploaden. Dreamstime-editors zullen uw afbeeldingen evalueren en ervoor zorgen dat ze voldoen aan hun kwaliteits- en wettelijke vereisten. Zodra ze zijn goedgekeurd, worden ze op de website weergegeven als te kopen stockfoto's.

Als u op Dreamstime verkoopt, behoudt u altijd het copyright op uw afbeeldingen.

Kun je geld verdienen met Dreamstime?

Met Dreamstime kun je een mooi maandelijks inkomen voor jezelf opbouwen, of ervoor kiezen om passief een paar dollar te verdienen.

Je verdient geld elke keer dat een van je foto's wordt gedownload.  Hoe meer afbeeldingen u uploadt en te koop aanbiedt, hoe meer geld u kunt verdienen.

U kunt ook inkomsten genereren met hun verwijzingsprogramma.  Voor elk doorverwezen lid, bijdrager of koper die op uw account wordt bijgeschreven, ontvangt u een commissie op elke verkoop die ze in de eerste 3 jaar doen.

Hoeveel geld kan ik verdienen met Dreamstime?

Gewone Dreamstime-bijdragers kunnen tussen de 25% en 50% inkomstenaandeel verdienen, wat wordt bepaald door het nettobedrag van elke verkoop. (Nettoverkoopbedrag betekent gewoon wat er overblijft na kosten.)

Als u de verkoop van een exclusieve licentie goedkeurt, krijgt u 10% extra voor die afbeelding.   Daarnaast als een Als exclusieve bijdrager op het platform (wat betekent dat u uw foto's nergens anders verkoopt), verdient u 60% van het inkomstenaandeel samen met een bonus van $ 0,20 voor de eerste 100 goedgekeurde inzendingen.

Volgens de website verdienen veel bijdragers aan stockfoto's “honderden dollars per maand”.  Degenen met uitgebreide portfolio's verdienen in de duizenden.

Als u dit platform graag gebruikt, u kunt het beste een exclusieve bijdrager zijn.  U zult hogere commissies verdienen, en exclusieve foto's voor Dreamstime verkopen doorgaans meer.

<Wat is goed om te weten

Je kunt de app vinden door te zoeken op “ Dreamstime”, maar eenmaal gedownload heet het “Companion”.

Met Dreamstime behoudt de fotograaf altijd het copyright van de afbeelding .

U moet minimaal $ 100 hebben opgebouwd voordat u een uitbetaling kunt aanvragen.

Met de mobiele app kunt u uw verkopen, inkomsten en fotostatistieken bijhouden.

Waar kan ik de Dreamstime-app downloaden?

De Dreamstime-app is gratis beschikbaar, voor zowel Android als iOS.

<#3  EyeEm

EyeEm(uitgesproken als “I am”) is een wereldwijde site voor het delen van foto's en een niet-exclusieve marktplaats voor fotografen die werd opgericht in 2010. De app biedt bronnen om meer te leren over fotografie, een plek om in contact te komen met andere professionele en beginnende fotografen, en een grote marktplaats om uw afbeeldingen te verkopen.

Volgens hun website verbinden ze meer dan 8 miljoen makers met toonaangevende merken zoals Shopify, Apple en Airbnb. Door samen te werken met enkele van de grootste beeldbanken, kunnen uw afbeeldingen door miljoenen kopers worden bekeken.

EyeEm is een goede optie voor een foto-app als je je fotografische vaardigheden wilt verbeteren, bekendheid wilt krijgen en wat extra geld wilt verdienen.

Hoe verkoop je afbeeldingen op EyeEm?

Nadat u de app op uw smartphone hebt gedownload, kunt u een account maken met uw e-mailadres, Facebook-login of Google-login. Vervolgens kunt u zich aanmelden als verkoper en uw foto's uploaden naar de marktplaats.

Echter, voordat uw afbeeldingen kunnen worden verkocht, zullen de foto-editors van EyeEm’s uw afbeeldingen door hun beoordelingsproces leiden . Als ze zijn goedgekeurd, worden uw afbeeldingen ‘op de markt gebracht’ en beschikbaar voor verkoop.

Uit de beoordelingen die ik heb gelezen, zeggen gebruikers dat de app gemakkelijk te gebruiken is en zeer snel foto's uploadt.  Het heeft zelfs de mogelijkheid om uw foto's op te slaan als u offline bent. Zodra je weer verbinding hebt met internet, worden je afbeeldingen automatisch gesynchroniseerd en geüpload.

EyeEm gebruikt beeldherkenningstechnologie om foto's van de hoogste kwaliteit te selecteren voor licentieverlening aan merken en marketeers.

Hoe kan ik geld verdienen met EyeEm?

Like andere foto door apps te verkopen die in deze lijst worden genoemd, kunt u extra geld verdienen door de door u gekozen afbeeldingen te verkopenop de markt.  U kunt uw foto's met deze app een onbeperkt aantal keren voor geld verkopen aan meerdere kopers en u behoudt het auteursrecht op uw werk.

U kunt ook geldprijzen verdienen met missies.  (Zoals eerder uitgelegd, zijn missies als wedstrijden om het beste imago te winnen dat voldoet aan de stijlvereisten van een merk.) Missies kunnen zorgen voor meer bekendheid en een grotere winst dan alleen de verkoop van uw foto's als stockfoto's.

Uw beste foto's kunnen worden gekozen voor EyeEm's Partner Collection, waar ze worden gedistribueerd door partners zoals Getty Images en Adobe. Dit kan uw verkoop op verschillende platforms aanzienlijk verhogen.

Wanneer uw foto's worden verkocht via de EyeEm-marktplaats of hun partners, krijgt u een percentage van de winst (na belastingen en toeslagen) . Dit percentage wordt bepaald door je uitbetalingsniveau.  Hoe meer verkoopopbrengsten u genereert, hoe hoger uw uitbetalingsniveau.

Hoeveel geld kan ik verdienen met EyeEm?

EyeEm heeft per 1 februari 2021 haar uitbetalingsstructuur gewijzigd.  De meeste beoordelingen die ik online vond, waren verouderd met deze informatie.

Er zijn momenteel 4 uitbetalingsniveaus, variërend van 25% tot 55% van uw inkomsten.

Zit je in het laagste uitbetalingsniveau, dan ontvang je 25%.  Zit je bij de hoogste, dan verdien je 55%.  Zodra u een vooraf bepaalde inkomstendrempel overschrijdt en het volgende hoogste uitbetalingsniveau bereikt, profiteert u 12 maanden lang van dat hogere percentage.

Het totaal van uw uitbetalingen hangt natuurlijk af van de prijzen die u voor uw afbeeldingen instelt.  Wanneer een koper voor een van uw foto's betaalt, koopt hij een licentie voor die foto.  Het bedrag waarvoor uw foto wordt verkocht, hangt af van het type licentie dat is gekocht (standaard of uitgebreid) en de gekozen prijsoptie (essentieel of premium).

En om nog meer diversiteit toe te voegen, de verkoopprijs kan veranderen als een klant een fotopakket koopt.

Ook foto's die via partnersites worden verkocht, variëren in prijs volgens de unieke prijssystemen van de partner.

Wat is goed om te weten

EyeEm vereist een Paypalaccount voor uitbetalingen.  Wanneer u een verkoop doet, wordt u per e-mail op de hoogte gesteld met een link naar het gedeelte Inkomsten van uw account. U moet op deze link klikken en een uitbetaling aanvragen voordat u betaald kunt worden.

De minimale vereiste bestandsgrootte is 4 megapixels per afbeelding, en alleen de .jpg formaat wordt geaccepteerd.

Je kunt lid worden van de diverse online community van EyeEm om fotografen te volgen en in contact te komen die je inspireren om je eigen stijl te ontwikkelen.

Alle afbeeldingen u verkoopt op de markt zijn “niet-exclusief”, wat betekent dat u dezelfde foto's op meerdere sites kunt plaatsen.

U kunt een uitbetaling aanvragen wanneer uw verdiensten een minimum van $10.  U kunt er ook voor kiezen om eenmaal per jaar betaald te worden, ongeacht uw verdiensten.

De app biedt gratis fotografie-tutorials, zodat u uw vaardigheden kunt aanscherpen en meer kunt verkopen.  De app heeft ook verschillende filters en bewerkingstools die je gratis kunt gebruiken.

Waar kan ik de EyeEm-app downloaden?

EyeEm kan worden gedownload naar zowel Android- als iOS-apparaten.

#4  Agora Images

Agora Images is een wereldwijde online community waar je andere fotografen van alle niveaus.  Met de app Agora Images kun je wekelijks meedoen aan wedstrijden om prijzen te winnen.

Hoe verdienen Agora-foto's geld?

Agora Images biedt niet langer een enorme marktplaats om afbeeldingen te verkopen.  In plaats daarvan houden ze wekelijkse gesponsorde wedstrijden voor al hun leden en richten ze zich op het opbouwen van hun online community.

U kunt een gratis account aanmaken via de Agora-app, waarmee u kunt uploaden individuele foto's naar uw eigen galerij en eventuele wedstrijden waaraan u wilt deelnemen.  Wedstrijden hebben verschillende thema's en worden wekelijks gehouden. Leden stemmen op hun favoriete foto's, en winnaars (genaamd 'Heroes') krijgen geld en andere prijzen.

Betrokkenheid bij de online community is een belangrijk onderdeel om ervoor te zorgen dat uw foto's worden opgemerkt.&nbsp ; Sterker nog, uw succes op dit platform zal ervan afhangen.  Door andere fotografen te volgen, hun foto's leuk te vinden met “sterren”, en door op je favoriete afbeeldingen te stemmen, vergroot je je kansen om er sterren voor terug te krijgen.  Het aantal sterren dat je hebt, bepaalt het niveau waarop je je bevindt en is in feite een weergave van je activiteit in de Agora-gemeenschap. Hoe hoger uw niveau, hoe groter uw kansen om opgemerkt te worden door kiezers.

Hoe kan Ik verdien geld met Agora Images?

De mobiele app Agora Images biedt fotografen van alle niveaus de mogelijkheid om deel te nemen aan fotowedstrijden voor verschillende prijzen. Deze omvatten promotie op hun socialemediakanalen, wereldwijde erkenning en contante uitbetalingen.

Hoeveel geld kan ik maken met Agora Images?

Volgens hun website kunnen geldprijzen variëren van $100 tot $ 25.000.

U kunt meer dan één foto in elke wedstrijd inzenden, waardoor uw winkansen toenemen.  Na uw eerste inzending moet u echter “credits” om extra afbeeldingen in dezelfde wedstrijd te uploaden.  U verdient credits door vrienden uit te nodigen om deel te nemen, videoadvertenties te bekijken of ze te kopen.

Wat is goed om te weten

Er zijn geen lidmaatschapskosten om deel te nemen aan Agora Images’ wedstrijden.

De promotor van een wedstrijd (dit kan een bedrijf, een merk of een individu zijn) koopt de volledige rechten op de winnende afbeelding met het prijzengeld.

Waar kan ik de Agora Images-app downloaden?

De Agora-afbeeldingen kunnen worden gedownload naar zowel Android- als iOS-apparaten.

# 5  miPic

Deze print-on-demand fotoservice die in 2015 is gestart, biedt u een platform om uw afbeeldingen als producten van hoge kwaliteit.

MiPichelpt u bij het opzetten van uw eigen aangepaste drukkerij, waar u uw afbeeldingen kunt verkopen die zijn afgedrukt op items zoals t-shirts, telefoonhoesjes en zelfs behangpapier.

Hoe werkt miPic?

Nadat u de miPic-app op uw smartphone hebt gedownload, kunt u lid worden van dit fotomarketingplatform met behulp van een van uw socialemediaprofielen of uw e-mailadres .

Zodra je een account hebt aangemaakt, hoef je alleen maar je beste afbeeldingen te uploaden en te kiezen welke kunst-, mode- en lifestyleproducten je wilt aanbieden.

Tot slot , moet u uw PayPal-gegevens toevoegen voordat u reclame kunt maken voor uw producten.

Uw producten zijn vervolgens te koop in uw gratis gepersonaliseerde drukkerij.  En maak je geen zorgen, miPic heeft het zo gemakkelijk gemaakt dat er geen technische kennis vereist is.

MiPic regelt alle promotie, productie, levering en klantenservice voor u. U hoeft zelfs geen kosten vooraf te betalen, omdat alle producten op bestelling worden gemaakt.

Het toevoegen van tags aan uw foto's en het maken van thema's voor uw producten zal verbeteren uw zichtbaarheid in de zoekresultaten.

U behoudt altijd het artwork en het auteursrecht, en u kunt afbeeldingen op elk moment verwijderen.

Hoe kan ik geld verdienen op miPic?

MiPic verkoopt uw ​​digitale afbeeldingen niet om te downloaden.  In plaats daarvan bieden ze een gepersonaliseerde online winkel voor elk lid om hun afbeeldingen op een selectie van kleding, technologie en lifestyleproducten te verkopen. Ze kunnen ook worden aangeboden als fotoafdrukken.

Ze moedigen u aan om uw winkellink op sociale media te delen, zodat u de bekendheid kunt vergroten, kunt verkopen en verdien een percentage op elk product dat u verkoopt.

Deze commissies worden betaald aan uw miPic-portemonnee en zijn afhankelijk van de producten die zijn gekocht.  U kunt uw verdiensten op elk moment opnemen via uw PayPal-account met behulp van de miPic-app.

Als u uw fotoverkoop wilt verhogen, moet u een grote verscheidenheid aan artikelen aanbiedenwaaruit potentiële kopers konden kiezen.  Uw afbeeldingen kunnen worden afgedrukt op meerdere producten met verschillende prijzen, dus zorg ervoor dat u diverse prijspunten kiest.

MiPic kan uw afbeeldingen afdrukken op items zoals kussens, gezichtsmaskers, telefoonhoesjes, handdoeken en draagtassen . Ze bieden je foto's ook aan als muurkunst, gedrukt op canvas, metaal, acryl of ingelijst.

Hoeveel geld kan ik verdienen met miPic?

Commissieniveaus variëren van 12-20% van de omzet. MiPic bepaalt de verkoopprijs van elk item en uw commissies zijn afhankelijk van de prijs van de producten die u verkoopt.

Hoewel 20% niet veel klinkt vergeleken met de 50% winst van andere platforms , zijn de producten op miPic veel hoger geprijsd.  Dus in plaats van 50% te verdienen met een verkoop van $ 10, kunt u 20% verdienen met een product van $ 100.

MiPic is van plan om in de toekomst nieuwe producten te introduceren, waardoor u nog meer mogelijkheden krijgt om uw handelswaar te diversifiëren en meer verkopen.

Wat is goed om te weten?

Alle producten worden momenteel gedrukt en verzonden vanuit het Verenigd Koninkrijk.  Ze worden ook op maat gemaakt met behulp van de “hoogste kwaliteit materialen en drukprocessen”.

Omdat producten in grootte variëren, is er een minimale vereiste afbeeldingsgrootte voor elk one.

Uw persoonlijke gegevens (inclusief logins op sociale media) worden nooit gedeeld met derden.

Wanneer u uw foto's uploadt, miPic controleert de resolutie en geeft alleen de foto's weer die goed kunnen worden afgedrukt.

Waar kan ik de miPic-app downloaden?

MiPic is alleen beschikbaar voor iOS-apparaten.

#6  500 pixels

Oorspronkelijk gemaakt als een social media platform voor fotografen, is 500px uitgegroeid tot een toonaangevende online community voor beginnende fotografen sinds 2009.  Ze hebben meer dan 15 miljoen leden over de hele wereld, die het platform gebruiken om zichtbaarheid voor hun foto's te krijgen en mee te doen aan wedstrijden.

500px biedt de mogelijkheid om licenties te verlenen voor afbeeldingen met hun twee distributiepartners, Getty Images en de Visual China-groep.

Met de 500px-app kun je in contact komen met andere fotografen en je vaardigheden verbeteren.

Hoe kan ik mijn foto's verkopen op 500px?

Zodra je de app hebt gedownload, kun je je aanmelden voor een account met je Facebook-account, Apple ID of e-mail.  Log vervolgens in om fotografen te volgen, de community te verkennen en uw foto's te uploaden.

Voordat u uw afbeeldingen kunt verkopen, moet u akkoord gaan met de voorwaarden van hun licentieovereenkomst voor bijdragers.

Vervolgens moeten al uw geüploade afbeeldingen door de 500px-inspectie komen voordat ze een licentie kunnen krijgen.  Uw inzendingen mogen geen randen of watermerken bevatten. De doorlooptijd van de inspectie kan een week of langer duren.

Wanneer u uw foto's commercieel licentieert via 500px en hun partners, staat u een koper toe een van uw afbeeldingen voor commerciële doeleinden te kopen en te gebruiken. U behoudt het copyright van al uw foto's, en 500px beheert de licenties. Alle afbeeldingen die ter licentie worden ingediend, zijn royalty-vrij, dus de koper betaalt slechts een eenmalige licentievergoeding, ongeacht hoe vaak ze de afbeelding gebruiken.

Met 500px worden uw foto's kan vrijwel onmiddellijk worden blootgesteld.  Hun “Pulse” algoritmevindt nieuwe foto's en brengt ze bovenaan de feed, zodat je snel kunt profiteren van feedback van de community.

500px biedt 3 verschillende lidmaatschapsplannen op het platform, een gratis en twee betaalde . Het abonnement dat u kiest – of het nu gratis, geweldig of premium – bepaalt tot welke voordelen en functies je toegang hebt.

Hoe kan ik geld verdienen met 500px?

Via 500px-licenties kunt u commissies verdienen door de verkoop van uw gelicentieerde stockfoto's.  Uw foto's worden ook verspreid via hun twee partners, Getty Images en VGC.  Deze verhoogde blootstelling kan resulteren in meer verkopen.

500px lanceert ook wekelijkse creatieve foto-uitdagingen genaamd “Quests”.  Deze wedstrijden zijn gestructureerd rond specifieke thema's en een geweldige manier om je vaardigheden te versterken.  Winnaars krijgen producten of geld.

Hoeveel geld kan ik verdienen met 500px?

Wanneer u uw afbeeldingen exclusief licentieert bij 500px of hun distributiepartners, verdient u 60% van de royalty's.  Als je niet-exclusieve licenties kiest, bepaalt 500px de licentiekosten voor je afbeeldingen.

Geldprijzen voor Quest-winnaars liggen doorgaans tussen de $100-$200.

Hoewel 500px het licentiëren van uw afbeeldingen een eenvoudig proces maakt, heeft u geen macht om uw eigen prijzen te bepalen.

Wat is goed om te weten

Uw afbeeldingsbestanden moeten in JPEG-indeling, opgeslagen in RGB-kleurmodus en een minimale grootte van 3 megapixels.

Als een foto wordt afgewezen in de inspectiebeoordeling, moedigt 500px u aan om de aanbevolen wijzigingen aan te brengen en opnieuw ter goedkeuring in te dienen.

De app is behoorlijk robuust, zodat u alles kunt doen wat u op de website kunt doen.

500px biedt een online ticketsysteem, maar de prioriteit van uw verzoek hangt af van het niveau van uw lidmaatschap.  De website heeft echter een uitgebreide helpsectie met veel tutorials om u te helpen problemen zelf op te lossen.

Waar kan ik de 500px-app downloaden?

De 500px-app kan worden gedownload op zowel Android- als iOS-apparaten.

# 7 Scoopshot

Scoopshot is in 2010 opgericht als platform voor crowdsourcing van fotografen.  Tegenwoordig werken meer dan 70 mediabedrijven en merken samen met Scoopshot om afbeeldingen te vinden en te kopen.

Volgens de website is de Scoopshot-app wereldwijd meer dan 600.000 keer gedownload.

< img class="aligncenter" src="/wp-content/uploads/2023/02/ec04b59b5a9a71c72c0da790b86ca58e.png" />

Hoe gebruik je Scoopshot?

Met de Scoopshot-app kun je je foto's te koop aanbieden en doe mee aan dagelijkse wedstrijden om je vaardigheden te laten zien.

Je moet je registreren voor een account en je informatie wordt nooit gedeeld met derden.  Als u een account heeft, kunt u uw afbeeldingen verkopen en betaald krijgen voor verkochte afbeeldingen.

Een groot verschil tussen Scoopshot en andere apps voor het verkopen van foto's op deze lijst is dat Scoopshot behoudt de rechten op uw afbeeldingen.  Wanneer u uploadt naar het Scoopshot-platform, komen uw afbeeldingen beschikbaar voor verkoop en kunnen ze niet zonder toestemming worden gepubliceerd. Kopers betalen voor licenties om uw afbeeldingen te publiceren als commerciële of redactionele foto's.

Marketeers en merken kunnen Scoopshot-fotografen ook vragen om hen specifieke foto's te bezorgen.  De koper betaalt een vergoeding aan de freelance fotograaf voor elke afbeelding en Scoopshot handelt de overdracht van beeldrechten en financiële transacties af.

Hoe kan ik geld verdienen met Scoopshot?

Alle geüploade afbeeldingen komen automatisch beschikbaar in de <Scoopshot marktplaats.  Wanneer u een verkoop doet, wordt uw inkomstensaldo bijgewerkt in uw profiel.

Uw afbeeldingen kunnen ook gratis worden gebruikt door online uitgevers wanneer zij advertenties in de foto's plaatsen.  Je verdient geld be een deel van de advertentie-inkomsten krijgen. Elke keer dat iemand een advertentie in uw afbeelding bekijkt, krijgt u een commissie.

U kunt ook deelnemen aan “tasks”, die vergelijkbaar zijn met missies op andere platforms. Kortom, een merk of mediabureau dient een taak in, dat is een verzoek om specifieke foto's van merken die aansluiten bij hun vereisten. Alle foto's die u indient, komen in aanmerking voor vooraf bepaalde geldelijke beloningen indien gekocht, en zijn ook beschikbaar voor verkoop op de marktplaats.

Een andere manier om geld te verdienen met de Scoopshot-app is door foto's in te dienen bij hun dagelijkse wedstrijden.  Deze foto-uitdagingen zijn gratis en je kunt één afbeelding inzenden voor elk van de 9 wedstrijden die elke 24 uur worden gehouden. Gebruikers stemmen op hun favoriete foto en bepalen de winnaar.  Er is geen geldprijs voor het winnen van wedstrijden, maar elke afbeelding die u indient, wordt beschikbaar voor $ 5 in de Scoopshot-winkel.

Hoeveel geld kan ik verdienen met Scoopshot?

Verkoopprijzen zijn vooraf bepaald voor taakinzendingen en wedstrijdfoto's.  Voor taken kiest de kopende partij die het verzoek indient de winnaar en de vooraf bepaalde prijs.

Elke afbeelding die u indient voor een wedstrijd (of u nu wint of niet) wordt te koop aangeboden in de Scoopshot-winkel.  Voor elke wedstrijdafbeelding die u verkoopt, ontvangt u $ 5 USD.

Volgens de voorwaarden op de Scoopshot-website wordt de prijs van een licentie of foto-aankoop gespecificeerd door de verkoper.  Met andere woorden, u mag uw eigen prijzen bepalen voor de afbeeldingen die u niet indient voor taken of wedstrijden.

Wat is goed om te weten

Uw verdiensten worden uitbetaald op uw Scoopshot-account, dat u kunt controleren in de app.  U kunt uw verdiensten alleen als persoon laten uitbetalen, niet als bedrijf. Volgens de voorwaarden op hun website moet u minimaal $50 op uw rekening hebben staan ​​om betaling zonder kosten aan te vragen.  Je hebt ook de mogelijkheid om elke 6 maanden te wachten, ongeacht het saldo. Ondersteunde betalingsmethoden zijn bankoverschrijvingen en PayPal.

Scoopshot raadt aan om foto's te maken in de app om “de authenticiteit te waarborgen en de kans te vergroten dat ze door kopers in de Scoopshot Store worden gekocht”.

Waar kan ik de Scoopshot-app downloaden?

Scoopshot is momenteel alleen beschikbaar voor Apple-apparaten.

#8  Photerloo

Photerloo is een website en mobiele app waarmee u uw afbeeldingen naar meerdere sites kunt uploaden, zodat u verkoop uw foto's op verschillende platforms.

Dus u uploadt de foto gewoon één keer naar Photerloo, de app stelt trefwoorden voor en uploadt deze vervolgens voor u naar al uw stockfotografie-sites. Deze stroomlijning brengt uw foto's snel en efficiënt onder de aandacht van kopers.

Hoe werkt Photerloo?

In tegenstelling tot de andere platforms die in dit bericht worden genoemd , Photerloo heeft geen marktplaats voor fotografie en houdt geen wedstrijden.  In plaats daarvan zullen ze uw afbeeldingen uploaden naar veel verschillende aandelenmarkten, zodat u ze snel beschikbaar kunt maken voor verkoop op verschillende sites.

Wanneer u uw afbeeldingen indient bij Photerloo, uploaden ze deze vervolgens naar marktplaatsen zoals Shutterstock, DepositPhotos en Adobe Stock, en zelfs naar uw sociale mediaprofielen.

Photerloo biedt 3 verschillende abonnementen voor fotografen

. Met de gratis versie kunt u slechts 5 afbeeldingen per week uploaden.  Voor het maandelijks betaalde abonnement heb je onbeperkte uploads. U kunt ook kiezen voor het betaalde jaarabonnement, waarmee u meer dan 30% bespaart.

Hoe kan ik geld verdienen op Photerloo?

Omdat Photerloo niet rechtstreeks aan kopers verkoopt, verdient u technisch gezien geen geld via hen. Echter, ze kunnen het verkoopproces van uw foto's gemakkelijker maken en u snel zichtbaar maken op meerdere sites voor het verkopen van foto's.

Hoeveel geld kan ik verdienen met Photerloo?

Nogmaals, Photerloo zelf is geen fotomarktplaats.  Alle inkomsten die u verdient door de app te gebruiken, zijn afhankelijk van de sites waarnaar u wilt dat Photerloo uw afbeeldingen uploadt, evenals de prijsvoorwaarden voor elk van hen.

Wat goed is om te weten

Photerloo is een geweldige optie als u snel uw foto's wilt hebben in verschillende aandelenmarkten en op socialemediakanalen.  Hoe meer sites u kiest om uw foto's te verkopen, hoe groter uw kansen om de verkoop te verhogen.

De Photerloo-site heeft een gratis trefwoordgenerator, zodat u uw afbeeldingen kunt taggen met relevante trefwoorden die het beste bij uw foto's passen. Er is ook een hashtag-generator, die hashtags suggereert om je foto's op Instagram te laten zien.

Where kan ik de Photerloo-app krijgen?

Photerloo kan zowel op Android- als op iOS-apparaten worden gedownload.

>

#9 Snapwire

Snapwire verbindt fotografen met bedrijven die op zoek zijn naar specifieke afbeeldingen die passen bij hun merk.  Op het Snapwire-platform krijgen fotografen toegang tot betaalde fotoverzoeken, competitieve uitdagingen en de Snapwire-marktplaats.

Hoe werkt Snapwire?

Nadat je de Snapwire-app hebt gedownload en geregistreerd voor een gratis account heeft u toegang tot verzoeken genaamd “briefs”.  Een briefing is een afbeeldingsverzoek ingediend door een bedrijf en legt de creatieve specificaties uit waarnaar het bedrijf op zoek is.

Snapwire host ook competitieve uitdagingen in zijn online gemeenschap en heeft een marktplaats om uw afbeeldingen rechtstreeks aan kopers te verkopen.

De Snapwire-gemeenschap is gestructureerd rond “niveaus& #8221;. Er zijn 7 niveaus die variëren van Explorer (waar alle makers van Snapwire beginnen) tot Master. De foto's die je indient voor uitdagingen kunnen worden genomineerd door communityleden, waarmee je punten kunt verdienen en je naar hogere niveaus kunt helpen. Hoe hoger uw niveau, hoe meer u kunt indienen en hoe groter uw zichtbaarheid op het platform.

Hoe kan ik geld verdienen op Snapwire?

Fotografen kunnen geld verdienen met creatieve opdrachten, uitdagingen , en de Snapwire-marktplaats.

Een bedrijf kan een briefing indienen als een open verzoek of de deelname beperken door alleen bepaalde fotografen uit te nodigen om zich aan te melden. Degenen die reageren, zullen hun portfolio laten beoordelen en het bedrijf zal de fotograaf toewijzen die het beste bij de opdracht past. Wanneer een aanvraag is voltooid, koopt het bedrijf de afbeeldingen van de toegewezen fotograaf.

Uitdagingen staan ​​open voor alle Snapwire-makers en bieden contante uitbetalingen.  Het aantal afbeeldingen dat u kunt indienen, wordt echter beperkt door het niveau waarop u zich bevindt.

U kunt ook uw foto's verkopen via de Snapwire-marktplaats. Uw beste afbeeldingen worden met de hand geselecteerd door de Snapwire-crew en doorzoekbaar gemaakt voor kopers die rechtstreeks uit uw portfolio kunnen kopen.

Hoeveel geld kan ik verdienen met Snapwire?

Als uw afbeelding een Snapwire-uitdaging wint of wordt verkocht via een korte opdracht, krijgt u 100% van de uitbetaling.  De uitdagingen belonen verschillende bedragen, maar gemiddeld ongeveer $ 50 voor elke winnende foto.

Als u een foto op de marktplaats verkoopt, ontvangt u 50% commissie voor elke verkoop.

Wat is goed om te weten

Uitbetalingen via Snapwire worden verwerkt op de 1e van elke maand, 30 dagen nadat u uw aanvraag heeft ingediend. Uw saldo moet minimaal $ 25 zijn om een ​​uitbetaling aan te vragen.

Waar kan ik de Snapwire-app downloaden ?

Snapwire kan worden gedownload naar zowel Android- als iOS-apparaten.

#10 Getty Images

Het merk Getty Images omvat ook iStock, en samen bedienen beide meer dan 1,5 miljoen klanten wereldwijd.  Begonnen in 1995, wordt het nu beschouwd als marktleider met het grootste distributienetwerk voor creatieve beelden.

Meer dan 200.000 bijdragers werken samen met Getty Images om ervoor te zorgen dat hun inhoud over de hele wereld wordt gezien en gelicentieerd.

Hoe werkt Getty Images?

U moet zich aanmelden bij een bijdrage leveren aan Getty Images.  Upload gewoon 3-6 foto's en Getty Images beoordeelt uw foto's en stelt u op de hoogte van hun beslissing. Als je wordt geaccepteerd, ontvang je een uitnodiging om lid te worden van hun netwerk.

Als bijdrager worden al je afbeeldingen beoordeeld door redacteuren om ervoor zorgen dat ze voldoen aan de vereisten voor de marktplaats.

Getty Images geeft kopers een licentie voor uw foto's, maar u behoudt het copyright.  Wanneer klanten een licentie voor uw afbeeldingen kopen, kunnen ze de bestanden downloaden voor persoonlijk of commercieel gebruik. Ze kunnen vervolgens voor honderden doeleinden worden gebruikt, waaronder advertenties, websitelay-outs, posts op sociale media, krantenartikelen of productverpakkingen.

Hoe kan ik geld verdienen met Getty Images?

Getty Images is een marktplaats voor stockfoto's.  Er zijn geen challenge-wedstrijden of opdrachten om voor te strijden. Alle inkomsten worden gegenereerd door uw foto's rechtstreeks aan kopers te verkopen.

Hoeveel betaalt Getty Images voor foto's?

Als bijdrager verdien je een royalty voor elke licentie die een koper koopt.  Er is heel weinig informatie voor bijdragers op de website, maar andere beoordelingen hebben ergens tussen de 10% en 20% van de aankoopprijs genoemd.

Wat is goed om te weten

In een recensie uit 2019 stelt de auteur dat de content van Getty Images exclusief is, wat betekent dat de foto's die u indient op het platform niet nergens anders worden verkocht.  Dit is iets dat u moet bevestigen als u serieus overweegt uw afbeeldingen op deze site te verkopen.

Als u bent goedgekeurd als bijdrager, moet u een contract met Getty Images ondertekenen waarin u hen toestemming geeft om uw werk namens hen te verkopen. Uw account wordt niet geopend tenzij u deze overeenkomst sluit.

Helaas waren de meeste recensies die ik vond ongunstig voor dit fotoverkoopplatform.  Er is weinig informatie voor degenen die zich willen aanmelden als bijdrager, en ik kan me voorstellen dat u eerst moet worden goedgekeurd voordat u toegang krijgt tot de details.

Waar kan ik de Getty Images Contributor-app downloaden?

Getty Images Contributor kan worden gedownload naar zowel Android- als iOS-apparaten.

#11  Twenty20

Twenty20claimt 's werelds grootste authentieke fotografiemarktplaats en gemeenschap van gepassioneerde fotografen' te zijn. Als een crowd-sourced marktplaats opgericht in 2014, bestaat de bibliotheek uit meer dan 50 miljoen stockfoto's. Twenty20 werkt samen met Envato Elements om “onbeperkte downloads van digitale activa” op beide platforms.

Deze creatieve community verbindt mobiele fotografen die bekendheid willen krijgen met hun werk en hun afbeeldingen willen verkopen aan kopers over de hele wereld.

Hoe werkt Twenty20?

Als u de gratis app downloadt, kunt u maak een account aan en begin met verkopen op de Twenty20-marktplaats.  Zodra u bent ingelogd, kunt u direct beginnen met het uploaden van afbeeldingen.  Elke foto die u uploadt, is automatisch beschikbaar voor verkoop.

Als verkoper heeft u uw eigen online galerij waar al uw uploads worden bewaard en beschikbaar worden gesteld voor verkoop.  U kunt uw unieke galerijlink delen met vrienden en volgers om uw galerijpagina te promoten.

Alle verkochte licenties zijn royaltyvrij en kopers kunnen zowel individuen als merken en bureaus zijn . U behoudt ook het eigendom van uw afbeeldingen.  Dit betekent dat je elke afbeelding onbeperkt en op andere platforms kunt verkopen.

Twenty20 heeft ook dagelijkse foto-uitdagingen die je meer herkenning en bekendheid kunnen geven.

Hoe kan ik geld verdienen op Twenty20?

Er zijn 3 manieren om geld te verdienen met de foto-app Twenty20.

De eerste manier is om uw afbeeldingen te verkopenin uw online galerij als digitale downloads.  Elke keer dat u extra licenties van een afbeelding verkoopt, ontvangt u een commissie. Je kunt dezelfde foto's meerdere keren verkopen.

Je kunt ook deelnemen aan foto-uitdagingen om geldprijzen te verdienen. Elke uitdaging biedt een geldprijs, die je kunt winnen als je wordt gekozen als de “Hoofdprijswinnaar” of geselecteerd als “Editor’s Pick”.

De laatste manier om wat extra geld te verdienen is met werk in opdracht. Dit is wanneer een merk rechtstreeks met u wil samenwerken. Twenty20 communiceert met het merk en helpt bij het onderhandelen over een commissie voor u.

Hoeveel betaalt Twenty20 per foto?

Twenty20 gebruikt een uitbetalingsmodel genaamd Subscriber Shareom de inkomsten van een bijdrager te berekenen. Elke klant krijgt een onbeperkt abonnement aangeboden en dit uitbetalingsmodel wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat u uw evenredig deel van de inkomsten ontvangt.

Om u een voorbeeld te geven, laten we zeggen dat een klant 20 downloads afbeeldingen in één maand, waarvan 6 uw foto's zijn.  Met het uitbetalingsmodel voor het aandeel van de abonnee verdient u 30% van de uitbetaling van de bijdrager van die abonnee (6/20 = 0,30).

Hoewel dit vrij eenvoudig klinkt, zijn er een aantal belangrijke details waar u op moet letten.

Ten eerste de uitbetaling van de bijdrager is een percentage van de maandelijkse abonnementskosten van de koper. U krijgt dus geen 30% van de totale verkoop.  U krijgt 30% van een bepaald percentage van de maandelijkse vergoeding.

Wat is dit bepaalde percentage?

Volgens de Twenty20-website is de uitbetaling van de bijdrager 20% van de abonneekosten.  Deze vergoeding is momenteel $ 33/maand, of $ 16,50/maand indien jaarlijks betaald (vanaf de datum van dit bericht). Ze hebben wel een “Enterprise” plan voor grote organisaties, maar die prijzen staan ​​niet op de website.

Dus, teruggaand naar het voorbeeld, zou u 30% van 20% van $33 (of $16,50) verdienen:

20% van $ 33/maand = $ 6,60 bijdrageruitbetaling
30% van $ 6,60 = $ 1,98

Dit zou natuurlijk nog lager zijn als de koper de abonnementskosten op jaarbasis betaalt.

Ik heb ook de partnersite van Twenty20, Envato Elements, gecontroleerd. Volgens hun voorwaarden is de uitbetaling van de bijdrager 50% van dezelfde maandelijkse abonnementskosten. Een verklaring voor dit verschil heb ik niet kunnen vinden.  Maar aangezien het 2,5x meer is dan Twenty20, zou ik ten zeerste aanbevelen om in plaats daarvan Envato Elements te gebruiken.

Met foto-uitdagingen verdien je 100% van de vermelde geldprijs. >  Dit kan variëren van $ 100 tot $ 200. Als u bent geselecteerd als een “Editor’s Pick,” dan ontvang je een “kleinere geldprijs”.

Als je in opdracht van een merk of bureau werkt, verdien je 100% van de commissie.

>

Wat is goed om te weten

Uitbetalingen vinden rond de 15e van elke maand plaats op uw PayPal-rekening.  U heeft 30 dagen de tijd om uw verdiensten op te nemen. Als u de deadline mist, moet u wachten tot Twenty20 de “terugbetaling” you (wat twee keer per jaar gebeurt).

Twenty20 biedt een “Signature Collection met hun premium afbeeldingen, die zijn genomineerd door bijdragers op het platform.   Door uitgelicht te worden, krijgt u voorrang bij plaatsing in zoekresultaten, zodat uw afbeeldingen extra zichtbaarheid krijgen en meer kans hebben om gezien en verkocht te worden.

Waar kan ik de Twenty20-app downloaden?

Twenty20 is alleen beschikbaar voor iPhone-apparaten.

#12  Bylined

Bylined is een uniek fotografieplatform dat is opgericht in 2016.

Het biedt fotografen de mogelijkheid om door gebruikers gegenereerde inhoud te creëren om aan de beeldbehoeften van hun klanten te voldoen.  Tot de klanten van Bylined behoren merken als Ford, Chase en JPMorgan, maar ook marketingbureaus en uitgevers.

Momenteel hebben meer dan 125.000 gebruikers de Bylined-app gedownload om geld te verdienen met hun smartphone-afbeeldingen.

Hoe werkt Bylined?

Het Bylined-platformmodel is gebaseerd op door gebruikers gegenereerde inhoud ( of UGC). UGC is alle inhoud (zoals foto's, video's, recensies) die is gemaakt door een individu in plaats van door een merk.

Veel mensen posten hun favoriete merken op Instagram of Facebook of hun eigen blogs.  Merken zullen deze UGC vaak delen op hun eigen socialemediaplatforms om de geloofwaardigheid te vergroten.

Bylined verbindt merken en bureaus met fotografen die UGC kunnen maken.  Kortom, merken nemen contact op met Bylined om opdrachten in te dienen en makers van inhoud uploaden hun UGC ter overweging. Als de afbeelding van een maker wordt gekozen, ontvangt deze een contante betaling of een cadeaubon.

Alle opdrachten zijn geografisch gebaseerd, zodat gebruikers de opdrachten in hun gebied kunnen zien.

Met de Bylined-app kun je je profiel maken, opdrachten zoeken en je foto's inleveren en verkopen.

Hoe kan ik geld verdienen op Bylined?

Bylined geeft fotografen de mogelijkheid om hun door gebruikers gegenereerde inhoud te verkopen aan bedrijven die op zoek zijn naar merkgerelateerde beelden.

Merken dienen verzoeken in (genaamd &#8220 ;opdrachten”) met specifieke vereisten en een gedefinieerde contante uitbetaling.  U kunt op deze verzoeken reageren door uw afbeeldingen te uploaden bij de opdrachten die u selecteert. Als uw afbeeldingen door het merk worden gekozen, krijgt u een “Bounty”.

Hoeveel geld kan ik verdienen met Bylined?

Volgens de Bylined-website, wordt de Bounty rechtstreeks uitbetaald aan de maker van de inhoud (ook bekend als een Byliner).

Ik heb me aangemeld voor een account en 3 opdrachten gevonden, elk met een prijs van $ 25.  Ik kon geen informatie op de website vinden over hoe opdrachten geprijsd zijn, of dat ze variëren.

Wat goed is om te weten

Bylined is een makkelijke manier om geld met je smartphone foto's.  Maak gewoon foto's volgens de vereisten in de geposte opdrachten en upload ze om kans te maken op de bounty!

Waar kan ik de Bylined-app downloaden?

Bylined kan worden gedownload naar zowel Android- als iOS-apparaten.

#13  Shutterstock Contributor

Shutterstock, opgericht in 2003, is een enorme site voor stockfoto's die is uitgegroeid tot een van de meest populaire stockfotomerken.  De website onderhoudt een bibliotheek van meer dan 360 miljoen afbeeldingen (die elke dag met 200.000 groeit). Het platform bedient klanten in meer dan 150 landen en verkoopt content van meer dan 1 miljoen bijdragers.

Hoe werkt Shutterstock Contributor?

Met de Shutterstock Contributor-app kunt u gemakkelijk aan de slag als verkoper op hun platform.  Er is geen accountgoedkeuringsproces of wachttijd en u kunt direct beginnen met het uploaden van afbeeldingen nadat u de app hebt geïnstalleerd en een gratis account heeft gemaakt.

Elke afbeelding moet worden goedgekeurd door een Shutterstock-recensent voordat u aan de marktplaats wordt toegevoegd, dus dien altijd uw beste werk in.  Geef altijd een beschrijving en voeg trefwoorden toe aan elke afbeelding, zodat kopers uw foto's gemakkelijk kunnen vinden.

In de app kunt u uw foto's uploaden en ter beoordeling indienen. U kunt de status van uw laatste inzendingen en een uitsplitsing van uw inkomsten zien en u kunt door uw portfolio bladeren.

Hoe kan ik geld verdienen met Shutterstock Contributor?

Op Shutterstock verdient u een commissie telkens wanneer een van uw afbeeldingen wordt gekocht.  Er zijn uitbetalingsniveaus, gebaseerd op het aantal licenties dat u in een kalenderjaar heeft verkocht. De niveaus worden op de 1e van elk jaar gereset.

Je hebt ook de mogelijkheid om meer geld te verdienen door anderen uitnodigen om lid te worden van het platform als bijdragers of klanten.

Hoeveel kunt u maak het verkopen van foto's op Shutterstock Contributor?

Contribuanten verdienen een percentage van de netto-inkomsten uit de verkoop van hun afbeeldingen.&nbsp ; Het percentage is afhankelijk van het aantal licenties dat u heeft verkocht en kan variëren van 15% tot 40%. Elk percentage vertegenwoordigt een “niveau” en elk volgend niveau verhoogt het percentage met 5%.

Wanneer iemand zich aanmeldt als bijdrager via uw verwijzingslink, u’ verdien 4 cent voor elk van hun afbeeldingen die wordt gedownload.

Voor het doorverwijzen van een klant, verdient u 20% (tot $ 200) bij hun eerste aankoop wanneer ze uw link gebruiken om zich aan te melden.

Wat goed is om te weten

Shutterstock heeft aparte apps voor bijdragers en klanten. Zorg ervoor dat u de Shutterstock Contributor-app downloadt om uw foto's te verkopen.

U behoudt altijd het volledige auteursrecht op uw afbeeldingen.

U moet uw foto's uploaden in .eps- of.jpg-indeling.  Alle afbeeldingen moeten minimaal 4 megapixels zijnof groter en opgeslagen met de hoogste kwaliteitsinstellingen om geaccepteerd te worden.

De Shot List is de maandelijkse Shutterstock-gids voor de meest gevraagde inhoud.  U kunt de gids bekijken om inzicht te krijgen in wat er momenteel wordt verkocht.

Shutterstock heeft de afgelopen 15 jaar meer dan een miljard dollar uitbetaald aan hun donateurs!

Waar kan ik de Shutterstock Contributor-app downloaden?

Shutterstock Contributor kan worden gedownload naar zowel Android- als iOS-apparaten.

#14  Stockimo

Stockimois de app voor Alamy, een van de grootste marktplaatsen voor stockfoto's. Alamy werd gelanceerd in 1999 en voegt dagelijks meer dan 100.000 nieuwe afbeeldingen toe van fotografen over de hele wereld.

Deze site heeft een enorm diverse collectie van meer dan 215 miljoen stockfoto's, video's en 360-graden panoramische afbeeldingen. De Stockimo-app is in 2014 toegevoegd en is uitsluitend bedoeld voor het verkopen van foto's die met een iPhone zijn gemaakt.

Alamy betaalt elke maand meer dan $ 1 miljoen uit aan zijn bijdragers.

Hoe werkt Stockimo?

Stockimo is een gratis app waarmee je downloaden naar uw iPhone.  Zodra u een account heeft aangemaakt, kunt u beginnen met het uploaden van foto's uit uw filmrol.

Selecteer gewoon de afbeeldingen die u wilt verkopen.  Nadat u een bijschrift en trefwoorden heeft toegevoegd, kunt u deze ter beoordeling uploaden naar Stockimo.

Alle foto's moeten worden goedgekeurd voordat ze kunnen worden verkocht op de Alamy-marktplaats en via hun distributeurs . Na goedkeuring zijn uw foto's direct beschikbaar voor aankoop.  De app stuurt je een melding wanneer je een verkoop doet.  Alle betalingen verlopen via PayPal.

Alamy bepaalt de prijs van uw foto's en u krijgt een commissie voor elke verkoop. Omdat Stockimo alleen de licentie voor het gebruik van uw foto's verkoopt, behoudt u altijd de auteursrechten erop.  Dat betekent dat je dezelfde foto een onbeperkt aantal keren kunt verkopen.

Kun je geld verdienen aan Stockimo?

Ja, u kunt geld verdienen op Stockimo. In tegenstelling tot de meeste marktplaatsen voor stockfoto's op deze lijst, hebben de app en de website echter verschillende voorwaarden en uitbetalingen.

Als nieuwe Stockimo-bijdrager ontvangt u 20% van de netto-inkomsten uit de directe verkoop van uw afbeeldingen.  Als u echter vóór de introductie van Stockimo (2014) op de Alamy-website heeft verkocht, ontvangt u de Alamy-commissie van 50% per verkoop.

Hoeveel geld verdien je met Stockimo?

Alle prijzen worden bepaald door Alamy en zijn afhankelijk van het type licentie dat wordt verkocht. Dus u kunt $5 verdienen met de ene verkoop en $500 met een andere.

Volgens de website is de gemiddelde verkoopprijs op Alamy ongeveer $90.

Wat is goed om te weten

De Stockimo-app is gemaakt voor de iPhone iOS 7 en hoger. Op de website staat echter dat als je een iPhone hebt die zo oud is als de iPhone 4, je de app nog steeds zou moeten kunnen gebruiken.

Alle betalingen worden gedaan via PayPal, dus je hebt een account nodig als je er nog geen hebt. Uitbetalingen worden alleen gedaan als uw saldo hoger is dan $ 10.

Met de app ontvangt u realtime feedback van kopersmet de “klant houdt van” live-feed.  Wanneer een klant uw foto koopt, erop klikt of er op welke manier dan ook interactie mee heeft, kunt u deze statistieken bekijken op het tabblad Klant-vind-ik-leuks. Gebruik dit om u een idee te geven van waar kopers naar op zoek zijn.

Stockimonews is een optie in de app waarmee u afbeeldingen van het laatste nieuws kunt indienen die in de afgelopen 24 uur.  Indien geaccepteerd, kunnen media-editors over de hele wereld ze 48 uur nadat ze aan de marktplaats zijn toegevoegd, kopen.

De Stockimo-app is alleen voor iPhone-foto's.  Als u foto's van uw DSLR wilt verkopen, upload ze dan naar de Alamy-website.

Waar kan Krijg ik de Stockimo-app?

Stockimo is alleen beschikbaar voor iPhone-apparaten.

#15  PhotoCash

PhotoCash is een eenvoudige app die u kunt gebruiken om wat extra geld te verdienen met uw foto's.

Hoe werkt PhotoCash?

De PhotoCash-app is gratis, maar alleen beschikbaar voor Android-smartphones.

Voer na het downloaden het e-mailadres in dat u gebruikt met uw PayPal-account.  Wijs een titel en een prijs toe aan elke afbeelding die u wilt uploaden.  Klik vervolgens op de knop Maken en verzend. Zo simpel is het!

Wanneer een klant op uw aanbieding klikt, betaalt hij voor de afbeelding via PayPal.  U ontvangt een e-mailmelding dat u een verkoop heeft gedaan.

Hoe kan ik geld verdienen geld op PhotoCash?

U kiest uw foto's en geeft uw prijzen een naam.  Om de verkoop te verhogen, kiest u foto's die veel betrokkenheid op sociale media opleveren.

Er zijn geen kosten of commissies.  U behoudt 100% van elke verkoop.

Hoeveel geld kan verdien ik met PhotoCash?

Hoeveel u verdient, hangt af van de prijzen die u instelt en hoeveel foto's u verkoopt.

<Wat is goed om te weten

Nadat je een aanbieding hebt gemaakt, is het een goed idee om het uit te testen.  Doe dit door op de knop “Controleer mijn aanbod” knop om ervoor te zorgen dat uw verkoop wordt toegevoegd aan uw PayPal-account.

Waar kan ik de PhotoCash krijgen app?

PhotoCash is momenteel alleen beschikbaar voor Android-apparaten.

# 16 SmugMug

SmugMug, gestart in 2002, is een online beeldplatform dat digitale en gedrukte foto's verkoopt voor zowel de amateur- als de professionele fotograaf. In 2018 nam SmugMug Flickr over, een populaire hostingservice voor afbeeldingen.

Hoe verkoop ik mijn foto's op SmugMug?

SmugMug biedt fotografen een manier om hun foto's te laten zien en te verkopen. Met de app kunt u vanaf uw telefoon uw galerij opslaan, ordenen en naar uw galerij uploaden, maar u moet naar de website gaan om uw galerijpagina aan te passen en prijslijsten te maken.

Hun verkoopplatform wordt aangeboden via een betaald abonnement, met vier verschillende niveaus om uit te kiezen. Maandelijkse kosten variëren van $ 7 tot $ 42 per maand, waarbij elk niveau u extra mogelijkheden biedt. U kunt echter op het laagste niveau (Basic) blijven en uw afbeeldingen nog steeds als fotoafdrukken of cadeaus verkopen. Als je de verkoop serieus neemt, kun je het hoogste niveau (Pro) behalen en je eigen aangepaste galerij hebben.

Wanneer je de gratis app downloadt, wordt je gevraagd om een ​​<Gratis proefperiode van 2 weken. Nadat u uw naam, e-mailadres en wachtwoord heeft ingevoerd, kiest u welke functies belangrijk voor u zijn en SmugMug vertelt u welk betaald abonnement aan uw behoeften voldoet.

U moet de maandelijkse abonnementskosten goedkeuren voordat u verder kunt gaan.  U kunt altijd annuleren voordat de proefperiode van 2 weken afloopt, zodat er geen kosten in rekening worden gebracht. Als u dat niet doet, wordt uw betaling automatisch verwerkt na de periode van 2 weken.

Zodra u uw account heeft aangemaakt, kunt u uw eerste galerij opzetten.  Selecteer gewoon uit de filmrol van uw smartphone of begin met het maken van foto's in de app zelf.  Wanneer u klaar bent om te uploaden naar SmugMug, kunt u op de uploadknop klikken of de automatische uploadfunctie inschakelen.

Zoals eerder vermeld, moet u inloggen op de website om uw SmugMug-pagina te personaliseren en uw producten te prijzen. U kunt uw eigen prijslijsten maken door de producten te selecteren die u wilt verkopen en uw prijzen in te stellen.

Kun je geld verdienen met het verkopen van foto's op SmugMug?

Je opties om geld te verdienen zijn <afhankelijk van het abonnement dat u kiest.

Voor het Basic- en Power-abonnement kun je fotoafdrukken en fotocadeaus verkopen. Voor de twee hogere niveaus (Portfolio en Pro) kunt u ook digitale downloads aanbieden.

Hoeveel geld kan ik verdienen met SmugMug?

U maakt uw eigen prijslijsten op SmugMug, dus uw inkomsten zijn afhankelijk van de producten die u verkoopt en de prijzen die u instelt.

SmugMug stuurt u een e-mail wanneer u iets verkoopt. U mag 85% van uw netto verkoopopbrengst houden.

<Wat is goed om te weten

Tenzij u ten minste $ 500 op uw winstrekening heeft, u moet een uitbetaling aanvragen. U moet ten minste een saldo van $ 5 hebben en uw aanvraag vóór de eerste van de maand indienen.

U kunt tegen betaling uw eigen foto's bestellen.

Uploads naar het SmugMug-platform kunnen afkomstig zijn van uw computer, smartphone, Flickr, Dropbox of Google.

De gratis proefperiode is slechts 2 weken, en daarna is er geen gratis optie. Dus, tenzij je je fotografie serieus neemt, is dit misschien niet de beste telefoon-app voor jou.

Waar kan ik de SmugMug-app downloaden?

SmugMug kan worden gedownload naar zowel Android- als iOS-apparaten.

#17  GuruShots

GuruShotsis een fotografie-gamingplatform dat is gestart in 2014. De site biedt dagelijkse uitdagingen voor fotografen van alle niveaus en heeft meer dan $ 800.000 aan prijzen toegekend.

Hoe werkt GuruShots ?

De GuruShots-app is gratis en u kunt zich aanmelden voor een account nadat u deze op uw smartphone hebt gedownload.

De app vraagt ​​u eerst om enkele foto's uit uw filmrol te selecteren. Nadat u de door u gekozen afbeeldingen aan GuruShots heeft toegevoegd, kunt u een spel beginnen (een “challenge” genoemd).  Klik gewoon op het tabblad Openen om een ​​uitdaging te kiezen waaraan je wilt deelnemen.  U krijgt een korte beschrijving van de vereisten voordat u maximaal 4 afbeeldingen kunt indienen.

Als deelnemer aan GuruShots, je begint als “Newbie” en win je een weg door 9 levels om de status van “Guru” te bereiken.

Er zijn drie soorten uitdagingen, die afhankelijk zijn van uw huidige status.  U kunt deelnemen aan een uitdaging die uw status en hoger, uw status en lager of alleen uw statusniveau omvat. Elke dag worden er nieuwe foto-uitdagingen met een thema geplaatst.

Je verdient stemmen om door te gaan naar hogere niveaus en krijgt extra exposure voor je foto's door te stemmen.  Punten en prestaties verhogen ook je niveaus.

Net als bij veel online games kun je geld uitgeven om je voortgang te versnellen. Bronnen zoals sleutels, fills en swaps kunnen allemaal worden gekocht om je te helpen sneller een level omhoog te gaan.

Kun je geld verdienen met GuruShots?

Je kunt worden beloond met extra spelbronnen door gewoon deel te nemen aan een uitdaging. Je moet echter wel een topwinnaar zijn om prijzen zoals fotoapparatuur, cadeaubonnen en contante uitbetalingen te pakken te krijgen.

Hoeveel geld kan ik verdienen met GuruShots?

Uw prijsinkomsten zijn afhankelijk van hoe vaak je deelneemt aan uitdagingen en op welk niveau je meedoet.

Wat is 8217;s goed om te weten

Je kunt GuruShot-uitdagingen spelen op je smartphone of computer.

De app en de desktopversie hebben verschillende mogelijkheden. Gebruik de app om foto's van je Instagram-account te uploaden en constant toegang te hebben tot uitdagingen.

<Waar kan ik de GuruShots-app downloaden?

GuruShots kan worden gedownload naar zowel Android- als iOS-apparaten.

#18 UrPixPays

UrPixPays is een website die dagelijkse foto-uitdagingen biedt met geldprijzen voor de beste winnaars .

Hoe werkt UrPixPays?

Door de gratis app te downloaden kunt u ondertekenen maak een account aan met uw Apple ID, Facebook-account of Gmail-adres. Klik vervolgens op het tabblad Openen om beschikbare uitdagingen te zien waaraan u kunt deelnemen.

Wanneer u op de knop Deelnemen klikt, krijgt u een lijst met vereisten voor die uitdaging. Voor elke vermelde uitdaging kunt u het aantal stemmen en de geldprijs zien.

Er zijn zowel gratis als betaalde uitdagingen.  Betaalde uitdagingen hebben doorgaans minder deelnemers en een hogere uitbetaling.  Leden stemmen om de winnaars te kiezen en kunnen één keer op elke foto in een uitdaging stemmen.

Er zijn verschillende functies die u kunt gebruiken, zoals Flip, Charge en Wand, die uw winkansen vergroten.

Hoe kan ik geld verdienen met UrPixPays?

Elke uitdaging geeft je de mogelijkheid om een ​​geldbeloning te verdienen. Je kunt ook extra geld verdienen door je foto's te verkopen en leden te sponsoren.

Al het prijzengeld gaat naar je ledenportemonnee.  U kunt een uitbetaling aanvragen via Google Pay, PayPal, Payoneer of Stripe.

Hoeveel geld kan ik verdienen met UrPixPays?

Uw verdiensten zijn afhankelijk van de geldprijs die is toegewezen aan de uitdagingen waaraan u deelneemt.  Als de beste winnaar ontvangt u 100% van de geldprijs.  Voor de winnaars van de 2e tot en met de 5e plaats wordt een kleiner percentage toegekend.

Als u verkoopt een afbeelding op het platform, ontvangt u een commissie variërend van 1% tot 10% van de nettoverkoop.

Als u de Pro-status bereikt, ontvangt u een geldprijs van $ 100.

Wat goed is om te weten

Je kunt onbeperkt lid worden aantal uitdagingen op elk moment.

Je kunt elke foto op het platform kopen voor slechts 99 cent.

Je moet minimaal 18 jaar oud zijn om je te registreren en deel te nemen aan uitdagingen.

Waar kan ik de UrPixPays-app downloaden?

UrPixPays kan worden gedownload naar zowel Android- als iOS-apparaten.

Uw foto's verkopen: stap voor stap

Volg deze eenvoudige stappen om uw foto's te verkopen online.

Stap 1:  Bepaal welke fotografie-app of site je wilt gebruiken

De eerste stap die u moet nemen, is kiezen welke foto-app u wilt gebruiken.  Hoewel er in dit bericht verschillende apps voor het verkopen van foto's worden uitgelegd, is deze lijst niet volledig. U kunt kiezen uit een van de bovenstaande apps, of een andere zoeken die uw aandacht trekt.

Het belangrijkste om te overwegen is hoe u wat extra geld wilt verdienen.  Wil je alleen digitale foto's verkopen of wil je meedoen aan foto-uitdagingen?  Kies degene die het beste bij uw doelstellingen past en probeer het een tijdje uit.

Het is het beste om niet in meerdere tegelijk te springen. In plaats daarvan kies je er slechts één die je kunt leren en waarmee je kunt experimenteren, en ga dan verder met andere.

Bekijk ook de beoordelingen van de app en let op van de laatste keer dat de app is bijgewerkt.  U wilt uw tijd niet verspillen aan een app met slechte functionaliteit of ondersteuning.

U zult waarschijnlijk merken dat er bepaalde apps voor het verkopen van foto's zijn die u leuk vindt en andere die niet zo goed werken. Als je het eenmaal onder de knie hebt, kun je beginnen met het omzetten van je foto's in geld met verschillende platforms.

<Stap 2:  Aanmelden

Nadat je de foto-app hebt gekozen waarmee je wilt beginnen, meld je je aan voor een account.  Verschillende apps hebben verschillende informatie nodig.

Houd er rekening mee dat op sommige van deze platforms uw profiel ter goedkeuring wordt beoordeeld voordat u lid kunt worden van de community.

Stap 3:  Begin met het maken van een portfolio met stockfoto's

Deze stap gaat over het kiezen van uw beste foto's om te verkopen en deze te uploaden naar het platform.

Als je er al meerdere op je filmrol hebt staan, ben je klaar om je portfolio op te bouwen.  Een van de voordelen van het gebruik van een app voor het verkopen van foto's is echter dat u leert hoe u een betere fotograaf kunt worden. Je vaardigheden kunnen alleen verbeteren als je oefent.  Begin dus met het maken van creatieve foto's waar klanten naar op zoek zijn en voeg ze toe aan uw galerij.

Sommige sites voor het verkopen van foto's moeten elke foto die u indient beoordelen, dus upload alleen uw beste foto's. Mogelijk moet u een paar dagen of weken wachten voordat u wordt goedgekeurd voor de marktplaats.

Stap 4: Begin met het omzetten van foto's in geld

Afhankelijk van de app die u kiest om geld te verdienen met uw foto's, is nu de tijd om te verkopen, te spelen of beide.

Er kunnen verschillende opties zijn in deze stap:

 • uw prijzen instellen
 • uw verkooppagina personaliseren
 • de producten kiezen die u wilt verkopen
 • aanmelden voor missies of uitdagingen
 • afbeeldingen indienen om geldprijzen te winnen

Naarmate u bekendheid krijgt op de platforms en uw inkomsten verhoogt, leert u wat werkt en wat niet. Zorg ervoor dat u aandacht besteedt aan trends en professionele fotografen om uw fotovaardigheden en inkomen te blijven verbeteren.

<Beste tips voor het maken van foto's die mensen zullen kopen

Foto's verkopen voor geld klinkt leuk en gemakkelijk, maar de concurrentie kan hevig zijn.  Het is belangrijk om uw kansen om op te vallen tussen miljoenen foto's van andere fotografen te maximaliseren door een paar goede tactieken toe te passen.

Het gaat er tenslotte om uw foto's onder de aandacht van klanten te krijgen en zet die weergaven om in verkopen.

Gebruik deze tips om uw succes te vergroten:

 • Volg huidige fotografie- en mediatrends en reflecteer die in uw inhoud
 • Kies een specifieke niche, zodat u een toegewijd publiek kunt opbouwen
 • Creëer je eigen stijl, zodat je afbeeldingen direct herkenbaar zijn
 • Wees origineel en authentiek, zodat je opvalt tussen de concurrentie

Er zijn vrijwel onbeperkte gratis bronnen op internet waarmee u een betere fotograaf kunt worden.  Laat u niet intimideren door de professionals.  Leer in plaats daarvan van en laat u door hen inspireren.  Doe wat ze doen en geef er dan je eigen draai aan.

In aanvulling op deze algemene richtlijnen, hier zijn enkele specifieke principes die ervoor zorgen dat uw fotografie opvalt.

Blijf gefocust

Niets zegt amateur meer dan een onbedoeld wazig beeld.  Uw onderwerp scherp en scherp hebben is essentieel voor succes.

Soms kan uw onderwerp wazig worden door de manier waarop uw telefoon scherpstelt.  Smartphones hebben een autofocusfunctie die contrast nodig heeft om een ​​focuspunt te bepalen. Dit betekent dat als er weinig contrast is in het kader dat u fotografeert, uw camera moeite zal hebben om de foto scherp te krijgen.

Om ervoor te zorgen dat uw hoofdonderwerp duidelijk en scherp is, tikt u gewoon op dat gebied op je telefoonscherm. Uw selectie vertelt uw telefoon waar hij op moet focussen.

Een andere veel voorkomende reden voor vage foto's is een gebrek aan licht.  Een smartphonecamera moet invallend licht opvangen om het onderwerp in een foto te digitaliseren.  Onderwerpen met weinig licht kunnen de lens verwarren met weinig contrast en niet genoeg licht om een ​​scherp beeld te creëren.  Hoe minder licht er beschikbaar is, hoe meer stabiliteit u nodig heeft bij het maken van de foto.

Om ervoor te zorgen dat al uw foto's kristalhelder zijn, kunt u smartphone-accessoires gebruiken, zoals een statief, een sluiterbediening op afstand, LED-panelen of een lens met een grotere sensor.

Laat ruimte

Een geweldige foto hoeft niet ingewikkeld te zijn.  In feite is het vaak de lege ruimte die u rond het onderwerp laat, die helpt bij het creëren van de beste compositie.

Het gebruik van wat bekend staat als “negatieve ruimte&#8221 ; in uw afbeeldingen helpt de waarnemer zich op het onderwerp te concentreren en trekt het naar binnen om het beter te kunnen bekijken. Negatieve ruimte kan van alles zijn, van een leeg veld, een grote bakstenen muur, een waterlichaam of een grote open lucht.

Opzettelijk omgaan met negatieve ruimte in uw fotografie kan uw afbeeldingen naar een hoger niveau tillen van acceptabel naar uitstekend.

Gebruik de regel van derden

De regel van derden is een al lang bestaand principe in de fotografie om een ​​evenwichtige lay-out te creëren. Deze richtlijn zorgt bijna altijd voor een aangename compositie.

U kunt deze regel gemakkelijk volgen door stel je je frame voor dat in drieën is verdeeld, zowel horizontaal als verticaal. In je geestesoog zou je twee lijnen naar beneden en twee lijnen naar beneden moeten zien, allemaal op gelijke afstand van elkaar. Wanneer u uw onderwerp op een van deze lijnen of op kruisende punten plaatst, heeft uw foto een sterke en evenwichtige compositie.

Deze regel resulteert niet altijd in de meest aantrekkelijke afbeelding, dus gebruik uw beoordelingsvermogen en creatieve intuïtie wanneer u ervoor kiest om het te implementeren.

Leg een verscheidenheid aan perspectieven vast

De meeste amateurfotografen houden vast aan een rechtlijnig standpunt dat gebruikelijk en oninteressant is. U kunt uzelf onderscheiden door verschillende perspectieven vast te leggen met uw camera.

Als u foto's maakt vanuit onverwachte hoeken, worden uw foto's gedenkwaardiger en aantrekkelijker. Overweeg een bovenaanzicht of het samenstellen van het perspectief van een klein kind of insect.

Het mooie van het gebruik van de camera van je smartphone is dat je zoveel foto's kunt maken als je wilt, zonder extra kosten.  Dus experimenteer een beetje en begin buiten de gebaande paden te denken door vanuit verschillende hoeken te fotograferen.

Vermijd de digitale zoom op je telefoon

Het gebruik van uw digitale zoom kan handig zijn wanneer u dichter bij uw onderwerp wilt komen.  Inzoomen verslechtert echter de kwaliteit van uw afbeelding door de resolutie te verlagen.

Tenzij u probeert een close-up te maken van een wild dier in de verte , vermijd de digitale zoom voor close-ups. Probeer in plaats daarvan dichter bij uw brandpunt te komen. Je kunt de foto later altijd bijsnijden tijdens het bewerken.

Vind het beste licht

Bij een kwaliteitsfoto draait alles om de verlichting.  Als je prachtige foto's wilt maken, moet je leren hoe je het gebruik van licht in je foto's onder de knie krijgt.

Het beste licht dat je kunt gebruiken, is van de zon.

Foto's die 's middags in de open lucht worden gemaakt, leveren echter minder gunstige resultaten op.  Zoek schaduwrijke gebieden om te profiteren van natuurlijk licht zonder het zware contrast.

De negatieve effecten van overheadverlichting (zoals tl-buizen of plafondventilatorlampen) kunnen niet worden verholpen door de camera van uw smartphone. Als het moet, compenseer dan een gebrek aan licht met warm verlichte lampen of kaarsen.

Het allerbelangrijkste: probeer onder geen enkele omstandigheid het gebruik van de flitser van uw camera te vermijden.  ; Een LED-lampje van je telefoon is een licht met één bron dat harde schaduwen en ongunstige kleuren creëert.

Hoe u uw slagingspercentage kunt vergroten als smartphonefotograaf

U kunt beschikken over de nieuwste smartphonetechnologie en de beste tools en methoden om verbluffende foto's te maken – maar je concurreert nog steeds met miljoenen ervaren fotografen van over de hele wereld. Dus, hoe kunt u uw kansen op succes vergroten?

Er zijn enkele essentiële stappen die u kunt nemen om bekendheid te krijgen en uw publiek op te bouwen. Natuurlijk hebben deze tips geen zin als u geen kwaliteitsafbeeldingen te bieden heeft. Zorg er dus voor dat je vaardigheden op peil zijn voordat je veel tijd investeert in deze strategieën.

<Maak afbeeldingen waarnaar mensen op zoek zijn

De meeste mensen gebruiken hun smartphonecamera's graag om foto's van hun dagelijks leven te maken. Dit zijn echter niet de foto's die kopers willen voor hun blogs en bedrijven. Als u succesvol wilt zijn in het online verkopen van uw foto's, moet u foto's maken waarnaar mensen daadwerkelijk op zoek zijn.

Gelukkig is het niet zo moeilijk om erachter te komen wat klanten willen. Blader gewoon door enkele bekende sites in uw niche en kijk wat voor soort media-inhoud ze gebruiken.

U zult waarschijnlijk populaire foto's zoals deze vinden:

 • Openhartige foto's van mensen in natuurlijke omgevingen, zoals gezinnen die samen rondhangen of vrienden die aan het dineren zijn
 • Mensen die werken in moderne werkomgevingen zoals een thuiskantoor of koffiebar, meestal op een laptop of met pen en papier
 • Inspirerende afbeeldingen en avontuurlijke foto's van landschappen, natuur en dieren
 • Seizoenstrends zoals afbeeldingen met een vakantiethema of jaarlijkse sportevenementen li>
 • Foto's die kunnen worden gebruikt als achtergrond, zoals een bakstenen muur of een heldere, open lucht
 • Top-down foodshots van goed gepresenteerde lay-outs voor foodfoto's
 • Reisfoto's die een authentieke weergave van de lokale cultuur laten zien

Een groeiende vraag bij stockfotosites is authenticiteit. Kopers willen steeds meer openhartige afbeeldingen in plaats van geënsceneerde instellingen.

Bied een breed scala aan stockfotografie-afbeeldingen met verschillende perspectieven

Een deel van het genereren van meer verkopen komt neer op cijfers . Hoe meer u uploadt en aanbiedt aan kopers, hoe groter uw kansen om de verkoop te verhogen.

Maak altijd meer foto's dan u denkt nodig te hebben!  Probeer verschillende hoeken, perspectieven, lay-outs, belichting en kleuren.  Maak opnamen met unieke instellingen die zich onderscheiden van de massa.

Negeer ook afbeeldingen die erg op elkaar lijken met slechts kleine verschillen. Bied de hele serie aan, want je weet nooit welk klein verschil een koper ertoe zal aanzetten jouw foto te kiezen.

Tot slot, schiet altijd met de hoogst beschikbare resolutie. Hierdoor kunnen je klanten om meerdere formaten te downloaden zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

Maak uw foto's gemakkelijk te vinden

Met de meeste apps voor het verkopen van foto's kunt u trefwoorden aan uw afbeeldingen toevoegen zodat ze gemakkelijk te vinden zijn vanuit het zoekvak. Als u niet zeker weet hoe u uw foto's moet categoriseren, kijk dan welke tags de best verkopende afbeeldingen gebruiken.

Gebruik deze trefwoorden ook in uw beschrijvingen.

U wilt uw hoogwaardige foto's om bovenaan de zoekresultaten te verschijnen wanneer kopers relevante zoekwoorden gebruiken. Dit geeft uw afbeeldingen een grotere kans om gekocht te worden.

Target een specifieke niche

Je zou kunnen denken dat het maken van foto's van van alles en nog wat je zal helpen meer foto's te verkopen.  Als u echter een toegewijd publiek wilt opbouwen, kunt u zich het beste beperken tot een specifieke, smalle niche.

Gericht op een aparte niche – bij voorkeur een die ondervertegenwoordigd is – zal uw publiek beter van dienst zijn.  U zult klanten hebben die weten dat ze kunnen vinden wat ze zoeken in uw portfolio. U bouwt ook een reputatie op voor een bepaald type foto.

En als u een niche binnen een niche kunt vinden, wint u die kopers die zeer specifieke behoeften hebben.

In plaats van u te specialiseren in stockfoto's van sporten, kunt u zich bijvoorbeeld concentreren op alleen honkbal. Binnen deze beperkte focus zou je een breed scala aan foto's kunnen aanbieden die kopers nergens anders kunnen vinden.

Wees op de hoogte van trends

Besteed aandacht aan wat voor jou werkt.  Als u graag foto's van honden maakt, maar iedereen uw kattenfoto's koopt, maak dan meer foto's van katten.

Voldoen aan de behoeften van uw kopers is prioriteit numero uno. Geef ze dus wat ze willen.

Blijf leren

Zelfs de beste fotografen beschouwen zichzelf als levenslange leerlingen. Wees dus niet tevreden als je een bepaald niveau bereikt. Blijf jezelf pushen om beter te worden.

Er zijn overal op internet gratis bronnen te vinden, van blogposts tot YouTube-video's tot bronnen binnen de foto-app die je gebruikt.

<Neem het initiatief om te blijven leren hoe je een betere fotograaf kunt worden. Als je er altijd naar streeft om je vaardigheden te verbeteren, zal je succes onvermijdelijk zijn.

Er zijn veel meer manieren om geld te verdienen op deze lijst met 101 Side Hustle-ideeën. Download uw gratis exemplaar!

 

Conclusie

Ik hoop dat dit bericht je zal helpen een weloverwogen beslissing te nemen over welke app voor het verkopen van foto's het beste bij je past. Het speelveld is nog nooit zo gelijk geweest voor de aspirant-fotograaf van vandaag. Iedereen met een smartphone kan kwaliteitsfoto's maken en deze voor extra geld verkopen.

Je kunt ervoor kiezen om een ​​van deze apps voor het verkopen van foto's te gebruiken om wat kleingeld te doen, of om een ​​leuk tweede inkomen te genereren. U kunt zelfs besluiten om fysieke afdrukken aan te bieden via uw eigen online fotowinkel. Het hangt allemaal af van de tijd en moeite die u erin wilt steken. 

Als u graag foto's maakt en wilt proberen uw inhoud te verkopen, raad ik u aan een van deze foto-apps te downloaden en probeer het uit.  Als je het niet leuk vindt, probeer dan een andere.

Het punt is, geef je ambities niet op.  Of het nu is om een ​​ervaren fotograaf te worden of gewoon een hobby te gebruiken om uw inkomen te vergroten.

Hoe dan ook, neem de stappen die u dichter bij uw doelen brengen.  Uw toekomst is het waard.

Plaats een reactie