18 Tips Om Succesvol Onder Je Middelen Te Leven (En Toch Tevreden Te Zijn)

Contents

leef onder uw middelen zodat u meer kunt besparen

onze cultuur maakt het gemakkelijk voor ons om meer uit te geven dan we hebben met zoveel kredietopties. Creditcards, betaaldagleningen en zelfs ons eigen vermogen zijn kansen om aan onze vraag naar onmiddellijke bevrediging te voldoen.

wanneer je echter de realiteit van je huidige situatie negeert en meer blijft kopen dan je je kunt veroorloven, bedrieg je jezelf van ooit financiële vrede te hebben. Dat ’s waarom leren om te leven onder uw middelen is van cruciaal belang voor uw fiscale gezondheid.

wanneer u zich committeert aan een levensstijl die uw inkomen niet overtreft, maakt u een echt verschil in het bereiken van een schuldenvrij leven, het besparen van meer geld en het bereiken van financiële vrijheid.

Later, I ’ll delen een aantal praktische tips om u te helpen leren hoe om te leven onder uw middelen, zodat u financieel veilig in pensioen kan zijn.

laten we eerst’s praten over wat deze zin eigenlijk betekent.

wat betekent het om onder je middelen te leven?

als je onder je middelen leeft, leef je van minder dan je verdient.

Je bent opzettelijk over het maken van financiële beslissingen die won niet verbruiken al uw huidige inkomen, dus je hebt wat over voor noodgevallen, pensioen, en spaardoelen.

leven onder uw middelen zal u helpen financiële zekerheid te creëren, zodat u kunt worden voorbereid op het leven en genieten van een comfortabel pensioen. Het kiezen van dit type levensstijl zal u toelaten om de controle over uw geld te nemen – het verminderen van financiële stress en het geven van u meer opties in het leven.

elke slimme financiële planner zal u vertellen om dit een prioriteit te maken in uw geldbeheer. Hoeveel je ook verdient, minder uitgeven dan je verdient is de beste manier om rijkdom op te bouwen en financiële vrijheid te bereiken.

veel mensen raken verstrikt in levensstijl inflatie, zodat ze kunnen bijhouden met de Joneses. Dit kan een gewoonte creëren om boven je middelen te leven en vast te komen te zitten in een paycheck-to-pay-cyclus.

degenen die echter blijven proberen de kloof tussen uitgaven en inkomsten te vergroten, zullen degenen zijn die vooruit komen! Don ’t trap in de val van overbesteding op tijdelijke, materiële aankopen. Blijf toegewijd aan het ondersteunen van je toekomstige zelf en leer onder je middelen te leven.

het goede nieuws is dat je geen enorme aanpassingen in je leven hoeft te maken om onder je middelen te leven. Als u zich aan een budget kunt houden, een aantal goede geldgewoonten kunt creëren en een paar zinvolle doelen kunt stellen, bespaart u in een mum van tijd meer geld.

18 praktische tips om onder je middelen te leven

de sleutel tot het vergroten van de kloof tussen inkomsten en uitgaven is om minder uit te geven en/of meer te verdienen. Het toevoegen van een van beide aan uw geldbeheergewoonten zal u helpen uw besparingen te verhogen. Door beide te doen zal je vooruitgang omhoogschieten!

hier zijn 18 praktische tips om u te helpen onder uw middelen te leven.

praktische Tip #1: Volg een budget

als je niet weet waar je geld naartoe gaat, heb je geen controle over je financiën.

Maak een realistisch uitgavenplan dat uw totale maandelijkse netto-inkomsten en alle lopende maandelijkse uitgaven omvat. Als je dan de uitgaande van de inkomende aftrekt, moet je een positief getal krijgen. (Of je zou kunnen eindigen met $0, als je de nulsombudgetmethode gebruikt.)

als uw saldo negatief is, dan zijn uw *middelen* niet genoeg om uw huidige levensstijl te ondersteunen. Dat betekent dat u zult moeten bezuinigen op zinloze uitgaven.

De meeste financiële experts zullen hun klanten adviseren om een budget te volgen, omdat het u gefocust houdt op de dagelijkse beweging van uw geld. Als je ijverig bent met het volgen van een, zul je in staat zijn om binnen de grenzen te blijven die je voor jezelf hebt gesteld.

praktische Tip #2: Volg uw uitgaven

Let goed op waar u uw geld aan uitgeeft, zodat u uw budget niet verpest en ontmoedigd raakt. Check in en update uw dagelijkse uitgaven vaak. U kunt dit doen met een spreadsheet of mobiele app (Bekijk Mint of Agenda Budget). Dit houdt u gefocust en afgestemd op waar uw geld naartoe gaat.

het nauwlettend volgen van elke transactie zal u helpen zien waar uw budgetlekken zijn die kleine en betekenisloze uitgaven die een groot verschil maken in de loop van de tijd om uw besparingen te verminderen. Dit zijn grote kansen om te bezuinigen.

Ik merk dat als ik langer dan een paar dagen Ga zonder transacties vast te leggen en mijn budget bij te werken, mijn dagelijkse uitgaven een beetje uit de hand kunnen lopen. Wees ijverig en consistent. U ’ d worden verrast hoe de besteding van deze kleine bedragen snel kan oplopen na verloop van tijd.

praktische Tip #3: Wees zuinig

zuinig zijn met je geld betekent dat je financiële beslissingen neemt om verspilling en kosten te minimaliseren. Het betekent niet dat je goedkoop bent of dat je geen geld uitgeeft zonder een coupon. In plaats daarvan verlaag je de basiskosten in sommige gebieden, zodat je meer geld hebt voor dingen die meer waarde voor je hebben.

u kunt bijvoorbeeld uw kleding kopen bij een kringloopwinkel, zodat u zich een leuke familievakantie kunt veroorloven. Of je maakt een bewuste keuze om in een kleinere ruimte te wonen, zodat je meer geld hebt om te reizen. 

het beoefenen van zuinige gewoonten is slechts een manier om onder je middelen te leven. Dit soort opzettelijke levensstijl zal u helpen onderscheid te maken tussen behoeften en wensen, en meer inkomsten vrij te maken voor besparingen.

praktische Tip #4: verminder of elimineer uitgaven

als je eenmaal een budget hebt, is het gemakkelijk om te zien waar je dagelijkse bestedingsgewoonten je spaarcapaciteit uitputten. Sommige van deze discretionaire uitgaven zullen zinloos zijn en u kunt ze helemaal kwijt. Andere zijn niet optioneel, maar kunnen worden verminderd.

Hier zijn een paar onnodige uitgaven die uit uw budget kunnen worden gesneden:

 • maandelijkse abonnementen
 • uit eten
 • Entertainment & sportevenementen
 • Autoleningen
 • Alcohol, sigaretten en andere ondeugden
 • dure hobby ‘ s
 • schoonheidsbehandelingen
 • impulsaankopen

natuurlijk, het verwijderen van deze dingen uit je budget betekent niet dat je helemaal zonder moet gaan. Als je de sportschool verlaat, kun je trainen in je garage. Als je stopt met naar de film te gaan, kun je streamen op de TV. Er is bijna altijd een manier om deze kosten te vervangen tegen een lagere of zelfs nul kosten.

laten we nu eens kijken naar die gebieden waar u uw kosten van levensonderhoud kunt verlagen en geld kunt besparen:

 • autoverzekering
 • hypotheekbetaling
 • nutsbedrijven
 • boodschappen
 • Creditcards

al deze categorieën zijn meestal essentiële kosten van levensonderhoud die moeten worden betaald. U kunt echter stappen ondernemen om verzekeringspremies en rentetarieven te verlagen of uw boodschappen-en huishoudelijke kosten te minimaliseren om geld te besparen.

wees bewust met het afstemmen van uw uitgaven met uw waarden. Bepaal wat belangrijk is en wat kan worden geëlimineerd.

waar u ook besluit om kosten te besparen, elk verschil in kosten zal u helpen de kloof tussen wat u verdient en wat u uitgeeft te vergroten. 

praktische Tip #5: leef een gezond leven

wat heeft jouw gezondheid te maken met meer geld besparen?

volgens sommige financiële schattingen heeft u mogelijk meer dan $300.000 nodig voor medische kosten bij pensionering.

het eten van een uitgebalanceerd dieet en het krijgen van voldoende beweging zal uw medische kosten laag te houden, vooral als je ouder wordt. Dit zal u helpen medische rekeningen en schulden te minimaliseren, die uw spaargeld zeer snel kunnen opeten.

praktische Tip #6: Gebruik contant geld in plaats van krediet

een manier om ervoor te zorgen dat u niet boven uw middelen leeft, is om altijd met contant geld te betalen.

Dit is meestal niet de meest handige betaalmethode, maar deze strategie zal u helpen voorkomen dat u meer uitgeeft dan u verdient.

don’t vallen voor de belofte van credit card Punten en voordelen. Als je het saldo niet elke maand volledig kunt afbetalen, is het het niet waard.

Het is zo gemakkelijk om onszelf te misleiden om te rekenen op toekomstige inkomsten om dingen vandaag te betalen. Deze mindset werkt bijna altijd tegen je. Trouwens, je don ’t weet wat toekomstige uitgaven zal ontstaan.

Maak een verbintenis om het gebruik van creditcards ten koste van alles te vermijden. Wanneer u online winkelt, gebruikt u uw betaalkaart zodat het geld van uw bankrekening komt.

probeer contant geld te gebruiken wanneer u op een fysieke locatie winkelt. De handeling van het overhandigen van papiergeld zal er eigenlijk voor zorgen dat je meer nadenkt over het kopen van iets.

bouw de gewoonte op om te sparen voordat je uitgeeft. Als er een grote aankoop die u wilt maken, zet wat geld opzij elke week totdat je genoeg hebt om te betalen in contanten.

en, laat je mantra zijn: als ik niet met contant geld kan betalen, kan ik het me niet veroorloven.

praktische Tip #7: Bouw een noodfonds

Als u don’t hebben de fondsen gereserveerd om te betalen voor een onverwachte uitgave, bent u in wezen leven boven uw middelen.

Dit komt door de aard van noodsituaties-je weet niet wanneer ze zullen gebeuren, maar je weet dat ze zullen gebeuren.

dus, wanneer (niet als) iets ontstaat dat je niet van plan was – zoals een lekke band of een kapotte vaatwasser – zou je ongetwijfeld moeten betalen met geld dat je niet hoeft te dekken.

het bouwen van een speciaal noodfonds kan u beschermen tegen meer schulden wanneer ongeplande uitgaven opduiken en u helpen om onder uw middelen te leven.

een ideaal doel is het besparen van 3 tot 6 maanden levensonderhoud, maar dit kan enkele maanden duren om te bereiken.

Dave Ramsey ‘ s aanbeveling is om snel $ 1.000 te besparen binnen een maand of twee. Dit dekt kleine noodsituaties en geeft je wat ademruimte.

Zoek vervolgens ruimte in uw budget om elke maand geld in besparingen te steken. Gebruik een geautomatiseerde methode, dus het is geen keuze, en je zult het nooit missen.

praktische Tip #8: betaal jezelf eerst

een van de beste manieren om spaargeld op te bouwen is om jezelf te betalen voordat iemand anders. Dit betekent dat u geld toevoegt aan uw spaarrekeningen voordat u andere rekeningen betaalt. 

Deze slimme financiële gewoonte zorgt ervoor dat u uw spaargeld op de eerste plaats zet en de verleiding elimineert om meer uit te geven dan u kunt.

Maak een spaarcategorie in uw budget en betaal uzelf zoals u elke andere rekening zou betalen.

praktische Tip #9: Automatiseer uw financiën

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om uw geld te beheren, met behulp van online bankieren.

u kunt de tijd die u besteedt aan het betalen van rekeningen en het in evenwicht brengen van uw chequeboek aanzienlijk verminderen door de tools te gebruiken die uw financiële instelling biedt via haar website en mobiele app.

stel terugkerende betalingen in via de Online bill pay-functie en u zult nooit meer een vervaldatum missen. Geen late kosten meer of bounced cheques! 

automatiseer bovendien wekelijkse of maandelijkse overschrijvingen, zodat u geld kunt besparen voordat het zelfs uw betaalrekening raakt. U kunt uw werkgever instellen salaris aftrek, zodat geld gaat rechtstreeks naar een spaar-of pensioenfonds voordat het direct gestort op uw reguliere rekening.

het automatiseren van uw financiën zal het aantal financiële beslissingen die u moet nemen minimaliseren en ervoor zorgen dat u uzelf eerst betaalt.

praktische Tip #10: Budget met één inkomen

Het is gemakkelijk om verstrikt te raken in de mogelijkheden die twee bronnen van inkomsten kunnen bieden. Een groter huis in de buitenwijken, betere particuliere scholen, nieuwere auto ‘ s, enz.

Als u echter uw verwachtingen en uw levensstijl kunt verkleinen, kunt u misschien gewoon van één salaris leven. Dit zou duizenden dollars aan jaarlijkse inkomsten vrijmaken voor besparingen.

Over leven onder je middelen gesproken! Dat ’s als leven op * de helft * uw middelen!

in plaats van te focussen op wat je vandaag zou kunnen kopen, Denk na over de interesse die je zou maken op al dat extra geld. En de financiële vrijheid die je zou hebben tegen de tijd dat je met pensioen gaat.

Practical Tip #11: Control impulse spending

die kleine, spontane aankopen die je doet – zoals een $5 koffie of een $20 jeans – optellen in de tijd. Als je onder je middelen wilt leven, moet je de gewoonte van impulsuitgaven doorbreken.

een slimme manier om dit te doen is om altijd een lijst te hebben als je naar de winkel gaat. Schrijf alleen op wat je nodig hebt, houd je aan de lijst en betaal contant.

andere tips om u te helpen uw uitgaven te beteugelen, zijn het thuis houden van uw creditcards, het vermijden van online winkelen en het afmelden voor marketing-e-mails.

maak ook een regel om altijd 24 uur te wachten voordat je spontaan meer dan $25 uitgeeft. U kunt beslissen dat u don ’t wilt opgeven van het geld nadat u& # 8217; ve had tijd om na te denken over.

praktische Tip #12: juiste grootte of verkleining van uw huis

Don’t krijgen gevangen in dat dure huis met de hoek tuin – zelfs als je het je kunt veroorloven.

De bank zal de lening graag goedkeuren, zelfs als het elke dollar die je nodig hebt uit je inkomen knijpt. Maar iedereen die ooit een huis heeft gehad, weet dat de kosten van huiseigendom verder gaan dan hun maandelijkse betaling.

Dit kan uiteindelijk resulteren in “huis arm”, waar te veel van uw inkomen gaat naar de hypotheek en onderhoud betalingen.

in plaats daarvan, het vinden van een huis waar de kosten van eigenwoningbezit won’t rekken de grenzen van uw salaris. Je zult wat ademruimte hebben, en je kunt het extra geld sparen voor de kinderen’ universitair onderwijs of je droompensioen.

Als u al een huiseigenaar bent, overweeg dan om te verkleinen. U kunt duizenden besparen per jaar door het verminderen van uw grootste maandelijkse kosten.

praktische Tip #13: Plan grote aankopen

Het Laatste wat je wilt doen terwijl je probeert om besparingen op te bouwen is in de schulden gaan voor een grote aankoop. Dit betekent niet dat je nooit dat grote scherm TV of nieuwere-model auto kan krijgen. Het ’s betekent gewoon dat je vooruit moet plannen.

als uw voertuig mijlen zijn omhoog in de drievoudige cijfers, moet u misschien om het te vervangen binnen het volgende jaar of twee. Don ’t wachten tot het breekt en eindigen met een auto lening! Maak een auto fonds in uw budget * nu* en zet een beetje geld opzij elke maand. Dan, wanneer de tijd rijp is, kunt u die grote aankoop met contant geld doen.

met contant geld in de hand zet je in de driver ’s stoel. U kunt ervoor kiezen om een gebruikte auto te kopen van een privépartij, of onderhandelen met een autodealer omdat u volledig betaalt. 

sparen voor grote aankopen legt ook een limiet op de kosten. Als u $ 5.000 bespaart voor een huisverbeteringsproject, zult u meer kans hebben om die keuzes te maken die de kosten binnen uw budget houden.

Planning voor grote aankopen ten minste 6 maanden van tevoren, en het houden van de kosten zo laag als je kunt, zal u helpen schulden te vermijden en onder uw middelen te leven.

praktische Tip #14: Rij een gebruikt voertuig

een gloednieuwe auto zal zijn grootste waardedaling hebben binnen de eerste 12 maanden van eigendom. Na 5 jaar zal het ongeveer 60% minder waard zijn dan de oorspronkelijke kosten.

spaar het geld en betaal voor een gebruikte auto volledig. Zoek er een die ’s voorzichtig gebruikt, meer dan 5 jaar oud, en met lage mijlen. Doe wat onderzoek om de merken en modellen met weinig onderhoudsproblemen te vinden.

u betaalt minder verzekerings-en registratiekosten, maar heeft nog steeds een betrouwbaar voertuig zonder de maandelijkse betaling.

praktische Tip #15: Verlaag uw rentetarieven

Als u enige vorm van schuld heeft, betaalt u waarschijnlijk rente. Dit is als het betalen van iemand anders, zodat u de schuld kunt houden–Als u &# 8217; re het afbetalen! 

er ’s niet veel kunt u doen om de rente te elimineren, maar u kunt deze kosten te minimaliseren – en soms zelfs uw tarief te verlagen tot nul (althans, tijdelijk!).

het herfinancieren van uw hypotheek naar een lagere jaarlijkse rente kan u mogelijk de grootste besparingen opleveren. Als u uw betaling met $200-$300 per maand kunt verminderen, bespaart u duizenden over de levensduur van de lening.

voor hoge rente credit card schuld, overwegen het doen van een credit card saldo overdracht met een 0% promotionele tarief. Profiteren van een introductieperiode met een lage of nul rente kan een enorme deuk in uw rentekosten veroorzaken.

ik ’ve gedaan dit vele malen om te verminderen hoeveel ik betalen in rente.. Zorg er wel voor dat de saldooverdrachtskosten (meestal 3% van het overboekingsbedrag) lager zijn dan het bedrag van de rente dat u normaal gesproken betaalt.

praktische Tip #16: leer onderhandelen

Dit kan in het begin ongemakkelijk aanvoelen, maar leren hoe u uw rekeningen kunt onderhandelen, kan u op de lange termijn mogelijk duizenden besparen.

Dit geldt vooral voor medische rekeningen. I ’ve in staat geweest om een aantal medische saldi in de helft te snijden door aan te bieden om contant te betalen in volledige.

als u een verantwoordelijke persoon met schulden bent en u een lange tijd klant bent geweest, kunt u elke creditcardmaatschappij vragen om de rente te verlagen. Ze weten dat u betrouwbaar bent en in staat om uw maandelijkse betalingen op tijd te doen, dus ze hebben de stimulans om u als klant te houden.

Controleer uw creditcardafschrift voor uw huidige tarief. Houd er rekening mee dat niet al uw saldo hetzelfde tarief kan hebben.

Het doet geen pijn om het te proberen, en je zou gewoon een beetje extra marge in uw maandelijkse uitgaven.

praktische Tip #17: sla de meevallers op

Bepaal van tevoren wat u zult doen met ongeplande inkomsten. Van tijd tot tijd zult u waarschijnlijk de ontvanger zijn van geldgeschenken, een grote belastingteruggave, een erfenis, enz. Of je krijgt een verhoging of promotie. Zelfs een klein beetje geld kan in de loop van de tijd aanzienlijk groeien met samengestelde rente.

Als u dit extra geld niet nodig heeft voor dringende uitgaven, overweeg dan om het volledige bedrag aan besparingen toe te voegen. Of u kunt besluiten om een bepaald percentage van alle ongeplande inkomensverhogingen te besparen.

wanneer je er een plan voor hebt, zul je het niet spontaan blazen op dingen die er niet echt toe doen.

praktische Tip #18: Verhoog uw inkomen

zoals ik al eerder zei, kunt u onder uw middelen leven door minder uit te geven of meer te verdienen – of beide. Door extra inkomstenbronnen te creëren, kunt u uw spaardoel sneller bereiken.

De meeste mensen houden niet van het idee om een tweede baan te krijgen naast hun fulltime werkweek. In dit huidige tijdperk van de gig-economie is het echter nog nooit zo gemakkelijk geweest om een beetje extra geld te verdienen.

gewoon het oppakken van een extra paar honderd dollar per maand kan gemakkelijk toestaan dat u onder uw middelen comfortabel te leven. Je zou dit op een aantal manieren kunnen doen:

 • rijden voor Uber of Lyft in het weekend
 • werk een paar avonduren in je favoriete coffeeshop
 • freelance diensten aanbieden op Fiverr
 • vraag om een verhoging of Solliciteer voor een promotie bij je huidige baan
 • begin een side hustle in uw buurt door honden uit te laten lopen, huis zitten, bijles geven, enz.

denk na over hoe je geld kunt verdienen met een vaardigheid of dienst waarmee je al ervaring hebt. Deze tweede vorm van maandelijks inkomen kan u de vrijheid geven om te bepalen welke uren u wilt werken en hoeveel u wilt in rekening brengen.

als er vraag is naar wat u aanbiedt, hoeft u misschien maar een paar extra uren per week te werken om een enorm verschil te maken in uw financiën.

hoe je je mindset kunt aanpassen en met succes onder je middelen kunt leven

veel mensen begrijpen niet het belang van een gezonde geldmindset als het gaat om het beheren van hun financiën.

echter, als je vastzit in een paycheck naar paycheck cyclus en kan ’t krijgen uit de schulden, u ’ll nodig hebt om aanpassingen aan uw perspectief en uw budget te maken.

focussen op je fouten uit het verleden houdt je alleen maar vast. En, altijd streven om gelijke tred te houden met de Joneses zal alleen maar verhogen uw schuldenlast.

hier zijn 8 krachtige tips om je mindset te veranderen, zodat je je financiën kunt prioriteren en financiële vrijheid kunt bereiken.

Mindset Tip #1: weet wat je waardeert

weten wat je echt waardeert, zal je bestedingsgewoonten helpen bepalen. Schrijf op wat ’s het belangrijkst voor u, en beginnen met het snijden van al het andere uit.

Ik hou van reizen en deze waarde motiveert me om geld in een vakantiefonds te stoppen in plaats van het te gebruiken voor zinloze uitgaven. I ’ll Maak een reisbudget, zodat ik weet hoeveel ik moet besparen. Dan, I ’ll opzij zetten een gelijk bedrag over meerdere maanden. Het is zo ‘ n geweldig gevoel om op vakantie te gaan en contant te betalen! Niet meer leven boven mijn middelen door het opladen van hotelkamers en huurauto ‘ s.

Mindset Tip #2: Create motivation

schrijf je vaak een paar doelen op, om ze een paar weken later te vergeten?

zodra u uw waarden kent (zie tip #1), kunt u ze gebruiken om uw financiële doelen op korte en lange termijn te bepalen.

schrijf vervolgens je doelen op en plaats ze ergens waar je elke dag zult zien.

zorg ervoor dat je de buy-in van je partner krijgt, zodat je elkaar onderweg kunt ondersteunen en aanmoedigen.

Je kunt er zelfs een contract van maken, waarbij je het allebei ondertekent. Leg je financiële waarden, doelen en budget schriftelijk vast. Bekijk vervolgens vaak samen je doelen om je motivatie op gang te houden.

tegenslagen zullen gebeuren, dus het is belangrijk om gefocust en gemotiveerd te blijven. De enige reden dat je je doelen niet hebt bereikt, is als je opgeeft!

Mindset Tip #3: Stel jezelf in om mindful te zijn

vertrouw niet op je gevoelens om de verleiding te overwinnen om geld uit te geven. Creëer in plaats daarvan een verantwoordingssysteem voor jezelf waar je naar kunt verwijzen wanneer je impulsief iets wilt kopen.

u kunt dit op een aantal manieren doen:

 • Stel een regel in om altijd minstens 24 uur te wachten voordat u een ongeplande aankoop doet.
 • heb een lijst met vragen die je eerst bekijkt: heb ik dit echt nodig? Ga ik dit echt gebruiken? Is dit de beste prijs die ik kan vinden? Moet ik deze nieuwe kopen? Als je nee antwoordt, leg het dan weer op de plank.
 • winkel altijd met een lijst en beloof nooit iets te kopen dat er niet op staat.
 • besluit om alleen te betalen met contant geld, en neem net genoeg om te betalen voor wat je van plan bent te kopen.

deze strategieën zullen u helpen opzettelijk met uw geld te blijven en niet te veel uit te geven.

Mindset Tip #4: Practice delayed gratification

als je de gewoonte van *pauzeren* kunt beheersen voordat je koopt, en de zelfbeheersing kunt ontwikkelen om te wachten voordat je uitgeeft, kun je 8217;re goed op weg naar het beheersen van uw persoonlijke financiën.

leven boven je middelen komt vaak neer op emotionele beslissingen, zoals impulsief opladen van iets dat je al een tijdje wilde. Het is gemakkelijk om jezelf te overtuigen dat je het snel kunt afbetalen. Maar dit verandert meestal in slechts één van de vele kosten die u over een periode van tijd zult maken, totdat uw creditcard maximaal is.

plaats een beperking op jezelf om altijd een bepaalde hoeveelheid tijd te wachten voordat je een grote aankoop koopt of een impulsieve bestedingsbeslissing neemt. U zult merken dat de meeste keren, u zult van gedachten veranderen (en houd uw geld op de bank!).

Mindset Tip #5: Ontwikkel een goed geïnformeerde geldmindset

een ongezonde geldmindset kan gewoon neerkomen op een gebrek aan opleiding in persoonlijke financiën. Neem de tijd om te leren hoe geld werkt, door te investeren, sparen, budgetteren en schulden.

Er is een overvloed aan informatie die u gratis kunt vinden op het internet. Van blogs tot forums tot video ‘ s tot podcasts – U kunt een meester van uw financiën te worden met slechts een beetje tijd en initiatief.

bekijk deze 21 * gratis * online personal finance cursussen om je wat inspiratie te geven.

Mindset Tip #6: Ga op dezelfde pagina

als je een echtgenoot of partner hebt, zorg er dan voor dat je samen werkt aan gemeenschappelijke doelen. U kunt uw financiële situatie anders benaderen (de ene is een spaarder, de andere een spender), maar u moet zich nog steeds committeren aan een gedeeld budget.

samenwerken in financiën zal de verantwoordingsplicht bevorderen en tot meer succes leiden. Als je tegenslagen tegenkomt, heb je elkaar te ondersteunen en aan te moedigen.

Mindset Tip #7: Breek de “broke” mentaliteit

vele malen zal ik mijn zoon vertellen dat ik het diner thuis ga maken in plaats van uit te gaan eten. Hij denkt dat het ’s omdat we’re “brak ”en don’ t hebben het geld.

Dit is wanneer ik hem vertel dat ik genoeg geld heb, en ik ben gewoon aan het beslissen waar ik het aan wil uitgeven.

als je het gevoel hebt dat je die nieuwe auto niet kunt kopen of op die leuke vakantie kunt gaan, herinner jezelf er dan aan dat je dat kunt. Als je echt zou willen, zou je voor een van beide kunnen betalen. Misschien moet je al je spaargeld opgebruiken of veel schulden aangaan, maar dat kan.

Het is geen kwestie van blut zijn en niet in staat om deze dingen te kopen. Het is een kwestie van kiezen om je geld uit te geven aan wat je echt waardeert. U kiest ervoor om uw geld te sparen voor de toekomst in plaats van diep in de schulden te gaan.

wanneer je je financiën benadert met deze mindset, heb je niet het gevoel dat je nooit genoeg geld hebt. In plaats daarvan heb je het gevoel dat je volledig de controle hebt en verstandige financiële beslissingen neemt.

Mindset Tip #8: definieer behoeften versus wensen

heeft je tiener ooit gezegd, “maar Mam! Ik heb deze nieuwe broek hard nodig!& #8221;

als ouder is het voor mij gemakkelijk om te zien dat dit niet waar is. Ik weet dat hij 5 paar broeken in zijn kast heeft hangen. Zou het leuk zijn om ze te hebben? Bevestigend. Is het nodig? Geen.

Dit kan echter een beetje tricksy worden als het gaat om iets *I * want. Ik kan mezelf gemakkelijk overtuigen om te geloven dat ik die nieuwe bakvorm echt nodig heb, omdat mijn oude … nou … oud is.

don’t trap er niet in. Weet wat een behoefte is versus een behoefte. Filter vervolgens al uw aankopen via deze definitie.

het doel isn ’t om te voorkomen dat je ooit iets koopt dat je niet echt nodig hebt. Het doel is om een mindset te creëren die elke financiële beslissing door de waarheid waarneemt. Wees eerlijk tegen jezelf!

Stop met het leven boven je middelen door de leugen af te wijzen dat je echt geld moet uitgeven aan iets dat eigenlijk onnodig is.

de voordelen van het leven onder uw middelen

als je eenmaal de discipline hebt opgebouwd om minder uit te geven dan je verdient, zul je een aantal waardevolle resultaten ervaren.

het is nuttig om te weten wat deze voordelen in het leven zijn voordat je de gewoonte onder de knie hebt, dus je hebt een stimulans om toegewijd te blijven als het moeilijk wordt.

Het goede nieuws is dat de voordelen van het leven onder je middelen goed zijn voor je bankrekening, je hersenen en je lichaam!

laat’ s kijken naar 7 van de grootste voordelen van het leven onder je middelen.

Voordeel #1: Je hebt minder schulden

natuurlijk, als je leert om minder uit te geven dan je verdient, is een onvermijdelijk resultaat niet langer het opbouwen van schulden. Hierdoor heb je meer geld om je saldo af te betalen.

in plaats van rente te betalen aan anderen, zult u uw vermogen laten groeien met al het spaargeld dat u investeert.

Benefit #2: U’ll ervaring lagere spanning

Als u’re uitgerekt tot de grenzen van uw budget, je zou een noodgeval verwijderd kunnen zijn van een financiële crisis. Een onverwachte Autoreparatie of reis naar de ER kan gemakkelijk duizenden toevoegen aan uw schuldenlast.

of, als u uw rekeningen niet op tijd hebt betaald, hebt u mogelijk geen toegang meer tot krediet. Dit zorgt voor nog meer stress bij een financiële crisis.

het dragen van overmatige consumentenschulden heeft negatieve gevolgen zoals angst en stress, wat kan leiden tot gevoelens van hopeloosheid en depressie. Deze lasten voor uw geestelijke gezondheid kunnen ook leiden tot schade aan uw lichamelijke gezondheid, zoals hoge bloeddruk, hartaandoeningen en gebrek aan slaap.

leven onder uw middelen geeft u de marge die u nodig hebt om ongeplande uitgaven te verwerken. Dan zul je minder stress in je leven hebben, meer gemoedsrust, en je zult ‘ s nachts beter slapen!

Benefit #3: u’ll hebben minder familie argumenten

financiële stress kan zijn tol eisen op een huwelijk of partnerschap. Er is gezegd dat geld argumenten zijn de 2e belangrijkste oorzaak van echtscheiding (na ontrouw).

en natuurlijk heeft dit conflict tussen volwassenen onvermijdelijk ook gevolgen voor de kinderen. 

wanneer u samenwerkt met uw echtgenoot in uw financiën, en u beiden prioriteit geeft aan uw financiële gezondheid, zullen uw familierelaties beter zijn.

Benefit #4: You’ll experience greater fulfillment

het onderhouden van een stevige greep van uw financiën niet alleen maakt het leven gemakkelijker, het zorgt ook voor meer tevredenheid. Het hebben van de zelfbeheersing om bevrediging uit te stellen, onder je middelen te leven en geld te besparen, geeft je een groot gevoel van voldoening en vervulling.

bovendien zie je de toekomst met meer hoop en anticipatie. Naarmate je vermogen toeneemt, heb je meer mogelijkheden voor je.

Benefit #5: U’ll uw doelen te bereiken

het grote verschil tussen leven onder uw middelen en leven voorbij hen kan laat je samenvatten in je kwaliteit van leven.

werk je alleen maar om schulden af te lossen? Heeft u een tweede baan, zodat u uw auto betaling kan dekken, en hebben geen tijd voor uw gezin? Maak je je zorgen over hoe je jezelf in je pensioen kunt onderhouden?

als uw salaris laat weinig over om te genieten van het leven en het opbouwen van financiële zekerheid, zult u nooit uw doelen te bereiken. Leren om onder je middelen te leven geeft je de ruimte om grote dromen over je toekomst te hebben en actie te ondernemen om ze te bereiken.

Benefit #6: You’ll have job flexibility

Het uitrekken van uw financiële grenzen zal uiteindelijk val je in een carrière hoek die’s moeilijk te ontsnappen. Je hebt geen ruimte om je werkuren te verminderen, langere tijd vrij te nemen of een meer wenselijke positie te accepteren die minder betaalt.

het opbouwen van een gezonde marge tussen uw maandelijkse inkomsten en uitgaven geeft u de vrijheid om carrièreveranderingen aan te brengen wanneer zich kansen voordoen. U kunt deze beslissingen nemen op uw Voorwaarden en uw tijdlijn.

misschien wil je minder werken omdat je kinderen je meer nodig hebben. Of misschien ben je niet meer tevreden in je huidige carrière en wil je terug naar school. Het hebben van de flexibiliteit voor levensgebeurtenissen zoals deze is belangrijk voor een gelukkig leven.

leven onder je middelen geeft je deze flexibiliteit om iets anders te kiezen en de controle te hebben.

Benefit #7: You’ll be in control of your financial security

veel mensen zijn gewoon ze hebben geen controle over hun geld. In plaats daarvan worden ze gecontroleerd door hun werkgever, hun creditcardbetalingen en hun impulsieve bestedingsgewoonten.

wanneer je de zelfdiscipline kunt ontwikkelen om minder uit te geven dan je verdient, en sparen voor de toekomst, zit je in de bestuurdersstoel. Jij bent degene die beslist waar je gaat werken, wanneer je op vakantie gaat, hoe je betaalt voor een financiële noodsituatie. U bent ’t beperkt door schuld terugbetaling of een kredietlimiet.

wil je in control zijn? Dat kan! Neem de tips in dit bericht en leer onder je middelen te leven. U zult al deze voordelen ervaren die leiden tot een hoger niveau van geluk en motivatie en een hogere kwaliteit van leven.

uiteindelijk kan het begrijpen van de voordelen en het belang van het leven onder uw middelen een krachtige stimulans bieden om deze kritieke financiële praktijk te ontwikkelen.

Hoe weet je dat je niet onder je middelen leeft

een veelbetekenend teken van verder leven uw middelen is gewoon opraken van geld voor uw volgende salaris.

Er zijn echter andere belangrijke indicatoren die u kunt identificeren om te weten dat u meer uitgeeft dan u verdient.

weten wat dit zijn, zal u helpen het financiële bewustzijn te vergroten en betere beslissingen te nemen voor uw geld.

Let ’s nemen op 7 waarschuwingssignalen die aangeven dat je niet onder je middelen leeft.

Waarschuwingsbord #1: U don’t hebben een noodfonds

Als u don’t hebben geen geld gereserveerd voor noodgevallen, bent u waarschijnlijk de uitgaven boven uw middelen. Niet alleen dat, maar wanneer een onverwachte uitgave zich voordoet, zult u waarschijnlijk moeten vertrouwen op schulden om ervoor te betalen.

U moet ten minste $1.000 op een aparte rentedragende spaarrekening hebben voor die kleine financiële noodsituaties die onvermijdelijk opduiken. Zodra u dit doel hebt bereikt, blijft u sparen totdat u 3 tot 6 maanden van uw noodzakelijke kosten van levensonderhoud kunt dekken.

Waarschuwingsbord #2: U hebt een overmatige creditcardschuld

hoeveel is buitensporig? De meeste financiële experts zullen u adviseren om uw kredietgebruik Onder 30% van uw gezinsinkomen te houden. Echter, als je je saldo niet elke maand kunt afbetalen, heb je te veel.

het gebruik van creditcards is niet per se een slechte financiële praktijk, tenzij je de gewoonte hebt om langer dan één creditcardcyclus te nemen om ze volledig te betalen. Dit is wanneer rente kicks in en u betaalt meer alleen maar om de schuld te houden.

het beste wat je kunt doen om onnodige schulden te voorkomen, is altijd contant betalen. Dit vergt financiële discipline, maar zorgt ervoor dat je nooit een creditcardrekening hebt.

Waarschuwingsbord #3: u’re niet opslaan voor de toekomst

hoe’s komt dat pensioenfonds?het is misschien tijd om eens goed naar je spaargewoonten te kijken.

Als u vandaag niet spaart voor uw toekomst, leeft u waarschijnlijk boven uw mogelijkheden. En, don ’t denken dat je nog 20-30 jaar in te halen. Je weet nooit welke kromme ballen het leven naar je zal gooien. Misschien heb je een blessure en kan’t houden van uw baan. Of je gaat door een rommelige scheiding en kan nauwelijks de eindjes aan elkaar knopen.

ontwikkel nu de gewoonte om minder uit te geven dan je verdient, zet het overtollige geld op een spaarrekening en geef dat geld tijd om te groeien met samengestelde rente.

als je moeite hebt met uitgeven, stel dan Automatische spaaloverdrachten in, zodat je het geld nooit ziet. U kunt dit doen via uw werkgever, of automatische overschrijvingen maken via uw bank.

Waarschuwingsbord #4: U’re niet op een budget

vele jaren heb ik’t hebben een budget. Ik heb gewoon geld uitgegeven totdat het op was, en dan zou ik uit spaargeld halen of mijn huidige creditcard naar keuze gebruiken. 

doe dit niet.

ga op een budget, zodat u kunt zien waar uw geld naartoe gaat en identificeren hoe u uitgaven kunt besparen. Geef jezelf financiële grenzen, zodat je niet meer uitgeven dan je elke maand verdient.

een budget helpt u bij het plannen van grote aankopen, familievakanties en sparen voor de toekomst. Je hoeft de leugen niet te geloven dat je nooit uit de schulden komt of je een nieuwere auto kunt veroorloven.

Neem controle over uw geld door het leren van budgettering basics, het creëren van een uitgavenplan dat u kunt vasthouden aan, en u zult beginnen met het bereiken van uw financiële doelen.

Waarschuwingsbord #5: Je koopt dingen die je je niet kunt veroorloven

kunt u contant betalen voor die designer tas? Of dat chique diner? Als u don ’t hebben het geld vooraf, dan kunt u’t veroorloven.

stop met jezelf te vertellen dat je het kunt en dat je het zult afbetalen met het volgende salaris.

bepaal je waarden, Maak onderscheid tussen behoeften en wensen en zet dan geld opzij in je budget om te sparen voor die dingen die belangrijk voor je zijn.

We zijn net terug van een geweldige vakantie in Hawaï. Ik kan je niet vertellen hoe geweldig het voelde om alles contant te betalen, en weet dat ik het de komende zes maanden niet zal afbetalen.

Waarschuwingsbord #6: uw huisvestingskosten verbruiken te veel inkomen

typisch, een bank’s verantwoordelijkheid is om je alleen te lenen wat je je kunt veroorloven. In werkelijkheid zal een geldschieter u meer laten lenen dan u daadwerkelijk aankan.

als uw hypotheekbetaling meer dan 25% van uw maandelijkse take-home-loon vereist, rekt u zich misschien te dun. Bekijk de andere waarschuwingssignalen op deze lijst om te bepalen of dit op u van toepassing is. Bent u nog steeds in staat om te sparen voor noodgevallen en pensioen? Bent u het opbouwen van credit card schuld? Bent u niet in staat om al uw uitgaven contant te betalen?

mogelijk kunt u uw hypotheekbetaling aanzienlijk verlagen door herfinanciering tegen een lagere rente. Shop rond en gebruik een online hypotheekcalculator om te zien of de kosten van herfinanciering de besparingen waard zijn.

Waarschuwingsbord #7: U hebt een lage credit score

als uw schuld/inkomensverhouding te hoog is, of u laat in het afbetalen van schulden, zal uw credit score lijden. Dit is een zeker teken dat je boven je middelen leeft.

een score die onder het gemiddelde valt (ongeveer 700) zal het moeilijk maken voor u om extra krediet te krijgen wanneer het de enige optie is.

neem de tijd om uw kredietrapport te controleren om erachter te komen waarom uw score is verlaagd. U kunt een gratis kredietrapport krijgen op AnnualCreditReport.com.

hoe onder je middelen te leven en toch tevreden te zijn

als je al een tijdje worstelt met overbesteding, dan heb je’re waarschijnlijk gewend aan een bepaalde levensstijl die u kunt’t echt veroorloven.het geven van jezelf uitgaven grenzen en het beoefenen van vertraagde bevrediging lijkt misschien alsof je hebt aangemeld om jezelf te beroven van al het plezier in het leven.

maar, het hoeft niet zo te zijn!

als je eenmaal begrijpt hoe je binnen je middelen kunt leven – en toch tevreden bent – heb je de sleutel tot financiële vrijheid onder de knie.

en, als je op een plek kunt komen waar je consequent onder je middelen leeft – zul je het geheim van het creëren van rijkdom ontdekken.

leren hoe je tevreden kunt zijn met wat je hebt, is als een spier die je na verloop van tijd kunt versterken. In het begin voel je je zwak en geneigd om impulsief te kopen.

maar als je deze 5 gewoonten hieronder beoefent, vergroot je je vermogen om die verleidingen te weerstaan omdat je een bepaald niveau van tevredenheid in je leven hebt bereikt.

Be Content Tip #1: Practice gratitude

dankbaarheid is een houding. Het is niet afhankelijk van omstandigheden of relaties of geld of zelfs emoties.

* je bepaalt hoe dankbaar je bent voor de mensen en dingen in je leven. En hoe meer je ervoor kiest om dankbaar te zijn, hoe dankbaarder je wordt.

dankbaar zijn voor wat je hebt – ongeacht hoeveel of hoe weinig – leidt tot een diep niveau van tevredenheid dat je door elke tegenslag heen kan ondersteunen.

met andere woorden, een dankbaar hart is de deur naar een tevreden geest.

je kunt beginnen met het beoefenen van dankbaarheid door je bewust te zijn van hoe enorm gezegend je bent met die geschenken die je als vanzelfsprekend kunt beschouwen:

 • de lucht die je inademt
 • het dak boven je hoofd
 • het eten op je tafel
 • de persoon met wie je getrouwd bent
 • de baan die je hebt
 • de auto die je rijdt
 • het vermogen om te spreken, te bewegen en te denken

wanneer je bedenkt dat een van deze geschenken in een moment verloren kan gaan, dat geen van hen gegarandeerd is, beginnen je prioriteiten te verschuiven. Je focus is wat voor je ligt, in plaats van wat voorbij je ligt.

een nuttige gewoonte is om een dankbaarheidsdagboek bij te houden, waar je je dank en waardering kunt vastleggen en verbonden kunt blijven met de zegeningen die je elke dag ervaart.begin met het ontwikkelen van een dieper gevoel van dankbaarheid in je leven, en je zult merken dat je ook een groter niveau van vrede en tevredenheid ervaart.

Be Content Tip #2: Verander je perspectief

geld kan geen geluk kopen. Maar, het is zeker leuk om soms te proberen, toch?

naarmate ik ouder ben geworden, heeft het kopen van spullen een achterbank ingenomen voor het verzamelen van ervaringen. Koffie drinken met een vriend, naar een Bijbelstudie gaan, een grappige film streamen met mijn kinderen.

ik ’heb gerealiseerd dat ik don ’ t nodig hebben om meer dingen om zich beter te voelen. Ik kan veel voldoening vinden in wat ik al gezegend ben, en meer vreugde creëren door relaties en me te concentreren op wat echt belangrijk voor mij is.

nu ben ik me meer bewust van waar ik mijn geld aan besteed. Wat zal het toevoegen aan mijn leven? Is het iets dat zal duren? Deze vragen helpen me op het goede spoor te blijven met mijn waarden en tevreden te zijn.

Be Content Tip #3: serveer anderen

wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat het focussen op de behoeften van anderen je kan helpen een meer bevredigend leven te leiden.

wanneer je een handje helpt aan iemand die minder geluk heeft dan jij, is de ontvanger van je vrijgevigheid niet de enige die profiteert. In feite kan je eigen welzijn de grootste voordelen ervaren van het dienen van anderen in nood.

vrijwilligerswerk met je tijd en energie om iemand anders te helpen biedt de mogelijkheid om je eigen geluk en geestelijke gezondheid te stimuleren.

Dit kan het gevolg zijn van een verhoogd gevoel van doelgerichtheid, het verhogen van fysieke activiteit of het deelnemen aan zinvolle sociale activiteiten.

wat je er ook uit haalt, het dienen van anderen die minder gelukkig zijn, kan je helpen een gezond perspectief in het leven te behouden. Je vergroot je bewustzijn van de behoeften in je Gemeenschap en vermindert de focus op jezelf.

wanneer je ervoor kiest om je bezig te houden met hoe je kunt geven in plaats van wat je kunt krijgen, zul je je meer tevreden voelen met wat je hebt.

als je worstelt met emotionele uitgaven en boven je middelen leeft, zoek dan een organisatie die je kunt ondersteunen met je tijd en energie.

het ’ s een geweldige kans om een verschil te maken in anderen ’ levens – en het verbeteren van uw eigen.

Be Content Tip #4: Stop comparing

vergelijking is de dief van de vreugde.

wanneer je jezelf vergelijkt met anderen, is het gemakkelijk om het gevoel te hebben dat je niet genoeg hebt. Dit kan leiden tot gevoelens van ontoereikendheid, afgunst en ontevredenheid.

deze negatieve emoties zijn vaak de trigger die overbesteding en verhoogde schulden veroorzaakt.

een handige strategie is om een lijst van uw kernwaarden op te schrijven en vervolgens relevante financiële doelen ermee af te stemmen.

wanneer je de sleepboot voelt om Mrs. Jones naast de deur bij te houden, trek dan deze lijst uit om jezelf eraan te herinneren wat echt belangrijk voor je is.

jouw pad is jouw pad. Don ’ t laat je afleiden door de weg die iemand anders neemt.

Zet je oogkleppen op en blijf toegewijd aan de prioriteiten die je hebt gekozen voor je eigen leven.

wanneer je je ogen afhoudt van wat andere mensen hebben en gefocust blijft op je doelen, zul je tevreden zijn met de financiële keuzes die je maakt om ze te bereiken.

be Content Tip #5: pas je mindset aan

praktische toepassingen zijn effectiever wanneer ze worden uitgevoerd met een positieve mindset.

met andere woorden, als je met succes onder je middelen wilt leven, moet je de stinkende’ thinkin’ dumpen.

jezelf afschilderen als een slachtoffer van spaarzaamheid zal alleen resulteren in wrok en ontevredenheid – die beide tegen je werken wanneer je probeert onder je middelen te leven.

ruil in plaats daarvan de schaarste-mentaliteit in voor een overvloedige mindset door open te staan voor nieuwe manieren om plezier te vinden en plezier te hebben.

bijvoorbeeld, in plaats van het betalen van vliegtickets en een verblijf in een 5-sterren hotel voor vakantie, neem een road trip en ga kamperen in plaats daarvan.

als je van winkelen houdt, probeer dan tweedehands boetieks in plaats van een groot warenhuis. (Beter nog, ga elk weekend op schattenjacht bij garageverkopen.) Alleen omdat je probeert minder geld uit te geven, betekent niet dat je jezelf moet beroven.

Je kunt nog steeds een comfortabel en bevredigend leven hebben door een beetje creatief te zijn en open te staan voor andere, minder dure opties.

wanneer u geniet van het vinden van manieren om plezier te hebben terwijl u nog steeds geld bespaart, zult u tevreden zijn om onder uw middelen te leven.

Money tools to help you live under your means

minder uitgeven dan je verdient komt echt neer op financiële discipline. Je moet ervoor kiezen om onder je middelen te leven, en dan de stappen nemen om het te laten gebeuren.

Er zijn echter enkele vrij nuttige hulpmiddelen die dit een beetje gemakkelijker kunnen maken. Elk klein beetje helpt, toch?

hier zijn 3 geldtools om u te helpen onder uw middelen te leven.

Mint

Mint is een gratis webgebaseerde tool waarmee u uw budget kunt bijhouden.

Je hebt toegang tot Mint via haar website of mobiele budgettering app. Het verbindt al uw bankrekeningen om u een persoonlijk en volledig financieel beeld te geven.

met Mint heb je toegang tot maandelijkse rapporten en kun je financiële doelen instellen.   U kunt ook waarschuwingen maken om u op de hoogte te stellen van vervaldata, saldi en als u uw budget overschrijdt.

Mint helpt je te weten hoeveel je uitgeeft en waar het naartoe gaat, zodat je onder je middelen kunt leven.

Acorns

begin met het automatiseren van besparingen met deze handige tool voor geldbeheer.

niet alleen “oogsten” eikels de verandering tussen elke aankoop die u doet en de op een na hoogste dollar – het belegt die verandering vervolgens in een beleggingsportefeuille die u selecteert.

Het was nog nooit zo eenvoudig om uw wisselgeld te maximaliseren en om te zetten in aanzienlijke besparingen.Acorns heeft 3 betaalde plannen die variëren van $3 tot $ 5 per maand.

Als u niet klaar bent om buiten uw 401(k) te gaan en andere investeringsmogelijkheden te verkennen, probeer dan eikels. U kunt uw voeten nat krijgen in het beleggingsspel met weinig risico.

Trim

Trim helpt u geld te besparen door uw financiële transacties te inspecteren om terugkerende uitgaven te vinden. 

net als een persoonlijke abonnement bewaker, Trim zal u op de hoogte wanneer het geïdentificeerd herhalende uitgaven en geven u de mogelijkheid om ze te annuleren. Deze handige tool zal zelfs de geabonneerde dienst op de hoogte brengen van uw beslissing!

Als u zich graag aanmeldt voor gratis proefversies, maar u bent verschrikkelijk bij het annuleren voordat de maandelijkse kosten in werking treden, Trim zal u helpen alert te blijven op deze onnodige uitgaven.

waarom onder je middelen leven belangrijk is

Ik heb je tot nu toe veel redenen gegeven waarom onder je middelen leven een slimme financiële praktijk is. We kunnen ze allemaal samenvatten in één groot voordeel: financiële vrijheid.

Wat is financiële vrijheid?

wanneer je financiële vrijheid voor jezelf creëert, bouw je veiligheid op voor je toekomst en je gezin.

financiële vrijheid zorgt ervoor dat u uw financiële onafhankelijkheid tijdens uw pensioen behoudt.

financiële vrijheid stelt u in staat om uw grootste dromen te verwezenlijken.

financiële vrijheid geeft je de controle over je leven en zorgt voor financiële vrede in plaats van financiële chaos.

kun je je voorstellen hoe dit eruit zou zien in je leven? Ben je bereid om vandaag kleine offers te brengen om later een groter voordeel te bereiken?

Je hoeft geen ellendig, beroofd leven te leiden om onder je middelen te leven. Je hoeft alleen maar je prioriteiten te herschikken en betere geldgewoonten op te bouwen. U kunt nog steeds het huis en de auto en de vakanties – ze kunnen er gewoon anders uitzien.

tot slot: waarom ik onder mijn middelen leef

een van de grootste lessen die ik’ve geleerd van het leven buiten mijn middelen is dat de extra kosten voor een weinig extra comfort maakt het vreselijke ongemak van schulden niet goed.

geld uitgeven dat ik niet had voor iets dat ik niet had hoeven nooit opwegen tegen dat losergevoel dat ik zou krijgen toen ik het 6 maanden later nog steeds afbetaalde.

onder je middelen leven vergt wat discipline, en een deel daarvan is gewoon goed worden in nee zeggen. Uiteindelijk realiseerde ik me dat vreugde bereikt met geleend geld uiteindelijk verandert in spijt als de schuld de ervaring overleeft.

en nu mijn pensioen op de voorziene afstand ligt, ben ik me nog meer bewust geworden van hoe het gebrek aan zelfbeheersing in mijn jeugd mijn levensstandaard op oudere leeftijd kan beïnvloeden.

als gevolg daarvan ben ik erg goed geworden in het ontzeggen van mezelf het comfort dat ik gebruikte om me over te geven. Ik heb geleerd om te pauzeren … te overwegen … en weg te lopen.

en weet je wat? Het ’s niet zo slecht. Ik leef er eigenlijk elke keer doorheen.

Het leuke is, hoe meer ik verstandige beslissingen neem met mijn geld, hoe gemakkelijker het is om nee te zeggen.

met elke keuze die me een beetje dichter bij mijn financiële doelen brengt, voel ik me meer tevreden met mijn huidige omstandigheden. Ik weet dat de offers die ik in het heden maak, het pensioen zullen creëren waar ik in de toekomst van droom.

wanneer je tevreden bent, voel je niet de behoefte om te vergelijken. Dan ben je niet bezig met hoe anderen hun geld uitgeven, omdat je je richt op je eigen prioriteiten.

dus, ik moedig je aan om dankbaarheid te beoefenen, anderen te dienen en verbonden te blijven met je waarden. Krijg een budget dat voor u werkt, zodat u een uitgavenplan kunt volgen dat past bij uw gezinsinkomen. Je zou het zelfs leuk kunnen maken om rijkdom op te bouwen door een geldbesparende uitdaging aan te gaan.

Je* kunt * leren hoe je binnen je middelen kunt leven en toch tevreden kunt zijn. En als je dat eenmaal doet, is financiële vrijheid net om de hoek.

Plaats een reactie