18 tips om succesvol onder je stand te leven (en toch tevreden te zijn)

Onze cultuur maakt het gemakkelijk voor ons om meer uit te geven dan we hebben met zoveel kredietopties. Creditcards, flitskredieten en zelfs de overwaarde van ons huis zijn mogelijkheden om aan onze vraag naar onmiddellijke bevrediging te voldoen.

Als u echter de realiteit van uw huidige situatie negeert en meer blijft kopen dan u kunt betalen, bedriegt u uzelf dat u ooit financiële vrede zult hebben. Daarom is leren onder uw stand te leven van cruciaal belang voor uw fiscale gezondheid.

Wanneer u zich inzet voor een levensstijl die uw inkomen niet overtreft, maakt u echt een verschil in het bereiken van een schuldenvrij leven, meer geld besparen en financiële vrijheid bereiken.

Later , Ik zal verschillende praktische tips delen om u te helpen leren hoe u onder uw middelen kunt leven, zodat u na uw pensionering financieel zeker kunt zijn.

Laten we het eerst eens hebben over wat deze zin eigenlijk betekent.

Contents

Wat betekent het om “onder je middelen te leven”?

Als je onder je middelen leeft, leven van minder dan u verdient.

U neemt opzettelijk financiële beslissingen die niet al uw huidige inkomen opslokken, dus u houdt wat over voor noodgevallen, pensioen en spaardoelen. /p>

Als u onder uw stand leeft, kunt u financiële zekerheid creëren, zodat u voorbereid bent op de bochtige ballen van het leven en kunt genieten van een comfortabel pensioen. Als u voor dit type levensstijl kiest, krijgt u de controle over uw geld – financiële stress verminderen en u meer opties in het leven geven.

Elke slimme financiële planner zal u vertellen om hiervan een prioriteit te maken in uw geldbeheer. Hoeveel u ook verdient, minder uitgeven dan u verdient, is de beste manier om rijkdom op te bouwen en financiële vrijheid te bereiken.

Veel mensen raken verstrikt in levensstijlinflatiezodat ze de Joneses kunnen bijhouden. Dit kan de gewoonte creëren om boven uw stand te leven en vast te komen te zitten in een cyclus van salaris tot salaris.

Degenen die echter blijven proberen de kloof tussen uitgaven en inkomsten te vergroten, zullen degenen zijn die voorop lopen ! Trap niet in de valkuil om te veel geld uit te geven aan tijdelijke, materiële aankopen. Blijf toegewijd aan het ondersteunen van uw toekomstige zelf en leer onder uw stand te leven.

Het goede nieuws is dat je geen enorme aanpassingen in je leven hoeft te maken om onder je stand te gaan leven. Als u zich aan een budget kunt houden, een aantal goede geldgewoonten kunt ontwikkelen en een paar zinvolle doelen kunt stellen, bespaart u in een mum van tijd meer geld.

18 praktische tips om onder je stand te leven

De sleutel tot het vergroten van de kloof tussen inkomsten en uitgaven is minder uitgeven en/of meer verdienen. Door een van beide toe te voegen aan uw gewoonten voor geldbeheer, kunt u uw spaargeld vergroten. Als u beide doet, schiet uw vooruitgang omhoog!

Hier zijn 18 praktische tips om u te helpen onder uw stand te leven.

Praktische tip #1: volg een budget

Als u niet weet waar uw geld is Als u onderweg bent, heeft u uw financiën niet onder controle.

Maak een realistisch uitgavenplan dat uw totale maandelijkse netto-inkomen en alle huidige maandelijkse uitgaven omvat. Dan, wanneer u de uitgaande van de inkomende aftrekt, zou u een positief getal moeten krijgen. (Of u kunt eindigen met $0, als u de nulsombegrotingsmethode gebruikt.)

Als uw saldo negatief is, dan *betekent* #8217; niet genoeg om je huidige levensstijl te ondersteunen. Dat betekent dat u moet bezuinigen op zinloze uitgaven.

De meeste financiële experts zullen hun klanten adviseren om een ​​budget te volgen, omdat het u gefocust houdt op de dagelijkse beweging van uw geld. Als je er ijverig mee omgaat, kun je binnen de grenzen blijven die je voor jezelf hebt gesteld.

Praktische tip #2: houd uw uitgaven bij

Let goed op waar u uw geld aan uitgeeft, zodat u uw budget niet overschrijdt en ontmoedigd raakt. Check regelmatig in en werk uw dagelijkse uitgaven bij. U kunt dit doen met een spreadsheet of mobiele app (bekijk Mint of Calendar Budget). Dit houdt u gefocust en afgestemd op waar uw geld naartoe gaat.

Door elke afzonderlijke transactie nauwkeurig te volgen, kunt u zien waar uw budgetlekken zijn – die kleine en zinloze uitgaven die in de loop van de tijd een groot verschil maken om uw spaargeld te verminderen. Dit zijn geweldige kansen om te bezuinigen.

Ik merk dat als ik langer dan een paar dagen doorga zonder transacties te registreren en mijn budget bij te werken, mijn dagelijkse uitgaven een beetje uit de hand kunnen lopen. Wees ijverig en consistent. Het zou je verbazen hoe het uitgeven van deze kleine bedragen in de loop van de tijd snel kan oplopen.

Praktische tip #3: Wees zuinig

Zuinig omgaan met je geld betekent dat je financiële beslissingen om verspilling en kosten te minimaliseren. Het betekent niet dat je goedkoop bentof u geeft geen geld uit zonder een kortingsbon. In plaats daarvan verlaagt u de basisuitgaven op sommige gebieden, zodat u meer geld overhoudt voor dingen die meer waarde voor u hebben.

U kunt bijvoorbeeld uw kleding kopen in een kringloopwinkel, zodat u een leuke gezinsvakantie kunt betalen. . Of je kiest er bewust voor om in een kleinere ruimte te wonen, zodat je meer geld hebt om te reizen. 

Sobere gewoonten toepassen is slechts één manier om onder je middelen te leven.Dit soort opzettelijke levensstijl helpt je onderscheid te maken tussen behoeften en wensen, en maakt meer inkomen vrij voor spaargeld.

Praktische tip #4: uitgaven verminderen of elimineren

Als u eenmaal een budget heeft, kunt u gemakkelijk zien waar uw dagelijkse bestedingspatroon uw spaarcapaciteit uitput. Sommige van deze discretionaire uitgaven zullen zinloos zijn en u kunt ze helemaal kwijtraken. Andere zijn niet optioneel, maar kunnen worden verminderd.

Hier volgen enkele onnodige uitgaven die u uit uw budget kunt halen:

 • Maandelijks abonnementen
 • Uit eten
 • Entertainment & sportevenementen
 • Autoleningen
 • Alcohol, sigaretten en andere ondeugden
 • Dure hobby's
 • Schoonheidsbehandelingen
 • Impulsaankopen

Het verwijderen van deze dingen uit uw budget betekent natuurlijk niet dat u het helemaal zonder hoeft te doen. Als u de sportschool verlaat, kunt u trainen in uw garage. Als je niet meer naar de film gaat, kun je streamen op tv. Er is bijna altijd een manier om deze uitgaven tegen lagere of zelfs nul kosten te vervangen.

Laten we nu eens kijken naar die gebieden waar u uw kosten voor levensonderhoud kunt verlagen en geld kunt besparen:

 • Autoverzekering
 • Hypotheekbetaling
 • Nutsvoorzieningen
 • Boodschappen
 • Creditcards

Al deze categorieën zijn doorgaans essentiële kosten van levensonderhoud die moeten worden betaald. U kunt echter stappen ondernemen om verzekeringspremies en rentetarieven te verlagen, of uw boodschappen- en huishoudelijke kosten minimaliseren om geld te besparen.

Wees opzettelijk met uw uitgaven af ​​te stemmen op uw waarden. Bepaal wat belangrijk is en wat kan worden geëlimineerd.

Waar u ook besluit om kosten te besparen, elk verschil in kosten zal u helpen de kloof tussen wat u verdient en wat u uitgeeft, te vergroten. /p>

Praktische tip #5: Leef een gezond leven

Wat heeft uw gezondheid te maken met meer geld besparen?

Volgens sommige financiële schattingen heeft u mogelijk meer dan $ 300.000 nodig voor medische kosten als u met pensioen gaat.

Door een uitgebalanceerd dieet te volgen en voldoende te bewegen, blijven uw medische kosten laag, vooral naarmate u ouder wordt. Dit zal u helpen medische rekeningen en schulden te minimaliseren, die uw spaargeld zeer snel kunnen opeten.

Praktische tip # 6: Gebruik contant geld in plaats van tegoed

Een manier om ervoor te zorgen dat u niet boven uw stand leeft, is altijd contant betalen.

Dit is meestal niet de handigste betaalmethode, maar deze strategie helpt voorkomen dat u meer uitgeeft dan u binnenkrijgt.

Val niet voor de belofte van creditcardpunten en voordelen. Als u het saldo niet elke maand volledig kunt afbetalen, is het het niet waard.

Het is zo gemakkelijk om onszelf voor de gek te houden door te rekenen op toekomstige inkomsten om voor te betalen dingen vandaag. Deze mentaliteit werkt bijna altijd tegen je. Bovendien weet u niet welke toekomstige uitgaven zullen ontstaan.

Doe een toezegging om ten koste van alles het gebruik van creditcards te vermijden. Gebruik uw bankpas wanneer u online winkelt dus het geld komt van uw bankrekening.

Probeer contant geld te gebruiken wanneer u op een fysieke locatie winkelt. Het overhandigen van papiergeld zal er juist voor zorgen dat u meer nadenkt over het kopen van iets.

Maak er een gewoonte van om te sparen voordat u het uitgeeft. Als je een grote aankoop wilt doen, leg dan elke week wat geld opzij tot je genoeg hebt om contant te betalen.

En laat je mantra zijn: als ik kan 8217;ik kan niet contant betalen, ik kan het niet betalen.

Praktische tip #7: bouw een noodfonds op

Als u niet het geld opzij heeft gezet om onverwachte uitgaven te betalen, leeft u in wezen boven uw stand.

Dit komt door de aard van noodsituaties – u hoeft niet #8217;niet weten wanneer ze zullen gebeuren, maar je weet dat ze zullen gebeuren.

Dus wanneer (niet als) er zich iets voordoet dat u niet had gepland, zoals een lekke band of een kapotte vaatwasser, zou u ongetwijfeld moeten betalen met geld dat u niet hoeft te dekken.

>

Het opbouwen van een speciaal noodfonds kan u beschermen tegen nog meer schulden als er ongeplande uitgaven opduiken, en u helpen onder uw stand te leven.

Een ideaal doel is 3 tot 6 maanden besparen op de kosten van levensonderhoud, maar dit kan enkele maanden duren om te bereiken.

Dave Ramsey’s aanbeveling is om snel $ 1.000 te besparenbinnen een maand of twee. Dit dekt kleine noodgevallen en geeft u wat ademruimte.

Zoek vervolgens ruimte in uw budget om elke maand geld te sparen. Gebruik een geautomatiseerde methode, zodat het geen keuze is en u het nooit zult missen.

Praktische tip #8: Betaal eerst jezelf

Een van de beste manieren om spaargeld op te bouwen, is door uzelf te betalen voordat iemand anders. Dit betekent geld toevoegen aan uw spaarrekeningen voordat u andere rekeningen betaalt. 

Deze slimme financiële gewoonte zorgt ervoor dat u uw spaargeld op de eerste plaats zet en voorkomt de verleiding om boven uw stand uit te geven.

Maak een spaarcategorie in uw budget en betaal uzelf zoals elke andere rekening.

Praktische tip #9: automatiseer uw financiën

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om uw geld te beheren, met behulp van online bankieren.

U kunt de tijd die u besteedt aan het betalen van rekeningen en het in evenwicht houden van uw chequeboekje aanzienlijk verminderen door de tools te gebruiken die uw financiële instelling biedt via haar website en mobiele app.

Stel terugkerende betalingen in via de functie voor het online betalen van rekeningen, zodat u nooit meer een vervaldatum hoeft te missen. Geen late kosten of ongedekte cheques meer!

Bovendien automatiseer wekelijkse of maandelijkse overschrijvingenzodat u geld kunt besparen voordat het uw lopende rekening bereikt. U kunt uw werkgever salarisinhoudingen laten instellen, zodat geld rechtstreeks naar een spaar- of pensioenfonds gaat voordat het rechtstreeks op uw gewone rekening wordt gestort.

Door uw financiën te automatiseren, wordt het aantal financiële beslissingen die u moet nemen, en zorg ervoor dat u eerst uzelf betaalt.

Praktische tip #10: Budget met één inkomen

Het is gemakkelijk om verstrikt te raken in de mogelijkheden die twee bronnen aan inkomsten kan opleveren. Een groter huis in de buitenwijken, betere privéscholen, nieuwere auto's, enz.

Als u echter uw verwachtingen en uw levensstijl kunt verlagen, kunt u misschien van één salaris leven. Dit zou duizenden dollars aan jaarlijks inkomen vrijmaken om te sparen.

Praat over leven onder je middelen! Dat is alsof je leeft van *de helft* van je middelen!

In plaats van u te concentreren op wat u vandaag zou kunnen kopen, denkt u na over de rente die u zou verdienen op al dat extra geld. En de financiële vrijheid die u zou hebben tegen de tijd dat u met pensioen gaat.

Praktische tip #11 : Beheers impulsuitgaven

Die kleine, spontane aankopen die je doet – zoals een koffie van $ 5 of een spijkerbroek van $ 20 – optellen in de tijd. Als u onder uw middelen wilt leven, moet u de gewoonte van impulsuitgaven doorbreken.

Een slimme manier om dit te doen is altijd een lijst wanneer je naar de winkel gaat. Schrijf alleen op wat u nodig heeft, houd u aan de lijst en betaal contant.

Andere tips om u te helpen uw uitgaven te beteugelen, zijn onder meer uw creditcards thuis houden, online winkelen vermijden en u afmelden voor marketing e-mails.

Maak ook een regel voor wacht altijd 24 uur voordat u spontaan meer dan $ 25 uitgeeft. U kunt besluiten dat u het geld niet wilt opgeven nadat u tijd heeft gehad om erover na te denken.

Praktische tip #12: Verklein of verklein je huis

Don’t verstrikt raken in dat dure huis met de hoektuin – zelfs als je het kunt betalen.

De bank keurt de lening graag goed, ook al drukt het elke dollar die u nodig heeft uit uw inkomen. Maar iedereen die ooit een huis heeft gehad, weet dat de kosten van het eigenwoningbezit verder gaan dan de maandelijkse betaling.

Dit kan er uiteindelijk toe leiden dat u “huisarm” wordt, waar te veel van uw inkomen gaat naar de hypotheek- en onderhoudsbetalingen.

Zoek in plaats daarvan een huis waar de kosten van eigenwoningbezit de grenzen van uw salaris niet overschrijden. Je hebt wat ademruimte en je kunt het extra geld voor de kinderen sparen. hbo-opleiding of uw droompensioen.

Als u al een huiseigenaar bent, overweeg dan om in te krimpen. U kunt elk jaar duizenden besparen door uw grootste maandelijkse kosten te verlagen.

Praktische tip #13: Plan grote aankopen

Het laatste dat u wilt doen terwijl u probeert te sparen, is schulden aangaan voor een grote aankoop. Dit betekent niet dat je nooit die grote tv of auto van een nieuw model kunt krijgen. Het betekent alleen dat je vooruit moet plannen.

Als de mijlen van uw voertuig in de driedubbele cijfers zijn gestegen, moet u deze mogelijk binnen een jaar of twee vervangen. Wacht niet tot het kapot gaat en eindig met een autolening! Creëer *nu* een autofonds in je budget en leg elke maand een beetje geld opzij. Dan, wanneer de tijd rijp is, kunt u die grote aankoop met contant geld doen.

Met contant geld in de hand zit u aan het roer. U kunt ervoor kiezen om een ​​gebruikte auto van een particulier te kopen, of onderhandelen met een autodealer omdat u volledig betaalt. 

Sparen voor grote aankopen legt ook een limiet op de kosten. Als u $ 5.000 spaart voor een project voor het verbeteren van uw huis, zult u eerder die keuzes maken die de kosten binnen uw budget houden.

Door grote aankopen minstens 6 maanden vooruit te plannen en de kosten zo laag mogelijk te houden, kunt u schulden vermijden en onder uw stand leven.

Praktische tip #14: Bestuur een gebruikt voertuig

Een gloednieuwe auto heeft de grootste waardedaling binnen de eerste 12 maanden na eigendom. Na 5 jaar zal het ongeveer 60% minder waard zijn dan de oorspronkelijke kosten.

Spaar het geld en betaal een gebruikte auto volledig. Zoek er een die voorzichtig wordt gebruikt, meer dan 5 jaar oud is en weinig kilometers heeft gemaakt. Doe wat onderzoek om de merken en modellen te vinden met weinig onderhoud.

U betaalt minder aan verzekerings- en registratiekosten, maar heeft nog steeds een betrouwbaar voertuig zonder de maandelijkse betaling.

<

Praktische tip #15: Verlaag uw rentetarieven

Als u enige vorm van schuld heeft, betaalt u waarschijnlijk rente. Dit is alsof je iemand anders betaalt, zodat je de schuld kunt houden – terwijl u het afbetaalt!

U kunt niet veel doen om de rente weg te werken, maar u kunt deze kosten minimaliseren – en soms zelfs uw tarief tot nul verlagen (althans, tijdelijk!).

Het herfinancieren van uw hypotheek naar een lagere jaarlijkse rente kan u mogelijk de grootste besparingen opleveren. Als u uw betaling met $ 200 – $ 300 per maand kunt verminderen, bespaart u duizenden euro's gedurende de looptijd van de lening.

Overweeg voor creditcardschulden met een hoge rente om een ​​creditcardsaldo over te boeken met een actietarief van 0%. Profiteren van een introductieperiode met een lage of nulrente kan een enorme deuk in uw rentekosten betekenen.

Ik heb dit vaak gedaan om het bedrag dat ik aan rente betaal te verminderen. Zorg er wel voor dat u het saldo van de overdrachtskosten (meestal 3% van het overdrachtsbedrag) is lager dan het bedrag aan rente dat u normaal zou betalen.

Praktische tip #16: Leer onderhandelen

Dit kan in het begin ongemakkelijk aanvoelen, maar leren hoe u over uw rekeningen kunt onderhandelen, kan u op de lange termijn mogelijk duizenden besparen.

Dit geldt met name voor medische rekeningen. Ik heb sommige medische saldi kunnen halveren door aan te bieden om het volledige bedrag contant te betalen.

Als u een verantwoordelijke persoon bent met schulden en u al heel lang klant bent, kunt u elke creditcardmaatschappij vragen om de rente te verlagen. Ze weten dat u betrouwbaar bent en in staat bent om uw maandelijkse betalingen op tijd te doen, dus ze hebben de stimulans om u als klant te behouden.

Controleer uw creditcardafschrift voor uw huidige tarief . Houd er rekening mee dat niet al uw saldo hetzelfde tarief kan hebben.

Het kan geen kwaad om het te proberen, en u creëert misschien een beetje extra marge in uw maandelijkse uitgaven.

Praktische tip #17: red de meevallers

Beslis van tevoren wat u gaat doen met ongeplande inkomsten. Van tijd tot tijd zult u waarschijnlijk de ontvanger zijn van geldelijke geschenken, een grote belastingteruggave, een erfenis, enz. Of u krijgt een loonsverhoging of promotie. Zelfs een klein beetje geld kan in de loop van de tijd aanzienlijk groeien met samengestelde rente.

Als u dit extra geld niet nodig heeft voor dringende uitgaven, overweeg dan om het volledige bedrag toe te voegen aan spaargeld. Of u kunt besluiten een bepaald percentage van alle ongeplande inkomensstijgingen te sparen.

Als je er een plan voor hebt, blaas je het niet spontaan op dingen die er niet echt toe doen.

Praktische tip #18: Verhoog uw inkomen

Zoals ik eerder al zei, kunt u onder uw stand leven door minder uit te geven of meer te verdienen – of allebei. Door extra inkomstenbronnen te creëren, kunt u sneller uw spaardoel bereiken.

De meeste mensen houden niet van het idee om naast hun volledige baan een tweede baan te krijgen tijd werkweek. In dit huidige tijdperk van de gig-economie is het echter nog nooit zo eenvoudig geweest om wat extra geld te verdienen.

Als u gewoon een paar honderd dollar per maand extra ophaalt, kunt u gemakkelijk comfortabel onder uw middelen leven. Je kunt dit op verschillende manieren doen:

 • Rijd voor Uber of Lyft in het weekend
 • Werk een paar avonduren in je favoriete coffeeshop li>
 • Bied freelance diensten aan op Fiverr
 • Vraag om opslag of solliciteer naar een promotie bij je huidige baan
 • Begin een bijbaantje in je buurt door honden uit te laten, op het huis te passen , bijles, enz.

Bedenk hoe u geld kunt verdienen met een vaardigheid of service waarmee u al ervaring hebt. Deze tweede vorm van maandinkomen kan je de vrijheid geven om zelf te bepalen hoeveel uren je wilt werken en hoeveel je in rekening wilt brengen.

Als er veel vraag is naar wat u aanbiedt, hoeft u misschien maar een paar uur extra per week te werken om een ​​enorm verschil te maken in uw financiën.

Hoe je je mindset kunt aanpassen en succesvol onder je stand kunt leven

Veel mensen begrijpen het belang van een gezonde geldmindset niet als het gaat om het beheren van hun financiën.

Echter, als u vastzit in een cyclus van salaris tot salaris en niet uit de schulden kunt komen, moet u zowel uw perspectief als uw budget aanpassen.

Door je te concentreren op je fouten uit het verleden, blijf je alleen maar vastzitten. En als u er altijd naar streeft om de Joneses bij te houden, zal uw schuldenlast alleen maar toenemen.

Hier zijn 8 krachtige tips om uw mentaliteit te veranderen, zodat u uw financiën kunt prioriteren en financiële resultaten kunt behalen vrijheid.

Mindset Tip #1: Weet wat je waardeert

Weten wat u echt waardeert zal u helpen uw bestedingspatroon te sturen. Schrijf op wat voor jou het belangrijkst is en begin al het andere weg te laten.

Ik ben dol op reizen en deze waarde motiveert me om geld in een vakantiefonds te stoppen in plaats van het te gebruiken voor zinloze uitgaven. Ik maak een reisbudget zodat ik weet hoeveel ik moet sparen. Dan zet ik een gelijk bedrag over meerdere maanden opzij. Het is zo'n geweldig gevoel om op vakantie te gaan en contant te betalen! Nooit meer boven mijn stand leven door hotelkamers en huurauto's op te laden.

Mindset Tip #2: Creëer motivatie

Schrijf je vaak een paar doelen op, om ze een paar weken later weer te vergeten? ?

Zodra u uw waarden kent (zie tip #1), kunt u ze gebruiken als leidraad voor uw financiële doelen op korte en lange termijn.

Vervolgens, schrijf je doelen op en hang ze ergens op waar je ze elke dag zult zien.

Zorg ervoor dat je de buy-in krijgt van je partner, zodat je elkaar onderweg kunt ondersteunen en aanmoedigen.

U kunt hier zelfs een contract van maken, waar u beiden voor tekent. Leg uw financiële waarden, doelen en budget schriftelijk vast. Bekijk vervolgens vaak samen uw doelen om uw motivatie gaande te houden.

Tegenslagen zullen voorkomen, dus het is belangrijk om gefocust en gemotiveerd te blijven. De enige reden waarom u je doelen niet zult bereiken, is als je opgeeft!

Mindset Tip #3: Zet jezelf op mindful zijn

Vertrouw niet op je gevoel om de verleiding om geld uit te geven te weerstaan. Creëer in plaats daarvan een verantwoordingssysteem voor jezelf waarnaar je kunt verwijzen wanneer je impulsief iets wilt kopen.

Je kunt dit op een aantal manieren doen:

 • Stel een regel in om altijd minimaal 24 uur te wachten voordat u een ongeplande aankoop doet.
 • Heb een lijst met vragen die u eerst doorneemt: Heb ik dit echt nodig? Ga ik dit echt gebruiken? Is dit de beste prijs die ik kan vinden? Moet ik deze nieuw kopen? Als je nee antwoordt, leg het dan terug op de plank.
 • Winkel altijd met een lijst en verbind je ertoe nooit iets te kopen dat er niet op staat.
 • Beslis om alleen contant te betalen en neem net genoeg om te betalen voor wat u van plan bent te kopen.

Deze strategieën helpen u bewust met uw geld om te gaan en niet te veel uit te geven.

Mindset Tip #4: Oefen uitgestelde bevrediging

Als je de gewoonte van *pauzeren* onder de knie krijgt voordat je iets koopt, en ontwikkel de zelfbeheersing om te wachten met uitgeven, je bent goed op weg om je persoonlijke financiën onder controle te krijgen.

Leven boven je stand komt vaak neer op emotionele beslissingen,zoals het impulsief opladen van iets dat je al een tijdje wilde. Het is gemakkelijk om jezelf te laten geloven dat je het snel kunt afbetalen. Maar dit verandert meestal in slechts een van de vele afschrijvingen die u in de loop van de tijd zult doen, totdat uw creditcard het maximum heeft bereikt.

Leg uzelf een beperking op om altijd een bepaald bedrag te wachten tijd voordat u een grote aankoop doet of een impulsieve bestedingsbeslissing neemt. U zult merken dat u meestal van gedachten verandert (en uw geld op de bank houdt!).

Mindset Tip #5: Ontwikkel een geldmindset met kennis van zaken

Een ongezonde geldmindset kan neerkomen op een gebrek aan persoonlijke opleiding financiën. Neem de tijd om te leren hoe geld werkt, door te beleggen, sparen, budgetteren en schulden maken.

Er is een overvloed aan informatie die u gratis kunt vinden op internet. Van blogs tot forums tot video's tot podcasts – u kunt uw financiën onder controle krijgen met slechts een beetje tijd en initiatief.

Bekijk deze 21 *gratis* online cursussen over persoonlijke financiën om je wat inspiratie te geven.

Mindset-tip #6 : Ga op dezelfde pagina

Als u een echtgenoot of partner heeft, zorg er dan voor dat u samenwerkt aan gemeenschappelijke doelen. U kunt uw financiële situatie anders benaderen (de één is een spaarder, de ander een spender), maar u moet zich toch inzetten voor een gedeeld budget.

Partnerschappen op het gebied van financiën bevorderen de verantwoordelijkheid en leiden tot meer succes. Als je met tegenslagen te maken krijgt, heb je elkaar om te steunen en aan te moedigen.

Mindset-tip #7: Breek de “brake” mentaliteit

Vaak vertel ik mijn zoon dat ik thuis ga eten in plaats van uit eten te gaan. Hij denkt dat het komt omdat we “blut” en het geld niet hebben.

Dit is wanneer ik hem vertel dat ik genoeg geld heb, en dat ik alleen maar beslis waar ik het aan wil uitgeven.

Als je het gevoel hebt dat je die nieuwe auto niet kunt kopen of op die leuke vakantie kunt gaan, herinner jezelf er dan aan dat je dat wel kunt. Als je het echt zou willen, zou je voor beide kunnen betalen. Misschien moet u al uw spaargeld opgebruiken of een hoop schulden aangaan, maar dat zou kunnen.

Het is geen kwestie van blut zijn en deze dingen niet kunnen kopen. Het is een kwestie van ervoor kiezen om uw geld uit te geven aan wat u echt waardeert. U kiest ervoor om uw geld te sparen voor de toekomst in plaats van diep in de schulden te gaan.

Als u uw financiën met deze mentaliteit benadert, voelt u zich niet alsof je nooit genoeg geld hebt. In plaats daarvan heb je het gevoel dat je de volledige controle hebt en verstandige financiële beslissingen neemt.

Mindset Tip #8: Definieer behoeften versus wensen

Heeft je tiener ooit gezegd, “Maar mama! Ik heb deze nieuwe broek echt nodig!

Als ouder kan ik gemakkelijk zien dat dit niet waar is. Ik weet dat hij 5 broeken in zijn kast heeft hangen. Zou het leuk zijn om ze te hebben? Ja. Is het noodzakelijk? Nee.

Dit kan echter een beetje lastig worden als het gaat om iets dat *ik* wil. Ik kan mezelf gemakkelijk wijsmaken dat ik die nieuwe bakvorm echt nodig heb, want mijn oude is … wel … oud.

Val er niet in. Weet wat een behoefte versus een wens is. Filter vervolgens al uw aankopen op basis van deze definitie.

Het doel is niet om u ervan te weerhouden ooit iets te kopen dat u niet echt nodig heeft. Het doel is het creëren van een mentaliteit die elke financiële beslissing waarneemt door de waarheid. Wees eerlijk tegen jezelf!

Stop met boven je stand te leven door de leugen te verwerpen dat je echt geld moet uitgeven aan iets dat eigenlijk niet nodig is.

De voordelen van onder je stand leven

Als je eenmaal de discipline hebt opgebouwd om minder uit te geven dan je verdient, 8217;Ik zal enkele waardevolle resultaten beginnen te ervaren.

Het is handig om te weten wat deze voordelen in het leven zijn voordat je de gewoonte onder de knie hebt, zodat je een stimulans hebt om toegewijd te blijven als het moeilijk wordt.

Het goede nieuws is dat de voordelen van onder uw stand leven goed zijn voor uw bankrekening, uw hersenen en uw lichaam!

Laten we eens kijken naar 7 van de grootste voordelen van onder uw inkomen leven middelen.

Voordeel #1: Je hebt minder schulden

Natuurlijk, als je leert minder uit te geven dan je verdient, is een onvermijdelijk resultaat dat je geen schulden meer opbouwt. Hierdoor heeft u meer geld om uw saldo af te betalen.

In plaats van rente te betalen aan anderen, laat u uw vermogen groeien met al het spaargeld dat u investeert.

Voordeel #2: je ervaart minder stress

Als u tot het uiterste van uw budget zit, bent u misschien één noodgeval verwijderd van een financiële crisis. Een onverwachte autoreparatie of reis naar de SEH kan gemakkelijk duizenden aan uw schuldenlast toevoegen.

Of, als u uw rekeningen niet op tijd heeft betaald, heeft u mogelijk geen toegang meer tot krediet. Dit voegt nog meer stress toe aan een financiële crisis.

Het dragen van buitensporige consumentenschulden heeft negatieve gevolgen zoals angst en stress, wat kan leiden tot gevoelens van hopeloosheid en depressie.Deze belasting van uw geestelijke gezondheid kan ook leiden tot schade aan uw lichamelijke gezondheid, zoals hoge bloeddruk, hartaandoeningen en gebrek aan slaap.

Leven onder uw stand geeft u de marge die u nodig hebt om ongeplande uitgaven te dekken . Dan heb je minder stress in je leven, meer gemoedsrust en slaap je 's nachts beter!

Voordeel #3: Je zult minder familieruzies hebben

Financiële stress kan zijn tol eisen van een huwelijk of partnerschap. Er wordt gezegd dat geldruzies de 2e belangrijkste oorzaak van echtscheiding zijn (na ontrouw).

En natuurlijk treft dit conflict tussen volwassenen onvermijdelijk ook de kinderen. 

Als u samenwerkt met uw partner in uw financiën, en u beiden prioriteit geven aan uw financiële gezondheid, zullen uw gezinsrelaties beter zijn.

Voordeel #4: U zult meer voldoening ervaren

Een goed inzicht in uw financiën houden maakt niet alleen het leven gemakkelijker, het zorgt ook voor meer voldoening. De zelfbeheersing hebben om bevrediging uit te stellen, onder je stand te leven en geld te besparen, geeft je een groot gevoel van voldoening en voldoening.

Bovendien zie je de toekomst met meer hoop en verwachting tegemoet. Naarmate uw vermogen toeneemt, heeft u meer kansen tot uw beschikking.

Voordeel #5: u zult uw doelen bereiken

Het grote verschil tussen onder uw stand leven en erboven leven kan worden samengevat in uw kwaliteit van leven .

Werk je alleen om je schulden af ​​te betalen? Heeft u een tweede baan zodat u uw auto kunt betalen en heeft u geen tijd voor uw gezin? Maak je je zorgen over hoe je jezelf zult onderhouden als je met pensioen gaat?

Als je salaris weinig overhoudt om van het leven te genieten en financiële zekerheid op te bouwen, zul je nooit je doelen bereiken. Leren onder je stand te leven geeft je de ruimte om grote dromen over je toekomst te hebben en actie te ondernemen om deze te verwezenlijken.

Voordeel #6: Je hebt jobflexibiliteit

Als u uw financiële grenzen verlegt, komt u uiteindelijk vast te zitten in een carrièrehoek waaraan u moeilijk kunt ontsnappen. U heeft geen ruimte om uw werkuren te verkorten, langere tijd vrij te nemen of een meer wenselijke functie te accepteren die minder betaalt.

Een gezonde marge opbouwen tussen uw maandelijkse inkomsten en uitgaven geeft je de vrijheid om carrièreveranderingen door te voeren wanneer zich kansen voordoen. U kunt deze beslissingen nemen op uw voorwaarden en uw tijdlijn.

Misschien wil je minder werken omdat je kinderen je meer nodig hebben. Of misschien ben je niet meer tevreden in je huidige carrière en wil je terug naar school. De flexibiliteit hebben voor dit soort levensgebeurtenissen is belangrijk voor een gelukkig leven.

Leven onder je stand geeft je deze flexibiliteit om iets anders te kiezen en de controle te hebben.

Voordeel #7: u heeft controle over uw financiële zekerheid

Veel mensen hebben simpelweg geen controle over hun geld. In plaats daarvan worden ze gecontroleerd door hun werkgever, hun creditcardbetalingen en hun impulsieve bestedingspatroon.

Wanneer je de zelfdiscipline kunt ontwikkelen om minder uit te geven dan je verdient, en te sparen voor de toekomst zit u aan het stuur. Jij bent degene die beslist waar je gaat werken, wanneer je op vakantie gaat, hoe je betaalt voor een financiële noodsituatie. U wordt niet gehinderd door schuldaflossing of een kredietlimiet.

Wilt u de touwtjes in handen hebben? Je kan zijn! Neem de tips in dit bericht en leer onder je stand te leven. U zult al deze voordelen ervaren die leiden tot een hoger niveau van geluk en motivatie en een hogere levenskwaliteit.

Uiteindelijk kan het begrijpen van de voordelen en het belang van onder uw middelen leven een krachtige stimulans om deze kritieke financiële praktijk te ontwikkelen.

Hoe weet je dat je niet onder je stand leeft

Een veelbetekenend teken dat u boven uw stand leeft, is dat uw geld opraakt voor uw volgende salaris.

Er zijn echter andere belangrijke indicatoren die u kunt identificeren om te weten je geeft meer uit dan je verdient.

Als u weet wat deze zijn, kunt u uw financiële bewustzijn vergroten en betere beslissingen nemen voor uw geld.

Laten we eens kijken naar 7 waarschuwingssignalen die aangeven dat u niet onder uw stand leeft.

Waarschuwingsbord #1: u heeft geen noodfonds

Als u geen geld opzij heeft gezet voor noodgevallen, geeft u waarschijnlijk meer uit dan u kunt. Niet alleen dat, maar als er zich een onverwachte uitgave voordoet, zult u waarschijnlijk op schulden moeten vertrouwen om ervoor te betalen.

U moet ten minste $ 1.000 op een aparte rentedragende spaarrekening hebben staan voor die kleine financiële noodsituaties die onvermijdelijk opduiken. Zodra u dit doel heeft bereikt, blijft u sparen totdat u 3 tot 6 maanden van uw noodzakelijke kosten van levensonderhoud kunt dekken.

Waarschuwingssignaal #2: je hebt buitensporige creditcardschulden

Hoeveel is overdreven? De meeste financiële experts zullen u adviseren om uw kredietgebruik onder de 30% van uw gezinsinkomen te houden. Als u uw saldo echter niet elke maand kunt afbetalen, heeft u te veel.

Het gebruik van creditcards is niet noodzakelijk een slechte financiële praktijk, tenzij u er een gewoonte van maakt om langer dan één creditcardcyclus om ze volledig te betalen. Dit is wanneer de rente begint en u meer betaalt om de schuld te behouden.

Om onnodige schulden te voorkomen, kunt u het beste altijd contant betalen. Dit vereist financiële discipline, maar zorgt ervoor dat u nooit een creditcardrekening krijgt.

Waarschuwingsbord #3: U& #8217;sparen niet voor de toekomst

Hoe gaat het met dat pensioenfonds?  Het is misschien tijd om eens goed naar uw spaargewoonten te kijken.

Als u vandaag niet spaart voor uw toekomst, leeft u waarschijnlijk boven uw stand. En denk niet dat u nog 20-30 jaar de tijd hebt om uw achterstand in te halen. Je weet nooit welke kromme ballen het leven naar je zal gooien. Misschien loop je een blessure op en kun je je baan niet behouden. Of je gaat door een rommelige scheiding en kunt amper rondkomen.

Ontwikkel nu de gewoonte om minder uit te geven dan je verdient, zet het overtollige geld op een spaarrekening en geef dat geld de tijd om groeien met samengestelde rente.

Als u moeite heeft met uitgeven, stel dan automatische spaaroverboekingen in zodat u het geld nooit ziet. U kunt dit doen via uw werkgever of automatische overschrijvingen doen via uw bank.

Waarschuwingsbord #4: U& #8217;heb geen beperkt budget

Jarenlang had ik geen budget. Ik gaf gewoon geld uit tot het op was, en dan haalde ik geld uit mijn spaargeld of gebruikte ik mijn huidige creditcard naar keuze. 

Doe dit niet.

<Krijg een budget zodat u kunt zien waar uw geld naartoe gaat en hoe u kunt besparen op uw uitgaven. Geef uzelf financiële grenzen zodat u niet meer uitgeeft dan u elke maand verdient.

Een budget helpt u bij het plannen van grote aankopen, gezinsvakanties en sparen voor de toekomst. U hoeft de leugen niet te geloven dat u nooit uit de schulden zult komen of een nieuwere auto kunt betalen.

Neem de controle over uw geld door de basisprincipes van budgettering te leren, een bestedingsplan te maken waaraan u zich kunt houden, en u begint uw financiële doelen te bereiken.

Waarschuwingsbord #5: je koopt dingen die je niet kunt betalen

Kunt u contant betalen voor die designer portemonnee? Of dat chique diner? Als u het geld vooraf niet heeft, kunt u het niet betalen.

Stop met jezelf te vertellen dat je het kunt en dat je het zult terugbetalen met het volgende salaris.

Bepaal je waarden, maak onderscheid tussen behoeften en wensen, en reserveer dan geld in je budget om te sparen voor die dingen die belangrijk voor je zijn.

We zijn net terug van een geweldige vakantie in Hawaï. Ik kan je niet vertellen hoe geweldig het voelde om alles contant te betalen, en ik weet dat ik het de komende zes maanden niet zal afbetalen.

Waarschuwingsbord #6: uw huisvestingskosten verbruiken te veel inkomsten

Doorgaans is het de verantwoordelijkheid van een bank om u alleen te lenen wat u zich kunt veroorloven. In werkelijkheid zal een geldschieter u meer laten lenen dan u daadwerkelijk aankunt.

Als uw hypotheekbetaling meer dan 25% van uw maandelijkse nettoloon vereist, rekt u uzelf misschien te dun uit . Overweeg de andere waarschuwingssignalen op deze lijst om te bepalen of dit op u van toepassing is. Kunt u nog sparen voor noodgevallen en pensioen? Bouwt u creditcardschuld op? Bent u niet in staat om al uw uitgaven contant te betalen?

U kunt uw hypotheeklasten mogelijk aanzienlijk verlagen door te herfinancieren tegen een lagere rente. Kijk rond en gebruik een online hypotheekcalculator om te zien of de kosten van herfinanciering de besparingen waard zijn.

Waarschuwingsbord #7: je hebt een lage kredietscore

Als uw schuld-inkomenratio te hoog is, of als u te laat bent geweest met het aflossen van schulden, zal uw kredietscore eronder lijden. Dit is een zeker teken dat u boven uw stand leeft.

Een score die onder het gemiddelde ligt (ongeveer 700) zal het voor u moeilijk maken om extra krediet te krijgen wanneer het de enige optie.

Neem de tijd om controleer uw kredietrapport om erachter te komen waarom uw score is verlaagd. U kunt een gratis kredietrapport krijgen op AnnualCreditReport.com.

Hoe te leven onder uw middelen en toch tevreden zijn

Als u al een tijdje worstelt met te hoge uitgaven, dan ;ben waarschijnlijk gewend aan een bepaalde levensstijl die je niet echt kunt betalen.

Jezelf bestedingsgrenzen geven en uitgestelde bevrediging oefenen lijkt misschien alsof je je hebt aangemeld om jezelf al het plezier in het leven te ontnemen.

Maar dat hoeft niet zo te zijn manier!

Als je eenmaal begrijpt hoe je binnen je mogelijkheden kunt leven – en toch tevreden kunt zijn – heb je de sleutel tot financiële vrijheid onder de knie.

En als u een plek kunt bereiken waar u consequent onder uw middelen leeft, ontdekt u het geheim van het creëren van rijkdom.

Leren hoe u tevreden kunt zijn met wat u hebt, is als een spier die u na verloop van tijd kan versterken. In het begin zul je je zwak voelen en in de verleiding komen om impulsief te kopen.

Maar als je deze 5 gewoonten oefent die hieronder worden vermeld, vergroot je je vermogen om die verleidingen te weerstaan, omdat je ;heb een bepaald niveau van tevredenheid in je leven bereikt.

Wees tevreden Tip #1: Oefen dankbaarheid

Dankbaarheid is een houding. Het is niet afhankelijk van omstandigheden of relaties of geld of zelfs emoties.

*Jij* bepaalt hoe dankbaar je bent voor de mensen en dingen in je leven. En hoe meer je ervoor kiest om dankbaar te zijn, hoe dankbaarder je wordt.

Waardering hebben voor wat je hebt – ongeacht hoeveel of hoe weinig – leidt tot een diep niveau van tevredenheid dat kan ondersteunen u bij elke tegenslag.

Met andere woorden, een dankbaar hart is de deur naar een tevreden geest.

Je kunt beginnen met het oefenen van dankbaarheid door je bewust te zijn van hoe immens gezegend je bent met de geschenken die je misschien als vanzelfsprekend beschouwt:

<

 • de lucht die je inademt
 • het dak boven je hoofd
 • het eten op tafel
 • de persoon met wie je getrouwd bent
 • de baan die je bekleedt
 • de auto waarin je rijdt
 • het vermogen dat je hebt om te spreken, te bewegen en te denken
 • Als je bedenkt dat al deze gaven in een oogwenk verloren kunnen gaan, dat geen van hen gegarandeerd is, beginnen je prioriteiten te verschuiven. Uw focus ligt op wat zich voor u bevindt, in plaats van op wat zich buiten uw bereik bevindt.

  Een nuttige gewoonte is om een ​​dankbaarheidsdagboek bij te houden, waar u noteer uw dank en waardering en blijf verbonden met de zegeningen die u elke dag ervaart.

  Begin een dieper gevoel van dankbaarheid in uw leven te ontwikkelen, en u zult merken dat u ook een grotere mate van vrede en tevredenheid ook.

  Be Content Tip #2: verander je perspectief

  Geld maakt niet gelukkig. Maar het is zeker leuk om het soms te proberen, toch?

  Naarmate ik ouder word, is het kopen van spullen op de tweede plaats komen te staan ​​ten opzichte van het verzamelen van ervaringen. Koffie drinken met een vriend, naar een bijbelstudie gaan, een grappige film streamen met mijn kinderen.

  Ik realiseer me dat Ik heb niet meer dingen nodig om me beter te voelen. Ik kan veel voldoening vinden in waar ik al mee gezegend ben, en meer vreugde creëren door relaties en me te concentreren op wat echt belangrijk voor me is.

  Nu , ben ik me meer bewust van waar ik mijn geld aan uitgeef. Wat voegt het toe aan mijn leven? Is het iets dat blijvend is? Deze vragen helpen me op het goede spoor te blijven met mijn waarden en tevreden te zijn.

  Wees tevreden Tip #3: Dien anderen

  Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat het focussen op de behoeften van anderen kunnen u helpen een meer vervullend leven te leiden.

  Als u iemand helpt die minder geluk heeft dan u, is de ontvanger van uw vrijgevigheid niet de enige die hiervan profiteert. In feite uw eigen welzijn kan de grootste voordelen ervaren door anderen in nood te dienen.

  Door je tijd en energie vrijwillig in te zetten om iemand anders te helpen, krijg je de kans om je eigen geluk en mentale gezondheid te vergroten.

  Dit kan het resultaat zijn van een groter gevoel van doelgerichtheid, meer fysieke activiteit of het deelnemen aan zinvolle sociale activiteiten. activiteiten.

  Wat u er ook uithaalt, het dienen van anderen die minder bedeeld zijn, kan u helpen een gezond perspectief in het leven te behouden. U vergroot uw bewustzijn van de behoeften in uw gemeenschap en vermindert de focus op uzelf.

  Als je ervoor kiest om je bezig te houden met hoe je kunt geven in plaats van met wat je kunt krijgen, zul je je meer tevreden voelen met wat je hebt.

  Als je worstelt met emotionele uitgaven en boven je stand leeft, zoek dan een organisatie die u kunt ondersteunen met uw tijd en energie.

  Het is een geweldige kans om een ​​verschil te maken in anderen’ levens – en verbeter die van jezelf.

  Wees content Tip #4: Stop met vergelijken

  Vergelijking is de dief van vreugde.

  Als je jezelf vergelijkt met anderen, heb je gemakkelijk het gevoel dat je niet voldoet. Dit kan leiden tot gevoelens van ontoereikendheid, afgunst en ontevredenheid.

  Deze negatieve emoties zijn vaak de oorzaak van te hoge uitgaven en verhoogde schulden.

  Een nuttige strategie is het opschrijven van een lijst met uw kernwaarden en stem vervolgens relevante financiële doelen daarop af.

  Als je de drang voelt om mevrouw Jones naast de deur bij te houden, haal dan deze lijst tevoorschijn om jezelf eraan te herinneren wat echt belangrijk voor je is.

  Jouw pad is jouw pad. Laat je niet afleiden door de weg die iemand anders inslaat.

  Doe je oogkleppen op en blijf toegewijd aan de prioriteiten die je voor je eigen leven hebt gekozen.

  >

  Als je je ogen afwendt van wat andere mensen hebben en gefocust blijft op je doelen, zul je tevreden zijn met de financiële keuzes die je maakt om ze te bereiken.

  Be Content Tip #5: Pas je mindset aan

  Praktische toepassingen zijn effectiever wanneer ze worden uitgevoerd met een positieve mindset.

  Met andere woorden, als u met succes onder uw stand wilt leven, moet u de stinkin’ denken.

  Jezelf afschilderen als een slachtoffer van zuinigheid zal alleen maar resulteren in wrok en ontevredenheid – die beide tegen je zullen werken als je onder je stand probeert te leven.

  Verruil in plaats daarvan de schaarste-mentaliteit voor een overvloedige mentaliteit door open te staan ​​voor nieuwe manieren om plezier te vinden en plezier te hebben.

  In plaats van bijvoorbeeld een vliegticket te betalen en op vakantie in een 5-sterrenhotel te verblijven, maak je een roadtrip en ga je kamperen .

  Als u van winkelen houdt, probeer dan tweedehands boetieks in plaats van een groot warenhuis. (Beter nog, ga elk weekend op schattenjacht tijdens garageverkopen.) Alleen omdat u probeert minder geld uit te geven, betekent niet dat u uzelf iets moet ontzeggen.

  U kunt nog steeds een comfortabel en bevredigend leven door een beetje creatief te zijn en open te staan ​​voor andere, minder dure opties.

  Als je het leuk vindt om manieren te vinden om plezier te hebben en toch geld te besparen, zul je tevreden zijn met onder je stand te leven .

  Geldhulpmiddelen om u te helpen onder uw stand te leven

  Minder uitgeven dan je verdient, komt eigenlijk neer op financiële discipline. U moet ervoor kiezen om onder uw stand te leven en vervolgens de stappen ondernemen om het te laten gebeuren.

  Er zijn echter enkele behoorlijk handige hulpmiddelen die dit een beetje gemakkelijker kunnen maken. Alle kleine beetjes helpen, toch?

  Hier zijn 3 geldhulpmiddelen om u te helpen onder uw stand te leven.

  Mint

  Mint is een gratis webgebaseerde tool waarmee u uw budget kunt bijhouden.

  U hebt toegang tot Mint via de website of mobiele budgetteringsapp. Het verbindt al uw bankrekeningen om u een persoonlijk en volledig financieel beeld te geven.

  Met Mint heeft u toegang tot maandelijkse rapporten en kunt u financiële doelen instellen.   U kunt ook waarschuwingen maken om u op de hoogte te stellen van vervaldatums, saldi en als u uw budget overschrijdt.

  Mint helpt u te weten hoeveel u uitgeeft en waar het naartoe gaat, zodat u onder uw stand kunt leven.

  Eikels

  Begin met het automatiseren van sparen met deze handige tool voor geldbeheer.

  Niet alleen “oogst” Acorns het wisselgeld tussen elke aankoop die u doet en de op één na hoogste dollar, het belegt dat wisselgeld vervolgens in een door u geselecteerde beleggingsportefeuille.

  Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om uw wisselgeld te maximaliseren en om te zetten in substantiële besparingen.

  Acorns heeft 3 betaalde abonnementen die variëren van $ 3 tot $ 5 per maand.

  Als je niet klaar bent om buiten je 401(k) te gaan en andere investeringsmogelijkheden te verkennen, probeer Acorns dan eens. U kunt uw voeten nat maken in het beleggingsspel met weinig risico.

  Trim

  Bijsnijdenhelpt u geld te besparen door uw financiële transacties te inspecteren om terugkerende uitgaven te vinden.

  Net als een persoonlijke abonnementsbewaker, Trim zal u op de hoogte stellen wanneer terugkerende uitgaven worden geïdentificeerd en u de mogelijkheid geven om ze te annuleren. Deze handige tool stelt zelfs de geabonneerde op de hoogte ten dienste van uw beslissing!

  Als u zich graag aanmeldt voor gratis proefversies, maar u bent slecht in annuleren voordat de maandelijkse kosten ingaan, helpt Trim u alert te blijven op deze onnodige kosten.

  >

  Waarom leven onder je middelen belangrijk is

  Ik heb je tot nu toe veel redenen gegeven waarom onder je stand leven een slimme financiële praktijk is. We kunnen ze allemaal samenvatten in één groot voordeel:  financiële vrijheid.

  Wat is financiële vrijheid?

  Wanneer u financiële vrijheid voor uzelf creëert, bouwt u aan zekerheid voor uw toekomst en uw gezin.

  Financiële vrijheid zorgt ervoor dat u tijdens uw pensionering uw financiële onafhankelijkheid behoudt.

  Financiële vrijheid stelt u in staat uw grootste dromen waar te maken.

  Financiële vrijheid geeft u controle over uw leven en zorgt voor financiële rust in plaats van financiële chaos.

  Kunt u zich voorstellen wat dit eruit zou zien in jouw leven? Bent u bereid vandaag kleine offers te brengen om later een groter voordeel te behalen?

  Je hoeft geen ellendig, achtergesteld leven te leiden om onder je stand te leven. U hoeft alleen maar uw prioriteiten te herschikken en betere geldgewoonten op te bouwen. Je kunt nog steeds het huis en de auto en de vakanties hebben – ze zien er misschien gewoon anders uit.

  Tot slot: waarom ik onder mijn middelen leef

  Een van de grootste lessen die ik heb geleerd door boven mijn stand te leven, is dat de extra kosten voor een beetje extra comfort wegen niet op tegen het vreselijke ongemak van schulden hebben.

  Geld uitgeven dat ik niet had voor iets dat ik wel had ;t hoeft nooit zwaarder te wegen dan dat gevoel van verliezer dat ik zou krijgen als ik het 6 maanden later nog moest afbetalen.

  Onder je stand leven vergt enige discipline, en een deel daarvan is gewoon goed worden in zeggen Nee. Uiteindelijk realiseerde ik me dat vreugde die ik met geleend geld heb opgedaan, uiteindelijk spijt wordt als de schuld langer duurt dan de ervaring.

  En nu mijn pensioen op de voorziene afstand ligt, ben ik me nog meer bewust geworden van hoe het gebrek aan zelfbeheersing in mijn jeugd kan mijn levensstandaard op oudere leeftijd beïnvloeden.

  Als gevolg hiervan ben ik er heel goed in geworden mezelf het comfort te ontzeggen waar ik me vroeger aan overgaf. #8217;heb geleerd te pauzeren … te overwegen … en weg te lopen.

  En weet je wat? Zo erg is het niet. Ik maak het eigenlijk elke keer weer mee.

  Het leuke is dat hoe meer ik verstandige beslissingen neem met mijn geld, hoe gemakkelijker het is om nee te zeggen.

  Bij elke keuze die me een beetje dichter bij mijn financiële doelen brengt, voel ik me meer tevreden met mijn huidige omstandigheden. Ik weet dat de offers die ik in het heden breng, het pensioen zullen creëren waar ik in de toekomst van droom.

  Als je tevreden bent, voel je niet de behoefte om te vergelijken. Dan maak je je geen zorgen over hoe anderen hun geld uitgeven, omdat je gefocust bent op je eigen prioriteiten.

  Dus, ik moedig je aan om dankbaarheid te oefenen, anderen te dienen en verbonden te blijven aan je waarden. Krijg een budget dat voor u werkt, zodat u een bestedingsplan kunt volgen dat past bij uw gezinsinkomen. U kunt het zelfs leuk maken om rijkdom op te bouwen door een geldbesparende uitdaging aan te gaan.

  U *kunt* leren hoe u binnen uw mogelijkheden kunt leven en toch tevreden kunt zijn. En als je dat eenmaal doet, ligt financiële vrijheid voor de deur.

  Plaats een reactie