21 GRATIS online cursussen over persoonlijke financiën

Een van de grootste redenen want de ongelijkheid in rijkdom in de VS is het gebrek aan opleiding in persoonlijke financiën.  Dit is volgens Robert Kiyosaki, auteur van Rich Dad, Poor Dad, een van de bestverkochte boeken over persoonlijke financiën aller tijden.

Once lang geleden, nog maar een paar decennia geleden, moesten mensen vertrouwen op financiële professionals en een beperkt aantal boeken om te leren over onderwerpen als budgettering, beleggen en pensioenplanning .

Voor velen leek het uitzoeken van de verschillende componenten van persoonlijke financiën te complex en te intimiderend.

Tegenwoordig heeft internet enorm geholpen om het speelveld gelijk te trekken.  Er zijn duizenden bronnen online om u te helpen meer te leren over geldbeheer, en vele zijn gratis!

In de post van vandaag deel ik een lijst met 21 gratis online persoonlijke financiële cursussen. Klik gewoon op de titel van de cursus om direct naar de site te gaan en meld u aan om te beginnen met leren.

Nu heeft u geen excuus meer om *geen* geldmeester te zijn!

1.  Credit.org Personal Finance Education

Deze site biedt acht gratis lessen over persoonlijke financiën, waaronder “Understanding Your Kredietrapport” en “Een begroting maken”.

Op de website staat dat al hun online cursussen gratis en 24 uur per dag beschikbaar zijn. 7. Registreren is niet nodig.

U moet uw e-mailadres opgeven als u hun optionele “Document of Achievement” wilt ontvangen.

MEER INFORMATIE

2. CashCourse Real-Life Money Guide

Hoewel deze site is bedoeld om studenten te helpen controle te krijgen over hun financiën, kunt u zich registreren als “Andere leerling” om toegang te krijgen tot verschillende cursussen over veel financiële onderwerpen.

Er zijn ook financiële tools zoals werkbladen en een Budget Wizard, een dashboard om bij te houden uw voortgang en een grote verzameling vragen beantwoord door financiële experts.

Vereist het maken van een gratis account.

MEER INFORMATIE

3.  College in Colorado Money 101

Deze site is gemaakt door het Colorado Department of Higher Education en biedt een leerplan voor financiële geletterdheid ontworpen voor tieners, studenten en volwassenen.

De “cursuscatalogus” is onderverdeeld in tien verschillende onderwerpen, waaronder geldbeheer, sparen & investeren, en onder andere betalen voor college.

U kunt hun tools en bronnen gebruiken als gast, maar als u een gratis account aanmaakt, wordt uw werk opgeslagen terwijl u bezig bent via de cursus.

MEER INFORMATIE

4. Purdue University's Planning voor een veilig pensioen

Deze cursus is speciaal bedoeld om mensen te helpen bij het plannen van hun pensioen en wordt geleverd door de landbouwafdeling van Purdue University.

Er zijn tien modules, evenals een gids die u kunt downloaden en afdrukken terwijl u werkt via hen.

Enkele van de vele onderwerpen zijn onder meerkosten bij pensionering, sociale zekerheid, Medicare & gezondheidsvoordelen, en Individuele pensioenrekeningen. 

Er is ook een pagina met links naar verschillende financiële websites.  Geen registratie vereist.

MEER INFORMATIE

5.  Khan Academy Persoonlijke financiën

Ik hou van Khan Academy!  Deze site heeft me enorm geholpen toen ik studeerde voor mijn master in het onderwijzen van secundaire wiskunde.

Ze bieden ook een cursus in persoonlijke financiën, opgesplitst in 10 verschillende onderwerpen.

Naast de typische persoonlijke financiële onderwerpen, omvat deze cursus ook huisvesting, autokosten en belastingen.

Khan Academy geeft cursussen met video, dus als je liever lessen bekijkt in plaats van ze te lezen, moet je deze eens bekijken!

U heeft geen account nodig, maar als u een gratis account aanmaakt, wordt uw ervaring persoonlijker en wordt uw voortgang opgeslagen.

MEER INFORMATIE

6.  Smart About Money

Smart About Money is een gratis hulpmiddel van de National Endowment of Financial Education.

De site biedt cursussen over persoonlijke financiën, artikelen, rekenmachines en tips om u te helpen een beter geldbeheer te ontwikkelen.

Er zijn acht categorieën variërend van de basisprincipes van geld tot het creëren van een pensioen plan.

Met een gratis account kunt u bladwijzers, budgetten en quizresultaten opslaan.

MEER INFORMATIE

7.  edX.org Personal Finance cursus

Dit is weer een gratis online cursus aangeboden door Purdue University.

Dit cursus leert u de basisprincipes van aandelenmarkten en beleggingen, hoe verzekeringen werken en nog veel meer.

Het wordt gehost door de educatieve website edX.org en vereist het aanmaken van een gratis account .

MEER INFORMATIE

8.  Alison.com Financial Literacy-cursus

Financial Literacy omvat een breed scala aan informatie over persoonlijk financieel beheer – In totaal 106 onderwerpen!

Er zijn modulequizzen om uw kennis te testen in deze videogebaseerde cursus.

Gehost door de educatieve website Alison.com, is een gratis accountregistratie vereist om toegang te krijgen tot de cursus.

MEER INFORMATIE

9. Missouri State University: Persoonlijke financiën

Deze cursus is gemaakt door de Missouri State University en leidt je door de studie van persoonlijke financiële onderwerpen vanuit het perspectief van de consument en de samenleving.

Je leert meer over onderwerpen als verzekeringsprincipes, persoonlijk sparen, basisprincipes van beleggen en pensioenplanning.

Dit is een audiocursus en is alleen beschikbaar in de iTunes U-app op iPhone- of iPad-apparaten. >

(*UPDATE* – bekijk de YouTube-versie voor deze cursus als je een visuele leerling bent!)

MEER INFORMATIE

10.  Utah State University:  Verandering is zinvol

De afdeling Extension van de Utah State University biedt deze gratis cursus persoonlijke financiën aan.

Er zijn vier secties, waaronderSchuld Elimination, Credit 101, Budgeting Basics, enGeorganiseerd.  

Er zijn werkboeken die u voor elke sectie kunt downloaden en afdrukken.

Voor deze cursus ben je zowel de “presentator” en de “deelnemer”.  Voor elk moet u een kort formulier invullen met uw naam, e-mailadres, organisatie en staat.

U moet elk veld invullen om toegang te krijgen tot het curriculum en de materialen, dus voor de organisatie hoeft u alleen maar “[uw achternaam]  huishouden”.

MEER INFORMATIE

11.  Finance 102 van Study.com: Personal Finance

Deze gratis cursus over persoonlijke financiën, georganiseerd door Study.com, bevat deskundige instructie en zelfevaluatiequizzen.

De 81 lessen zijn videogebaseerd en beslaan 11 verschillende hoofdstukken, waaronder titels als Personal Taxes, Interest Rate Types, and Planning for Major Purchases

Er is ook een betaalde versie als je studiepunten wilt ontvangen. Ik hoefde me niet aan te melden voor een gratis account om toegang te krijgen tot het curriculum, maar als ik er een heb, zal het waarschijnlijk een meer persoonlijke ervaring opleveren.

MEER INFORMATIE

12.  Open Universiteit: Mijn geld beheren

De Open Universiteit heeft deze gratis cursus persoonlijke financiën op introductieniveau gegeven, zodat u kunt leren beter met uw geld omgaan.

De cursus in uw eigen tempo is georganiseerd in een curriculum van 8 weken en bevat onderwerpen als Uitgaven & Budgettering, Sparen & Beleggingen, pensioenen,en verzekeringen.  

Er zijn ook downloadbare bronnen om uw leerproces te ondersteunen.

U moet zich aanmelden voor een gratis account om toegang te krijgen tot alle cursusactiviteiten, maar hiermee kunt u ook uw voortgang volgen en een verklaring van deelname ontvangen.

MEER INFORMATIE

13.  CNN Geld:  Money Essentials

Deze gratis bron van CNN Money is opgezet als een informatieportaal over persoonlijke financiën, waar u 7 verschillende categorieën met verschillende onderwerpen.

Lees meer over verzekeren, beleggen en pensioenplanning zonder dat u een account hoeft aan te maken.

Deze korte, gemakkelijk te lezen artikelen zijn perfect voor de persoon die concepten nodig heeft die in gewoon Engels zijn geschreven.

MEER INFORMATIE

14.  Mijn financiële doelen online lessen

Deze gratis online lessen worden verzorgd door American Financial Solutions, een organisatie voor persoonlijk financieel advies.

Er zijn tien “klassen” om uit te kiezen, zoalsInleiding tot beleggen, Financiële doelen stellenen Kredietrapporten begrijpen.

Elke les krijgt een <video, downloadbare bronnen en een korte quiz om uw kennis te testen.

U moet zich aanmelden voor een gratis account.

MEER INFORMATIE

15.  Duke Universiteit: Gedragsfinanciering

Deze cursus over gedragsfinanciering wordt aangeboden door Duke University.

Het doel van de cursus is u te helpen financiële besluitvormingsfouten beter te begrijpen diekunnen worden vermeden.

U leert hoe u maak betere financiële keuzes en verbeter uw uitgaven-, spaar- en investeringsbeslissingen voor de toekomst.

De syllabus is onderverdeeld in 3 weken studie, elk met video's, lezingen en oefenen oefeningen.

De cursus wordt gehost door de educatieve website Coursera, maar ik hoefde me niet aan te melden voor een account om toegang te krijgen tot de materialen.

MEER INFORMATIE

16.  edX.org: Investeren in jezelf

In deze gratis online cursus van Wellesley College leer je “<denk financieel na over investeren in jezelf en je toekomst“.

Je leert hoe je financiële basisprincipes kunt toepassen op persoonlijke financiële beslissingen , en hoe u de kosten en baten van de meeste van uw levensbeslissingen kunt analyseren.

De cursus is in uw eigen tempo, met lessen verdeeld over 7 weken en 5 modules.  Het wordt gehost op edX.org, waar u een gratis account moet aanmaken.

MEER INFORMATIE

17.  MRUniversity: geldvaardigheden

Aangeboden door Marginal Revolution University, wiens missie het is om 'iedereen, overal en gratis' economisch onderwijs van wereldklasse te bieden.

Onderwerpen waarover u zult leren, zijn onder meer hoe u uw geld kunt investeren, of u nu huurt of koopt, en zelfs welk carrièrepad het beste bij u past.

De cursus is onderverdeeld in vier modules: beleggen, onroerend goed, carrière en sparen.

Er zijn 10 video's met oefeningen om je door het curriculum te leiden, en registratie is niet vereist.

MEER INFORMATIE

18.  MoneySKILL.org

Deze basiscursus geldbeheer aangeboden door MoneySKILL omvat vijf modules, waaronder onderwerpen als inkomen, uitgaven, en tegoed.

Er is een pre-test en een post-test om uw kennis te meten en er wordt een rekenmachine meegeleverd.

U moet zich aanmelden voor een gratis account.

MEER INFORMATIE

19.  Hoe u de controle over uw financiën krijgt van Udemy

(*UPDATE*: Helaas wordt deze cursus niet meer gratis aangeboden. Op het moment van dit bijgewerkte bericht is er een vergoeding van $ 11,99 om u aan te melden.)

Udemy heeft verschillende cursussen over persoonlijke financiën om uit te kiezen, maar de meeste kosten collegegeld.

Deze cursus omvat inkomenstoewijzing, schuldaflossing en sparen & investeringsstrategieën.

Met 3,5 uur aan video, 8 artikelen en 13 downloadbare bronnen, leert u hoe u een complete strategie kunt creëren om financiële vrijheid te bereiken.

Je moet een gratis Udemy-account aanmaken om toegang te krijgen tot de cursus.

MEER INFORMATIE

20.  Het pad van Skillshare naar een solide financiële basis

Skillshare biedt deze korte online cursus om u te helpen financiële stabiliteit en vrijheid ontwikkelen.

Tien video's behandelen 24 minuten aan financiële onderwerpen, zoals planning, krediet en obstakels.

De zeven bepalende stappen van de cursus helpen u uw financiën te verstevigen en obstakels op uw financiële reis te overwinnen.

U moet een gratis Skillshare-account maken om toegang te krijgen tot de cursus.

MEER INFORMATIE

21.  Universiteit van Florida: Persoonlijk & Financiële planning voor het gezin

Deze cursus, gemaakt door de Universiteit van Florida en gehost door Coursera, behandelt kritieke onderwerpen op het gebied van persoonlijk financieel beheer, zoals < sterke>basisbeginselen van de inkomstenbelasting en een goede kredietwaardigheid behouden.

De syllabus is georganiseerd in 8 weken studie met behulp van video's, lezingen en quizzen.

Je kunt je gratis inschrijven door een Coursera-account aan te maken.

MEER INFORMATIE

Kies een gratis cursus persoonlijke financiën en ga aan de slag

Als je bent zoals de meesten, dan heb je op school waarschijnlijk niets geleerd over slim geldbeheer. En misschien hebben je ouders nooit belangrijke financiële lessen met je gedeeld voordat je uit huis ging.

Maar dat betekent niet dat je nu niet in jezelf kunt investeren en word beter opgeleid in het beheren van uw eigen geld.

Niemand geeft meer om uw financiën dan u, dus neem het initiatief om meer kennis op te doen over financiële onderwerpenzodat u verstandige en weloverwogen beslissingen kunt nemen.

Met de overvloed aan informatie online, is het gemakkelijk om een ​​beetje overweldigd te raken door waar te beginnen.  Denk er niet te lang over na.

Kies gewoon een van de gratis personal finance-lessen die in dit bericht worden vermeld en ga aan de slag.

Ben Franklin eens zei: “Een investering in kennis betaalt de beste rente.”  

U hoeft niet op anderen te vertrouwen om u te vertellen hoe u met uw geld moet omgaan. Neem de tijd om jezelf te onderwijzen en je zult er jarenlang de vruchten van plukken.

Andere berichten waarin je mogelijk geïnteresseerd bent:

  • Hoe u $ 5000 in een jaar kunt besparen
  • 11 effectieve manieren om gemotiveerd te blijven met uw doelen
  • Het doel van een budget:  17 krachtige voordelen
  • 3 slimme redenen om spaargeld boven schulden te stellen
  • Hoe te leven van het inkomen van vorige maand (en waarom u dat zou moeten doen)
  • 14 (meestal gratis) online tools voor geldbeheer
  • Hoe u binnen uw mogelijkheden kunt leven (en toch tevreden kunt zijn)
  • <Financiële gezondheidscontrole: 7 stappen om uw fiscale welzijn te stimuleren
  • Hoe u aan schulden kunt ontsnappen met een doe-het-zelf schuldbeheersplan
  • De Zero-Sum Budget Resource Guide

Wil je dit bericht onthouden voor later? Pin het op je favoriete Pinterest-bord!

21 GRATIS online cursussen over persoonlijke financiën

 

Plaats een reactie