21 Krachtige voordelen van de mentaliteit van kwaliteit boven kwantiteit

Beschouw je jezelf als een persoon die kwaliteit verkiest boven kwantiteit? Als je het niet zeker weet, kijk dan gewoon om je heen.

Misschien zie je een opgeruimde ruimte met een paar waardevolle bezittingen. Of je kijkt om je heen en krijgt mogelijk een gevoel van wanorde als je stapels boeken, stapels kleding of een verzameling met stof bedekte snuisterijen ziet.

Het is gemakkelijk om herken de persoon die een filosofie van kwaliteit boven kwantiteit volgt, omdat dit wordt weerspiegeld in hun omgeving. 

Naarmate ik ouder werd, ben ik het gaan waarderen om meer uit te geven aan iets dat lang meegaat, in plaats van voor de goedkoopste optie te gaan. Ik heb geleerd dat het kopen van één hoogwaardige, duurdere aankoop op de lange termijn beter is dan meerdere, goedkopere vervangingen te moeten kopen.

Klinkt logisch, toch? En toch blijven veel mensen steken op het betalen van de laagste prijs.

Het gaat echter niet alleen om bezittingen. Het is ook een mentaliteit die doordringt in elk gebied van een bewust leven.

Van bezittingen tot hobby's tot relaties, de filosofie van kwaliteit versus kwantiteit kan uw leven vereenvoudigen en u helpen betere beslissingen te nemen.

In dit bericht gaan we in op wat de mentaliteit en levensstijl op kwaliteit boven kwantiteit betekent, hoe het eruit ziet, de voordelen ervan en hoe je het in je eigen leven kunt oefenen. Je leert hoe het concept kwaliteit boven kwantiteit een leven van hoge kwaliteit kan creëren en je kan helpen ontdekken wat je echt waardeert.

Contents

Wat betekent kwaliteit boven kwantiteit?

De betekenis van de uitdrukking “kwaliteit boven kwantiteit” lijkt vanzelfsprekend. Als we echter beter kijken, gaat het veel dieper dan wat we aan de oppervlakte zien.

Meestal passen we dit idee toe op dingen die we kunnen kopen. Wanneer iemand dit principe gebruikt met zijn bestedingspatroon, betekent dit simpelweg dat een persoon bereid is meer uit te geven aan een duurder kwaliteitsartikel dan een goedkopere aankoop te doen die eerder moet worden vervangen.

Het kan ook betekenen dat iemand tevreden is met één item van hoge kwaliteit en geen 5 goedkopere items nodig heeft. Het is de “waarde boven volume” vooruitzichten. Dit kan betrekking hebben op iemands garderobe, elektronica, gadgets, gereedschap, enz.

De mentaliteit van kwaliteit boven kwantiteit kan echter ook worden toegepast op andere gebieden van het dagelijks leven . Hier zijn een paar voorbeelden:

 • Geloven dat het hebben van een paar hechte vriendschappen meer voldoening geeft dan veel kennissen.
 • Denken dat een expert zijn in een of twee vaardigheden beter is dan voldoende zijn voor meerdere.
 • Begrijpen dat u minder tijd kunt besteden aan een taak en betere resultaten kunt behalen dan meer tijd te verbruiken.
 • Vullen met kleinere porties voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen in plaats van zich te vullen met junkfood dat minder vullend is
 • li>

Elk van deze overtuigingen leidt tot een zinvoller, bevredigender en bewuster leven. 

En hoewel het concept vaak wordt geassocieerd met het minimalistische leven, doe je dat niet ;t hoeft minimalisme te beoefenen om dit principe te waarderen. Echter, uw leven zal waarschijnlijk veel eenvoudiger zijn als u dit principe toepast in uw dagelijkse beslissingen.

Deze filosofie betekent ook niet dat u meer geld moet uitgeven om een ​​hogere kwaliteit te hebben. Het betekent alleen dat u bewuster bent met het uitgeven van uw dollars aan aankopen die zinvol en goed gemaakt zijn. 

Is kwaliteit beter dan kwantiteit?

Voor de meeste mensen is levenservaring de enige manier om te leren als het kiezen van kwaliteit versus kwantiteit beter is. 

Als jongere is het gemakkelijk om te geloven dat meer hebben een symbool van succes is . Je geeft je geld uit aan het aanschaffen van veel spullen omdat je denkt dat het voldoening in het leven zal brengen. Of je bouwt een druk sociaal leven op met de gedachte dat het voldoening zal geven.

Naarmate je ouder wordt, realiseer je je dat veel dingen waarin je je tijd of geld hebt geïnvesteerd, nooit iets opleverden. Je hebt uiteindelijk het meeste weggegeven, of je hebt nooit diepe relaties gemaakt.

Dit is wanneer je begrijpt dat kwaliteit beter is dan kwantiteit. Je ontwikkelt een sterk begrip van wat brengt echte betekenis en vreugde in je leven. En je geeft er minder om om bij te blijven met de zoektocht van alle anderen om de winnaar te zijn met het meeste.

Een manier om hierover na te denken, is door je voor te stellen dat je huis afbrandt. Wat zou je willen besparen? Jouw familie. Uw huisdieren. Uw erfstukken misschien. Misschien zijn je fotoalbums gevuld met herinneringen uit het verleden. Het is omdat dit de dingen zijn die uw kwaliteit van leven verhogen. Ze zijn wat je echt waardeert.

Als je het gevoel hebt dat je dagelijkse leven te druk en te rommelig is, stel je misschien kwantiteit boven kwaliteit. Als je omringd bent met dingen en mensen en je toch onvervuld voelt, moet je misschien iets veranderen.

Laten we het hebben over enkele redenen waarom je een mentaliteit van kwaliteit boven kwantiteit zou moeten kiezen, en hoe je dat kunt doen gebeuren.

Waarom het belangrijk is om kwaliteit boven kwantiteit te kiezen

Ik heb vaak gedacht dat meer beter was. Meer opties, meer kleding, meer vriendschappen. Ik ben me echter gaan realiseren dat minder eigenlijk meer voldoening kan geven – zolang ik verstandig kies.

De sleutel tot het maken van verstandige keuzes is weten wat u echt waardeert. Om je bewust te zijn van waar je echte vreugde in vindt. Om je volledig te realiseren wat een diepe betekenis in je leven brengt.

Daarom is het zo belangrijk om te focussen op kwaliteit boven kwantiteit – zelfs levensveranderend. U weet precies wat uw prioriteiten zijn. Je zult gefocust zijn op wat echte waarde in je leven brengt. Je zult meer vrede, een gelukkiger leven en meer bevredigende relaties ervaren.

Als je nog niet overtuigd bent, wil ik je een paar voorbeelden geven hoe het eruit ziet om kwaliteit boven kwantiteit te kiezen.

Voorbeelden van het gebruik van het principe kwaliteit boven kwantiteit

Het is gemakkelijk om terug te kijken op het leven en die te identificeren kwaliteitservaringen die je hebt gehad, relaties die je hebt gesloten en aankopen die je hebt gedaan. Je herinnert je ze omdat ze betekenisvol voor je waren. Ze inspireerden je, lieten je huilen of lachen, of veranderden zelfs je leven.

Tenzij u er echter doelgericht mee omgaat, zult u er niet noodzakelijkerwijs aan denken om bij uw toekomstige beslissingen kwaliteit boven kwantiteit te verkiezen. Misschien vind je het moeilijk om te zien hoe het op veel gebieden van het leven van toepassing kan zijn.

Ik zal een paar voorbeelden voor je schetsen, zodat je een idee hebt van hoe de mentaliteit van kwaliteit boven kwantiteit kan worden gebruikt onder verschillende omstandigheden:

 • Hogere prijzen betalen voor een paar kledingstukken van hoge kwaliteit, in plaats van geld uit te geven aan verschillende goedkopere artikelen
 • Goed gemaakte schoenen kopen die jaren meegaan, in plaats van een goedkoop paar dat misschien een paar maanden meegaat (Ik ben hier schuldig aan!)
 • Het eten van voedzaam voedsel dat je met minder zal vullen, in plaats van te veel junkfood te eten
 • Diep investeren in een paar kwaliteitsvolle vriendschappen , in plaats van gewoon een sociale vlinder te zijn met veel oppervlakkige kennissen
 • Je inspanningen concentreren op het beheersen van een of twee vaardigheden, in plaats van een 'manusje van alles maar meester van niemand' te zijn.
 • Een essay schrijven dat direct en beknopt is, in plaats van een bosje “pluizen” woorden die niets van waarde toevoegen aan de inhoud
 • Eén goed geschreven boek bezitten dat je keer op keer wilt lezen, in plaats van je over te geven aan een oneindige reeks romantische romans
 • Gebruik een korte, intensieve training in plaats van uren op de loopband te staan
 • Je kleinkinderen een of twee goed gemaakte cadeaus geven voor Kerstmis die ze zullen koesteren tot in hun volwassenheid, in plaats van een heleboel goedkoop speelgoed te kopen dat ze voor december kapot gaan. koop goedkope elektronica die vaak moet worden vervangen, in plaats van te investeren in hoogwaardige artikelen die tientallen jaren meegaan
 • Je huis decoreren met een paar zinvolle en goed geplaatste souvenirs, in plaats van je planken vol te proppen met nietszeggende items die je in de uitverkoop hebt gekocht
 • Uw kinderen een paar principes bijbrengen die hen helpen bij het nemen van beslissingen, in plaats van te proberen ze alle goede en slechte dingen te leren. succesvolle verandering tegelijk

Dit zijn allemaal voorbeelden die laten zien hoe het kiezen van kwaliteit boven kwantiteit neerkomt op prioriteit geven aan wat je waardeert en elimineren wat je niet waardeert. 

Dit is niet altijd gemakkelijk, vooral als je je hele leven hebt gedacht dat meer beter is.

Je moet gedisciplineerd zijn met hoe je je geld uitgeeft. Je zou activiteiten of relaties moeten schrappen die niet zo bevredigend zijn. Door deze opofferingen vraag je je misschien af ​​of de voordelen opwegen tegen de inspanningen. 

Laat me 21 redenen schetsen waarom een ​​levensstijl van kwaliteit boven kwantiteit de moeite waard is om in je leven toe te passen. 

21 redenen om een ​​mentaliteit van kwaliteit boven kwantiteit te hebben

Er zijn veel redenen om kwaliteit boven kwantiteit te verkiezen, en ik zal bespreek ze in dit gedeelte. Al met al helpt deze mentaliteit je om je te concentreren op je waarden, een dieper niveau van betekenis te ervaren, bewustere beslissingen te nemen en je leven te vereenvoudigen.

Laten we het nog eens bekijken een paar redenen waarom het toepassen van het concept kwaliteit versus kwantiteit op uw financiën, relaties en ervaringen u daadwerkelijk kan helpen meer te bereiken met minder.

1. Kwaliteit leidt tot een zinvoller leven

Of het nu gaat om relaties, aankopen of hoe u uw huis inricht, <kiezen om kwaliteitsbeslissingen te nemen kan een diepe betekenis geven aan uw dagelijks leven. En deze betekenis staat voor altijd in je geheugen gegrift als levenslange herinneringen.

Als je bijvoorbeeld terugdenkt aan alle cadeaus die je ooit hebt gekregen voor je verjaardag of Kerstmis, zijn er waarschijnlijk maar weinig die je met genegenheid herinnert. Misschien was het een handgemaakt geschenk of een item dat je jarenlang hebt gebruikt en bewaard. De rest werd waarschijnlijk een tijdje gebruikt of genoten, maar je herinnert je ze niet omdat ze geen betekenis hadden.

Toen ik zwanger was van mijn dochter, gaf een vrouw die ik nauwelijks kende me een geschenkmand. Er zaten verschillende items in de mand, maar het enige dat ik me herinner is een schattig klein roze konijntje. Dit komt omdat mijn dochter, die nu 21 is, dat konijn nog steeds op haar bed heeft liggen. Ik heb zelden een knuffel voor haar gekocht toen ze klein was, omdat ze zoveel van haar konijn hield.

2. Kwaliteit inspireert tot dankbaarheid

Het nemen van kwaliteitsbeslissingen vereist vaak opoffering, investeringen en bedachtzaamheid. Ze zijn niet lichtvaardig of zonder veel aandacht gemaakt. Met als resultaat ze koesteren een waardering die ongewoon is bij impulsieve beslissingen.

De intentie die nodig is om een ​​kwaliteitskeuze te maken, zal je inspireren om dankbaarder te zijn voor wat je hebt. Je zult de relaties en de dingen die je met aandacht in je leven hebt opgenomen waarderen, omdat je weet dat ze zoveel andere beschikbare opties uitsluiten.

3. Kwaliteit vereist intentie

Als mens kan onze natuurlijke neiging zijn om meer boven beter te kiezen. Dit betekent dat we impulsieve beslissingen kunnen nemen om het gevoel te hebben dat we genoeg hebben.

Kiezen voor kwaliteit vereist een niveau van bewustzijn waarmee je controle hebt over die impulsen. Jij bent dat ook. niet langer gedreven door emotie, maar in plaats daarvan door waarden.

Dit alles leidt tot meer intentie in je leven en het nemen van doelgerichte beslissingen die aansluiten bij je prioriteiten.

4. Kwaliteit zorgt voor een lange levensduur

Dit is een van de meer praktische voordelen van het kiezen van kwaliteit boven kwantiteit. Aankopen die goed gemaakt zijn, hebben waarschijnlijk een hoger prijskaartje, maar u verwacht dat ze langer meegaan.

Vroeger kocht ik meubels van spaanplaat en goedkope schoenen omdat ik het extra geld niet wilde uitgeven aan duurdere opties. Ik concentreerde me alleen op het betalen van de laagste prijs, in plaats van het krijgen van de grootste waarde.

Tegenwoordig geef ik graag twee of drie keer zoveel omdat ik heb geleerd dat kwaliteitsproducten mij vele jaren goed van dienst zijn geweest.

Hetzelfde geldt voor mensen. Helaas zijn er vrienden die niet veel toevoegen aan je levenskwaliteit. Misschien zijn ze negatief of jaloers, en word je niet aangemoedigd als je bij hen in de buurt bent. Het is prima om jezelf te bevrijden van deze relaties. Concentreer u op degenen die kwaliteitsvrienden zijn, die er voor u zijn en u steunen. Dat zijn de kwaliteitsmensen die er nog zullen zijn als je oud wordt.

5. Kwaliteit ondersteunt duurzaamheid

Het is een feit: kwaliteitsproducten gemaakt van betere materialen gaan gewoon langer mee. Ze zijn gebouwd om lang mee te gaan en je zorgt er beter voor. Dit betekent dat ze minder vaak worden weggegooid en minder op de vuilnisbelt terechtkomen.

Kwaliteitsartikelen zijn meestal ook de moeite waard om te repareren. Als een duur horloge niet meer werkt, is de kans groter dat de eigenaar het laat repareren in plaats van het in de prullenbak te gooien. 

Dit helpt enorm bij het beperken van afval in het milieu, wat helpt om de klimaatcrisis te verminderen, een positievere impact te hebben op dieren in het wild en beter is voor onze eigen gezondheid.

6. Kwaliteit helpt om te vereenvoudigen

Als u ervoor kiest kwaliteit boven kwantiteit te verkiezen, bent u tevreden met minder.

Dit resulteert in minder rommel in uw huis en minder afleiding in uw leven.

U hoeft minder dingen schoon te maken en te onderhouden. Je hebt meer ruimte om je heen, wat een gevoel van rust en vrede kan bevorderen. U kunt sneller beslissingen nemen omdat u minder keuzes heeft.

Dit alles zorgt voor een eenvoudiger leven waardoor u zich kunt concentreren op die dingen die echt waarde voor u hebben.

7 . Kwaliteit bespaart tijd

Een leven opbouwen op basis van kwaliteitskeuzes kan u daadwerkelijk tijd besparen.

De kwaliteitsaankopen je make-up gaat lang mee, waardoor je tijd bespaart om op zoek te gaan naar vervangingen.

Als u zich volledig bewust bent van wat u waardeert, bespaart u de tijd die nodig is om te blijven zoeken naar nieuwe dingen waarvan u denkt dat ze u gelukkig zullen maken.

U zult minder tijd besteden aan het kiezen van een outfit van een paar kwaliteit stukken in plaats van een kast vol kleren die je zelden draagt.

Jezelf omringen met een paar kwaliteitsitems die je waardeert, bespaart je de tijd die je zou besteden aan schoonmaken en afstoffen en het herschikken van een stel snuisterijen die niet 8217;betekent niets. 

Als u zich beperkt tot een paar kwaliteitskeuzes, bespaart u kostbare tijd– maar u heeft ook vertrouwen in uw beslissingen.

8. Kwaliteit bespaart energie

Als uw huis gevuld is met een grote hoeveelheid spullen, besteedt u meer energie aan schoonmaken, onderhoud en vervangen. 

Dit geldt niet alleen voor aankopen; het kan ook kloppen voor relaties. Vriendschappen van lage kwaliteit kunnen meer emotionele en mentale energie verbruiken dan vriendschappen van goede kwaliteit.

Door strategische kwaliteitsinvesteringen te doen, hoeft u zich geen zorgen meer te maken over uw pensioen.

Het is beter om één kwaliteitsbaan te hebben waar u van houdt dan drie zinloze banen die al uw energie opslokken.

Wanneer u kwaliteitsbeslissingen neemt, zorgt u ervoor dat u erop kunt vertrouwen en ervan kunt genieten, wat veel minder energie kost dan zorgen of angst.

9. Kwaliteit bespaart geld

Je voelt misschien een steek in je portemonnee als je twee keer zoveel betaalt voor die nieuwe werkschoenen. Maar op de lange termijn zal die aankoop u meer geld besparen dan het kopen van het goedkope paar.

Dit kan voor sommigen een moeilijk principe zijn om te accepteren, omdat de prijs de doorslaggevende factor wordt. Maar als u uw uitgavenbeslissingen bekijkt in termen van totale kosten, zult u zien dat een beetje meer betalen u beter van dienst zal zijn.

Goedkope schoenen slijten sneller en doen pijn aan je voeten. Goedkope auto's zijn niet zo betrouwbaar en hebben meer onderhoud nodig. Goedkoop voedsel kan leiden tot een slechte gezondheid, zoals diabetes en hartaandoeningen. 

De kosten om uw inkomen in goedkope producten te steken, zullen er uiteindelijk toe leiden dat u op de lange termijn meer geld uitgeeft.

<

10. Kwaliteit brengt je sneller bij je doelen

Het hebben van doelen is essentieel om te bereiken wat je echt uit het leven wilt halen. Ze geven je een richting om in te bewegen en ze inspireren je dagelijkse beslissingen.

Maar als je te veel tegelijk probeert te bereiken, kun je gefrustreerd raken als je weinig vooruitgang ziet.

Dit is wanneer het beter is om slechts één of twee grote doelen te stellen in plaats van tien kleine doelen te stellen. Als je er te veel probeert te bereiken, geef je ze misschien allemaal op.

Geef in plaats daarvan prioriteit aan uw doelen en begin met de twee beste die de grootste impact zullen hebben. Richt al je energie erop totdat je beide hebt bereikt.

Je zult niet alleen sneller je doelen bereiken, je zult ook geïnspireerd en gemotiveerd zijn om de volgende twee op je lijst te verpletteren.  

11. Kwaliteit kan u helpen gemakkelijker nieuwe gewoonten te ontwikkelen

Soms vereist het bereiken van een nieuw doel het ontwikkelen van een nieuwe gewoonte. 

Misschien wil je in vorm komen, dus moet je beter leren eten. Of u wilt meer geld besparen, dus u hoeft minder uit te geven. 

Nieuwe gewoonten aanleren vergt discipline en focus, die beide te dun kunnen worden als u te veel probeert te veranderen dingen tegelijk.

Net als bij doelen kies je een of twee gewoonten waarvan je denkt dat ze het grootste verschil zullen maken. Dit hangt uiteindelijk af van uw prioriteiten.

Als je het gevoel hebt dat je eerst je gezondheid moet verbeteren, richt dan al je energie op beter eten en sporten. Of misschien is uw grootste doel om uit de schulden te komen. Dan maximaliseert u uw inspanningen om consequent een budget te volgen.

Raak niet afgeleid en overweldigd door te veel kleine aanpassingen in uw levensstijl aan te brengen. Concentreer u op een of twee nieuwe, krachtige gewoonten tegelijk totdat ze een tweede natuur zijn, en ga dan verder met de volgende.

12. Kwaliteit verbetert de productiviteit

Als u meer gedaan wilt krijgen, is de sleutel de kwaliteit van uw tijd versus de hoeveelheid van uw tijd.

Als u een taak moet voltooien en u denkt dat u de hele dag de tijd heeft, dan zult u waarschijnlijk meer tijd nodig hebben om deze te voltooien. U kunt afgeleid raken door uw e-mail te checken, op Facebook te browsen, een snack te eten, enz. Er is geen gevoel van urgentie.

Als u echter weet dat u het binnen een uur moet doen, wordt de taak een prioriteit. Daarom raak je meer gefocust om het voor elkaar te krijgen. U doet uw best gefocuste inspanningen in korte tijd in plaats van urenlang afgeleid werk uit te rekken.

De Pomodoro-tijdmanagementmethodegebruikt deze strategie om de productiviteit te verhogen. Als u een tijdslimiet van 25 minuten instelt om een ​​taak uit te voeren, bereikt u meer in minder tijd. Deze korte intervallen creëren een gevoel van urgentie omdat het de mentaliteit elimineert die je de hele dag hebt om je werk gedaan te krijgen.

Dit leidt tot meer gefocust kwaliteitswerk omdat je niet wordt afgeleid door andere, minder belangrijke taken.

13. Kwaliteit verbetert relaties

Je hoort dit misschien vaak als het gaat om huwelijken en ouderschap. Relaties verdiepen en groeien volgens de kwaliteit van de tijd die je samen doorbrengt, niet de kwantiteit.

Het is heel goed mogelijk om de hele dag met je kinderen tv te kijken, maar dit doet niets om een ​​relatie op te bouwen. Of misschien kijk je op en realiseer je je dat je hele gezin al een uur in dezelfde kamer zit, maar iedereen naar zijn telefoon kijkt.

Slechts 30 minuten doorbrengen met een partner of vriend aan het praten over onderwerpen die voor jullie beiden van betekenis zijn, zal de band die jullie met elkaar hebben versterken.

14. Kwaliteit ontwikkelt wijsheid

Wat laat je toe in je hoofd? Als u in uw vrije tijd op sociale media surft, kunt u uw denken laten beïnvloeden door kritiek, negativiteit of vergelijkingen.

Wat voor soort boeken leest u? Wat voor soort films en shows kijk je?

Je mag kiezen waar je je geest voor openstelt. En als je rotzooi erin stopt, krijg je er ook rotzooi uit. (Denk aan romantische romans, nieuws over beroemdheden en tabloidkranten.)

Als u echter kwaliteitsinhoud leest die u leert en verlicht, zult u onschatbare wijsheid opdoen die u kunt toepassen op alle gebieden van jouw leven. Uw tijd investeren in slechts een paar kwaliteitsboeken kan een enorme impact hebben op uw mentaliteit en toekomst.

Dit geldt ook voor uw sociale kring. Omgaan met mensen die altijd groeien in kennis en nieuwe dingen leren, zal jou inspireren om hetzelfde te doen.Maar als je vrienden vast lijken te zitten in een sleur van klagen en bekritiseren, zul jij daar ook vast komen te zitten.

15. Kwaliteit vergroot de focus

Omringd zijn door te veel rommel kan een enorme afleiding zijn. Misschien heb je het knagende gevoel dat je echt moet beginnen met organiseren, opruimen en opruimen. Dit leidt vaak tot een gebrek aan focus en motivatie.

Veel mensen lopen hier vast en gaan er nooit mee om. In plaats daarvan vermijden ze hun rommelige leven door te veel televisie te kijken, te veel te eten of apathisch te worden.

Als je hiermee worstelt, moedig ik je aan om een ​​vuilniszak te pakken en het huis schoon te maken. Scheid die kwaliteitsitems die je koestert van alle dingen van lage kwaliteit die je niet nodig hebt.

Je zult een groot gevoel van voldoening voelen en je geest vrijmaken om je op te concentreren wat echt belangrijk voor je is.

16. Kwaliteit vermindert stress

Kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit resulteert uiteindelijk in minder dingen, activiteiten en mensen om over na te denken. 

Kwaliteitsaankopen zijn betrouwbaar en u vermijdt de stress van het omgaan met iets dat niet altijd werkt wanneer u het nodig heeft.

Een paar kwaliteitsactiviteiten en hobby's kosten minder tijd, minder energie en minder geld dan er te veel te hebben (waardoor je je overweldigd kunt voelen).

En een of twee kwaliteitsrelaties kunnen meer steun en aanmoediging bieden dan een grote sociale kring die graag roddelt en vergelijkt. Wie moet zich zorgen maken over mensen die achter hun rug om praten?

Meer is niet altijd beter. Meer kan vaak stress en angst veroorzaken. Door op elk gebied van uw leven slechts een paar kwaliteitskeuzes te maken, worden deze negatieve effecten beperkt.

17. Kwaliteit verbetert je gezondheid

Het eten van kwaliteitsmaaltijden met de voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft, voorkomt dat je te veel bewerkte en suikerhoudende voedingsmiddelen eet die slecht zijn voor uw gezondheid.

Je zult ook merken dat een paar kwaliteitsvolle krachtoefeningen je dichter bij je fitnessdoelen brengen dan een uur wandelen in je buurt. (Begrijp me niet verkeerd, wandelen is heel goed voor je – maar het is niet zo effectief als spieropbouw!)

Kiezen voor kwaliteit zal je gezondheid verbeteren wanneer u opzettelijk betere keuzes maakt voor uw eigen fysieke, emotionele en spirituele welzijn. Je hebt meer energie, minder gezondheidsproblemen en je voelt je over het algemeen beter.

18. Kwaliteit verhoogt het geluk

Sommige mensen jagen op geluk omdat ze denken dat meer hebben het antwoord is op een hogere levenskwaliteit. Dit kan niet verder van de waarheid zijn.

Er zijn veel rijke mensen die zich overgeven aan het kopen van dure huizen en auto's en vakanties en ze zijn nog steeds niet gelukkig. Helaas worstelen sommigen zelfs met een depressie.

De sleutel tot een gelukkig leven ligt in de kwaliteit, opzettelijke keuzes die je maakt om jezelf te omringen met mensen en dingen die voor jou van betekenis zijn. 

Misschien woon je in een klein huis en bezit je een voertuig dat 20 jaar oud is. Maar als je relaties en je baan rijk en bevredigend zijn, heb je niet de behoefte om jezelf te omringen met oppervlakkige dingen.

Nieuwe dingen kopen kan een tijdelijke opwinding geven, maar dat doet het niet. ;t laatste. Je hebt die hoogwaardige vriendschappen en ervaringen nodig om echt geluk te vinden.

19. Kwaliteit bevestigt eigenwaarde

Ik heb een dierbare vriendin die me ooit vertelde over de keer dat ze zich realiseerde dat ze haar eigenwaarde had geminimaliseerd.

Ze kleedde zich altijd in tweedehands kleding of goedkope artikelen. Ze gaf nooit geld uit aan sieraden of make-up en liet haar haar altijd knippen in de salon van $ 10. Ze vond dat ze zuinig en verantwoordelijk was met haar beperkte budget.

Maar op een dag nam haar vriendin haar mee op zoek naar een nieuwe outfit. Ze vonden een heel modieus exemplaar dat ze vanwege de prijs nooit zou overwegen te kopen. Maar toen ze het paste en in de spiegel keek, barstte ze in tranen uit. Op dat moment besefte ze dat de manier waarop ze zichzelf had gepresenteerd een weerspiegeling was van hoe onbelangrijk ze zich voelde.

Vanaf die dag besloot ze meer te investeren in een paar mooie outfits en accessoires. Ze ging naar een mooie schoonheidssalon en kreeg een nieuw kapsel. Ze begon make-up en sieraden te dragen. Tegenwoordig ziet ze er veel zelfverzekerder uit.

Wanneer u uw geld investeert in kwaliteitsartikelen, zegt u tegen uzelf – en anderen – dat je het waard bent.

20. Kwaliteit valt op

In massa geproduceerde artikelen kunnen een lager prijskaartje hebben vanwege de zogenaamde schaalvoordelen .Dit betekent simpelweg dat kostenbesparingen kunnen optreden – resulterend in lagere prijzen – wanneer de productie toeneemt met efficiënte en goedkope productie.

Deze aankopen zijn misschien lichter in uw portemonnee, maar er is niets unieks aan. 

Kwaliteitsitems worden doorgaans in kleinere hoeveelheden gemaakt, met betere materialen. Je zult ze niet zo gemakkelijk vinden als in massa geproduceerde producten, waardoor ze unieker zijn.

21. De kwaliteit is superieur

Uiteindelijk is het kiezen van kwaliteit boven kwantiteit gewoon de betere keuze. Prioriteit geven aan waarde boven volume resulteert in zoveel voordelen voor alle aspecten van het leven.

Denk maar aan de kwaliteit van leven die u wilt hebben en de erfenis die u wilt achterlaten. Als u nadenkt over hoe uw keuzes van vandaag uw toekomst beïnvloeden, zult u begrijpen hoe een voorkeur voor kwaliteit zorgt voor een meer bevredigend, zinvol en kwalitatief leven.

Waarom kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit een strijd kan zijn

Als jezelf omringen met kwaliteitskeuzes kan leiden tot een beter leven, waarom dan niet? #8217; passen niet meer mensen dit principe toe?

Ik kan uit persoonlijke ervaring spreken. Ik geloof dat vastzitten in een kwantiteitsmentaliteit vaak het gevolg is van beperkende overtuigingen of een ongezonde geldmentaliteit. Vaak is het beide.

Beperkende overtuigingen zijn gewoon gedachten die je hebt geaccepteerd als feiten die je potentieel beperken.

Misschien denk je bijvoorbeeld dat je geen kwaliteitsvrienden verdient, dus maak je dat goed met een grote maar oppervlakkige sociale kring. Op deze manier beperk je jezelf op basis van iets dat niet waar is.

Of misschien vind je dat je geen kwaliteitsonderwijs verdient omdat je niet zo slim bent . Dus in plaats daarvan spring je van baan naar baan om de juiste baan te vinden die je leuk vindt. Dit is ook een voorbeeld van jezelf beperken met een valse overtuiging.

Een ongezonde geldmentaliteit werkt op een vergelijkbare manier. Misschien zit u diep in de schulden en denkt u dat u er nooit meer uit zult komen. Of u leeft van salaris tot salaris en gelooft niet dat er een manier is om meer geld te verdienen.

Beide negatieve denkwijzen kunnen voorkomen dat u kwaliteitsvolle beslissingen neemt in uw leven. Ze kunnen leiden tot ongezonde relaties, impulsieve uitgaven, te veel eten, stress en zelfs depressie.

Om te geloven en te vertrouwen dat je in staat bent en het verdient om kwaliteitsrelaties, kwaliteitsdingen en kwaliteitservaringen te hebben, moet je misschien je overtuigingen aanpassen.

Om meer te leren over beperkende overtuigingen, lees mijn post hier.

Hoe leef je een levensstijl van kwaliteit boven kwantiteit

Als je eenmaal je beperkende overtuigingen hebt ingeruild voor versterkende overtuigingen, is het tijd om bewuster te zijn met je beslissingen. Mogelijk moet u een paar slechte gewoonten doorbreken voordat u leert hoe u een levensstijl van kwaliteit boven kwantiteit kunt aannemen.

Hier zijn een paar stappen die u kunt nemen, zodat u meer kwaliteitskeuzes kunt gaan maken.

1. Verhoog je normen

Dit kan contra-intuïtief voor je zijn als je altijd al moeite hebt gehad om jezelf te waarderen. Begin dus gewoon met één kwaliteitsbeslissing.

U kunt beginnen met zoiets eenvoudigs als het kopen van een nieuw paar schoenen of het maken van een gezonder maaltijdplan. Of misschien kunt u zich terugtrekken uit een paar oppervlakkige vriendschappen en meer tijd besteden aan het investeren in een vriendschap die u echt leuk vindt.

Maak één kwaliteitsbeslissing tegelijk, en nadat u de voordelen heeft ervaren, zal het beginnen te worden tweede natuur.

2. Identificeer uw waarden

Weten wat u echt waardeert, zal de leidraad zijn die u gebruikt voor elke beslissing die u neemt.

Schrijf de relaties, activiteiten en bezittingen op die voor u het meest betekenisvol zijn. Als je ze eenmaal op schrift hebt, kun je duidelijkheid krijgen over wat je uit je leven kunt verwijderen. Vervolgens kunt u zich concentreren op het nemen van betere beslissingen.

3. Ruim je leven op

Voordat u een levensstijl van kwaliteit boven kwantiteit volledig kunt omarmen, is het belangrijk dat u zich ontdoet van die dingen die u afleiden om vooruit te komen.

Dit kan van toepassing zijn op uw huis, uw relaties, uw schema, je geest en zelfs je verleden.

Doe je best om overtollige bagage die je niet goed van pas komt te elimineren. Dit kan lijken op een rommelmarkt, of je terugtrekken uit bepaalde activiteiten, of naar een therapeut gaan.

Dit opruimen zal je gedachten vrijmaken om je meer te concentreren op wat je belangrijk vindt. Als je dit eenmaal hebt gedaan, zul je merken dat het gemakkelijker is om je tijd of geld niet te besteden aan oppervlakkige dingen.

4. Stel de juiste vragen

Een manier om bewust kwaliteitsbeslissingen te nemen, is jezelf eerst twee vragen te stellen:

 • Zal deze beslissing resulteren in iets blijvends?
 • Is deze beslissing essentieel?
 • Verbetert deze beslissing mijn leven op een doelgerichte manier?

Voordat je die relatie aangaat of dat item koopt, pauzeer even en denk na over je antwoorden. 

Soms is een beetje aandacht alles wat je nodig hebt om slechte beslissingen te voorkomen.

5. Oefen dankbaarheid

Het ontwikkelen van een mentaliteit van kwaliteit boven kwantiteit kan beginnen met het oefenen van dankbaarheid. Ik gebruik het woord “oefenen” omdat dit niet altijd een gewoonte is die van nature komt. We kunnen verstrikt raken in wat we niet hebben, in plaats van te waarderen wat we wel hebben.

Schaf een dankbaarheidsdagboek aan en schrijf elke dag een of twee dingen op die je ;ben dankbaar voor. Deze oefening zal je echt helpen duidelijk te maken wat je belangrijk vindt, en onderscheid te maken tussen wat zinvol is en wat oppervlakkig is.

6. Maak je leven kleiner

Als mensen hebben we de neiging om de ruimte of tijd die we hebben op te vullen. We kunnen het opvullen met te veel spullen, onnodige woorden of een druk sociaal leven.

Een manier om kwaliteit boven kwantiteit te verkiezen, is door je leven kleiner te maken.Misschien verhuist u naar een kleinere woning waarbij u zeer selectief moet zijn met uw bezittingen. Of beperk uw vriendenkring, zodat u zich kunt concentreren op het doorbrengen van meer quality time met hen. Je zou zelfs je baan kunnen inkrimpen door een functie te zoeken die meer per uur betaalt, zodat je niet zo veel hoeft te werken.

Deze levensveranderingen lijken misschien extreem, maar ze kunnen een zeer effectief effect hebben. strategie om de extra bagage eruit te filteren die u alleen maar belast.

7. Overweeg om minimalistisch of waardevast te worden

Als je er klaar voor bent om je volledig in te zetten voor een levensstijl van kwaliteit in plaats van kwantiteit, overweeg dan om een ​​minimalist of waardebepaler te worden.

Een minimalist is iemand die zich verzet tegen consumentisme en rommel door te beperken wat hij bezit. Hun beslissingen worden gemotiveerd door wat nodig is, wat niet altijd de goedkoopste optie is.

Een valuïst die opzettelijk zijn inkomen uitgeeft aan wat hij waardevol vindt. Dit kan betekenen dat een rijke taxateur duizenden dollars per jaar zal uitgeven aan reizen. Of een andere taxateur met een bescheiden inkomen kiest ervoor om zijn geld uit te geven aan hoogwaardige kunstmaterialen.

Voor beiden gaat het niet om de prijs. Het gaat erom bewust te zijn met waar ze hun geld aan uitgeven. Voor de minimalist ligt de mate van kwaliteit in de noodzaak en het nut ervan. Voor de waardebepaler wordt de kwaliteit gezien in het niveau van vervulling dat het kan bieden.

Beide levensstijlen verkiezen op verschillende manieren kwaliteit boven kwantiteit.

Wat gebeurt er als ik kwantiteit verkies boven kwaliteit?

Overmatig beslissingen nemen op basis van kwantiteit resulteert vaak in een gebrek aan tevredenheid. Als je wordt omringd door te veel keuzes, kun je je gevoel voor waarde en dankbaarheid verliezen.

Altijd meer willen is ook een teken dat je niet tevreden bent met wat je al hebt. Vanwege dit gebrek aan voldoening ben je altijd op zoek naar een andere gelegenheid om wat onmiddellijke bevrediging te voelen.

Als je worstelt met impulsieve uitgaven of van de ene ongezonde relatie naar de andere springt, probeer je waarschijnlijk geluk te vinden op de verkeerde plaatsen.

Je kunt leren deze te doorbreken destructieve cycli door vast te stellen wat je echt uit het leven wilt halen. Maak vervolgens een paar kwaliteitsdoelen op basis van deze dingen en richt uw inspanningen hierop.

Als je je leven blijft vullen met mensen of dingen die je niet dichter brengen bij wat je echt wilt, zul je nooit ontdekken hoe weinig je eigenlijk nodig hebt om gelukkig te zijn. 

Tot slot

De kwaliteit van uw leven over 5 of 10 jaar hangt af van het soort beslissingen dat u vandaag neemt. Als je niet opzettelijk je uitgaven, relaties en ervaringen afstemt op je waarden, zul je altijd een beter leven najagen.

Neem de tijd om duidelijk te maken wat jou vreugde, voldoening en doel geeft. Ik kan me voorstellen dat een paar dingen op je lijst je familie, je geloof en je goede vrienden zijn. Dit is wat het leven zinvol maakt.

Als je denkt dat je niet genoeg tijd in deze gebieden investeert, is het misschien tijd om een ​​beetje op te ruimen. Kijk om je heen en begin dingen weg te doen die niet bijdragen aan je welzijn.

Misschien merk je dat je meer spullen bij je hebt dan nodig is. Dat je op de verkeerde plekken naar geluk hebt gezocht.

Zo ja, zet je dan in voor verandering. Je hoeft niet alles tegelijk te doen – zet gewoon een stap in de goede richting. Al snel zul je het gevoel krijgen dat je meer ruimte hebt voor wat belangrijk is.

En je zult ontdekken dat geluk niet te vinden is in hoeveel je hebt, maar hoeveel je koestert wat je hebt.

<

Plaats een reactie