21 krachtige voordelen van de Quality Over Quantity Mindset

Contents

kies je voor kwaliteit boven kwantiteit?

beschouw je jezelf als iemand die kwaliteit boven kwantiteit kiest? Als je het niet zeker weet, kijk dan gewoon om je heen.

misschien zie je een overzichtelijke ruimte met een paar betekenisvolle bezittingen. Of u zult rondkijken en mogelijk een gevoel van wanorde voelen als u stapels boeken, stapels kleding of een verzameling met stof bedekte snuisterijen opmerkt.

het is gemakkelijk om de persoon te herkennen die een kwaliteit boven kwantiteit filosofie volgt, omdat het weerspiegelt in hun omgeving. 

naarmate ik ouder ben geworden, ben ik gegroeid om meer uit te geven aan iets dat zal duren, in plaats van te gaan voor de goedkoopste optie. I ’ve geleerd dat het kopen van een kwaliteit, hogere kosten aankoop is beter op de lange termijn dan het hebben van meerdere, lagere kosten vervangingen te kopen.

klinkt logisch, toch? En toch zitten veel mensen vast op het betalen van de laagste prijs.

het gaat echter niet alleen om bezittingen. Het is ook een mindset die elk gebied van een opzettelijk leven doordringt.

van bezittingen tot hobby ‘ s tot relaties, de kwaliteit versus kwantiteit filosofie kan je leven vereenvoudigen en je helpen betere beslissingen te nemen.

in deze post zullen we bespreken wat de kwaliteit boven kwantiteit mentaliteit en levensstijl betekent, hoe het eruit ziet, de voordelen ervan en hoe je het in je eigen leven kunt oefenen. Je leert hoe het concept kwaliteit boven kwantiteit een leven van hoge kwaliteit kan creëren en je kan helpen ontdekken wat je echt waardeert.

wat betekent kwaliteit boven kwantiteit?

de Betekenis van de zin “kwaliteit boven kwantiteit” lijkt vanzelfsprekend. Echter, als we het van dichterbij bekijken, is het veel dieper dan wat we aan de oppervlakte zien.

meestal passen we dit idee toe op dingen die we kunnen kopen. Wanneer iemand dit principe gebruikt met zijn bestedingsgewoonten, betekent dit eenvoudig dat een persoon bereid is meer uit te geven aan een artikel van hogere kwaliteit dan een goedkopere aankoop te doen die eerder moet worden vervangen.

het kan ook betekenen dat iemand tevreden is met één item van hoge kwaliteit en geen 5 goedkopere nodig heeft. Het ’s de “waarde over volume ” outlook. Dit kan betrekking hebben op een persoon garderobe, elektronica, gadgets, gereedschap, enz.

de kwaliteit boven kwantiteit mentaliteit kan echter ook worden toegepast op andere gebieden van het dagelijks leven. Hier zijn een paar voorbeelden:

 • geloven dat het hebben van een paar hechte vriendschappen bevredigender is dan veel kennissen.
 • denken dat een expert zijn in één of twee vaardigheden beter is dan voldoende zijn in meerdere.
 • begrijpen dat je minder tijd kunt besteden aan het doen van een baan en betere resultaten kunt behalen dan meer tijd te gebruiken.
 • Het Vullen van kleinere porties voedzame voedingsmiddelen in plaats van het vullen van junkfood dat minder vullend is

elk van deze overtuigingen leidt tot een meer betekenisvol, bevredigend en opzettelijk leven. 

en, hoewel het concept vaak geassocieerd wordt met het minimalistische leven, hoef je dit principe niet te beoefenen. Je leven zal echter waarschijnlijk veel eenvoudiger zijn wanneer je dit principe in je dagelijkse beslissingen uitvoert.

Deze filosofie betekent ook niet dat je meer geld moet uitgeven om een hogere kwaliteit te hebben. Het betekent gewoon dat u meer opzettelijk met het uitgeven van uw dollars aan aankopen die zinvol en goed gemaakt zijn. 

is kwaliteit beter dan kwantiteit?

voor de meeste mensen is levenservaring de enige manier om te leren of het kiezen van kwaliteit versus kwantiteit beter is. 

als jong persoon is het gemakkelijk om te geloven dat meer hebben een symbool van succes is. Je besteedt je geld aan het verwerven van veel spullen omdat je denkt dat het voldoening in het leven zal brengen. Of je bouwt een druk sociaal leven op met de gedachte dat het bevredigend zal zijn.

naarmate je ouder wordt, realiseer je je dat veel dingen waar je je tijd of geld in hebt geïnvesteerd nooit iets hebben opgeleverd. Uiteindelijk heb je het meeste weggegeven, of je hebt nooit diepe relaties opgebouwd.

Dit is wanneer je begrijpt dat kwaliteit beter is dan kwantiteit. Je ontwikkelt een sterk begrip van wat echte betekenis en vreugde in je leven brengt. En, je geeft minder over het bijhouden van iedereen anders ‘ s zoektocht naar de winnaar met de meeste.

een manier om hier over na te denken is je voor te stellen dat je huis in brand staat. Wat zou je willen redden? Je familie. Je huisdieren. Je erfstukken, misschien. Misschien zijn je fotoalbums gevuld met herinneringen uit het verleden. Het ’s want dit zijn de dingen die uw kwaliteit van leven te verhogen. Het is wat je echt waardeert.

als je het gevoel hebt dat je dagelijks leven te druk en te rommelig is, zet je misschien kwantiteit boven kwaliteit. Als je omringd bent door dingen en mensen en je toch onvervuld voelt, moet je misschien iets veranderen.

laat ’s praten over enkele redenen waarom je moet kiezen voor een kwaliteit-over-kwantiteit mentaliteit, en hoe je dat kunt laten gebeuren.

waarom het’s belangrijk is om kwaliteit te kiezen boven kwantiteit

Er zijn vele keren geweest dat ik dacht meer was beter. Meer opties, meer kleding, meer vriendschappen. Ik ben echter tot het besef gekomen dat minder eigenlijk meer voldoening kan geven, zolang ik maar verstandig kies.

de sleutel tot het maken van verstandige keuzes is om te weten wat je echt waardeert. Om je bewust te zijn van waar je echte vreugde in Vindt. Om volledig te beseffen wat diepe betekenis in je leven brengt.

Dit is waarom focussen op kwaliteit boven kwantiteit zo belangrijk is – zelfs levensveranderend. U ’ll weet precies wat uw prioriteiten zijn. Je zult gefocust zijn op wat echte waarde in je leven brengt. Je zult meer vrede, een gelukkiger leven en meer bevredigende relaties ervaren.

als je nog niet overtuigd bent, laat me je een paar voorbeelden geven hoe het kiezen van kwaliteit boven kwantiteit eruit ziet.

voorbeelden van het gebruik van het kwaliteit boven kwantiteit Principe

Het is gemakkelijk om terug te kijken op het leven en die kwaliteitservaringen te identificeren die je had, relaties die je hebt gemaakt en aankopen die je hebt gekocht. Je herinnert je ze omdat ze betekenisvol voor je waren.ze inspireerden je, lieten je huilen of lachen, of veranderden zelfs je leven.

echter, tenzij je er doelbewust over bent, zul je er niet noodzakelijkerwijs aan denken om kwaliteit boven kwantiteit te kiezen in je toekomstige beslissingen. Misschien vind je het moeilijk om te zien hoe het op veel gebieden van het leven van toepassing zou kunnen zijn.

laat me een paar voorbeelden voor u schetsen, zodat u een idee kunt hebben van hoe de kwaliteit boven kwantiteit mindset onder verschillende omstandigheden kan worden gebruikt:

 • hogere prijzen betalen voor een paar kwaliteitsstukken kleding, in plaats van geld uit te geven aan verschillende stukken goedkopere items
 • goed gemaakte schoenen kopen die jarenlang meegaan, in plaats van een goedkoop paar dat een paar maanden meegaat (I’m schuldig aan dit!)
 • het Eten van nutriënt-dichte voedingsmiddelen die u opvullen met minder, in plaats van te veel eten van junk food
 • Investeren diep in een paar goede vriendschappen, in plaats van alleen maar een sociale vlinder met veel oppervlakkige kennissen
 • Focus je inspanningen op het beheersen van een of twee vaardigheden, in plaats van een “jack of all trades, maar meester van geen”
 • het Schrijven van een essay dat is direct en bondig, in plaats van een bos van “pluis” woorden die niets toevoegen van waarde aan de inhoud
 • het Bezitten van een goed geschreven boek dat u wilt lezen opnieuw en opnieuw, eerder dan zich overgeeft in een nooit eindigende reeks van romans
 • met Behulp van een korte, hoge intensiteit training, in tegenstelling tot de besteding van uren op de loopband
 • het Geven van je kleinkinderen, één of twee-en-klare cadeaus voor de Kerst dat ze’ll koesteren in hun volwassen jaren, eerder dan het kopen van een stel goedkope speelgoed ze’ll break voor volgend December
 • de Keuze om te kopen goedkope elektronica die moeten regelmatig worden vervangen, in plaats van te investeren in een hoge kwaliteit van de artikelen die de laatste decennia
 • het Versieren van uw huis met een paar zinvolle en goed geplaatst herinneringen, eerder dan verrommeling uw planken met zinloze items die je gekocht op de verkoop 
 • Bijbrengen in je kinderen een paar principes die helpen hun beslissingen, in plaats van te proberen hen te leren met alle recht en verkeerde dingen te doen
 • verandering in Probeert te brengen te veel dingen in één keer in je leven, eerder dan zich het concentreren op een succesvolle verandering in een tijd

Dit zijn allemaal voorbeelden die laten zien hoe kiest voor kwaliteit boven kwantiteit gaat om prioritering van wat voor u van waarde en het elimineren van wat u don’t. 

Dit is niet altijd gemakkelijk, vooral als je’ve woonde je hele leven denken dat meer beter is.

Je moet gedisciplineerd zijn met hoe je je geld uitgeeft. Je moet bezuinigen op activiteiten of relaties die niet zo bevredigend zijn. Deze Offers kunnen u doen afvragen of de voordelen opwegen tegen de inspanningen. 

laat me 21 redenen schetsen waarom een kwaliteit boven kwantiteit levensstijl de moeite waard is om toe te passen op je leven. 

21 redenen om een quality over quantity mindset te hebben

Er zijn veel redenen om kwaliteit boven kwantiteit te kiezen, en I’Ik zal ze in dit gedeelte bespreken. Over het algemeen zal deze mindset je helpen je te concentreren op je waarden, een dieper niveau van betekenis te ervaren, bewustere beslissingen te nemen en je leven te vereenvoudigen.

laten we een paar redenen bespreken waarom het toepassen van het concept kwaliteit versus kwantiteit op uw financiën, relaties en ervaringen u daadwerkelijk kan helpen meer te bereiken met minder.

1. Kwaliteit leidt tot een betekenisvoller leven

of het nu gaat om relaties, aankopen of hoe u uw huis decoreert, kiezen voor kwaliteitsbeslissingen kan een diepe betekenis in uw dagelijks leven opbouwen. En deze betekenis is voor altijd in je geest gegrift als levenslange herinneringen.

bijvoorbeeld, als je terugdenkt aan alle geschenken die je ooit hebt gekregen voor je verjaardag of Kerstmis, zijn er waarschijnlijk maar heel weinig die je met genegenheid herinnert. Misschien was het een handgemaakt cadeau, of een item dat je jarenlang hebt gebruikt en bewaard. De rest werd waarschijnlijk gebruikt of genoten voor een tijdje, maar je don’t herinneren ze omdat ze Betekenis ontbrak.

toen ik zwanger was van mijn dochter, gaf een vrouw die ik nauwelijks kende me een geschenkmand. Er waren verschillende items in de mand, maar het enige wat ik me herinner is een schattig klein roze konijntje. Dit komt omdat mijn dochter, die nu 21 is, nog steeds dat konijntje op haar bed heeft liggen. Ik kocht haar zelden een knuffeldier toen ze klein was, omdat ze zoveel van haar konijn hield.

2. Kwaliteit inspireert dankbaarheid

het nemen van kwaliteitsbeslissingen vereist vaak opoffering, investering en bedachtzaamheid. Ze worden niet lichtvaardig of zonder veel aandacht gemaakt. Als gevolg daarvan bevorderen ze een waardering die ongewoon is bij impulsieve beslissingen.

De intentie die nodig is om een kwaliteitskeuze te maken zal je inspireren om meer dankbaar te zijn voor wat je hebt. Je zult de relaties en de dingen waarderen die je bewust in je leven hebt opgenomen, omdat je weet dat ze op de uitsluiting van zoveel andere beschikbare opties staan.

3. Kwaliteit vereist Intentie

als mensen kan onze natuurlijke neiging zijn om meer te kiezen dan beter. Dit betekent dat we impulsieve beslissingen kunnen nemen om het gevoel te hebben dat we genoeg hebben.

het kiezen van kwaliteit vereist een bewustzijnsniveau dat je in staat stelt om die impulsen onder controle te hebben. Je wordt niet meer gedreven door emoties, maar door waarden.

Dit alles leidt tot een grotere Intentie in je leven en het maken van doelgerichte beslissingen die aansluiten bij je prioriteiten.

4. Kwaliteit zorgt voor een lange levensduur

Dit is een van de meer praktische voordelen van het kiezen van kwaliteit boven kwantiteit. Aankopen die goed gemaakt zijn, hebben waarschijnlijk een hoger prijskaartje, maar je verwacht dat ze langer meegaan.

vroeger kocht ik spaanplaatmeubilair en goedkope schoenen omdat ik het extra geld niet wilde uitgeven voor duurdere opties. Ik concentreerde me alleen op het betalen van de laagste prijs, in plaats van het krijgen van de grootste waarde.

tegenwoordig zal ik graag twee of drie keer zoveel overhandigen omdat ik heb geleerd dat kwaliteitsproducten me vele jaren goed zullen dienen.

Hetzelfde geldt voor mensen. Helaas zijn er vrienden die niet veel toevoegen aan uw kwaliteit van leven. Misschien zijn ze negatief of jaloers, en je wordt niet aangemoedigd als je om hen heen bent. Het is oké om jezelf los te maken van deze relaties. Focus op degenen die kwaliteitsvrienden zijn, die er voor je zijn en je ondersteunen. Dat zijn de kwaliteitsmensen die er nog zullen zijn als je oud wordt.

5. Kwaliteit ondersteunt duurzaamheid

Het is een feit: kwaliteitsproducten gemaakt met betere materialen gaan gewoon langer mee. Ze zijn gebouwd voor een lang leven en je hebt de neiging om ze beter te verzorgen. Dit betekent dat ze niet zo vaak worden weggegooid en zoveel toevoegen aan stortplaatsen.

kwaliteit items zijn meestal ook de moeite waard om te repareren. Als een duur horloge niet meer werkt, is de kans groter dat de eigenaar het laat repareren in plaats van het in de prullenbak te gooien. 

Dit helpt enorm bij het beperken van afval in het milieu, wat helpt om de klimaatcrisis te verminderen, een positievere impact te hebben op wilde dieren en beter te zijn voor onze eigen gezondheid.

6. Kwaliteit helpt bij het vereenvoudigen van

wanneer u zich ertoe verbindt kwaliteit boven kwantiteit te kiezen, zult u tevreden zijn met minder. Dit resulteert in minder rommel voor uw huis en minder afleiding in uw leven.

je hebt minder dingen om schoon te maken en te onderhouden. Je hebt meer ruimte om je heen, wat een gevoel van rust en vrede kan bevorderen. Je kunt sneller beslissingen nemen omdat je minder keuzes hebt.

Dit alles creëert een eenvoudiger leven dat je in staat stelt je te concentreren op die dingen die echt waarde voor je hebben.

7. Kwaliteit bespaart tijd

het bouwen van een leven op kwaliteitskeuzes kan je eigenlijk tijd besparen.

De kwaliteitsaankopen die u doet, gaan lang mee, waardoor u tijd bespaart om te gaan winkelen voor vervangingen.

volledig bewust zijn van wat je waardeert, bespaart je de tijd die nodig is om te blijven zoeken naar nieuwe dingen waarvan je denkt dat ze je gelukkig zullen maken.

je zult minder tijd besteden aan het kiezen van een outfit uit een paar kwaliteitsstukken in tegenstelling tot een kast vol kleding die je zelden draagt.

jezelf omringen met een paar kwaliteit items die u waarderen bespaart u de tijd die u zou besteden schoonmaken en afstoffen en herschikken van een bos van snuisterijen die don’t betekenen iets. 

wanneer je jezelf beperkt tot een paar kwaliteitskeuzes, bespaar je kostbare tijd – maar je voelt je ook zelfverzekerd in je beslissingen.

8. Kwaliteit bespaart energie

wanneer uw huis gevuld is met een grote hoeveelheid items, besteedt u meer energie aan schoonmaken, onderhouden en vervangen. 

Dit geldt niet alleen voor aankopen; het kan ook waar klinken voor relaties. Vriendschappen van lage kwaliteit kunnen meer emotionele en mentale energie verbruiken dan vriendschappen van hoge kwaliteit.

het maken van strategische, hoogwaardige Investeringen bespaart u de energie van zorgen te maken over uw pensioen.

het hebben van een kwaliteitsjob waar je van houdt is beter dan 3 zinloze banen die al je energie zappen.

wanneer je kwaliteitsbeslissingen neemt, stel je jezelf in om erop te kunnen vertrouwen en ervan te genieten, wat veel minder energie kost dan zorgen of angst.

9. Kwaliteit bespaart geld

u kunt een knelpunt in uw portemonnee voelen wanneer u twee keer zoveel betaalt voor die nieuwe werkschoenen. Maar op de lange termijn zal die aankoop u meer geld besparen dan het kopen van het goedkope paar.

Dit kan voor sommigen een moeilijk principe zijn om te accepteren, omdat de prijs de beslissende factor wordt. Maar, als je denkt aan uw bestedingsbeslissingen in termen van totale kosten, zult u zien dat het betalen van een beetje meer u beter zal dienen.

goedkope schoenen slijten sneller, om nog maar te zwijgen van pijn aan je voeten. Goedkope auto ‘ s zijn niet zo betrouwbaar en vereisen meer onderhoud. Goedkoop voedsel kan leiden tot een slechte gezondheid, zoals diabetes en hartziekten. 

de kosten van het gieten van uw inkomen in goedkope producten zullen uiteindelijk betekenen dat u op de lange termijn meer geld uitgeeft.

10. Kwaliteit brengt u sneller naar uw doelen

het hebben van doelen is essentieel om te bereiken wat je echt wilt uit het leven. Ze geven je een richting om in te stappen en ze inspireren je dagelijkse beslissingen.

maar, het’s als je probeert te veel te bereiken in een keer dat je gefrustreerd raken met het zien van weinig vooruitgang.

Dit is wanneer het beter is om slechts één of twee grote doelen te stellen in plaats van tien kleine doelen te richten. Als je te veel probeert te bereiken, kun je ze allemaal opgeven.

geef in plaats daarvan prioriteit aan je doelen en begin met de top twee die de grootste impact zullen hebben. Richt al je energie op hen totdat je beide hebt bereikt.

niet alleen zul je je doelen sneller bereiken, je zult geïnspireerd en gemotiveerd zijn om de volgende twee op je lijst te verpletteren. 

11. Kwaliteit kan je helpen om nieuwe gewoontes makkelijker te ontwikkelen

soms vereist het bereiken van een nieuw doel het ontwikkelen van een nieuwe gewoonte. 

misschien wil je in vorm komen, dus moet je beter leren eten. Of u wilt meer geld besparen, dus u hoeft minder uit te geven.het beoefenen van nieuwe gewoonten vereist discipline en focus, die beide te dun kunnen verspreiden als je te veel dingen tegelijk probeert te veranderen.

net als bij doelen, kies je een of twee gewoonten waarvan je denkt dat ze het grootste verschil zullen maken. Dit zal uiteindelijk afhangen van je prioriteiten.

als je het gevoel hebt dat je je gezondheid moet verbeteren voordat je iets anders doet, richt dan al je energie op Beter eten en bewegen. Of misschien is je grootste doel om uit de schulden te komen. Dan zou je je inspanningen maximaliseren om consequent een budget te volgen.

Don ’t krijgen afgeleid en overweldigd proberen te veel kleine aanpassingen aan uw levensstijl te maken. Focus op een of twee nieuwe krachtige gewoonten tegelijk totdat ze een tweede natuur zijn, en ga dan door naar de volgende.

12. Kwaliteit verbetert de productiviteit

als je meer gedaan wilt krijgen, ligt de sleutel in de kwaliteit van je tijd versus de kwantiteit van je tijd.

wanneer je een taak moet voltooien, en je denkt dat je de hele dag hebt, dan zul je waarschijnlijk meer tijd nodig hebben om het te voltooien. Je zou afgeleid kunnen raken met het controleren van je e-mail, browsen op Facebook, een snack eten, enz. Er is geen gevoel van urgentie.

als je echter weet dat je het binnen een uur moet hebben, wordt de taak een prioriteit.  daarom ben je meer gefocust op het voor elkaar krijgen. Je zet je best gerichte inspanningen in een korte tijd in plaats van uren afgeleid werk uit te breiden.

de Pomodoro time-management methode gebruikt deze strategie om de productiviteit te verhogen. Het instellen van een tijdslimiet van 25 minuten om een taak gedaan te krijgen, resulteert in meer bereiken in minder tijd. Deze korte intervallen creëren een gevoel van urgentie omdat het de mentaliteit elimineert die je de hele dag hebt om je werk gedaan te krijgen.

Dit leidt tot meer gefocust, kwalitatief werk omdat je niet wordt afgeleid door andere, minder belangrijke taken. 

13. Kwaliteit verbetert relaties

Je kunt dit veel horen als het gaat om huwelijken en ouderschap. Relaties verdiepen en groeien volgens de kwaliteit van de tijd die je samen doorbrengt, niet de kwantiteit.

Het is heel goed mogelijk om de hele dag Tijd met je kinderen TV te kijken, maar dit doet niets om een relatie op te bouwen. Of misschien kijk je omhoog en realiseer je je dat je hele familie al een uur in dezelfde kamer zit, maar iedereen kijkt naar hun telefoons.

door slechts 30 minuten met een echtgenoot of vriend te praten over onderwerpen die betekenisvol zijn voor jullie beiden, zal de verbinding die je met elkaar hebt, worden versterkt.

14. Kwaliteit ontwikkelt wijsheid

wat laat je in je hoofd? Als u in uw vrije tijd op sociale media surft, kunt u kritiek, negativiteit of vergelijking toestaan om uw denken te beïnvloeden. 

wat voor soort boeken lees je? Welke films en series kijk je?

Je mag kiezen waar je je geest voor openstelt. En, als je rommel in, u ’ll krijgen rommel uit. (Denk aan: romans, celebrity nieuws en tabloid kranten.)

als je echter kwaliteitsinhoud leest die je onderwijst en verlicht, zul je onschatbare wijsheid verwerven die je op alle gebieden van je leven kunt toepassen. Je tijd investeren in slechts een paar kwaliteitsboeken kan een enorme impact hebben op je mindset en toekomst.

Dit geldt ook voor je sociale kring. Omgaan met mensen die altijd groeien in kennis en nieuwe dingen leren zal je inspireren om hetzelfde te doen. Maar als je vrienden lijken vast te zitten in een sleur van klagen en bekritiseren, zul je daar ook vast komen te zitten.

15. Kwaliteit verhoogt de focus

omringd zijn door te veel rommel kan een enorme afleiding zijn. Je hebt misschien het zeurende gevoel dat je echt moet beginnen met organiseren, opruimen en dingen wegdoen. Dit leidt vaak tot een gebrek aan focus en motivatie.

veel mensen zitten hier vast en gaan er nooit mee om. In plaats daarvan vermijden ze hun rommelige leven door te veel televisie te kijken, te veel te eten of apathisch te worden.

als je hier moeite mee hebt, raad ik je aan om een vuilniszak te pakken en het huis te gaan schoonmaken. Scheid die kwaliteit items die je schat van alle van de lage kwaliteit spullen die je don &# 8217;t.

je’ll een groot gevoel van prestatie te voelen, en vrij te maken van je geest om gericht te zijn op wat &#8217 ‘ s echt belangrijk voor je.

16. Kwaliteit vermindert stress

het kiezen van kwaliteit boven kwantiteit resulteert uiteindelijk in minder dingen, activiteiten en mensen om over na te denken. 

kwaliteitsaankopen zijn betrouwbaar en je vermijdt de stress van het omgaan met iets dat niet altijd werkt wanneer je het nodig hebt.

een paar kwaliteitsactiviteiten en hobby ‘ s nemen minder tijd, minder energie en minder geld in beslag dan het hebben van te veel (waardoor je je overweldigd kunt voelen).

en een of twee kwaliteitsrelaties kunnen meer steun en aanmoediging bieden dan een grote sociale kring die graag roddelt en vergelijkt. Wie moet zich zorgen maken over mensen die achter hun rug om praten?

meer is niet altijd beter. Meer kan vaak stress en angst veroorzaken. Het maken van slechts een paar kwaliteitskeuzes op elk gebied van je leven zal deze negatieve effecten beperken.

17. Kwaliteit verbetert uw gezondheid

het eten van hoogwaardige maaltijden met de voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft, voorkomt dat je te veel eet van bewerkte en suikerhoudende voedingsmiddelen die slecht zijn voor je gezondheid.

je zult ook merken dat een paar hoogwaardige krachtoefeningen je dichter bij je fitnessdoelen brengen dan een uur rondlopen in je buurt. (Don ’t begrijp me verkeerd, wandelen is erg goed voor je – maar het ’ s niet zo effectief als het opbouwen van spieren!)

het kiezen van kwaliteit zal uw gezondheid verbeteren wanneer u opzettelijk betere keuzes maakt voor uw eigen fysieke, emotionele en spirituele welzijn. Je zult meer energie hebben, minder gezondheidsproblemen en je zult je over het algemeen beter voelen.

18. Kwaliteit verhoogt geluk

sommige mensen zitten op een hamsterwiel achter geluk aan omdat ze denken dat meer hebben het antwoord is op een hogere kwaliteit van leven. Dit kan ’t zijn verder van de waarheid.

Er zijn veel rijke mensen die zich overgeven aan het kopen van dure huizen en auto ‘ s en vakanties en ze zijn nog steeds niet gelukkig. Sommigen worstelen zelfs met depressie.

de sleutel tot een gelukkig leven ligt in de kwaliteit, opzettelijke keuzes die je maakt om jezelf te omringen met mensen en dingen die betekenisvol voor je zijn. 

je zou in een klein huis kunnen wonen en een voertuig bezitten dat 20 jaar oud is. Maar als je relaties en je baan rijk en bevredigend zijn, voel je niet de behoefte om jezelf te omringen met oppervlakkige dingen.

het kopen van nieuwe dingen kan een tijdelijke sensatie brengen,maar het duurt niet lang. Je hebt die kwalitatieve vriendschappen en ervaringen nodig om echt geluk te vinden.

19. Kwaliteit bevestigt eigenwaarde

Ik heb een goede vriend die me ooit vertelde over de tijd dat ze besefte dat ze haar eigenwaarde had geminimaliseerd.

ze droeg altijd tweedehands kleding of goedkope spullen. Ze gaf nooit geld uit aan sieraden of make-up, en liet haar haar altijd knippen in de salon van $10. Ze voelde zich zuinig en verantwoordelijk met haar beperkte budget.

maar op een dag nam haar vriendin haar mee winkelen voor een nieuwe outfit. Ze vonden een zeer modieuze die ze nooit zou overwegen om te kopen vanwege de prijs. Maar toen ze het probeerde en in de spiegel keek, barstte ze in tranen uit. Toen besefte ze dat de manier waarop ze zichzelf had gepresenteerd een weerspiegeling was van hoe onbelangrijk ze zich voelde.

vanaf die dag besloot ze meer te investeren in een paar leuke outfits en accessoires. Ze ging naar een mooie schoonheidssalon en kreeg een nieuw kapsel. Ze begon make-up en sieraden te dragen. Tegenwoordig ziet ze er veel zelfverzekerder uit.

wanneer u uw geld te investeren in kwaliteit items, je ’re vertellen jezelf – en anderen –dat je& # 8217; re de moeite waard.

20. Kwaliteit onderscheidt zich

massaproductie artikelen kunnen zich een lager prijskaartje veroorloven vanwege wat’s schaalvoordelen worden genoemd.Dit betekent eenvoudig dat kostenreducties kunnen optreden – resulterend in lagere prijzen – Wanneer de productie toeneemt met efficiënte en goedkope productie.

deze aankopen zijn misschien lichter op uw portemonnee, maar er is niets unieks aan. 

kwaliteitsartikelen worden meestal in kleinere hoeveelheden gemaakt, met betere materialen. U won ’t vinden ze zo gemakkelijk als massaproductie producten, waardoor ze unieker maakt.

21. Kwaliteit is superieur

Uiteindelijk is het kiezen van kwaliteit boven kwantiteit gewoon de betere keuze. Het prioriteren van waarde boven volume resulteert in zoveel voordelen voor alle gebieden van het leven.

denk maar aan de kwaliteit van leven die je wilt hebben en de erfenis die je achter wilt laten. Als je bedenkt hoe je keuzes vandaag je toekomst beïnvloeden, zul je waarderen hoe de voorkeur aan kwaliteit een meer bevredigend, betekenisvol en kwalitatief leven creëert.

waarom kwaliteit boven kwantiteit kiezen een strijd kan zijn

als jezelf omringen met kwaliteitskeuzes kan leiden tot een beter leven, Waarom don’zijn er meer mensen die dit principe toepassen?

Ik kan spreken uit eigen ervaring. Ik geloof dat vastzitten in een kwantitatieve mentaliteit vaak het gevolg is van beperkende overtuigingen of een ongezonde geldmindset. Vele malen, het ’s beide.

beperkende overtuigingen zijn gewoon gedachten die je hebt geaccepteerd als feiten die je potentieel beperken.

bijvoorbeeld, misschien geloof je dat je geen goede vrienden verdient, dus maak je dat goed met een grote maar oppervlakkige sociale kring. Op deze manier beperk je jezelf op basis van iets dat niet waar is.

of misschien heb je het gevoel dat je geen kwaliteitsonderwijs verdient omdat je niet zo slim bent. Dus, in plaats daarvan, spring je van baan naar baan om de juiste positie te vinden die je leuk vindt. Dit is ook een voorbeeld van jezelf beperken met een vals geloof.

een ongezonde geldmindset werkt op een vergelijkbare manier. Misschien zit je diep in de schulden en geloof je dat je er nooit meer uit komt. Of, je leeft paycheck naar paycheck en don ’t geloven er ’ s een manier om meer geld te verdienen.

beide negatieve denkwijzen kunnen voorkomen dat jekwaliteitsbeslissingen in je leven. Ze kunnen leiden tot ongezonde relaties, impulsieve uitgaven, overeten, stress en zelfs depressie.

om te geloven en te vertrouwen dat je in staat bent en het verdient om kwaliteitsrelaties, kwaliteitszaken en kwaliteitservaringen te hebben, moet je misschien je overtuigingen aanpassen. 

voor meer informatie over beperkende overtuigingen, lees mijn post hier.

Hoe een kwaliteit boven kwantiteit levensstijl te leven

zodra je je beperkende overtuigingen ruilt voor empowerment, is het tijd om meer opzettelijk met je beslissingen te zijn. Misschien moet je een paar slechte gewoonten doorbreken voordat je leert hoe je een levensstijl van kwaliteit boven kwantiteit kunt aannemen.

Hier zijn een paar acties stappen te nemen, zodat u kunt beginnen met het maken van meer kwaliteit keuzes.

1. Verhoog uw normen

Dit kan contra-intuïtief voor u zijn als u altijd moeite hebt gehad met het waarderen van uzelf. Begin met één kwaliteitsbeslissing.

je zou kunnen beginnen met iets eenvoudigs als het kopen van een nieuw paar schoenen of het maken van een gezonder maaltijdplan. Of misschien kun je je terugtrekken uit een paar oppervlakkige vriendschappen en meer tijd besteden aan het investeren in een vriend die je echt leuk vindt.

Neem één kwaliteitsbeslissing per keer en nadat je de voordelen hebt ervaren, begint het een tweede natuur te worden.

2. Identificeer uw waarden

weten wat je echt waardeert, is de leidraad die je gebruikt voor elke beslissing die je neemt.

Schrijf die relaties, activiteiten en Bezittingen op die het meest betekenisvol voor je zijn. Zodra je ze schriftelijk hebt, kun je duidelijkheid krijgen over wat je uit je leven kunt verwijderen. Vervolgens kunt u zich richten op het nemen van meer kwaliteitsbeslissingen.

3. Declutter your life

voordat je een kwaliteit boven kwantiteit levensstijl volledig kunt omarmen, is het belangrijk dat je van die dingen afkomt die je afleiden om vooruit te gaan.

Dit kan van toepassing zijn op je huis, je relaties, je schema, je geest en zelfs je verleden.

doe de moeite om eventuele overtollige bagage die u niet goed van dienst is te elimineren. Dit kan eruit zien als het hebben van een werf verkoop, of zich terugtrekken uit bepaalde activiteiten, of het zien van een therapeut.

Dit opruimen zal je gedachten vrijmaken om je meer te concentreren op wat je waardeert. Als je dit eenmaal hebt gedaan, zul je het gemakkelijker vinden om je tijd of geld niet aan oppervlakkige dingen te besteden.

4. Stel de juiste vragen

een manier om opzettelijk kwaliteitsbeslissingen te nemen, is om jezelf eerst twee vragen te stellen:

 • zal deze beslissing resulteren in iets dat duurt?
 • is deze beslissing noodzakelijk?
 • verbetert deze beslissing mijn leven op een doelgerichte manier?

voordat je die relatie aangaat of dat item koopt, pauzeer even en overweeg je antwoorden. 

soms is een beetje mindfulness alles wat je nodig hebt om slechte beslissingen te voorkomen.

5. Oefen dankbaarheid

het ontwikkelen van een kwaliteit boven kwantiteit mindset kan beginnen met het beoefenen van dankbaarheid. Ik gebruik het woord “praktijk ” omdat dit niet altijd een gewoonte is die van nature komt. We kunnen verstrikt raken in wat we niet hebben, in plaats van te waarderen wat we wel hebben.

krijg een dankbaarheidsdagboek en schrijf elke dag een of twee dingen op waar je dankbaar voor bent. Deze oefening zal je echt helpen om te verduidelijken wat je waardeert, en onderscheid te maken tussen wat betekenisvol is en wat oppervlakkig is.

6. Verklein uw levensduur

als mens hebben we de neiging om de ruimte of tijd die we hebben op te vullen. We kunnen het vullen met te veel spullen, onnodige woorden of een druk sociaal leven.

een manier om kwaliteit boven kwantiteit te kiezen, is door je leven te verkleinen. Misschien verhuizen naar een kleiner huis dat vereist dat u zeer selectief bent over uw bezittingen. Of beperk je vriendenkring, zodat je je kunt concentreren op Meer quality time met hen. Je zou zelfs je baan kunnen verkleinen door een baan te vinden die meer per uur betaalt, dus je hoeft niet zoveel te werken.

deze veranderingen in het leven lijken misschien extreem, maar ze kunnen een zeer effectieve strategie zijn om de extra bagage die je alleen maar weegt, uit te filteren.

7. Overweeg om een minimalist of valuist te worden

als je klaar bent om je volledig te committeren aan een levensstijl van kwaliteit boven kwantiteit, overweeg dan om een minimalist of valuist te worden.

een minimalist is iemand die zich verzet tegen consumentisme en rommel door te beperken wat hij bezit. Hun beslissingen worden gemotiveerd door wat nodig is, wat niet altijd de goedkoopste optie is.

een waardebepaler die opzettelijk zijn inkomen besteedt aan wat hij waardeert. Dit kan betekenen dat een rijke valuist duizenden dollars per jaar zal uitgeven aan reizen. Of een andere valuist met een bescheiden inkomen zal ervoor kiezen om hun geld uit te geven aan hoogwaardige kunstmaterialen.

voor beide, het’s niet over de prijs. Het gaat erom opzettelijk te zijn met waar ze hun geld aan uitgeven. Voor de minimalist ligt de mate van kwaliteit in de noodzaak en het nut ervan. Voor de valuist wordt de kwaliteit gezien in het niveau van vervulling dat het kan bieden.

beide levensstijlen kiezen op verschillende manieren voor kwaliteit boven kwantiteit.

wat gebeurt er als ik kwantiteit boven kwaliteit kies?

overmatig beslissingen nemen op basis van kwantiteit leidt vaak tot een gebrek aan tevredenheid. Wanneer je omringd bent door te veel keuzes, kun je je gevoel van waarde en dankbaarheid verliezen.

altijd meer willen is ook een teken van ontevreden zijn met wat je al hebt. Vanwege dit gebrek aan vervulling, ben je altijd op zoek naar een andere gelegenheid om wat onmiddellijke bevrediging te voelen.

als je worstelt met impulsieve uitgaven of van de ene ongezonde relatie naar de andere springt, probeer je waarschijnlijk geluk op de verkeerde plaatsen te vinden.

Je kunt leren deze destructieve cycli te doorbreken door te identificeren wat je echt uit het leven wilt. Maak vervolgens een paar kwaliteitsdoelen op basis van deze dingen en richt uw inspanningen daarop.

wanneer je je leven blijft vullen met mensen of dingen die je niet dichter bij wat je echt wilt brengen, zul je nooit ontdekken hoe weinig je eigenlijk nodig hebt om gelukkig te zijn. 

in conclusion

De kwaliteit van je leven over 5 of 10 jaar hangt af van het soort beslissingen dat je vandaag neemt. Als je niet opzettelijk bent over het afstemmen van je uitgaven, relaties en ervaringen met je waarden, zul je altijd een beter leven nastreven.

neem de tijd om duidelijk te maken wat je vreugde en vervulling en doel brengt. Ik stel me voor dat een paar dingen op je lijst je familie, je geloof en je goede vrienden zouden zijn. Dat is wat het leven betekenisvol maakt.

als je niet denkt dat je genoeg tijd investeert in deze gebieden, is het misschien tijd om een beetje op te ruimen. Kijk rond en begin met het wegwerken van dingen die niet bijdragen aan uw welzijn.

je zou kunnen vinden dat je ’re dragen rond meer spullen dan je nodig hebt. Dat je op zoek bent naar geluk op de verkeerde plaatsen.

als dat zo is, zet je in voor een verandering. U don ’t hoeft alles in een keer te doen – gewoon een stap in de goede richting. Al snel zul je het gevoel krijgen dat je meer ruimte hebt voor wat belangrijk is.

en, je zult ontdekken dat geluk niet te vinden is in hoeveel je hebt, maar hoeveel je koestert wat je hebt.

Plaats een reactie