3 beste gewoonten om geld te besparen (en rijkdom te beheersen)

betere gewoonten is gelijk aan grotere besparingen

mensen die een vaardigheden worden beschouwd als experts.als er veel vraag is naar de vaardigheid, kan dat meesterschap deuren openen naar rijkdom, roem en grote prestaties.

Hoe worden sommige meesters in iets?door een meester van gewoonten te zijn.

maar niet zomaar gewoontes – de * juiste * gewoontes.die gewoonten die werken aan meesterschap en de juiste mindset ontwikkelen.

als je de juiste gewoonten voor jezelf kunt identificeren – degenen die het grootste positieve effect hebben op je doelen – en ze onder de knie hebt, zul je ook een expert zijn.

in deze post Zal ik de 3 beste gewoonten aanbevelen om geld te besparen en een geldbesparende mindset te ontwikkelen.deze zijn niet specifiek financiële gewoonten (ze kunnen van toepassing zijn op andere gebieden dan geld), maar als je deze gewoonten in je eigen leven ontwikkelt, zul je binnenkort meer beheersing hebben over je financiën.

zult u rijkdom, roem en grote prestaties verwerven?

wie weet … dat alles van jou afhangt.

 

1.  doelen bereiken

merk op dat ik’t zeg doelen stellen.

Heck, I ’ m een meester in het stellen van doelen.maar ik kan je nu vertellen, dat is niet het soort gewoonte dat rijkdom zal opbouwen.

je moet een meester zijn in het bereiken van je doelen.  niet alleen stoppen bij een lijst in je mooie dagboek.of ga zo ver als je wilskracht het toelaat totdat het opraakt.& Nbsp; of proberen tot het ’ s gewoon te moeilijk.

in staat zijn om je doelen te stellen, ernaar te werken en te bereiken, vereist dagelijkse, consistente beslissingen:

 • je dag plannen zodat je acties je altijd dichter bij je doelen brengen
 • je grote visie in kleine stukjes opsplitsen, zodat je altijd weet wat je volgende stap moet zijn
 • je doelen dagelijks herzien om je vooruitgang te meten en pivot points te identificeren
 • het oefenen van affirmaties en visualisatie om je mindset te versterken
 • het vermijden van situaties die negativiteit voor je leven
 • boeken lezen en luisteren naar podcasts die je zelfvertrouwen en motivatie opbouwen

je vraagt je misschien af hoe ik kan controleren of ik mijn doelen bereik of niet?ik kan niet dicteren met welke omstandigheden ik te maken zal krijgen!

natuurlijk kun je’t.  maar dat maakt’t uit.het enige dat ertoe doet is wat je kunt controleren, namelijk je eigen gedachten, gevoelens en acties.

dit kan een heel andere mindset zijn dan wat je gewend bent.misschien vind je het moeilijk om te geloven dat alleen al het denken van verschillende gedachten enig verschil zal maken.

maar een positieve, overvloedige mindset om geld te besparen is de sleutel tot het bereiken van financiële doelen.je moet niet alleen de mechanismen kennen om ze te bereiken, je moet ook een sterk geloof opbouwen dat je volledig in staat bent om succesvol te zijn.

als je dat eenmaal doet, zullen je gewoonten duurzaam zijn en zal je prestatie niet te stoppen zijn.

2.  vertraagde bevrediging

de mogelijkheid om te pauzeren tussen een trigger en een reactie kan je redden van het krijgen van een scheiding, het verliezen van je baan, de landing in de gevangenis, en spijt van vele andere beslissingen die het gevolg waren van impulsief zijn.

het wordt zelfbeheersing genoemd, en zonder dit zou je leven heel snel naar beneden kunnen spiraalsgewijs.

in dezelfde zin zal het hebben van de discipline om weg te lopen van de verleiding om een emotionele aankoop te doen, je weerhouden van buitensporige schulden, beperkt inkomen en het pensioen van je dromen.

en net als lust of woede of drugs, kunnen emotionele uitgaven onze wilskracht overwinnen en resulteren in beslissingen die veel meer pijn veroorzaken dan het plezier dat in het moment wordt beloofd.

als je rijkdom wilt opbouwen, moet je de gewoonte van vertraagde bevrediging beheersen.onderzoek heeft zelfs aangetoond dat vertraagde bevrediging een belangrijke voorspeller is van financieel succes.wanneer je leert je verlangen om in het moment tevreden te zijn te beheersen, ontwikkel je het vermogen om tijdelijk ongemak te weerstaan, zodat je in de toekomst een grotere beloning kunt ontvangen.in dit geval zou die beloning *rijkdom*zijn.

helaas ondersteunt onze cultuur niet de praktijk om nu een beetje pijn te verdragen om later een voordeel te plukken.van instant credit goedkeuring tot gratis 2-daagse verzending, we zijn gewend geraakt aan het hebben van onze verlangens onmiddellijk vervuld. en de marketing die we’ re blootgesteld aan op onze telefoons, het internet, de computer, de tv –  overal – gewoon maaktdeze gewoonte is een zeer moeilijke om te houden.

maar, het ’s niet onmogelijk!hier zijn een paar dingen die je kunt doen om de gewoonte van vertraagde bevrediging op te bouwen:

 • Bekijk je doelen elke dag.schrijf ze op op plaatsen waar je ze vaak zult zien.lamineer ze op een indexkaart en bewaar ze in je portemonnee.kijk ernaar wanneer je de aantrekkingskracht voelt om emotioneel te besteden.deze praktijk alleen al zal uw dagelijkse gewoonten versterken om geld te besparen, schulden af te betalen en uw inkomen te verhogen.
 • volg een budget waar elke cent wordt verantwoord.Update uw uitgaven elke dag, zodat u zich voortdurend bewust bent van waar uw geld naartoe gaat.
 • lees persoonlijke financiële boeken die je kennis van verstandig geldbeheer en beleggen verdiepen.  wees je bewust van de“opportunity cost ”, dat is het voordeel dat je verliest bij het kiezen van een alternatief boven een ander.in persoonlijke financiën is dit vaak de interesse die u kunt krijgen door uw geld te sparen versus het mindere voordeel van het nu uitgeven van dat geld.
 • Houd een volgsysteem om consistent te blijven.markeer bijvoorbeeld elke dag een“x ” op een kalender om aan te geven hoeveel dagen op een Rij je hebt gespaard in plaats van besteed.naarmate je keten van x ‘ s langer wordt, zul je meer gemotiveerd zijn om door te gaan en zal je vermogen om bevrediging uit te stellen sterker worden.

James Clear zegt, “succes komt meestal neer op het kiezen van de pijn van discipline boven het gemak van afleiding.& #8220;

leer je afleidingen te weerstaan, kies de pijn van discipline en ontwikkel de gewoonte van vertraagde bevrediging.u zult uw financiële doelen zo veel sneller bereiken.

3.  Adopteer een growth mindset

Op dit moment zit ik in een middelbare school wetenschapsklas (als vervangende leraar), en aan de muur hangt een poster waarop staat:

alles wat we zijn is het resultaat van wat we hebben gedacht.de geest is alles.wat we denken, zullen we worden.en hoewel ik geloof dat er meer is aan de mens dan alleen de geest, ben ik het er volledig mee eens dat onze gedachten de kracht hebben om onze realiteit te creëren.wat we denken van onszelf en onze eigen mogelijkheden kan ons leiden op verbazingwekkende avonturen of door een gemiddeld bestaan.

onze acties beginnen met onze gedachten en onze verwachtingen worden ontwikkeld vanuit onze perspectieven.  het mooie is dat onze gedachten zijn ’t “vast ”.We kunnen allemaal kiezen wat we denken, onze denkpatronen veranderen en nieuwe overtuigingen leren.dus, als je *wenst* dat je inkomen groeit, dat je relaties groeien, dat je leven verder gaat dan je beperkte overtuigingen, dan moet je beginnen te denken dat al deze dingen mogelijk zijn.

eigenlijk niet zomaar mogelijk.    onvermijdelijk.

als je vastzit in een gedachtenlus die je ervan heeft overtuigd dat er geen uitweg uit je situatie is, zijn er geen mogelijkheden voor je om je inkomen te verhogen, en alles wat je hebt is alles wat je ooit zult hebben al die gedachten zullen je blijven houden in een plaats van gebrek en hopeloosheid.

Ik schreef een hele post over hoe je je mindset kunt veranderen, maar Ik zal je hier een paar eenvoudige ideeën geven:

 • Creëer een visie voor je leven die zo overtuigend is dat je er emotioneel mee verbonden bent
 • dagboek dagelijks om zelfbewustzijn op te bouwen en een dieper begrip te krijgen van de gedachten die je nodig hebt om uit te dagen
 • reframe a challenge or difficulty as an opportunity–Dit zal een gevoel van nieuwsgierigheid en motivatie creëren
 • LI>

 • houd een lijst van affirmaties die je dagelijks leest, en gebruik ze om “ terug te praten ”naar je beperkende overtuigingen
 • zoek boeken, podcasts, blogs en elke andere input die positiviteit en inspiratie zal bevorderen
 • wees een achtervolger van kennis, altijd iets nieuws leren

vanwege het vermogen van de hersenen om te veranderen en te groeien, heb je de kracht om je gedachten te veranderen, je beperkende overtuigingen, en de negatieve lussen in je geest.

en als je eenmaal de gewoonte hebt om vanuit een overvloedig perspectief naar je situatie te kijken, zul je alle kansen om je heen beginnen te zien om rijkdom op te bouwen en het leven te creëren dat je wilt.

hoe de 3 beste gewoonten beheersen om geld te besparen

echte verandering vereist geduld en volharding.

het ontwikkelen van gezonde gewoonten om geld te besparen kost tijd en consistente inspanning.

sommige gewoonten, zoals het drinken van 8 kopjes water per dag, kunnen gemakkelijk voor je zijn.maar anderen, zoals de hier genoemde 3, zijn een beetje moeilijker te beheersen.

als je gewend bent om op te geven, negatief te denken en je partner te negeren, dan zal het wat extra moeite en opoffering van je kant kosten om deze slechte gewoonten te veranderen.  en tijd. misschien   veel tijd.

Het zal niet comfortabel of handig zijn.u zult dagen willen overslaan of gewoon helemaal opgeven.  dat is wat de meeste mensen doen.

maar je wilt niet zoals de meeste mensen zijn.u bent klaar voor verandering, en u bent bereid om de inspanning te leveren.

het mooie aan gewoonten is echter dat na een tijdje je inspanningen afnemen naarmate de gewoonte automatisch wordt.uiteindelijk zal het gedrag een tweede natuur worden en je leven moeiteloos verbeteren.u zult een mindset ontwikkelen om geld te besparen die uw financiële beslissingen positief zal beïnvloeden.

wees volhardend, maar wees geduldig.uw financiële toekomst is het waard.

 

Plaats een reactie