3 beste gewoonten om geld te besparen (en rijkdom te beheersen)

Mensen die een vaardigheden worden als experts beschouwd. Als er veel vraag is naar de vaardigheid, kan dat meesterschap deuren openen naar rijkdom, roem en grote prestaties.

Hoe worden sommigen meesters in iets? Door een meester van gewoonten te zijn.

Maar niet zomaar gewoonten – de *juiste* gewoonten. Die gewoonten die werken naar meesterschap en de juiste mindset ontwikkelen.

Als je de juiste gewoonten voor jezelf kunt identificeren – degenen die het grootste positieve effect hebben op uw doelen – en beheers ze, je zult ook een expert zijn.

In dit bericht zal ik de 3 beste gewoonten aanbevelen om geld te besparen en een geldbesparende mentaliteit te ontwikkelen. Dit zijn niet specifiek financiële gewoonten (ze kunnen van toepassing zijn op andere gebieden dan geld), maar als je deze gewoonten in je eigen leven ontwikkelt, zul je snel meer controle over je financiën hebben.

Verwerft u rijkdom, roem en geweldige prestaties?

Wie weet … dat hangt allemaal van u af.

Wilt u leren hoe u meer geld kunt besparen? Download deze gratis checklist met 50 tips om meer geld te besparen!

 

1.  Doelen behalen

Merk op dat ik niet zei doelen stellen.

Heck, ik ben een meester in het stellen van doelen. Maar ik kan je nu al vertellen dat dit niet het soort gewoonte is waarmee je rijkdom opbouwt.

Je moet een meester zijn in het bereiken van je doelen. Niet alleen stoppen bij een lijst in je mooie dagboek.  Of zo ver gaan als je wilskracht toelaat totdat het op is. Of proberen totdat het gewoon te moeilijk is.

In staat zijn om uw doelen te stellen, eraan te werken en ze te bereiken, vereist dagelijkse, consistente beslissingen:

 • plan uw dag zo dat uw acties u altijd dichter bij uw doelen brengen
 • je grote visie opsplitsen in kleine stukjes zodat je altijd weet wat je volgende stap zou moeten zijn
 • je doelen dagelijks evalueren om je voortgang te meten en omslagpunten te identificeren
 • oefeningen met affirmaties en visualisaties om je mindset te versterken
 • situaties vermijden die negativiteit aan je leven toevoegen
 • boeken lezen en naar podcasts luisteren die uw zelfvertrouwen en motivatie vergroten

U vraagt ​​zich misschien af ​​hoe ik kan bepalen of ik mijn doelen behaal of niet? Ik kan niet dicteren met welke omstandigheden ik te maken krijg!

Natuurlijk kunt u dat niet.  Maar dat maakt niet uit. Het enige dat *er* toe doet, is wat u kunt controleren, namelijk uw eigen gedachten, gevoelens en acties.

Dit kan een heel andere manier van denken zijn dan je gewend bent. U vindt het misschien moeilijk te geloven dat alleen al het denken aan andere gedachten enig verschil zal maken.

Maar een positieve, overvloedige mentaliteit om geld te besparen is de sleutel tot het bereiken van financiële doelen.  Je moet niet alleen de mechanismen kennen om ze te bereiken, je moet ook een sterke overtuiging opbouwen dat je volledig in staat bent om succesvol te zijn.

Als je dat eenmaal doet, zullen je gewoonten duurzaam zijn en zullen je prestaties niet meer te stoppen zijn .

2.  Vertraagde bevrediging

De mogelijkheid om te pauzeren tussen een trigger en een reactie kan je behoeden voor een scheiding, het verliezen van je baan, het landen in de gevangenis, en spijt hebben van vele andere beslissingen die het gevolg waren van impulsiviteit.

Het heet zelfbeheersing, en zonder dat zou je leven heel snel naar beneden kunnen gaan.

Op dezelfde manier zal het hebben van de discipline om weg te lopen van de verleiding om een ​​emotionele aankoop te doen, je behoeden voor buitensporige schulden, een beperkt inkomen en het pensioen van je dromen.

En net als lust of woede of drugs, emotionele uitgaven kunnen onze wilskracht overwinnen en leiden tot beslissingen die veel meer pijn veroorzaken dan het plezier dat op dit moment wordt beloofd.

Als u rijkdom wilt opbouwen , moet je de gewoonte van vertraagde bevrediging onder de knie krijgen. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat uitgestelde bevrediging een belangrijkste voorspeller is van financieel succes.  Wanneer je leert je verlangen om op dit moment tevreden te zijn te beheersen, ontwikkel je het vermogen om tijdelijk ongemak te weerstaan, zodat je in de toekomst een grotere beloning kunt ontvangen. In dit geval zou die beloning *rijkdom* zijn.

Helaas ondersteunt onze cultuur niet de gewoonte om nu een beetje pijn te verdragen om later voordeel te oogsten.  Van onmiddellijke kredietgoedkeuring tot gratis verzending binnen 2 dagen, we zijn eraan gewend geraakt dat onze wensen onmiddellijk worden vervuld. En de marketing waaraan we worden blootgesteld op onze telefoons, het internet, de computer, de tv – overal – maakt deze gewoonte gewoon heel moeilijk vol te houden.

Maar het is niet onmogelijk!  Hier zijn een paar dingen die u kunt doen om de gewoonte van uitgestelde bevrediging aan te leren:

 • Bekijk uw doelen elke dag.  Schrijf ze op op plaatsen waar je ze vaak ziet.  Lamineer ze op een steekkaart en bewaar deze in uw portemonnee.  Kijk ernaar wanneer je de aantrekkingskracht voelt om emotioneel geld uit te geven.  Alleen al deze oefening zal uw dagelijkse gewoonten versterken om geld te besparen, schulden af ​​te lossen en uw inkomen te verhogen.
 • Volg een budget waarin elke cent wordt verantwoord.  Werk uw uitgaven elke dag bij, zodat u constant weet waar uw geld naartoe gaat.
 • Lees boeken over persoonlijke financiëndie uw kennis van verstandig geldbeheer en beleggen verdiepen. Houd rekening met de “opportuniteitskosten”, het voordeel dat u misloopt wanneer u het ene alternatief verkiest boven het andere. Bij persoonlijke financiën is dit vaak de rente die u zou kunnen behalen door uw geld te sparen versus het kleinere voordeel als u dat geld nu uitgeeft.
 • Houd een volgsysteem bij om consistent te blijven.  Markeer bijvoorbeeld een “x” elke dag op een kalender om te laten zien hoeveel dagen achter elkaar je hebt gespaard in plaats van uitgegeven. Naarmate je keten van x's langer wordt, zul je meer gemotiveerd zijn om door te gaan, en zal je vermogen om bevrediging uit te stellen sterker worden.

James Clear zegt: “Succes komt meestal neer op het kiezen van de pijn van discipline boven het gemak van afleiding.”

Leer je afleiding te weerstaan, kies de pijn van discipline en ontwikkel de gewoonte van uitgestelde bevrediging. U bereikt uw financiële doelen zoveel sneller.

3.  Neem een ​​groeimindset aan

Op dit moment zit ik in een wetenschapsklas op de middelbare school (als vervangende leraar), en aan de muur hangt een poster met de tekst:

Alles wat we zijn is het resultaat van wat we hebben gedacht.
De geest is alles.
Wat we denken, zullen we worden.

En hoewel ik geloof dat de mens meer is dan alleen de geest, ben ik het er volledig mee eens dat onze gedachten de kracht hebben om onze realiteit te creëren. Wat we van onszelf denken en onze eigen capaciteiten kunnen ons leiden naar verbazingwekkende avonturen of door een gemiddeld bestaan.

Onze acties beginnen met onze gedachten en onze verwachtingen worden ontwikkeld vanuit onze perspectieven.  Het mooie is dat onze gedachten niet ’vast staan”. We kunnen allemaal kiezen wat we denken, onze denkpatronen veranderen en nieuwe overtuigingen leren.

Dus, als je *verlangt* naar groei van je inkomen, groei van je relaties, groei van je leven voorbij je beperkte overtuigingen, dan moet je gaan denken dat al deze dingen mogelijk zijn.

Eigenlijk niet zomaar mogelijk.  Onvermijdelijk.

Als je vastzit in een gedachtelus die je ervan heeft overtuigd dat er geen uitweg is uit je situatie, zijn er geen mogelijkheden voor jou om je inkomen te verhogen, en alles wat je hebt is alles wat je ooit zult hebben ’ 8211; al die gedachten zullen je in een plaats van gebrek en hopeloosheid blijven houden.

Ik heb een hele post geschreven over hoe je je manier van denken kunt veranderen, maar ik&8217; Ik geef je hier een paar eenvoudige ideeën:

 • creëer een visie voor je leven die zo overtuigend is dat je er emotioneel mee verbonden bent
 • journaal dagelijks om zelfbewustzijn op te bouwen en een beter begrip te krijgen van de gedachten die je moet uitdagen
 • herformuleer een uitdaging of moeilijkheid als een kans – dit zal een gevoel van nieuwsgierigheid en motivatie creëren
 • houd een lijst bij met affirmaties die je dagelijks leest, en gebruik ze om 'terug te praten'; naar je beperkende overtuigingen
 • zoek boeken, podcasts, blogs, en elke andere input die positiviteit en inspiratie zal bevorderen
 • een achtervolger van kennis, altijd iets nieuws leren

Vanwege het vermogen van de hersenen om te veranderen en te groeien, heb je de kracht om je gedachten, je beperkende overtuigingen en de negatieve lussen in je geest te veranderen.

En als je eenmaal de gewoonte hebt om als je vanuit een overvloedig perspectief naar je situatie kijkt, zul je alle kansen om je heen gaan zien om rijkdom op te bouwen en het leven te creëren dat je wilt.

Hoe u de 3 beste gewoonten om geld te besparen onder de knie krijgt

Echte verandering vereist geduld en doorzettingsvermogen.

Ontwikkelen gezonde gewoonten om geld te besparen kosten tijd en consistente inspanning.

Sommige gewoonten, zoals het drinken van 8 kopjes water per dag, kunnen gemakkelijk voor u zijn.  Maar andere, zoals de 3 die hier worden vermeld, zijn wat moeilijker te beheersen.

Als je gewend bent om op te geven, negatief te denken en je partner te negeren, dan zal het wat extra moeite en opoffering van jouw kant kosten om deze slechte gewoonten te veranderen. En tijd.  Misschien veel tijd.

Het zal niet comfortabel of handig zijn.  U zult dagen willen overslaan of gewoon helemaal willen opgeven.  Dit is wat de meeste mensen doen.

Maar je wilt niet zijn zoals de meeste mensen.  Je bent klaar voor verandering en je bent bereid om er moeite voor te doen.

Het mooie van gewoonten is echter dat na een tijdje je inspanningen minder worden naarmate de gewoonte wordt automatisme.  Uiteindelijk wordt het gedrag een tweede natuur, waardoor je leven moeiteloos verbetert.  U zult een mentaliteit ontwikkelen om geld te besparen, wat een positieve invloed zal hebben op uw financiële beslissingen.

Dus wees volhardend, maar wees geduldig. Uw financiële toekomst is het waard.

Vergeet niet uw gratis checklist met 50 tips om meer geld te besparen mee te nemen!

 

Plaats een reactie