3 manieren waarop financiële Stress uw kwaliteit van leven en geestelijke gezondheid beïnvloedt

financiële stress beïnvloedt de kwaliteit van leven voor veel Amerikanen

mijn man en ik leefden salaris tot salaris voor het grootste deel van ons huwelijk.

omdat ik altijd de leiding heb gehad over onze financiën, was ik degene die keek naar onze toenemende schuld, onze stapel rekeningen, onze slinkende spaargeld en die dreigende berg verderop waar we in zullen storten als we geen betere manier vinden.

het is een hel voor de denker.

Living paycheck to paycheck creëert een zware last voor uw welzijn, en deze financiële stress beïnvloedt uw kwaliteit van leven op een negatieve manier.volgens een rapport van Discover and Thrive Global uit 2020 vindt ongeveer 65% van de Amerikanen dat hun financiële problemen te moeilijk te overwinnen zijn.bovendien gaf 90% van de ondervraagden toe dat financiële beslissingen hogere stressniveaus veroorzaakten.

naarmate deze kleine, consistente financiële stressoren zich opstapelen, nemen ze een ernstige tol op iemands algehele gezondheid.

naast de fysieke gevolgen kan je geestelijke gezondheid er echt onder lijden wanneer je overmatige angst en nood ervaart over geldproblemen.

als je worstelt met financiële stress (en bijgevolg een lagere kwaliteit van leven), dan is het van cruciaal belang dat je tijd neemt voor zelfzorg en je huidige omstandigheden in perspectief houdt.het ontwikkelen van gezonde geldgewoonten en een positieve geldmindset kan een aanzienlijke verbetering betekenen voor uw financiële welzijn.

Hoe financiële stress uw kwaliteit van leven beïnvloedt

volgens de American Psychological Association is financiële stress de belangrijkste oorzaak van stress voor Amerikanen. 

wanneer u van salaris tot salaris leeft, bent u hoogstwaarschijnlijk één tegenslag verwijderd van het niet kunnen betalen van uw hypotheek, en dit kan leiden tot een veelheid aan gevolgen die resulteren in een lagere kwaliteit van leven.

Er zijn veel negatieve fysieke gevolgen van stress, zoals slaapproblemen, ongezond eten, hoofdpijn of spierspanning krijgen en overmatige vermoeidheid ervaren.

erger nog, als je stress chronisch is, kunnen deze symptomen zich ontwikkelen tot ernstiger gezondheidsproblemen zoals hartaandoeningen, obesitas en zelfs kanker.

bovendien kan financiële stress een negatieve invloed hebben op je hechte relaties.volgens de financial wellness survey ervaart ongeveer 30% van de mensen nadelige gevolgen in hun gezinsleven als gevolg van geldproblemen.

dan is er’ s de impact op je geestelijke gezondheid.

lijden aan een staat van hopeloosheid of schuldgevoel, of schaamte voelen over slechte keuzes die je hebt gemaakt, kan eigenlijk een slechte financiële gezondheid bestendigen.een constante staat van zorgen, twijfel en angst kan een persoon het gevoel geven dat er geen uitweg is en leiden tot destructieve gewoonten.

Dit kan te wijten zijn aan wat sommige professionals noemen een “existentiële kosten” om financieel instabiel.  Als je geteisterd met een hoop schulden, leven salaris tot salaris, niet in staat om uw rekeningen op tijd te betalen, of al het bovenstaande, kan dit echt een tol eisen op uw gevoel van eigenwaarde en doel in het leven.

Je voelt je misschien minder gemotiveerd omdat je denkt dat je vastzit in je situatie, en er is geen zin in het streven naar grotere doelen, omdat dat een risico zou vereisen dat je te bang bent om te nemen.

deze mindset bevestigt alleen je beperkende overtuigingen en een laag zelfbeeld, waardoor je niet van het leven kunt genieten en je uiteindelijk tot negatieve copingstrategieën kunt wenden, zoals overmatig drinken of te veel eten.

Yep, living paycheck to paycheck heeft niet alleen invloed op wat je hebt voor het diner, of waar je je kleren koopt.leven onder financiële stress kan zeer reële gevolgen hebben voor hoe je denkt en voelt over jezelf.

Ik weet het, want ik heb het meegemaakt.

Related post: 5 dagelijkse Mindset gewoonten om u te helpen uw financiële doelen te bereiken

hoe financiële stress uw geestelijke gezondheid beïnvloedt

toen ik echt mijn gedachten met betrekking tot onze financiën begon te onderzoeken, ontdekte ik dat veel van mijn negatieve denkpatronen verband hielden met onze financiële problemen.

Ik identificeerde drie mentale stressoren, elk met een gerelateerd gevoel dat de effecten ervan versterkt:

 1. gebrek aan hoop leidt tot verlies van motivatie
 2. zorgen maken over de toekomst leidt tot aanhoudende angst
 3. laag zelfbeeld leidt tot worstelingen met schaamte

elk heeft zijn eigen unieke gevolgen, maar ze bouwen allemaal op elkaar en dragen bij aan een ongezonde mentaliteit genaamd een fixed mindset, die ik hieronder zal uitleggen.

#1  gebrek aan hoop, dan verlies van motivatie

financiële stress kan je dromen echt doden.als je alleen maar de eindjes aan elkaar probeert te knopen, is het een uitdaging om hoop te hebben op een betere toekomst.

zie je, als je zo gefocust bent op het gewoon door de week komen,

(Kan ik te laat komen op deze rekening en geen vergoeding in rekening worden gebracht? 

heb ik genoeg om alle minimale betalingen te doen? 

is er genoeg over voor voedsel en gas?

Hoe gaan we betalen voor het verjaardagscadeau van onze zoon?)

Het is moeilijk voor je hersenen om toekomstgericht te zijn.

wanneer al je energie naar de puinhoop gaat die vlak voor je ligt (wat je dringend vindt), dan heb je niets meer over voor je dromen en doelen (die belangrijk zijn maar niet dringend).

en, alsje concentreert je gewoon op het dringende, dan wordt al het andere naar de achterkant van je geest geduwd, totdat je praktisch alles bent vergeten over de doelen die je vroeger had.

je raakt zo gewend aan je situatie dat je niet nadenkt over hoe je het zou kunnen veranderen.zelfs met alle stress en frustratie bereik je een vreemd niveau van comfort en probeer je nooit de cyclus te doorbreken.

je verliest de hoop in het vervullen van je dromen en motivatie om je doelen te bereiken.en als je beide verliest, is het onvermijdelijk dat je je doel en richting in het leven verliest.

Dit is wat’s genoemd een fixed mindset, en het zal je vast te houden in de paycheck naar paycheck hamster wiel, zolang je het te houden.

#2  zorgen leiden tot angst

financieel instabiel zijn kan veel bezorgde en angstige gedachten veroorzaken.deze gedachten voeden de fixed mindset en zorgen ervoor dat je reageert op situaties vanuit een plaats van gebrek.

bijvoorbeeld, misschien maak je je zorgen over je man die een biertje bestelt bij het diner omdat je weet dat het $8 aan het tabblad toevoegt.of je voelt je nerveus wanneer je kind je een toestemmingsbrief geeft waarvoor een cheque nodig is. Misschien ben je bang dat je niet het geld hebt om je kinderen te helpen door de universiteit te komen of niet genoeg in je Pensioenfonds hebt, zodat je denkt dat je moet werken tot je 80 bent.

Ik maak me zorgen over al deze dingen.

en al deze zorgen kunnen echt de vreugde uit het leven zuigen.het kan voorkomen dat je volledig aanwezig en betrokken bent. Het steelt de vervulling die vrijgevigheid kan brengen.

en het creëert een onproductieve mentaliteit van beperkende overtuigingen, die je vasthoudt in de fixed mindset. waar al je zorgen uitkomen.

financiële instabiliteit kan echter ook gevoelens van schaamte en onzekerheid veroorzaken, waardoor het moeilijk is om ongezonde denkpatronen te doorbreken.

#3  laag zelfbeeld voedt schaamte

toen ik moeite had om onze eigen financiën onder controle te krijgen, voelde ik me soms een mislukking. Dan, toen ik in de buurt van anderen van mijn leeftijd, zou ik het gevoel alsof ik niet “meten” als een VOLWASSENE.

Dit heet money shame, en het is echt.

in veel culturen (waaronder Amerika) worden mensen vaak beoordeeld op basis van hun financiële positie.  en als je niet bijhoudt met de Joneses, kun je je een mislukkeling voelen.

je schaamt je voor je kleine salaris, of je lage bankrekening, of onverantwoordelijk zijn met geld.

je ziet je ervaring met geld als een verlengstuk van wie je bent, in plaats van wat je hebt gedaan.

deze negatieve zelfperceptie leidt er niet alleen toe dat je minder over jezelf denkt dan je zou moeten, maar kan ook interfereren met hoe je met andere mensen omgaat.wanneer je anderen vermijdt of ervoor kiest om niet authentiek te zijn, mis je diepere relaties en vervolgens een hogere kwaliteit van leven.

je minderwaardig voelen voedt zich dan in een gebrek aan motivatie om je situatie te verbeteren, omdat dit een aantal risico ‘ s zou vereisen, wat een laag zelfbeeld je ervan weerhoudt om te doen.

en de cyclus begint opnieuw.

een fixed mindset bevestigt alleen de negatieve gedachten en acties die slechte financiële gewoonten creëren, dus je blijft vastzitten in een paycheck to paycheck levensstijl.

door een groeimindset en betere geldgewoonten te ontwikkelen, kun je deze cyclus doorbreken en de effecten ervan op je psychische gezondheid elimineren.

Video: hoe financiële Stress te beheren

hoe om te gaan met financiële stress en te verbeteren uw kwaliteit van leven

als je leeft van salaris tot salaris en te maken hebt met financiële stress, Weet ik wat je voelt.

geld heeft zijn hand in zoveel gebieden van ons leven, dus de angst die je misschien ervaart, kan veel verder reiken dan alleen het budget.

je situatie verandert niet van de ene op de andere dag, maar je kunt mindfulness oefenen om dingen nu in perspectief te houden.er zijn letterlijk honderden copingvaardigheden om hiermee te helpen.

en, wanneer je je financiële puinhoop kunt zien voor wat het is – iets tijdelijk dat je in staat bent om te veranderen in een financieel succes – dan kun je jezelf ook de ruimte geven om weer groot te dromen.dit geeft je een hernieuwd gevoel van doel en motivatie.

iets anders dat nuttig is, is meer tijd inplannen voor zelfzorg.met andere woorden: * me time*.

wees bewust over het verzorgen vanu , wat ook zal helpen de effecten van stress te minimaliseren.dit betekent het toevoegen van ontspannen activiteiten die u graag doet aan uw dagelijkse schema.  want, hoewel het ’s niet dringend, het ’s uiterst belangrijk!

sommige ideeën voor zelfzorg kunnen zijn:

 • Journaling
 • mediteren
 • iets creatiefs doen
 • wandelen
 • een massage of pedicure krijgen
 • dankbaarheid beoefenen
 • je eigen ruimte hebben waar je alleen kunt zijn

ten slotte zal het ontwikkelen van positieve geldgewoonten je vertrouwen in financiële zaken vergroten.consequent kleine, productieve beslissingen nemen met uw financiën zal uw vermogen om stress te minimaliseren versterken.

Gebruik een aantal van deze goede geldgewoonten om de controle over uw financiën te krijgen:

 • maak financiële doelen op korte en lange termijn
 • krijg een budget waar u zich aan kunt houden
 • begin met het automatiseren van uw spaargeld
 • heb wekelijkse of maandelijkse geldvergaderingen met uw partner
 • oefen vertraagde bevrediging en stop impulsuitgaven
 • begin te leven op het inkomen van vorige maand

al deze geldgewoonten zullen de financiële stress in je leven verminderen, omdat je vertrouwen en controle over je geldbeheer krijgt.

Related post: Hoe een Stress Management systeem te bouwen

overwin financiële stress en boost uw kwaliteit van leven

wanneer financiën instabiel zijn en je geen uitweg kunt zien, kunnen negatieve gedachten overweldigend worden.deze gedachten creëren gevoelens zoals stress, zorgen en angst, die vervolgens onproductief gedrag veroorzaken dat tot negatieve resultaten leidt.deze resultaten bevestigen vervolgens de gedachten waarmee het allemaal begon.

deze cyclus versterkt een fixed mindset, waardoor je vast blijft zitten in dit patroon totdat je uiteindelijk het gevoel hebt dat het normaal is.  je begint te * geloven* dat dit gewoon is hoe het leven is.

maar je kunt je gedachten uitdagen.en wanneer je vaststelt welke gedachten je geest verwoesten, kun je stappen ondernemen om beter voor je geestelijke gezondheid te zorgen.

 • vind copingvaardigheden die voor u werken
 • beoefen mindfulness en meditatie
 • Plan leuke activiteiten
 • ontwikkel positieve geldgewoonten

het verzorgen van je mentale gezondheid is net zo belangrijk als het verzorgen van je fysieke gezondheid.maar, net als trainen en het vinden van gezonde recepten, moet je opzettelijk zijn over hoe je omgaat met stress en tijd plannen voor zelfzorg.

want als je eenmaal een gezonde mindset hebt, is het gemakkelijker om problemen in perspectief te houden en het grotere plaatje te zien.  en voor mij geldt dat ook voor financiële vrijheid!

Plaats een reactie