33 Budgettips Voor Beginners Om Beter Te Budgetteren In 2023

Contents

Beginner tips voor het volgen van een budget

als je moe bent als je je niet meer onder controle voelt met je geld, dan ben ik blij dat je er bent. Beginnen als een beginner met budgettering lijkt misschien overweldigend, vooral als je financiën in een puinhoop zitten.maar in deze post ga ik je alles vertellen wat je moet weten over budgettering, zodat je een uitgavenplan kunt maken dat Voor jou werkt. Dus, blijf bij mij!

het starten en bijhouden van een budget is een van de meest effectieve manieren om controle te krijgen over uw financiën, uw uitgaven af te stemmen op uw waarden en uw budgetdoelstellingen te bereiken.

wees niet te hard voor jezelf als je hebt uitgesteld met deze belangrijke financiële gewoonte.volg gewoon de budgettips die ik hieronder heb beschreven, en je zult goed op weg zijn om de baas van je eigen geld te zijn, zelfs als je een budget van nul begint.

leren budgetteren is niet moeilijk, maar het volgen van de juiste persoonlijke budgettips zal u helpen succesvol te zijn. Zelfs als je een beginner bent, zul je begrijpen hoe je een uitgavenplan kunt maken dat je uitgaven bijhoudt en je inkomen maximaliseert.

ben je klaar om te leren hoe je een budget opzet en je eraan houdt?  geweldig! 

maar laten we eerst een aantal basisbegrotingen bespreken.

Wat is het doel van een maandelijks budget?

voor sommige mensen kan het woord” budget ” een slechte smaak in hun mond achterlaten.het is synoniem met restrictief of beperkend, maar dit is gewoon een ongelukkige misvatting van dit krachtige financiële instrument.

een eenvoudige definitie van een persoonlijk budget is een uitgavenplan dat uw inkomsten en uitgaven bijhoudt en uw bestedingsbeslissingen over een specifieke periode begeleidt.

op een andere manier gezegd,  een budget is een plan dat u van tevoren maakt om uw inkomen te beheren.u zult een deel van uw inkomsten gebruiken voor uitgaven, een deel voor sparen en een deel voor geven. Uw budget weerspiegelt hoe u uw inkomstenbronnen over alle drie de gebieden wilt toewijzen, zonder meer uit te geven dan u verdient.

Hoe zou budgettering mij helpen?

Er zijn veel voordelen aan budgettering, zoals u binnenkort zult leren. Maar de beste manier waarop een budget u kan helpen met uw geldbeheer is door u een uitgavenplan te geven om te volgen.

het bereiken van uw financiële doelen vereist specifieke actiestappen, zoals minder uitgeven en meer sparen. U kunt uw budget gebruiken als een “gids ” om u te helpen op koers te blijven en uw financiële gezondheid te verbeteren.

Als u zich aan uw budget kunt houden, kunt u al uw uitgaven dekken, uw schuld afbetalen en nog steeds geld toevoegen aan besparingen. U ’ll ook meer bereid zijn om eventuele onverwachte uitgaven die pop-up te behandelen.

33 budgettips voor beginners

volg deze eenvoudige, maar krachtige budgettips om uw financiën onder de knie te krijgen.

1. Ken uw geldwaarden

door duidelijk te zijn over wat u waardeert als het gaat om uw persoonlijke financiën, kunt u uw uitgaven afstemmen op uw prioriteiten.

zoals de meeste mensen, waardeer je waarschijnlijk het doel om financieel onafhankelijk en schuldenvrij te worden. Als dat zo is, zorg er dan voor dat uw budget dit weerspiegelt door prioriteit te geven aan sparen en schulden afbetalen.

maar wat waardeer je nog meer als het om geld gaat? Heb je genoeg om één keer per jaar een leuke vakantie te nemen met je gezin? Sparen College fondsen voor uw kinderen ’ onderwijs? Op tijd met pensioen kunnen gaan, zonder bang te zijn dat je geld opraakt?

Dit zijn allemaal waarden die moeten informeren over de doelen die u stelt en hoe u een realistisch budget opzet.

Maak een lijst met geldwaarden en gebruik ze als leidraad voor het beheren van uw geld.

2. Heb een spaardoel in gedachten

als een budget beginner, is het erg belangrijk om te weten waarom je een budget wilt. Dit kan worden bepaald door een paar doelen te stellen, zodat je iets hebt om naar toe te werken.

het creëren van een aantal inspirerende gelddoelen geeft je een doel aan de horizon en je budget kan je helpen om het te bereiken.

wanneer tegenslagen zich voordoen (en ze zullen), gebruik dan je doelen om je de motivatie te geven om weer op het goede spoor te komen en vooruit te gaan.

Hier zijn een paar goede redenen om een budget te hebben:

 • Betaal uw creditcardschuld
 • Start een aanbetalingsfonds voor een huis
 • Bouw uw pensioenfonds
 • wees op dezelfde pagina met uw echtgenoot
 • Stop met leven paycheck to paycheck

het houden van uw geld doelen in het achterhoofd zal invloed hebben op het budget dat u maakt, en dan helpen u zich eraan te houden.

3. Weet hoeveel maandelijks inkomen u binnenbrengt

budgettering helpt u uw inkomen te maximaliseren, maar eerst moet u weten hoeveel geld u elke maand binnenbrengt.

uw inkomen kan afkomstig zijn van een aantal bronnen, zoals:

 • loonstrookjes van uw reguliere baan(en)
 • eventuele extra loonstrookjes van freelance werk of bijwerk
 • bedrijfsinkomsten
 • beleggingsinkomsten
 • alimentatie of kinderbijslag
 • huurinkomsten
 • sociale zekerheid
 • werkloosheid

er kunnen enkele inkomstenbronnen zijn die niet elke maand uitbetalen.Dit is wanneer het een goed idee is om een “inkomenskalender” te maken, zodat u het budget kunt aanpassen wanneer uw inkomen varieert.

zorg ervoor dat u uw inkomsten na belastingen gebruikt voor budgetteringsdoeleinden.rekening houden met alle aftrek genomen, zoals federale en staat belastingen, sociale zekerheid, 401 (k) en HSA bijdragen, enz. Dit geeft u het werkelijke inkomen dat u zult gebruiken om uw maandelijkse kosten van levensonderhoud te budgetteren.

als uw inkomen van maand tot maand fluctueert, probeer dan een gemiddelde van de afgelopen 12 maanden te nemen en gebruik dit als een maandelijks salaris.  I ’ve gevonden de beste manier om Budget variabele loonstrookjes is door budgettering met de vorige maand’s inkomen … hierover later meer!

4. Begin met het bijhouden van uw uitgaven

als je niet op een budget bent geweest, moet je waarschijnlijk een beetje graven om erachter te komen hoe je je geld nu uitgeeft. Dit geeft u een goed uitgangspunt om een budget te creëren dat realistisch is en uw huidige financiële situatie weerspiegelt.

Je zult ook ontdekken welke gebieden je te veel uitgeeft en welke bezuinigingen je kunt maken.

Volg uw financiële transacties gedurende ten minste 30 dagen om een goed idee te krijgen van uw bestedingspatronen. er zijn een paar manieren om dit te doen:

 • schrijf elke uitgave op, van je hypotheekbetaling tot die mokka latte.  Volg elke dollar die uit uw bankrekening komt. U kunt dit doen in een spreadsheet, een budgetplanner of een chequeboekregister. 
 • Download een app zoals Mint of PocketGuard  en koppel deze aan uw bankrekening. Stroomlijn het traceerproces door labels toe te wijzen aan verschillende bestedingscategorieën.
 • gebruik uw bank-en creditcardafschriften van de afgelopen 30 dagen.dit werkt vooral goed als u uw bankpas en online factuur betaalt voor het grootste deel van uw uitgaven (in plaats van contant geld te krijgen van een geldautomaat). Zelfs als je niet meer weet waar sommige transacties voor waren, heb je nog steeds een algemeen idee van hoe je je geld uitgeeft.

5. Scheid uw vaste, variabele en periodieke uitgaven

uw budget bestaat uit vaste, variabele en periodieke uitgaven.    Het is een goed idee om te weten hoe ze verschillend zijn, zodat u ze effectief kunt beheren.

vaste kosten zijn die welke regelmatig terugkeren en meestal niet veel fluctueren. Vaak heb je een wettelijk contract om ze te betalen, dus het is van cruciaal belang dat ze een prioriteit zijn in je uitgavenplan.rekeningen zoals uw hypotheek, autolening, mobiele telefoon en maandelijkse bankkosten worden beschouwd als vaste kosten. Onnodige kosten zoals maandelijkse abonnementsdiensten zijn echter ook vast.

variabele uitgaven zijn uitgaven die noodzakelijk of discretionair kunnen zijn en die ook van maand tot maand fluctueren. Sommige van deze kosten zijn gemakkelijker aan te passen en u kunt vaak opties vinden die de impact ervan op uw budget verminderen (of elimineren).boodschappen, entertainment, kleding, persoonlijke verzorgingsartikelen en hobby-uitgaven worden allemaal als variabele uitgaven beschouwd.

periodieke uitgaven (ook bekend als onregelmatige uitgaven) worden niet in elke budgetcyclus betaald.deze occasionele uitgaven kunnen jaarlijks gebeuren (zoals voertuigregistratie), om de 6 maanden (autoverzekeringspremies) of wanneer een gelegenheid er een nodig heeft (zoals naar de dierenarts gaan of uw banden vervangen).

categoriseer in uw trackinglogboek elke uitgave in een van deze drie. Dit geeft u een algemeen idee van welk percentage van uw inkomen aan elk type moet worden toegewezen.

6. Kies een budgetmethode

om een budget op te stellen, moet u weten welk type budget het beste voor u werkt. Er zijn verschillende budgetmethoden om uit te kiezen, maar hier zijn de meest populaire 3 opties:

50/30/20 method

deze persoonlijke budgetmethode, gemaakt door Senator Elizabeth Warren, verdeelt uw geld in 3 belangrijke uitgavencategorieën – vaste, variabele en schuld uitbetaling/besparingen. Het is geen strikte methode, maar het helpt u uw uitgaven of uitgaven in elke categorie te plaatsen, zodat u zich aan uw budget kunt houden.

met deze budgetstrategie besteedt u 50% van uw reguliere inkomen aan uw vaste uitgaven, 30% aan variabele uitgaven en 20% aan schuldbetalingen en besparingen.

Deze methode is zeer eenvoudig, flexibel en zal je niet laten struikelen over details.wijs gewoon elke uitgave toe aan een van de 3 categorieën en pas vervolgens uw budget aan zodat elke categorie binnen zijn percentage blijft.

Cash-based budget (envelope method)

Deze methode kent een envelop toe aan elke categorie in uw budget. U vult de envelop met het toegewezen bedrag aan contant geld. Zodra je het geld in de envelop hebt uitgegeven, ben je klaar met het uitgeven in die categorie voor de maand.

dit op contant geld gebaseerde budget werkt goed om eventuele resterende inkomsten te budgetteren nadat uw vaste uitgaven zijn betaald.het hebben van enveloppen voor budgettering categorieën zoals uit eten, entertainment, of winkelen zal u helpen vasthouden aan uw budget en niet te veel uitgeven.

Als u niet elke dollar op uw bankrekening wilt volgen, kan dit een effectieve methode voor u zijn.het enige wat u hoeft te doen is uw enveloppen vullen met contant geld en stoppen met uitgeven wanneer de envelop leeg is.

Zero-sum method

Het zero-sum budget geeft elke dollar een baan. Aan het einde van de maand zou je een saldo van $0 moeten hebben – niet omdat je al je geld hebt uitgegeven, maar omdat je opzettelijk was met waar elke dollar naartoe ging.

dus, net zoals je Categorieën hebt voor huisvesting, eten en entertainment, wijs je ook een deel van je inkomstendollars toe aan sparen, beleggen en geven.

Deze budgetmethode vereist meer gedetailleerde tracking, maar is zeer effectief voor het nemen van controle over uw financiën en het maximaliseren van uw inkomen. U kunt meer lezen over deze strategie in mijn zero-sum budget guide.

7. Kies een geldtool om uw uitgavenplan te maken

u kunt uw budget op papier maken of een online spreadsheet maken met Excel of Google Spreadsheet. Het hangt allemaal af van wat het beste werkt voor u, en wat je denkt dat je zal vasthouden aan.

Ik heb een Google Sheet-spreadsheet met één hoofdbudgetsjabloon en vervolgens een apart tabblad voor elke maand. Ik kopieer gewoon het sjabloon naar de huidige maand en maak de nodige aanpassingen voor onregelmatige inkomsten of uitgaven.

met behulp van een digitaal budgetblad kunt u formules gebruiken die automatisch totalen bijwerken als u nieuwe bedragen invoert in elke categorie. Zolang de formules correct zijn, zullen uw cijfers altijd accuraat zijn.

als u liever op papier budgeteert, zijn er veel gratis maandelijkse budgetwerkbladen die u op internet kunt vinden. Zorg er wel voor dat je je totalen altijd dubbel controleert met een rekenmachine, zodat je toekomstige updates niet baseert op onjuiste cijfers.

8. Kies en prioriteer uw categorieën

uw budget zal uniek zijn voor uw financiële situatie. Daarom moet u die budgetcategorieën kiezen die voor u relevant zijn. Je kunt zo algemeen of specifiek zijn als je wilt, maar heb er niet zoveel dat het bijwerken van je budget ingewikkeld wordt.

Ik hou van algemene budgetcategorieën voor de meeste kosten van levensonderhoud, maar ik heb ook een paar specifieke die ik graag bij te houden.

Hier zijn enkele ideeën om je op weg te helpen:

ALGEMEEN

SPECIFIEK

Woningbouw

Hypotheek
HOA
onroerende voorheffing

Eten

Boodschappen
Restaurants in
Fast Food
Koffie Shop

Transport

Benzine
Onderhoud
Verzekering
Parkeren

Persoonlijke Verzorging

kapsalon
Cosmetica
Massage

Medisch

Arts
Recepten
Therapeut

Leuk

Entertainment
Hobbies
Vacation

Vervolgens moet u de prioriteit van uw categorieën.

uw hypotheekbetaling en energierekeningen moeten worden betaald, zodat u een plek hebt om te wonen. Dan heb je geld nodig voor boodschappen en gas. Tot slot moet u uw schulden betalen.

nadat u uw basisbehoeften hebt gedekt, moet u bepalen wat een prioriteit voor u is. Deze uitgaven lijken misschien alsof ze nodig zijn, maar ze zijn eigenlijk niet. Of in ieder geval zijn de kosten niet vast.

Deze kunnen zijn:

 • besparingen
 • verzekeringsdekking
 • maandelijkse abonnementen
 • persoonlijke zorgkosten
 • Liefdadigheidsgeven
 • Entertainment

bepaal wat uw geldwaarden zijn en budget dienovereenkomstig. Misschien besteed je veel aan nieuwe kleren, maar je beseft dat dit eigenlijk een lage prioriteit is. Breng de nodige wijzigingen aan in uw budget, zodat uw uitgavenplan een weerspiegeling is van wat u het meest waardeert.

9. Een Diverse categorie opnemen

hoe goed ik ook plan, er lijken altijd extra uitgaven te zijn die niet in het budget zitten. Ik gebruikte om de begroting in evenwicht te brengen door geld te nemen dat bestemd was voor een andere categorie om deze ongeplande kosten te dekken.

nu, ik houd een “diverse ” budget categorie als een catch-all voor dit soort uitgaven. Ik houd alleen $100 in deze categorie, omdat ik don ’ t willen overbesteding op triviale aankopen.

als er nog iets over is aan het einde van de maand, voeg ik het gewoon toe aan ons Spaarfonds.

10. Wees doelbewust met je voedselbudget

een budgetcategorie die snel uit de hand kan lopen, is voedsel. Het goede nieuws is dat er een paar stappen zijn die u kunt nemen om geld te besparen met uw restaurant-en kruideniersbudget.

Stel eerst een krap budget in om uit eten te gaan. Misschien committeer je je aan één keer per week en ken je elke keer je bestedingslimiet.

ten tweede, maak meer maaltijden thuis. Het maken van je eigen eten is een fractie van de kosten van een restaurantrekening.

ten derde, maak elke maand een maaltijdplan. Noteer 20-30 maaltijden die u thuis zult bereiden en maak uw boodschappenlijstje op basis van de recepten die u kiest.

een maaltijdplan voorkomt dat je boodschappen koopt die je niet nodig hebt, vermindert je boodschappen en voorkomt dat je spontane uitstapjes maakt via de drive-thru.

zodra je deze drie stappen hebt gedaan, zul je verrast zijn hoeveel geld je bespaart op voedsel!

11. Maak er een regel van om elke dollar een baan te geven

Als u uw inkomen wilt maximaliseren, moet u rekening houden met elke dollar die u verdient. Nadat je al je inkomstenbronnen hebt opgeteld, zorg er dan voor dat je een plek hebt voor elke dollar om naartoe te gaan. 

Dit betekent niet dat je al je geld uitgeeft, dus je hebt niets meer over aan het einde van de maand.het betekent gewoon dat elke dollar een baan heeft, waaronder het gaan naar een factuur, uw maandelijkse donatie of een spaarrekening.

wanneer u op deze manier budgetteert, is er geen inkomen dat wordt verspild of niet wordt verantwoord. Dit wordt soms een op nul gebaseerd budget genoemd, omdat al het geld dat binnenkomt minus al het geld dat uitgaat gelijk moet zijn aan nul.

12. Maak zinkende fondsen aan via uw bank

zinkende fondsen zijn een geweldige manier om opzettelijk te sparen voor toekomstige uitgaven. In plaats van één algemene spaarrekening, wijdt u afzonderlijke rekeningen aan specifieke spaardoelen.

bijvoorbeeld, als u’re denken van het vervangen van uw auto binnen het volgende jaar, het opzetten van een “nieuw voertuig” zinken fonds. Voeg elke maand genoeg spaargeld toe aan deze rekening, zodat u genoeg hebt om contant te betalen wanneer u er klaar voor bent.

Hier zijn een paar andere ideeën voor het zinken van fondsen:

 • jaarlijkse uitgaven, zoals verzekeringspremies of auto-registratie
 • Kerstcadeaus
 • zomervakantie
 • een aanstaande bruiloft
 • collegegeld

bepaal hoeveel besparingen u elke maand aan elk zinkend fonds wilt toevoegen en maak vervolgens een budgetcategorie voor elk account.

Het opzetten van een paar verschillende zinkende fondsen zal u helpen gefocust en op koers te blijven bij het bereiken van uw financiële doelen. 

13. Bewaar facturen en bonnetjes op één plek

Wanneer uw maandelijkse rekeningen en ontvangsten ongeorganiseerd zijn, kan budgettering heel snel frustrerend worden. Door ze allemaal op één plek te houden, wordt het bijwerken van uw budget eenvoudiger en sneller. 

Als u papieren exemplaren wilt bewaren, kunt u ze allemaal in één map plaatsen. Zorg ervoor dat je regelmatig je portemonnee leegmaakt van de bonnetjes die je verzamelt en laat je partner weten waar hij ze ook moet plaatsen.

persoonlijk probeer ik zoveel mogelijk digitaal te blijven. Ik krijg al mijn rekeningen geleverd aan mijn e-mail, die ik in een e-mail map genaamd “rekeningen te betalen”. Voor papieren bonnetjes pin ik ze allemaal op een prikbord in mijn keuken en werk ik mijn budget om de andere dag bij.

Ik bewaar alleen bonnetjes die ik nodig heb voor het retourneren van een artikel. Alle anderen gooi ik eens i ’ve bijgewerkt mijn budget.

14. Houd een kalender bij met onregelmatige uitgaven

Het is een goed idee om een lijst op te schrijven met datums voor niet-maandelijkse uitgaven. Op deze manier kunt u zich van tevoren voorbereiden op aankomende kosten die niet in uw reguliere budget zitten.

een eenvoudige manier om dit te doen is door een kalender te gebruiken. Gebruik gewoon je online bankrekening of papieren afschriften om de afgelopen 12 maanden te bekijken. Voeg vervolgens elke uitgave toe die niet maandelijks werd gemaakt, zoals:

 • Cadeaus voor feestdagen, verjaardagen, Douches, jubilea, enz.
 • auto registraties
 • verzekeringspremies
 • onroerendgoedbelasting
 • federale en staatsbelastingen
 • jaarlijkse lidmaatschappen of abonnementen

15. Maak een spaarcategorie aan om jezelf eerst te betalen

Dit was de #1 prioriteit mijn ouders leerden me over het beheren van Financiën. Betaal jezelf altijd eerst.

Dit betekent gewoon dat je geld in spaargeld * zet voordat* je rekeningen betaalt, boodschappen koopt of geld uitgeeft aan de extra ‘ s.

Als u in de vijftig bent, kunt u zich richten op het verhogen van uw pensioenbijdragen. Het instellen van een directe storting op een 401(K) of IRA is een manier om jezelf eerst te betalen. 

of misschien probeert u een noodspaarfonds op te bouwen, of geld te sparen voor een grote aankoop. Betaal jezelf eerst door een spaarcategorie in je budget aan te maken die elke maand moet worden betaald. 

16. Heb een noodfonds

Als u geen spaargeld opzij hebt gezet voor noodsituaties, zou dit uw eerste spaardoel moeten zijn om naartoe te werken.

zonder noodbesparingen, zult u waarschijnlijk moeten vertrouwen op creditcardschuld om eventuele noodkosten te dekken, zoals het repareren van uw auto of het vervangen van die wasmachine die besloot te stoppen met werken.

Deze ongeplande uitgaven zullen gewoon toe te voegen aan uw schuldenlast en het verhogen van uw credit card betalingen, niet te vergeten de toegevoegde rente die u zult moeten betalen.begin met het opzij zetten van een beetje geld in een apart noodfonds dat is gewijd aan financiële noodsituaties die snel moeten worden betaald. Dit zal je enorm helpen om je aan je budget te houden en op koers te blijven met je doelen.

17. Maak pensioen een prioriteit

zorg voor uw toekomstige zelf door uw pensioensparen een prioriteit te maken in uw budget. Uw geld heeft een lange periode nodig om te groeien, zodat het u de laatste 20-30 jaar van uw leven kan ondersteunen.

als uw werkgever een 401(k) biedt, zorg er dan voor dat u geld toevoegt aan een van elke reguliere salaris. Ook, altijd profiteren van alle bijpassende fondsen door het voldoen aan uw werkgever percentage. Dit is gratis geld op de bank!

Open een IRA als een tweede optie en stel een directe storting in op uw account, zodat uw pensioensparen automatisch is.

leer nu te leven zonder dit geld, dus je zult het hebben als je niet meer werkt.

18. Betaal creditcardschuld zo snel mogelijk af

Ja, je moet rekeningen betalen en geld besparen. En terwijl je dat doet, betaal je je schulden zo snel mogelijk af.

hoe in de wereld?

Het is een evenwichtsoefening, zeker. Maar de enige manier waarop je succesvol kunt zijn, is als je de controle hebt over je financiën met een budget.

hoe sneller u uw hoge rente creditcards, studieleningen en medische rekeningen kunt afbetalen, hoe meer geld u zult sparen in rente en in de richting van besparingen moet zetten. Kom met een schuld payoff plan dat ’s agressief, maar redelijk. U zult meer dan de minimale betaling op uw saldi moeten doen om snel vooruitgang te zien.

als je budget krap is en het lijkt alsof je voor altijd in de schulden zit, is het misschien tijd om een aantal grote aanpassingen aan te brengen. Hier zijn een paar dingen die u kunt doen om uw schuldbetalingsinspanningen op te voeren:

 • krijg een tweede baan
 • verkoop een voertuig
 • verkleind uw woning
 • huur een kamer
 • begin een side hustle

19. Houd wat leuk geld in uw huishoudbudget

zodra u uw budget start, kunt u in de verleiding komen om uw uitgaven echt te verminderen. Echter, als u don’t laat wat ruimte voor het hebben van een beetje plezier, u’ll snel ervaren budget burn-out.

zorg ervoor dat je een categorie opneemt die betrekking heeft op de dingen die je leuk vindt om te doen. Dit kan een keer per week naar de film gaan, investeren in je hobby ‘ s of gewoon uitgaan met vrienden.

als je bestedingsplan wat leuk geld bevat, heb je meer kans om op de lange termijn bij je budget te blijven. (Zorg er echter voor dat je jezelf een redelijke limiet geeft, zodat je nog steeds genoeg hebt om toe te passen op spaar-en schuldbetalingen!)

20. Ken het verschil tussen wants vs needs

als je leert hoe je budget in het begin, zult u zich meer bewust van hoe u uw geld te besteden. Je zult je realiseren dat je een goede hoeveelheid geld uitgeeft aan aankopen die niet noodzakelijk of zeer voordelig zijn.

die dingen die je vroeger dacht dat je* moet * hebben, kunnen lager op de prioriteitenlijst vallen, omdat je nu meer gefocust bent op geld besparen of schulden afbetalen.

Dit is een zeer nuttige realisatie als je prioriteiten verschuiven en je je bewust wordt van het verschil tussen wat echt nodig is versus wat je gewoon wilt.

een handige oefening is om 2 kolommen op te schrijven, met één kant inclusief alle uitgaven die je echt nodig hebt om te leven. Dit is in feite onderdak, vervoer, voedsel en kleding.

de andere kant zou al het andere zijn – dingen die leuk zijn om te hebben, handig, maar niet noodzakelijk.

Het zal je misschien verbazen hoe kort de behoeftenlijst is … en hoe lang de andere kan krijgen.

houd deze lijsten bij de hand, als een goede herinnering wanneer je in de verleiding komt om geld uit te geven aan iets waarvan je denkt dat je het echt nodig hebt. Je zou kunnen beseffen dat je don ’t.

21. Update uw budget eenmaal per dag

in het begin moet u uw budget dagelijks bijwerken. Ik heb ontdekt dat zelfs na een paar dagen, mijn financiën kan krijgen een beetje onhandelbaar als Ik don’t bijhouden met het. 

neem elke avond een paar minuten om de transacties van die dag toe te voegen aan uw budgetsjabloon. Tel bij elkaar op hoeveel je tot nu toe in elke categorie hebt uitgegeven om te zien of je kleine aanpassingen moet maken.

Je don ’t wilt een week wachten en beseffen dat uw budget is helemaal uit de rails gegaan. Wees ijverig met het bijwerken van het elke dag, zodat u de controle te behouden en weet precies hoeveel je hebt over in elke categorie.

22. Controleer uw budget eenmaal per maand

verwacht in het begin niet het perfecte budget te creëren.de meeste mensen hebben minstens een paar maanden nodig om hun budgetgroove echt te vinden, terwijl ze de knikken uitwerken en aanpassingen maken.

wanneer u voor het eerst begint, bekijk dan eens per maand uw budget om te bepalen welke wijzigingen moeten worden aangebracht. Je zou kunnen vinden dat je nodig hebt om extra geld toe te voegen aan sommige categorieën, terwijl het verminderen van het budget in anderen. Dit is volkomen normaal en uiteindelijk zult u beter begrijpen hoe u uw maandelijkse inkomen moet toewijzen.

uw budget moet een stabiel maar flexibel hulpmiddel zijn dat u gebruikt om uw algemene doelstellingen te dienen.breng indien nodig herzieningen aan om ervoor te zorgen dat het u blijft helpen vooruitgang te boeken in de richting van uw doelen.

tijdens de eerste 3 of 4 maanden kunt u verschillende belangrijke wijzigingen aanbrengen in uw budget terwijl u leert hoe u uw geld kunt beheren. Daarna heeft uw budgetsjabloon waarschijnlijk slechts een paar af en toe aanpassingen nodig.

23. Houd uw budget toegankelijk

budgettering voor beginners kan een moeilijke gewoonte zijn om op te bouwen. Het is belangrijk om momentum op te bouwen met dagelijkse updates en maandelijkse beoordelingen. U moet uw uitgavenplan centraal houden terwijl u een budgetmindset ontwikkelt.

houd daarom uw budget gemakkelijk toegankelijk. Als u een notitieboekje gebruikt, houd het dan ergens zichtbaar, zoals het aanrecht of uw bureau aan huis. 

Als u een digitaal budget hebt, met een online spreadsheet of mobiele budget-app, kunt u het overal openen met een laptop of mobiele telefoon. Dit maakt het ook gemakkelijk voor uw echtgenoot om er toegang toe te krijgen.

24. Houd uw voortgang bij

Ik moet toegeven, budgettering is niet de meest opwindende manier om mijn tijd door te brengen. Maar wat echt helpt om mijn motivatie op gang te houden, is te zien hoeveel dichter ik bij mijn doelen ben.

het is belangrijk om bij te houden waar je ooit was, waar je nu bent en de vooruitgang die je maakt in de richting van je eigen doelen. Dus, wanneer tegenslagen zich voordoen, je won ’ t gewoon gooien in de handdoek.

u kunt een gratis spaartracker downloaden of uw eigen spaartracker maken. Zet het ergens dat’s zichtbaar, zodat u ’ll het vaak te zien. Maak een vision board en voeg alle dingen toe waar je naar uitkijkt. Maak het een vast onderdeel van je dag om herinnerd te worden aan waar je naar toe werkt.

als jullie getrouwd zijn, moedig elkaar dan aan in wat jullie samen bereiken. Praat met grote verwachting over de toekomst en ondersteun elkaar terwijl jullie beiden werken aan jullie gemeenschappelijke doelen.

25. Gebruik contant geld om overbesteding te voorkomen

u zult waarschijnlijk ontdekken dat u vaak overbestedt in bepaalde budgetcategorieën, zoals boodschappen of geschenken of entertainment.

houd u aan uw budget door alleen contant geld te gebruiken voor deze uitgaven. Stop uw gebudgetteerde bedrag in een envelop en gebruik dit geld alleen wanneer u aan die specifieke categorie uitgeeft.

Cash in de hand is moeilijker los te laten dan het uitvoeren van uw debetkaart door een machine. Dit betekent dat u selectiever zult zijn met waar u uw geld aan uitgeeft, en het zal langer duren.

als het geld op is, stopt de besteding. Dit is een geweldige manier om te voorkomen dat het budget wordt overschreden!

26. Doorbreek de impulsieve bestedingsgewoonte

Als u begint met het budgetteren en bijhouden van uw uitgaven, kunt u merken dat u een aanzienlijk bedrag uitgeeft aan ongeplande, onnodige uitgaven. Dit wordt impulsieve uitgaven genoemd en het is een slechte financiële gewoonte die uw budget snel zal breken met roekeloze uitgaven.

zodra je je bewust wordt van hoe vaak je impulsieve aankopen doet, kun je stappen ondernemen om de gewoonte te doorbreken.

Hier zijn een paar ideeën:

 • altijd winkelen met een lijst, en nooit iets kopen niet op de lijst
 • Commit to waiting 24 hours before making an unplanned purchase
 • vermijd uitgaven verleidingen, zoals abonnee e-mails of winkelen wanneer u’re emotioneel
 • gebruik alleen contant geld, waardoor u selectiever met uw uitgaven

u’ll ontdek dat het doorbreken van de impulsieve bestedingsgewoonte meer geld vrijmaakt voor andere dingen die u meer waardeert, zoals het maken van extra betalingen op uw hypotheek.

27. Automatiseer uw financiën met bill pay en direct deposit

Deze beginnersbegrotingstip zorgt voor meer succes in uw financiën. Door uw maandelijkse betalingen en besparingen te automatiseren, maakt u uw geldbeheer eenvoudiger.

hoe minder keuzes je moet maken als het gaat om je financiën, hoe beter.

Stel uw online factuurbetalingen in via de website van uw bank, zodat u nooit meer een vervaldatum mist. Automatiseer vervolgens Overboekingen naar een aparte rekening, zodat uw spaargeld geen optie is. U kunt dit doen via uw online bankrekening of via uw werkgever gesplitste directe stortingen instellen.

Automatiseer uw financiën zodat het werk voor u wordt gedaan en u zich kunt concentreren op hoe u minder kunt uitgeven en meer kunt besparen.

28. Gebruik budgettering apps voor extra ondersteuning

Er zijn verschillende populaire budgettering apps die u zullen helpen met uw budgettering. De meeste van hen verbinden met uw bankrekeningen en zullen uw transacties voor u categoriseren. Een mobiele app zal ook opsplitsen naar percentage waar uw geld naartoe gaat. 

Deze mobiele apps zijn geweldige bronnen die u kunnen helpen op het goede spoor te blijven, maar ik raad niet aan ze uitsluitend te gebruiken als u begint met budgetteren. Inchecken met een mobiele app is een passieve manier om uw geld te beheren, en het nemen van controle met een budget vereist meer hands-on input.

Hier zijn een paar populaire budgettering apps:

 • Mint
 • PocketGuard
 • je hebt een Budget nodig
 • EveryDollar
 • Goodbudget

neem ook contact op met je bank. Ze hebben misschien een zeer effectieve budget-app die u liever heeft dan anderen.

29. Heb een plan voor extra geld

het ontvangen van wat onverwacht geld is altijd een leuke verrassing, maar dit extra inkomen kan snel verdwijnen zonder een plan op zijn plaats.

Bepaal van tevoren hoe u met deze extra fondsen omgaat. Misschien wil je 50% in spaargeld en 50% in schuld steken. Of u zult altijd 75% toepassen op uw hypotheek en 25% op uw vakantiefonds.

van begaafd geld tot een grote belastingaangifte, dit zijn geweldige kansen om je doelen sneller te bereiken. Wat je ook besluit, het hebben van een plan voor extra geld zal ervoor zorgen dat het een doel dient wanneer het in je schoot valt. 

30. Budget met vorige maand ’s salaris

Dit is mijn beste tip voor beginnende budgetten met variabele inkomens.

gedurende vele jaren werkte mijn man een functie per uur met verschillende hoeveelheden overuren. Zijn salaris was praktisch elke week anders! Ik had echt moeite met het budgetteren van zijn inkomen, totdat ik deze strategie ontdekte.

in principe moet u een vast bedrag bepalen dat al uw maandelijkse uitgaven dekt. U kunt bijvoorbeeld besluiten dat $6.000 elke maand al uw uitgaven dekt.

vervolgens spaart u gedurende enkele maanden dit bedrag op. Misschien kun je $1.000 per maand opzij zetten, wat betekent dat je je doel in zes maanden zult bereiken. Zodra u uw maandelijkse budgetbedrag hebt bespaard, kunt u deze methode gaan gebruiken.

Ten eerste, u ’ll overmaken dit bedrag van spaargeld naar uw betaalrekening en gebruik dit geld voor al uw uitgaven. U ’ll ook de overdracht van alle inkomsten die u ontvangt in de maand op een aparte spaarrekening. Dus, als u uw spaargeld gebruikt voor uw maandelijkse budget, vult u uw spaargeld ook aan met inkomsten als het binnenkomt.

dus, elke maand, gebruik je eigenlijk de inkomsten die je in de vorige maand hebt gemaakt om te budgetteren voor de huidige maand.

Ik hou van deze methode, want Ik don ’ t hoeft zich zorgen te maken over hoeveel elke cheque gaat worden. Ik weet precies hoeveel geld ik moet gebruiken voor het budget, en ik heb het allemaal op de eerste van de maand. Dit betekent dat ik al mijn rekeningen meteen kan betalen, het grootste deel van mijn boodschappen kan doen en alle andere bekende uitgaven kan dekken voordat ik aan andere dingen ga uitgeven.

31. Regelmatig overleg met je partner

het opzetten van een budget is niet bedoeld als een taak die aan één echtgenoot is gedelegeerd. Ga zitten met je partner en werk samen aan je budget met regelmatige geldvergaderingen.

uw uitgavenplan en financiële doelen moeten beide inputs bevatten. Op deze manier zit u op dezelfde pagina en werkt u samen als een team terwijl u uw gecombineerde inkomen beheert.

beslis samen over regelmatige budgetvergaderingen en zorg ervoor dat elk van u wat input geeft in uw maandelijkse geldsbeslissingen.

32. Een verantwoordingssysteem hebben

verantwoordelijk worden gehouden is een belangrijke stap in het budgetteren voor beginners, omdat het zonder dit gemakkelijk is om momentum te verliezen en dingen te laten glijden.

het instellen van accountability kan er als volgt uitzien:

 • als je getrouwd bent, stel dan wekelijkse, tweewekelijkse of maandelijkse ‘gelddatums’ in met je echtgenoot.Gebruik deze tijd om uw budget te bespreken en te praten over waar u slaagt en waar u mogelijk meer hulp nodig heeft.
 • als je single bent, stel dan herinneringen in op je agenda om je budget regelmatig opnieuw te bekijken om te zien hoe het met je gaat.Als u gebieden opmerkt die u te veel uitgeeft of niet aan uw budget houdt, neem dan de tijd om erachter te komen wat u kunt veranderen.
 • ontmoet een financiële coach als je niet op het goede spoor kunt blijven.  Als u het onmogelijk vindt om vast te houden aan een budget, overweeg dan een ontmoeting met een financieel adviseur. Zoek iemand die helpt met uitgaven, financiële doelen en je helpt de twee op elkaar af te stemmen, zodat je vooruitgang kunt boeken.
 • Automatiseer wanneer je kunt.stel betalingen in via de Online bill-pay-functie van uw bank, maak regelmatig geautomatiseerde Overboekingen naar spaargeld en laat bijdragen rechtstreeks op uw pensioenrekening storten.dit vermindert het aantal financiële beslissingen dat u moet nemen en helpt u op koers te blijven met uw financiële doelen.

33. Verwacht tegenslagen en geef jezelf tijd

wanneer u begint met budgetteren, kunt u veel hoop voelen dat u eindelijk de controle over uw financiën krijgt. Dit is waar – maar je moet je bewust zijn van een paar dingen, zodat je niet ontmoedigd raken.

ten eerste, als een budget beginner, moet je jezelf een beetje tijd geven om de knikken uit te werken. Je zult waarschijnlijk gaan over budget in een paar categorieën, en vraag je af hoe je ooit sparen voor die nieuwe auto. Je zult zeker een paar tegenslagen tegenkomen die je het gevoel geven dat je achteruit gaat.

Dit is allemaal normaal. Het kan een tijdje duren om de begroting onder de knie te krijgen.

wat je ook doet– don ’t stop budgettering.

de knikken zullen glad uit, u ’ll overwinnen die tegenslagen, en je *will * vinden dat geld voor een nieuw voertuig. Budgettering is een doorlopend proces, en het kost gewoon tijd om het onder de knie te krijgen.

als je in het budget proces wetende dat er hobbels langs de weg, zult u bereid zijn om te volharden in de richting van uw financiële doelen. Don ’niet opgeven!

Hoe begin ik met budgetteren?

Er zijn verschillende manieren waarop u kunt beginnen met het budgetteren van uw geld, omdat het allemaal afhangt van uw eigen omstandigheden en voorkeuren.Als u echter wilt dat uw budget een effectief hulpmiddel is dat uw doelen ondersteunt, is er een gemeenschappelijk proces voor elke methode die u kiest.

net zoals een budget een cyclus heeft (zoals wekelijks of maandelijks), kan het begrotingsproces ook worden omschreven als een lus die zich voortdurend herhaalt, waardoor u dichter bij uw doelen komt:

 • definieer financiële doelen
 • houd uitgaven bij en begrijp bestedingspatronen
 • Maak een budget op basis van doelen en realistische verwachtingen
 • houd uw budget in de gaten en analyseer op effectiviteit
 • maak waar nodig aanpassingen om uw uitgaven af te stemmen op uw waarden

het budgetproces is bedoeld om uw financiële omstandigheden te coördineren met de doelen die u wilt bereiken.op deze manier kunt u uw budget gebruiken als een hulpmiddel dat u helpt een financiële strategie in kaart te brengen.

het volgen van het budgetteringsproces zal uw bewustzijn vergroten van destructieve financiële beslissingen en uitgavenpatronen die uw vooruitgang belemmeren. Je zult ontdekken welke veranderingen moeten worden aangebracht met je levensstijl en je mindset als je succesvol wilt zijn met je financiën.

natuurlijk noemen we ze” persoonlijke financiën ” omdat ze persoonlijk zijn.hoe u ervoor kiest om het proces te budgetteren en uit te voeren, zal uniek zijn voor uw financiële situatie.

uw budgetteringsproces zal gebaseerd zijn op een paar factoren:

 • welke budgetmethode u gebruikt
 • hoe u uw uitgaven bijhoudt
 • Hoe vaak u uw budget bijwerkt
 • welke budgetteringstools u gebruikt
 • Wat uw geldwaarden zijn

door deze beslissingen van tevoren te nemen, zal het budgetteringsproces voor u soepeler verlopen.

hoe categorieën en percentages te kiezen

het hebben van geschikte budgetcategorieën houdt uw uitgavenplan georganiseerd en gemakkelijker te analyseren. Het is echter gemakkelijk om vast te komen te zitten op welke te kiezen en hoeveel te hebben.

het goede nieuws is dat er geen goede of verkeerde manier is om uw budgetcategorieën te kiezen.  je kunt zo algemeen of specifiek krijgen als je wilt.maak eenvoudig uw categorieën op basis van de bestedingspatronen die in uw tracking zijn geïdentificeerd.

het belangrijkste is om een categorie te hebben voor elke uitgave.& Nbsp; & Nbsp; of je er nu 3 of 33 hebt, zorg er gewoon voor dat je elke transactie in één van hen kunt passen.

Hier is een voorbeeld van een lijst van budgetcategorieën:

 • inkomen
 • huisvesting
 • verzekering
 • nutsvoorzieningen
 • Automotive
 • schuldbetalingen
 • Entertainment
 • kleding & schoenen
 • boodschappen
 • uit eten
 • huishoudelijke artikelen
 • persoonlijke verzorging
 • li>

 • besparingen
 • liefdadigheidsbijdragen

als het gaat om percentages, kun je super eenvoudig gaan met de 50/30/20 budgetmethode.  Als u meer structuur nodig hebt, kunt u de suggestie van Dave Ramsey gebruiken om uw hypotheek of huur te beperken tot 25% van uw netto maandelijks inkomen en alle andere categorieën tussen 5-15% te houden.

Hier is een voorbeeld van budgetpercentages waarnaar u kunt verwijzen:

 • huisvesting: 25%
 • verzekering (inclusief gezondheid, medisch, auto en leven): 10%
 • voedsel: 10%
 • Vervoer: 10%
 • nutsvoorzieningen: 10%
 • besparingen: 10%
 • Entertainment (alles wat leuk is): 10%
 • li>kleding: 5%
 • Diversen: 10%

vermijd deze veel voorkomende budgetteringsfouten

hoewel het budgetteren van uw geld isn’t moeilijk, het kost tijd om erachter te komen wat voor jou werkt. Je zult onvermijdelijk een aantal addertjes onder het gras raken langs de weg die je mogelijk van het spoor kunnen afwerpen.

wees voorbereid door de Algemene budgetteringsfouten te kennen die de meeste mensen maken. Op deze manier kunt u ze zelf volledig vermijden of op zijn minst de impact ervan op uw inspanningen minimaliseren.

Hier zijn slechts een paar veel voorkomende budgettaire fouten om op te letten:

 • budget op verwachtingen die onrealistisch zijn
 • een budget maken met uw inkomen vóór belastingen
 • niet plannen voor onregelmatige uitgaven
 • geen noodfonds hebben
 • schulden blijven gebruiken om uitgaven te dekken
 • schattingen gebruiken in plaats van exacte cijfers
 • niet bereid zijn om levensstijlveranderingen aan te brengen

al deze veel voorkomende budgettaire fouten zullen ervoor zorgen dat u uw budget overschrijdt. Als u elk vroeg in uw budgetteringstraject afhandelt, zal het proces gemakkelijker zijn en zult u meer succes ervaren.

digitale budgetplanners om u te helpen op koers te blijven

als je het beste werkt met een potlood, papierbudget en een eenvoudige rekenmachine, voel je dan vrij om bij die tools te blijven.maar er zijn veel meer middelen beschikbaar die het budgetteren gemakkelijker, sneller en efficiënter kunnen maken.

Ik heb al een paar tools genoemd, en Ik zal ze hier ook opnemen, samen met een paar andere die nuttig zijn bij het budgetteren:

 • Mint
 • Pocketguard
 • ClearCheckbook
 • Excel of Google Sheets voor spreadsheets
 • You Need a Budget (YNAB)
 • EveryDollar (door Dave Ramsey)
 • Goodbudget
 • li>

 • Quicken

sommige hiervan kunnen uw uitgaven automatisch bijhouden, wat echt handig kan zijn.  ik raad echter niet aan om te vertrouwen op een app om dit te doen wanneer je net begint met budgetteren.het nemen van een hands-on aanpak in elk aspect van uw financiën zal u helpen op de hoogte te blijven van wat uw geld doet. Zodra u een goede greep hebt op het vasthouden aan een uitgavenplan, kunt u de tracking overhandigen aan een digitale tool.

FAQs

Hoe moet een beginner start een budget?

om succesvol te zijn met budgettering, zijn er een paar stappen die u kunt nemen om aan de slag te gaan:

1. Stel een paar financiële doelen die specifiek en tijdgebonden zijn
2. Volg uw uitgaven om uw bestedingspatronen te kennen
3. Maak een budget met categorieën die uw waarden weerspiegelen
4. Update en controleer uw budget vaak om op koers te blijven
5. Maak eventuele aanpassingen die helpen om uw budget beter af te stemmen op uw doelen

Wanneer moet ik beginnen met budgetteren?

hoe eerder u een budget kunt maken en starten, hoe sneller u de controle over uw huishoudelijke financiën krijgt en meer geld begint te besparen.  Overanalyseer het proces niet – kies gewoon een methode om uw uitgaven bij te houden en te beginnen.  Je leert van je fouten en maakt onderweg veranderingen.

hoeveel moet ik sparen van elk salaris?

hoeveel u besluit om elke maand te sparen, hangt af van uw financiële doelen en het bedrag van het beschikbare inkomen dat u hebt. Als u uitgaven verlaagt en uw inkomen verhoogt, kunt u meer geld vrijmaken om te besparen en uw doelen sneller te bereiken. 

wat zijn de beste apps voor budgettering?

Er zijn verschillende goede mobiele apps om u te helpen met uw budgettering. Mint, Pocketguard, EveryDollar en GoodBudget zijn slechts enkele van de vele beschikbare apps. Probeer er een uit voor 30 dagen, en als het niet werkt voor u, probeer dan een andere.

welke budgetmethode is het beste voor mij?

De budgetmethode die u kiest, hangt grotendeels af van hoe nauwkeurig u uw geld wilt volgen. Als je niet te specifiek wilt worden, probeer dan de 50/30/20 budgetmethode. Als je meer controle wilt over elke dollar, raad ik de zero-based budgettering methode aan. 

overanalyseer deze beslissing niet! Kies gewoon een methode en probeer het.  Probeer het een maand of twee uit en voel je vrij om van strategie te veranderen als het niet voor jou werkt.

zolang je een evenwichtige begroting (waar inkomen gelijk is aan uitgaven) te houden, je won’t leven boven je middelen.

Hoe houd ik me aan een budget?

een goede vuistregel om u te helpen zich aan uw budget te houden, is om contant geld te gebruiken in plaats van een kaart.  Het overhandigen van geld in plaats van een kaart te vegen, geeft je een beter idee van hoeveel je daadwerkelijk uitgeeft en voorkomt dat je in de schulden gaat.

wat gebeurt er als ik mijn budget overschrijd?

je zou niet de eerste persoon zijn die een slechte maand heeft en meer uitgeeft dan je had begroot. Het belangrijkste is om er geen reden voor te maken om te stoppen. Haal diep adem, pak op waar je bent en ga door! Net als elke andere gewoonte, raak je soms van het spoor af.  Het belangrijkste is om het opnieuw te proberen.

Wat is de bare-bones budget methode?

een kale begroting is een soort basisbudget dat alleen rekening houdt met noodzakelijke uitgaven. U zou een kaal budget gebruiken in tijden van moeilijke financiële omstandigheden, of als u alle onnodige kosten wilt besparen om een financieel doel te bereiken. Als u uw baan hebt verloren, zal het gebruik van een kale budgetmethode u helpen uw noodfonds te maximaliseren.

Hoe blijf ik gemotiveerd om te blijven budgetteren?

mensen raken vaak ontmoedigd wanneer ze voor het eerst beginnen met budgetteren. Voor velen is het de eerste keer dat ze oog in oog komen te staan met de ware staat van hun financiën en het kan er behoorlijk somber uitzien.

Dit is wanneer je financiële doelen je motivatie worden om door te gaan met de gevoelens en je te concentreren op je toekomst. Als u zich wilt blijven inzetten voor uw budget, is het belangrijk om de financiële doelen te identificeren die uw budget u zal helpen bereiken.

zonder doelen die aansluiten bij uw budget, dan volgt u alleen uw geld zonder vooruitgang te boeken in de richting van financiële vrijheid.

tot slot: gebruik deze budgettips voor beginners om uw budgetdoelen te verpletteren

als je bent klaar om toe te geven dat je een budget moet starten, Je hebt de belangrijkste eerste stap gezet. Gefeliciteerd!!

budgettering voor beginners is niet zo moeilijk als het lijkt, en ik hoop dat dit bericht je een aantal nuttige richtlijnen heeft gegeven om een budget in actie te brengen.

het creëren van een budget is het begin van een reis naar financiële controle. Uw financiële doelen zijn de bestemming die u uiteindelijk wilt bereiken.tussendoor zullen er veel afleidingen, verleidingen en barrières zijn die je ervan kunnen weerhouden vooruitgang te boeken.

je zult waarschijnlijk veel punten tegenkomen langs het pad waar je uit koers gaat.er zullen momenten zijn waarop je wilt stoppen met vooruitgaan en zelfs achteruit gaan. U kunt zelfs besluiten om een omweg of een andere route te nemen.

laat deze vertragingen je niet weerhouden om het opnieuw te proberen. De enige reden dat je faalt is als je opgeeft!

het is nooit te laat om opnieuw te beginnen en betere beslissingen te nemen met je geld. Hoe eerder u begint met deze eenvoudige budgettips voor beginners, hoe meer controle u zult voelen en hoe sneller u uw financiële doelen zult bereiken.

Plaats een reactie