33 budgettips voor beginners om beter te budgetteren in 2023

Als je moe bent dat je geen controle hebt over je geld, dan ben ik blij dat je er bent. Als beginner beginnen met budgetteren lijkt misschien overweldigend, vooral als uw financiën in de war zijn.  Maar in dit bericht ga ik je alles vertellen wat je moet weten over budgetteren, zodat je een bestedingsplan kunt opstellen dat voor jou werkt. Dus blijf bij me!

Het starten en behouden van een budget is een van de meest effectieve manieren om controle over uw financiën te krijgen, uw uitgaven af ​​te stemmen op uw waarden en uw budgetdoelen te bereiken.

Wees niet te streng voor jezelf als je deze belangrijke financiële gewoonte uitstelt. Volg gewoon de budgetteringstips die ik hieronder heb geschetst, en je bent goed op weg om de baas te worden over je eigen geld – zelfs als u een budget helemaal opnieuw begint.

Leren budgetteren is niet moeilijk, maar het volgen van de juiste persoonlijke budgetteringstips zal u helpen succesvol te zijn.Zelfs als u een beginner bent, zult u begrijpen hoe u een bestedingsplan kunt maken dat uw uitgaven bijhoudt en uw inkomsten maximaliseert.

Bent u klaar om te leren hoe u een budget opstelt en u eraan houdt?   Geweldig!

Maar laten we eerst wat basisprincipes van budgettering doornemen.

Contents

Wat is het doel van een maandbudget?

Voor sommige mensen kan het woord 'budget' een vieze smaak in hun mond achterlaten.  Het is synoniem met beperkend of beperkend, maar dit is gewoon een ongelukkige misvatting van deze krachtige financiële tool.

Een eenvoudige definitie van een persoonlijk budget is een uitgavenplan dat uw inkomsten en uitgaven bijhoudt, en begeleidt uw bestedingsbeslissingen over een bepaalde periode.

Anders gezegd, een budget is een plan dat u van tevoren maakt om uw inkomen te beheren. U gebruikt een deel van uw inkomen voor uitgaven, een deel om te sparen en een deel om te geven. Uw budget weerspiegelt hoe u uw inkomstenbronnen over alle drie de gebieden wilt verdelen, zonder meer uit te geven dan u verdient.

Hoe zou budgetteren mij helpen?

Er zijn veel voordelen aan budgetteren, zoals u snel zult leren. Maar de beste manier waarop een budget u kan helpen met uw geldbeheer, is door u een bestedingsplan te geven dat u moet volgen.

Om uw financiële doelen te bereiken, zijn specifieke actiestappen vereist, zoals minder uitgeven en meer sparen. U kunt uw budget gebruiken als “leidraad” om u te helpen op het goede spoor te blijven en uw financiële gezondheid te verbeteren.

Als u zich aan uw budget kunt houden, kunt u al uw uitgaven dekken, uw schulden afbetalen, en nog steeds geld toevoegen aan spaargeld. U zult ook beter voorbereid zijn om eventuele onverwachte uitgaven te behandelen.

33 budgetteringstips voor beginners

Volg deze eenvoudige maar krachtige budgetteringstips om uw financiën onder controle te krijgen.

<

1. Ken uw geldwaarden

Door duidelijk te zijn over wat u belangrijk vindt als het gaat om uw persoonlijke financiën, kunt u uw uitgaven afstemmen op uw prioriteiten.

Zoals de meeste mensen waardeert u waarschijnlijk het doel om financieel onafhankelijk en schuldenvrij te worden. Zo ja, zorg er dan voor dat uw budget dit weerspiegelt door prioriteit te geven aan sparen en aflossen van schulden.

Maar wat hecht u nog meer waarde als het om geld gaat? Genoeg om één keer per jaar met je gezin op vakantie te gaan? Studiegeld sparen voor uw kinderen’ onderwijs? Op tijd met pensioen kunnen gaan, zonder angst om zonder geld te komen te zitten?

Dit zijn allemaal waarden die de doelen die u stelt en hoe u een realistisch budget opstelt, zouden moeten bepalen.

/p>

Maak een lijst met geldwaarden en gebruik deze als richtlijn voor het beheer van uw geld.

2. Houd een besparingsdoel in gedachten

Als budgetbeginner is het erg belangrijk om te weten waarom u een budget wilt . Dit kun je bepalen door een aantal doelen te stellen, zodat je iets hebt om naartoe te werken.

Het creëren van een aantal inspirerende gelddoelen geeft je een doel aan de horizon, en je budget kan je helpen ernaartoe te leiden.

Wanneer tegenslagen zich voordoen (en dat zal gebeuren), gebruik je doelen om je de motivatie om weer op het goede spoor te komen en vooruit te gaan.

Hier zijn een paar goede redenen om een ​​budget te hebben:

 • Betaal uw tegoed af kaartschuld
 • Start een aanbetalingsfonds voor een huis
 • Bouw uw pensioenfonds op
 • Zorg dat u op één lijn zit met uw partner
 • Stop met het leven van salaris naar salaris

Als u uw gelddoelen in gedachten houdt, heeft dit invloed op het budget dat u maakt en helpt u zich eraan te houden.

3. Weet hoeveel maandelijks inkomen u opbrengt

Budgetteren helpt u uw inkomen te maximaliseren, maar eerst moet u weten hoeveel geld u elke maand binnenhalen.

Uw inkomen kan uit een aantal bronnen komen, zoals:

 • Salaris van uw reguliere baan(en)
 • Extra salaris van freelance werk of nevenoptredens
 • Zakelijke inkomsten
 • Inkomsten uit investeringen
 • Alimentatie of kinderalimentatie
 • Huurinkomsten
 • Sociale zekerheid
 • Werkloosheid

Er kunnen inkomstenbronnen zijn die niet elke maand uitkeren.  Dit is wanneer het een goed idee is om een ​​”inkomstenkalender” te maken, zodat u het budget kunt aanpassen wanneer uw inkomen varieert.

Zorg ervoor dat u uw inkomsten na belastingen gebruikt voor budgetteringsdoeleinden. Houd rekening met alle aftrekposten, zoals federale en staatsbelastingen, sociale zekerheid, 401 (k) en HSA-bijdragen, enz. Dit zal geeft u het werkelijke inkomen dat u zult gebruiken om uw maandelijkse kosten van levensonderhoud te begroten.

Als uw inkomen van maand tot maand fluctueert,probeer eens een gemiddelde te nemen over de laatste 12 maanden en gebruik dit als een maandelijks “salaris”. Ik heb ontdekt dat de beste manier om variabele loonstrookjes te budgetteren, is door te budgetteren met het inkomen van de vorige maand – ’ hierover later meer!

4. Begin met het bijhouden van uw uitgaven

Als je geen budget hebt gehad, moet je waarschijnlijk een beetje graven om erachter te komen hoe je je geld nu uitgeeft. Dit geeft u een goed uitgangspunt om een ​​realistisch budget op te stellen dat uw huidige financiële situatie weerspiegelt.

U zult ook ontdekken op welke gebieden u te veel uitgeeft en welke bezuinigingen u kunt doorvoeren.

Houd uw financiële transacties minimaal 30 dagen bij om een ​​goed beeld te krijgen van uw uitgavenpatroon. Er ​​zijn een aantal manieren waarop u dit kunt doen:

 • Schrijf elke uitgave op,van je hypotheekbetaling tot die mokka latte.  Volg elke dollar die van uw bankrekening komt. U kunt dit doen in een spreadsheet, een budgetplanner of een chequeboekje. 
 • Download een app zoals Mint of PocketGuard en koppel deze aan uw bankrekening. Stroomlijn het trackingproces door labels toe te wijzen aan verschillende uitgavencategorieën.
 • Gebruik uw bank- en creditcardafschriften van de afgelopen 30 dagen. Dit werkt vooral goed als u uw bankpas gebruikt en online rekeningen betaalt voor het grootste deel van uw uitgaven (in plaats van contant geld uit een geldautomaat te halen). Zelfs als je niet meer weet waar sommige transacties voor waren, heb je nog steeds een algemeen idee van hoe je je geld uitgeeft.

5. Scheid uw vaste, variabele en periodieke uitgaven

Uw budget bestaat uitvaste, variabele en periodieke uitgaven . Het is een goed idee om te weten hoe ze verschillen, zodat je ze effectief kunt beheren.

Vaste kosten zijn kosten die regelmatig terugkeren en doorgaans niet veel fluctueren. Vaak heb je een wettelijk contract om ze te betalen, dus het is van cruciaal belang dat ze een prioriteit zijn in je bestedingsplan. Rekeningen zoals uw hypotheek, autolening, mobiele telefoon en maandelijkse bankkosten worden beschouwd als vaste kosten. Onnodige uitgaven zoals maandelijkse abonnementsdiensten zijn echter ook vast.

Variabele uitgavenzijn uitgaven die noodzakelijk of discretionair kunnen zijn, en ze fluctueren ook van maand tot maand. Sommige van deze kosten zijn gemakkelijker aan te passen en u kunt vaak opties vinden die hun impact op uw budget verminderen (of elimineren). Boodschappen, amusement, kleding, artikelen voor persoonlijke verzorging en hobby-uitgaven worden allemaal als variabele uitgaven beschouwd.

Periodieke uitgaven (ook bekend als onregelmatige uitgaven) worden niet in elke budgetcyclus betaald.  Deze incidentele uitgaven kunnen jaarlijks gebeuren (zoals voertuigregistratie), elke 6 maanden (autoverzekeringspremies), of wanneer een gelegenheid daarom vraagt ​​(zoals naar de dierenarts gaan of uw banden verwisselen).

In uw tracking log, categoriseer elke uitgave in een van deze drie. Dit geeft u een algemeen idee van welk percentage van uw inkomen aan elk type moet worden toegewezen.

6 . Bepaal een budgetteringsmethode

Om een ​​budget in te stellen, moet u weten welk type budget het beste bij u past. Er zijn verschillende budgetmethoden om uit te kiezen, maar hier zijn de meest populaire 3 opties:

50/30/20-methode

Deze persoonlijke budgetteringsmethode, gemaakt door senator Elizabeth Warren, verdeelt uw geld in 3 grote uitgavencategorieën: vast, variabel en schuldaflossing/besparingen. Het is geen strikte methode, maar het helpt u om uw uitgaven of uitgaven in elke categorie in te passen, zodat u zich aan uw budget kunt houden.

Met deze budgetstrategie besteedt u 50% van uw reguliere inkomen aan uw vaste uitgaven, 30% aan variabele uitgaven en 20% aan schuldaflossing en spaargeld.

Deze methode is heel eenvoudig, flexibel en zorgt ervoor dat u niet over details struikelt. Wijs gewoon elke uitgave toe aan een van de 3 categorieën en pas vervolgens uw budget aan zodat elke categorie binnen het percentage blijft.

Budget op basis van contanten (envelopmethode)

Deze methode wijst een envelop toe aan elke categorie in uw budget. U vult de envelop met het toegewezen geldbedrag. Zodra u het geld in de envelop heeft uitgegeven, bent u klaar met uitgaven in die categorie voor de maand.

Dit op contanten gebaseerde budget werkt goed om eventuele resterende inkomsten te budgetteren nadat uw vaste uitgaven zijn betaald. Als u enveloppen heeft voor budgetteringscategorieën zoals uit eten gaan, entertainment of winkelen, kunt u zich aan uw budget houden en niet te veel uitgeven.

Als u niet elke dollar op uw bankrekening wilt volgen, kan dit een effectieve methode voor u zijn. Het enige wat u hoeft te doen is uw enveloppen met contant geld te vullen en te stoppen met uitgeven wanneer de envelop leeg is.

Nulsommethode

Het nulsombudget geeft elke dollar een 'baan'. Aan het einde van de maand zou je een $0 moeten hebben balans – niet omdat u al uw geld heeft uitgegeven, maar omdat u bewust was met waar elke dollar naartoe ging.

Dus, net zoals u categorieën heeft voor huisvesting, eten en amusement, wijst u ook een deel van uw inkomen toe dollars aan sparen, beleggen en geven.

Deze budgetmethode vereist meer gedetailleerde tracking, maar is zeer effectief om controle over uw financiën te krijgen en uw inkomen te maximaliseren. Je kunt meer lezen over deze strategie in mijnnulsombudgetgids.

7. Kies een geldtool om uw bestedingsplan te maken

U kunt uw begroting op papier maken of een online spreadsheet maken met Excel of Google Spreadsheets. Het hangt allemaal af van wat het beste voor u werkt en waar u zich aan wilt houden.

Ik heb een Google-spreadsheet met één hoofdbudgetsjabloon en vervolgens een apart tabblad voor elke maand. Ik kopieer gewoon de sjabloon naar de huidige maand en maak de nodige aanpassingen voor onregelmatige inkomsten of uitgaven.

Door een digitaal budgetoverzicht te gebruiken, kunt u formules gebruiken die automatisch de totalen bijwerken wanneer u nieuwe invoert. bedragen in elke categorie. Zolang de formules correct zijn, zullen uw getallen altijd correct zijn.

Als u liever op papier budgetteert, zijn er veel gratis maandelijkse budgetwerkbladen die u op internet kunt vinden. Zorg er wel voor dat u uw totalen altijd dubbel controleert met een rekenmachine, zodat u toekomstige updates niet baseert op onjuiste cijfers.

8. Kies en prioriteer uw categorieën

Uw budget zal uniek zijn voor uw financiële situatie. Kies daarom die budgetcategorieën die voor u relevant zijn. U kunt zo algemeen of specifiek zijn als u wilt, maar u heeft er niet zoveel dat het bijwerken van uw budget ingewikkeld wordt.

Ik houd graag algemene budgetcategorieën voor de meeste uitgaven voor levensonderhoud, maar ik heb ook een paar specifieke die ik graag bijhoud.

Hier zijn enkele ideeën om u op weg te helpen:

< tr class="wptb-row">

ALGEMEEN

SPECIFIEK

Huisvesting

Hypotheek
VvE
Eigendomsbelasting

Voedsel

Boodschappen
Restaurants
Fastfood
Coffeeshop

Vervoer

Gas
Onderhoud
Verzekering
Parkeren

Persoonlijke verzorging

Kapsalon
Cosmetica
Massage

Medisch

Dokter
Voorschriften
Therapeut

Leuk

Entertainment
Hobby's
Vakantie

Vervolgens moet u uw categorieën prioriteren.

Je hypotheek en energierekeningen moeten worden betaald, zodat je een plek hebt om te wonen. Dan moet je geld hebben voor boodschappen en benzine. Ten slotte moet u aan uw schulden voldoen.

Nadat u in uw basisbehoeften heeft voorzien, moet u bepalen wat voor u prioriteit heeft. Deze uitgaven lijkt misschien alsof ze nodig zijn, maar dat zijn ze eigenlijk niet. Of, in ieder geval, hun kosten staan ​​niet vast.

Dit kunnen zijn:

 • Sparen
 • Verzekeringsdekking
 • Maandelijks abonnementen
 • Persoonlijke verzorgingskosten
 • Leven aan liefdadigheid
 • Entertainment

Bepaal wat uw geldwaarden zijn en begroot dienovereenkomstig. Misschien je geeft veel uit aan nieuwe kleding, maar realiseert je dat dit eigenlijk een lage prioriteit heeft. Breng de nodige wijzigingen aan in uw budget, zodat uw bestedingsplan een weerspiegeling is van wat u het meest waardeert.

9. Voeg een categorie Diversen toe

Hoe goed ik ook plan, er lijken altijd extra uitgaven te zijn die niet in het budget. Vroeger bracht ik het budget in evenwicht door geld te nemen dat bedoeld was voor een andere categorie om deze ongeplande kosten te dekken.

Nu bewaar ik een “diversen” budgetcategorie als vangnet voor dit soort uitgaven. Ik houd slechts $ 100 in deze categorie, omdat ik niet te veel wil uitgeven aan triviale aankopen.

Als er aan het einde van de maand nog iets over is, voeg ik het gewoon toe aan ons spaarfonds.

10. Wees bewust met je voedselbudget

Een budgetcategorie die snel uit de hand kan lopen, is eten. Het goede nieuws is dat er een paar stappen zijn die u kunt nemen om geld te besparen met uw budget voor restaurants en supermarkten.

Ten eerste stel een strak budget in om uit eten te gaan. Misschien verplicht u zich tot één keer per week en weet u elke keer wat uw bestedingslimiet is.

Ten tweede, maak meer maaltijden thuis. Maken je eigen eten is een fractie van de kosten van een restaurantrekening.

Ten derde, maak elke maand een maaltijdplan. Schrijf 20-30 maaltijden op die je gaat bereiden thuis, en maak uw boodschappenlijstje met de recepten die u kiest.

Een maaltijdplan voorkomt dat u boodschappen doet die u niet nodig heeft, vermindert uw boodschappen en voorkomt dat u spontane ritjes door de drive-thru maakt.

Als u eenmaal klaar bent Als je deze drie stappen hebt gedaan, zul je verrast zijn hoeveel geld je bespaart op eten!

11. Maak er een regel van om elke dollar een baan te geven

Als u uw inkomen wilt maximaliseren, moet u rekening houden met elke dollar die u verdient. Nadat u al uw inkomstenbronnen hebt opgeteld, moet u ervoor zorgen dat u een plek heeft voor elke dollar. 

Dit betekent niet dat u al uw geld uitgeeft, dus u heb niets meer aan het einde van de maand.  Het betekent gewoon dat elke dollar een baan heeft – Dit kan onder meer zijn dat u naar een rekening gaat, uw maandelijkse schenking of een spaarrekening.

Als u op deze manier budgetteert, is er geen inkomen dat wordt verspild of niet wordt verantwoord. Dit wordt ook wel een op nul gebaseerd budget genoemd, omdat al het geld dat binnenkomt minus al het geld dat eruit gaat gelijk moet zijn aan nul.

12. Maak zinkende fondsen via uw bank

Sinkende fondsen zijn een geweldige manier om opzettelijk te sparen voor toekomstige uitgaven. In plaats van één algemene spaarrekening wijst u aparte rekeningen toe aan specifieke spaardoelen.

Als u bijvoorbeeld overweegt uw auto binnen een jaar te vervangen, regel dan een “nieuw voertuig” zinkend fonds. Voeg elke maand genoeg spaargeld toe aan deze rekening, zodat u genoeg geld heeft om contant te betalen wanneer u er klaar voor bent.

Hier zijn een paar andere ideeën om geld te laten zinken:

 • Jaarlijkse uitgaven, zoals verzekeringspremies of autoregistratie
 • Kerstcadeaus
 • Zomervakantie
 • Een aanstaande bruiloft
 • li>

 • College collegegeld

Bepaal hoeveel spaargeld u elke maand aan elk zinkend fonds wilt toevoegen en maak vervolgens een budgetcategorie voor elk account.

Door een paar verschillende zinkfondsen in te stellen, kunt u gefocust en op schema blijven bij het bereiken van uw financiële doelen.

13. Bewaar rekeningen en bonnen op één plek

Wanneer uw maandelijkse rekeningen en bonnen ongeorganiseerd zijn, kan budgetteren al snel frustrerend worden. Als u ze allemaal op één plek bewaart, wordt het bijwerken van uw budget eenvoudiger en sneller. 

Als u papieren exemplaren wilt bewaren, kunt u ze allemaal in één map stoppen. Zorg ervoor dat u uw portemonnee regelmatig leegt van de bonnetjes die u verzamelt, en laat uw partner ook weten waar hij ze moet opbergen.

Zelf probeer ik zoveel mogelijk digitaal te blijven. Ik krijg al mijn rekeningen afgeleverd in mijn e-mail, die ik in een e-mailmap plaats met de naam “Bills To Pay”. Voor papieren bonnen speld ik ze allemaal op een prikbord in mijn keuken en werk ik mijn budget om de dag bij.

Ik bewaar alleen bonnen die ik nodig heb om een ​​artikel terug te sturen. Alle andere gooi ik weg zodra ik mijn budget heb bijgewerkt.

14. Houd een kalender bij van onregelmatige uitgaven

Het is een goed idee om een ​​lijst met datums voor niet-maandelijkse uitgaven op te schrijven. Op deze manier kunt u zich van tevoren voorbereiden op aankomende kosten die niet binnen uw normale budget vallen.

Een gemakkelijke manier om dit te doen is door een kalender te gebruiken. Gebruik gewoon uw online bankrekening of papieren afschriften om de afgelopen 12 maanden te bekijken. Voeg vervolgens alle uitgaven toe aan de kalender die niet maandelijks zijn gemaakt, zoals:

 • Geschenken voor feestdagen, verjaardagen, douches, jubilea, enz.
 • Autoregistraties
 • Verzekeringspremies
 • Onroerendgoedbelasting
 • Federale en staatsbelastingen
 • Jaarlijkse lidmaatschappen of abonnementen

15. Maak een spaarcategorie om eerst jezelf te betalen

Dit was de nummer 1 prioriteit die mijn ouders me leerden over het beheren van financiën. Betaal altijd eerst uzelf.

Dit betekent simpelweg dat u geld op spaargeld zet *voordat* u rekeningen betaalt, boodschappen doet of geld uitgeeft aan de extra's.

Als u in de vijftig bent, bent u misschien gefocust op het verhogen van uw pensioenbijdragen. Het opzetten van een directe storting op een 401(k) of IRA is een manier om eerst uzelf te betalen. 

Of misschien probeert u een noodspaarpot op te bouwen fonds, of spaar geld voor een grote aankoop. Betaal eerst uzelf door een spaarcategorie in uw budget aan te maken die elke maand betaald moet worden.

16. Zorg voor een noodfonds

Als u geen spaargeld opzij heeft gezet voor noodgevallen, zou dit uw eerste spaardoel om naar toe te werken.

Zonder noodbesparingen zult u waarschijnlijk moeten vertrouwen op creditcardschulden om eventuele nooduitgaven te dekken, zoals het repareren van uw auto of het vervangen van die wasmachine die besloot ermee op te houden.

Deze ongeplande uitgaven zullen uw schuldenlast alleen maar vergroten en uw creditcardbetalingen verhogen, om nog maar te zwijgen van de extra rente die u moet betalen.

Begin een beetje geld opzij te zetten in een apart noodfonds dat speciaal is bedoeld voor financiële noodsituaties waarvoor snel moet worden betaald. Dit zal u enorm helpen om u aan uw budget te houden en op schema te blijven met uw doelen.

17. Maak van pensionering een prioriteit

Zorg voor uw toekomstige zelf door uw pensioensparen een prioriteit te maken in uw budget. Uw geld heeft een lange periode nodig om te groeien, dus het kan u de laatste 20-30 jaar van uw leven ondersteunen.

Als uw werkgever een 401(k) aanbiedt, zorg er dan voor dat u #8217;het toevoegen van geld aan een van elk regulier salaris. Profiteer ook altijd van eventuele bijpassende fondsen door te voldoen aan het percentage van uw werkgever. Dit is gratis geld op de bank!

Open een IRA als tweede optie,en maak een directe storting op uw rekening zodat uw pensioensparen automatisch gaat.

Leer nu zonder dit geld te leven, zodat u het heeft als u niet meer werkt.

18. Betaal uw creditcardschuld zo snel mogelijk af

Ja, u moet rekeningen betalen en geld besparen. En terwijl u dat doet, moet u uw schulden zo snel mogelijk afbetalen.

Hoe ter wereld?

Het is zeker een evenwichtsoefening. Maar de enige manier waarop u succesvol kunt zijn, is als u uw financiën onder controle heeft met een budget.

Hoe sneller u uw creditcards met hoge rente, studieleningen, en medische rekeningen, hoe meer geld u aan rente bespaart en moet sparen. Ontdek een schuldaflossingsplan dat agressief, maar redelijk is. U moet meer dan de minimale betaling van uw saldo doen om snel vooruitgang te zien.

Als uw budget krap is en het lijkt alsof u voor altijd in de schulden zit, is het misschien tijd om enkele grote aanpassingen door te voeren. Hier zijn een paar dingen die u kunt doen om uw inspanningen voor het afbetalen van schulden op te voeren:

 • Een tweede baan zoeken
 • Een voertuig verkopen
 • Verklein je huisvesting
 • Verhuur een kamer
 • Begin een bijbaantje

19. Houd wat leuk geld in uw huishoudbudget

Als u eenmaal met uw budget bent begonnen, kunt u in de verleiding komen om echt hard te knallen uw uitgaven. Als u echter geen ruimte laat voor een beetje plezier, zult u snel een budgetdoorbraak ervaren.

Zorg ervoor dat u een categorie opneemt die de dingen dekt die u leuk vindt aan het doen. Dit kan een keer per week naar de film gaan, investeren in je hobby's of gewoon uitgaan met vrienden.

Als uw bestedingsplan wat leuk geld bevat, is de kans groter dat u zich op de lange termijn aan uw budget houdt. (Zorg er echter voor dat u uzelf een redelijke limiet geeft, zodat u nog steeds genoeg hebt om te sparen en schulden af ​​te lossen!)

20. Ken het verschil tussen wensen en behoeften

Naarmate u in het begin leert budgetteren, wordt u zich meer bewust van hoe u uw geld uitgeeft. U zult zich realiseren dat u veel geld uitgeeft aan aankopen die noch noodzakelijk, noch erg voordelig zijn.

Die dingen waarvan u dacht dat u *moet* hebben, kunnen lager op de prioriteitenlijst, omdat u nu meer gefocust bent op geld besparen of schulden afbetalen.

Dit is een zeer nuttig besef als uw prioriteiten verschuiven en u zich bewust wordt van het verschil tussen wat echt nodig is versus wat je gewoon wilt.

Een handige oefening is om 2 kolommen op te schrijven, met aan de ene kant alle uitgaven die u echt nodig heeft om te leven. Dit is eigenlijk onderdak, transport, voedsel en kleding.

De andere kant zou al het andere zijn – dingen die leuk zijn om te hebben, handig, maar niet noodzakelijk.

Het zal je misschien verbazen hoe kort de lijst met behoeften is … en hoe lang de ander mag krijgen.

Houd deze lijsten bij de hand, als een goede herinnering wanneer u in de verleiding komt om geld uit te geven aan iets waarvan u denkt dat u het echt nodig heeft. Je realiseert je misschien dat je dat niet doet.

<

21. Werk uw budget eenmaal per dag bij

In het begin moet u uw budget dagelijks bijwerken. Ik heb gemerkt dat zelfs na een paar dagen mijn financiën een beetje onhandelbaar kunnen worden als ik het niet bijhoud. 

Neem elke avond een paar minuten de tijd om de transacties van die dag toe te voegen aan uw budgetsjabloon. Tel op hoeveel u tot nu toe in elke categorie heeft uitgegeven om te zien of u kleine aanpassingen moet doen.

U wilt niet een week wachten en beseffen dat uw budget op is helemaal uit de rails. Zorg ervoor dat u het elke dag bijwerkt, zodat u de controle behoudt en precies weet hoeveel u nog over heeft in elke categorie.

22. Controleer uw budget één keer per maand

Verwacht in het begin niet dat u het perfecte budget maakt.  De meeste mensen hebben minstens een paar maanden nodig om echt hun budgettaire ritme te vinden, terwijl ze de knelpunten uitwerken en aanpassingen maken.

Als u voor het eerst begint, controleert u uw budget één keer per maand om te bepalen welke wijzigingen er moeten worden aangebracht. Het kan zijn dat u voor sommige categorieën extra geld moet toevoegen en voor andere het budget moet verlagen. Dit is volkomen normaal en uiteindelijk zult u beter begrijpen hoe u uw maandelijkse inkomen moet verdelen.

Uw budget moet een stabiele maar flexibele tool zijn die u gebruikt om uw algemene doelstellingen te dienen. ; Breng indien nodig herzieningen aan om ervoor te zorgen dat het u blijft helpen vooruitgang te boeken in de richting van uw doelen.

Tijdens de eerste 3 of 4 maanden kunt u verschillende grote wijzigingen in uw budget aanbrengen terwijl u leert omgaan met uw geld. Daarna heeft uw budgetsjabloon waarschijnlijk slechts af en toe wat aanpassingen nodig.

23. Houd uw budget binnen handbereik

Budgettering voor beginners kan een moeilijke gewoonte zijn om aan te leren. Het is belangrijk om momentum op te bouwen met dagelijkse updates en maandelijkse beoordelingen. U moet uw uitgavenplan centraal houden terwijl u een budgetgerichte mentaliteit ontwikkelt.

Houd daarom uw budget overzichtelijk. Als u een notitieboekje gebruikt, bewaar het dan op een zichtbare plaats, zoals het aanrecht of uw bureau aan huis. 

Als u een digitaal budget heeft, met een online spreadsheet of mobiele budget-app, dan heb je er overal toegang toe met een laptop of mobiele telefoon. Dit maakt het ook gemakkelijk voor uw partner om er toegang toe te krijgen.

24. Houd je voortgang bij

Ik moet toegeven dat budgetteren niet de meest opwindende manier is om mijn tijd door te brengen. Maar wat echt helpt om mijn motivatie gaande te houden, is zien hoeveel dichter ik bij mijn doelen ben.

Het is belangrijk om bij te houden waar je ooit was, waar je nu bent en de voortgang je maakt richting je eigen doelen. Bij tegenslagen gooi je dus niet zomaar de handdoek in de ring.

U kunt een gratis spaartracker downloaden of uw eigen maken. Zet het ergens neer dat zichtbaar is, zodat je het vaak zult zien. Maak een vision board en vermeld alle dingen waar je naar uitkijkt. Maak er een vast onderdeel van je dag van om herinnerd te worden aan waar je naartoe werkt.

Als je getrouwd bent, moedig elkaar dan aan in wat je 8217;re samen bereiken. Praat vol verwachting over de toekomst en steun elkaar terwijl jullie beiden werken aan jullie gemeenschappelijke doelen.

25. Gebruik contant geld om te voorkomen dat u te veel uitgeeft

U zult waarschijnlijk ontdekken dat u vaak te veel uitgeeft in bepaalde budgetcategorieën, zoals boodschappen of cadeaus of amusement.

Houd u aan uw budget door alleen voor deze uitgaven contant geld te gebruiken. Stop uw gebudgetteerde bedrag in een envelop en gebruik dit geld alleen wanneer u het uitgeeft aan die specifieke categorie.

Contant geld is moeilijker los te laten dan uw bankpas door een automaat te laten lopen. Dit betekent dat u selectiever bent met waar u uw geld aan uitgeeft en dat het langer meegaat.

Zodra het geld op is, stopt het uitgeven. Dit is een geweldige manier om te voorkomen dat u uw budget overschrijdt!

26. Doorbreek de gewoonte om impulsief geld uit te geven

Wanneer u uw uitgaven begint te budgetteren en bij te houden, merkt u misschien dat u een aanzienlijk bedrag uitgeeft aan ongeplande, onnodige uitgaven. Dit wordt impulsieve uitgaven genoemd en het is een slechte financiële gewoonte die uw budget snel zal doen barsten met roekeloze uitgaven.

Zodra u zich bewust wordt van hoe vaak u impulsieve aankopen doet, kunt u stappen om de gewoonte te doorbreken.

Hier zijn een paar ideeën:

 • Winkel altijd met een lijst en koop nooit iets dat niet op de lijst staat
 • Beloof 24 uur te wachten voordat u een ongeplande aankoop doet
 • Vermijd verleidingen, zoals e-mails van abonnees of winkelen wanneer u emotioneel bent
 • Gebruik alleen contant geld, waardoor u selectiever zult zijn met uw uitgaven

U # 8217; zal ontdekken dat het doorbreken van de impulsieve bestedingsgewoonte meer geld zal vrijmaken voor andere dingen waar je meer waarde aan hecht – zoals het doen van extra aflossingen op uw hypotheek.

27. Automatiseer uw financiën met factuurbetaling en automatische storting

Deze budgettip voor beginners zal u voorbereiden op meer succes in uw financiën . Door uw maandelijkse betalingen en besparingen te automatiseren, maakt u uw geldbeheer eenvoudiger.

Hoe minder keuzes u hoeft te maken als het om uw financiën gaat, hoe beter.

Stel uw online factuurbetalingen in via de website van uw bank, zodat u nooit meer een vervaldatum mist. Automatiseer vervolgens overschrijvingen naar een aparte rekening, zodat uw spaargeld geen optie is. U kunt dit doen via uw online bankrekening, of gesplitste directe stortingen instellen via uw werkgever.

Automatiseer uw financiën zodat het werk voor u wordt gedaan en u zich kunt concentreren op hoe u minder kunt uitgeven en meer kunt besparen .

28. Gebruik budgetterings-apps voor extra ondersteuning

Er zijn verschillende populaire budgetterings-apps die u kunnen helpen bij uw budgettering. De meeste van hen maken verbinding met uw bankrekeningen en zullen uw transacties voor u categoriseren. Een mobiele app geeft ook een overzicht van het percentage waar uw geld naartoe gaat. 

Deze mobiele apps zijn geweldige bronnen die u kunnen helpen op het goede spoor te blijven, maar ik raad het gebruik af ze exclusief als u begint te budgetteren. Inchecken met een mobiele app is een passieve manier om uw geld te beheren, en controle krijgen met een budget vereist meer praktische input.

Hier zijn een paar populaire budgetterings-apps:

 • Mint
 • PocketGuard
 • Je hebt een budget nodig
 • EveryDollar
 • Goodbudget

Controleer ook bij uw bank. Ze hebben misschien een zeer effectieve budgetteringsapp die u verkiest boven anderen.

29. Zorg voor een plan voor extra geld

Onverwacht geld ontvangen is altijd een leuke verrassing, maar dit extra inkomen kan snel verdwijnen zonder dat er een plan is.

Beslis van tevoren hoe u met dit extra geld omgaat. Misschien u wilt 50% sparen en 50% in de schulden steken. Of u past altijd 75% toe op uw hypotheek en 25% op uw vakantiefonds.

Van geschonken geld tot een grote belastingaangifte, dit zijn geweldige kansen om uw doelen sneller te bereiken. Wat je ook besluit, een plan voor extra geld zorgt ervoor dat het een doel dient wanneer het je in de schoot geworpen wordt. 

30. Begroting met het salaris van de vorige maand

Dit is mijn beste tip voor beginnende budgethouders met variabele inkomens.

Jarenlang werkte mijn man op uurbasis met wisselende hoeveelheden overuren. Zijn salaris was praktisch elke week anders! Ik had echt moeite met het budgetteren van zijn inkomen, totdat ik deze strategie ontdekte.

Kortom, u moet een vast bedrag bepalen dat al uw maandelijkse uitgaven dekt. U kunt bijvoorbeeld besluiten dat $ 6.000 elke maand al uw uitgaven zal dekken.

Vervolgens spaart u dit bedrag gedurende een aantal maanden op. Misschien kunt u $ 1.000 per maand opzij zetten, wat betekent dat u uw doel in zes maanden bereikt. Zodra u uw maandelijkse budget heeft gespaard, kunt u deze methode gaan gebruiken.

Eerst maakt u dit bedrag over van spaargeld naar uw betaalrekening en gebruikt u dit geld voor al uw uitgaven. Ook zet u alle inkomsten die u in de maand ontvangt over op een aparte spaarrekening. Dus terwijl u uw spaargeld gebruikt voor uw maandbudget, vult u uw spaargeld ook aan met inkomen zodra het binnenkomt.

Dus elke maand gebruikt u daadwerkelijk het inkomen dat u gemaakt in de vorige maand naar het budget voor de huidige maand.

Ik ben dol op deze methode, omdat ik me geen zorgen hoef te maken over hoeveel elke cheque zal zijn. Ik weet precies hoeveel geld ik moet gebruiken voor het budget, en ik heb het allemaal op de eerste van de maand. Dit betekent dat ik al mijn rekeningen meteen kan betalen, het grootste deel van mijn boodschappen kan doen en alle andere bekende uitgaven kan dekken voordat ik aan andere dingen ga uitgeven.

31. Spreek regelmatig af met uw partner

Het opstellen van een budget is niet bedoeld als een karwei dat aan één partner wordt gedelegeerd. Ga zitten met uw partner en werk aan uw budget samen met regelmatige geldvergaderingen.

Uw uitgavenplan en financiële doelen moeten beide input bevatten. Op deze manier zit u op dezelfde golflengte en werkt u samen als een team terwijl u uw gecombineerde inkomen beheert.

Beslis samen over regelmatige budgetvergaderingen en zorg ervoor dat ieder van u input geeft in uw maandelijkse geldbeslissingen.

32. Zorg voor een verantwoordingssysteem

Verantwoording afleggen is een belangrijke stap in het budgetteren voor beginners, omdat het zonder het momentum verliezen en dingen laten glijden.

Het instellen van verantwoording kan er als volgt uitzien:

 • Als u getrouwd bent, stelt u wekelijks, bi- wekelijkse of maandelijkse 'moneydates' met uw partner. Gebruik deze tijd om uw budget door te nemen en te praten over waar u succes boekt en waar u mogelijk meer hulp nodig heeft.
 • Als u alleenstaand bent, kunt u herinneringen in uw agenda instellen om opnieuw te bezoeken Controleer periodiek uw budget om te zien hoe u ervoor staat. Als u gebieden opmerkt waarop u te veel uitgeeft of zich niet aan uw budget houdt, neem dan de tijd om uit te zoeken wat u kunt veranderen.
 • Ontmoet een financiële coach als u niet op het goede spoor kunt blijven.Als u het onmogelijk vindt om u aan een budget te houden, overweeg dan om een ​​financieel adviseur te ontmoeten. Zoek iemand die helpt met uitgaven, financiële doelen en die u helpt deze twee op elkaar af te stemmen, zodat u vooruitgang kunt boeken.
 • Automatiseer wanneer u maar kunt.  Stel betalingen in via de online functie voor het betalen van rekeningen van uw bank, maak regelmatig automatische overboekingen naar spaargelden en laat bijdragen rechtstreeks op uw pensioenrekening storten.  Dit vermindert het aantal financiële beslissingen dat u moet nemen en helpt u op schema te blijven met uw financiële doelen.

33. Verwacht tegenslagen en geef jezelf de tijd

Als je begint met budgetteren, heb je misschien veel hoop dat je eindelijk controle krijgen over uw financiën. Dit is waar – maar u moet op een aantal dingen letten, zodat u niet ontmoedigd raakt.

Ten eerste, als budgetbeginner, je moet jezelf wat tijd gunnen om de knikken op te lossen. Je gaat waarschijnlijk in een paar categorieën het budget overschrijden en je vraagt ​​je af hoe je ooit kunt sparen voor die nieuwe auto. Je zult zeker een paar tegenslagen tegenkomen die je het gevoel geven dat je achteruit gaat.

Dit is allemaal normaal. Het kan even duren voordat je budgettering onder de knie hebt.

Wat je ook doet, stop niet met budgetteren.

De knikken zullen gladstrijken, je overwint die tegenslagen en je * zult * dat geld vinden voor een nieuw voertuig. Budgettering is een doorlopend proces en het kost gewoon tijd om het onder de knie te krijgen.

Als u het begrotingsproces ingaat in de wetenschap dat er onderweg hobbels zullen zijn, bent u bereid om door te zetten in de richting van uw financiële doelen. Geef niet op!

Hoe begin ik met budgetteren?

Er zijn verschillende manieren waarop u uw geld kunt budgetteren, omdat het allemaal afhangt van uw eigen omstandigheden en voorkeuren. Als u echter wilt dat uw budget een effectief hulpmiddel is dat uw doelen ondersteunt, is er een gemeenschappelijk proces voor elke methode die u kiest.

Net zoals een budget een cyclus heeft ( zoals wekelijks of maandelijks), kan het budgetproces ook worden beschreven als een lus die zich voortdurend herhaalt, waardoor u dichter bij uw doelen komt:

 • financiële doelen definiëren
 • uitgaven bijhouden en uitgavenpatronen begrijpen
 • maak een budget op basis van doelen en realistische verwachtingen
 • bewaak uw budget en analyseer op effectiviteit
 • maak indien nodig aanpassingen om uw uitgaven af ​​te stemmen op uw waarden

Het begrotingsproces is bedoeld om uw financiële situatie af te stemmen met de doelen die u wilt bereiken.Op deze manier kunt u uw budget gebruiken als hulpmiddel bij het uitstippelen van een financiële strategie.

Door het budgetteringsproces te volgen, wordt u zich meer bewust van destructieve financiële beslissingen en bestedingspatronen die uw vooruitgang belemmeren. U zult ontdekken welke veranderingen er nodig zijn in uw levensstijl en uw manier van denken als u succesvol wilt zijn met uw financiën.

Natuurlijk noemen we ze 'persoonlijke financiën' omdat ze persoonlijk zijn. Hoe u ervoor kiest om te budgetteren en het proces uit te voeren, is uniek voor uw financiële situatie.

Uw budgetteringsproces is gebaseerd op een aantal factoren:

 • welke budgetmethode u gebruikt
 • hoe u uw uitgaven bijhoudt
 • hoe u categoriseert uw uitgaven
 • hoe vaak u uw budget bijwerkt
 • welke budgettools u gebruikt
 • wat uw geldwaarden zijn

Als u deze beslissingen van tevoren neemt, verloopt het budgetteringsproces soepeler voor u.

Categorieën en percentages kiezen

Als u de juiste budgetcategorieën heeft, blijft uw uitgavenplan georganiseerd en gemakkelijker te analyseren. Het is echter gemakkelijk om vast te lopen welke je moet kiezen en hoeveel je moet hebben.

Het goede nieuws is dat er geen goede of foute manier is om je budgetcategorieën te kiezen. > U kunt zo algemeen of specifiek worden als u wilt.  Maak eenvoudig uw categorieën op basis van de bestedingspatronen die in uw tracking zijn geïdentificeerd.

Het belangrijkste is om een ​​categorie te hebben voor elke afzonderlijke uitgave.  Of u er nu 3 of 33 heeft, zorg er gewoon voor dat u elke transactie in een van hen kunt passen.

Hier is een voorbeeld van een lijst met budgetcategorieën:

 • Inkomen
 • Huisvesting
 • Verzekeringen
 • Nutsbedrijven
 • Automobiel
 • Schuldbetalingen
 • Entertainment
 • Kleding & Schoenen
 • Boodschappen
 • Uit eten
 • Huishoudartikelen
 • Persoonlijke verzorging
 • Besparingen
 • Bijdragen aan goede doelen

Als het op percentages aankomt, kunt u heel eenvoudig gaan met de 50/30/20 budgetmethode. Als u meer structuur nodig heeft, kunt u de suggestie van Dave Ramsey gebruiken om uw hypotheek of huur te beperken tot 25% van uw netto maandinkomen en alle andere categorieën tussen 5-15% te houden.

Hier is een voorbeeld van budgetpercentages waarnaar u kunt verwijzen:

 • Huisvesting: 25%
 • Verzekeringen (inclusief ziektekosten, medische kosten, autoverzekeringen en levensverzekeringen): 10%
 • Voedsel: 10%
 • Vervoer: 10%
 • Nutsvoorzieningen: 10%
 • Besparing: 10%
 • Entertainment (alles wat leuk is): 10%
 • Kleding: 5%
 • Diversen: 10%

Vermijd deze veelgemaakte budgetteringsfouten

Hoewel het budgetteren van uw geld niet moeilijk is, kost het wel tijd om erachter te komen wat voor u werkt. U zult onderweg onvermijdelijk een aantal problemen tegenkomen die u mogelijk van het goede spoor kunnen brengen.

Wees voorbereid door de veelvoorkomende budgetteringsfouten te kennen die de meeste mensen maken. Op deze manier kunt u ofwel volledig vermijd ze zelf, of minimaliseer in ieder geval hun impact op uw inspanningen.

Hier zijn slechts enkele veelvoorkomende budgetteringsfouten waar u op moet letten:

 • Uw budget baseren op verwachtingen die zijn onrealistisch
 • Een budget maken met uw inkomen vóór belastingen
 • Onregelmatige uitgaven niet plannen
 • Geen noodfonds hebben
 • Schulden blijven gebruiken om uitgaven te dekken
 • Schattingen gebruiken in plaats van exacte cijfers
 • Niet bereid zijn om veranderingen in levensstijl aan te brengen

Al deze veelvoorkomende budgetteringsfouten zullen ertoe leiden dat u uw budget overschrijdt. Als u ze allemaal vroeg in uw budgetteringstraject afhandelt, wordt het proces eenvoudiger en zult u meer succes ervaren.

Digitale budgetplanners om u te helpen op schema te blijven

Als u het beste werkt met een potlood, papieren budget, en een eenvoudige rekenmachine, voel je dan vrij om bij die tools te blijven. Maar er zijn nog veel meer middelen beschikbaar die budgetteren eenvoudiger, sneller en efficiënter kunnen maken.

Ik heb al een paar tools genoemd, en ik zal ze hier ook opnemen, samen met een paar andere die nuttig zijn bij het budgetteren:

 • Mint
 • PocketGuard
 • ClearCheckbook
 • Excel of Google Spreadsheets voor spreadsheets
 • Je hebt een budget nodig (YNAB)
 • EveryDollar (door Dave Ramsey)
 • Goodbudget
 • Quicken

Sommige hiervan kunnen uw uitgaven automatisch bijhouden, wat erg handig kan zijn. Ik raad echter niet aan om hiervoor op een app te vertrouwen wanneer u net begint met budgetteren.  Een praktische aanpak in elk aspect van uw financiën zal helpen u blijft op de hoogte van wat uw geld doet. Als u eenmaal goed weet hoe u zich aan een bestedingsplan moet houden, kunt u de tracking overdragen aan een digitale tool.

span>veelgestelde vragen

Hoe moet een beginner beginnen met een budget?

Om succesvol te zijn met budgettering, zijn er een paar stappen die u kunt nemen om aan de slag te gaan:

1. Stel een aantal financiële doelen vast die specifiek en tijdgebonden zijn
2. Houd uw uitgaven bij om uw uitgavenpatronen te kennen
3. Maak een budget met categorieën die uw waarden weerspiegelen
4. Update en controleer uw budget regelmatig om op koers te blijven
5. Breng eventuele aanpassingen aan om uw budget beter af te stemmen op uw doelen

Wanneer moet ik beginnen met budgetteren?

Hoe eerder u een budget kunt maken en starten, hoe sneller u controle krijgt over uw huishoudelijke financiën en begin meer geld te sparen. Overanalyseer het proces niet– kies gewoon een methode om uw uitgaven bij te houden en begin. Je leert van je fouten en brengt gaandeweg veranderingen aan.

Hoeveel moet ik van elk salaris sparen?

Hoeveel u elke maand besluit te sparen, hangt af van uw financiële doelen en de hoeveelheid besteedbaar inkomen die u heeft. Als u uw uitgaven verlaagt en uw inkomen verhoogt, kunt u meer geld vrijmaken om te sparen en uw doelen sneller te bereiken.

Wat zijn de beste apps voor budgettering?

Er zijn verschillende goede mobiele apps om u te helpen met uw budgettering. Mint, Pocketguard, EveryDollar en GoodBudget zijn slechts enkele van de vele beschikbare apps. Probeer er een uit gedurende 30 dagen, en als het niet voor u werkt, probeer dan een andere.

Welke budgetmethode is het beste voor mij?

De budgetmethode die u kiest, hangt grotendeels af van hoe nauwkeurig u uw geld wilt volgen. Als u niet te specifiek wilt worden, probeer dan de 50/30/20 budgetmethode. Als u meer controle wilt over elke dollar, raad ik de op nul gebaseerde budgetteringsmethode aan.

Overanalyseer deze beslissing niet! Kies gewoon een methode en probeer het eens.  Probeer het een maand of twee uit en verander gerust van strategie als het niet voor u werkt.

Zolang u een gebalanceerd budget aanhoudt (waarin inkomsten gelijk zijn aan uitgaven), wint u& #8217;niet boven je stand leven.

Hoe kan ik zich aan een budget houden?

Een goede vuistregel om u te helpen bij uw budget te blijven, is contant geld te gebruiken in plaats van een kaart. Door geld te overhandigen in plaats van een kaart te gebruiken, krijgt u een beter idee van hoeveel u daadwerkelijk uitgeeft en voorkomt u dat u schulden maakt.

Wat gebeurt er als ik mijn budget overschrijd?

Je zou niet de eerste zijn die een slechte maand heeft en meer uitgeeft dan je had begroot. Het belangrijkste is om dat geen reden te maken om te stoppen. Haal diep adem, ga verder waar je bent en ga door! Net als elke andere gewoonte, raak je soms van het goede spoor. Het belangrijkste is om het opnieuw te proberen.

Wat is de kale budgetmethode?

Een kale begroting is een soort basisbegroting die alleen rekening houdt met noodzakelijke uitgaven. Een kale begroting gebruik je in tijden van penibele financiële omstandigheden, of als je alle onnodige kosten wilt schrappen om een ​​financieel doel te bereiken. Als u uw baan bent kwijtgeraakt, helpt het gebruik van een eenvoudige budgetmethode u om uw noodfonds te maximaliseren.

Hoe blijf ik gemotiveerd om te blijven budgetteren?

Mensen raken vaak ontmoedigd wanneer ze voor het eerst beginnen met budgetteren. Voor velen is het de eerste keer dat ze oog in oog komen te staan ​​met de ware staat van hun financiën – en het kan er behoorlijk somber uitzien.

Dit is wanneer uw financiële doelen uw motivatie worden om door te zetten voorbij de gevoelens en u te concentreren op uw toekomst. Als u zich aan uw budget wilt houden, is het belangrijk om vast te stellen welke financiële doelen u met uw budget kunt bereiken.

Zonder doelen die overeenkomen met uw budget, houdt u alleen uw geld bij zonder vooruitgang te boeken in de richting van financiële vrijheid.

Tot slot:gebruik deze budgetteringstips voor beginners om uw budgetdoelen te verpletteren

Als u Als je klaar bent om toe te geven dat je een budget moet starten, heb je de belangrijkste eerste stap gezet. Gefeliciteerd!!

Budgetteren voor beginners is niet zo moeilijk als het lijkt, en ik hoop dat dit bericht je wat nuttige richtlijnen heeft gegeven om een ​​budget in actie te brengen.

Het maken van een budget is het begin van een reis naar financiële controle. Uw financiële doelen zijn de bestemming die u uiteindelijk wilt bereiken.  Tussendoor zullen er veel afleidingen, verleidingen en belemmeringen zijn die u ervan kunnen weerhouden vooruitgang te boeken.

U zult waarschijnlijk veel punten op het pad tegenkomen waar u van koers raakt.  Er zullen tijden zijn dat je wilt stoppen met vooruitgaan en zelfs achteruit wilt gaan. U kunt zelfs besluiten een omweg of een andere route te nemen.

Laat deze vertragingen u er niet van weerhouden het opnieuw te proberen. De enige reden dat u faalt, is als u geeft up!

Het is nooit te laat om opnieuw te beginnen en betere beslissingen te nemen met uw geld. Hoe sneller u begint met deze eenvoudige budgetteringstips voor beginners, hoe meer controle u voelt en hoe sneller u uw financiële doelen zult bereiken.

Plaats een reactie