39 Essentiële Sinking Fund-categorieën voor uw budget

Als u moeite heeft met geld sparen voor al uw aankomende uitgaven en financiële doelen, dan zal het hebben van een paar dalende fondsen u enorm helpen.

Door meerdere dalende fondsencategorieën te creëren, kunt u uw financiële gezondheid verbeteren, door uw geld georganiseerd en op schema te houden met uw spaardoelen.

Stop met het gebruik van uw creditcards en het nauwelijks betalen van de maandelijkse minimumbetalingen omdat u niet vooruit hebt gepland. Zet in plaats daarvan in de loop van de tijd geld opzij voor specifieke doeleinden, en u kunt contant betalen voor wat er ook nodig is.

Voordat we bij die essentiële zinkende fondscategorieën komen die u zullen helpen uw geld te bereiken doelen, laten we kort ingaan op wat zinkende fondsen zijn en hoe ze nuttig zijn.

Contents

Wat is een zinkend fonds?

Een zinkend fonds is een speciale som geld, meestal gespaard in de loop van de tijd, met als doel een specifieke toekomstige uitgave te dekken.

U kunt een zinkend fonds gebruiken als een strategische manier om te betalen voor een aanstaande aankoop in contanten. Met een zinkend fonds spaart u in de loop van de tijd een vast bedrag op een aparte rekening, totdat u uw korte- of langetermijndoelen bereikt.

Hier zijn enkele geplande uitgaven die u kunt doen dekking met dalende fondsen:

  • Medische kosten (eigen bijdragen, navullingen voor geneesmiddelen op recept, enz.)
  • Auto-onderhoudskosten
  • Reiskosten (zoals accommodatie, paspoortkosten, reisverzekering, etc.)
  • Schoolshoppen
  • Federale inkomstenbelasting
  • Jaarlijkse familiefoto’s
  • Onregelmatige maandelijkse energierekeningen

En nog veel meer!

Dit is een geweldige manier om uw uitgaven te dekken en nieuwe aankopen te doen zonder schulden te maken.

Wat is het verschil tussen een zinkend fonds en een spaarrekening?

Hoewel ze op hetzelfde lijken, zijn deze twee soorten fondsen verschillende doelen dienen.

In tegenstelling tot een gewone spaarrekening wordt een zinkend fonds gecreëerd voor een specifieke uitgave of uitgavencategorie. 

U kunt bijvoorbeeld een zinkend fonds hebben alleen voor uw kinderen’ beugels, of u kunt ervoor kiezen om er een te maken voor de uitgaven van uw kinderen in het algemeen. Denk hierbij aan een beugel, maar ook aan onderwijs, kinderopvang, excursies, etc.

In tegenstelling tot een spaarrekening zal aan een zinkend fonds vaak een exact spaardoel gekoppeld zijn. Met behulp van het accolades-voorbeeld kunt u een zinkend fondsdoel van $ 2.000 per kind instellen. Zodra u dit bedrag bereikt, hoeft u niet langer meer toe te voegen aan het zinkende fonds.

Een zinkend fonds kan ook een vaste datum hebben om het te gebruiken.Als u een kind heeft dat over een jaar een beugel nodig heeft, dan weet u hoeveel tijd u moet sparen, zodat het geld beschikbaar is voor betaling. Als het geld eenmaal is gebruikt, heeft u dat zinkende fonds niet langer nodig.

U kunt hetzelfde type spaarrekening gebruiken (online, hoogrentend, enz.), maar ze worden voor andere doeleinden gebruikt .

Wat is het verschil tussen een zinkend fonds en een noodfonds?

U kunt zich ook afvragen of er een verschil is tussen het laten zinken van fondsen en noodfondsen.

Het korte antwoord is *ja* – er is een groot verschil.

Een zinkend fonds is voor bekende kosten die u in de verre toekomst verwacht.

Een auto-onderhoudsfonds kan bijvoorbeeld worden gereserveerd voor geplande kosten , zoals olie verversen, nieuwe banden, tune-ups, enz., zodat u altijd betrouwbaar vervoer heeft.

Een noodfonds is voor die *onbekende* uitgaven die noodzakelijk maar onverwacht zijn.

Een noodfonds zou worden gebruikt om te betalen voor onverwachte autoreparaties, zoals een mechanisch probleem of carrosserieschade door een ongeval.

Een medisch noodgeval of het verlies van een baan zou ook worden overwogen financiële noodsituaties, en moeten worden gedekt door uw noodfonds.

Ook moet uw noodfonds 3-6 maanden aan essentiële uitgaven dekken om uw dagelijkse rekeningen te dekken als u zonder werk zit. Het bedrag voor een zinkend fonds hangt af van de kosten van de uitgave waarvoor u spaart.

Het verschil zit in wat bekend is versus onbekend – en beide moeten worden gepland!

Wat heeft het voor zin om fondsen te laten zinken?

De reden dat het wegsluizen van fondsen belangrijk en effectief is, is omdat ze u kunnen helpen voorkomen dat u schulden gebruikt voor aankopen die u verwacht maken. Dit gebeurt meestal wanneer grotere rekeningen opeisbaar zijn, maar ze zijn te veel om in één maandbudget te dekken.

En, natuurlijk, het opstapelen van schulden zoals creditcardsaldo’s, auto leningen en medische rekeningen kunnen tot tal van andere financiële problemen leiden.

Een buitensporige hoeveelheid schulden kan van invloed zijn op uw credit score, uw besteedbaar inkomen verminderen en uw beschikbare financiële mogelijkheden beperken.

Ook uw spaarvermogen lijdt eronder omdat u een groot deel van uw inkomen moet gebruiken om uw tegoeden af ​​te betalen. Dit weerhoudt u er weer van om financiële onafhankelijkheid voor uw toekomst op te bouwen.

Door spaargeld effectief en consistent te gebruiken, kunt u binnen uw mogelijkheden leven terwijl u financiële zekerheid opbouwt.

Er zijn veel andere voordelen aan het gebruik van zinkende fondsen, die we later zullen bespreken. Laten we eerst eens kijken naar enkele van de meest voorkomende soorten zinkende fondsen die u in uw financiële plan zou kunnen opnemen.

Kiezen uit 39 algemene of specifieke categorieën van zinkende fondsen

Zoals je waarschijnlijk wel kunt raden, kan het creëren van meerdere zinkende fondsen je helpen om verschillende financiële doelen tegelijkertijd te bereiken. Als u een speciaal fonds heeft voor elke uitgave, blijft u gefocust en op schema.

Het kiezen van categorieën voor uw dalende fondsen is een manier om georganiseerd te blijven met uw financiën. U kunt algemene categorieën maken, of voor elke categorie specifieker zijn. U moet ook vragen of elk fonds een eenmalig spaarfonds is of een doorlopend, permanent fonds.

In de volgende lijst geef ik je enkele ideeën voor beide. Kies uit de voorbeelden van zinkende fondsen die passen bij uw situatie en begin met het implementeren van zinkende fondsen als onderdeel van uw budgetteringsstrategie.

Alles bij elkaar heeft u 39 categorieën van zinkende fondsen om uit te kiezen.

1. Jaarlijkse verlengingskosten

Ben je altijd verrast als er een jaarlijkse factuur in je mailbox verschijnt? Dat hoeft u niet te zijn! Plan vooruit en leg elke maand een klein beetje opzij, zodat u voorbereid bent wanneer die uitgaven elk jaar moeten worden betaald.

Hieronder vindt u enkele ideeën voor jaarlijkse uitgaven die u zou kunnen plannen. Maak een brede categorie met de naam “Jaarlijkse verlengingskosten”, of afzonderlijke categorieën voor elke categorie. Wat voor jou ook werkt!

Verzekeringspremies

Als u uw verzekeringspremies volledig kunt betalen (in tegenstelling tot maandelijkse betalingen), bespaart u waarschijnlijk een aanzienlijk bedrag. Ik betaalde onze levensverzekeringspremie elke maand, totdat ik me realiseerde dat één jaarlijkse betaling ons $ 80 per jaar bespaarde.

Automatische registraties

Je weet dat je dit eenmaal per jaar moet betalen. Dus waarom zou u er niet voor sparen in plaats van op het laatste moment te klauteren?

Op abonnement gebaseerde services

Dit kan elke doorlopende service zijn waarop u zich op jaarbasis abonneert. We hebben een GPS-tracker op het voertuig van onze tiener die we een keer per jaar betalen. Het is een beetje prijzig, maar de gemoedsrust waard. Andere services kunnen tijdschriften of kranten zijn, Amazon Prime, online opslag of streamingproviders.

Lidmaatschapskosten

Vaak bespaart één jaarlijkse betaling voor lidmaatschappen u een flink bedrag ten opzichte van maandelijks betalen. Dit kan van toepassing zijn op uw lokale sportschool, organisaties zoals AAA en AARP, musea en bioscopen, of professionele licentiekosten.

2. Medische kosten

Hoewel de reguliere zorgverzekering waarschijnlijk een groot deel van uw zorgkosten dekt, het is toch slim om een ​​medisch zinkfonds op te zetten voor elke medische zorg die uit eigen zak is. Op deze manier belasten uitgaven zoals voorgeschreven medicatie en therapiesessies uw budget niet elke maand.

Of kies uit de volgende dalende fondscategorieën die bij specifieke uitgaven passen.

Als u via uw werkgever een verzekering met een hoog eigen risico heeft, kunt u mogelijk een Health Savings Account openen. als uw dalende fonds voor medische rekeningen.

Dokterrekeningen

Het is soms moeilijk om te weten hoeveel uw doktersrekening werkelijk zal zijn, dus blijf het spel een stap voor door elke maand geld toe te voegen aan deze dalende fondscategorie.

Tandartsrekeningen

Tenzij u Gelukkig hoeft u alleen maar een halfjaarlijkse schoonmaakbeurt te ondergaan, tandartsrekeningen kunnen een grote hap uit uw budget nemen. Plan vooruit en bespaar.

Visie

Onze zichtverzekering keert tot een bepaald bedrag uit voor een jaarlijks bezoek en een nieuwe bril of contactlenzen. Maar mijn kinderen lijken *altijd* nieuwe monturen te kiezen die een beetje extra kosten.

Therapiekosten

Ik kan niet genoeg zeggen over de voordelen van gesprekstherapie. Als je wat extra ondersteuning nodig hebt voor een moeilijke levensomstandigheid, moedig ik je aan om een ​​vertrouwenspersoon te zoeken waarmee je kunt praten. Het is waarschijnlijk dat uw medische verzekering dit niet zal betalen, hoewel – zorg er dus voor dat je wat geld opzij hebt gezet wanneer je het echt nodig hebt.

Op recept en vrij verkrijgbaar medicijnen

Ik heb net meer dan $ 200 betaald voor een recept van 3 maanden. Ik verslikte me bijna in de woorden van de apotheker toen ze me het uiteindelijke bedrag vertelde – *na* verzekering.

Houd wat opzij zodat deze uitgave uw budget niet onder druk zet terwijl u probeert uw gezondheid te verbeteren.

Ziekenhuisrekeningen

Als u niet verwacht binnenkort naar het ziekenhuis te gaan, misschien wilt u gewoon uw noodfonds of HSA gebruiken om deze kosten te dekken. Maar als een ziekenhuisopname helaas een veelvoorkomende omstandigheid voor u is geworden, probeer dan een aparte spaarrekening te hebben om deze kosten te dekken.

3. Thuis & Huishoudelijke uitgaven

Het verzorgen van uw huis is een van de beste investeringen die u kunt doen. Huisuitgaven kunnen echter behoorlijk duur worden, vooral als die van u ouder is.

Begin met het opzij zetten van geld in deze dalende fondsencategorie, zodat u onderhoud en verbeteringen kunt bijhouden zonder een lening voor eigen vermogen.

Hier zijn een paar meer specifieke categorieën die u aan uw huisspaarfonds kunt toevoegen:

Huisonderhoud

Dit type uitgave is onregelmatig en zal qua kosten variëren, maar is niet onverwacht. Spaar voor onderhoudskosten binnen en buiten, zoals het schoonmaken van dakgoten, landschapsarchitectuur of dakreparatie. Op deze manier hoeft u geen geld uit het boodschappenbudget te halen om die kapotte boiler te vervangen.

Verbetering van het huis

Nieuwe ramen, vloeren of het inhuren van een onafhankelijke aannemer kunnen allemaal snel oplopen. Zet elke maand geld opzij, zodat u verbeteringen aan uw grootste bezit kunt veroorloven.

Meubels & Apparaten

Nieuwe meubels en apparaten kunnen een van die aankopen zijn waartoe impulsief wordt besloten. Dit betekent meestal het openen van een nieuwe kredietlijn om de kosten te dekken. Vermijd meer schulden en stel een doel om tegen een bepaalde datum een ​​bepaald bedrag te sparen. Upgrade vervolgens uw woonruimtes met contant geld.

Onroerendgoedbelasting /Escrow-betalingen

De meeste hypotheken bundelen uw onroerendgoedbelasting en de verzekering van de huiseigenaar in de maandelijkse betaling. Maar als u deze liever gescheiden houdt, kunt u uw onroerendgoedbelasting jaarlijks of twee keer per jaar betalen.

Ook lijkt het nooit te mislukken dat mijn geldschieter vindt dat mijn escrow-saldo onvoldoende is, waardoor mijn maandelijkse betaling omhoog gaat (elke jaar? echt?). Bespaar nu zodat u niet overrompeld wordt. U kunt uw escrow-saldo verhogen met één betaling en uw hypotheekbetaling hetzelfde houden.

Hypotheekaflossing

Wie wil er niet van zijn grootste uitgave af? Kun je je voorstellen hoeveel financiële ademruimte je zou hebben zonder die gigantische hypotheekbetaling elke maand?

Een langetermijnspaardoel stellen, zoals het aflossen van uw hypotheek, klinkt misschien onmogelijk, maar dat is het echt niet! Creëer een zinkend fonds met de naam ‘vervroegde hypotheekaflossing’ en begin met het toevoegen van elke extra dollar aan inkomen die op je pad komt. Geldelijke geschenken, werkbonussen, loonsverhogingen, enz. – voeg het allemaal toe aan dit fonds en doe één keer per kwartaal een enorme extra betaling. Streef ernaar een schuldenvrije huiseigenaar te zijn tegen de tijd dat u met pensioen gaat!

Aanbetaling huis

Net als bij het aflossen van uw hypotheek, kunt u ongeplande inkomsten in een zinkend fonds stoppen voor een aanbetaling voor een nieuw huis. Afgezien van sparen voor je pensioen, is dit misschien wel je grootste spaardoel. Een aanbetaling voor een huis kan u 20% van de aankoopprijs terugbrengen – waarvoor tienduizenden dollars nodig zijn.

Meestal zal de overwaarde van uw huidige huis het grootste deel van deze kosten opleveren zodra u het verkoopt. Maar als u uw maandelijkse hypotheekbetaling wilt minimaliseren, wilt u zoveel mogelijk aan de aanbetaling besteden.

4. Persoonlijke uitgaven

Ik zie persoonlijke uitgaven als discretionaire aankopen die de kwaliteit van je leven verbeteren. Een nieuwe outfit, een uitstapje naar de spa, al dat scrapbookmateriaal. Deze dingen zijn *persoonlijk* voor jou en kunnen je extra vreugde brengen – zorg dus op een verantwoorde manier voor jezelf door geld voor hen te sparen.

Kleding/Garderobe

Het hebben van een zinkend fonds voor nieuwe kleding kan impulsieve, emotionele te hoge uitgaven en creditcardkosten voorkomen. Zet geld opzij voor deze extra uitgaven, zodat je zonder schuldgevoel een nieuwe outfit kunt kopen.

Persoonlijke verzorging

Een fonds voor persoonlijke verzorging zou massageafspraken, haarkleuring en -styling, gezichtsbehandelingen of een wekelijkse yogatraining dekken.

Hobby’s

Wat doet u graag in uw vrije tijd? De kans is groot dat het wat geld kost. Heb je eigen speciale fonds om plezier te hebben.

Liefdadigheid

Doneren aan goede doelen is een persoonlijke beslissing en het *zal* de kwaliteit van je leven verbeteren. Als je een verschil wilt maken door geld te doneren, creëer dan een zinkend fonds om ervoor te zorgen dat je aan een goed doel kunt geven zonder je normale budget in gevaar te brengen.

5. Uitgaven voor kinderen

Ik weet zeker dat je van je kinderen houdt, maar ze zuigen je portemonnee leeg. Het Amerikaanse ministerie van landbouw meldt dat de gemiddelde kosten van het opvoeden van een kind tot 18 jaar meer dan $272.000 bedragen!!! En dit omvat niet eens de universiteit!

Bepaal wat belangrijk voor u is terwijl u uw kinderen opvoedt, en creëer vervolgens een apart fonds voor uitgaven voor kinderen en baby’s om te beginnen met sparen voor die categorieën. Mogelijke mogelijkheden zijn:

Braceles

Als u een verzekering heeft, krijgt u waarschijnlijk ten minste de helft van deze kosten gedekt. Begin nu met sparen voor de andere helft, zodat uw kinderen een mooie glimlach kunnen hebben voordat ze naar de universiteit gaan.

Onderwijs

Dit kan privéschoolgeld zijn, schoolspullen, onkosten in verband met sporten, gaan op excursies, enz. Door opzettelijk geld in een apart fonds te sparen, kunt u er zeker van zijn dat uw kinderen kunnen deelnemen aan de schoolkansen die hen interesseren.

Privélessen

Ik nam privé pianolessen toen ik een meisje was, evenals ballet en paardrijden. Ik ben dankbaar dat mijn ouders me deze kansen hebben kunnen geven terwijl ik opgroeide en mijn interesses verkende.

Kinderopvang

Of je nu fulltime kinderopvang nodig hebt of slechts een paar keer per maand een oppas nodig hebt, je hebt een speciaal account om deze kosten te dekken. Als je een apart kinderonkostenfonds opzet voor kinderopvang en babysitters, ben je altijd bereid iemand te betalen om op je kleintjes te passen.

6. Gezinsuitgaven

Een zinkend fonds voor gezinsuitgaven kan verschillende kosten dekken die van toepassing zijn op uw gezinsleven. Van zomervakanties tot vakantiegeschenken tot Fido’s jaarlijkse dierenartsbezoek, leg elke maand een beetje geld opzij zodat u nooit naar die creditcard hoeft te grijpen.

Vakantie

Mijn familie terug uit Oahu. Ongeveer 6 maanden voordat we vertrokken, heb ik speciaal voor deze vakantie een apart fonds opgericht voor reizen. Ik heb een spaarschema en budget gemaakt. Ik wist hoeveel ik elke maand moest sparen, zodat we genoeg geld zouden hebben op onze vertrekdatum. We hebben de hele 10-daagse extravaganza contant betaald! Het voelde geweldig om thuis te komen en geen creditcards te hebben om af te betalen.

Zet een reisfonds op zodat je samen geweldige familieherinneringen kunt creëren! Als u een specifieke reis in gedachten heeft, kunt u beter budgetteren.

Speciale evenementen

Dit kan het geven van verjaardagsfeestjes zijn, het bijwonen van (of betalen voor) bruiloften, naar sportevenementen en concerten gaan, enz. Kortom, elk speciaal evenement waaraan aanzienlijke kosten verbonden zijn. Zet een zinkend fonds op voor vakanties en verjaardagen en leuke uitstapjes met de fam, zodat je kunt vieren zonder schulden te maken.

Geschenken

Als u graag geschenken geeft, moet u zeker een speciaal fonds voor deze categorie hebben. Zet een beetje geld opzij zodat je contant geld hebt voor verjaardagscadeaus, huwelijkscadeaus, babyborrels of gewoon zomaar. Vergeet niet om ook de kosten van cadeaubonnen, cadeaupapier en wenskaarten te dekken!

Kerstmis

Aaahhhh &# 8230; Kerstmis. Is er iemand anders die rond de feestdagen altijd over het budget gaat? Ik begin meestal in september geld opzij te zetten, dus ik trek mijn creditcard niet voor dat laatste moment, *perfect* cadeau.

Als u een apart fonds heeft voor geschenken, versieringen, inpakbenodigdheden, kaarten en verzendkosten, heeft u de vrijheid om geld uit te geven zonder uw creditcards te belasten. U kunt dit een spaardoel op korte termijn maken en 6 maanden vooruit beginnen met sparen, of uzelf een langere periode gunnen door het hele jaar door te sparen.

Huisdierverzorging

Uw geliefde vachtbaby is een belangrijk onderdeel van uw gezin, dus waarom zou u hem zijn eigen pet care fund? Bespaar geld voor dierenartsbezoeken, verzorging, pension en al het andere waaraan u geld uitgeeft om voor hem te zorgen.

7. Autokosten

Als u een voertuig bezit (of twee … of drie …), dan bent u goed op de hoogte van de lopende kosten om er een te houden. Afgezien van het vullen van de tank en het door de wasstraat gaan (wat waarschijnlijk deel uitmaakt van uw normale budget), zijn er ook de kosten om uw auto in goede staat te houden.

Als uw voertuig mijlen in de drie cijfers heeft, of als het er gewoon een beetje moe en versleten uitziet, kunt u deze dalende fondsencategorie ook gebruiken om te sparen voor vervanging. Andere manieren waarop u dit zinkende fonds kunt gebruiken, is om die autolening sneller af te betalen, of voor kosten van het openbaar vervoer.

Hier zijn een paar ideeën voor deze zinkende fondscategorie:

Auto-onderhoud

Dit kunnen olieverversingen, nieuwe banden, afstellingen, enz. zijn. Naarmate uw voertuig ouder wordt en meer slijtage vertoont, zal het hebben van een auto-onderhouds- en reparatiefonds u helpen uit de problemen te komen zonder schulden te maken.

Voertuigvervanging

Uiteindelijk wordt je trouwe auto onbetrouwbaar en heb je een nieuwe(re) nodig. Begin nu met sparen, zodat u zich niet te veel in de schulden hoeft te steken met een autolening.

Uitbetaling van autoleningen

U kunt een apart spaarfonds gebruiken om geld te sparen voor het saldo van een autolening, of u kunt gewoon in dit langlopende fonds passen. verwerk het financiële doel in uw maandbudget.

Een zinkend fonds creëren

Nu u veel ideeën heeft om fondscategorieën te laten verdwijnen, gaan we het hebben over hoe u er daadwerkelijk een kunt maken.

Hier zijn 7 stappen om een ​​zinkend fonds te creëren en te gebruiken om uw spaardoelen met succes te behalen:

Stap 1: Bepaal uw spaarcapaciteit

Het eerste dat u moet doen om uw zinkende fondsen op te zetten, is bepalen hoeveel u kunt bespaar elke maand.

Neem uw budget door en beslis waar u kosten kunt besparen. Concentreer u op die variabele uitgaven, zoals boodschappen, uit eten gaan, amusement, kleding en persoonlijke verzorging. Vraag jezelf af hoeveel ik wil besparen en wat ben ik bereid op te offeren?

Als je een aantal *echt* ambitieuze doelen hebt, wil je misschien nadenken over hoe je meer kunt genereren inkomen. Een parttime baan in het weekend of een paar keer per week een bijbaantje werken kan uw spaarcapaciteit een boost geven.

Stap 2: Stel een aantal doelen

Ten tweede, moet u beslissen waarvoor u wilt sparen en waarom. Voeg uw partner en/of de kinderen toe, afhankelijk van de categorie. Bedenk wat u belangrijk vindt en hoe u prioriteit wilt geven aan uw spaargeld. Schrijf enkele specifieke doelen op die je realistisch gezien kunt bereiken.

Stap 3: Schat de kosten in

Bepaal een doel voor besparingen voor elke uitgave. Dit aantal is uw limiet, dus u neemt niet meer aan dan u aankan.

Als het uw doel is om binnen de komende 18 maanden een nieuwere auto te kopen, dan heeft u een goed idee hoeveel u zich kunt veroorloven om elke maand te sparen. Dit bedrag bepaalt uw budget voor een nieuwe auto, zolang u zich maar aan contant geld houdt.

Step 4: Bepaal een tijdlijn

Wanneer wil je dit geld uitgeven? Is er een tijdslimiet om te sparen, of kun je gewoon blijven toevoegen aan je zinkende fonds zolang als nodig is? Als u deze informatie kent, kunt u effectief plannen.

Stap 5: Maak een budgetcategorie voor elk zinkend fonds

U weet hoeveel u kunt sparen en waarvoor u wilt sparen. Nu is het tijd om opzettelijk te worden.

Maak een budgetcategorie voor elk van uw dalende fondsen, net als elke andere rekening. Voeg het geldbedrag toe dat u heeft 8217;ll bespaart elke maand. Zorg ervoor dat u uw budget in evenwicht houdt om ervoor te zorgen dat u niet meer uitgeeft dan u verdient!

Stel dat u heeft besloten om over 18 maanden een nieuwer voertuig te kopen en dat u niet meer dan $ 8.000 wilt uitgeven. Nadat u uw huidige voertuig heeft verkocht, heeft u $ 5.000 extra nodig om het verschil goed te maken. Dit komt neer op 18 gelijke betalingen van $ 278 in dit dalende fonds elke maand.

In uw budgetsjabloon zou u een budgetpost maken voor “Nieuwe autofonds”, met een gebudgetteerd bedrag van $ 278 per maand, en betaal dit zoals elke andere rekening.

Als u elke maand zoveel bespaart als u aankunt, kunt u de tijdlijn verlengen en/of verlaag de kostenlimiet. U kunt ook uw maandelijkse uitgaven verlagen en uw maandelijks inkomen verhogen om meer geld vrij te maken voor uw spaardoel.

Stap 6: Kies waar u uw geld voor het zinkende fonds wilt opslaan

Een afzonderlijke, speciale spaarrekening voor het zinkende fonds hebben voor elke uitgave is slechts één manier om te sparen voor uw doelen. U kunt ook gelabelde enveloppen voor zinkend geld gebruiken, of zelfs een lege pot!

Door uw geld op een hoogrentende spaarrekening te zetten, kunt u een paar centen extra verdienen, maar dat is niet nodig. Het punt is om een methode te kiezen die u gemakkelijk kunt volhouden. 

Neem contact op met uw bank of credit union om er zeker van te zijn dat er geen minimumbankbalansvereisten zijn. U wilt geen onverwachte uitgaven zoals bankkosten terwijl u uw zinkende geld probeert te vullen!

Stap 7: Automatiseer je spaargeld

Je hebt stap 1 tot en met 6 gedaan en het ziet er echt goed uit ’ 8230; op papier. Nu is het tijd om uw mond te houden met uw geld.

Zet u in om op een consistente basis te besparen op uw dalende fondsen door automatische stortingen naar hen te automatiseren.Dit kan worden gedaan door uw werkgever directe stortingen op elke rekening te laten instellen, rechtstreeks vanaf uw salaris. Of u kunt automatische overschrijvingen plannen via uw bank nadat uw cheque op uw rekening is bijgeschreven.

Hoe dan ook, het automatiseren van uw spaargeld elimineert de beslissing om het elke keer te doen.

Voorbeeld van meerdere zinkende fondsen

Laten we eens kijken naar een voorbeeld van het opzetten van meerdere zinkfondsen.

Misschien komt u tot de conclusie (nadat u uw maandelijkse rekeningen hebt doorgenomen en een paar uitgaven hebt verlaagd) dat je hebt een extra $ 500 per maandom toe te voegen aan besparingen.

Vervolgens schrijft u verschillende doelen op die u heeft voor uw spaargeld, en geeft u prioriteit aan de top 5.

Vervolgens, voor elk van de 5 zinkende fondscategorieën die u heeft gekozen, stelt u een gebudgetteerd bedrag in. Dit gebudgetteerde bedrag deelt u door het aantal maanden dat u moet sparen om uw maandelijkse besparing te berekenen.

U besluit dat vier van uw zinkende fondsen een deadline zullen hebben, en één zal lopend zijn.

Dit is wat je bedenkt:

Sinking Fund Category

Deadline

Budget

Maandelijkse
besparingen

Camping
trip

10
maanden

$1.750

$175

Nieuwe
koelkast

18
maanden

$900

$50

Kerstcadeaus

5
maanden

$500

$100

Verzekering
premie

9
maanden

$1.350

$150

Hobby’s

lopend

$200

$25

TOTAAL

$500

Zodra u uw maandelijkse besparingen voor elk fonds heeft berekend, voegt u elke dalende fondscategorie toe als een budgetitem in uw maandbudget.

>

Nadat je bij je bank hebt geverifieerd dat ze een gratis spaarrekening aanbieden zonder minimale saldovereisten of jaarlijkse kosten, stel je 5 afzonderlijke rekeningen in en label je ze allemaal dienovereenkomstig.

Vervolgens gebruikt u de website van uw bank om maandelijkse geautomatiseerde overschrijvingen naar elke bank te plannen, voor het gebudgetteerde bedrag.

Nu bent u goed op weg om 5 te behalen afzonderlijke financiële doelen!

Voordelen van het laten verdwijnen van fondsen

Er zijn veel voordelen aan het sparen van geld voor een regenachtige dag. Maar, wanneer u opzettelijk uw spaargewoonten afstemt op specifieke doelen, kunt u een geheel nieuw niveau van prestatie ervaren.

Als u nog steeds “wat dan ook” spaart #8217;is links” aan het einde van de maand in één algemeen spaarfonds, zodat je hopelijk genoeg hebt om eventuele onvoorziene uitgaven te dekken – dan is het tijd om te leren hoe spaargeld u kan helpen.

Hier zijn 7 voordelen van het opnemen van spaargeld in uw budget.

U bent voorbereid

Sinking fondsen zullen u helpen bereid te zijn om te betalen voor toekomstige uitgaven. U hoeft niet meer naar de creditcard te grijpen als u wordt geconfronteerd met kosten waarvoor u niet hebt gespaard.

Je financiën zijn op orde

Door uw dalende fondsen gescheiden te houden van uw reguliere spaargelden en in specifieke categorieën te organiseren, kunt u uw voortgang op het goede spoor houden. U weet precies hoe dicht u bij elk spaardoel bent, waardoor u gemotiveerder wordt om te blijven sparen.

Je minimaliseert schulden en rentebetalingen

Waarschijnlijk het #1 voordeel van het gebruik van zinkende fondsen! Door opzettelijk contant geld te sparen voor bekende uitgaven in de toekomst, kunt u schulden en de extra rente die daarmee gepaard gaat, voorkomen. Hoe meer u schulden kunt minimaliseren, hoe groter de capaciteit die u heeft om geld te besparen.

U kunt bewaar uw noodfonds voor noodgevallen

Zoals hierboven vermeld, is een noodfonds voor het onbekende. En ik weet zeker dat je het zelf hebt ervaren, er kunnen veel onbekenden in het leven zijn. Houd een speciale noodspaarrekening aan, zodat u voorbereid bent op de bochten van het leven.

Je vermijdt impulsieve uitgaven

Ben je je verouderde meubels of die mobiele telefoon die je al 3 jaar hebt gehad zat? Laat je emoties niet de overhand krijgen! Het is dat moment waarop je spontaan besluit dat je een upgrade verdient (of beter nog: *nodig hebt*) die je impulsief dreigt uit te geven.

Denk vooruit, spaar van tevoren en stel een datum vast om die aankoop te doen. Zo houd je controle over je emoties, acties en geld.

Jij consistent zijn met een variabel inkomen

Als u consequent spaargeld opbouwt, creëert u consistentie in uw financiën. Dit geldt vooral voor budgetteren met een variabel inkomen.

Ik heb dit jarenlang moeten doen, toen mijn man een baan had die per uur betaald werd. Er zijn manieren waarop u een variabel inkomen kunt beheren om het raden te elimineren, en het gebruik van dalende fondsencategorieën is een strategie die u kan helpen stabiliteit in uw financiën te creëren.

Je vermindert financiële stress

Als u bereid bent om die kosten te dekken die overeenkomen met uw geldwaarden, kunt u geld uitgeven zonder stress en schuldgevoelens. Door specifiek geld toe te wijzen aan toekomstige uitgaven, heb je de vrijheid om je geld op een verantwoorde manier te gebruiken. Neem de leiding over uw financiële zekerheid door zinkende fondsen te gebruiken voor uw spaardoelen.

Gebruik de zinkende fondsformule

Wilt u weten hoeveel u elke maand zou moeten sparen? Hier is een eenvoudige zinkende fondsformule om u te helpen. Deze formule berekent het bedrag dat u maandelijks moet sparen, zodat u uw doel op tijd bereikt.

Het enige wat u hoeft te doen is bepalen hoeveel u moet sparen en wanneer u van plan bent het uit te geven.

Totaal besparingsdoel ÷ aantal maanden om te sparen = Maandelijkse storting in fonds

Als u bijvoorbeeld over een jaar op gezinsvakantie wilt gaan en u wilt $ 10.000 budgetteren voor deze uitgave, dan is uw maandelijkse besparing:

$ 10.000 ÷ 12 maanden = $ 833 besparing per maand

Sinking fund-calculator

Gebruik deze calculator om uw maandelijkse spaardoelen te berekenen:

Veelgestelde vragen

Hoeveel zinkende fondsen moet ik hebben?

Dit hangt af van hoeveel spaardoelen u heeft. Als u er echter te veel heeft, spreidt u uw geld te dun over hen uit.

Bedenk eerst hoeveel u in totaal aan besparingen kunt besteden. Bepaal vervolgens hoe u dit bedrag wilt verdelen over uw zinkende fondsen.

Als je elke maand slechts $ 100 extra hebt om te sparen, heeft het geen zin om 10 verschillende zinkfondsen op te zetten. Het zou een eeuwigheid duren om te sparen als je slechts $ 10- $ 15 in elk stort!

Kan ik teveel zinkende fondsen hebben?

Ja – je kunt te veel zinkende fondsen hebben.

Als uw stortingen op elk zo klein zijn dat het enkele maanden duurt om een ​​paar honderd dollar te sparen, dan zou u moeten overwegen om het aantal fondsen dat u heeft te verminderen door middel van eliminatie of consolidatie.

Waar vind ik het geld voor mijn zinkende fondsen?

Volg een budget en houd uw uitgaven bij, zodat u kunt zien waar uw geld naartoe gaat. Als u dit 30 tot 60 dagen doet, worden die budgetlekken zichtbaardie uw vermogen om te sparen uitputten. Als u eenmaal weet waar u kosten kunt besparen, maakt u meer inkomsten vrij voor uw dalende fondsen.

Wanneer moet ik een zinkend fonds gaan gebruiken?

Hoe eerder u begint met sparen met uw dalende tegoeden, hoe meer tijd u heeft om uw spaardoel te halen. Iets sparen over 12 maanden is gemakkelijker met een krap budgetdan $1000 te moeten sparen in twee maanden.

Begin nu en begin met sparen.

Waarom wordt het een zinkend fonds genoemd?

De term “ zinkend fonds” wordt sinds de 18e eeuw gebruikt om een ​​speciaal fonds te beschrijven voor het afbetalen van de staatsschuld. In wezen werden de gelden in het fonds gebruikt om te “zinken” de schuld totdat deze is afbetaald.

Hoewel de betekenis van het zinkende fonds die tegenwoordig wordt gebruikt (voor persoonlijke doeleinden) is om schulden helemaal te vermijden, wordt deze term nog steeds gebruikt om geld te beschrijven dat opzij is gezet voor een toekomstige aankoop.

Moet ik een zinkend fonds hebben voor mijn pensioen?

U kunt een account overwegen zoals een 401(k) of een IRAals een zinkend fonds voor uw pensioen. Dit zijn veel betere opties voor pensioensparen dan een hoogrentende spaarrekening.

Wat als er niet genoeg in mijn zinkende fonds zit om een ​​uitgave te dekken?

Als u ontdekt dat er niet genoeg in een zinkend fonds zit wanneer de kosten verschuldigd zijn, hoeft u zich geen zorgen te maken! Een ander voordeel van het hebben van meerdere dalende fondsen is dat je van de ene kunt lenen om de andere te vergroten.

Misschien is uw verzekeringspremie voor het volgende jaar gestegen en komt u $ 200 tekort in uw zinkende fonds. U kunt dit bedrag lenen van een of enkele van de andere fondsen, zolang dat geld niet snel hoeft te worden uitgegeven. Zorg er wel voor dat je een plan hebt om te vervangen wat je hebt geleend.

Wat moet ik doen met een zinkend fonds nadat ik het geld heb gebruikt?

U zult wat zinkende middelen hebben voor eenmalige uitgaven, en andere voor lopende of onregelmatige uitgaven. Voor degenen die alleen nodig zijn voor een enkele aankoop, heb je een aantal opties nadat het geld is uitgegeven. U kunt ervoor kiezen om het account permanent te sluiten of het te gebruiken voor een nieuw zinkend fonds.

Voor lopende uitgaven moet u het geld dat u heeft gebruikt vervangen totdat u de door u ingestelde spaarlimiet bereikt.

Hoe moet ik mijn zinkende fondsen organiseren en bijhouden?

U kunt uw zinkende fondsen organiseren door voor elke afzonderlijke spaarrekening op te zetten. Een ander idee is om geldenveloppen te gebruiken om uw spaargeld te ordenen. Zorg ervoor dat u elk een label geeft dat aangeeft waar het voor is.

U kunt deze accounts bijhouden via populaire apps zoals Mint of You Need A Begroting. Zodra je je accounts aan de app hebt gekoppeld, kun je ze allemaal op één plek bekijken.

Als u graag dingen opschrijft, kunt u een tracker voor zinkende fondsen gebruiken. Download de gratis printable voor zinkende fondsen die op deze pagina wordt aangeboden, of voer een Google-zoekopdracht uit om verschillende trackers voor zinkende fondsen te vinden waaruit u kunt kiezen. Dit is een geweldige bron om uw besparingen bij te houden voor elke dalende fondsuitgave.

Samengevat: dalende fondscategorieën kunnen u helpen meer te besparen

Als u eenmaal een paar dalende fondscategorieën heeft ingesteld en begin met het automatiseren van besparingen voor iedereen, u zult zien hoe gemakkelijk het kan zijn om uw financiële doelen te bereiken.

Door elke maand een klein beetje geld opzij te zetten voor een paar toekomstige uitgaven, wordt uw financiële leven beter georganiseerd en gemakkelijker te beheren.

Als u meer controle over uw geld wilt hebben, moet u opzettelijk zijn en kom in actie. Volg de bovenstaande stappen om uw eigen dalende fondsen te starten, pak de gratis afdrukbare dalende fondsentracker en begin uw spaardoelen te verpletteren.

Plaats een reactie