5 Dagelijkse Geldgewoonten Om Uw Financiële Doelen Te Verpletteren

een paar dagelijkse geldgewoonten leiden tot grote resultaten

wanneer je nooit opzettelijk met je geld bent geweest, en dan op een dag zeg je dat ik genoeg heb gehad! en als je besluit serieus te worden, kan het moeilijk zijn om oude gewoonten te veranderen.

je zou kunnen denken   Oh, I ’ll uitzoeken van een budget en stoppen met het uitgeven van zo veel– maar het is ’t zo gemakkelijk.je hersenen bouwen al tientallen jaren sporen die nu breed en glad zijn.

dat betekent dat je gedachten op een neuron super highway reizen, en proberen ze te vertragen en een nieuwe richting in te nemen is een uitdaging.

als je begint met het creëren van goede geldgewoonten die te ambitieus zijn, kun je jezelf voorbereiden op teleurstelling.

beginnen met kleine, consistente veranderingen kan zijn als het bewegen van het roer van een schip.zelfs de geringste mate van beweging zal je naar een heel andere bestemming leiden.

dus don ’t korting die kleine aanpassingen die u kunt maken, omdat ze kunnen oplopen tot grote overwinningen.

hier zijn 5 dagelijkse geldgewoonten die je kunt ontwikkelen die, wanneer ze consequent worden beoefend, je schip in een betere richting zullen sturen.

1.  Volg uw uitgaven elke dag

Dit klinkt misschien als een totale tijdzuigende klus, maar het is waarschijnlijk het belangrijkste item op deze lijst.

Je *moet* weten waar je geld naartoe gaat – vooral wanneer je je darndest probeert om uit de schulden te komen en meer toe te voegen aan besparingen.

maar ik verzeker je, zodra je je systeem hebt ingesteld, kan het zo weinig als 5 minuten per dag duren.

Als u don’t hebben een systeem, hier zijn enkele suggesties:

 • noteer op elke kwitantie die je krijgt gedurende de dag, de budget categorie zal worden toegepast op.wanneer u uw budget aan het eind van de dag bijwerkt, voegt u deze bedragen gewoon toe aan de categorieën die u hebt opgeschreven.
 • Houd een lopend register bij (op papier of op uw telefoon) met het bedrag, de plaats van aankoop en de categorie.werk uw spreadsheet of trackingsysteem aan het eind van de dag bij.
 • gebruik een budget-app die verbinding maakt met uw bankrekening.Log in op de app en bekijk dagelijks uw uitgaven om ervoor te zorgen dat de categorieën correct zijn en binnen het budget vallen.

het bijhouden van uw uitgaven elke dag zal u helpen om binnen de bestedingslimieten te blijven die u voor uzelf hebt ingesteld.leven binnen uw mogelijkheden is een van de belangrijkste dagelijkse financiële gewoonten die u in het leven kunt oefenen.

met een systeem op zijn plaats, u zult vangen budget overschrijdingen snel, zodat u aanpassingen kunt maken voordat je helemaal uit het spoor en opgeven.

2.  Sla een beetje op

JA, sparen kan een kleine dagelijkse gewoonte zijn die tot grote verandering leidt.

In feite zou je gemotiveerd kunnen zijn door te weten hoeveel je geld zal groeien als je gewoon elke dag een beetje aan je spaargeld toevoegt.

in David Bach ‘ s boek, The Latte Factor, vertelt hij een fictief verhaal om financiële waarheden uit te leggen.

de hoofdpersoon is een jonge carrièrevrouw die gelooft dat ze niet genoeg geld verdient om de dingen te kopen die ze wil of te sparen voor haar pensioen.ze ontmoet een ondernemer die haar laat zien dat ze al rijk is, ze beseft het gewoon niet.

De “latte factor”, zoals beschreven in het boek, is een concept dat uitlegt hoe kleine uitgaven je meer kunnen kosten dan je denkt.

een voorbeeld dat het verhaal illustreert, is het besparen van $10 dag.in plaats van die tien dollar uit te geven aan een latte en bosbessen muffin, kun je dat geld op een belastingvoordeel zetten dat 10% verdient.

kun je raden wat je na 15 jaar hebt?

als je net als Ik bent, doe je een snelle mentale berekening van $10 x 365 dagen x 20 jaar, wat $73.000 is.dus, ik denk misschien $5K meer dan dat met de rente.

het werkelijke bedrag?  $124.341.

dat ’s juist – $46,341 meer dan mijn gok.  gewoon vanaf tien dollar per dag.

Dit klinkt geweldig, toch?tien dollar lijkt zo weinig, maar het is nog steeds $300 per maand.

en, als u ’ve knippen elke hoek die je kunt vinden, heb je misschien niet dat te sparen op dit moment.

maar hoe zit het met $2 per dag?  of zelfs 50 Cent?

als je nieuwe gewoontes opbouwt, begin dan klein. 

Hier zijn een paar manieren om dat te doen:

 • Meld u aan met het automatische spaarprogramma van uw bank.sommige banken ronden uw aankopen af naar de volgende dollar en maken dat bedrag vervolgens over op uw spaarrekening.mijn bank overschrijft $1 elke keer dat ik mijn bankpas gebruik.
 • gebruik een app zoals Dobot, die verbinding maakt met uw betaalrekening en om de paar dagen kleine bedragen overmaakt naar uw dobot-spaarrekening.
 • gebruik uw bedrijf ’ s 401 (k).  er is geen minimum dat je moet bijdragen.  wilt u $2 per dag in te zetten?Stel een automatische opname van $14 in van uw wekelijkse salaris.
 • ga naar de oude school.aan het eind van de dag, zet al het geld dat’s in uw portemonnee (ja, zelfs de centen!) in een pot.stort uw spaargeld eenmaal per maand op een rentedragende rekening.& Nbsp; * Dit werkt alleen als je gedisciplineerd genoeg bent om door te gaan!

Het doel op dit moment is om de gewoonte van sparen te ontwikkelen.

de beste manier om dit te doen is door een spaarsysteem in te stellen dat automatisch geld naar uw spaarrekening overmaakt.  u ’ll nooit missen, en uw spaargeld zal groeien!

3.  winkelen zondercreditcards

we weten allemaal dat het afbetalen van schulden een van de beste geldgewoonten is om u te helpen uw financiële doelen te bereiken.

dus, om op die gewoonte dagelijks voort te bouwen, minimaliseer uw gebruik van creditcards om u don’t blijven toevoegen aan uw saldo.

als u uw creditcards thuis laat, vermindert u de mogelijkheden om uw schuld te verhogen.en u zult bezuinigen op impulsaankopen waar u later onvermijdelijk spijt van krijgt.

* echter * … Dit werkt niet zo geweldig als je een fervent online shopper bent zoals ik.

wat te doen?   ik denk dat het afhangt van hoeveel je jezelf vertrouwt.

als je gedisciplineerd en vastberaden bent, is het misschien genoeg om je kaarten uit je tas te halen en ze in een LA te laten liggen.alleen de handeling van het creëren van ruimte tussen jou en hen kan werken.

of je kunt ze in een envelop doen.    en sluit het dan af.

misschien moet je een stap verder gaan en die baby ‘ s overhandigen aan iemand die ze niet aan je teruggeeft tenzij je hoofd in brand staat.

en natuurlijk kun je ze altijd gewoon in stukken snijden (*gasp*).

geen van deze ideeën zal werken tenzij je een pact sluit met jezelf en je eraan houdt.

maar als u deze dagelijkse gewoonte kunt ontwikkelen om uw creditcards niet te gebruiken, wordt uw schuldenstapel alleen maar kleiner.

4.  neem een geldminuut

zoals hierboven vermeld, moeten dagelijkse geldgewoonten omvatten het bijhouden van uw uitgaven met een systeem dat voor u werkt.

dat lijkt meestal op het optellen van alle uitgaven die je voor de dag had, en deze vervolgens aan je volgsysteem toevoegen voordat je naar bed gaat.

een dagelijkse gewoonte die goed past bij het bijhouden is het nemen van een minuut of twee in de ochtend om uw rekeningsaldi en financiële vooruitgang te controleren.

neem dan nog een minuut de tijd om je korte en lange termijn doelen te herzien.

herinner jezelf waar je ’re het maken van Offers voor.  Zet uw droom pensioen “lenzen ” op, zodat elke financiële beslissing wordt gemaakt door middel van deze visie.

als je dit als eerste in je dag doet, zet je je focus en geeft je richting. 

u ’ll bewust zijn van wat je moet doen om te blijven op koers, zodat uw uitgaven doesn ’t stelen van uw spaargeld.

als je de meeste ochtenden gehaast bent, stel je wekker dan 5 minuten eerder in.   Plan de gewoonte.

verbonden blijven met wat uw geld doet en hoe dat uw doelen beïnvloedt, zal u helpen meer opzettelijk te zijn met uw financiële beslissingen op een dagelijkse basis.

5.  Educate yourself

als je maar 5 minuten per dag neemt om iets te leren over geldbeheer, is dat nog steeds ongeveer 5 boeken per jaar.

Bump dat tot 15 minuten per dag, en – Je raadt het al – dat’is ongeveer 15 boeken per jaar.

iedereen heeft tijd om te lezen als ze er een prioriteit van maken.dus er is geen excuus voor onwetendheid.

klinkt beleggen ingewikkeld?ben je verward over Medicare of sociale zekerheid?geef je het budget op omdat je het gewoon niet kunt uitzoeken?

alles wat u wilt weten over geldbeheer en pensioenplanning is er om gratis te leren. 

Ik weet dat het overweldigend kan zijn als ik aan alle stukjes denk.en het is gemakkelijk om jezelf te laten geloven dat alleen omdat je geen professionele financiële goeroe bent, je niet de intelligentie hebt om het allemaal uit te zoeken.

laat me je nu vertellen:   je hebt de intelligentie.

Het is niet te ingewikkeld om te leren, je bent misschien te geïntimideerd om het te proberen.

leren *over* slimme geldgewoonten vergt gewoon wat oefening.

schrijf dus een aantal onderwerpen op waar je meer kennis van wilt hebben.beleggen, verzekeringen, estate planning, budgettering, etc.

kies er een.  Begin er dan over te leren.

 • bekijk boek uit de bibliotheek
 • meld je aan voor een lokale les
 • Vind enkele persoonlijke financiële blogs
 • Luister naar budgettering podcasts
 • Bekijk YouTube-video ‘ s
 • ga door een van deze 21 gratis online lessen

Er is zoveel inhoud om van te leren!

neem dus het initiatief om geïnformeerd en opgeleid te worden.neem elke dag de tijd om een beetje meer te leren over hoe je een wijze geldmanager kunt zijn.

be intentional

het veranderen van richting kan lastig zijn.dat ’ s waarom de meeste mensen hun Nieuwjaar&#8217 ‘ s resoluties in Maart zijn vergeten.

het is zelden genoeg om productieve ideeën te hebben of Beloften te doen om het beter te doen.als mensen zijn we gewoontedieren.en gewoonten nemen tijd om te maken en te breken.  ze kosten inspanning, focus en tijd.

wees dus bewust van het creëren van goede geldgewoonten.

neem de volgende stappen om de 5 dagelijkse geldgewoonten in dit bericht op te bouwen:

 • schrijf de nieuwe gewoonten op die je wilt vormen, in detail
 • Plan de dagelijkse taak die je zal helpen deze gewoonte te vormen
 • maak deze taken – hoe klein – een prioriteit in je dag
 • gebruik een habit tracker zodat je een beeld hebt van je voortgang
 • vraag iemand om je vast te houden verantwoordelijk

kleine, dagelijkse gewoonten kunnen grote veranderingen in je leven veroorzaken. 

onthoud – u ’bent de kapitein van uw eigen schip.  het roer zelfs een beetje bewegen kan het verschil maken.

Plaats een reactie