5 dagelijkse geldgewoonten om uw financiële doelen te verpletteren

Als u’ Ik ben nooit opzettelijk met je geld omgegaan, en dan zeg je op een dag dat ik er genoeg van heb! en je besluit serieus te worden, het kan moeilijk zijn om oude gewoonten te veranderen.

Je zou kunnen denken Oh, ik zal een budget bedenken en stoppen met zoveel uitgeven – maar zo gemakkelijk is het niet.  Je hersenen bouwen al tientallen jaren sporen die nu breed en glad zijn.

Dat betekent dat je gedachten zich voortbewegen op een super snelweg van neuronen, en het is een uitdaging om ze te laten vertragen en een nieuwe richting in te slaan.

Als je begint met het creëren van goede geldgewoonten die te ambitieus zijn, je zou jezelf kunnen voorbereiden op teleurstelling.

Beginnen met kleine, consistente veranderingen kan zijn als het roer van een schip verplaatsen.  Zelfs de geringste beweging zal je naar een heel andere bestemming leiden.

Laat die kleine aanpassingen die u kunt maken dus niet buiten beschouwing, want ze kunnen optellen tot grote winsten.

Hier zijn 5 dagelijkse geldgewoonten die u kunt ontwikkelen als u ze oefent consistent, zal uw schip in een betere richting sturen.

1.  Houd uw uitgaven elke dag bij

Dit klinkt misschien als een tijdrovend karwei, maar het is waarschijnlijk het belangrijkste item op deze lijst.

U *moet* weten waar uw geld naartoe gaat – vooral als je je uiterste best doet om uit de schulden te komen en meer aan spaargeld toe te voegen.

Maar ik verzeker je, als je eenmaal je systeem hebt opgezet, kan het slechts 5 minuten duren minuten per dag.

Als u geen systeem heeft, hier zijn enkele suggesties:

 • Schrijf op elke bon die u gedurende de dag ontvangt de budgetcategorie waarop deze zal worden toegepast.  Wanneer u uw budget aan het einde van de dag bijwerkt, voegt u die bedragen gewoon toe aan de categorieën die u hebt opgeschreven.
 • Houd een register bij (op papier of op uw telefoon) dat omvat het bedrag, de plaats van aankoop en de categorie. Update uw spreadsheet of volgsysteem aan het einde van de dag.
 • Gebruik een budget-app die is gekoppeld aan uw bankrekening.  Log in op de app en controleer dagelijks uw uitgaven om ervoor te zorgen dat de categorieën correct zijn en binnen het budget vallen.

Door uw uitgaven elke dag bij te houden, kunt u binnen de door u ingestelde bestedingslimieten blijven voor jezelf.  Leven binnen je mogelijkheden is een van de belangrijkste dagelijkse financiële gewoonten die je in het leven kunt toepassen.

Met een systeem kunt u budgetoverschrijdingen snel ondervangen, zodat u aanpassingen kunt maken voordat u helemaal van het goede spoor raakt en het opgeeft.

2 . Bespaar een beetje

Ja, sparen kan een kleine dagelijkse gewoonte zijn die leidt tot grote veranderingen.

U zou zelfs gemotiveerd kunnen worden door te weten hoeveel uw geld zal groeien als u elke dag een klein beetje aan uw spaargeld toevoegt.

In het boek van David Bach, The Latte Factor , vertelt hij een fictief verhaal om financiële waarheden uit te leggen.

De hoofdpersoon is een jonge carrièrevrouw die denkt dat ze niet genoeg geld verdient om de dingen te kopen die ze wil of om te sparen voor haar pensioen.  Ze ontmoet een ondernemer die haar laat zien dat ze al rijk is, ze beseft het gewoon niet.

De 'latte-factor', zoals beschreven in het boek, is een concept dat uitlegt hoe kleine uitgaven u meer kunnen kosten dan u denkt.

Een voorbeeld dat het verhaal illustreert, is een besparing van $ 10 per dag. In plaats van die tien dollar uit te geven aan een latte en bosbessenmuffin, kun je dat geld op een fiscaal voordelige rekening zetten die 10% verdient.

Kun je raden wat je na 15 jaar zou hebben?

Als je net als ik bent, zou je een snelle mentale berekening maken van $ 10 x 365 dagen x 20 jaar, wat $ 73.000 is. Dus ik schat misschien $5K meer dan dat met de rente.

Het werkelijke bedrag?  $ 124.341.

Dat klopt – $ 46.341 MEER dan ik vermoed. Al vanaf tien dollar per dag.

Dit klinkt waanzinnig geweldig, toch?  Tien dollar lijkt zo weinig – maar het is *nog steeds* $300 per maand.

En als je alles hebt gedaan wat je kunt vinden, heb je dat nu misschien niet over.

Maar hoe zit het met $ 2 per dag? Of zelfs 50 cent?

Als je nieuwe gewoontes opbouwt, begin dan klein. 

Hier zijn een paar manieren om dat te doen:

 • Meld u aan voor het automatische spaarprogramma van uw bank.   Sommige banken ronden uw aankopen af ​​naar de volgende euro en maken dat bedrag vervolgens over naar uw spaarrekening.  Mijn bank maakt $ 1 over elke keer dat ik mijn bankpas gebruik.
 • Gebruik een app zoals Dobot, die verbinding maakt met uw betaalrekening en om de paar dagen kleine bedragen overmaakt naar uw Dobot-spaarrekening.
 • Gebruik de 401(k) van uw bedrijf . Er is geen minimum dat u moet bijdragen.  Wil je €2 per dag inleggen?  Stel een automatische opname van $ 14 van uw wekelijkse salaris in.
 • Go old school.  Stop aan het einde van de dag al het geld dat in je portemonnee zit (ja, zelfs de centen!) in een pot. Stort uw spaargeld één keer per maand op een rentedragende rekening.  *Dit werkt alleen als je gedisciplineerd genoeg bent om door te gaan!

Het doel op dit moment is omte beginnen met het ontwikkelen van de gewoonte om te sparen..

De beste manier om dit te doen is door een spaarsysteem op te zetten dat automatisch geld naar uw spaarrekening overmaakt.  U zult het nooit missen en uw spaargeld zal groeien!

3.  Winkelen zonder creditcard

We weten allemaal dat het aflossen van schulden een van de beste geldgewoonten is om u te helpen uw financiële doelen te bereiken .

Dus, om dagelijks op die gewoonte voort te bouwen, minimaliseert u uw gebruik van creditcards, zodat u uw saldo niet blijft verhogen.

Als u uw creditcards thuis laat, zult u verklein de mogelijkheden om uw schuld te vergroten.  En u zult impulsaankopen verminderen waar u later onvermijdelijk spijt van krijgt.

*Echter* … dit werkt niet zo goed als je een fervent online shopper bent zoals ik.

Dus, wat te doen?  Ik denk dat het afhangt van hoeveel je jezelf vertrouwt.

Als je gedisciplineerd en vastberaden bent, misschien is het genoeg om je kaarten uit je tas te halen en ze in een la te laten liggen.  Alleen al het creëren van ruimte tussen jou en hen zou kunnen werken.

Of je zou ze in een envelop kunnen stoppen.  En dan verzegelen.

Misschien moet u nog een stap verder gaan en die baby's overdragen aan iemand die ze niet aan u zal teruggeven tenzij uw hoofd in brand staat.

En, je kunt ze natuurlijk altijd in stukjes knippen(*hijg*).

Geen van deze ideeën zal werken tenzij je een pact met jezelf sluit en je eraan houdt.

Maar als je deze dagelijkse gewoonte kunt ontwikkelen om je creditcards, wordt uw schuldenberg alleen maar kleiner.

4.  Neem een ​​minuutje geld

Zoals hierboven vermeld, zouden dagelijkse geldgewoonten het bijhouden van uw uitgaven moeten omvatten met een systeem dat voor u werkt.

Dat ziet er meestal uit als het optellen van alle uitgaven die u voor de dag had en die vervolgens aan uw volgsysteem toevoegt voordat u naar bed gaat.

Een dagelijkse gewoonte die gaat goed samen met tracking is neem 's ochtends een minuut of twee de tijd om uw rekeningsaldi en financiële voortgang te controleren.

Neem vervolgens nog een minuut de tijd om uw korte- en langetermijndoelen te bekijken.

Herinner jezelf eraan waarvoor je offers brengt.  Zet uw droom pensioen “lenzen” op, dus elke financiële beslissing wordt genomen door deze visie.

Als u dit als eerste doet in uw dag, stelt u uw focus en geeft u richting . 

U zult zich bewust zijn van wat u moet doen om op koers te blijven, zodat uw uitgaven niet van uw spaargeld stelen.

Als u de meeste ochtenden gehaast bent, zet je wekker 5 minuten eerder. Plan de gewoonte in.

Verbonden blijven met wat je geld doet en hoe dat je doelen beïnvloedt, zal je helpen om bewuster om te gaan met uw dagelijkse financiële beslissingen.

5.  Ontwikkel jezelf

Als je maar 5 minuten per dag de tijd neemt om iets te leren over geldbeheer, zijn dat er nog steeds ongeveer 5 boeken per jaar.

Bouw dat op tot 15 minuten per dag, en – je raadt het al – dat zijn ongeveer 15 boeken per jaar.

Iedereen heeft tijd om te lezen wanneer ze er een prioriteit van maken. Er is dus geen excuus voor onwetendheid.

Klinkt beleggen ingewikkeld?
Ben je in de war over Medicare of sociale zekerheid?
Geef je het op? over budgetteren omdat u er gewoon niet uitkomt?

Alles wat u wilt weten over geldbeheer en pensioenplanning is beschikbaar om 'gratis' te leren. ;

Ik weet dat het overweldigend kan zijn om alleen maar aan alle stukjes te denken.  En het is gemakkelijk om jezelf te wijs te maken dat je, alleen omdat je geen professionele financiële goeroe bent, niet slim genoeg bent om het allemaal uit te zoeken.

Laat me toe. zeg je nu: je hebt de slimheid.

Het is niet te ingewikkeld om te leren, je bent misschien te geïntimideerd om het te proberen.

Het leren van *over* slim omgaan met geld vergt gewoon wat oefening.

Schrijf dus enkele onderwerpen op waarover u meer wilt weten.  Investeren, verzekeren, estate planning, budgettering, etc.

Kies er een.  Begin er dan meer over te leren.

 • Bekijk boeken uit de bibliotheek
 • Schrijf je in voor een lokale les
 • Zoek wat persoonlijke financiën blogs
 • Luister naar budgetteringspodcasts
 • Bekijk YouTube-video's
 • Volg een van deze 21 gratis online lessen

Er is zoveel inhoud om van te leren!

Neem dus het initiatief om geïnformeerd en opgeleid te worden.  Neem elke dag de tijd om wat meer te leren over hoe u een wijze geldbeheerder kunt zijn.

Wees opzettelijk

Van richting veranderen kan moeilijk zijn.  Daarom zijn de meeste mensen hun goede voornemens voor het nieuwe jaar in maart vergeten.

Het is zelden genoeg om productieve ideeën te hebben of beloften te doen om het beter te doen.  Als mensen zijn we gewoontedieren.  En gewoonten hebben tijd nodig om – en pauze.  Ze vergen inspanning, focus en tijd.

Wees dus bewust bezig met het creëren van goede geldgewoonten.

Onderneem de volgende stappen om de 5 dagelijkse geldgewoonten in dit bericht op te bouwen:

 • Schrijf de nieuwe gewoonten die je wilt vormen in detail op
 • Plan de dagelijkse taak die je zal helpen deze gewoonte aan te leren
 • Maak deze taken – hoe klein ook – een prioriteit in je dag
 • Gebruik een gewoonte-tracker zodat je een visueel overzicht hebt van je voortgang
 • Vraag iemand om je ter verantwoording te roepen

Kleine, dagelijkse gewoontes kunnen leiden tot grote veranderingen in je leven. 

Onthoud – jij bent de kapitein van je eigen schip. Zelfs een kleine beweging van het roer kan het verschil maken.

<

Plaats een reactie