5 dagelijkse huishoudelijke gewoonten om geld te besparen

Gewoonten effenen de weg naar het bereiken van uw doelen.

Of het nu gaat om afvallen, een promotie krijgen of schuldenvrij zijn, uw gewoonten zullen u helpen of belemmeren.

Dat’ daarom is het belangrijk om de juiste gewoonten te kiezen.

Als het om uw financiën gaat, zijn er enkele voor de hand liggende gewoonten die u moet oefenen. Het volgen van een budget, het bijhouden van uw uitgaven en het opbouwen van spaargelden zijn slechts enkele die u in de goede richting zullen helpen.

Maar er zijn andere gewoonten die nuttig kunnen zijn en die niet zo voor de hand liggend zijn.

De kleine keuzes die u dagelijks maakt, kunnen u ook geld besparen en grote vooruitgang boeken in de richting van uw financiële doelen, zoals:

  • voor uw bezittingen zorgen
  • vermijden televisie en andere vormen van marketing
  • thuis eten
  • nutsvoorzieningen besparen
  • uw huis schoon en comfortabel houden

Oefening deze 5 dagelijkse huishoudgewoonten om geld te besparen, en u zult uw financiële doelen sneller bereiken.

1. Zorg goed voor je spullen

Het is fijn om nieuwe spullen te krijgen.

Glanzende nieuwe apparaten, zacht nieuw tapijt, een hippe nieuwe laptop.

De nieuwheid van deze aankopen kan ons motiveren om ze een speciale behandeling te geven, zoals huisgasten.  Je let op wat ze nodig hebben en behandelt ze met zorg.

Maar als u eenmaal gewend bent geraakt aan deze items in uw dagelijks leven, worden ze uiteindelijk normaal in plaats van nieuw. En vanaf dat moment kunnen ze bij u thuis worden behandeld als tweederangsburgers. (Vooral als je tieners in huis hebt.)

Een manier om je financiële doelen op het goede spoor te houden, is zorgen voor de dingen waaraan je je zuurverdiende geld hebt uitgegeven. aan.  Als u uw bezittingen in uitstekende staat kunt houden, gaan ze langer mee en bespaart u op de lange termijn geld.

Larry Burkett zei altijd dat de goedkoopste auto u kan bezitten is degene die je al hebt. Het is altijd zuiniger om te gebruiken wat je hebt in plaats van het te vervangen. De onderhoudskosten zijn meestal een fractie van de vervangingskosten.

In ons huis dragen we nooit schoenen op het tapijt.  (Een van mijn grootste ergernissen is vuil tapijt!)  Ik weet dat op een dag wanneer we ons huis proberen te verkopen, de staat van de vloer belangrijk zal zijn.

Mijn man ververst de olie in onze voertuigen om de 5.000 km.  Ik wil geen autobetaling, dus ik rijd met mijn busje tot hij op zijn laatste wiel zit.

Ik bewaar een harde koffer op mijn dierbare Macbook en iedereen weet dat hij zijn handen eraf moet houden.   Mijn laatste Macbook (eigenlijk heb ik hem nog steeds) ging 10 jaar mee!

Dit zijn slechts een paar manieren waarop we proberen meer kilometers te halen uit de dingen die we elke dag gebruiken.

We leven in een wegwerpmaatschappij, waar als iets niet voldoet aan onze normen, we het gewoon weggooien en een betere kopen. En er zijn mensen die het zich volledig kunnen veroorloven om dit te doen.

Maar als u uw pensioensparen probeert in te halen, krijgt u er sneller als je geen geld verspilt aan het vervangen van dingen die versleten of kapot zijn.

(*Tip: als je spullen van hogere kwaliteit koopt, zul je meer gemotiveerd zijn om er voor te zorgen en het gaat langer mee!)

2.  Vermijd tv-commercials & andere marketing

Toen we in ons eerste huis woonden, besloot mijn vader onze hypotheek af te lossen.

Ja, je leest het goed.  Hij betaalde onze hypotheek van $ 100.000 af.

Een paar maanden later zag ik een gelikte, glanzende advertentie in de mail.  Dichtbij ons, dichter bij de bergen, werd een nieuwe masterplangemeenschap gebouwd. En er zou een clubhuis, een fitnessruimte en een zwembad zijn!  De kinderen zouden dol zijn op het zwembad!

Dus, raad eens wat er gebeurde.

We verkochten ons afbetaalde huis, kochten een nieuw huis dat twee keer zo duur was, en sloten een nieuwe hypotheek.

Stoooo. Pid.

En dat, mijn vriend, is de kracht van marketing.  Het zorgt ervoor dat je hoofd loskomt, zodat je niet met je hersenen kunt denken.

Consumentenmarketing is niet alleen een kunst, het is een wetenschap. Professionele marketeers doen veel onderzoek om te bepalen wat een passieve waarnemer ertoe aanzet een toegewijde koper te worden.  Het is niets om mee te rotzooien.

Tegenwoordig wordt de meeste van onze post in de prullenbak gegooid, omdat het allemaal advertenties zijn. Ik kijk niet eens naar wat de advertenties verkopen, omdat ik weet dat ik misschien verleid word tot een aankoop die ik nooit van plan was te doen.

Ik kijk niet naar netwerktelevisie, dus ik word niet blootgesteld aan veel reclames.

Maar ik breng wel veel tijd door op internet, waar advertenties net vervelende verkopers zijn die 8217; verlaat uw veranda niet. Pop-ups, video's, banners – ze zijn overal.

Dus installeerde ik een adblocker-extensie op mijn laptop die een deel van de rommel vermindert.

Reclames, gedrukte advertenties en internet vermijden marketing is een dagelijkse gewoonte die alleen maar helpt om meer geld in uw zak te houden.  Als u niet actief op zoek bent naar een specifiek item, overweeg dan niet om geld uit te geven alleen omdat een winkel u een kortingsbon van 10% heeft gestuurd.

Het is nooit een goede deal om geld uit te geven aan iets dat je toch nooit van plan was te kopen.

3.  Eet thuis

Dit is een biggie, mensen. En voor sommigen is het zeker een liefdesoffer.

Ik realiseerde me onlangs dat – na bijna 25 jaar huwelijk – dat ik niet zo van koken houd.

Als het kon, zou ik elke dag uit eten gaan.  Dan zou ik niet te maken hebben met al het boodschappen doen en het plannen van maaltijden en het vinden van recepten en … nou … koken.

Dit maakt het dus des te verleidelijker om gewoon naar een restaurant te gaan als ik moe ben en geen motivatie heb om iets te doen wat ik toch niet wil doen.

Daarom is het super belangrijk voor mij om een ​​plan te hebben voordat ik zin krijg in een Chipotle-kom.

Als je altijd je restaurant kapot maakt budget, je hebt ook een plan nodig.

Door een goed gevulde keuken en een maandelijks maaltijdplan op de koelkast te houden, ben je voorbereid.  's Ochtends vlees uit de vriezer halen is ook erg handig.

Als je zelf kookt, ben je een klein deel kwijt van wat je voor diezelfde maaltijd in een restaurant zou betalen.  Als u er een gewoonte van kunt maken om thuis te eten, bespaart u letterlijk duizenden dollars per jaar.

Diezelfde dollars op uw pensioenrekening zullen groeien met samengestelde rente en bijdragen om comfortabel met pensioen te gaan.

Het offer is het dus absoluut waard.  Eet thuis, in het belang van uw financiële toekomst.

Bekijk deze 50 tips om meer te besparen en minder uit te geven aan uw boodschappenbudget.

4.  Energie besparen

Ik ben nooit goed geweest in energiebewust zijn. Gelukkig is mijn man dat wel.

In ieder geval met gloeilampen.  Hij bespaart graag energie met gloeilampen.

Daarnaast gebruiken we dimmers om zonder elektriciteit.  We houden ons huis iets koeler dan comfortabel in de winter, en een beetje warmer dan we zouden willen in de zomer.

Deze zomer hebben we onze sprinklercyclus gewijzigd, dus we gebruikten niet zoveel water. Wat een verschil!  Ik denk dat we ongeveer $ 100 per maand van onze rekening afschrapen.

We worden niet gek van het loskoppelen van kleine apparaten en elektronica wanneer ze niet in gebruik zijn – maar ik wed dat dit ook een verschil zou maken.

En we besloten niet naar zonne-energie te gaan omdat we dachten dat we er niet uit zouden halen wat we nodig hadden om erin te stoppen voordat we uit dit huis verhuizen.  Maar als u van plan bent nog vele jaren in uw huis te blijven wonen, is dit wellicht een goede optie voor u.

Het gaat erom dat u zich bewust bent van hoe u de energie in uw huis gebruikt en dat u deze zo goed mogelijk bespaart.

Hoe lager uw energierekening, hoe meer kunt u toevoegen aan uw spaargeld.

5.  Houd je huis comfortabel

Dit is misschien meer voor de dames.  Ik weet dat het mijn man niet echt kan schelen of ons huis rommelig is.

Voor mij betekent een schoon huis een comfortabel huis.  Als ik me thuis op mijn gemak voel, dan ben ik tevreden. En als ik thuis tevreden ben, heb ik geen behoefte om de deur uit te gaan, wat me meestal weerhoudt om geld uit te geven.

Bijvoorbeeld als onze keukentafel wordt overwonnen met stapels post en vuile vaat ben ik vrij ongeïnspireerd om daar te eten. Ik zou er één keer naar kijken en denken nee, eet niet op! uit.

Als er overal hondenhaar op mijn bank zit, samen met een paar vieze sokken en een bruin bord, zou ik denken dat ik liever naar de film ga dan tv kijken op deze akelige bank.

Het& #8217;het is absoluut een emotionele beslissing.

Maar als ik elke dag maar een paar minuten de tijd neem om op te ruimen, of een beetje te stofzuigen, of de gootsteen leeg te maken, dan ben ik graag thuis.  Ik ben helemaal tevreden met het kijken naar Dick Van Dyke met mijn zoon of het lezen van een boek in mijn favoriete stoel.

Onnodige uitgaven voorkomen.

Het is een simpele gewoonte die niet veel tijd (of zelfs maar moeite) hoeft te kosten, maar een comfortabel huis houden kan mogelijk voorkomen dat u geld uitgeeft.

En hoe meer u bewaart, hoe meer u bespaart.

<Wees bewust bezig met het ontwikkelen van goede huishoudelijke gewoonten om geld te besparen

Nu je een lijst hebt met 5 dagelijkse huishoudgewoonten die je kunnen helpen geld te besparen, kun je doelgericht aan de slag om ze op te bouwen.

Je hoeft deze vijf natuurlijk niet te gebruiken. Als je nog andere huishoudelijke gewoonten kunt bedenken, dan moet je die zeker uitproberen.

Het kan handig zijn om ergens een lijst bij te houden die je elke dag ziet, als herinnering om de nodige keuzes te maken om deze gewoonten aan te leren.

Sommige hebben wat extra planning nodig (zoals thuis eten), en sommige zijn misschien moeilijker dan andere (zoals het vermijden van reclame).

Maar gewoonten zijn dat ook ontwikkeld door middel van kleine, consistente veranderingen in de loop van de tijd. Geef jezelf dus geduld en gratie, want je zult het nodig hebben.

Onthoud gewoon de grote visie:  het pensioen van je dromen beleven.

Als je al je inspanningen en opofferingen kunt koppelen aan dit ene doel, hoe klein ook, dan blijf je hoogstwaarschijnlijk gemotiveerd om deze gewoontes vast te houden.

Plaats een reactie