5 dagelijkse levensstijlgewoonten om u te helpen uw financiële doelen te bereiken

Je financiële doelen bereiken is niet #8217;het gaat niet alleen om het bijhouden van een budget en het knippen van kortingsbonnen.  Als u ooit financiële vrijheid wilt bereiken, moet u op elk gebied van uw leven goede, productieve gewoonten ontwikkelen.

Misschien denkt u dat uw spiritualiteit of uw geestelijke gezondheid niets te maken heeft met hoe u met uw geld omgaat.  En ik zou die gedachte willen uitdagen door te zeggen dat er een veel sterkere connectie is dan je zou denken.

Als je bijvoorbeeld geen positieve spirituele gewoonten beoefent, heb je waarschijnlijk geen contact met uw doel in het leven.  Een gebrek aan doel leidt tot een gebrek aan richting en motivatie.  Twee dingen die nodig zijn om financiële onafhankelijkheid te bereiken.

En als je geen gewoonten hebt ontwikkeld om je mentale gezondheid te versterken, loop je waarschijnlijk in de valkuil van een schaarste-mentaliteit. Met andere woorden, u zult het moeilijk te geloven vinden dat er ooit iets beter zal worden – dus waarom zou je het proberen?

Dus goede gewoonten op verschillende gebieden van je leven versterken elkaar alleen maar. Ze werken samen om een ​​leven van overvloed en succes te creëren.

Ik heb eerder geschreven over dagelijkse geldgewoonten, huishoudelijke gewoonten, spirituele gewoonten en mentaliteitsgewoonten die u kunnen helpen dichter bij uw financiële doelen te komen.

Voor dit bericht ga ik <5 dagelijkse levensstijlgewoonten om u op het goede spoor te houden.

1.  Vermijd verleidingen

Wat verleidt u om geld uit te geven?

Voor mij is het hongerig en moe zijn en niets gepland hebben voor het avondeten.  Of ook door Target lopen zonder lijst.  Dat zal het ook doen.

Denk na over de situaties die uw vermogen om verstandig uit te geven, verzwakken.  Doe vervolgens wat nodig is om dergelijke situaties te voorkomen.

Wilskracht gaat maar zo ver, dus vertrouw er niet op. Je stelt jezelf alleen maar in op mislukking.

Onderzoek heeft aangetoond dat wilskracht een beperkte hulpbron is.  Elke dag, in verschillende mate, verbruik je je voorraad wilskracht. Uiteindelijk droogt de put op en zit je zonder buffer.

Daarom is het belangrijk om strategieën te gebruiken die niet afhankelijk zijn van wilskracht.

Om bijvoorbeeld niet te veel uit eten te gaan, plan ik meestal 's ochtends het avondeten. Op die manier onthoud ik dat ik al het vlees dat ik nodig heb uit de vriezer moet halen voordat ik naar mijn werk ga.  Als ik thuiskom en het vlees is ontdooid, voel ik me verplicht om thuis te koken.  Verleiding om naar Chipotle te gaan:  voorkomen.

Dit is slechts één levensstijl die me op het goede spoor houdt met mijn budget.

Andere manieren om verleidingen te minimaliseren zijn:

<

 • altijd een lijstje hebben als je boodschappen gaat doen
 • eten voordat je naar de supermarkt gaat; een lege maag zal je elke keer verraden
 • neem een ​​andere route naar huis als je gelukkige plek te veel is om te weerstaan
 • beperk je tijd op sociale media tot minder dan 30 minuten per dag
 • lees meer, kijk minder televisie
 • Bepaal waar je verleidingen op je wachten en doe er dan alles aan om ze te vermijden.  Je portemonnee zal je dankbaar zijn.

  2.  Volg een dagelijkse takenlijst

  Het hebben van een plan voor je dag geeft je niet alleen een gevoel van voldoening als je elk item afvinkt, het geeft je ook een structuur die je acties stuurt.

  Ik kan te vaak tellen dat ik spontaan geld heb uitgegeven omdat ik me verveelde.  Een van mijn kinderen zal voorstellen om naar de film te gaan – wat vervolgens leidt tot uit eten gaan en een wandeling door het winkelcentrum. Deze geïmproviseerde plannen leiden vaak tot onkosten die nooit deel uitmaakten van mijn budget.

  Ik heb gemerkt dat als ik mijn dag heb gepland met een lijst met taakitems, ik niet; Ik ben meer gemotiveerd om dingen gedaan te krijgen dan om geld uit te geven.

  Natuurlijk zeg ik niet dat ik nooit zomaar iets leuks moet doen. Maar zelfs dan zou ik aanraden om te werken deze last-minute activiteiten in uw budget.

  Hoe vaker u een plan kunt volgen, hoe kleiner de kans dat u impulsief geld uitgeeft.

  3.  Zorg voor je gezondheid

  Door levensstijlgewoonten aan te nemen die een goede gezondheid bevorderen, houdt u altijd geld in uw zak. Ook wanneer u een meerprijs moet betalen voor betere kwaliteit of biologische producten.

  Slechts 30 minuten dagelijkse oefening – wandelen, fietsen, yoga – vermindert uw kansen op het ontwikkelen van een gezondheidstoestand die een negatieve invloed heeft op uw kwaliteit van leven en levensstandaard.

  Door vast te houden aan een natuurlijk dieet zoals fruit, groenten, peulvruchten en mager vlees, kunt u een sterk hart en gezond gewicht.

  Deze goede gewoonten kunnen de noodzaak van dure recepten en doktersbezoeken vertragen of elimineren naarmate u ouder wordt.  Ze kunnen u ook langer aan het werk houden, zodat u zo lang mogelijk uw pensioen kunt opbouwen.

  Een ander voordeel van een goede lichamelijke gezondheid is dat het depressies of andere psychische aandoeningen kan voorkomen.  Naarmate we ouder worden en minder capabel worden, kunnen we ons nutteloos en belastend gaan voelen.

  Het is belangrijk om net zo goed voor onze geestelijke gezondheid te zorgen als voor ons fysieke lichaam, zodat we onze gouden jaren met vrede en voldoening.

  4.  Geef

  Ik weet het.  Het klinkt alsof je door te geven minder overhoudt.  Maar de ervaringen uit de eerste hand van de rijken vertellen ons iets anders.  Om nog maar te zwijgen over wat de bijbel zegt over geven (zoek 2 Korintiërs 9:6 op).

  Uiteindelijk doet geven meer voor de gever dan voor de ontvanger. Je groeit je geloof en je voelt een gevoel van persoonlijk geluk en voldoening. Je dankbaarheid neemt toe en je ontwikkelt een positieve, overvloedige mindset.

  En je leert je handen open te houden.

  Tenslotte, als je handen stevig vasthouden aan dat kleine je hebt, hoe kun je er nog meer ontvangen?

  Vreedzaam zijn vereist dat de gever de angst om op te raken loslaat.  Als je eenmaal gelooft dat je volledig in staat bent om te vervangen wat je hebt weggegeven, zullen je ogen zich openen voor alle kansen om je heen om rijkdom op te bouwen.

  Probeer het en word een gelovige.

  Gerelateerd bericht:  Hoe goede gewoonten onder de knie te krijgen

  5.  Leef onder je stand

  Deze dagelijkse levensstijl is waarschijnlijk degene die het grootste verschil zal maken voor uw bankrekening.  Het is ook de moeilijkste gewoonte om te ontwikkelen op deze lijst.

  Om de een of andere reden wordt ons in de Amerikaanse cultuur geleerd (of onder druk gezet) om een ​​levensstijl te leiden die past (of overtreft) ons inkomen.  Hoe meer we verdienen, hoe meer we moeten uitgeven.

  Ik bedoel, is dat niet het hele punt om voor die promotie te gaan of om opslag te vragen?

  Dit is een van de grootste leugens die we geloven als het om onze financiën gaat:   terwijl we onze rijkdom vergroten, verhogen we onze uitgaven.

  We denken dat ons inkomen vandaag onze levensstandaard dicteert, totdat we weer een verhoging of promotie krijgen.  Met elke toename van het vermogen gaan we weer een stapje verder.  En ons doel is om daar te blijven totdat we er meer verdienen.

  De waarheid is dat als je van minder leeft dan je nu verdient, je een levensstijl kunt bereiken die je nooit zou kunnen bereiken door gewoon je leven te upgraden met elke loonsverhoging.

  Laat me zeggen dat nogmaals.

  Als u vandaag onder uw middelen leeft, zult u in de toekomst een levensstandaard kunnen bereiken die veel hoger ligt dan wat een inkomensverhoging u nu zal opleveren.

  Door nu levensstijloffers te maken, kunt u later het leven van uw dromen leiden.

  Dit komt grotendeels door samengestelde rente.  Hoe meer u vandaag spaart, hoe meer tijd dat geld heeft om te groeien. En na verloop van tijd wordt die groei sneller en groter.

  Onder uw stand leven kan in verschillende mate worden bereikt, afhankelijk van uw financiële doelen.

  Hier zijn slechts een paar enkele manieren om van minder te leven dan u verdient:

  • kies ervoor om in een goedkopere buurt te wonen dan u zich kunt veroorloven
  • verklein uw huis en uw hypotheek
  • in een oudere auto rijden
  • sla de Hawaï-vakantie over en ga op roadtrip
  • geef dure hobby's zoals golf op en kies een goedkopere activiteit zoals joggen
  • minder uit eten gaan, meer thuis eten

  Sommige van deze ideeën kunt u vandaag doen, andere zullen nodig hebben serieus nadenken en plannen.

  Wat u ook besluit, als u een dagelijkse levensstijlkeuze maakt om van minder te leven dan nu, dan zult u uw financiële doelen sneller bereiken.

  Verander je gewoonten, verander je leven

  Je zit misschien vast in de cyclus van salaris tot salaris, diep in de schulden , worstelen om uw inkomen te verhogen, of gewoon het gevoel hebben dat het nooit meer beter zal worden.  Het is moeilijk om een ​​uitweg te zien.

  Ik wil je aanmoedigen om afstand te nemen van jezelf en je dagelijkse gewoonten goed onder de loep te nemen.

  Ondersteunen uw acties uw doelen?  Komen de beslissingen die u neemt overeen met uw waarden en prioriteiten?  Ben je bewust met je tijd omgegaan en heb je je inspanningen gemaximaliseerd om je doelen te bereiken?

  We zijn waar we zijn in het leven vanwege de keuzes die we hebben gemaakt.  Als je ervoor hebt gekozen om een ​​passieve passagier te zijn in de rit van het leven, dan eindig je waar de omstandigheden beslissen.

  Maar als je het stuur overneemt en je besluit waar je naartoe gaat, dan word je iemand die het leven laat gebeuren, in plaats van het leven jou te laten overkomen.

  Verbazingwekkend genoeg ligt het allemaal in die kleine, dagelijkse, opzettelijke beslissingen die je elke dag te maken.

  Wanneer u deze beslissingen herhaaldelijk neemt, worden ze een tweede natuur – of gewoonten – en we beginnen ze automatisch te doen.

  En dat is wanneer je leven begint te veranderen.

  Ben je klaar om eindelijk de controle over te nemen? Begin dan met je gewoonten.

  Je zult versteld staan ​​van wat je kunt doen.

  Plaats een reactie