5 Dagelijkse Spirituele Gewoonten Om Je Te Helpen Je Financiële Doelen Te Bereiken

het ontwikkelen van gezonde spirituele gewoonten leidt tot gezonde financiën

het is algemeen bekend dat goede gewoonten leiden tot goede resultaten.als je goede eetgewoonten hebt, zul je gezonder zijn.als je goede slaapgewoonten hebt, heb je overdag meer energie en aandacht.  Als je goede tijdmanagement gewoonten hebt, krijg je meer gedaan.

maar omdat geld zich verbindt met bijna elk gebied van ons leven, hebben al onze gewoonten het potentieel om de financiële resultaten die we ervaren te beïnvloeden.zoveel van wat we doen leidt naar onze bankrekeningen.

dat ’s waarom goed geldbeheer gaat over meer dan goede geldgewoonten.Als u betere financiële resultaten wilt behalen, vereist dit een holistische inspanning.

Ik heb eerder geschreven over het ontwikkelen van mindset, huishouden, levensstijl en geldgewoonten die u zullen helpen uw financiële doelen te bereiken.dit artikel richt zich op spirituele gewoonten die een aanzienlijk effect kunnen hebben op je resultaten.

Ik kan alleen vanuit een christelijk perspectief spreken, want dat is het geloof dat ik mijn hele leven heb geleefd.als je een ander geloof beoefent (of helemaal geen), hoop ik dat je nog steeds iets nuttigs kunt vinden in deze post.ik geloof dat we allemaal spirituele wezens zijn met fysieke lichamen, en we moeten onze ziel net zo goed voeden als ons lichaam.

door deze 5 dagelijkse spirituele gewoonten te beoefenen, kun je vrede ervaren, richting ontvangen en in wijsheid wandelen terwijl je blijft werken aan je financiële doelen.

1.  Bid voor begeleiding

 

wist je dat er meer dan 2000 verzen in de Bijbel staan over geld?God heeft veel te zeggen over onze financiën.

hij weet hoeveel het invloed heeft op ons leven, en de strijd die we ermee kunnen hebben.  hij geeft ons veel richting.

natuurlijk kan de Bijbel niet elke situatie aanpakken die we tegenkomen.soms is het antwoord isn’t duidelijk en we ’re onzeker hoe verder te gaan.

wanneer je je overweldigd voelt door je financiën en niet weet welke kant je op moet, is een van de beste dingen die je kunt doen bidden om leiding. 

God heeft alle antwoorden, en hij is gul met het delen ervan.

dagelijks gebed is een van de beste gezonde gewoonten voor spirituele groei.door gebed leer je je eigen verlangens op te geven en op God te vertrouwen om je de weg te wijzen.

Ik probeer elke dag te bidden voor mijn kinderen, onze gezondheid, voor anderen, voor de toekomst en voor wijsheid.want Ik weet niet wat morgen in petto heeft, maar ik weet wel wie morgen in petto heeft.

Ik moedig u aan om God te vragen U te begeleiden bij uw financiële beslissingen.hij wil je helpen met je geldproblemen en hij wil je financiën zegenen.

misschien wacht hij tot je hem vertrouwt.

2.  vergeef jezelf en anderen

Je vraagt je misschien af hoe vergeving verbonden is met goed geldbeheer. I ’ Ik zal het uitleggen.

 

wanneer je vasthoudt aan onvergeeflijkheid, kies je ervoor om te opereren met een slachtoffermentaliteit.je koestert woede, wrok, schuld, spijt, pijn en een groot aantal andere negatieve, levenszuigende emoties.

al deze destructieve gevoelens worden gecreëerd uit je gedachten.wanneer je je geest richt op de persoon die je onrecht heeft aangedaan, borrelt alle woede en pijn naar de top.

uit die gevoelens komen je gedrag – de beslissingen die je neemt, de woorden die je zegt, hoe je je verhoudt tot anderen, hoe je presteert op het werk, enz.

en je gedrag leidt uiteindelijk tot de resultaten in je leven.

wanneer je weigert je meedogenloze gedachten tegenover iemand anders te veranderen, kan deze keuze uiteindelijk doorsijpelen naar de financiële gevolgen die je ervaart.

deze gevolgen kunnen een onvermogen om een verhoging te krijgen als gevolg van uw slechte houding, of medische rekeningen als gevolg van een stress-gerelateerde gezondheidsprobleem omvatten.

door in een slachtoffermentaliteit te blijven, sta je niet open voor nieuwe mogelijkheden zoals een betere baan, een investeringsmogelijkheid of het starten van een bedrijf.

die gedachten die in je hoofd blijven herkauwen, je woede en pijn voeden, kunnen je gezondheid, je relaties, je werkprestaties en ja, je financiën beïnvloeden.

iemand vergeven is een spirituele daad die je bevrijdt van het verleden en je in staat stelt om verder te gaan om te genezen.het biedt een deur naar het vinden van vrede voor jezelf, en het vrijgeven van de overtreder aan God, zodat je verder kunt gaan met je leven.

wanneer je ervoor kiest om te vergeven, open je je hart voor de verbazingwekkende mogelijkheden in je toekomst, in plaats van vast te houden aan de pijn in je verleden.

vergeet niet dat vergeving een proces is.diepe wonden hebben tijd nodig om te genezen.beoefen vergeving als een dagelijkse spirituele gewoonte – niet slechts een eenmalige gebeurtenis – en je hart zal na verloop van tijd herstellen.

3.  wacht op richting

 

 

soms, als we God om iets vragen, verwachten we snel een antwoord te krijgen.  vooral als we in een bind en we willen gewoon uit een situatie.

maar vaak is het het ongemak dat we doormaken dat de groei in ons leven biedt.het is heel goed mogelijk dat God je in die positie heeft geplaatst om te leren, en niet alleen om gered te worden.

God’s timing is niet van ons.als je zijn wijsheid zoekt, wees dan geduldig met zijn antwoord. 

hij wil je begeleiden, maar hij wil ook een relatie met je.hij wil je spiritueel laten groeien, zelfs als je om hulp vraagt met je geldbeheer.en misschien is de enige manier waarop hij je aandacht kan krijgen, door tegenslag in je leven te brengen.

dus, ik moedig u aan om te wachten op zijn richting. don ’ t vooruit te gaan alleen maar omdat je denkt dat je een antwoord nodig hebt *nu*.God’s de enige die je toekomst kent,en hij’s heeft je rug.

4.  Journal about gratitude

het opbouwen van een gewoonte van dankbaarheid is een van de beste manieren om positieve emoties, een betere gezondheid, diepere relaties en een overvloedige mindset te bevorderen.

 

dankbaar blijven helpt ons ook om materialistisch, egoïstisch, pessimistisch en egocentrisch te zijn.deze kunnen allemaal leiden tot dwangmatig winkelen, het verwerven van schulden en een gebrek aan spaargeld.

wanneer je je concentreert op het vergelijken van jezelf met anderen in plaats van tevreden te zijn met wat je hebt, zul je proberen voldoening te vinden op destructieve manieren.

maar, als je alle goedheid in je leven erkent en jezelf herinnert aan de zegeningen die je hebt gekregen, zul je een tevredenheid ontwikkelen die je inspireert om onder je middelen te leven.

en als je minder uitgeeft dan je verdient, dan ziet je financiële toekomst er veel rooskleuriger uit.

deze dagelijkse spirituele gewoonte zal je helpen je financiën in een gezond perspectief te houden, dus begin elke dag dankbaarheid te oefenen.door op te schrijven waar je elke dag dankbaar voor bent, versterk je je vermogen om de vergelijkingsval te weerstaan.

5.  lees je Bijbel

 

zoals ik hierboven al zei, zijn er duizenden verzen in de Bijbel over geld.God wist dat we veel instructie, richting en aanmoediging nodig hebben rond dit vitale deel van ons leven.dus, tijd besteden aan het lezen van je Bijbel is een goede spirituele gewoonte om je te helpen die Heilige wijsheid te leren en toe te passen op je financiën.

we hoeven het niet allemaal zelf uit te zoeken. I ’ m *so* dankbaar daarvoor!

Er zijn een aantal geweldige boeken over persoonlijke financiën en miljoenen nuttige bronnen op internet. Ik zeg  Leer zoveel als je kunt.maar, vergelijk het altijd met Gods wijsheid.

hij is degene die geld heeft gecreëerd, en hij wil dat we hem vertrouwen met onze financiën. 

hij wist dat we ermee zouden worstelen en het zouden verpesten en in moeilijke situaties zouden komen vanwege onze beperkte kennis.

maar hij ’s er om ons te helpen door dit alles.We hoeven alleen maar te vertrouwen op de wijsheid die Hij ons al gegeven heeft in Zijn Woord.

Gebruik deze dagelijkse spirituele gewoonten om je financiën en je geest te helpen

in deze wereld is het gemakkelijk om spirituele dingen te verwaarlozen.We zijn fysieke wezens met zintuigen die ons in staat stellen de wereld om ons heen te ervaren.

beelden, geluiden en geuren dragen allemaal bij aan onze interpretatie van het leven.als mensen zien we graag voordat we geloven.  we willen iets aanraken voordat we het kopen.als het geen directe invloed heeft op hoe we denken of voelen, geven we er geen aandacht aan.

het leven kan soms zo druk en ingewikkeld zijn.  er ’s altijd een probleem vechten voor onze aandacht.

Wie heeft de tijd om gewoon te zitten en stil te zijn en te bidden en te wachten?

en toch zijn goede spirituele gewoonten de meest nuttige zelfzorgoefeningen die je voor jezelf kunt doen.het koesteren van je geest is het koesteren van je leven.

het ’s de gewoonten die deze gekke wereld in perspectief te houden.ze bieden rust en troost voor je ziel.

als je momenteel geen dagelijkse spirituele gewoonten beoefent, moedig ik je aan om te beginnen.begin gewoon waar je bent en kies iets waarvan je denkt dat het medelevend zou zijn voor je geest.gebed, meditatie, journaling en bijbellezen zijn slechts een paar ideeën.

spirituele zelfzorg is net zo belangrijk als mentaal en fysiek.ze zijn allemaal verbonden, en wanneer je goede gewoonten beoefent die de gezondheid in elk van hen bevorderen, zul je beter uitgerust zijn om succes te behalen op elk gebied van je leven.

zelfs geld!

Plaats een reactie