5 dagelijkse spirituele gewoonten om u te helpen uw financiële doelen te bereiken

Het is algemeen bekend dat goede gewoonten tot goede resultaten leiden.  Als je goede eetgewoonten hebt, ben je gezonder.  Als je goede slaapgewoonten hebt, heb je overdag meer energie en aandacht. Als u goede tijdmanagementgewoonten heeft, krijgt u meer gedaan.

Maar omdat geld verband houdt met bijna elk gebied van ons leven, kunnen al onze gewoonten de financiële resultaten die we ervaren beïnvloeden. . Zoveel van wat we doen leidt naar onze bankrekeningen.

Daarom gaat goed geldbeheer over meer dan goede geldgewoonten.  Als u betere financiële resultaten wilt behalen, is een holistische inspanning vereist.

Ik heb eerder geschreven over het ontwikkelen van een mindset, huishouden, levensstijl en geldgewoonten waarmee u uw financiële doelen kunt bereiken.  Dit bericht richt zich op spirituele gewoonten die een aanzienlijk effect kunnen hebben op uw resultaten.

Ik kan alleen vanuit een christelijk perspectief spreken, want dat is het geloof dat ik mijn hele leven heb geleefd. Als je een ander geloof beoefent (of helemaal geen geloof), hoop ik dat je nog steeds iets nuttigs kunt vinden in dit bericht.  Ik geloof dat we allemaal spirituele wezens zijn met een fysiek lichaam, en dat we onze ziel net zo goed moeten koesteren als ons lichaam.

Door deze 5 dagelijkse spirituele gewoonten te oefenen, kun je vrede ervaren , ontvang richting en wandel in wijsheid terwijl u blijft werken aan uw financiële doelen.

1.  Bid om leiding

Wist je dat er meer dan 2.000 verzen in de bijbel over geld staan? Ja, God heeft veel te zeggen over onze financiën.

Hij weet hoeveel het ons leven beïnvloedt, en de worstelingen die we ermee kunnen hebben.  Hij geeft ons dus veel richting.

Natuurlijk kan de Bijbel niet elke situatie behandelen die we tegenkomen.  Soms is het antwoord niet duidelijk en weten we niet hoe we verder moeten.

Wanneer u zich overweldigd voelt door uw financiën en niet weet welke kant u op moet, is een van de beste dingen die u kunt doen, bidden om leiding. 

God heeft alle antwoorden, en Hij is gul met het delen ervan.

Dagelijks gebed is een van de beste gezonde gewoonten voor spirituele groei. Door gebed leer je om je eigen verlangens op te geven en op God te vertrouwen om je de weg te wijzen.

Ik (probeer) elke dag te bidden voor mijn kinderen, onze gezondheid, voor anderen, voor de toekomst en voor wijsheid. Omdat ik niet weet wat morgen in petto heeft, maar ik weet wel wie morgen in petto heeft.

Ik moedig u aan om God te vragen u te leiden bij uw financiële beslissingen.  Hij wil je helpen met je geldproblemen, en Hij wil je financiën zegenen.

Misschien wacht hij gewoon tot je Hem vertrouwt.

2.  Vergeef jezelf en anderen

Je vraagt ​​je misschien af ​​hoe vergeving verband houdt met goed geldbeheer.  Ik zal het uitleggen.

Als je vasthoudt aan onvergevingsgezindheid, kies je ervoor om te werken met een slachtoffermentaliteit.  Je koestert woede, wrok, verwijten, spijt, pijn en tal van andere negatieve, levenszuigende emoties.

Al deze destructieve gevoelens worden gecreëerd door je gedachten.  Wanneer je je geest richt op de persoon die je onrecht heeft aangedaan, borrelt alle woede en pijn naar boven.

Uit die gevoelens komt je gedrag voort – de beslissingen die u neemt, de woorden die u zegt, hoe u zich verhoudt tot anderen, hoe u presteert op het werk, enz.

En uw gedrag leidt uiteindelijk tot de resultaten in uw leven.

Wanneer u weigert uw meedogenloze gedachten jegens iemand anders te veranderen, kan deze keuze uiteindelijk doorsijpelen naar de financiële gevolgen die u ervaart.

Deze gevolgen kunnen onder meer zijn dat u geen loonsverhoging kunt krijgen vanwege je slechte houding, of medische rekeningen als gevolg van een stressgerelateerd gezondheidsprobleem.

Door in een slachtoffermentaliteit te blijven, sta je niet open voor nieuwe mogelijkheden – zoals een betere baan, een investeringsmogelijkheid of het starten van een bedrijf.

Die gedachten die in je hoofd blijven piekeren, je woede en pijn voeden, kunnen je gezondheid, je relaties, je werkprestaties en ja – uw financiën.

Iemand vergeven is een spirituele daad die u bevrijdt van het verleden en u in staat stelt verder te gaan om te genezen.  Het biedt een deur om vrede voor jezelf te vinden en de overtreder vrij te geven aan God, zodat je verder kunt met je leven.

Als je ervoor kiest om te vergeven, open je je hart voor de verbazingwekkende mogelijkheden in je toekomst. , in plaats van vast te houden aan de pijn in je verleden.

Onthoud gewoon dat vergeving een proces is.  Diepe wonden hebben tijd nodig om te genezen.  Beoefen vergeving als een dagelijkse spirituele gewoonte – niet slechts een eenmalige gebeurtenis – en je hart zal na verloop van tijd genezen.

Gerelateerd bericht:  5 vragen over zelfgroei die je leven voor altijd zullen veranderen

3. Wacht op richting

Soms verwachten we snel een antwoord als we God om iets vragen.  Vooral als we in de problemen zitten en we gewoon uit een situatie willen.

Maar vaak is het het ongemak dat we doormaken dat zorgt voor de groei in ons leven. Het is heel goed mogelijk dat God je in die positie heeft geplaatst om te leren, en niet alleen om gered te worden.

God&#8217 ;s timing is niet de onze.  Als je Zijn wijsheid zoekt, wees dan geduldig met Zijn antwoord. 

Hij wil je leiden, maar Hij wil ook een relatie met je.  Hij wil je geestelijk laten groeien, zelfs als je om hulp vraagt ​​bij je geldbeheer. En misschien is de enige manier waarop Hij uw aandacht kan trekken, door tegenspoed in uw leven te brengen.

Dus ik moedig je aan om op Zijn leiding te wachten.  Ga niet verder alleen maar omdat je denkt dat je *nu* een antwoord nodig hebt. God is de enige die uw toekomst kent, en Hij staat achter u.

4.  Tijdschrift over dankbaarheid

Een gewoonte van dankbaarheid opbouwen is een van de beste manieren om positieve emoties, een betere gezondheid, diepere relaties en een overvloedige mindset te bevorderen.

Dankbaar blijven helpt ons ook te overwinnen dat we materialistisch, egoïstisch, pessimistisch en egocentrisch zijn.  Dit kan allemaal leiden tot dwangmatig winkelen, het aangaan van schulden en een gebrek aan spaargeld.

Als je je concentreert op het vergelijken van jezelf met anderen in plaats van tevreden te zijn met wat je hebt, zul je op destructieve manieren bevrediging proberen te vinden.

Maar als je al het goede in je leven erkent en jezelf herinnert aan de zegeningen die je hebt gekregen, zul je een tevredenheid ontwikkelen die je inspireert om onder je stand te leven.

/span>

En als u minder uitgeeft dan u verdient, ziet uw financiële toekomst er zoveel rooskleuriger uit.

Deze dagelijkse spirituele gewoonte helpt je om je financiën in een gezond perspectief te houden, dus begin elke dag dankbaarheid te oefenen. Door elke dag op te schrijven waar je dankbaar voor bent, versterk je je vermogen om de vergelijkingsval te weerstaan.

Gerelateerd bericht:  Hoe een ochtendroutine je leven kan veranderen in 3 eenvoudige stappen

5.  Lees je bijbel

Zoals ik hierboven al zei, zijn er duizenden verzen in de bijbel over geld.   God wist dat we veel instructie, richting en aanmoediging nodig zouden hebben rond dit vitale deel van ons leven.

Dus, tijd besteden aan het lezen van je bijbel is een goede spirituele gewoonte om je te helpen leren en pas die heilige wijsheid toe op uw financiën.

We hoeven het niet allemaal zelf uit te zoeken.  Daar ben ik *zo* dankbaar voor!

Er zijn een aantal geweldige boeken over persoonlijke financiën en miljoenen nuttige bronnen op internet. Ik zeg leer zoveel als je kunt.  Maar vergelijk het altijd met Gods wijsheid.

Hij is Degene die geld heeft geschapen, en Hij wil ons om Hem onze financiën toe te vertrouwen.

Hij wist dat we ermee zouden worstelen en het zouden verknoeien en in lastige situaties terecht zouden komen vanwege onze beperkte kennis.

Maar Hij is er om ons er doorheen te helpen.  We hoeven alleen maar te vertrouwen op de wijsheid die Hij ons al in Zijn Woord heeft gegeven.

Gebruik deze dagelijkse spirituele gewoonten om uw financiën te helpen – en je geest

In deze wereld is het gemakkelijk om spirituele dingen te verwaarlozen. We zijn fysieke wezens met zintuigen waarmee we de wereld om ons heen kunnen ervaren.

Bezienswaardigheden, geluiden en geuren dragen allemaal bij aan onze interpretatie van het leven.  Als mensen houden we ervan eerst te zien dan te geloven. We willen iets aanraken voordat we het kopen.  Als het niet direct van invloed is op hoe we denken of voelen, besteden we er geen aandacht aan.

Het leven kan soms zo druk en ingewikkeld zijn.  Er is altijd een probleem dat om onze aandacht vecht.

Wie heeft de tijd om gewoon stil te zitten en te bidden en te wachten?

En toch zijn goede spirituele gewoonten de meest heilzame zelfzorgoefeningen die je voor jezelf kunt doen.  Je geest koesteren is je leven koesteren.

Het zijn de gewoonten die deze gekke wereld in perspectief houden.  Ze zorgen voor vrede en troost voor je ziel.

Als je momenteel geen dagelijkse spirituele gewoonten beoefent, moedig ik je aan om te beginnen. Begin gewoon waar je bent en kies iets waarvan je denkt dat het medelevend is voor je geest.  Gebed, meditatie, dagboeken en bijbellezen zijn slechts enkele ideeën.

Spirituele zelfzorg is net zo belangrijk als mentaal en fysiek.  Ze zijn allemaal met elkaar verbonden, en als je goede gewoonten toepast die de gezondheid van iedereen bevorderen, ben je beter toegerust om succes te behalen op elk gebied van je leven.

Zelfs geld!

Plaats een reactie