5 krachtige dagelijkse mentaliteitsgewoonten om u te helpen uw financiële doelen te bereiken

Ik praat veel over gewoonten op deze blog omdat ik er sterk van overtuigd ben dat ze de basis vormen voor het creëren van het leven dat je echt wilt.

Het bereiken van rijkdom en succes is niet afhankelijk van je opleiding of je talent.  Keer op keer heb ik gehoord en gelezen dat het verschil tussen degenen die succesvol zijn en degenen die dat niet zijn, het feit is dat de succesvollen gewoon niet opgaven.

Succesvolle mensen creëren gewoontes die hun doelen ondersteunen en een volhardende mentaliteit ontwikkelen, dus zelfs in de meest uitdagende tijden en bij de grootste mislukkingen is opgeven geen optie.

Ik vind dit buitengewoon bemoedigend.  Want als ik er gewoon voor kies om naar mijn doelen te blijven streven, zal ik ze uiteindelijk bereiken. Ik weet misschien niet hoe of wanneer, maar ik weet wel dat ik het zal doen.

De sleutel ligt in het aanleren van de juiste gewoonten die je klaarstomen voor succes. 

Ik heb geschreven over financiële, huishoudelijke, levensstijl en spirituele gewoonten die je kan ontwikkelen om u te helpen uw financiële doelen te bereiken.

In dit bericht ga ik me concentreren op 5 dagelijkse mindsetgewoontendat zal je motivatie versterken en je financiële gezondheid verbeteren.

Dagelijkse mentaliteitsgewoonte # 1:
OEFEN DANKBAARHEID

Onderzoek heeft bewezener zijn zoveel voordelen aan het uiten van dankbaarheid.  Sommigen van hen omvatten het verhogen van geluk, het verminderen van depressie, het verbeteren van het gevoel van eigenwaarde, beter slapen, het verminderen van stress en optimistischer worden.

Bovendien behoud van een 'houding van dankbaarheid' 8221; kan de motivatie vergroten om doelen te bereiken en zelfverbetering na te streven.

Het leuke van het oefenen van dankbaarheid is dat hoe meer je het doet, hoe meer je het wilt doen. Dit komt omdat wanneer je ergens dankbaar voor bent, je hersenen dopamine vrijgeven.  Deze “gelukkige” chemische stof vertelt je dat dat geweldig voelt, doe daar meer van!

Dankbaarheid is een oefening die moet worden uitgeoefend – wat betekent dat je elke dag je dankbaarheid uitdrukt.

Een paar manieren om dankbaarheid dagelijks te oefenen zijn:

 • Schrijf 3 dingen op waar je dankbaar voor bent
 • Maak er een punt van om minstens één persoon per dag te vertellen waarom je dankbaar voor ze bent
 • Identificeer 5 dingen waarvoor je dankbaar bent die voortkwamen uit een negatieve ervaring
 • Schrijf iemand een bedankbriefje
 • Mediteer over waar je dankbaar voor bent

Als je consequent dankbaarheid oefent, verandert je brein echt.  Wauw!!

Als je vastzit in een negatief denkpatroon, probeer dan een oefening in dankbaarheid te ontwikkelen.

Je zult versteld staan hoeveel positiever je je zult voelen in slechts een paar korte weken.

Dagelijkse mindset gewoonte #2:
VISUALISATIE & AFFIRMATIE

Visualisatie is een techniek die vaak wordt gebruikt door professionele atleten en andere toppresteerders.  Het visualisatieproces activeert het onderbewustzijn door een succesvol resultaat te visualiseren voordat het daadwerkelijk plaatsvindt.

Dit is iets waar ik onlangs mee ben begonnen, omdat ik erover heb gelezen in zoveel boeken over zelfverbetering. Mensen hebben verschillende opvattingen over hoe ze het moeten doen, en ik weet zeker dat mijn aanpak zal evolueren naarmate ik meer oefen.

Normaal gesproken zou ik denken dat deze manier van denken een beetje te “ wauw” voor mij, maar er zijn onderzoeken die het voordeel van visualisatie aantonen. Als professionele atleten en rijke ondernemers zeggen dat het hen helpt, zie ik niet in waarom het mij niet kan helpen.

Bovendien is het leuk!

Als u zich nog nooit hebt voorgesteld dat uw dromen uw werkelijkheid zijn, kunt u uw visie beperken.  U kunt zich laten weerhouden door uw gebrek aan kennis of geloof om groots te dromen.

Doe dat niet.

Geef uzelf de vrijheid om zo ver te gaan als uw geest wil neem je mee, houd niets tegen.

Wanneer u zich voorstelt dat uw toekomstige doelen uw huidige realiteit zijn, traint u uw onderbewustzijn om deze “verzoeken” als waarheid.

En hoewel we allemaal weten dat alleen maar aan iets denken het niet tot stand brengt, zal je onderbewustzijn nu alert zijn op de kansen die je huidige realiteit zullen afstemmen met uw visie.

Iedereen kan de praktijk van visualisatie leren, maar er zijn enkele richtlijnen die u moet volgen als u wilt dat deze gewoonte van dagelijkse mentaliteit effectief is:

 • Je moet jezelf zo diep mogelijk onderdompelen in je visualisatie. Zoals je “ziet” terwijl u uw doel al heeft bereikt, identificeert u de bezienswaardigheden, geuren, smaken en geluiden om u heen.  Denk na over hoe je omgeving eruit ziet, wat je voelt, met wie je bent.  Bekijk het als een film in gedachten en roep er een diepe, emotionele band mee op.
 • Doe het dagelijks!  Beschouw uw visualisatiepraktijk als een training voor uw geest.  Zo nu en dan naar de mentale sportschool gaan, gaat geen verschil maken.  Als je je mentaliteit en overtuigingen wilt versterken, moet je ze elke dag oefenen.
 • Gebruik affirmatiester ondersteuning van uw visualisatie.  Affirmaties zijn zinnen die verwante mentale beelden oproepen die inspireren, stimuleren en motiveren.  Ze worden ook geprogrammeerd in het onderbewustzijn en beïnvloeden bijgevolg ons gedrag, onze gewoonten en acties.

Het beoefenen van visualisatie en het herhalen van affirmaties is een krachtige manier om beperkende overtuigingen te overwinnen en ga voorbij de mentale barrières die je van je doelen afhouden.

Dagelijkse mentaliteitsgewoonte #3:
UITGESTELDE BEVREDIGING

Uitgestelde bevrediging is de discipline van het weerstaan ​​van een huidige verleiding om een ​​groter toekomstig voordeel te ontvangen.

En hoe meer je deze discipline oefent, hoe gemakkelijker het voor je zal zijn om langs de donutbak, het schoenenpad, de Apple Store en de Toyota-dealer te lopen.

Als je gewend bent om toe te geven aan de impuls om iets te kopen op basis van hoe je je voelt, zul je in eerste instantie worden uitgedaagd.

Blijf jezelf er gewoon aan herinneren dat jij de baas bent over je gedachten, gevoelens en acties. Je hebt de kracht om weerstand te bieden aan wat je vandaag wilt, zodat je je doelen in de toekomst kunt bereiken.

Echter , je hoeft niet alleen te vertrouwen op wilskracht.

Hier zijn een paar dingen die je kunt doen om je te helpen de discipline van uitgestelde bevrediging te ontwikkelen:

 • Controleer uw doelen dagelijks.  Schrijf ze op op plaatsen waar je ze vaak ziet.  Bekijk ze wanneer u de aantrekkingskracht voelt om emotioneel uit te geven.
 • Volg een budget waarin elke cent wordt verantwoord.  Werk uw uitgaven elke dag bij, zodat u constant weet waar uw geld naartoe gaat.
 • Lees boeken over persoonlijke financiën die uw kennis van verstandig geldbeheer en beleggen verdiepen.   Houd rekening met de “opportuniteitskosten”, het voordeel dat u misloopt wanneer u het ene alternatief verkiest boven het andere.
 • Zorg voor een volgsysteem om consistent te blijven.  Gebruik een kalender of spreadsheet om je voortgang bij te houden en hang deze op je koelkast of badkamerspiegel zodat je hem up-to-date houdt en je voortgang kunt zien.

Het oefenen van de dagelijkse gewoonte van uitgestelde bevrediging zal sterker worden uw vermogen om geld te besparen en uw financiële doelen sneller te bereiken.

Gewoonte van dagelijkse mentaliteit #4:
SCHRIJF & LEES JE DOELEN

Er zijn veel voordelen aan het opschrijven van je doelen.

Alleen al het opschrijven van je doelen activeert een groter deel van je hersenen dan alleen maar eraan denken, en daardoor vergroot je je kansen om ze te bereiken.

Ik heb mijn doelen opgeschreven (hoewel ik moet toegeven dat ik terug moet gaan om ze specifieker te maken) en ik lees ze elke dag.

Maar ik las onlangs Girl, Stop Apologizing van Rachel Hollis, en leerde dat ze haar doelen eigenlijk *elke dag* opschrijft.  Dus ik heb een beetje gegraven.

Ik vind het meestal leuk om een ​​op onderzoek gebaseerde studie te vinden om iemands beweringen te staven.  Ik heb tal van studies gevonden over de voordelen van het gewoon opschrijven van je doelen, maar ik heb geen wetenschappelijke bevindingen gevonden over het elke dag opschrijven van doelen.

Toen ik echter artikelen las over *why * sommigen kiezen ervoor om deze oefening te doen, ik kan hun redenering achter deze dagelijkse mentaliteitsgewoonte begrijpen.

Sommige mensen schrijven hun doelen elke dag op, zodat ze:

 • een scherpere focus behouden op wat ze willen bereiken
 • de afstemming tussen hun gedrag en doelen versterken
 • een groter gevoel van verantwoordelijkheid voelen
 • meer ideeën genereren over hoe ze hun doelen kunnen bereiken
 • zich meer bewust worden van de aanpassingen die ze moeten maken.

Elk van deze redenen kan in mindere mate worden verholpen door ze slechts één keer op te schrijven en ze dagelijks te lezen.

Maar voor degenen die willen “superchargen” hun inspanningen, het zal helpen om ze dagelijks op te schrijven.

Zorg er wel voor dat u geen veredelde takenlijst maakt.  De doelen waarop u zich dagelijks moet concentreren, zijn uw belangrijkste langetermijndoelstellingen.

Gerelateerd bericht:  Een schriftelijk levensplan: 5 eenvoudige stappen ; 11 krachtige redenen waarom

Dagelijkse mentaliteitsgewoonte #5:
CREËER JE LEVEN VANUIT JE TOEKOMST

Ik hoorde deze zin voor het eerst van Brooke Castillo, maker van The Life Coach School.

Ze beweert dat het bereiken van je droomleven allemaal afhangt van de overtuiging dat je in jezelf hebben dat je kunt.  En niet alleen dat je *kunt*, maar dat het onvermijdelijk is.

Als u geen enkele twijfel heeft over uw toekomstige succes – wanneer je 100% gelooft dat je visie voor je leven uiteindelijk je realiteit zal zijn – dan scheid je je omstandigheden van het resultaat.

Met andere woorden, het maakt niet uit welke uitdagingen of mislukkingen je onderweg tegenkomt.  U weet zonder enige twijfel dat uw succes onvermijdelijk is als u niet opgeeft.

In overeenstemming met deze overtuiging zegt Castillo dat u “ creëer je leven vanuit je toekomst – niet je verleden”. 

Te veel mensen definiëren zichzelf op basis van wat ze al hebben gedaan, en dit weerhoudt hen ervan vooruit te komen.

Als je jezelf definieert op basis van je toekomstige, succesvolle zelf, dan ontwikkel je de mindset om de persoon te zijn die je *nu* moet zijn, om in de toekomst uit te groeien tot die persoon.

Als je eenmaal diep gelooft in je toekomstige succes, hoef je niet U hoeft zich geen zorgen te maken over hoe u het gaat doen. U zult niet verstrikt raken in het gevoel onbekwaam of onervaren te zijn of niet bekwaam genoeg of slim genoeg.

Het enige dat je ervan weerhoudt om daar te komen, is opgeven. Omdat opgeven betekent dat je het geloof bent kwijtgeraakt.

Geloof in je toekomstige succes zal de reden zijn dat je het blijft proberen na 99 mislukkingen.  Zolang je dat gelooft uw succes is onvermijdelijk, u zult blijven proberen, omdat u weet dat u uiteindelijk zult slagen.

Het verschil tussen degene die slaagt en degene die faalt komt neer op één ding:  degene die slaagde, gaf nooit op.

Ik moedig je aan om moed te putten uit de wetenschap dat je succes niet afhangt van wat je al hebt gedaan. Uw succes hangt af van de keuzes die u nu maakt en van het niet opgeven van uw toekomst.

Blijf vooruitgaan.  Geloof dat uw toekomstige succes vlak voor u ligt en op u wacht. Als je niet opgeeft, kom je er wel.

Het is onvermijdelijk.

Video:  Realiseer uw gelddromen

Wees opzettelijk met dagelijkse denkgewoonten & praktijken

De meeste mensen realiseren zich niet hoeveel macht ze hebben over hun eigen geest.  Ze geloven dat hun gedachten en acties onderhevig zijn aan gevoelens en omstandigheden.

Dit is niet minder waar!

Je kunt je mindset verbeteren met consistente, gezonde mindset-gewoonten . Door dankbaarheid te oefenen, visualisaties te gebruiken, bevrediging uit te stellen, uw langetermijndoelen te herzien en u te concentreren op uw toekomst, kunt u een sterke, gezonde mentaliteit ontwikkelen die zelfs uw grootste doelen in het leven ondersteunt.

Dus, ik moedig je aan om bewust bezig te zijn met het implementeren van dagelijkse denkgewoonten in je routine.  Maak tijd en ruimte vrij om voor je geestelijke gezondheid te zorgen en wijd je aan dat innerlijke werk dat zo cruciaal is om het leven te hebben dat je echt wilt.

Plaats een reactie