5 krachtige principes om uw leven na 50 te veranderen

In het boek Beste Zelf :  Be You, Only Better, levenscoach Mike Bayer praat over 5 fundamentele waarheden die nuttige hulpmiddelen zijn om levensverandering te creëren en te ervaren.

Deze principes richten zich op en dagen je mindset uit, die is waar verandering begint.

Bayer vertelt zijn lezers dat ze zich moeten inzetten om verandering te benaderen met deze 5 principes:

  • Nieuwsgierigheid
  • Eerlijkheid
  • Openheid
  • Bereidheid
  • Focus

Als je op een plek komt waar je anticipeert of bent klaar om een ​​levensverandering aan te brengen, je moet eerst naar binnen kijken. Je transformatie begint aan de binnenkant, want als je mindset de acties die je wilt ondernemen niet ondersteunt, kom je niet ver. Je gedachten en overtuigingen over jezelf kunnen je er uiteindelijk van weerhouden de doelen te bereiken die je wilt bereiken hebben ingesteld.

In dit bericht vat ik de uitleg van de auteur samen over hoe deze principes je kunnen helpen je leven na je 50e te veranderen en je grootste doelen te bereiken.

Heb je wat ondersteuning nodig bij het creëren van echte verandering in je leven? Download dit GRATIS Change Your Life-werkboek van 6 pagina's voor praktische actie!

PRINCIPLE #1:
Nieuwsgierigheid naar jezelf

Nieuwsgierigheid is de sterk verlangen om iets te weten of te leren.  Hier begint echt leren.

Wanneer we nieuwsgierig worden naar onszelf, worden we geïnspireerd om een ​​dieper begrip te krijgen van onze gedachten, gevoelens, overtuigingen, acties, beslissingen, dromen, passies, enz.  We worden een leerling van onszelf.

In het internettijdperk zijn we eraan gewend geraakt dat Google onze nieuwsgierigheid bevredigt met snelle feiten en directe informatie.  Met een paar toetsaanslagen hebben we een antwoord op onze vraag.

Dit helpt echter niet veel om meer over jezelf te weten te komen. Google heeft die antwoorden niet, en het zoeken naar persoonlijke, interne verlichting via een zoekmachine zal je alleen maar gefrustreerd maken.

Als je je innerlijke wezen doorzoekt en in jezelf naar antwoorden zoekt, #8217;ben niet alleen op zoek naar triviale informatie. Je verkent die gebieden in je geest en hart die je kunnen helpen begrijpen wie je werkelijk bent.

Dit kan voor de meesten een beetje eng zijn. Zoveel mensen graven niet te diep, omdat …  nou … onwetendheid is gelukzaligheid, toch?  Hoe meer we ons bewust zijn, hoe gecompliceerder de dingen kunnen worden.

Het is genoeg om te maken te hebben met de externe problemen in je leven – waarom zou je gaan zoeken naar rotzooi waar je 24/7 mee rondloopt? Alleen al het idee om de modder op te roeren kan emotioneel uitputtend zijn.

Maar ik ben ervan overtuigd dat er geen ontkomen aan is.  Je moet je demonen rechtstreeks onder ogen zien, anders hebben ze altijd enige controle over je leven. De beste manier om angst te overwinnen, is door het frontaal onder ogen te zien.

Iemand zei eens dat moed gelijk staat aan bang zijn, maar het toch doen.  Wanneer je die donkere plekken in je hart en geest confronteert – als je ze roept en met ze worstelt – je vergroot alleen maar je innerlijke kracht en moed.  Je realiseert je ook dat je veel sterker bent dan je jezelf toekent.

Een geweldige manier om meer over jezelf te leren, is door je bezig te houden met ervaringsleren.Dit betekent dat je al je zintuigen gebruikt om je denkpatronen, je acties en hoe je omgaat met de wereld om je heen te verkennen. U wilt een scherp besef ontwikkelen van hoe uw gedachten tot uw gedrag leiden, en hoe ze de manier beïnvloeden waarop u in relaties omgaat.

Zoveel mogelijk word een objectieve waarnemer van de persoon jij bent.  Bekijk jezelf als iemand die je studeert, zodat je kunt begrijpen wat je echt drijft. Maak aantekeningen, houd een logboek bij, houd een dagboek bij over uw bevindingen.

Uw doel is om die gebieden te vinden die verbetering behoeven, zodat u de best mogelijke versie van uzelf kunt zijn.

Deze nieuwsgierigheid naar jezelf zal je leiden op paden die je nog nooit eerder hebt verkend. U zult op nieuwe manieren verlicht worden en uw geest zal zich beginnen open te stellen voor nieuwe ideeën en perspectieven.

Eén waarschuwing:  Blijf niet hangen in al uw fouten en tekortkomingen.

Nieuwsgierig zijn gaat niet over zoeken naar alles wat er mis met je is en op jezelf neerkomen.  Onthoud dat je verandering wilt aangaan omdat je geeft om de persoon die je wilt worden.

Dus wees eerlijk, maar gun jezelf gratie.  Laat je inzichten je leiden naar een begrip van je hele zelf, zodat je weet welke richting je op moet.

PRINCIPE #2:
Eerlijk zijn tegenover jezelf

Ontkenning kan een comfortabele plek zijn om te blijven. Daarom zitten zoveel mensen vast in dezelfde disfunctionele en ongezonde patronen.

Tenzij je eerlijk bent tegen jezelf over wat er moet veranderen, kom je voortdurend op wegversperringen tegen die je ervan weerhouden vooruitgang te boeken.

Volgens Bayer begint wijsheid met eerlijkheid.  Om betere keuzes in je leven te maken, moet je altijd op zoek zijn naar wijsheid.

Natuurlijk kun je eerlijk zijn zonder integriteit.  Het is dus belangrijk dat uw waarheid in overeenstemming is met uw morele normen.

Uw eerlijkheid moet voortkomen uit een verlangen om het juiste te doen, zodat u kunt doen helemaal zelf door het proces.

Je hebt totale eerlijkheid nodig om echt de persoon te ontdekken die je wilt worden.

Neem dus even de tijd om na te denken over de problemen in je leven die je hebt vermeden.

Waarover ontken je?
Welke geheimen moeten naar buiten worden gesleept en aangepakt?
Schaam je je ergens voor?

Bemoei je met het proces van verandering vanuit een plaats van waarheid.  Respecteer jezelf door eerlijk te zijn op elk gebied van je leven.

PRINCIPE #3:
Openheid om te leren

Ik heb eerder geschreven over beperkende overtuigingen en hoe schadelijk ze kunnen zijn.

Als je dat niet doet& #8217;Ik weet niet wat een beperkende overtuiging is, het is in wezen een overtuiging die als waarheid wordt aanvaard die "beperkt" het volledige potentieel van een persoon. Deze misleidende gedachten overtuigen de gelovige dat er een plafond is aan wat mogelijk is in hun leven.

Het lastige aan geloofsplafonds is dat ze heel overtuigend kunnen zijn.  Als je jezelf eenmaal hebt overtuigd van een bepaalde overtuiging, is het moeilijk open te staan ​​voor de mogelijkheid dat je het bij het verkeerde eind hebt.

Echter, tenzij je overtuiging gebaseerd is op feiten, dan is er altijd de mogelijkheid dat een deel van uw geloofssysteem defect is.

Vaak kiezen we ervoor om niet te veranderen omdat we denken dat onze inspanningen ons niet de gewenste resultaten zullen opleveren. We zijn te gehecht aan de valse overtuiging dat ons inkomen beperkt is, of dat succes afhangt van talent dat we niet hebben, of dat we te oud zijn om iets nieuws te proberen.

Alleen wanneer je jezelf openstelt voor het idee dat *misschien* je beperkte manier van denken je tegenhoudt van wat je echt uit het leven wilt halen, geef je jezelf de kans om de ware antwoorden te zien.  Antwoorden die er altijd waren – je was gewoon voor hen afgesloten.

Het is nuttig om te begrijpen dat dit gewoon menselijk zijn is. Je brein wil je van nature beschermen, dus verzet het zich tegen alle ideeën die de status-quo zouden kunnen verstoren. Als de dingen goed werken zoals ze zijn, beschouwen je hersenen dat als “veilig”.

Maar je brein kent het verschil niet tussen ontsnappen aan een reëel gevaar of proberen betere gewoonten te ontwikkelen.  Het is allemaal een bedreiging voor de hersenen, en daarom verzetten de meeste mensen zich tegen verandering in hun leven.

Daarom is het belangrijk om opzettelijk te zijn met je gedachten.  Laat het niet aan je gevoel over.  Neem de controle over uw manier van denken en *vertel* uw hersenen wat ze moeten denken.

Hier is het belangrijk om open te staan ​​voor het leren en accepteren van nieuwe ideeën, overtuigingen, strategieën, concepten, enz.

Stel je open voor nieuwe dingen en accepteer het feit dat je niet alle antwoorden hebt.  (Als je dat deed, zou je waarschijnlijk niet zijn waar je nu bent.)

Terwijl je leest en luistert en leert en groeit, blijf leerbaar – altijd ondergedompeld in nieuwe ideeën en standpunten.  Ik zeg niet dat ik alles moet accepteren – zorg ervoor dat u nieuwe kennis in overeenstemming brengt met uw levenswaarden en principes.

Als je aan de reis begint om te ontdekken wie je nu bent en wie je wilt zijn, vergeet dan niet open te staan ​​om te doen wat nodig is om daar te komen.

PRINCIP #4:
Focus op je doelen

Ik neem veel verschillende inhoud in me op – van blogs tot boeken tot podcasts tot YouTube-video's.  Ik probeer mijn geest altijd te vullen met positieve bekrachtiging en nieuwe kennis, omdat ik weet hoe gemakkelijk ik van het goede spoor kan raken.

Hoe meer ik tot me neem, hoe meer ik besef dat persoonlijke ontwikkeling niet ;t ingewikkeld.  In feite zeggen degenen die leren hoe je jezelf kunt verbeteren allemaal hetzelfde, alleen met een andere wending.

Een van die ideeën is hoe focus het verschil maakt tussen succes en opgeven.&nbsp ; Het enige verschil tussen iemand die zijn doelen heeft bereikt en iemand die dat niet heeft gedaan, is dat degene die succesvol was niet opgaf.

Met andere woorden, de succesvolle persoon hielden hun focus op het doel.  Ze bleven vooruit gaan en lieten zich niet afschrikken door mislukkingen.

Als het op de dagelijkse praktijk aankomt, zal gefocust blijven op je doel er voor jou anders uitzien dan voor mij. Ik blijf gefocust door in een rustige ruimte te werken, alleen.  Ik hou van een brandend kaarsje en rustige, instrumentale muziek op de achtergrond.  Misschien kun je je beter concentreren als je in een drukke coffeeshop bent en naar luide muziek uit de jaren 80 luistert in je oordopjes.

Zoek wat voor jou werkt.  Als je weet welk type omgeving je helpt om volledig aanwezig en gefocust te zijn, boek je sneller vooruitgang en blijf je vooruitgaan in de richting van echte verandering.

PRINCIP #5:
Bereidheid om actie te ondernemen

Dit is waar het rubber de weg raakt.

Je moet bereid zijn te doen wat nodig is om je leven en jezelf te verbeteren.

/p>

Je moet openstaan ​​om buiten je comfortzone te treden, moeilijke dingen te proberen, veel te falen en nooit op te geven.

Hier lopen de meeste mensen vast, omdat bereid zijn betekent actie ondernemen.  Je kunt niet stoppen met dromen of plannen of praten of schrijven of denken of lezen.

Je moet bereid zijn om actie te ondernemen – massale actie.

Als je merkt dat je niet de gewenste vooruitgang in je leven hebt geboekt, komt dat waarschijnlijk door een gebrek aan bereidheid.

blockquote>

Uw bereidheid kan worden versterkt door een duidelijke visie en een overtuigend “waarom”. Verbind uw visie met een reden waar u een sterk gevoel voor heeft, zodat u niet snel opgeeft als u zich ontmoedigd voelt.

Soms zijn we niet bereid omdat we denken dat iets wordt te moeilijk.  Maar als je je verzet tegen verandering omdat je bang bent om te falen, zit je altijd vast. Trouwens, de realiteit is dat die *moeilijke* dingen meestal niet zo moeilijk zijn als we denken!

Dus wees bereid om ja te zeggen en actie te ondernemen. Om nieuwe dingen te proberen en te doen wat nodig is.

Daar begint echte verandering.

Video: Levenscoach Mike Bayer legt de 5 stappen om je leven te veranderen

Je kunt je leven veranderen na 50

Weet je nog toen je in de twintig was en je ouders zo oud leken?  Ze waren waarschijnlijk in de vijftig!

Nu, hier ben je. Je ziet het pensioen aan de horizon en de jeugd in je achteruitkijkspiegel.

Ja, je hebt veel geschiedenis achter de rug.  Maar je hebt nog veel toekomst voor de boeg.  Wat ga je ermee doen?

Als je het gevoel hebt vast te zitten en je hebt vastgehouden aan de beperkende overtuiging dat je je leven na je 50ste niet kunt veranderen, dan ben ik hier om u te vertellen dat het mogelijk is.

Het is nooit te laat om betere keuzes te maken, gezondere gewoonten te creëren, meer relaties op te bouwen of nieuwe vaardigheden te leren.

Je hebt alles wat je nodig hebt om van je laatste helft van je leven je beste helft te maken.

Je *kunt* je leven veranderen na je 50ste.  Je moet gewoon bereid, opzettelijk en toegewijd zijn.

Niemand zegt dat het gemakkelijk zal zijn.  Maar het is het zeker waard.

Vergeet niet het GRATIS 6 pagina's tellende Change Your Life-werkboek mee te nemen om te beginnen creëer de gewenste verandering!

Plaats een reactie