5 stappen om elke dag succesvol te zijn

Als je een grote droom voor je leven hebt, kan het lijken zoals zoveel meer dan je ooit zou kunnen bereiken. Je zou het gevoel kunnen hebben dat het ronduit belachelijk is om te denken dat je in staat bent om een ​​gekke visie om te zetten in realiteit.

Maar als je je grote doelen opdeelt in kleine doelen, en dan die kleine doelen in nog kleinere doelen, je begint het licht te zien.  Elke grote droom is slechts een reeks kleine stappen, allemaal in dezelfde richting.  Je kunt kleine stapjes aan.

De ene voet voor de andere zetten en niet opgeven is tenslotte de sleutel tot succes.

Kleine stappen en volharding.  Dat klinkt nu niet zo moeilijk, toch?

Behalve … wanneer het is.  Wanneer u uitdagingen en barrières tegenkomt die u ervan weerhouden vooruit te komen.  Als je het gevoel hebt dat je wielen ronddraaien, hoeveel moeite je er ook in steekt.  Wanneer elke stap vooruit wordt gevolgd door twee stappen achteruit.

Een droom volgen is niet voor bangeriken.  Daarom is het belangrijk om te beseffen dat jezelf voorbereiden op succes niet alleen gaat om het volgen van enkele stappen. Dat is het makkelijke gedeelte.  Het moeilijkste is wanneer je zin hebt om op te geven.

Dus, hoe overwin je die momenten van ontmoediging?  Door structuur en routine in je leven te creëren die je ondersteunt wanneer je de handdoek in de ring wilt gooien.

In plaats van moeilijkheden alle hoop uit je hart te laten zuigen, kun je nu beginnen met het aanleren van gewoonten waardoor je gemakkelijker obstakels kunt overwinnen en sneller vooruitgang kunt boeken.

Hier zijn er 5 tactieken die u laten zien hoe u elke dag succesvol kunt zijn.

En nee, ik bedoel niet koffie zetten voor de hubster en schoollunches voor de kinderen.

Wat ik bedoel is, heb elke ochtend een routine waarin uw prioriteiten op de eerste plaats komen.  Doe eerst wat belangrijk voor je is.

Dat kan zijn: yoga doen, of je roman schrijven, of je bijbel bestuderen, of Frans leren, of een dagboek bijhouden, of je snapt het wel.

Vraag jezelf af: wat moet ik doen om vandaag succesvol te zijn?  Bedenk acties die u kunt ondernemen om dichter bij het leven te komen dat u wilt en de persoon die u wilt worden.

Je hebt stille, ononderbroken tijd nodig om je te concentreren op je prioriteiten. Dit betekent dat je waarschijnlijk eerder moet opstaan ​​dan wie dan ook, een lege kamer met een deur moet zoeken en deze op slot moet doen.

Als alle anderen slapen, werk je aan je doelen en groei je uit tot de persoon waarvan je weet dat je bedoeld bent te zijn. Je krijgt de kans om de dingen te bereiken die belangrijk voor je zijn.

En als je jezelf op de eerste plaats zet in je dag, dan heb je gedurende de dag meer te geven aan anderen.

Als je een ochtendroutine hebt, alleen voor je eigen persoonlijke ontwikkeling, ben je klaar voor een rijker, meer vervullend leven.  Begin vroeg wakker te worden en bereid je elke ochtend voor op succes.

#2  Oefen zelfzorg

Je ochtendroutine is een onderdeel van zelfzorg, maar als je jezelf wilt voorbereiden op succes, moet je van zelfzorg een levensstijl maken.

Dit betekent sporten, gezond eten, groeien in kennis, voldoende slapen, een overvloedige mindset koesteren, tijd doorbrengen in gebed of meditatie, en al het andere dat je geest, ziel en lichaam voedt.

Voor jezelf zorgen is het belangrijkste onderdeel van het bouwen aan een succesvolle toekomst.

Met een grondig plan kom je alleen zo ver als je niet gezond genoeg bent om het tot het einde toe uit te voeren. Je fysieke, mentale, emotionele en spirituele zelf moeten allemaal gezond zijn en in staat om je door de moeilijke tijden heen te dragen, zodat je nog sterker aan de andere kant komt dan voorheen.

Zorg voor jezelf zorg een deel van je dagelijkse leven, zodat je jezelf voorbereidt om te slagen, zelfs door de moeilijkste uitdagingen.

#3 Weet dat je het volgende bent

Dit komt allemaal neer op planning.  Je moet een plan hebben dat je leidt van waar je nu bent naar waar je in de toekomst wilt zijn.

Het probleem is dat als je naar alle stukken die in je plan passen, kunnen je een beetje overweldigd laten voelen – tot het punt waarop je *analyse verlamming* hebt. U besteedt misschien veel te veel tijd aan het nadenken over waar u moet beginnen of op welke stap u zich moet concentreren. Zoveel tijd dat je eigenlijk nooit verder komt.

In het boek, The One Thing, geven de auteurs Gary Keller en Jay Papasan ons een vraag die we onszelf elke keer moeten stellen als we op een kruispunt staan. Die vraag is:  wat is het ENIGE dat je kunt doen, zodat door het te doen al het andere gemakkelijker of onnodig wordt?

Met andere woorden, wat is het ENIGE dat je vervolgens kunt doen dat de grootste impact zal hebben op uw uiteindelijke doel?

Door slechts één ding te kiezen, dwing je jezelf om je te concentreren op wat op dit moment het belangrijkste is, maar je moet ook je focus verkleinen om te bepalen wat dat ene ding is.

De auteurs vertellen ons dat succes wordt sequentieel opgebouwd, niet gelijktijdig.  Dus verdeel je grote visie in kleinere en kleinere stukjes totdat je bij dat ENE ding komt dat op dit moment de meeste impact zal hebben. (Lees mijn recensie over The One Thing als je meer wilt weten over dit geweldige boek!)

#4  Vind je stam

De persoonlijke ontwikkelingsgoeroe Jim Rohn beweerde ooit dat we allemaal het gemiddelde zijn van de vijf mensen die we het meeste uitgeven tijd mee.

Toen ik dit las, dacht ik dat ik in de problemen zat. Ik breng tenslotte het grootste deel van mijn tijd door met tieners en een man die graag bier drinkt.

Natuurlijk, ik maak een *grapje*.  Ik hou van mijn kinderen en mijn man tot de maan en terug en ik breng liever tijd met hen door dan met wie dan ook in de wereld.

Maar ik begrijp zeker wat hij bedoelt.  Als introverte huismus dwing ik mezelf niet om contacten te leggen met mensen die extravert en succesvol zijn.  Dus als ik op zoek ben naar motivatie of inspiratie of aanmoediging of instructie, wend ik me meestal tot boeken, podcasts en blogs.

Dat is allemaal goed en wel, maar ik heb niemand die me uitdaagt of verantwoordelijk houdt. En dit, weet ik, maakt mijn reis naar succes alleen maar langzamer en moeilijker.

Een van mijn doelen voor 2020 is om contact te maken met anderen die mij kunnen beïnvloeden door middel van persoonlijke relaties.  Mensen die verder op het pad zijn dan ik, die lessen hebben geleerd die ik nog moet tegenkomen.

Als je mensen in je leven hebt die meer succes hebben geboekt, grotere uitdagingen hebben overwonnen en meer kennis hebben opgedaan, je bereidt jezelf voor om veel sneller succes te behalen.

En als je je eigen uitdagingen doormaakt, heb je de steun van anderen die het al hebben meegemaakt en die je kunnen aanmoedigen om vooruit te blijven gaan.

#5  Houd een nachtelijk ritueel

Als je eenmaal je dag bent begonnen met een ochtendroutine, voor je lichaam hebt gezorgd, je hebt gefocust op de volgende stap in je plan en hebt rondgehangen met anderen die je inspireren, is het belangrijk om je bewust te zijn van hoe alles deze geweldige gewoonten hebben invloed op je vooruitgang.

Daarom is een nachtelijk ritueel belangrijk.

Neem voordat je gaat slapen een paar minuten de tijd om na te denken over je dag.&nbsp ; Was je productief?  Heb je goed tijdmanagement gehad?  Wat maakte je dag geweldig en wat kun je morgen verbeteren?

En misschien wel het belangrijkste is jezelf af te vragen, waar ben ik dankbaar voor vandaag?

Ontwikkel het zelfbewustzijn in uw leven om te herkennen welke acties u onderneemt die u de beste resultaten opleveren.

Houd een dagboek bij of schrijf uw gedachten op in uw dagelijkse planner.  Als je elke dag een schriftelijke vastlegging hebt van de reflecties, zul je patronen ontdekken die moeten worden bewaard of veranderd.

Maar stop niet daar. Denk aan morgen.  Wat wil je bereiken?  Wat is het volgende waar je je op moet concentreren?  Schrijf je plan op zodat je een richting en een doel voor je dag hebt.

Stuur vervolgens enkele verzoeken naar uw onderbewustzijn.  Misschien heb je een idee nodig voor je volgende project, of misschien ben je nog steeds op zoek naar een oplossing voor een lopend probleem. Stel jezelf deze vragen waarop je de antwoorden wilt hebben, en laat je onderbewustzijn daar aan werken terwijl je slaapt.  Misschien word je wakker met wat nieuwe inspiratie, of zie je een kans met een nieuwe visie.

Een succesvolle dag omvat de tijd nemen om na te denken en te identificeren welke stappen je hebt gezet die je dichter bij je doelen hebben gebracht.  Plan de volgende dag, zodat u een duidelijke richting heeft voor uw tijd en inspanningen.  En stel vragen waarop je antwoord wilt.

Dit nachtelijke ritueel helpt je gefocust te blijven op wat belangrijk is, zodat je niet van het goede spoor raakt of ontmoedigd raakt als er zich uitdagingen voordoen.

Maak je klaar voor succes door in jezelf te geloven

Een van de dagelijkse affirmaties die ik mezelf voorlees luidt ongeveer als volgt:

Ik ben net zo waardig en in staat om succes te behalen in mijn leven zoals ieder ander.

Ik zeg dit tegen mezelf omdat ik moeite heb om het te geloven.  Ik ben geneigd een pessimist en een piekeraar te zijn.  Mijn gedachten gaan vaak naar de slechtst mogelijke uitkomst.  Dus moet ik mijn hersenen opnieuw trainen om een ​​gezondere, meer overvloedige mindset aan te nemen.

Natuurlijk is dit niet alles.  Ik moet ook actie ondernemen.  Ik moet in geloof naar buiten treden, zelfs als ik niet echt in mezelf geloof.

En hetzelfde geldt voor jou.  U bent net zo waardig en in staat tot succes in uw leven als ieder ander.  Maar het kan zijn dat u zich moet gedragen zoals u het gelooft voordat u het volledig doet.

Wees dus goed voor u.  Moedig jezelf aan.  Zorg goed voor je fysieke, mentale, emotionele en spirituele zelf, want ze vormen allemaal de unieke en speciale persoon die je bent. Droom groots en creëer een visie voor je leven die verder gaat dan je comfortzone.

Stel jezelf vervolgens voor op succes door kracht op te bouwen om obstakels te overwinnen en door te gaan met het nastreven van wat je echt wilt in je eigen leven.   Omdat succes aan jou is.

Plaats een reactie