5 vragen over zelfontwikkeling die uw persoonlijke groei een boost zullen geven

Als u een web zoek naar “How to change my life for the better”, zal Google bijna 14 miljard resultaten opleveren. Ja, ik zei miljard.

Er is geen antwoord, maar het is duidelijk dat er velen zijn die niet tevreden zijn met de huidige toestand van hun leven.

En jij? Kijk je om je heen en denk je dat mijn leven precies is zoals ik het me had voorgesteld en dat ik er niets aan zou veranderen!

De kans is groot dat je je eigen portie teleurstelling, ontevredenheid of onvervuldheid voelt. De reden waarom we onder de indruk zijn van zeer succesvolle mensen, is omdat dat soort prestaties zo zeldzaam lijken.

De meeste mensen bereiken gewoon nooit hun persoonlijke groeipotentieel en wensen uiteindelijk dat ze andere keuzes gemaakt.

Het goede nieuws is dat zolang je ademt, je nog steeds de kans hebt om je leven te veranderen. En ervoor kiezen om van richting te veranderen, begint met gewoon je gedachten te veranderen.

Gebruik de 5 zelfontwikkelingsvragen hieronder om te beginnen met het uitdagen van je gedachten en het veranderen van je leven ten goede. U kunt ze opnemen in uw manier van denken als een dagelijks activiteitenproces om verstandige beslissingen te nemen en goede dagelijkse gewoonten te creëren.

Klinkt simpel? Het is! Maar het is niet *gemakkelijk*. Vooral als je al 3 of 4 decennia van beperkende overtuigingen, negatieve houdingen en slechte gewoonten hebt geklokt.

Het kost wat moeite en vastberadenheid om de defecte bedrading in je hersenen te ontwarren, maar je kunt beginnen met vragen jezelf de juiste vragen.

Grijp dit GRATIS 12 pagina's tellende How To Create Better Results-werkboek en begin de resultaten te krijgen die u in uw leven wilt!

 

5 ​​vragen over zelfontwikkeling om je te helpen je doelen te bereiken

Ben je een doelensteller die niet de vooruitgang ervaart die je wenst? Als dat het geval is, is het misschien tijd om op een dieper niveau na te denken met enkele vragen over zelfreflectie die nuttige antwoorden kunnen geven.

Deze diepe vragen die u uzelf moet stellen, kunnen krachtige hulpmiddelen zijn om u te helpen bij het bepalen van corrigerende maatregelen. actie, zodat u betere resultaten kunt behalen.

1. Krijg ik de resultaten die ik wil in mijn huidige leven?

Dit zou gemakkelijk te beantwoorden moeten zijn. Kijk maar eens rond.

Ben je blij met wat je ziet?

Hier zijn een paar vragen die je jezelf zou kunnen stellen:

 • Heb ik een sterke band met mijn partner en kinderen?
 • Ben ik gezond en fit?
 • Ben ik tevreden met mijn professionele vaardigheden en carrièregroei?
 • Heb ik financiële vrijheid bereikt?
 • Ben ik enthousiast over mijn carrièrerichting en toekomst?
 • Heb ik ondersteunende en bemoedigende vrienden?
 • Voel ik me op mijn gemak met wie ik ben?

Besteed wat tijd aan het nadenken over elk aspect van je leven terwijl je deze eerste vraag beantwoordt.

Als er iets is waar je niet blij mee bent, bedenk dan hoe je het zou veranderen.

Laten we naar de tweede persoonlijke ontwikkelingsvraag gaan …

2. Waar heb ik controle over?

Je hebt zoveel meer controle over je leven dan je misschien beseft, en zoveel minder over alles en iedereen dan je waarschijnlijk zou willen.

Het belangrijkste is om het verschil te kennen.

Als je eenmaal begrijpt – en accepteert – dat de enige aspecten van het leven die je echt kunt beheersen, je eigen gedachten, gevoelens en acties zijn, dan kun je je gaan concentreren op wat er echt toe doet.

Al het andere heeft u niet in de hand, dus stop met het verspillen van kostbare tijd en hersenenergie door dingen te forceren om op uw manier te gaan. Het zal nooit werken.

Dus: andere mensen, externe omstandigheden, feiten van het leven en de natuur – al deze dingen zijn neutraal.

Ze hebben geen controle over jou en jij hebt geen controle over hen. Ze hebben zeker invloed op je leven, maar het is aan jou hoe je erop reageert.

En – bonustip – je verleden is ook neutraal.  Denk er eens over na. Je kunt er niets aan veranderen, dus laat het los.

U bent alleen verantwoordelijk voor u – en u bent *volledig* verantwoordelijk voor u.

Dit zou zowel een opluchting als een openbaring moeten zijn.

3. Welke actie leidt tot mijn resultaten?

Oké, dus nu weet je dat omstandigheden geen invloed hebben op je acties, gevoelens, of gedachten. Wat uiteindelijk betekent dat elke ontevreden situatie waarin je je bevindt, het resultaat is van je eigen beslissingen.

Toch? Ja!

Bedenk dus welk gedrag je kiest dat resulteert in een minder gunstig resultaat.

Nu, houd er rekening mee dat dit zowel actie als inactiviteit omvat.

Als uw tanden bijvoorbeeld aan het rotten zijn, komt dat waarschijnlijk doordat u niet de actie onderneemt om uw tanden te poetsen. Deze passiviteit laat je achter met een ongezonde mondhygiëne en een lelijke glimlach. Een zeer ongunstige uitkomst.

Aan de andere kant, als je 50 kilo te zwaar bent, eet je waarschijnlijk te veel. Deze actie creëert dus het resultaat dat je zwaarder bent dan je prettig vindt. Maar als u ook niet traint, draagt ​​deze passiviteit ook bij aan het resultaat.

Hoe dan ook…

Uw gedrag leidt tot de ongewenste resultaten die u ervaren.

Zoek uit wat die acties zijn en ga dan verder met persoonlijke ontwikkelingsvraag #4.

4. Wat voel ik voordat ik deze actie onderneem?

Oké, dus hier wordt het een beetje diep.

Bij elke actie (of nalaten) die u onderneemt, is er een bijbehorend gevoel dat die actie (of nalaten) drijft.

Als u bijvoorbeeld besluiten om de sportschool over te slaan (niets doen), kan zijn omdat u zich moe of apathisch of lui of hopeloos voelt.

Het is niet omdat je denkt dat je eten op tafel moet hebben voordat het te laat wordt. In plaats daarvan is het hoe je je voelt om het avondeten op tafel te krijgen voordat het te laat wordt. Dus misschien ga je niet naar de sportschool omdat je je overweldigd of gehaast voelt.

Wat als je actie te veel uitgeeft bij Target? Vraag jezelf af welk gevoel je ertoe aanzet om dit te doen. Jouw gevoel is *niet* Ik heb het gevoel dat ik een nieuwe spijkerbroek nodig heb (haha). Maar het kan zijn dat je je verveelt, of eenzaam, of leeg, of opgewonden, etc.

Het is belangrijk om de gevoelens achter het gedrag te identificeren, vooral als het een resultaat oplevert dat u niet wilt.

Neem de tijd om echt na te denken over wat u voelt wanneer u een actie onderneemt die niet goed van pas.

Ga dan verder met vraag #5 over persoonlijke ontwikkeling.

5. Welke gedachte stuurt mijn gevoel?

Je gedachten zijn waar het allemaal begint.

Ze roepen bepaalde emoties op, die vervolgens leiden tot bepaald gedrag, wat uiteindelijk bepaalde resultaten oplevert.

Dit is geweldig nieuws, want je hebt controle over je gedachten! (Herinner je nummer 2?)

Het belangrijkste is nu om precies te begrijpen wat een gedachte is en wat het niet is.

Als je buiten je lichaam zou kunnen stappen en zou kunnen kijken bij de gedachten in je geest zou je ze zien als slechts zinnen. We praten allemaal tegen onszelf, toch?

We praten tegen onszelf door middel van gedachten, dit zijn zinnen in onze geest.

U kunt echter een gedachte onderscheiden van een omstandigheid.

Een “gedachte” in deze context is een zin in uw geest die geen feit is. U kunt altijd het verschil zien , omdat een gedachte een bepaalde omstandigheid heeft toegevoegd.

Dus je zou bijvoorbeeld je vriendin kunnen zien en denken dat ze rode schoenen aan heeft. Dat zou een feit zijn.

Of je zou in plaats daarvan kunnen denken dat ze lelijke rode schoenen aan heeft. Dit is eigenlijk een gedachte, want het is jouw *mening*. Zelfs als 1000 andere mensen het erover eens waren dat de schoenen van je vriend lelijk waren, zou je het nooit als een feit kunnen bewijzen.

Het verschil tussen de twee zinnen is dat de ene zin neutraal is en de andere een mening. >

Niemand kan het feit betwisten dat je vriend rode schoenen aan heeft, maar haar schoenen zijn pas lelijk als je denkt dat ze lelijk zijn. Je zou net zo goed kunnen denken dat ze mooi zijn.

Wat als je denkt dat ik vreselijk ben met geld. Dit is geen feit of omstandigheid en het is niet neutraal. Het is een gedachte die je in je geest hebt gecreëerd; het is jouw mening.

Het is van cruciaal belang dat je de specifieke gedachte identificeert die tot een ongewenst resultaat leidt.

Onthoud: jij hebt controle over je gedachten. Dus als je een ander resultaat wilt, kun je de keuze maken om je gedachten te veranderen.

Als gedachten worden overtuigingen

Wanneer deze lus van gedachten naar emoties naar acties naar resultaten op herhaling wordt gezet, ontwikkelt het zich uiteindelijk tot een overtuiging. Je hebt jezelf zo vaak hetzelfde verteld dat je geest het als waar begint te accepteren en je accepteert het als een overtuiging.

Als de overtuiging negatieve resultaten in je leven, is het waarschijnlijk een beperkende overtuiging.

Als de overtuiging positieve resultaten in je leven creëert, zou je het een versterkende overtuiging kunnen noemen.

Je overtuigingen vormen de basis voor de verwachtingen die je hebt in het leven. Het zijn krachtige raamwerken die je dromen en doelen ondersteunen of saboteren.

Dus of je nu gelooft dat je het kunt of denkt dat je het niet kunt, je hebt gelijk.

Het is duidelijk dat je versterkende overtuigingen in je leven wilt ontwikkelen en alle beperkende overtuigingen wilt elimineren.

Maar nogmaals, het begint allemaal met je gedachten. Verander je gedachten en je verandert je overtuigingen.

Hoe je antwoorden je leven in de loop van de tijd kunnen veranderen

De meeste mensen denken niet na over wat ze denken over. Ze zijn niet opzettelijk bezig met het controleren van hun gedachten en *kiezen* wat ze willen denken.

Daarom is het gemakkelijk om in de val te lopen door te geloven dat je geen controle hebt over je gevoelens.

Zoals denken dat het de schuld van iemand anders is dat je boos werd en die harde woorden uitsprak. Of het is je werk waardoor je je gestrest en niet gewaardeerd voelt.

Niemand en niets kan je iets laten voelen. Het is de gedachte die je kiest die de emoties creëert die je voelt.

Als je eenmaal accepteert dat je volledige controle hebt over je gedachten, gevoelens en acties, realiseer je je dat je uiteindelijk de resultaten creëert die je hebt in je leven.

Dus om andere resultaten te krijgen, moet je productievere gedachten gaan denken.

Hier is een oefening van De Life Coach School kun je doen om een ​​gedachte te kiezen die tot een positiever resultaat kan leiden:

1. Noteer elke stap op een stuk papier.

2. Schrijf een resultaat op dat je momenteel ervaart en dat je zou willen veranderen. Wees zo specifiek mogelijk, dus schrijf *niet* “Mijn leven is een puinhoop”. Als je het gevoel hebt dat je leven een puinhoop is, breek dat dan op in kleinere stukjes. Kies één gebied, zoals gezondheid of financiën, en kies vervolgens één resultaat om op te schrijven.

 • Ik heb schulden.
 • Ik sport niet.
 • Ik zit op het verkeerde carrièrepad.
 • Ik val niet af.
 • Ik heb geen hechte band met mijn kinderen.
 • Ik geen sociaal leven hebben.

3. Begin achteruit te werken en de andere elementen in te vullen. Dit zal waarschijnlijk enige tijd duren, en dat zou ook moeten. Overhaast dit proces niet, want u wilt zo specifiek en nauwkeurig mogelijk zijn. Hier is een voorbeeld:

4 . Kies een betere gedachte. Als je eenmaal de gedachte hebt geïdentificeerd die tot het negatieve resultaat leidt, heb je iets om mee te werken. Bepaal het resultaat dat je wilt ervaren, en de gedachte die het zal ondersteunen. Je hebt controle over je gedachten, dus kies een betere gedachte!

**Het is van cruciaal belang dat je een gedachte kiest waarin je echt gelooft.

Dus koos ik de bovenstaande gedachte in plaats van zoiets als ik snel van de schulden af. Ik geloof niet dat ik snel uit de schulden zal zijn, dus daar heb ik geen zin in.

Maar ik *heb* veel verhalen gelezen over andere mensen die betere bestedingsgewoonten hebben gecreëerd om met succes uit de schulden te komen. Dus deze gedachte maakt me klaar voor een grotere kans op succes. Het is iets dat ik kan geloven, en het is een gedachte die echt een positief gevoel kan creëren dat zal leiden tot een productievere actie en een gunstig resultaat.

Nu, ik weet dat dit allemaal te simpel klinkt om echt te werken . Maar houd in gedachten – dat is slechts een gedachte die je hebt. Deze oefening kan alles betekenen wat u wilt dat het betekent, op basis van wat u ervan vindt.

Maar denk hier eens over na: wat heb je te verliezen?

Je weet het nooit totdat je het probeert. Deze 5 vragen over zelfontwikkeling kunnen het antwoord zijn om eindelijk je doelen te bereiken en het droomleven te creëren dat je je voorstelt.

Word opzettelijk met deze vragen over zelfontwikkeling

Als je eenmaal begint met het voortdurende proces van opzettelijk omgaan met je gedachten en stopt met externe omstandigheden de schuld te geven van je resultaten, zul je beseffen hoe krachtig het is om volledige verantwoordelijkheid te nemen voor je gevoelens en acties.

En dit is wanneer je het leven zal beginnen te veranderen – ten goede!

Zelfs in je vrije tijd zou je deze zelfreflectievragen kunnen overdenken en jezelf op een dieper niveau leren begrijpen. Maak hier de komende weken een dagelijks proces van, en binnenkort wordt het een tweede natuur.

Als je eenmaal de bewuste keuze hebt gemaakt om de manier waarop je denkt en voelt te veranderen, zul je verbluffende resultaten in je leven gaan ervaren.

Klaar om te beginnen? Download dit GRATIS 12 pagina's tellende How To Create Better Results-werkboek en leer hoe u uw gedachten en uw leven kunt veranderen!

 

Andere berichten die je misschien leuk vindt:

 • Hoe u geld kunt besparen als u blut bent
 • Hoe u $ 1000 extra per maand kunt verdienen: 50+ Winstgevende Side Gigs
 • Wat is het doel van een budget? Hier zijn 17 krachtige voordelen
 • Hoe u $ 5000 in een jaar kunt besparen: een 5-stappenplan om succes te garanderen
 • 5 dagelijkse levensstijlgewoonten om u te helpen uw financiële doelen te bereiken
 • 11 krachtige voordelen van een ochtendroutine
 • Creëer uw eigen stress Beheerplan: 6 stappen om balans te vinden
 • 9 redenen waarom u niet voor uw kinderen zou moeten betalen’ Universitair onderwijs
 • De eenvoudige mentaliteitsverandering voor krachtige levensverandering (in 3 stappen)
 • 4 verrassende obstakels om doelen te bereiken ( & hoe ze te overwinnen)

Wil je dit bericht onthouden voor later? Pin het op je favoriete Pinterest-bord!

5 ​​vragen over zelfontwikkeling die je persoonlijke groei een boost zullen geven

Plaats een reactie