50 Frugal Old Fashioned Living Tips Die Je Vandaag Kunt Gebruiken

Contents

Old fashioned living tips om geld te besparen

That ’ s a lotta trash, mensen.

maar, je hoeft niet iemand te zijn die deelneemt aan een wegwerpmaatschappij.te veel mensen worden gedreven door onnodig consumentisme, wat leidt tot meer verspilling en hogere schulden.

als je wilt leren hoe je binnen je middelen kunt leven, je uitgaven kunt verminderen en tevreden wilt zijn met wat je hebt, kun je enkele eenvoudige en zuinige ouderwetse Woontips uit het verleden implementeren.naarmate steden uitbreiden, technologie vordert en cultuur evolueert, lijken de voorzichtige en ontspannen gewoonten van onze grootouders en hun voorouders een verouderde en onbereikbare levensstijl uit een vervlogen tijdperk.maar, ze gebruikten deze zuinige praktijken voor vele decennia en er is geen reden waarom ze niet kunnen worden gebruikt in de moderne tijd.

als je moeite hebt met het bijhouden van maatschappelijke verwachtingen, heb je misschien meer schulden dan spaargeld.misschien heb je niet gespaard voor je toekomst, en word je gestrest over je pensioen.

I ’m hier om u te vertellen dat alle hoop is niet verloren en het is mogelijk om goed te leven gedurende uw oude dag door het implementeren van een aantal eenvoudige ouderwetse leven tips.

wat is ouderwets leven?

als je denkt aan een ouderwetse levensstijl, kun je je bescheiden kleding voorstellen, helemaal opnieuw koken en eenvoudig leven.

ouderwets leven begint echter met een mentaliteit die zuinig, zuinig en zelfvoorzienend is.

als iemand die ouderwetse Zuinige leefroutines aanneemt, zou je bestedingsgewoonten niet worden beïnvloed door de huidige trends.je zou niet naar buiten gaan en de nieuwste gadget, outfit of voertuig kopen omdat iedereen dat is.in plaats daarvan blijf je gefocust op het leven binnen je middelen en het minimaliseren van verspilling.

om dit principe in je eigen leven uit te voeren, moet je goed voor je bezittingen zorgen en onderhoud en reparaties bijhouden.dit geldt voor alles, van voertuigen tot kleding tot huishoudelijke apparaten.

je wilt ook selectief zijn in wat je koopt.  Als het gaat duren, moet het van hoge kwaliteit zijn.dit betekent niet noodzakelijkerwijs nieuw, omdat veel producten die tientallen jaren geleden zijn vervaardigd, iets dat vorig jaar is gemaakt, zullen overleven.

mensen die een ouderwets leven leiden, zijn ook doe-het-zelvers.ze streven ernaar om zo zelfvoorzienend mogelijk te zijn, door hun eigen voedsel te verbouwen, hun eigen reparaties uit te voeren en hun eigen kleding en meubels te maken.

sommige van deze ouderwetse leefpraktijken klinken misschien te veeleisend om op te nemen.je hoeft niet alles te doen en te leven zoals je oma gewend was.zelfs als u slechts een paar van haar Zuinige leefgewoonten implementeert, zal uw bankrekening er nog steeds van profiteren.

hier zijn 50 ouderwetse Woontips die je zelf kunt uitproberen.

50 old fashioned living tips for modern times

gewoon omdat je’re leven in de 21e eeuw, dat betekent niet dat je kunt niet de praktijk gewoonten van decennia of zelfs eeuwen geleden.dezelfde principes die uw overgrootouders gebruikten, kunnen u nog steeds helpen uw financiële doelen te bereiken.

deze ouderwetse Woontips kunnen u geld besparen, u uit de schulden halen en uw droompensioen opbouwen.lees ze door en beslis over een paar die u kunt implementeren in uw eigen persoonlijke financiën.

#1 Watch less TV

over het algemeen is televisie kijken geen nuttig gebruik van je tijd.  immers, het ’s niet aangeduid als de “idiot box ” voor niets.

een ouderwetse levensstijl betekent dat je je tijd gebruikt voor zinvolle en productieve activiteiten.

wanneer je de TV uitzet, heb je meer tijd voor taken die je geld besparen of je helpen een nieuwe vaardigheid te leren.

dus, annuleer dat kabelabonnement en breek je binge-streaming gewoonte. u ’ ll houden meer geld in je zak en krijgen meer dingen gedaan.

#2 Simplify entertainment

In deze moderne tijd lijkt het erop dat we altijd willen worden vermaakt, in plaats van te vermakenonszelf.

het is leuk om naar concerten, toneelstukken en sportevenementen te gaan.  maar, dit soort entertainment is erg duur – zo veel dat de kosten zou kunnen eindigen op de creditcard.

vroeger hadden mensen deze opties (of het geld) niet om de tijd te doden.in plaats daarvan vermaakten ze zich thuis met eenvoudige (en gratis) activiteiten als gezin.

als je in de geloofsval bent gevallen dat je veel geld moet uitgeven om geweldige herinneringen te maken en je kinderen gelukkig te houden, overweeg dan deze ideeën om de ouderwetse benadering van entertainment te omarmen:

 • speel kaarten, knikkers, darts of bordspellen
 • zet je eigen spel op in je woonkamer
 • verzamel wat buren en speel bal in het park
 • geef thuis een muzikaal concert en Nodig vrienden uit
 • voorlezen of om beurten spontane verhalen delen
 • een wedstrijd houden om te zien wie het meest creatief kan zijn met een kartonnen doos
 • samen een grote puzzel doen
 • picknicken in de voortuin (of op het dak!)
 • hebben een achtertuin campout
 • lopen door de sprinklers in de zomer
 • bouw een sneeuwman in de winter

#3 Maak eenvoudige maaltijden

onze grootouders en overgrootouders strekten vaak hun boodschappen uit door soepen en vleesloze gerechten aan hun families te serveren.

het maken van recepten met weinig ingrediënten bespaart u geld.u kunt eenvoudig online zoeken naar gerechten die slechts 3 tot 5 ingrediënten vereisen.

don ’t korting deze eenvoudige maaltijden van een ouderwetse levensstijl.  met de juiste kruiden zijn deze gerechten net zo lekker als meer gecompliceerde opties.

je kunt zelfs groenten uit je tuin gebruiken om een voedzame smaak toe te voegen (zie tip #6).

Hier zijn een paar ideeën voor eenvoudige, zelfgemaakte maaltijden:

 • kaas quesadillas
 • mac & kaas
 • spaghetti met marinara saus
 • broccoli kaassoep
 • plantaardige quiche
 • kaas enchiladas
 • tortellini soep
 • bonen burrito bowls

#4 cook from scratch

wanneer u een wandeling door een lokale supermarkt, vindt u de meeste van de gangen gevuld met bewerkte voedingsmiddelen die vol suiker en vet zijn. Deze voedingsmiddelen zijn niet alleen slecht voor je gezondheid, maar ze zijn ook vrij duur.

bovendien vinden veel mensen het leuk om regelmatig fastfood te eten, wat zeker elke maand een enorme deuk in hun voedselrekening veroorzaakt.

De meeste mensen in de oude dagen gekookt al hun maaltijden thuis, met behulp van verse groenten, bonen en vlees. Dit is niet alleen extreem gezond, maar is ook een stuk goedkoper dan het kopen van bevroren diners, pizza, fastfood en andere bewerkte voedingsmiddelen.

het maken van uw maaltijden thuis vermindert ook het eten in restaurants, wat uw voedselrekening drastisch verlaagt.

Er zullen waarschijnlijk dagen zijn waarop je niet wilt koken en het idee om naar een restaurant te gaan is een stuk aantrekkelijker. Dus, zorg ervoor dat u voor te bereiden op deze dagen door batch koken uw favoriete voedingsmiddelen en bewaar ze in de vriezer.

zorg ervoor dat je elke maaltijd in afzonderlijke containers deelt, zodat je gemakkelijk toegang hebt tot je diepvriesproducten als dat nodig is. Plaats ook een etiket op elke container dat het type voedsel aangeeft dat erin zit, evenals de datum waarop het is gekookt.

#5 Meal plan

in de oudheid konden je voorouders niet gewoon in de auto springen en naar de winkel rennen voor een doos ontbijtgranen.ze moesten vooruit plannen zodat alles wat ze kochten ze de volgende maand zou meegaan.

een van de beste tips die ik je kan geven om je voedselbudget op te rekken, is een maaltijdplan.het plannen van uw maaltijden per week of maand zal u op zoveel manieren helpen.

het grootste voordeel is misschien wel de hoeveelheid geld die je bespaart door last-minute restaurant runs te elimineren.    uw maaltijdplan zal u altijd informeren over welke gerechten U zult bereiden en wanneer.

uw maaltijdplan bespaart u ook tijd en middelen. U zult minder uitstapjes maken naar de supermarkt, en u zult opzettelijk zijn over Het opgebruiken van wat u al bij de hand hebt.

ook zal een maaltijdplan je helpen je aan je boodschappenlijstje te houden.je weet precies wat je nodig hebt en wat je niet nodig hebt, dus er is geen gissen en geld verspillen aan onnodige items.

#6 Eat your leftovers

rek die boodschappen dollars door het minimaliseren van afval.neem een keer per week een restjesavond, zodat u de koelkast kunt schoonmaken en een avondje vrij kunt nemen van het koken.

don ’t ontslaan zelfs een klein deel dat ’s niet gegeten.elke hap die je niet eet is gratis eten voor later!

je kunt ze direct in de magnetron stoppen voor een snelle maaltijd, of een heel nieuw recept maken door een paar extra ingrediënten toe te voegen.

*Bonustip*:   ik bewaar mijn restjes in glazen containers en schrijf de datum erop met een wet-erase marker.  op die manier Weet ik wat eerst moet worden gebruikt!

#7 draag een schort

Hoe vaak heb je gespat tomatensaus of olie op je outfit wanneer u’re koken op het fornuis?dit kan vlekken veroorzaken die moeilijk te verwijderen zijn en zorgt alleen maar voor meer wasgoed voor u om te doen.

om je kleding te beschermen en er de meeste slijtage van te krijgen, overweeg dan om een schort te dragen tijdens het koken in de keuken.Dit is hoe je oma haar outfit schoon en vrij van vlekken zou houden bij het maken van maaltijden voor het gezin.

het dragen van een schort isn’t over het maken van een fashion statement (hoewel ik wed dat je er een zou kunnen vinden die bij je stijl past).  It ’ s over het verzorgen van uw bezittingen, zodat ze lang meegaan.

dus, don ’t denken dat je niet oud genoeg bent om een schort te dragen.neem wat ouderwetse wijsheid en bescherm je kleding zodat je geen geld verspilt aan nieuwe.

#8 houd je voorraadkast vol met nietjes

als je je voorraadkast gevuld houdt met basisingrediënten, bespaar je op die dagen dat je vergeet een maaltijdplan te maken. Als je een verscheidenheid aan nietjes op je planken hebt, zul je altijd in staat zijn om een zelfgemaakte maaltijd te koken.

Maak een lijst met eenvoudige recepten waar je gezin van geniet en begin met het opbouwen van een voorraad van hun ingrediënten in je keuken.

wanneer u deze ingeblikte en droge voedingsmiddelen in de supermarkt te koop vindt, laadt u er zoveel als u zich kunt veroorloven in uw winkelwagen.ze hebben een lange houdbaarheid en gaan voor veel toekomstige maaltijden mee.

Hier is een voorbeeldlijst van voedingsmiddelen die u in uw voorraadkast kunt opslaan:

 • meel, suiker, bakpoeder en soda
 • rijst, pasta en aardappelen
 • droge bonen, erwten en linzen
 • ingeblikte tomaten en groenten
 • kip-en rundvleesbouillon
 • een verscheidenheid aan kruiden en specerijen
 • haver, room van tarwe en granen
 • notenboters
 • ingeblikte tonijn

#9 koop in bulk

Als u een winkel kunt vinden die in bulk verkoopt, kunt u uw favoriete voedingsmiddelen tegen een gereduceerde prijs kopen.

Ik ga graag naar Sam ’s Club en koop grote pakjes vlees.de prijs per pond is lager en ik kan meer maaltijden maken met minder uitstapjes naar de winkel.

bij Sprouts kan ik noten, haver en gedroogd fruit kopen voor een lagere prijs door een zak te vullen in plaats van voorverpakte te kopen.

blader ook altijd door de sectie opruiming om een voorraad op gemarkeerde items op te slaan.alles wat een sluitingsdatum heeft, kan worden bevroren.

#10 gebruik aardappelen, rijst en pasta in uw maaltijden

om ervoor te zorgen dat haar familie genoeg te eten had zonder het budget te breken, je geweldige … oma heeft waarschijnlijk vullende, goedkope ingrediënten toegevoegd aan haar recepten.

vlees is meestal het duurste ingrediënt in een maaltijd.en, als je zonen opvoedt en een hongerige echtgenoot voedt, zul je je hele kruideniersbudget uitgeven aan rundvlees als je niet strategisch bent over je maaltijdplanning.

tenzij je een koolhydraatarm dieet volgt of allergieën hebt, dien je grote porties rijst, pasta, aardappelen of brood bij je vleesgerechten.

je gezin zal vol zitten zonder een groot prijskaartje.

#11 Bak je eigen brood

Ik herinner me dat broodmakers populair waren in de jaren ‘ 90. iedereen leek er een te willen om zijn eigen zelfgebakken brood te bakken.  ik had er zelf een en probeerde een paar broden te bakken.

omdat ze overal waren, is het tegenwoordig niet moeilijk om een goede gebruikte te vinden bij uw plaatselijke kringloopwinkel.

natuurlijk bestonden deze machines niet toen je overgrootmoeder nog leefde.ze kneedde het deeg met de hand en bakte het brood in haar houtkachel. Dat was * echt * ouderwets leven!

maar in onze moderne wereld kun je nog steeds je eigen gezonde, zelfgebakken brood maken, maar ook tijd en geld besparen.

een broodmachine kneedt het deeg voor u en behoudt de perfecte instellingen voor consistentie.en de eenvoudige ingrediënten die nodig zijn, zijn goedkoop en waarschijnlijk al in uw voorraadkast.u kunt uw eigen bakken voor zo laag als 50 Cent per brood!

het bakken van je eigen brood kan je zeker geld besparen, vooral als je de voorkeur geeft aan biologische, glutenvrije of andere duurdere broden op de markt.

en hoewel het een paar uur kan duren om te maken, is het proces bijna volledig automatisch.

#12 maak je eigen conserven

om de ouderwetse standaard van het minimaliseren van afval en het maximaliseren van zelfvoorziening te behouden, is het een goed idee om je eigen conserven te kunnen bewaren.

fruitconserven werden eeuwen geleden ontwikkeld om voedsel te besparen in tijden van overvloed en het overleven gemakkelijker te maken in tijden van schaarste.In onze moderne tijd zijn er nu duizenden voedingsmiddelen gemaakt met conserveermiddelen om de houdbaarheid te verlengen.

De meeste zijn echter geen gezonde opties.

door uw eigen conserven te conserveren, kunt u het meeste uit uw seizoensgebonden oogsten halen en kunt u additieve en pesticidenvrije jam voor uw gezin leveren. 

u ’ll ook afval te verminderen door het gebruik van herbruikbare potten in plaats van het kopen van voorverpakte voedingsmiddelen.

een van de grootste voordelen is natuurlijk het geld dat je bespaart door je eigen voedsel te bewaren.je kunt veel fruit kopen wanneer het in het seizoen en tegen de laagste kosten is, en genoeg conserven maken om het hele jaar door in te potten of te bevriezen.

#13 Grow your own food

een uitstekende ouderwetse woontip is om zoveel mogelijk voedsel zelf te kweken.

Er zijn veel groenten en fruit die je kunt kweken in kleine ruimtes en zelfs in potten. Natuurlijk, als je een grote tuin hebt, zorg er dan voor dat je zoveel mogelijk groenten verbouwt die je leuk vindt, zoals tomaten, paprika ‘ s, bonen, kool, pompoen, enz.

u kunt ook een kruidentuin hebben, waar u verse kruiden kunt selecteren wanneer u ze nodig hebt.

het hebben van uw eigen tuin biedt biologische groenten en fruit die veel goedkoper zijn dan de supermarkt, en u hoeft alleen maar in uw achtertuin te stappen om ze te plukken!

# 14 maak je eigen compost

het toevoegen van compost aan uw tuin’s bodem kan helpen uw tomaten en groenten weerstaan gemeenschappelijke ziekten, evenals het verbeteren van hun voeding en smaak.

je kunt compost kopen in de winkel of gratis zelf maken.om zelfgemaakte compost te maken voor een gezonde tuin, voegt u eenvoudig uw vleesloze voedselresten toe aan een speciale container.deze kunnen gebruikte koffiedik, fruit-en groenteschillen, eierschalen, oud brood en theezakjes omvatten.

je kunt ook bladeren en gras uit je tuin gooien.

#15 Brew your own coffee

koffie bestaat al sinds het begin der tijden. (OK, Wikipedia zegt sinds de 15e eeuw.)

echter, als een samenleving, we hebben zeker gekregen liefhebber met onze java Drankjes.ergens onderweg werden onze hersenen erin geluisd om $7 te betalen voor karamel Frappuccino ‘ s.

Dit is het soort verwennerij dat ervoor zou zorgen dat onze ouderwetse familieleden in verwarring hun hoofd krabben.

Het leven van een zuinig leven laat weinig ruimte voor extravagante genoegens zoals het uitgeven van meer dan $100 per maand in een trendy coffeeshop.

als u uw geld en uw tijd meer waardeert dan een 8-oz vloeibare verrukking die u 15 minuten zal duren, sta dan iets eerder op en maak uw koffie thuis.

en voor degenen die net als overgrootvader willen zijn, leer het zwart te drinken.

#16 Drink meer water, minder soda

Er zijn zoveel goede redenen om meer water en minder soda te drinken.

je lichaam heeft letterlijk water nodig.  Het heeft *geen* soda nodig.

ten tweede is water gratis.  frisdrank kost je elke keer.

Er zijn er nog veel meer die ik zou kunnen opsommen, maar dat is alles wat je echt moet weten om een slimme beslissing te nemen.

doe zoals oma en serveer je gezin vaker water.maak je geen zorgen, je kinderen zullen uiteindelijk stoppen met klagen en wennen aan het drinken ervan.

#17 Make substitutions

een belangrijk principe van een ouderwetse levensstijl is leren “doen”.dit betekent managen met de middelen die je al hebt.

Dit kan gebeuren wanneer je midden in het eten zit en je realiseert dat je een ingrediënt mist.natuurlijk kun je in het busje springen en naar Walmart rennen om dat ene item op te halen. (Nou, het kan uiteindelijk 3 of 4 zijn na de impulsaankopen.)

maar Oma zou geen tijd of geld verspillen.in plaats daarvan, ze d doen door het vinden van een acceptabele vervanger in haar keuken.

u kunt hetzelfde doen, gewoon door een lijst met veelgebruikte ingrediëntenvervangingen af te drukken en deze op uw koelkast te plakken.dan, de volgende keer dat je midden in het maken van het diner bent en je realiseert dat je geen mayonaise meer hebt, pak je gewoon de zure room in plaats daarvan.

net zoals oma zou doen.

#18 koop generiek

De meeste generieke producten doen net zo goed werk als de naammerken.

tenzij je jezelf hebt bewezen dat je favoriete merk aanzienlijk beter is dan de generieke optie, probeer dan deze merkloze producten te gebruiken en zie hoe ze voor je werken.

je zou gewoon merken dat je al die tijd geld hebt verspild.

#19 Go hunting/fishing

op jacht gaan naar je voedsel is veel minder gebruikelijk dan vroeger.terug in de tijd van overgrootvader was het niet ongewoon voor een jonge man om zijn geweer te pakken en naar het bos te gaan om te eten.

jagen op je eigen voedsel is tegenwoordig een beetje meer betrokken.u zult het juiste pistool, wat kogels, een jachtvergunning en tijd nodig hebben tijdens het jachtseizoen. u ’ ll ook nodig om te reizen naar waar uw favoriete spel is opknoping uit.

als dit echter iets is dat jij (of meer waarschijnlijk de mannen in je familie) zou willen proberen, kan dit een geweldige manier zijn om je vriezer te vullen met goedkoop vlees.

als de gedachte aan het schieten van een pistool je niet aanspreekt, kun je in plaats daarvan een hengel oppakken.het vangen van je eigen vis zal je veel geld besparen in vergelijking met het kopen in de supermarkt.

zorg ervoor dat u de jacht-of viswetten in uw omgeving kent en voltooi alle vereiste veiligheidscursussen voordat u op uw eerste missie gaat.

ook, don ’t schieten jezelf in de voet door niet goed op te slaan en volledig consumeren uw bounty.

#20 Raise your own chickens

het hebben van je eigen kippen lijkt een groeiende trend te zijn.mijn man wil echt een kippenhok, maar onze HOA won het niet toestaan.  Darn.

als uw buurt het niet verbiedt, of als u op een groot stuk land woont, wilt u misschien overwegen om uw eigen kippen in de achtertuin te fokken.

u ’ll altijd verse, biologische eieren en zelfgemaakte meststof voor uw tuin.kippen zijn ook geweldig voor het opruimen van uw tuin van onkruid, insecten en andere kleine buitenplagen.

natuurlijk vereist het hebben van uw eigen kippen aanzienlijke schoonmaak en onderhoud. Dit biedt een uitstekende gelegenheid om uw kinderen verantwoordelijkheid te leren en samen te werken als een gezin.

ten slotte kun je kippen fokken voor je eigen voedsel.pluimvee van uw eigen zelfgefokte kippen zal beter smaken en gezonder zijn dan die van fabrieksboerderijen.  (zorg er wel voor dat je er niet aan gehecht raakt!)

#21 koop je eigen koe

veel van je voorouders voedden hun eigen vee om vlees op tafel te zetten.

maar, tenzij je op een boerderij of een ranch woont, heb je waarschijnlijk niet de ruimte of middelen om zelf koeien te fokken.het goede nieuws is dat je je eigen koe kunt kopen bij lokale veehouders.

Het kopen van een kwart, halve of volledige koe is een geweldige manier om grasgevoerd, biologisch rundvlees te kopen tegen een fractie van de normale supermarktprijs.

Dit komt omdat een rancher meestal een forfaitaire prijs biedt op het hanggewicht van de koe als geheel.  er is geen onderscheid tussen de verschillende stukken vlees.

dus, hoewel grasgevoerd rundergehakt vergelijkbaar zal zijn in prijs in de supermarkt, zullen snijwonden zoals Ribeye en sirloin steaks veel goedkoper zijn van de rancher.

om ranchers in de buurt te vinden, bezoek sites zoals eat Wild of American Grassfed.

#22 doe je eigen huishoudelijke reparaties

In de goede oude tijd, de meeste mensen niet huren klusjesmannen om de dingen die mis gingen in hun huizen te repareren. In plaats daarvan kwamen ze erachter hoe ze het zelf konden oplossen.

je kunt zeker leren om veel dingen zelf op te lossen met een beetje moderne hulp zoals YouTube of Google. Het is mogelijk om een aantal eenvoudige loodgieterswerk, reparatie van apparaten, raamreparatie, metselwerk, enz.te leren., door how-to video ‘ s op YouTube te bekijken. Dit zal u zeker honderden en zelfs duizenden dollars besparen.

natuurlijk, als er een ernstig probleem is, moet u nog steeds een betaalbare professional bellen.

#23 Do your own car maintenance

Er is geen noodzaak om iemand anders te betalen om uw auto te wassen en stofzuigen, of zelfs de olie te vervangen.  eenvoudig onderhoud van auto ‘ s is gemakkelijk te leren en doe-het-zelvers zullen honderden dollars besparen in de loop van de tijd.

Hier zijn nog een paar taken die u zelf kunt uitvoeren en uw voertuig in topvorm kunt houden voor minder geld:

 • wissel de wisserbladen uit
 • vervang het motorluchtfilter
 • vervang Rem-en kentekenlampen
 • fix scheuren in leer-en vinylbekleding
 • verander de stuurbekrachtigingsvloeistof
 • het tapijt reinigen
 • een lege batterij vervangen
 • de remblokken vervangen

#24 doe je eigen projecten voor huisverbetering

je hoeft niet altijd een professional in te huren om een huisverbeteringsproject aan te pakken.afhankelijk van uw vaardigheden kunt u zelf een breed scala aan taken uitvoeren die uw huis een upgrade geven.

hoewel een ingehuurde hand de meeste projecten kan versnellen, kan het aanbrengen van je eigen elleboogvet je honderden dollars besparen.van het schilderen van uw muren een frisse, nieuwe kleur tot het ruilen van verouderde armaturen voor moderne, u kunt het uiterlijk van uw huis bijwerken tegen een fractie van de kosten van een ingehuurde man.

#25 zorg voor je kleding

kleding is een ander gebied waar veel mensen veel geld uitgeven, vooral door te proberen de nieuwste modetrends bij te houden.

echter, als je enthousiast bent over het implementeren van ouderwetse Woontips, dan is het het beste om het meeste uit de kleding te halen die je al hebt, zodat je niet onnodig kleding hoeft te kopen.

een manier om je kleding lang mee te maken is door ze met de hand te wassen in plaats van in de machine te wassen.

ook kun je leren hoe je je kleren te herstellen, zodat je don’t nodig om ze weg te gooien als ze een kleine scheur of gat krijgen.

alleen omdat een shirt een knoop mist of een broek een Gebroken rits heeft, betekent dit niet dat je geld moet uitgeven aan vervangingen.doe de moeite om te leren hoe je ze kunt herstellen, zodat je het meeste uit hun slijtage kunt halen.

#26 maak je eigen kleding

Het lijkt erop dat naaien een van die afgedankte vaardigheden is, een soort handschrift. misschien dat ’ s waarom naaimachines zijn gemakkelijk te vinden in kringloopwinkels.

het maken van je eigen kleding is een geweldige oefening die je kunt omarmen vanuit de ouderwetse levensstijl.als je niet naait en nog nooit naar een naaipatroon hebt gekeken, zal dit enige tijd, oefening en geduld vergen.

Hier zijn een paar tips om te leren hoe je je eigen kleding kunt maken:

 • doe een beetje onderzoek om een machine te vinden die eenvoudig te gebruiken is
 • zorg ervoor dat je het gereedschap hebt dat je nodig hebt, zoals een schaar, meetlint, spelden, naalden, klossen, enz.
 • Lees meer over naaiterminologie, zodat u de instructies goed begrijpt
 • Vind enkele YouTube-video ‘ s voor het instellen van uw machine en het leren van basisfuncties en technieken
 • begin met een naaipatroon dat is ontworpen voor beginners
 • gebruik uw patroon om uw stoffenkeuze te begeleiden
 • doe mee aan een sew-along, een online ontmoeting van andere mensen die allemaal hetzelfde patroon naaien!

Het leren maken van je eigen kleding is een groot engagement.maar het is een vaardigheid die je van dienst zal zijn en je geld zal besparen voor de rest van je leven. 

wees geduldig met jezelf en doe veel oefening.

#27 maak je eigen gordijnen en dekens

klaar om uw windows te updaten? Het maken van uw eigen gordijnen is super eenvoudig en minder duur dan het kopen van de winkel. je hoeft niet eens te naaien!

met wat kortingsstof uit uw lokale ambachtelijke winkel en een lijmpistool, kunt u nieuwe gordijnen in een weekend hebben.

hetzelfde geldt voor dekens.  je kunt no-naai plaids maken om je bank aan te kleden en gezellig te worden naast de open haard.

als je een paar stappen verder wilt gaan, neem dan de ouderwetse vaardigheid van quilt maken.u kunt quilt vierkanten uit oude kleding, lakens en stofresten knippen en een uniek familiestuk maken.

#28 Reuse disposables

om uw huishoudelijke kosten te verlagen, begint u enkele van uw wegwerpaankopen opnieuw te gebruiken.deze ouderwetse woontip zal u helpen uw bestedingsgeld te maximaliseren.

Hier zijn een paar ideeën om wegwerpartikelen meer dan eens te gebruiken:

 • gebruikte Ziploc-zakken uitspoelen en hergebruiken
 • lege huishoudelijke reiniger spuitflessen wassen
 • houd dezelfde brilmonturen en verwissel gewoon de lenzen
 • hergebruik plastic voedselcontainers die worden gebruikt voor zure room, kwark, melk, enz.
 • bewaar geschenkzakken en tissuepapier voor toekomstige verpakking
 • recycle oude T-shirts als garagedoeken
 • gebruik oude plastic tandenborstels voor het reinigen van krappe plekken
 • zet gebruikte droger lakens in schoenen of laden om ze fris te laten ruiken
 • spoel pindakaaspotten uit om een verscheidenheid aan kleine items op te slaan

#29 stop met het gebruik van disposables

het gebruik van wegwerpgoederen is handig, maar de kosten lopen op en het afval komt alleen maar op de stortplaatsen terecht.

het kopen van niet-disposable producten in plaats daarvan bespaart u geld en helpt het milieu.

Hier zijn een paar ideeën om de ruil te maken:

 • schoon met doek handdoeken
 • gebruik doek servetten
 • koop herbruikbare sandwichzakken
 • drink uit metalen of glazen rietjes
 • pak je lunch in een herbruikbare zak
 • koop een herbruikbare koffiefilter
 • gebruik zakdoeken in plaats van weefsel
 • vervang bamboe spiesjes met metalen
 • /li>

 • vind herbruikbare producten voor vrouwelijke hygiëne
 • gebruik washandjes in plaats van gezichtsdoekjes
 • gebruik doekluiers
 • lees in plaats daarvan uw tijdschriften en kranten online

#30 maak uw eigen reinigingsproducten

wist je dat je geen specifiek product nodig hebt voor elke schoonmaaktaak?

je overgrootmoeder heeft geen Windex gekocht voor haar ramen, 409 voor haar toonbanken en Clorox doekjes voor haar badkamer.

in plaats daarvan gebruikte ze gewone huishoudelijke artikelen om haar eigen schoonmaakmiddelen te maken.een beetje zuiveringszout en azijn heeft een lange weg afgelegd om een schoon huis te houden.

u kunt uw eigen schoonmaakproducten maken en het geld besparen dat u normaal uitgeeft aan te dure artikelen in de winkel. het ’ s goedkoper, er ’s minder afval, en het vermijdt een aantal van de agressieve chemicaliën gevonden in gefabriceerde producten.

voor wat inspiratie, leer hoe je deze 16 natuurlijke, Doe-het-zelf schoonmakers maakt.

#31 Do less laundry

mijn zoon houdt van sporten en sporten.bijna dagelijks moet ik hem vertellen om zijn zweterige kleren uit te trekken omdat het de lucht stinkt die ik adem.

echter, meestal doen we geen activiteiten die onze kleren stinken of vies maken.We zitten aan bureaus, staan aan balies, gaan naar vergaderingen.

en toch gooien we automatisch onze Dag &#8217 ‘ s outfit rechtstreeks in de wasmand.

Dit creëert onnodig werk en verspilt tijd met het wassen van kleding die niet hoeft te worden gewassen.

probeer deze ouderwetse woontip en neem een minuut de tijd om je kleding te inspecteren voordat je aanneemt dat het een wasbeurt nodig heeft.& Nbsp; Het ’ s heel goed mogelijk het kan weer worden gedragen (en opnieuw!) voordat het moet worden witgewassen.

wees ook bewust om je kleren schoon te houden. Trek je casual kleding aan nadat je thuiskomt van je werk en draag een cover-up wanneer je rommelige taken uitvoert.dit zal ook uw waslading minimaliseren en de levensduur van uw kleding verlengen.

#32 air dry your clothes

volgende op onze ouderwetse living tips lijst is goedkoop drogen van uw natte kleren.

Je bent waarschijnlijk gewend om een elektrische droger te gebruiken om je kleren snel te drogen. Deze drogers verbruiken echter veel elektriciteit, wat uw elektriciteitsrekening aanzienlijk verhoogt. Ook gaan de meeste drogers slechts een paar jaar mee, wat betekent dat je elke 5 jaar een nieuwe moet kopen.

in plaats daarvan kunt u een waslijn in uw achtertuin of in een open ruimte plaatsen en uw kleding drogen. Dit is volledig gratis en je kleding zal ook minder plooien en kreukels hebben, zodat je ze misschien niet eens hoeft te strijken.

als uw HOA een waslijn verbiedt, kunt u in plaats daarvan een droogrek op uw achterveranda plaatsen.

#33 Keep utilities down

Er zijn veel manieren waarop u uw energierekeningen aanzienlijk kunt verlagen.

u kunt beginnen met het uitschakelen van alle lichten of apparaten die u niet gebruikt. Voor kleine taken zoals het lezen van een boek of browsen op je telefoon, gebruik je gewoon een tafellamp en schakel je de bovenverlichting uit.

ook, ga gemakkelijk op het verwarmen en koelen van uw huis, omdat deze nogal wat toevoegen aan uw elektriciteitsrekening.

in plaats daarvan kun je op koude nachten gewoon een paar lagen kleding dragen en op de dekens stapelen in plaats van je huis te verwarmen. Op warme dagen kunt u uw deuren en ramen openen en ventilatoren gebruiken terwijl u lichte kleding draagt in plaats van de airconditioning aan te zetten.

nog een kleine manier om het energieverbruik te minimaliseren, is door apparaten en apparaten die u niet vaak gebruikt, los te koppelen.& Nbsp; Het ’ s niet een enorme geld-spaarder, maar elke kleine cent telt met ouderwets leven.

om geld te besparen op gas, moet je zoveel mogelijk items in batch koken. Dus, als je van plan bent om een taart te bakken, moet je proberen om ook andere items te bakken op hetzelfde moment, zoals brood, koekjes, brownies, enz.bevries gewoon wat je niet van plan bent om binnenkort te eten.

nadat u de oven hebt leeggemaakt, opent u de deur en gebruikt u de warmte om uw huis op te warmen.deze kleine gewoonten zullen u zeker helpen om wat extra geld te besparen op gas/propaan.

als alternatief kunt u een houtkachel te krijgen en gewoon krijgen brandhout om brandstof. In veel staten is het vrij om brandhout van openbare grond te nemen. Als dit niet legaal is in uw staat, zoek dan iemand die brandhout heeft op privégrond en vraag of u er gratis of tegen een lage vergoeding wat kunt krijgen.

tot slot, het behoud van water en lager uw waterrekening door het gebruik van minder van het.in plaats van koud water in de afvoer te laten gaan terwijl u wacht tot het opwarmt, vang het in de waterbak van uw huisdier of een kruik om planten water te geven.

vul ook je gootsteen één keer met warm, zeepsop en laat vuile vaat de hele dag doorweken.

#34 gebruik elke laatste druppel

Ik haal graag het meeste uit elke container.geeft me het gevoel dat ik de grootste waar voor mijn geld krijg, en dat ik zo weinig mogelijk Verspil.

U kunt dit ook doen door simpelweg draaien saus flessen ondersteboven wanneer ze ’re steeds laag.zet je shampoo, conditioner en andere haarproducten ook op hun deksels, zodat je elke laatste druppel kunt krijgen.

gebruik een potlood om al je tandpasta en andere buisproducten naar de dop te drukken.

voor jarred producten zoals pindakaas en tomatensaus, gebruik een siliconen spatel om uit te schrapen wat je kunt’t met een lepel.

een waardevol principe in ouderwets leven is het minimaliseren van afval en het maximaliseren van uw dollars.& Nbsp; doe wat je kunt om elke ounce te gebruiken en laat de container leeg!

#35 geef handgemaakte geschenken

cadeaus kopen voor familie en vrienden kan leuk zijn, maar ook tijdrovend en duur.  en, wie heeft ’ t gewoon gekozen voor Amazon &#8217 ‘ s 2-daagse verzending omdat je iets in een snuifje moet vinden?te vaak belandt dat cadeau dat je tijdens je lunchpauze hebt uitgekozen in iemands lade of de achterkant van hun kast (en uiteindelijk in een garageverkoop).

het maken van je eigen geschenken bespaart je niet alleen geld, het vereist ook meer nadenken en intentie. De ontvanger zal je handgemaakte creatie bijna altijd meer koesteren dan de snelle, in de winkel gekochte optie.

u don ’t nodig om de drukte te bestrijden op Black Friday of uren doorbrengen op zoek naar dat perfecte item.Vermijd de overbesteding sprees en neem de tijd om uw eigen handgemaakte geschenken te maken.u zult merken dat mensen het geschenk zoveel meer waarderen.

en, je don ’ t nodig om extra crafty om grote geschenken te maken.  Ik heb ooit een gedicht voor mijn moeder geschreven en erin geluisd.  ze had het al vele jaren aan de muur naast onze voordeur hangen.

Hier zijn een paar handgemaakte cadeau-ideeën die je zou kunnen proberen:

 • zelfgemaakte zeep of bad bommen
 • geschilderde tegel onderzetters
 • gebakken goederen of zelfgemaakte snoepjes
 • handgeschilderde mokken
 • gepersonaliseerde kalender
 • No-naai Flanel Deken
 • etherische olie sprays
 • gebreide of gehaakte sjaal & wanten
 • gestempelde theedoeken
 • Faux bloemenkrans
 • ingelijste foto ‘ s die je zelf hebt gemaakt

#36 maak je eigen kaarten

heb je ooit de achterkant van een wenskaart voor de prijs, en hijgde hardop?het is niet moeilijk om er een te vinden die je $6-$7 kan terugzetten!

Waarom maak je niet je eigen wenskaarten om te geven met je zelfgemaakte geschenken?& Nbsp; Het ’ s veel goedkoper en meer betekenisvol.

mijn dochter maakt graag haar eigen kaarten, en ze kan er heel creatief mee worden.  ze kunnen net zo gewaardeerd worden (of meer!) als het geschenk zelf.

u kunt de illustraties, afbeeldingen en oprechte woorden toevoegen waarvan u denkt dat ze het belangrijkst zijn voor de ontvanger.

je kunt zo complex worden als het maken van pop-ups, of zo eenvoudig als het lijmen van een afbeelding op een gevouwen stuk karton.

#37 Kweek je eigen bloemen

voor Moederdag weten mijn kinderen dat ik verse bloemen erg waardeer.en hoewel ze meestal goedkoper zijn dan andere geschenken, zijn ze nog steeds een aanzienlijke uitgave omdat ze slechts ongeveer een week meegaan.

als je graag bloemen in huis hebt, vanwege hun visuele schoonheid en aangename geur, kun je een ouderwetse tip nemen en beginnen met het kweken van je eigen snijtuin.

als je zelfs maar een klein gebied in je tuin of een aantal potten in je garage hebt, kun je rozen, madeliefjes, narcissen, tulpen en vele andere variëteiten planten.op deze manier kunt u verse snijbloemen op uw tafel hebben voor de prijs van een zaadpakket.

#38 Gebruik hand-me-downs & vermijd trends

toen mijn kinderen klein waren, moest ik minder kleding kopen naarmate ze ouder werden.  dat ’ s want wanneer een ontgroeide hun kleren, de volgende oudste begon ze te dragen.toen mijn jongste een bepaalde grootte had, gaf ik die door aan hun jongere neven en nichten.

Dit is gewoon eenvoudige, ouderwetse spaarzaamheid.

maar hoe zit het als ze in de tienerjaren komen en niet bereid zijn om hun broers en zussen mode te dragen?

een van de beste dingen die je kunt doen, is je familie en vrienden die oudere kinderen hebben vragen om alle stukken door te geven waarvan je denkt dat je eigen kinderen dat zouden willen.misschien heeft je zoon een vriend met een oudere broer die een goed gevoel voor Mode en trendy stijl heeft.

kies voor jezelf om af te zien van voorbijgaande trends en in plaats daarvan je eigen klassieke stijl te creëren. Je kunt een capsule wardrobe bouwen door te investeren in een paar hoogwaardige essentials die op meerdere manieren kunnen worden gestyled.je outfits zullen nooit uit de mode zijn en je zult het meeste uit elk stuk halen.

rek je dollars uit door voorzichtig gebruikte kleding te kopen op sites zoals Poshmark en ThredUp.

#39 Maak zelf familiefoto ‘ s

als je het waardeert om elk jaar voor Kerstmis een portret van je familie te laten maken, overweeg dan om als je eigen fotograaf in te stappen.

je hebt geen dure apparatuur of technische vaardigheden nodig.zelfs de nieuwste mobiele telefoon kan net zo goed foto ‘ s maken als een compacte digitale camera.samen met een goed statief en geweldige verlichting, kun je foto ‘ s maken die net zo goed uitkomen als een studiofotograaf.

investeren in een DSLR-camera kan je schietvaardigheden een paar inkepingen omhoog schoppen.zoek een goed boek of video om meer te weten te komen over meer geavanceerde instellingen die u kunt aanpassen, zoals het diafragma, de sluitertijd en de flitser.

hoewel je overgrootmoeder geen toegang had tot een digitale camera, is het maken van je eigen familieportretten een geweldige kans om goede, ouderwetse principes te gebruiken door een nieuwe vaardigheid te leren die je geld bespaart.

#40 Gebruik natuurlijke remedies

naarmate steeds meer consumenten meer belangstelling hebben voor natuurlijke en biologische producten, proberen fabrikanten aan de vraag te voldoen door meer op de natuur gebaseerde goederen te ontwikkelen.ingrediënten zoals honing, citroen, echinacea, vlierbessen, gember en lavendel worden door marketeers gepromoot als effectieve remedies die een verscheidenheid aan kwalen kunnen overwinnen.

Dit is geweldig nieuws, maar het nadeel is dat deze “natuurlijke” producten kunnen erg duur zijn om over de toonbank te kopen.

in plaats daarvan kunt u uw eigen zelfgemaakte remedies maken om ziekte in uw huis te minimaliseren.

Hier zijn een paar eenvoudige ideeën die je zelf kunt proberen:

 • honing in warm water voor een zere keel
 • zelfgemaakte kippensoep om te helpen bij een verkoudheid
 • gemberthee voor een maagklachten
 • lavendelolie om angst te kalmeren
 • pepermuntextract om kiespijn te behandelen
 • groene thee om energie te verhogen
 • knoflook om wratten te behandelen
 • een warm bad met Epsom zouten voor pijnlijke spieren

#41 breng meer tijd buiten door

voordat mensen fit werden in de plaatselijke sportschool, bleven gezinnen in vorm door naar buiten te gaan.

kinderen reden op hun fiets, sprongen touw, klommen in bomen en brachten lange namiddagen door met het verkennen van het bos.Papa hakte hout en mama zorgde voor haar tuin. Het hele gezin ging na het diner ‘ s avonds wandelen en bezocht elke zaterdagmiddag het plaatselijke zwemgat.

terug in de oude dagen, mensen niet twee keer nadenken over het lopen van een mijl naar de winkel en terug!

er’ s Het is niet nodig om je geld uit te geven aan yogalessen en een personal trainer.in plaats daarvan, krijgen wat frisse lucht en quality time met uw familie door te wandelen of fietsen uw favoriete paden een paar keer per week.

schop je kinderen uit de videospelletjes en stuur ze naar buiten.geef ze een bal en vertel ze dat ze niet terug kunnen komen totdat de straatverlichting aangaat!

#42 Wissel kinderopvang gunsten uit met vertrouwde vrienden

het hebben van jonge kinderen die constant toezicht nodig hebben, kan een demper op je date-avonden en een deuk in je portemonnee veroorzaken.Babysitters kunt u terug $50 per nacht, gemakkelijk.

om de kosten van uw kindervrije uitjes te verlagen, stelt u een babysitregeling voor met vertrouwde familie, vrienden en buren.

Vraag andere moeders die je weet of ze ’d graag een babysitcoöperatie vormen, waar de kinderopvang taken worden verdeeld tussen de leden. U kunt een agenda en een aanmeldlijst instellen, zodat iedereen die betrokken is, kan genieten van een avondje uit met hun echtgenoten zonder de extra kosten van een babysitter.

#43 homeschool your kids

In deze moderne tijd zijn er veel keuzes om onze kinderen een opleiding te geven. Van openbaar tot privé tot charter tot magnet schools, er zijn een breed scala aan opties om uit te kiezen.

Er is echter één eeuwenoude onderwijsmethode die de afgelopen tien jaar enorm is gegroeid.veel ouders kiezen ervoor om hun kinderen zelf thuis te onderwijzen. 

deze door ouders geleide thuisonderwijspraktijk is in slechts een paar korte jaren geëvolueerd van een non-conformistische reputatie tot bijna mainstream.

Er zijn verschillende redenen waarom u zou kunnen besluiten om uw kinderen een thuisonderwijs te geven.misschien is het idee dat uw kind wordt onderwezen door opvoeders die niet dezelfde waarden hebben, niet aantrekkelijk voor u.  of misschien is uw kind niet bloeiend onder de begeleiding van haar leraren.je hebt misschien zelfs de ongelukkige situatie meegemaakt waarin een van je kinderen wordt gepest of sociaal wordt afgewezen.

beslissen om je kinderen thuis te onderwijzen is geen beslissing die lichtvaardig moet worden genomen.er is veel werk en betrokkenheid bij betrokken, en je moet comfortabel zijn met het nemen van de verantwoordelijkheid van het opleiden van je kinderen.

maar er zijn veel voordelen aan deze ouderwetse onderwijsmethode, waaronder:

 • je hebt meer controle over wat je kinderen leren
 • je kunt een consistente, positieve en verzorgende omgeving bieden
 • je kunt je waarden en religieuze overtuigingen opnemen in het curriculum
 • je kunt kiezen met wie je kinderen omgaan
 • je hebt meer flexibiliteit met het schema
 • je kunt je kinderen een gepersonaliseerde opleiding geven die past bij hun leerstijlen
 • de kwaliteit van het onderwijs is niet afhankelijk van uw adres of financiën

Ik heb mijn kinderen 5 jaar thuis onderwezen toen ze jonger waren.  Het was veel werk en veel plezier.We konden ons geen Privéschool veroorloven en het openbare schoolsysteem in onze provincie was het slechtste in het land!

als je je kinderen’ onderwijs in eigen handen wilt nemen, zoals je voorouders van lang geleden, overweeg dan thuisonderwijs.je kunt ze de kwaliteit van een privéonderwijs geven, zonder de enorme kosten.

#44 Betaal met contant geld

degenen die generaties geleden leefden, hadden geen creditcards.in plaats daarvan betaalden ze alles contant omdat het moeilijk was om een lening of een kredietlijn te krijgen.  het idee om in de schuld te staan bij iemand anders was bijna beschamend.

Dit is een slimme ouderwetse woontip die je uit de schulden houdt.& Nbsp; Maak een keuze om alleen contant te betalen.  Als je don ’ t hebben genoeg in de bank, dan je ofwel sparen of gaan zonder.

#45 Cut your family’s hair

je haar laten knippen in een kapsalon of kapperszaak kan je overal van $25 tot $kosten 100.als je een groter gezin hebt, kan dit echt een deuk in je maandelijkse budget zetten.

als je de kosten wilt besparen en old school wilt gaan, kun je leren om je familiehaar zelf te knippen.vind een aantal video tutorials op YouTube of zelfs vragen een lokale kapper als ze bereid zijn om u een paar nuttige tips te geven.

wanneer je leert om een goede knipschaar of tondeuse te gebruiken, kun je elk jaar een aanzienlijke hoeveelheid geld besparen.

natuurlijk moet je gezin bereid zijn om deel te nemen!

#46 maak je eigen meubels

eeuwen geleden stapten je familieleden niet in hun SUV en reden naar IKEA voor wat nieuw meubilair.als ze in een klein huisje op de prairie woonden, hebben ze het waarschijnlijk zelf gemaakt.

het maken van je eigen meubels klinkt misschien als een enorme taak om op te nemen, vooral als je het nog nooit eerder hebt gedaan. Maar als je bekwaam en zelfvoorzienend wilt zijn zoals je ouderwetse voorouders, kun je beginnen met eenvoudige projecten zoals een kleine tafel of een voetenbank.

Je hoeft geen meesterlijke bouwer te zijn voordat je begint.zodra u enkele fundamentele principes van timmerwerk hebt geleerd, kunt u die kennis toepassen op eenvoudige ontwerpen.

het bouwen van uw eigen meubels kan u een aanzienlijke hoeveelheid geld besparen.u zult ook een gevoel van trots en prestatie ervaren in uw creaties.ook kan zelfs je eenvoudigste stuk een erfstuk zijn dat generaties lang is doorgegeven.

#47 Brew your own beer

mijn man brouwt al bijna tien jaar zijn eigen bier.hij zegt dat een glas bier gemiddeld 50 Cent per portie kost.hij maakte ook zijn eigen mede en gedistilleerde dranken.

als je graag bier bij de hand hebt voor een drankje bij het diner of entertainment, kun je je eigen bier maken, net zoals je voorouders lang geleden deden.

je kunt beginnen met een kit om de basis te leren en dan beginnen te investeren in essentiële homebrewing-apparatuur.om geld te besparen, blader online advertenties voor gebruikte stukken.

#48 haal je boeken uit de bibliotheek

Ik weet dat het downloaden van een e-book rechtstreeks naar je Kindle superhandig is en onmiddellijke voldoening biedt.

maar hoe vaak ga je het echt lezen?

bespaar tien dollar en haal het in plaats daarvan op bij je plaatselijke bibliotheek.

als je andere boekenwurmen hebt in je familie en sociale kringen, overweeg dan om een boekruil te organiseren.u kunt uw favoriete geschriften ruilen en de beste delen bespreken.

zoveel beter dan je hersenen vullen met Netflix.

#49 Koop tweedehands

hoewel je Zuinige Nanna alles uit haar spullen zou halen, wist ze ook dat veel mensen perfect nuttige items zouden weggooien voor nieuwe vervangingen.

soms veranderde iemands afval in haar vrije schat, omdat ze wist dat de waarde van een item niet altijd afhankelijk was van zijn leeftijd of schoonheid.

haar ouderwetse wijsheid kan je goed van dienst zijn in deze moderne tijd, wanneer het lijkt dat de meesten voortdurend upgraden naar nieuwere auto ‘ s, huizen, Mode en zelfs echtgenoten!

je kunt een slimme shopper zijn door gebruik te maken van tweedehands deals. Blader door kringloopwinkels, garageverkopen en geclassificeerde sites zoals Craigslist en NextDoor.

gebruikt kopen bespaart u geld en vermindert afval in het milieu. Het vinden van die perfecte prijs tegen de juiste prijs kan ijver en geduld vergen, wat de discipline van vertraagde bevrediging versterkt.

maar als je dat doet, zul je het gevoel hebben dat je de loterij hebt gewonnen.

#50 Downsize to a smaller house

je kunt veel financiële stress verlichten door te leren leven in een kleinere ruimte.

door uw huis te verkleinen, verlaagt u uw huisvestings -, nuts-en belastingkosten.en, je ontwikkelt de wijze, ouderwetse waarde van het leven onder je middelen.

leven binnen de grenzen van je inkomen is een gewoonte die niet alleen door praktische toepassing wordt ontwikkeld.& Nbsp; Het ’ s ook bevorderd door een mentaliteit die zich richt op dankbaarheid en tevredenheid.

ouderwets denken is gevestigd in de overtuiging dat je het doet met wat je je kunt veroorloven.je werkt hard, geeft een beetje uit,spaart een beetje en bent dankbaar voor wat je hebt gekregen.

Als u kunt ’t veroorloven dat 4-Slaapkamer, 3-auto garage op een 1/4 acre, u ’d wees verstandig om deze wijsheid voor jezelf te nemen.

waarom zou je deze ouderwetse Woontips gebruiken?

het naleven van de principes en waarden van een ouderwetse sobere levensstijl is vandaag net zo relevant als een eeuw geleden.

deze geldbesparende tips helpen u nog steeds uw budget te rekken en uw financiële doelen sneller te bereiken, ongeacht uw inkomen of vermogen.

een essentiële stap in de richting van het bereiken van financiële vrijheid is schuldenvrij zijn.spaarzaam leven zal u helpen meer geld in uw schuld te steken en gedisciplineerd te zijn over het niet verwerven van meer.

zonder schulden komt er meer geld vrij om te sparen.door ouderwetse geldgewoonten toe te passen, kunt u sneller sparen.Dit is vooral belangrijk als u een late start op uw pensioenfonds hebt gekregen.hoe eerder u meer geld op een beleggingsrekening kunt zetten, hoe sneller uw spaargeld zal groeien met samengestelde rente.

naast deze financiële voordelen kan ouderwets leven u ook helpen een productieve en gezonde geldmindset te ontwikkelen.je vergelijkt jezelf niet langer met iedereen om je heen en valt in de val van lifestyle creep.

in plaats daarvan leer je onder je middelen te leven door verstandig uit te geven, zelfvoorziening te beoefenen, schulden te vermijden en verspilling te verminderen.je versterkt de zelfbeheersing en richt je op het opzettelijk omgaan met je financiën.  en als gevolg daarvan ervaart u minder stress en meer tevredenheid.

ongeacht je huidige omstandigheden of toekomstige doelen, het gebruik van zuinige tips zoals je oma zal je helpen slimmer te zijn met je geld!

probeer ouderwets leven voor jezelf

De wereld van vandaag biedt zoveel afleiding.We kunnen verstrikt raken in drukte en uiteindelijk verwaarlozen wat we het meest waarderen.

kiezen voor een eenvoudiger leven, zoals in de oude dagen, zal een uitdaging zijn.je moet tenslotte nog steeds naar je werk gaan, eten op tafel zetten en je kinderen opvoeden.het verkopen van al uw bezittingen en verhuizen naar een boerderij in het land is waarschijnlijk geen haalbare optie.

maar als je de basisprincipes van ouderwets leven kunt toepassen op je moderne levensstijl, kun je nog steeds profiteren van deze oude wijsheid.

vertragen, je bewust zijn van je bestedingsbeslissingen, vindingrijkheid waarderen en leren tevreden te zijn en te doen met wat je hebt, zijn allemaal gewoonten die je goed zullen dienen.

zodra u enkele van de hierboven genoemde Zuinige leeftips implementeert, bent u op weg om meer controle te hebben over uw geld en het pensioen op te bouwen waar u van droomt.

en dan kun je je eigen ouderwetse Woontips doorgeven aan je kleinkinderen.

andere berichten om u te helpen geld te besparen:

 • Hoe $5000 in een jaar te besparen
 • 7 stappen om pensioensparen in te halen
 • Hoe een noodfonds van 6 maanden op te bouwen
 • 50 manieren om uw voedselbudget te rekken
 • 11 manieren om uw voedselbudget te automatiseren besparingen
 • Hoe $1000 per maand te besparen zonder meer te werken
 • 11 effectieve manieren om gemotiveerd te blijven met je doelen
 • het doel van een budget: 17 krachtige voordelen
 • 3 slimme redenen om te sparen voor schulden
 • Hoe te leven van het inkomen van vorige maand (en waarom je zou moeten)

wil je deze oude ouderwetse woontips voor later? Pin dit bericht op je favoriete Pinterest board!

50 Frugal Old Fashioned Living Tips die je vandaag kunt gebruiken

Plaats een reactie