50+ leuke geldbesparende uitdagingen om meer te besparen in 2023

Niet doen laat geld je stress bezorgen dit jaar. Neem in plaats daarvan de taak direct aan en word competitief door een uitdaging aan te gaan om uw spaardoelen te bereiken.

Geld besparen hoeft geen karwei te zijn dat al het plezier uit het leven haalt! Maak er een spel van met een van deze 53 leuke geldbesparende uitdagingen.

Je wordt je meer bewust van je financiële gewoonten, leert nieuwe tips en strategieën en bouw tegelijkertijd uw spaargeld op. Er zijn hier *veel* leuke uitdagingen, dus kies er een die bij je stijl past en begin geld te besparen.

Zodra je de ene uitdaging hebt voltooid, begin je aan een andere. Hoe meer geld u kunt besparen, hoe beter u zich voorbereidt op financieel succes.

Pak deze gratis spaartrackers en zie hoe uw spaargeld groeit!

 

Contents

Wat is een geldbesparende uitdaging?

Geldbesparende uitdagingen zijn strategieën die u helpen meer geld te besparen en tegelijkertijd een beetje competitief plezier te hebben. Ze veranderen het karwei van geld besparen in een spel dat u gefocust en gemotiveerd houdt om uw financiële doel te bereiken.

Elke uitdaging heeft zijn eigen eenvoudige regels en tijdlijnen, maar ze kunnen allemaal worden aangepast aan uw specifieke doeleinden. . Je kunt er een kiezen die een dag of een jaar meegaat. U kunt besluiten om centen of rekeningen van $ 20 te besparen. De keuze hangt af van hoeveel u wilt besparen en de deadline die u heeft gesteld om uw doel te bereiken.

Als je moeite hebt met geld besparen, probeer deze belangrijke financiële gewoonte dan eens vanuit een andere invalshoek te benaderen. Kies er een uit de 50 onderstaande uitdagingen en kijk hoe het voor u werkt. 

Niemand zei dat geld besparen gemakkelijk was – maar je kunt het in ieder geval leuk maken!

Waarom een ​​geldbesparende uitdaging de moeite waard is om te doen

Soms kunnen we vast komen te zitten in een bepaalde geld-mentaliteit die ons verhindert onze doelen te bereiken. Het uitproberen van verschillende gelduitdagingen is een manier om iets nieuws te proberen en ons perspectief op sparen te resetten.

Als u geld besparen als een onmogelijk doel ziet, of als een noodzakelijk karwei dat u ervan weerhoudt om plezier te hebben , dan kan een gelduitdaging het aantrekkelijker maken.

Dit geldt vooral als je een doel voor ogen hebt. Sommige mensen dagen zichzelf uit om meer geld te sparen voor een grote vakantie, of om een ​​groot creditcardsaldo af te betalen. Door deze focus te hebben, kan geld besparen leuk worden, omdat je weet dat je aan het eind een grote beloning krijgt!

Een gelduitdaging kan je ook helpen betere gewoonten te creëren,

zoals vasthouden aan een budget, binnen je mogelijkheden leven en een noodfonds opbouwen. Door dergelijke goede geldgewoonten te ontwikkelen, kunt u de gewenste financiële zekerheid opbouwen.

Laat uw eerdere mislukkingen om geld te besparen u niet ontmoedigen. Begin met een eenvoudige uitdaging met een korte tijdsperiode. Bouw vertrouwen bij jezelf op dat je * geld * kunt besparen – en ga vervolgens moeilijkere uitdagingen aan om meer te besparen.

53 geldbesparende uitdagingen om meer geld te besparen

Of je nu probeert betere geldgewoonten aan te leren of een doorgewinterde spaarder bent, een spaaruitdaging proberen is leuk en slimme manier om spaargeld op te bouwen.

Zorg ervoor dat u weet waarvoor u spaart voordat u er een kiest.Definieer een financieel doel dat u gemotiveerd houdt om de uitdaging aan te gaan.

Klaar? Laten we gaan! Hier zijn meer dan 50 geldbesparende uitdagingen om u te helpen meer te sparen.

1. No-Spend Challenge

Kies een tijd – een maand is typisch, maar kies wat u denkt te kunnen doen en wat u niet kunt doen&#8217 ;t extra geld uitgeven. Het enige geld dat je tijdens deze uitdaging uitgeeft, is aan benodigdheden, voedsel, onderdak en transport.

Deze no-uitgave-uitdaging helpt je na te denken over elke aankoop die je doet. Is het noodzakelijk? Kun je zonder leven? Als u voldoende oefent, zult u zich bewuster worden van uw uitgaven en kunt u aanzienlijke bedragen besparen zonder te proberen.

2. No-Spend Weekend Challenge

Wilt u zich niet aan een hele maand binden? Kies een weekend.

Als je net als de meeste mensen bent, zijn je grootste dagen in het weekend. Dat betekent dat deze uitdaging je mogelijk een aanzienlijk bedrag kan besparen (vooral als je het meer dan eens per maand kunt doen).

Weekendactiviteiten zoals naar de film gaan, eten in restaurants en kleding kopen kan gemakkelijk oplopen tot honderden dollars in een enkele maand.

Daag uzelf uit om een ​​weekend (of twee) vrij te nemen van discretionaire uitgaven en dat geld in plaats daarvan op spaargeld te zetten. Doe dit elke maand en zie uw spaarrekening snel groeien.

(U bespaart natuurlijk alleen geld als u uw normale weekendactiviteiten niet doordeweeks verzet!)

3. Gratis plezier voor meer geld

Een leuk avondje uit kan je gemakkelijk een C-biljet of twee kosten. Liveconcerten, sportevenementen of zelfs gewoon een diner en een film voor het hele gezin kunnen u een flink deel van uw salaris kosten.

Een manier om uw spaargeld snel een boost te geven, is met deze leuke geldbesparende uitdaging.   Vind eenvoudig gratis activiteiten die leuk zijn maar geen cent kosten. Als u snel op Google zoekt, kunt u gemakkelijk gratis dingen vinden om te doen in uw omgeving. Of je kunt gewoon binnen blijven en bordspellen spelen of oude homevideo's bekijken met de fam.

Dit kan u uitdagen om ruimdenkend en creatief te zijn als het gaat om uw entertainmentopties. Maar ik durf te wedden dat je net zo veel plezier zult beleven *niet* aan het uitgeven van geld – en dat je kunt toevoegen aan je spaarsaldo.

Bonus!

4. Bespaar uw Washingtons

Als u graag contant betaalt voor de meeste van uw aankopen, probeer dan deze uitdaging om uw kleingeld om te zetten in grote besparingen.

Neem aan het einde van de dag gewoon al uw $ 1-biljetten (je weet wel, die met het gezicht van Washington) en stop ze in een spaarpot.

Op sommige dagen kan het zijn dat u heb er meerdere, andere dagen heb je er geen. Het punt is om het aan het toeval over te laten hoeveel dollarbiljetten je op een bepaalde dag zult hebben.

Vraag dus niet om specifiek wisselgeld – neem gewoon wat u krijgt!

Geef uzelf een deadline en tel al uw rekeningen op die datum. Zet dat geld dan op uw rekening – stat!

Maak hier een maandelijkse oefening van en u kunt met weinig moeite grote besparingen opbouwen.

5. Elke Dollar Savings-uitdaging

Als je een kleine draai geeft aan #4, kies je met deze uitdaging welk dollarbedrag je wilt besparen. Kies de coupure van uw keuze en bewaar dat biljet wanneer u het in uw bezit heeft.

Laten we bijvoorbeeld het biljet van $ 5 nemen. Elke keer dat u $ 5 in uw portemonnee heeft, haalt u deze eruit en stopt u deze in een schoenendoos, kluis, envelop of een andere container die u als uw 'bank' hebt bestempeld.

Doe deze uitdaging voor 1 maand, 6 maanden of maak er een gelduitdaging van 12 maanden van – het is aan jou. U kiest het tijdsbestek dat bij uw doeleinden past.

Tel aan het einde van de uitdaging het geld dat u hebt bespaard. Het zal waarschijnlijk veel meer zijn dan je had verwacht!

6. Bezuinigen met een doel Budgetteringsuitdaging

Bezuinigen op uitgaven is nooit leuk, maar als u bezuinigt met een doel en gedurende een vooraf bepaalde tijd is het meer lonend.

Stel dat u zich bijvoorbeeld wilt concentreren op het afbetalen van een van uw creditcards. Dit is jouw grote 'waarom' en houdt u betrokken en gefocust.

Maak uw tijdlijn relatief kort zodat u snel kunt winnen. Zoek vervolgens uit hoeveel uw wekelijkse besparingen moeten zijn om uw doel te bereiken.

Misschien heb je een tijdlijn van 8 weken ingesteld. In die 8 weken bezuinigt u op alleen uitgaven aan benodigdheden en al het extra geld dat u heeft, zet u in de richting van uw creditcardsaldo.

Binnen 8 weken heb je minder creditcardschulden te betalen, wat een geweldige beloning is!

7. Doe minder & Bespaar meer budgetuitdaging

Als u niet klaar bent om grote offers te brengen om geld te besparen, begin dan met kleinere stappen.

Kies een kleine niet-essentiële uitgave waar u een week zonder kunt, zoals zoals dat middagbezoek aan de automaat, of dat nachtelijke glas wijn terwijl je afleveringen van The Crown streamt.

Kies elke week iets nieuws dat je zonder kunt. Beloon jezelf aan het einde van de week door $ 10 of $ 20 extra te sparen.

Dit zal niet resulteren in veel geld, maar het zal u in een opzettelijke geldbesparende mentaliteit brengen. En wanneer u van sparen een gewoonte begint te maken, zult u meer bereid zijn om uw uitgaven op grotere manieren uit te dagen.

8. Kick the Bad Habit Challenge

We hebben allemaal gewoonten die we willen veranderen of verbeteren. Misschien geef je te veel uit aan online winkelen, of koop je graag elke ochtend een dure chique koffie bij je favoriete koffietentje. Of misschien besteedt u teveel aan schermtijd en stelt u belangrijke taken uit.

Of het nu gaat om tijd, geld of gezondheid, slechte gewoonten kunnen u ervan weerhouden uw gelddoelen te bereiken. 

Deze gelduitdaging met een slechte gewoonte kan u helpen om u te concentreren op het aanbrengen van verbeteringen in uw leven. Doe wat nodig is om veranderingen ten goede aan te brengen en bespaar vervolgens wat u normaal aan die slechte gewoonte zou uitgeven.

U zult zich beter voelen en ook meer geld hebben!

>

9. Envelope-uitdaging van $ 50

Voelt geld besparen je een hele klus? Probeer deze leuke gelduitdaging en betrek zelfs de kinderen!

Label 50 enveloppen met dollarbedragen van $ 1 tot $ 50 (geen dubbele bedragen). Kies elke week twee enveloppen uit de stapel. U kunt dit willekeurig doen, of u kunt bewust de enveloppen kiezen waarvan u weet dat u ze kunt vullen.

De enveloppen die u kiest, zijn de enveloppen die u die week vult.Als u bijvoorbeeld de $ 10 en $ 20 trekt, moet u $ 10 sparen in de eerste spaarenvelop en $ 20 in de tweede. Dus voor die week moet je een manier vinden om $ 30 te besparen.

Deze uitdaging van 50 dagen helpt je meer bewust te zijn van je uitgaven, aangezien je twee doelen hebt om te vervullen. Tegen het einde van het jaar heb je $ 1.275 gespaard.

Een variatie hierop is de Bowl-Grab Challenge. In plaats van enveloppen te gebruiken, zou u verschillende bedragen op 30 afzonderlijke vellen papier schrijven. Gooi ze allemaal in een kom of pot en kies er vervolgens willekeurig elke dag een uit gedurende 30 dagen. Leg vervolgens het bedrag opzij dat op het papier staat.

Als je je inspanningen wilt verdubbelen, maak dan mijn bericht over de 100 enveloppen-uitdaging klaar om meer dan $ 5.000 te besparen.

10. Alleen uitverkoopartikelen

Deze geldbesparende uitdaging helpt u uw manier van denken over geld te veranderen en betere bestedingsgewoonten te creëren. Kies uw periode – maak er een wekelijkse of zelfs maandelijkse uitdaging van en verbind je ertoe alleen artikelen in de uitverkoop te kopen.

Hoe langer je je aan deze uitdaging houdt, hoe beter. Het helpt je bewuster te zijn over hoe en waar je je geld uitgeeft. Bovendien zou alleen het kopen van artikelen in de uitverkoop meer geld op uw bankrekening moeten zetten.

11. Winkelen in supermarkten met korting

Laat het stigma van goedkope supermarkten u niet te veel geld laten uitgeven op boodschappen. De meeste Amerikanen geven te veel uit aan hun voedselbudgetcategorie. Waarom zou je dat doen als je hetzelfde eten voor een fractie van de prijs kunt krijgen in winkels als de Aldi?

Geef jezelf een maand de tijd en probeer het uit. Als je ziet hoeveel geld je bespaart en dat je de kwaliteit van je eten niet hoeft op te offeren, verander je waarschijnlijk van gedachten.

12. Automatisch overboeken

Je kunt zeggen dat je zoveel geld bespaart als je wilt, maar tenzij je het doet, is er 8217;s geen verschil. Stel in plaats daarvan elke week of maand een automatische overboeking in van uw betaalrekening naar een spaarrekening – u kiest.

Bepaal een bedrag dat u kunt sparen en zet u hiervoor in. Nu hoef je er niet meer over na te denken – de besparing is voor u gedaan!

Voor goede ideeën, lees mijn post over 11 manieren om besparingen te automatiseren.

13. Uitdaging voor het bijhouden van uitgaven

Als u uw uitgaven bijhoudt, wordt u zich meer bewust van uw uitgaven. Stel een tijdlijn in, bijvoorbeeld een maand of drie maanden, en houd elke euro bij die u uitgeeft.

Het zou een gewoonte moeten worden die je voor het leven volhoudt, want budgetteren is een belangrijke vaardigheid. Maar concentreer u voor nu op uw uitgaven en waar u mogelijk kunt bezuinigen.

U zult snel die uitgavenlekken vinden en meer controle hebben over uw financiën.

14. Schuldensneeuwbal

Deze methode om schulden af ​​te betalen is populair gemaakt door Dave Ramsey, oprichter van Financial Peace University. Hoewel het niet nodig is om uit de schulden te komen, is het een effectieve manier om gemotiveerd en gefocust te blijven.

Kortom, u maakt uw grootste schuldbetaling op uw kleinste saldo terwijl u minimale betalingen doet op alle anderen. Het punt is om snel één saldo te elimineren en die betalingen vervolgens toe te passen op het volgende kleinste saldo.

Deze strategie kan u een aantal snelle overwinningen opleveren en uw financiële vertrouwen snel vergroten. Blijf gewoon uw betalingen sneeuwballen terwijl de saldi worden afbetaald, en voordat u het weet, heeft u uw schuld afbetaald!

Als je meer info wilt over deze schuldaflossingsstrategie, lees dan mijn bericht over hoe je de schuldensneeuwbal gebruikt om een ​​schuldenvrij leven te bereiken.

15. Cash Only Challenge

Wilt u uw schulden verminderen en impulsaankopen minimaliseren? Betaal aankopen contant (*alleen*).

U bespaart geld, houdt u aan uw budget en u zult kritischer zijn bij elke aankoop. Dit is ook een geweldige manier om ervoor te zorgen dat uw waarden overeenkomen met uw uitgaven.

Onze hersenen verwerken contant geld uitgeven anders dan betalen met kaarten. Gebruik dit. in uw voordeel, en beloof u alleen voor items te betalen met het geld in uw portemonnee.

Het is de ene regel die u moet volgen om binnen uw mogelijkheden te leven.

16. Minimalistische levensstijl van 30 dagen

Deze vereist laserfocus en toewijding – je hebt een maand om $ 1.000 te sparen voor noodbesparingen. Het is niet zo moeilijk als je zou denken!

Door deze minimalistische lifestyle-uitdaging aan te gaan, beloof je je 30 dagen lang alleen te leven van het hoogst noodzakelijke.  Jij zou kosten besparen in uw maandbudget, een paar dingen verkopen die in huis rondslingeren en onnodige uitgaven vermijden.

Je zou ook kunnen doen wat je kunt om wat meer besteedbaar inkomen te genereren. Werk nog een paar uur, neem wat diensten op, doe een 30-daags optreden – dus je zou binnen 30 dagen een mooi noodfonds van $ 1.000 kunnen hebben!

Lees mijn bericht over hoe ik $ 1000 bespaarde op maandelijkse uitgaven om je een beetje inspiratie te geven!

17. Uitgavenoverzicht

Als de kassamedewerker je vraagt ​​of je je aankoop wilt afronden naar de dichtstbijzijnde dollar en wilt doneren aan een goed doel, is het gemakkelijk om ja te zeggen. Het is tenslotte maar een paar cent en het is voor een goed doel.

Maar wist u dat uw spaarrekening het goede doel kan zijn?

U kunt zich aanmelden bij het afrondingsprogramma van uw bank of een mobiele app downloaden die elk afrondingsbedrag naar een aangewezen spaarrekening overmaakt.

Telkens wanneer u een aankoop doet (met een gekoppelde bestedingsrekening), wordt het verschil tussen het totaal en de eerstvolgende volgende dollar automatisch toegevoegd aan een gekoppelde spaarrekening. Dit betekent dat het slechts centen zijn bij elke aankoop, maar het levert in de loop van de tijd aanzienlijke besparingen op.

Dit zou gemakkelijk een dagelijkse geldbesparende uitdaging kunnen zijn die u elk jaar honderden bespaart. En dat geld mis je zelfs nooit!

*Bonustip*:Je hebt een aantal opties met deze uitdaging, zoals het overboeken van een bepaald bedrag in dollars elke keer dat je een aankoop doet, of het automatisch beleggen van je afgeronde bedrag. Bekijk Eikels voor meer info.

18. Bescherm uw meevallers

Financiële meevallers worden beschouwd als die grotere, onverwachte inkomstenbronnen, zoals een werkbonus, een erfenis, een belastingteruggave of schenking van geld.

Vaak, deze extra instroom van geld kan snel worden weggeblazen in de wind van plezier en spontaniteit.

Het is gemakkelijk om het te categoriseren als extra inkomen dat “niet echt meetelt” omdat je het er toch niet voor hebt begroot. Waarom zou je er niet wat plezier mee hebben?

Want als je die kerstbonus van $ 1.000 neemt en in een investeringsfonds stopt waar het de komende 10 jaar jaarlijks 7% opbrengt, dan heb je verdubbeld jouw meevaller. Na 20 jaar? Je hebt het verviervoudigd.

Dus, bescherm je meevallers.Laat ze tellen. Omdat ze de capaciteit hebben om zoveel meer voor je te kopen dan een nieuwe tv of een weekendje weg (die beide niets doen om je te ondersteunen als je met pensioen gaat).

19. Vakantiespaardoel

Heeft u ooit gewenst dat u de feestdagen doorkomt zonder nog meer schulden te maken? Dat kan!

De sleutel tot het dekken van deze aankomende kosten is vooruit plannen. Wacht niet tot 1 december om uw kerstbudget te bepalen. Begin in september – of beter nog, juli.

Als u budgetten uit het verleden hebt om naar te kijken, kunt u eenvoudig het gemiddelde bedrag berekenen dat u uitgeeft aan cadeaus en activiteiten voor de feestdagen. Als je dat niet doet, doe dan je beste gok en claim het als je kerstspaardoel.

Nu, afhankelijk van wanneer u begint, splitst u dat doel op in wekelijkse of maandelijkse bedragen. Stel vervolgens elke betaaldag een automatische overschrijving in naar uw vakantiespaarfonds.

Als het vakantieseizoen in volle gang is, vliegt u hoog in de vakantiestemming in plaats van u te bekommeren om het geld dat u 8217;re uitgaven.

En – uw creditcardrekening zal niet pijnlijk zijn om in januari te openen.

20. Dollar Store-aankoopruil

Dit is een geweldige uitdaging als je graag op koopjes jaagt. Neem gewoon je boodschappenlijstje mee naar de lokale dollarwinkel en zoek ten minste 5 items die een dollar of minder kosten.

Als je vervolgens naar je gewone winkel gaat voor de rest van de items, schrijf dan op wat je zou normaal gesproken hebben betaald voor de dingen die je in de dollarwinkel hebt gekocht.

Je zult een goed gevoel over jezelf hebben, wetende dat je geld hebt bespaard op dingen die je normaal koopt. Zorg er wel voor dat u het verschil *opslaat*, zodat u daadwerkelijk vooruitgang boekt in de richting van uw besparingsdoelen!

21. Muntbesparingsuitdaging

De muntbesparingsuitdaging is een van de gemakkelijkste gelduitdagingen en het telt sneller op dan je zou denk na.

Leeg aan het einde van elke dag uw zakken of portemonnee van de munten. Doe ze in een pot en tel aan het einde van het jaar uw spaargeld bij elkaar op. Het zal de hypotheek niet betalen, maar zelfs een paar honderd dollar is iets waard!

22. 365 dagen Dime-At-A-Time

Wilt u niet *al* uw munten sparen? Neem gewoon de dubbeltjes en laat ze in een container naar keuze vallen totdat deze vol is. Door dit aan het einde van elke dag een ritueel te maken, wordt deze kleine handeling een geldbesparende gewoonte .

Om u enig perspectief te geven, ziet u hier hoeveel u kunt besparen met deze 365 dagen durende uitdaging:

 • Een waterfles van 16 oz kan ongeveer $ 100 in dubbeltjes bevatten
 • Een fles van 2 liter kan ongeveer $ 589 in dubbeltjes bevatten
 • Een kan van 1 gallon kan bijna $ 750 bevatten
 • Met een emmer van 5 gallon kunt u bijna $ 3.750 besparen!

*Andere variaties: 365 dagen nikkeluitdaging, 365 dagen pennyuitdaging

23. De kwartdaling

Oké, dus ik moest de dubbeltje-uitdaging een stap verder nemen! Behalve dat het niet slechts één stap meer is – deze gelduitdaging is 2,5 keer meer besparing voor elk kwartje dat u in de container laat vallen.

Ja, ik weet het, kwartalen zijn veel groter dan dubbeltjes, dus je kunt er niet zoveel in passen. Maar u bespaart nog steeds meer, dus waarom niet?

Laat die extra kwartjes in een kan of pot vallen terwijl u elke avond uw zakken leegt. Als het vol is, ben je honderden rijker.

24. Ga voor generiek

Als u gewend bent om merknamen te kopen als u gaat winkelen, probeer dan voor generiek 6 maanden. Dit bespaart u direct geld in de supermarkt, aangezien de meeste artikelen een winkelmerkoptie hebben.

Maar u kunt dit ook doen met kleding, huishoudelijke artikelen en producten voor persoonlijke verzorging. U kunt voor deze items vrijwel merkopties vinden op plaatsen als Walmart, Target en Walgreens.

Om echt geld te *besparen* op de goedkopere artikelen, moet u het verschil in kosten noteren tussen de generieke en merkartikelen die u gewoonlijk kiest. Tel uw spaargeld bij elkaar op en maak dat bedrag over naar uw spaarrekening.

25. Water-Only Challenge

Als je net als ik bent, drink je lang niet zoveel water als zou moeten. Als er een frisdrank in de koelkast staat, zal het elke keer een glas water verslaan.

Elke drank *naast* water gaat je echter geld kosten.

>

Waarom zou u niet vasten en alleen water drinken gedurende 30 dagen, 3 maanden – ach, een heel jaar!

U bespaart geld, bent gezonder en u ;zullen gemakkelijker in uw 8 glazen per dag komen.

*Dit werkt natuurlijk alleen als je geen flessenwater koopt. Haal desnoods een waterfilter en drink uit de kraan. Op de lange termijn bespaart u veel geld!

26. Homebrew Challenge

Als je een koffiedrinker bent, is er een verleiding van $ 5 op zowat elke hoek. Slechts één keer per week een bereide kop java kopen, zou oplopen tot $ 260 per jaar.

Maar wie drinkt er maar één keer per week koffie? Uit een recente opiniepeiling bleek dat millennials gemiddeld $ 2.000 per jaar uitgeven aan bereide koffie!

Houd die dollars in uw zak en zet uw koffie thuis. Koop de gearomatiseerde creamer, de k-pods, zelfs de chique espressomachine als het moet.

U bespaart geld geld op de lange termijn.

27. Niet uit eten gaan

Een eenvoudige en zeer effectieve manier om geld te besparen is minder restaurants en fastfood te gebruiken. De meeste maaltijden kunnen thuis worden gedupliceerd voor een fractie van de prijs.

Voordat COVID toesloeg en mijn man verlof kreeg, gaven we soms wel $ 800 per maand uit aan uit eten gaan. Jakkes! We hebben die kosten teruggebracht tot $ 200 per maand (een keer per week met een maximum van $ 50) en hebben het afgelopen jaar duizenden dollars bespaard.

Als u klaar bent voor deze maandelijkse spaaruitdaging, probeer dan jezelf ervan weerhouden om 30 dagen uit eten te gaan en kijk hoeveel je bespaart. Misschien raak je gewoon geïnspireerd om meer maaltijden thuis te koken.

28. 30-dagen maaltijdplanning

Ik heb vaak de voordelen van maaltijdplanning gelezen, maar nam het serieus totdat COVID naar de stad kwam. Mijn man kreeg verlof, vervangende baantjes in het onderwijs werden geannuleerd en we moesten *heel snel* vindingrijk worden.

We verminderden onze gewoonte om uit eten te gaan onmiddellijk tot slechts één keer per week, en ik begon met 30 dagen maaltijdplannen voor de eerste keer.

Ik weet niet waarom ik er niet eerder mee ben begonnen.

Het hebben van een 30-dagen maaltijdplan heeft me geld, tijd en moeite bespaard. En , is het gemakkelijker geworden omdat ik nu een goede rotatie van recepten heb en ik weet welke boodschappen ik moet kopen.

Op de eerste dag van elke maand schrijf ik op 26 diners die ik voor de maand ga maken (4 dagen over om één keer per week uit eten te gaan). Ik heb een boodschappenlijstje met alle artikelen die ik regelmatig gebruik, dus het is gemakkelijk om aan te geven wat ik moet kopen.

Daarna doe ik een grote boodschappenrun om al het vlees en andere nietjes te krijgen die ik nodig heb. Dit kost meestal ongeveer de helft van mijn boodschappenbudget voor de maand. Meestal moet ik ongeveer één keer per week aanvullende boodschappen doen.

Het enige wat ik hoef te doen is 's ochtends een recept kiezen, het vlees uit de vriezer halen om te ontdooien en mijn dinerplan staat vast. Je hoeft je niet meer af te vragen wat je moet maken, op het laatste moment boodschappen te doen of te zeggen dat je ermee moet stoppen – laten we gewoon naar Chipotle gaan.

Geloof me – start een maaltijdplan en ik wed dat u ook geld, tijd en moeite zult besparen.

29. Meatless Mondays (of maand!)

Als je je boodschappenrekening echt drastisch wilt verlagen, stop dan met het kopen van vlees. Het slokt ongetwijfeld het grootste deel van je voedselbudget op, en toch is het volledig optioneel. *Toch?*

Ja, misschien heb je wat weerstand van die andere mensen die in je huis wonen. Maar je kunt creatief zijn en recepten maken die nog steeds bevredigend en lekker zijn.

Je kunt er rustig aan doen door slechts één diner per week aan te merken als een vleesloze maaltijd, of je kunt hardcore gaan en verklaren dat de de diners van de hele maand zijn vegetarisch.

Houd uw spaargeld bij, zodat u kunt bewijzen hoe financieel een vleesloze maaltijd kan zijn – stimuleer vervolgens het offer door ermee in te stemmen het spaargeld te gebruiken voor wat familieplezier.

30. De voorraadkastuitdaging

Uw boodschappenrekening is een geweldige plek in uw budget om kosten te besparen. Een manier om dat te doen is door een maaltijdplan te maken dat in 30 dagen evenveel items uit je voorraadkast verbruikt.

Kom op, ik wed dat er dozen en pakketten met dingen die je *bedoelde* te gebruiken, maar die al maanden in de schappen liggen!

Maak een inventaris en plan uw maaltijden rond wat u de komende 30 dagen heeft. U bespaart geld en ik wed dat u een aantal interessante recepten zult bedenken waar uw gezin van zal genieten.

*Bonus Tip*: Als je een beetje hulp nodig hebt bij het bedenken van een maaltijd op basis van wat je al in de keuken hebt staan, probeer dan Supercook.com voor wat inspiratie.

31. De vriezer Uitgaven bevriezen

Als je graag bederfelijke waren inslaat door ze in te vriezen, heb je misschien een paar honderd dollar aan vlees, groenten en ander voedsel in je vriezer.

Neem een ​​maand de tijd om een ​​uitgavenstop te doen terwijl je gebruikt al die bevroren items. Koppel deze uitdaging aan het opruimen van de voorraadkast (#15), en je kunt je boodschappenrekening met 50% verlagen!

Vergeet niet om dat spaargeld mee te nemen en op een veilige plek te leggen zodat het niet wordt uitgegeven.

32. Pak een lunch in

Als je een dagtaak hebt met een lunchpauze, bespaar dan een paar dollar door je lunch in te pakken voordat je naar je werk gaat. Hetzelfde geldt voor je kinderen die nog op school.

Ik heb ooit de kosten van een PB&J-sandwich, een appel en een mueslireep bij elkaar opgeteld. Het was ongeveer 44 cent. Dat overtuigde me om 's ochtends wat extra tijd te nemen om zelfgemaakte lunches in te pakken in plaats van te kiezen voor een cafetaria of fastfood.

Het duurt nog een paar minuten, maar op de lange termijn bespaart u veel geld.

33 . DIY-productuitdaging

Kies elke maand één huishoudelijk artikel dat je zelf kunt maken voor minder geld. >

Hier zijn een paar ideeën:

 • Zeep
 • Wasmiddel
 • Schoonmaakmiddelen
 • Deodorant
 • Hondenvoer en snacks
 • Droogdoekjes
 • Onkruidverdelger
 • Cadeaus en wenskaarten
 • Lichaamsbevochtiger

Ga gewoon naar YouTube, zoek snel en leer hoe u deze alledaagse voorwerpen voor minder geld kunt maken terwijl u uw steentje bijdraagt ​​aan het redden van de planeet.

34. Verminderen, hergebruiken, recyclen

Je kunt ze alle drie doen, of je aan één ervan committeren:

 • Verminderenhet aantal nieuwe items dat je koopt. Dit betekent opzettelijk zijn met uw aankopen en ervoor zorgen dat ze allemaal in overeenstemming zijn met uw waarden en financiële doelen. Geen emotionele en onnodige uitgaven.
 • Hergebruik wat je al hebt en geef het een nieuw doel. Neem oude haveloze T-shirts en maak ze bruikbaar in de garage. Vul lege spuitflessen met je eigen zelfgemaakte schoonmaakmiddelen. Spoel pindakaaspotten uit en gebruik ze om munten te sparen. Je snapt het idee. Wees vindingrijk.
 • Recycleandermans afval in je eigen schat. Begin met winkelen in kringloopwinkels en garageverkoop om voorzichtig gebruikte items te vinden die net zo goed bij uw doeleinden passen als die dure, nieuwe opties. Controleer Craigslist of NextDoor voordat je naar Home Depot of Target gaat. Houd een doorlopende lijst bij van dingen die u wilt vinden, zodat u kunt profiteren van goede deals wanneer ze uw pad kruisen.

35. Overstappen voor besparingen

Maak een lijst van 12 diensten waarvoor u regelmatig betaalt. Dit kan van alles zijn, van uw gsm-provider tot uw gazononderhoud tot verzekeringen tot kabel.

Een keer per maand, bel een van de bedrijven op uw lijst en vraag of ze u korting kunnen geven of stel een goedkoper abonnement voor dat net zo goed zou werken.

Als ze uw rekening niet kunnen verlagen, voert u wat Google-zoekopdrachten uit naar andere goedkopere opties en stapt u over.

*Bonustip*:U kunt zelfs uw creditcardmaatschappijen bellen om te vragen of ze uw rentetarieven willen verlagen. Als dat niet het geval is, zet u uw saldo over naar een kaart met een lager tarief.

36 . Gelduitdaging van 52 weken

Deze spaaruitdaging van 52 weken is een veelvoorkomende geldbesparende uitdaging die doorgaans in de eerste week begint van het jaar, maar het is nooit te laat om te beginnen.

Het idee is ombespaar het bedrag dat overeenkomt met de week van het jaar. Als het bijvoorbeeld de 14e week van het jaar is, moet u die week $ 14 besparen. Elke week spaart u nog een dollar.

Als u 52 weken spaart, bent u aan het eind $ 1.378 rijker!

37. Bespaar $ 5k in 12 maanden

Wilt u volgend jaar rond deze tijd duizenden rijker zijn? Ga dan deze uitdaging aan om $ 5.000 te besparen in de komende 12 maanden.

Denken aan het besparen van $ 5.000 lijkt misschien overweldigend, maar als je kleine, opzettelijke stappen zet voor de komende 365 dagen, kun je het zonder veel moeite doen.

Lees mijn bericht over $ 5.000 besparen in één keer jaar om advies te krijgen over hoe u zich kunt committeren aan deze 1-jarige spaaruitdaging en succesvol kunt zijn.

*Bonus Tip*: Open een aparte rekening zodat u 8217;kom niet in de verleiding om uit te geven wat u spaart!

38. 26 weken durende tweewekelijkse geldbesparende uitdaging

Vergelijkbaar met de 52 weken durende uitdaging, deze 26 weken durende spaaruitdaging is misschien gemakkelijker voor u als u tweewekelijks wordt betaald. Of, als u gewoon wilt dat uw spaardoel minder tijd kost om te bereiken.

Misschien wil je over 6 maanden op vakantie. Gebruik deze tweewekelijkse spaaruitdaging om te bepalen hoeveel u moet sparen en wijs vervolgens een bedrag toe dat u elke week naar uw vakantiefonds overmaakt.

U kunt een vast bedrag sparen elke week, variërende bedragen op basis van het budget van die week, of een percentage van uw salaris (als u wekelijks wordt betaald). Tel alle bedragen over de 26 weken bij elkaar op en zorg ervoor dat ze optellen tot je spaardoel voordat je aan de challenge begint. Anders kunt u te kort komen of wekelijkse bedragen overhouden die u niet kunt sparen.

Het doel is om specifiek en opzettelijk te zijn, zodat u uw spaardoel aan het einde van 26 weken bereikt – en die vakantie contant betaalt.

39. Get Smart About Money Challenge

In een eindejaarsenquête van 2021 door de National Financial Educators Council , werd aan meer dan 3.300 Amerikaanse volwassenen van verschillende leeftijdsgroepen gevraagd hoeveel geld ze dachten te verliezen door een gebrek aan kennis over persoonlijke financiën.

Het geschatte gemiddelde geldbedrag dat mensen door gebrek aan kennis over persoonlijke financiën in 2021 $ 1.389 kosten.

Als deze resultaten worden gegeneraliseerd naar de 254 miljoen volwassenen in de VS, zou dit aantal in totaal meer bedragen dan $352 miljard!

Neem het initiatief om slim met geld om te gaan en uw financiële geletterdheid te versterken. Leer hoe u budgetteert, uw inkomen belegt, u voorbereidt op uw pensioen en beter wordt met geldbeheer.

Met behulp van uw lokale bibliotheek, Google en YouTube hoeft u letterlijk geen cent uit te geven. Maar u leert hoe u tijdens uw leven duizenden kunt besparen.

Lees mijn bericht over 21 gratis online cursussen over persoonlijke financiën om aan de slag te gaan.

40. Gebruik een financiële app voor extra geld

Deze uitdaging geeft je veel opties, en ze helpen je allemaal om geld te besparen.

Kies gewoon een financiële app om op uw smartphone te downloaden en gebruik deze 30 dagen lang elke dag. Dit kan een budget-app zijn zoals PocketGuard of een investeringstool zoals Eikels.

Kies een app die relevant is voor uw huidige financiële doelen en probeer deze een maand uit. Als je het leuk vindt, blijf het dan gebruiken. Als je dat niet doet, kies dan de volgende maand een andere.

Het doel is om die tools te vinden die u helpen met uw financiële doelen en tegelijkertijd het beheer van geld een beetje eenvoudiger maken. Lees mijn bericht over 14 tools voor geldbeheer om je wat inspiratie te geven.

41. 7-daagse gelduitdaging van CNBC Select

Gemaakt door de professionals van CNBC Select bevat deze uitdaging 7 slimme taken om een ​​“financial deep clean”van uw persoonlijke financiën.  U kunt er elke dag een starten, maar sommige taken kunnen langer dan een dag duren.

Ook zijn niet alle taken specifiek gericht op het besparen van geld. Maar ze zullen allemaal uw vaardigheden op het gebied van geldbeheer versterken, wat uiteindelijk resulteert in grotere besparingen voor u!

42. Be A Money Rockstar

Dit is een meerdelige uitdaging die je de komende 6 maanden bezig zal houden.

Rockstar Finance creëerde een andere gelduitdaging gedurende 26 weken die varieert van mentaliteitsgewoonten tot het stellen van doelen tot het investeren van geld. En hoewel er een paar zijn die uw spaarrekening niet groter laten, dragen ze allemaal bij aan het bereiken van financiële vrijheid.

Als u van een grote variatie in uw uitdagingen houdt, is dit misschien de voor jou.

43. Verbeter uw financiële leven in 31 dagen

Als u uw financiën van alle kanten wilt versterken, probeer dan deze maand uitdaging gecreëerd door Philip Taylor bij Part-Time Money.  Philip is een CPA en zijn gedeelde actietips zullen u in slechts 31 dagen van dichtbij en persoonlijk inzicht geven in uw financiën.

Elke dag geeft hij een actie-item met stappen die u kunt nemen om succesvol te zijn. Van budgettering tot schulden tot investeringen tot vermogensplanning, Philips uitdaging omvat elk belangrijk gebied van uw persoonlijke financiën.

44. Geldbesparende Blackout Bingo-uitdaging

Maak geld besparen leuk met deze slimme draai aan BINGO!

Stel eerst een spaardoel in. Misschien wilt u $ 100, $ 500 of meer besparen. Schrijf vervolgens 30 willekeurige dollarbedragen op die allemaal optellen tot uw grotere doel. U kunt natuurlijk dubbele bedragen hebben, maar probeer ze te laten variëren tussen $ 5 en $ 25.

Maak vervolgens een bingokaart met 30 vakjes en wijs aan elk vierkant een van deze dollarbedragen toe. Schrijf ten slotte elk dollarbedrag op een apart vel papier en stop ze allemaal in een bakje zoals een kom of een pot (zorg ervoor dat uw hand erin past).

Neem elke dag een stuk papier uit de container en vind dat bedrag op de bingokaart. Maak dat bedrag over van uw betaalrekening naar uw spaarrekening en streep het vervolgens af op uw Bingokaart.

Als u op de eerste van de maand begint en dit elke dag doet, bereikt u aan het einde van de maand uw spaardoel! Maar je kunt er ook voor kiezen om alleen op bepaalde dagen van de week te spelen, wetende dat je je doel zult bereiken wanneer elk vakje is afgekruist.

*Bonus Tip*: Als uw spaardoel € 500 is, bespaar uzelf dan wat tijd met deze gratis bingosjabloon die u kunt afdrukken door Savvy Honey.

45. Bewaar de bonbesparingen

Controleer de volgende keer dat u gaat winkelen de onderkant van uw bon. Soms vind je een gedeelte dat je vertelt hoeveel je op je aankoop hebt bespaard door in die winkel te winkelen. (Als je ooit bij Kohls winkelt, weet je wat ik bedoel. Maar je vindt het ook op bonnen van supermarkten en winkels zoals Target en Walgreens.)

Dan … eigenlijk *sparen* dat bedrag. Zet die gespaarde dollars voor een maand over naar een aparte rekening en kijk hoe snel het optelt.

46 . Save the Date

Moet u binnen 30 dagen €500 besparen? Het enige dat u hoeft te doen, is naar uw agenda kijken voor begeleiding.

Spaar gewoon het dollarbedrag van de datum voor een maand. Je kunt op elke datum beginnen, maar uiteindelijk heb je bijna $ 500 extra op je account!

*Bonus Tip*:Stel een alarm in op uw telefoon om u eraan te herinneren het bedrag van elke dag over te maken naar spaargeld. Als je een dag mist, verdubbel dan de volgende datum die je opslaat!

47. Een maand vooruit

Het budgetteren van een variabel inkomen kan lastig zijn. Maar als u kunt leven van het inkomen van de vorige maand, zult u het veel gemakkelijker hebben.

Meer dan een jaar geleden besloot ik om de inkomsten van de vorige maand te gaan gebruiken voor ons budget. Ik kon het meteen doen omdat we al een maandinkomen op ons spaargeld hadden staan. Na de eerste maand vroeg ik me af waarom ik het niet eerder had gedaan.

Enkele van de voordelen zijn minder stress, meer consistentie en geen leven meer van salaris tot salaris. Het was heerlijk.

Als u een maand lang geen spaargeld heeft, ga dan de uitdaging aan om geld te sparen. Geef jezelf, afhankelijk van het bedrag, 12 tot 18 maanden de tijd om je doel te bereiken.

Neem bij een variabel inkomen gewoon het gemiddelde van de voorgaande 12 maanden en deel dat bedrag vervolgens door het aantal maanden dat je& #8217;U zult moeten sparen.

Bij een gemiddeld maandelijks (netto)inkomen van $ 5.000, moet u 12 maanden lang $ 417 per maand sparen. Of $ 278 per maand gedurende 18 maanden. Kies degene die realistisch gezien binnen uw budget past, maar waarmee u het snelst ter plaatse bent.

Ik weet dat het tijd en geduld en doorzettingsvermogen kost. Maar geloof me, je zult zo blij zijn dat je het gedaan hebt.

48. Verdien meer geld-uitdaging

Er zijn maar een beperkt aantal hoeken waarop u kunt besparen om geld te besparen voordat u met een cirkel.

Maar uw kansen om meer geld te verdienen zijn eindeloos.

Heb je een enorm doel, zoals onder een schuldenberg van $ 20.000 vandaan komen? Of een pensioenfonds van $ 1 miljoen opbouwen in de komende 15 jaar?

Stop met naar uw rekeningen te kijken en ga op zoek naar manieren om meer geld te verdienen.

Ja, je levensstijl wordt verstoord. Soms komt het eten niet op tafel en worden kleren niet gewassen. Mogelijk moet u eerder opstaan ​​of later opblijven dan normaal.

Maar je vecht voor je financiële onafhankelijkheid en het opzetten van je toekomstige zelf voor een comfortabel leven. Maak er dus een prioriteit van. Stel je open voor het idee om een ​​weekendbaan te krijgen, een bijbaantje te vinden of zelfs je eigen bijzaak te beginnen.

Bekijk deze 50+ manieren om uw inkomen te verhogen om uw creativiteit de vrije loop te laten.

49. The Craigslist Challenge

Wilt u uw gezin meenemen op zomervakantie, maar weet u niet hoe u 8217;zullen we het financieel doen?

Verander dat doel in een stimulans om wat extra geld te verdienen met spullen in huis. Ga door je kasten, lades, kasten, garage en kelder en stapel elk item op dat je de afgelopen 6 maanden niet hebt gezien/aangeraakt/gebruikt.

Sommige dingen zullen voorbestemd zijn de vuilnisbak, maar anderen zullen wat geld verdienen.

Daag jezelf uit om minstens 1 item per week te verkopen op een online marktplaats zoals Craigslist, NextDoor, eBay of Facebook. Stop al uw winst in een daarvoor bestemde envelop of pot of rekening totdat u klaar bent om de vliegtickets te kopen en het hotel te boeken.

U zult versteld staan ​​hoe gemakkelijk het was om maak van uw afval een schat aan herinneringen.

50. De 1% geldbesparende uitdaging van 12 weken

U kunt deze uitdaging voor elk type spaarrekening gebruiken, maar als u deze op een pensioenfonds toepast, kunt u uw nestei aanzienlijk verhogen.

Als u een 401(k), IRA of een andere pensioenrekening heeft die waaraan u al bijdraagt, verhoog die automatische stortingen met 1%. Of u kunt beginnen met het overmaken van 1% van uw salaris (geheel of netto, naar keuze) naar een aparte spaarrekening.

Vervolgens, nadat u deze 3 maanden geldbesparing heeft behaald uitdaging, verhoog je bijdragen met nog eens 1%.

Na 1 jaar wordt 4% meer van uw inkomen toegepast op uw spaargeld. Omdat je kleine stapjes hebt gezet om daar te komen, mis je het bijna niet. In de tussentijd heeft die 4% de mogelijkheid om 5% of meer te groeien, afhankelijk van uw beleggingsmix.

En als u nog geen pensioenfonds heeft, open er dan zo snel mogelijk een mogelijk!

51. Uitdaging voor opzegging van abonnementen

Heb je je ooit aangemeld voor een gratis proefperiode en het vervolgens vergeten totdat je de maandelijkse abonnementskosten op je creditcardrekening zag?

Ja, ik ook.

Deze uitdaging is geweldig voor diegenen die zich graag aanmelden voor gratis proefversies, maar niet zo goed zijn in annuleren wanneer de kosten beginnen. Of als je ooit super geïnspireerd was door een gelikte advertentie, dus je hebt je aangemeld – maar heb de service nooit echt gebruikt.

Een gemakkelijke manier om al uw abonnementen te bekijken is met Trim. Deze spaarapp analyseert je financiële transacties om al je terugkerende abonnementen te vinden. Nadat je ze hebt bekeken, vertel je Trim gewoon welke je niet meer wilt, en Trim zorgt ervoor!

52. Bespaar 15% van alle inkomsten

Oké, dus eigenlijk zou je deze al moeten doen. Veel financiële adviseurs raden aan om minstens 15% van uw jaarlijkse inkomen vóór belastingen te sparenvoor pensionering. En dat is ervan uitgaande dat u op 25-jarige leeftijd bent begonnen! Als u een late spaarder bent, moet dit percentage hoger zijn als u met pensioen wilt gaan voordat u 80 kaarsjes op uw verjaardagstaart uitblaast.

Dit lijkt misschien onmogelijk voor u, en misschien is het is nu. Maar… je moet ergens beginnen. Laat je niet afschrikken door wat geld weg te smijten voor je pensioen, want je loopt al zo ver achter.

Tenzij je de rest van je leven wilt werken, van voedselbonnen wilt leven met sociale zekerheid als je enige inkomen, of de last van je welzijn bij je kinderen wilt leggen, moet je er alles aan doen om te beginnen met sparen voor je toekomst – vandaag.

Begin bij 15% als je kunt. Als je niet kunt, begin dan bij 10, of 5, of 3%. Maar *begin*, en stop dan niet.

Je toekomst komt eraan, of je er nu klaar voor bent of niet. Doe wat je kunt om voorbereid te zijn, zelfs als dat betekent dat je vandaag wat aanpassingen aan je levensstijl moet maken.

Je toekomstige zelf zal je zo dankbaar zijn.

53. De FO5O Monthly Checklist Challenge

Hier op Finance Over Fifty post ik maandelijkse financiële checklists om te helpen u blijft op het goede spoor met uw persoonlijke financiën en gefocust op uw gelddoelen.

Elke checklist heeft 5 unieke taken voor elke maand en u kunt voor uw gemak zelfs een gratis printable downloaden met een lijst van alle 12 checklists.

Ga de maandelijkse checklist-uitdaging aan en voltooi alle 60 taken in de komende 12 maanden. Volgend jaar rond deze tijd ben je een geldbaas!

 

Wanneer een geldbesparende uitdaging starten

Als je een uitdaging hebt gekozen, moet je beslissen wanneer je begint. Houd er rekening mee dat het misschien niet het beste is om er meteen in te springen. Denk aan iets dat in uw planning op de agenda staat waardoor u de uitdaging niet met succes kunt voltooien.

De feestdagen zijn bijvoorbeeld misschien niet de beste tijd om te proberen $ 5.000 te besparen. Dit is het moment waarop de meesten geld uitgeven aan geschenken en reizen, en het kan zijn dat u zichzelf op het punt staat te mislukken.

Een andere omstandigheid waarmee u rekening moet houden, is elk aankomend evenement waarvoor een extra uitgave aan uw budget nodig is, of een evenement dat stress in uw leven kan veroorzaken. Dit kan bijvoorbeeld een bruiloft of een operatie zijn.

Vind het benodigde tijdsblok voor de uitdaging wanneer u vrij bent van afleiding en al uw inspanningen kunt inzetten om geld te besparen. Blokkeer het dan in de agenda en probeer geen grote verplichtingen in te plannen gedurende die tijd.

Hoe u succesvol kunt zijn met geld besparen

Niemand zei dat geld besparen gemakkelijk was. Maar er zijn enkele stappen die u kunt nemen om het gemakkelijker te maken.

Hier zijn 3 dingen die u kunt doen om succesvol te zijn met uw geldbesparende uitdaging.

Heb een motiverend doel

Dit is zo belangrijk! Betrek uw partner en kinderen erbij en maak er een groepsdoel van als u dat wilt. Of besluit voor eens en altijd dat je die internationale reis gaat maken waar je al zo lang van droomt.

Het punt is, maak er iets van waar je echt … echt … echt willen.

De motivatie zal je helpen door te gaan als het een beetje moeilijk wordt.

Bijhouden

Terwijl u opslaat, uw voortgang bijhouden.Als u uw saldo week na week ziet stijgen, wordt het moeilijk voor u om te stoppen.

U kunt een gratis tracker downloaden die in dit bericht wordt aangeboden, of u kunt zelf een eenvoudige maken. Zorg ervoor dat u het regelmatig bijwerkt en bewaar het ergens waar u het elke dag kunt zien.

Minimaliseer afleidingen

Ontwikkel enig bewustzijn rond die triggers die ervoor zorgen dat u – en vermijd ze dan zoveel mogelijk. 

Misschien krijgt u wekelijks marketingmails van uw favoriete winkels. Schrijf je uit van de lijst, in ieder geval totdat je de uitdaging hebt voltooid.

Of misschien kom je in de verleiding om te stoppen voor het avondeten na een late werkdag. Maak in plaats daarvan maaltijdplannen en houd een voorraadkast bij, zodat u altijd bereid bent om een ​​huisgemaakt recept te maken.

Als je de neiging hebt om impulsaankopen te doen als je gaat winkelen, begin dan met het maken van een lijst van alleen die dingen die je nodig hebt voordat je gaat. Houd je dan aan de lijst.

Wat het ook is dat het uitgeven makkelijker maakt, doe wat je kunt om ervoor te zorgen dat je van tevoren geld bespaart.

Overdrijf het niet

Als je& #8217;Als je een uitdaging kiest, blijf dan realistisch. Ik weet dat het heel leuk klinkt om $ 10.000 te besparen, maar het is op dit moment misschien buiten je bereik.

Vraag uzelf af: kan ik dit bedrag aan besparingen gedurende de opgegeven periode volhouden?

Als u denkt dat u dit niet kunt, kies dan een andere. Bouw een paar kleine successen voordat je de grotere uitdagingen aangaat. Uw inspanningen zullen veel verder gaan.

Houd spaargeld gescheiden en veilig

U kunt ervoor kiezen om de meeste van deze uitdagingen met contant geld aan te gaan of door online overboekingen te doen.

Hoe dan ook, u wilt al uw spaargeld op een veilige plek bewaren. Dit kan betekenen dat u contant geld thuis in een kleine kluis bewaart.

Wanneer u klaar bent om uw geld op de bank te storten, zet het dan op een andere rekening dan uw gewone cheque. Hierdoor blijft al uw zuurverdiende spaargeld gescheiden van uw uitgavenrekening.

Als u besluit alleen online overboekingen tussen rekeningen te doen, zorg er dan voor dat u uw spaargeld overmaakt naar een rekening die niet wordt gebruikt voor reguliere uitgaven en uitgaven.

Houd uw geld gescheiden en veilig, zodat uw spaargeld niet verloren gaat in de shuffle.

Waar om uw spaargeld te behouden

Zoals hierboven vermeld, is het belangrijk om uw spaargeld op een aparte rekening te houden. Bij voorkeur moet het er een zijn die niet gemakkelijk toegankelijk is om in een opwelling geld uit te geven.

Als u spaargeld voor de lange termijn probeert op te bouwen (zoals een noodfonds), haal dan het meeste uit uw spaargeld met een hoogrentende spaarrekening.  De tarieven voor van deze rekeningen wordt u niet rijk, maar het is beter dan een gewone spaarrekening.

Bedenk ook overweeg hoe toegankelijk u uw spaargeld wilt hebben. Voor een noodfonds wilt u dat uw geld in een oogwenk beschikbaar is, en zonder boete voor opname.

Een geldmarktrekeningzal een iets hoger rendement opleveren, maar houd rekening met de kosten en regels voordat u er een opent. De meeste hebben een opnamelimiet en een minimale saldovereiste.

Als u uw geld voor een langere periode opzij kunt zetten zonder het nodig te hebben, dan een CD (Certificate of Deposit) kan een goede optie zijn . U krijgt een hoger rendement, maar uw geld wordt vastgezet totdat de cd vervalt.

Aan de andere kant, misschien wilt u uw spaargeld uitgeven aan schulden zodra u het haalt. Hoe eerder u uw saldo afbetaalt, hoe minder rente u betaalt. Het is nog steeds een goed idee om een ​​aparte rekening te hebben, tenzij u van plan bent uw creditcardrekening te betalen zodra u een storting doet.

Het opbouwen van een pensioenfonds is nog een goede reden om meer te sparen geld. U kunt een IRA openen en uw spaargeld storten in dit populaire pensioenfonds.

Het komt erop neer dat waar u uw spaargeld bewaart, afhangt van wat u * met uw spaargeld wilt * doen *. Het belangrijkste is dat het gescheiden wordt gehouden van uw gewone uitgavenrekening en dat u het consistent toepast op elk spaarmiddel dat u kiest.

Veel plezier – en bespaar ook geld!

Probeer vandaag een van deze leuke uitdagingen om geld te besparen en kijk hoeveel geld u bespaart. Maak van geld besparen een spel, ga de strijd aan met jezelf en overwin slechte geldgewoonten.

Met deze geldbesparingsuitdagingen kun je ervoor kiezen om snel geld te besparen of over een langere periode. 

Zelfs als het maar een paar dollar is om te beginnen, elke dollar telt. Naarmate je motivatie opbouwt, voeg je meer uitdagingen toe aan je routine en maximaliseer je de hoeveelheid geld die je bespaart.

Binnenkort heb je een geldbesparende mentaliteit die altijd op zoek is naar manieren om kosten te besparen, inkomsten te verhogen en rijkdom op te bouwen.

Plaats een reactie