50 + Leuke Geldbesparende Uitdagingen Om Meer Te Besparen In 2023

Contents

bespaar meer met leuke geldbesparende uitdagingen

don’t laat geld stress je dit jaar. Neem in plaats daarvan de taak frontaal aan en word concurrerend door een uitdaging aan te gaan om uw spaardoelen te bereiken.

geld besparen hoeft geen karwei te zijn dat al het plezier uit het leven zuigt! Maak er een spel van met een van deze 53 leuke geldbesparende uitdagingen.

u zult zich meer bewust worden van uw financiële gewoonten, nieuwe tips en strategieën leren en tegelijkertijd uw spaargeld opbouwen. Er zijn een *heleboel* leuke uitdagingen hier vermeld, dus kies er een die bij je stijl past en begin geld te besparen.

zodra je de ene uitdaging hebt voltooid, begin je aan een andere. Hoe meer geld je kunt besparen, hoe beter je jezelf kunt instellen voor financieel succes.

pak deze gratis spaartrackers en zie je spaargeld groeien!

 

Wat is een geldbesparende uitdaging?

geldbesparende uitdagingen zijn strategieën die u helpen meer geld te besparen en tegelijkertijd een beetje competitief plezier te hebben. Ze veranderen het karwei van geld besparen in een spel dat je gefocust en gemotiveerd houdt om je financiële doel te bereiken.

elke uitdaging heeft zijn eigen eenvoudige regels en tijdlijnen, maar ze kunnen allemaal worden afgestemd op uw specifieke doeleinden. Je kunt er een kiezen die een dag of een jaar meegaat. U kunt beslissen om centen of $20 biljetten te besparen. De keuze hangt af van hoeveel u wilt besparen, en de deadline die u hebt ingesteld om uw doel te bereiken.

als je moeite hebt om geld te besparen, probeer dan deze belangrijke financiële gewoonte vanuit een andere hoek te benaderen. Kies een van de 50 uitdagingen die hieronder worden vermeld en zie hoe het voor u werkt. 

niemand zei dat geld besparen gemakkelijk was – maar je kunt het op zijn minst leuk maken!

waarom een geldbesparende uitdaging de moeite waard is

soms kunnen we vast komen te zitten in een bepaalde geldmindset die ons belemmert om onze doelen te bereiken. Het proberen van verschillende gelduitdagingen is een manier om iets nieuws te proberen en ons perspectief op sparen opnieuw in te stellen.

als je geld besparen ziet als een onmogelijk doel, of een noodzakelijk karwei dat je ervan weerhoudt plezier te hebben, dan kan een gelduitdaging het aantrekkelijker maken.

Dit geldt vooral als je een doel voor ogen hebt. Sommige mensen dagen zichzelf uit om meer geld te sparen voor een grote vakantie, of om een groot creditcardsaldo uit te betalen. Het hebben van deze focus kan geld besparen leuk maken, omdat je weet dat je aan het eind een grote beloning gaat krijgen!

een gelduitdaging kan u ook helpen betere gewoonten te creëren, zoals vasthouden aan een budget, binnen uw middelen leven en een noodfonds opbouwen. Het ontwikkelen van goede geldgewoonten zoals deze zal u helpen de financiële zekerheid op te bouwen die u wenst.

Don ’t laat je verleden mislukkingen om geld te besparen ontmoedigen u. Begin met een eenvoudige uitdaging met een korte periode. Bouw vertrouwen op met jezelf dat je * kunt * geld besparen – en ga dan moeilijker uitdagingen aan om meer te besparen.

53 geldbesparende uitdagingen om meer geld te besparen

of u’re proberen om betere geld gewoonten te oefenen of u&#8217 een doorgewinterde spaarder, het proberen van een spaaruitdaging is een leuke en slimme manier om spaargeld op te bouwen.

voordat je er een kiest, zorg ervoor dat je weet waar je voor spaart. Definieer een financieel doel dat je gemotiveerd houdt om de uitdaging te voltooien.

klaar? Laat’ s gaan! Hier zijn 50 + geldbesparende uitdagingen om u te helpen meer besparingen op te bouwen.

1. No-Spend Challenge

Kies een tijd – een maand is typisch, maar kies wat je denkt dat je kunt doen en don’t besteden extra geld. Het enige geld dat je tijdens deze uitdaging uitgeeft, is aan benodigdheden, voedsel, onderdak en vervoer.

Deze no spend challenge helpt je na te denken over elke aankoop die je doet. Is het nodig? Kun je zonder leven? Met genoeg oefening, zult u meer bewust over de uitgaven te worden, en kan aanzienlijke hoeveelheden geld te besparen zonder te proberen.

2. No-Spend Weekend Challenge

Don ’t wil committeren aan een hele maand? Kies een weekend.

Als u’ re zoals de meeste mensen, je grootste uitgaven dagen zijn in het weekend. Dat betekent dat deze uitdaging u mogelijk een aanzienlijke hoeveelheid geld kan besparen (vooral als u het meer dan één keer per maand kunt doen).

weekendactiviteiten zoals naar de bioscoop gaan, eten in restaurants en winkelen voor kleding kunnen gemakkelijk oplopen tot honderden dollars in een enkele maand.

Daag jezelf uit om een weekend (of twee) vrij te nemen van discretionaire uitgaven en dat geld in plaats daarvan in besparingen te stoppen. Doe dit elke maand en zie je spaarrekening snel groeien.

(natuurlijk, u ’ll alleen geld besparen als u don’t herschikken uw normale weekend activiteiten tijdens de week plaats!)

3. Gratis plezier voor meer geld

een leuk avondje uit kan je gemakkelijk een C-noot of twee terugzetten. Live concerten, sportevenementen of zelfs gewoon een diner en een film voor het hele gezin kunnen u een groot deel van uw salaris kosten.

een manier om uw spaargeld snel te verhogen is met deze leuke geldbesparinguitdaging.vind gewoon gratis activiteiten die leuk zijn maar geen cent kosten. Door een snelle Google-zoekopdracht te doen, kunt u gemakkelijk gratis dingen vinden om in uw omgeving te doen. Of je kunt gewoon binnen blijven en bordspellen spelen of oude homevideo ‘ s bekijken met de fam.

Dit kan je uitdagen om open-minded en creatief te zijn als het gaat om je entertainmentopties. Maar, ik wed dat je zult vinden dat je net zo veel plezier *niet * geld uitgeven – en, krijg je toe te voegen aan uw spaarsaldo.

Bonus!

4. Sla uw Washingtons op

Als u graag contant betaalt voor de meeste van uw aankopen, probeer dan deze uitdaging om uw verandering om te zetten in grote besparingen.

neem gewoon al je $1-biljetten aan het eind van de dag (je weet wel, die met het gezicht van Washington) en stop ze in een spaarpot.

sommige dagen heb je er misschien meerdere, andere dagen heb je er geen. Het punt is om het gewoon aan het toeval over te laten hoeveel dollarbiljetten je op een bepaalde dag hebt.

dus, don ’t vragen om specifieke verandering – gewoon nemen wat je krijgt!

geef jezelf een deadline en tel al je rekeningen op die datum. Zet dat geld dan op je rekening-stat!

maak dit een maandelijkse oefening en je kunt grote besparingen bouwen met weinig moeite.

5. Elke Dollar Savings Challenge

een kleine draai aan #4, met deze uitdaging kies je welk dollarbedrag je wilt besparen. Kies de denominatie van uw keuze en sla die rekening op elk moment dat het in uw bezit is.

laat’ s neem bijvoorbeeld het $ 5-biljet. Elke keer dat je een $5 in je portemonnee hebt, neem het eruit en stop het in een schoenendoos, kluis, envelop of een andere container die je hebt gelabeld als je ‘bank’.& #8217;

doe deze uitdaging voor 1 maand, 6 maanden, of maak er een 12-maanden geld uitdaging – het is aan jou. U kiest het tijdsbestek dat bij uw doeleinden past.

aan het einde van de uitdaging tel je het geld op dat je hebt gespaard. Het zal waarschijnlijk veel meer zijn dan je had verwacht!

6. Bezuinigen voor een doel budgettering uitdaging

bezuinigen op uitgaven is nooit leuk, maar als je bezuinigen voor een doel en voor een vooraf bepaalde hoeveelheid tijd, het is meer de moeite waard.

bijvoorbeeld, laten ’s zeggen dat u wilt krijgen laser-gericht op het afbetalen van een van uw creditcards. Dit is je grote ‘ waarom’ en houdt je toegewijd en gefocust.

maak je tijdlijn relatief kort, zodat je quick wins hebt. Bepaal vervolgens hoeveel uw wekelijkse besparingen moeten zijn om uw doel te bereiken.

misschien stel je een tijdlijn van 8 weken in. In die 8 weken, je bezuinigen op alleen de uitgaven aan benodigdheden, en eventuele extra geld dat je hebt Je zet in de richting van uw credit card saldo.

In 8 weken heb je minder creditcardschuld te betalen, wat een geweldige beloning is!

7. Doe minder en bespaar meer Budget uitdaging

als je niet klaar bent om grote offers te brengen om geld te besparen, begin dan met kleinere stappen.

Kies een kleine niet-essentiële uitgave waar je een week zonder kunt leven, zoals dat middagbezoek aan de automaat, of dat nachtelijke glas wijn terwijl je afleveringen van The Crown streamt.

kies elke week iets nieuws dat je kunt missen. Aan het einde van de week beloon je jezelf door een extra $10 of $20 aan besparingen te doen.

Dit won ’ t resultaat in big bucks, maar het zal je in een opzettelijke geldbesparende mindset. En, wanneer u begint met het maken van besparingen een gewoonte, zult u meer bereid zijn om uw uitgaven op grotere manieren uit te dagen.

8. Kick The Bad Habit Challenge

we hebben allemaal gewoonten die we graag willen veranderen of verbeteren. Misschien spendeer je te veel aan online winkelen, of koop je graag elke ochtend een dure luxe koffie bij je favoriete coffeeshop. Of misschien heb je te veel schermtijd en stel je belangrijke taken uit.

of het nu tijd of geld of gezondheid is, slechte gewoonten kunnen je van je gelddoelen houden. 

deze bad habit money challenge kan je helpen je te concentreren op het maken van verbeteringen in je leven. Doe wat nodig is om veranderingen ten goede aan te brengen, bewaar dan wat je normaal gesproken aan die slechte gewoonte uitgeeft.

u ’ll beter voelen, en hebben meer geld ook!

9. $ 50 Envelope Challenge

voelt geld besparen als een karwei voor jou? Probeer deze leuke gelduitdaging en neem zelfs de kinderen mee!

Label 50 enveloppen met dollarbedragen van $1 tot $50 (geen dubbele bedragen). Kies elke week twee enveloppen uit de stapel. Je kunt dit willekeurig doen, of doelbewust de enveloppen kiezen waarvan je weet dat je ze kunt vullen.

de enveloppen die je kiest zijn de enveloppen die je die week vult. Als u bijvoorbeeld de $10 en $20 trekt, moet u $10 besparen in de eerste spaarenvelop en $20 in de tweede. Dus, voor die week, moet je een manier vinden om $30 te besparen.

Deze 50-daagse uitdaging helpt je meer bewust te zijn van je uitgaven, omdat je twee doelen moet vervullen. Tegen het einde van het jaar heb je $1.275 bespaard.

een variant hiervan is de Bowl-Grab Challenge.in plaats van enveloppen te gebruiken, zou u verschillende bedragen op 30 afzonderlijke stukken papier schrijven. Gooi ze allemaal in een kom of pot en selecteer er vervolgens elke dag gedurende 30 dagen willekeurig een. Zet dan het bedrag opzij dat’ s op het papier.

als je je inspanningen wilt verdubbelen, maak dan mijn bericht klaar over de 100 envelope challenge om meer dan $5.000 te besparen.

10. Alleen Sale Items

deze geldbesparende uitdaging helpt je je denkwijze over geld te veranderen en zorgt voor betere bestedingsgewoonten. Kies uw tijdsperiode – maak het een wekelijkse of zelfs maandelijkse uitdaging, en committeren aan alleen het kopen van items in de uitverkoop.

hoe langer je je inzet voor deze uitdaging, hoe beter. Het helpt je bewuster te zijn over hoe en waar je je geld uitgeeft. Bovendien zou alleen het kopen van items in de uitverkoop meer geld op uw bankrekening moeten zetten.

11. Discount Grocery Store Shopping 

Don ’ t laat het stigma van discount grocery stores hebben dat je te veel geld uitgeeft aan boodschappen. De meeste Amerikanen besteden te veel aan hun voedselbudget. Waarom zou je dat doen als je hetzelfde voedsel voor een fractie van de prijs kunt krijgen in winkels zoals Aldi?

geef jezelf een maand en probeer het uit. Wanneer je het geld ziet dat je bespaart en dat je de kwaliteit van je eten niet hoeft op te offeren, zul je waarschijnlijk van gedachten veranderen.

12. Automatische overdracht

Je kunt zeggen dat je geld bespaart wat je wilt, maar tenzij je het doet, is er geen verschil. Stel in plaats daarvan elke week of maand een automatische overschrijving in van uw betaalrekening naar een spaarrekening – u kiest.

Bepaal een bedrag dat je kunt sparen en committen. Nu hoeft u er niet meer over na te denken ’ de besparing is voor u gedaan!

voor een aantal goede ideeën, Lees mijn bericht over 11 manieren om besparingen te automatiseren.

13. Expense Tracking Challenge

wanneer u uw uitgaven bijhoudt, wordt u meer bewust van uw uitgaven. Stel een tijdlijn in, bijvoorbeeld een maand of drie maanden, en houd elke dollar bij die u uitgeeft.

het zou een gewoonte moeten worden die je voor het leven voortzet, omdat budgettering een belangrijke vaardigheid is. Maar voor nu, focus op uw uitgaven en waar u mogelijk kunt bezuinigen.

u zult snel die uitgavenlekken vinden en meer controle hebben over uw financiën.

14. Schuld sneeuwbal

Deze schuldbetalingsmethode werd populair gemaakt door Dave Ramsey, oprichter van Financial Peace University . Hoewel het niet nodig is om jezelf uit de schulden te krijgen, is het een effectieve manier om gemotiveerd en gefocust te blijven.

kortom, U maakt uw grootste schuldbetaling op uw kleinste saldo terwijl u minimale betalingen doet op alle anderen. Het punt is om snel een saldo te elimineren en deze betalingen vervolgens toe te passen op het volgende kleinste saldo.

Deze strategie kan u een aantal quick wins geven en uw financiële vertrouwen snel vergroten. Gewoon blijven snowballing uw betalingen als saldi worden afbetaald, en u zult uw schuld afbetaald voordat je het Weet!

als je meer informatie wilt over deze strategie voor het uitbetalen van schulden, lees dan mijn bericht over hoe je de sneeuwbal van schulden kunt gebruiken om een schuldenvrij leven te bereiken.

15. Cash only Challenge

wilt u uw schulden verminderen en impulsaankopen minimaliseren? Betalen voor aankopen met contant geld (*alleen*).

u ’ll geld besparen, vasthouden aan uw budget, en u’ll meer kritisch over elke aankoop.dit is ook een geweldige manier om ervoor te zorgen dat uw waarden zijn afgestemd op uw uitgaven.

onze hersenen verwerken geld uitgeven op een andere manier dan betalen met kaarten. Gebruik dit in uw voordeel en beloof alleen te betalen voor items met het geld in uw portemonnee.

Het is de enige regel die je moet volgen om binnen je mogelijkheden te leven.

16. 30-daagse minimalistische levensstijl

Deze vereist laserfocus en toewijding – Je hebt een maand om $1.000 te sparen voor noodbesparingen. Het is niet zo moeilijk als je zou denken!

door deze Minimalistische lifestyle-uitdaging aan te gaan, zou je je ertoe verbinden om 30 dagen lang alleen op benodigdheden te leven.u zou de uitgaven in uw maandelijkse budget verminderen, een paar dingen verkopen die rond het huis liggen en onnodige uitgaven vermijden.

je zou ook kunnen doen wat je kunt om een beetje meer besteedbaar inkomen te genereren.werk nog een paar uur, pak wat diensten op, doe een 30-daagse side gig, zodat je in 30 dagen een mooi noodfonds van $1K kunt hebben!

Lees mijn bericht over hoe Ik $1000 aan maandelijkse uitgaven bezuinig om je een beetje inspiratie te geven!

17. Uitgaven Round-Up

wanneer de kassier vraagt of u wilt afronden naar de dichtstbijzijnde dollar op uw aankoop en doneren aan een goed doel, het is gemakkelijk om ja te zeggen. Immers, het’s slechts een paar cent en het ’s voor een goed doel.

maar wist u dat uw spaarrekening het goede doel zou kunnen zijn?

u kunt zich aanmelden met het “round-up”-programma van uw bank of een mobiele app downloaden die elk “round-up” – bedrag overmaakt naar een aangewezen spaarrekening.

elke keer dat u een aankoop doet (met behulp van een gekoppelde uitgavenrekening), wordt het verschil tussen het totaal en de volgende dichtstbijzijnde volgende dollar automatisch toegevoegd aan een gekoppelde spaarrekening. Dit betekent dat het slechts centen bij elke aankoop is, maar het levert in de loop van de tijd aanzienlijke besparingen op.

Dit kan gemakkelijk een dagelijkse geldbesparende uitdaging zijn die u honderden per jaar bespaart. En dat geld mis je nooit!

*Bonustip*: je hebt een aantal opties met deze uitdaging, zoals het overmaken van een specifiek dollarbedrag elke keer dat je een aankoop doet, of het automatisch beleggen van je round-upbedrag. Bekijk Acorns voor meer info.

18. Bescherm uw meevallers

financiële meevallers worden beschouwd als die Grotere, onverwachte bronnen van inkomsten, zoals een werkbonus, een erfenis, een belastingteruggave of begaafd geld.

vaak kan deze extra instroom van geld snel weggeblazen worden in de wind van plezier en spontaniteit.

het is gemakkelijk om het te categoriseren als extra inkomen dat “niet echt telt” omdat je het toch niet hebt gebudgetteerd. Waarom zou je er geen lol mee hebben?

want, als je die $1.000 kerstbonus neemt en deze in een beleggingsfonds stopt waar het de komende 10 jaar 7% per jaar verdient, dan heb je je meevaller verdubbeld. Na 20 jaar? Je hebt het verviervoudigd.

dus, bescherm je meevallers. Laat ze tellen. Omdat ze de capaciteit hebben om je zoveel meer te kopen dan een nieuwe TV of een weekendvakantie (die beide niets doen om je met pensioen te ondersteunen).

19. Holiday Savings Goal

ooit gewenst dat je door de vakantie kon komen zonder meer schulden te krijgen? Dat kan!

de sleutel tot het voldoen aan deze komende kosten is vooruit plannen. Don ’t wachten tot 1 December om erachter te komen uw Kerstbudget. Begin in September-of beter nog, juli.

als je budgetten uit het verleden hebt om naar te kijken, kun je gemakkelijk het gemiddelde bedrag berekenen dat je uitgeeft aan vakantiegeschenken en-activiteiten. Als u don ’t, neem gewoon uw beste gok en claim het als uw kerst besparingen doel.

nu, afhankelijk van wanneer je begint, splits je dat doel op in wekelijkse of maandelijkse bedragen. Stel vervolgens elke betaaldag een automatische overschrijving in op uw vakantiespaarfonds.

wanneer het vakantieseizoen in volle gang is, zul je hoog vliegen met vakantiegeest in plaats van te benadrukken over het geld dat je uitgeeft.

en-uw credit card bill won ’ niet pijnlijk om te openen in Januari.

20. Dollar Store Purchase Swap

Dit is een geweldige uitdaging als je graag op zoek gaat naar een goed koopje. Neem gewoon uw boodschappenlijstje mee naar de plaatselijke dollarwinkel en vind ten minste 5 items die een dollar of minder zijn.

dan, wanneer je naar je gewone winkel gaat voor de rest van de items, noteer dan wat je normaal zou hebben betaald voor de dingen die je in de dollarwinkel hebt gekregen.

je zult je vrij goed voelen over jezelf, wetende dat je geld hebt bespaard op dingen die je normaal koopt. Zorg er wel voor dat je het verschil* opslaat*, zodat je daadwerkelijk vooruitgang boekt in de richting van je spaardoelen!

21. Coin Savings Challenge

De Coin savings challenge is een van de makkelijkste gelduitdagingen en telt sneller op dan je denkt.

aan het einde van elke dag, leeg uw zakken of portemonnee van de munten. Doe ze in een pot en tel aan het eind van het jaar je spaargeld op. Het won de hypotheek niet betalen, maar zelfs een paar honderd dollar is iets waard!

22. 365-daagse Dime-At-a-Time

Don’ t wilt opslaan *al * uw munten? Neem gewoon de dubbeltjes en drop ze in een container van uw keuze tot het vol is. Het maken van dit een ritueel aan het einde van elke dag zal deze kleine actie veranderen in een geldbesparende gewoonte.

om je wat perspectief te geven, hier is hoeveel je kunt besparen met deze 365-daagse uitdaging:

 • Een 16-oz waterfles zal ongeveer $100 in dimes bevatten
 • een 2-liter fles zal ongeveer $589 in dimes bevatten
 • Een 1-gallon kan dicht bij $750 passen
 • Een emmer van 5 gallon kan u helpen om bijna $3.750 te besparen!andere variaties: 365-day nickel challenge, 365-day penny challenge

  23. De Quarter Drop

  dus ik moest de dime challenge een stap verder nemen! Behalve, het ’ s niet alleen een stap meer – Deze geld uitdaging is 2,5 keer meer besparingen voor elk kwartaal dat je in de container.

  Ja, ik weet het, kwartalen zijn veel groter dan dimes, dus je kunt er niet zoveel passen. Maar, u ’ll nog meer te besparen, dus waarom niet?

  Drop die Reserve kwartalen in een kruik of pot als u’re legen uw zakken elke avond. Als het vol is, ben je honderden rijker.

  24. Ga generiek

  als je gewend bent om naammerken te kopen wanneer je gaat winkelen, probeer dan 6 maanden generiek te gaan. Dit bespaart u onmiddellijk geld in de supermarkt, omdat de meeste artikelen een winkelmerk hebben.

  maar je kunt dit ook doen met kleding, huishoudelijke artikelen en persoonlijke verzorgingsproducten. Je kunt vrijwel winkelmerkopties voor deze items vinden op plaatsen als Walmart, Target en Walgreens.

  om daadwerkelijk * geld te besparen* op de goedkopere artikelen, MOET u rekening houden met de kosten-verschillend tussen de generieke en merkartikelen die u meestal kiest. Tel je spaargeld op en maak dat bedrag over op je spaarrekening.

  25. Water-only Challenge

  als je net als Ik bent, drink je bijna niet zoveel water als je zou moeten. Wanneer er ’s een frisdrank in de koelkast, het’ll slaan uit een glas water elke keer.

  echter, elke drank * naast * water gaat u geld kosten.

  waarom niet snel op een drankje gaan en slechts 30 dagen, 3 maanden water drinken – heck, een heel jaar!

  u ’ll geld besparen, gezonder zijn, en u’ll vinden het gemakkelijker om in uw 8 glazen per dag.

  * natuurlijk werkt dit alleen als u geen gebotteld water koopt. Haal een waterfilter als je moet en drink uit de kraan. U ’ ll sparen big bucks op de lange termijn!

  26. Homebrew Challenge

  als je een koffiedrinker bent, is er een verleiding van $5 op zowat elke hoek. Het kopen van een voorbereide kop java slechts één keer per week zou oplopen tot $260 per jaar.

  wie drinkt er maar één keer per week koffie? Uit een recente peiling bleek dat millennials gemiddeld $2.000 per jaar uitgeven aan bereide koffie!

  houd die dollars in je zak en zet je koffie thuis. Koop de gearomatiseerde creamer, de k-pods, zelfs de fancy espressomachine als het moet.

  u ’ll geld besparen op de lange termijn.

  27. Geen Uit eten

  een eenvoudige en zeer effectieve manier om geld te besparen is om te bezuinigen op restaurants en fastfood. De meeste maaltijden kunnen thuis worden gedupliceerd voor een fractie van de prijs.

  voordat COVID toesloeg en mijn man verlof kreeg, gaven we soms tot $800 per maand uit eten. Yikes! We hebben die kosten verlaagd tot $200 per maand (eenmaal per week met een maximum van $50) en hebben het afgelopen jaar duizenden dollars bespaard.

  als je klaar bent voor deze maandelijkse spaaruitdaging, probeer jezelf 30 dagen te weerhouden van uit eten gaan en zie hoeveel je bespaart. Je kunt gewoon geïnspireerd worden om meer maaltijden thuis te koken.

  28. 30-daagse maaltijdplanning

  Ik heb vele malen de voordelen van maaltijdplanning gelezen, maar nam het niet serieus totdat COVID in de stad kwam. Mijn man kreeg verlof, vervangende onderwijsbanen werden geannuleerd en we moesten vindingrijk worden *heel snel*.

  we hebben onze eetgewoonte onmiddellijk teruggebracht tot slechts één keer per week, en ik begon voor het eerst met 30-daagse maaltijdplannen.

  Ik weet niet waarom ik het niet eerder heb gedaan.

  het hebben van een 30-daagse maaltijd plan heeft me geld, tijd en moeite bespaard. En het is makkelijker geworden omdat ik nu een goede rotatie van recepten heb en ik bekend ben met welke boodschappen ik moet kopen.

  Op de eerste dag van elke maand schrijf ik 26 diners op die ik voor de maand maak (waardoor er 4 dagen overblijven om één keer per week uit eten te gaan). Ik heb een boodschappenlijstje van alle items die ik regelmatig gebruik, dus het is gemakkelijk om te benadrukken wat Ik zal moeten kopen.

  dan doe ik een grote kruidenierswinkel run om al het vlees en andere nietjes die ik nodig heb te krijgen. Dit kost meestal ongeveer de helft van mijn kruideniersbudget voor de maand. Ik moet meestal ongeveer een keer per week extra boodschappen doen.

  alles wat ik moet doen is ‘ s ochtends een recept kiezen, het vlees uit de vriezer halen om te ontdooien, en mijn dinerplan is klaar. Niet meer af te vragen wat te maken, het maken van last-minute supermarkt loopt, of te zeggen om heck met het-laten we gewoon naar Chipotle.

  geloof me-start een maaltijdplan en ik wed dat je ook geld, tijd en moeite bespaart.

  29. Meatless Mondays (of maand!)

  als je echt je boodschappen drastisch wilt verlagen, stop dan met het kopen van vlees. Het eet ongetwijfeld het grootste deel van uw voedselbudget op, en toch is het volledig optioneel. * Juist?*

  ja, misschien heb je wat weerstand van die andere mensen die in je huis wonen. Maar je kunt creatief worden en recepten maken die nog steeds bevredigend en heerlijk zijn.

  je kunt het gemakkelijk maken door gewoon één diner per week aan te wijzen als een vleesloze maaltijd, of je kunt hardcore gaan en verklaren dat de hele maand maaltijden vegetarisch zullen zijn.

  Volg uw spaargeld, zodat u kunt bewijzen hoe geldverslindend een vleesloze maaltijd kan zijn-stimuleer vervolgens het offer door ermee in te stemmen om het spaargeld te gebruiken voor wat gezinsplezier.

  30. De Pantry Challenge

  uw boodschappenrekening is een geweldig gebied in uw budget om kosten te besparen. Een manier om dat te doen is om een maaltijdplan te maken dat zoveel mogelijk items in uw voorraadkast verbruikt in 30 dagen.

  c’mon, ik wed dat er dozen en pakketten van spullen die je *bedoeld* om te gebruiken, maar hebben gezeten op de planken voor maanden!

  Maak een inventarisatie en plan je maaltijden rond wat je hebt voor de komende 30 dagen. U ’ll geld besparen, en ik wed dat u’ll komen met een aantal interessante recepten uw familie zal genieten.

  *Bonustip*: als je een beetje hulp nodig hebt bij het bedenken van een maaltijd op basis van wat je al in de keuken hebt, probeer dan Supercook.com voor wat inspiratie.

  31. De Freezer Spending Freeze

  als je graag bederfelijke producten wilt inslaan door ze in te vriezen, heb je misschien een paar honderd dollar aan vlees, groenten en ander voedsel in je vriezer.

  neem een maand om een bestedingsbevriezing te doen terwijl je al die bevroren items opgebruikt. Combineer deze uitdaging met de pantry cleanout (#15), en je kunt je boodschappenrekening met 50% verlagen!

  don’t vergeten om die besparingen te nemen en eigenlijk zet het ergens veilig, zodat het doesn ’t krijgen besteed.

  32. Pak een Lunch in

  als je een dagtaak hebt met een lunchpauze, bespaar dan een paar dollar door je lunch in te pakken voordat je naar je werk gaat. Hetzelfde geldt voor kinderen die nog op school zitten.

  Ik heb ooit de kosten van een PB&J sandwich, een appel en een mueslireep opgeteld. Het was 44 cent. Dat overtuigde me om ‘ s ochtends wat extra tijd te nemen om zelfgemaakte lunches in te pakken in plaats van cafetaria of fastfood te kiezen.

  het duurt nog een paar minuten, maar je bespaart op de lange termijn veel geld.

  33. DIY Product Challenge

  kies elke maand een huishoudelijk item dat je zelf kunt maken voor minder geld.

  Hier zijn een paar ideeën:

  • Zeep
  • wasmiddel
  • reinigingsmiddelen
  • Deodorant
  • Hondenvoer en traktaties
  • droger lakens
  • onkruidverdelger
  • Geschenken en wenskaarten
  • Body moisturizer

  spring gewoon op YouTube, doe een snelle zoekopdracht en leer hoe je een van deze alledaagse items voor minder geld kunt maken terwijl je je steentje bijdraagt om de planeet te redden.

  34. Verminderen, hergebruiken, recyclen

  Je kunt alle drie doen, of gewoon committen naar één:

  • verminder het aantal nieuwe items dat je koopt. Dit betekent dat je opzettelijk met je aankopen bezig bent en dat alles in overeenstemming is met je waarden en financiële doelen. Geen emotionele en onnodige uitgaven.
  • hergebruik wat je al hebt en geef het een nieuw doel. Neem oude ratty T-shirts en maak ze nuttig in de garage. Vul lege spuitflessen met je eigen zelfgemaakte reinigingsmiddelen. Spoel pindakaaspotten uit en gebruik ze om munten te besparen. Je snapt het. Wees vindingrijk.
  • Recycle het afval van andere mensen in je eigen schat. Begin met winkelen bij kringloopwinkels en garageverkopen om voorzichtig gebruikte items te vinden die net zo goed bij uw doeleinden passen als die dure, nieuwe opties. Controleer Craigslist of NextDoor voordat je naar Home Depot of Target gaat. Houd een lopende lijst bij van dingen die je wilt vinden, zodat je kunt profiteren van goede deals wanneer ze je pad kruisen.

  35. Schakelaar voor besparingen

  Maak een lijst van 12 diensten waarvoor u regelmatig betaalt. Dit kan van alles zijn, van uw mobiele telefoonprovider tot uw gazonverzorging tot verzekering tot kabel.

  eenmaal per maand belt u een van de bedrijven op uw lijst en vraagt u of ze u een korting kunnen geven of een goedkoper plan kunnen voorstellen dat net zo goed zou werken.

  als ze uw factuur niet kunnen verlagen, voer dan enkele Google-zoekopdrachten uit voor andere goedkopere opties en maak de overstap.

  *Bonustip*: u kunt zelfs uw creditcardmaatschappijen bellen om te vragen of ze uw rentetarieven verlagen. Als ze don’t, overdracht van uw saldo naar een kaart met een lager tarief.

  36. 52-weekse Gelduitdaging

  Deze 52-weekse spaaruitdaging is een veel voorkomende geldbesparende uitdaging die meestal in de eerste week van het jaar begint, maar het is nooit te laat om te beginnen.

  het idee is om de hoeveelheid geld te besparen die gelijk is aan de week van het jaar. Als het bijvoorbeeld de 14e week van het jaar is, moet u die week $14 besparen. Elke week bespaar je nog een dollar.

  als je 52 weken spaart, ben je uiteindelijk $ 1.378 rijker!

  37. Bespaar $5k in 12 maanden

  wil je volgend jaar om deze tijd duizenden rijker zijn? Ga dan deze uitdaging aan om de komende 12 maanden $5.000 te besparen.denken over het besparen van $5k lijkt misschien overweldigend, maar als je kleine, opzettelijke stappen neemt voor de komende 365 dagen, kun je het zonder veel moeite doen.

  Lees mijn bericht over het besparen van $5k in één jaar om wat advies te krijgen over hoe je je kunt inzetten voor deze 1-jarige spaaruitdaging en succesvol kunt zijn.

  *Bonustip*: Open een apart account zodat je niet in de verleiding komt om uit te geven wat je bespaart!

  38. 26-weekse tweewekelijkse geldbesparende uitdaging

  vergelijkbaar met de 52-weekse uitdaging, kan deze 26-weekse spaaruitdaging gemakkelijker voor u zijn als u tweewekelijks wordt betaald. Of als u gewoon wilt dat uw spaardoel minder tijd kost om te bereiken.

  misschien wil je over 6 maanden op vakantie. Gebruik deze tweewekelijkse spaaruitdaging om te bepalen hoeveel u moet sparen en wijs vervolgens een dollarbedrag toe dat u elke week naar uw vakantiefonds overmaakt.

  u kunt elke week een vast bedrag opslaan, variërende bedragen op basis van het budget van die week, of een percentage van uw salaris (als u wekelijks wordt betaald). Tel alle bedragen over de 26 weken op en zorg ervoor dat ze bij je spaardoel komen voordat je aan de uitdaging begint. Anders kunt u te kort komen of met wekelijkse bedragen die buiten uw vermogen om te besparen.

  het doel is om specifiek en opzettelijk te zijn, zodat u uw spaardoel bereikt tegen het einde van 26 weken – en die vakantie contant betaalt.

  39. Get Smart About Money Challenge

  In een onderzoek van de National Financial Educators Council aan het einde van het jaar 2021 werd aan meer dan 3.300 Amerikaanse volwassenen van verschillende leeftijdsgroepen gevraagd hoeveel geld ze dachten te hebben verloren vanwege een gebrek aan kennis van persoonlijke financiën.

  het geschatte gemiddelde bedrag dat mensen zonder kennis over persoonlijke financiën kost, was $1.389 in 2021.als deze resultaten worden gegeneraliseerd om de 254 miljoen volwassenen in de VS te vertegenwoordigen, zou dit aantal meer dan $352 miljard bedragen!

  neem het initiatief om slim om te gaan met geld en je financiële geletterdheid te versterken. Leer hoe u kunt budgetteren, uw inkomen kunt beleggen, zich kunt voorbereiden op uw pensioen en beter kunt worden met geldbeheer.

  met behulp van uw lokale bibliotheek, Google en YouTube hoeft u letterlijk geen dubbeltje uit te geven. Maar u zult leren hoe u duizenden kunt besparen gedurende uw leven.

  Lees mijn bericht over 21 gratis online personal finance cursussen om aan de slag te gaan.

  40. Gebruik een financiële App voor Extra geld

  deze uitdaging geeft je veel opties, en ze zullen je allemaal helpen geld te besparen.

  kies gewoon een financiële app om te downloaden op uw smartphone en gebruik deze elke dag gedurende 30 dagen. Dit kan een budget-app zijn zoals PocketGuard of een beleggingstool zoals Acorns.

  Kies een app die relevant is voor uw huidige financiële doelen en probeer het een maand uit. Als je het leuk vindt, blijf het gebruiken. Als u don ’t, kies een andere de volgende maand.

  het doel is om die tools te vinden die u helpen met uw financiële doelen, terwijl het geldbeheer een beetje gemakkelijker wordt.lees mijn artikel over 14 money management tools om je een beetje inspiratie te geven.

  41. CNBC Select ’s 7-Day Money Challenge

  gemaakt door de professionals van CNBC Select, deze uitdaging bevat 7 slimme taken om een “financiële diepe schoonmaak” van uw persoonlijke financiën te doen.je kunt er elke dag een beginnen, maar sommige kunnen langer dan een dag duren om te voltooien.

  ook zijn niet alle taken specifiek gericht op het besparen van geld. Maar ze zullen allemaal uw vaardigheden op het gebied van geldbeheer versterken, wat uiteindelijk resulteert in grotere besparingen voor u!

  42. Wees een Money Rockstar

  Dit is een meerdelige uitdaging die je de komende 6 maanden bezig zal houden.

  Rockstar Finance creëerde 26 weken lang een andere gelduitdaging die varieert van mindset-gewoonten tot het stellen van doelen tot het investeren van geld. En, hoewel er een paar die won ’ t laat uw spaarrekening groter, ze allemaal bijdragen aan het bereiken van financiële vrijheid.

  als je van een breed scala aan uitdagingen houdt, is dit misschien iets voor jou.

  43. 31 dagen Verbeter uw financiële leven

  als je je financiën van alle kanten wilt versterken, probeer dan deze maandlange uitdaging die is gemaakt door Philip Taylor bij Part-Time Money. Philip is een CPA en zijn gedeelde actietips brengen u in slechts 31 dagen van dichtbij en persoonlijk met uw financiën.

  elke dag geeft hij een actie-item met stappen die je kunt nemen om succesvol te zijn. Van budgettering tot schuld tot investeringen tot estate planning, Philip ‘ s uitdaging omvat elk belangrijk gebied van uw persoonlijke financiën.

  44. Geldbesparende Blackout Bingo Challenge

  maak geld besparen leuk met deze slimme draai aan BINGO!

  Stel eerst een spaardoel. Misschien wilt u $100, $500 of meer besparen. Schrijf vervolgens 30 willekeurige dollarbedragen op die allemaal samen je grotere doel vormen. Natuurlijk kun je dubbele bedragen hebben, maar probeer ze te laten variëren tussen $5 en $25.

  maak vervolgens een bingokaart met 30 vierkanten en wijs elk vierkant een van deze dollarbedragen toe. Schrijf ten slotte elk dollarbedrag op een apart stuk papier en doe ze allemaal in een container zoals een kom of een pot (zorg ervoor dat je hand erin past).

  neem elke dag een stuk papier uit de container en vind dat bedrag op de bingokaart. Maak dat bedrag over van uw betaalrekening naar uw spaarrekening en kruis het vervolgens van uw bingokaart af.

  als je op de eerste van de maand begint en dit elke dag doet, bereik je je spaardoel tegen het einde van de maand! Maar je kunt er ook voor kiezen om alleen op bepaalde dagen van de week te spelen, wetende dat je je doel zult bereiken wanneer elk vierkant wordt doorgestreept.

  *Bonustip*: als uw spaardoel $500 is, Bespaar uzelf wat tijd met deze gratis Bingosjabloon die afdrukbaar is van Savvy Honey.

  45. Save the Receipt Savings

  de volgende keer dat je gaat winkelen, controleer dan de onderkant van je bon. Soms vind je een sectie die je vertelt hoeveel je hebt bespaard op je aankoop door in die winkel te winkelen. (Als je ooit bij Kohls winkelt, Weet je wat ik bedoel. Maar u zult het ook vinden op bonnetjes van supermarkten en winkels zoals Target en Walgreens.)

  dan … eigenlijk *sparen * dat bedrag. Zet die bespaarde dollars een maand lang over op een aparte rekening en kijk hoe snel het oploopt.

  46. Save the Date

  moet u $500 besparen binnen de komende 30 dagen? Het enige wat je hoeft te doen is kijken naar je agenda voor begeleiding.

  bespaar gewoon het dollarbedrag van de datum voor een maand. Je kunt op elke datum beginnen, maar uiteindelijk heb je bijna een extra $500 op je account!

  *Bonustip*: Stel een alarm in op je telefoon om je eraan te herinneren om het bedrag van elke dag over te maken naar besparingen. Als je een dag mist, verdubbel dan de volgende datum die je bespaart!

  47. Krijg een maand vooruit

  het budgetteren van een variabel inkomen kan lastig zijn. Maar, als je van het inkomen van de vorige maand kunt leven, heb je een veel gemakkelijkere tijd.

  een jaar geleden Ik besloot om de inkomsten van de vorige maand te gebruiken voor ons budget. Ik kon het meteen doen, want we hadden al een volledige maand inkomen in onze spaargeld. Na de eerste maand vroeg ik me af waarom ik het niet eerder had gedaan.

  sommige van de voordelen zijn minder stress, meer consistentie en niet meer paycheck-to-paycheck leven. Het’ s was glorieus.

  Als u don ’t hebben een maand inkomen in spaargeld, neem de uitdaging om te sparen het geld. afhankelijk van het bedrag, geef jezelf 12 tot 18 maanden om je doel te bereiken.

  met een variabel inkomen, neem je gewoon het gemiddelde van de afgelopen 12 maanden, en deel je dat bedrag door het aantal maanden dat je moet sparen.

  bijvoorbeeld, met een gemiddeld maandelijks (netto) inkomen van $5.000, moet u $417 per maand besparen gedurende 12 maanden. Of $278 per maand voor 18 maanden. Kies degene die realistisch past in uw budget, maar brengt u er het snelst.

  Ik weet dat het tijd en geduld en doorzettingsvermogen kost. Maar geloof me, je zult zo blij zijn dat je het deed.

  48. Make More Money Challenge

  Er zijn slechts zo veel hoeken die u kunt snijden om geld te besparen voordat u links met een cirkel.

  uw mogelijkheden om meer geld te verdienen zijn echter eindeloos.

  heb je een enorm doel als het krijgen van onder een $20.000 schuld stapel? Of het opbouwen van een pensioenfonds van $1 miljoen in de komende 15 jaar?

  Stop met kijken naar je rekeningen en begin manieren te vinden om meer geld te verdienen.

  je levensstijl wordt verstoord. Soms is het eten won’t krijgen op de tafel en kleren won ’t krijgen gewassen. Het kan nodig zijn om eerder op te staan of later op te blijven dan normaal.

  maar, je Vecht voor je financiële onafhankelijkheid en het opzetten van je toekomstige zelf voor een comfortabel leven. Maak er dus een prioriteit van. Open je geest voor het idee van het krijgen van een weekend Baan, het vinden van een side hustle, of zelfs het starten van uw eigen side biz.

  bekijk deze 50 + manieren om uw inkomen te verhogen om die creatieve sappen die geld verdienen te laten stromen.

  49. De Craigslist Challenge

  wilt u uw gezin meenemen op een zomervakantie, maar don’t weet hoe je’ll swing het financieel?

  Zet dat doel om in een stimulans om te beginnen met het maken van een beetje extra geld met spullen rond het huis. Ga door uw kasten, laden, kasten, garage en kelder, en stapelen elk item dat u haven’t gezien/aangeraakt/gebruikt in de afgelopen 6 maanden.

  sommige dingen zullen bestemd zijn voor de vuilnisbak, maar andere zullen enig potentieel hebben om geld te verdienen.

  Daag jezelf uit om minstens 1 item per week te verkopen op een online marktplaats zoals Craigslist, NextDoor, eBay of Facebook. Zet al uw winst in een aangewezen envelop of pot of account totdat u klaar bent om de vliegtickets te kopen en het hotel te boeken.

  Je zult versteld staan hoe gemakkelijk het was om van je afval een schat aan herinneringen te maken.

  50. De 1% 12-weken geldbesparende uitdaging

  u kunt deze uitdaging gebruiken voor elk type spaarrekening, maar het toepassen ervan op een pensioenfonds kan uw nestei aanzienlijk stimuleren.

  als u een 401(K), IRA of een ander pensioenaccount hebt waaraan u al bijdraagt, verhoog deze automatische stortingen met 1%. Of u kunt beginnen met het overmaken van 1% van uw salaris (geheel of netto, uw keuze) naar een aparte spaarrekening.

  dan, nadat je deze 3-maanden geldbesparende uitdaging hebt bereikt, verhoog je je bijdragen met nog eens 1%.

  na 1 jaar heb je 4% Meer van je inkomen dat wordt toegepast op je spaargeld. Omdat je kleine stappen hebt gezet om er te komen, zul je het nauwelijks missen. In de tussentijd heeft die 4% de mogelijkheid om 5% of meer te groeien, afhankelijk van je beleggingsmix.

  en als je nog geen pensioenfonds hebt – ga er dan zo snel mogelijk een Openen!

  51. Abonnement opzegging uitdaging

  heb je je ooit aangemeld voor een gratis proefperiode en ben je het dan vergeten totdat je de maandelijkse abonnementskosten op je creditcardrekening zag?

  Yep, ik ook.

  deze uitdaging is geweldig voor degenen die graag aanmelden voor gratis proeven, maar aren’t geweldig over annuleren wanneer de kosten kick in. Of als je ooit super geïnspireerd door een gladde advertentie, dus je aangemeld – maar nooit echt gebruik gemaakt van de service.

  een eenvoudige manier om al uw abonnementen te bekijken is met Trim. Deze spaarapp analyseert uw financiële transacties om al uw terugkerende abonnementen te vinden. Nadat je ze hebt bekeken, vertel Trim gewoon welke je niet meer wilt, en Trim zal er voor zorgen! 

  52. Bespaar 15% van alle inkomsten

  dus je zou deze eigenlijk al moeten doen. Veel financiële adviseurs raden aan om ten minste 15% van uw jaarlijkse inkomsten vóór belastingen te sparen voor uw pensioen. En, dat ’s ervan uitgaande dat je begon op de leeftijd van 25! Als u een late spaarder bent, moet dit percentage hoger zijn als u met pensioen wilt gaan voordat u 80 kaarsen op uw verjaardagstaart uitblaast.

  Dit lijkt misschien onmogelijk voor je, en misschien is het nu. Maar … je moet ergens beginnen. Don’ t blow off socking sommige weg voor pensioen omdat je al zo ver achter.

  tenzij je de rest van je leven wilt werken, op voedselbonnen wilt leven met sociale zekerheid als je enige inkomen, of de last van je welzijn op je kinderen wilt leggen, moet je alles doen wat je kunt om te beginnen met sparen voor je toekomst-vandaag.

  Start15% als je kunt. Als u kunt ’t, beginnen bij 10, of 5, of 3%. Maar * start*, en dan-don’t stoppen.

  je toekomst komt eraan, of je er nu klaar voor bent of niet. Doe wat je kunt om voorbereid te zijn, zelfs als het betekent dat je vandaag wat aanpassingen in je levensstijl moet maken.

  je toekomstige zelf zal zo dankbaar zijn.

  53. De FO5O Monthly Checklist Challenge

  Hier op Finance Over Fifty, post ik maandelijkse financiële checklists om u te helpen op het goede spoor te blijven met uw persoonlijke financiën en gericht op uw gelddoelen.

  elke checklist heeft 5 unieke taken voor elke maand, en u kunt zelfs een gratis afdrukbare downloaden die alle 12 checklists voor uw gemak vermeldt.

  doe de maandelijkse checklist challenge en voltooi alle 60 taken in de komende 12 maanden. Tegen deze tijd volgend jaar, zult u een geld baas!

   

  Wanneer moet je een geldbesparende uitdaging starten

  wanneer je een uitdaging hebt gekozen, moet je beslissen wanneer je begint. Houd er rekening mee dat het misschien niet het beste is om meteen in te springen. Denk na over alles wat in je schema komt dat je zou belemmeren om de uitdaging met succes te voltooien.

  de feestdagen zijn bijvoorbeeld misschien niet de beste tijd om te proberen $5.000 te besparen. Dit is wanneer de meeste geld uitgeven aan geschenken en reizen, en je zou jezelf kunnen voorbereiden op mislukking.

  een andere omstandigheid om te overwegen is een aanstaande gebeurtenis die een extra kostenpost voor uw budget vereist, of een die stress in uw leven kan toevoegen. Dit kan iets zijn als een bruiloft of een operatie.

  vind het tijdsblok dat nodig is voor de uitdaging wanneer je vrij bent van afleiding en al je inspanningen kunt inzetten om geld te besparen. Blokkeer het vervolgens op de kalender en probeer gedurende die tijd geen grote verplichtingen in te plannen.

  hoe succesvol te zijn met geld besparen

  niemand zei dat geld besparen makkelijk was. Maar er zijn enkele stappen die u kunt nemen om het gemakkelijker te maken.

  hier zijn 3 dingen die je kunt doen om succesvol te zijn met je geldbesparende uitdaging.

  heb een motiverend doel  

  Dit is zo belangrijk! Neem je partner en kinderen mee en maak er een groepsdoel van als je wilt. Of beslis eens en voor altijd dat je die internationale reis gaat maken waar je zo lang van hebt gedroomd.

  het punt is, maak er iets van wat je echt … echt … echt wilt.

  de motivatie zal je helpen om door te gaan als het een beetje moeilijk wordt.

  Keep track

  terwijl u opslaat, houdt u uw voortgang bij. Als je je balans week na week ziet toenemen, zal het moeilijk voor je zijn om te stoppen.

  je kunt een gratis tracker downloaden die in dit bericht wordt aangeboden, of gewoon zelf een eenvoudige tracker maken. Zorg ervoor dat je het regelmatig bijwerkt en bewaar het ergens waar je het elke dag zult zien.

  minimaliseer afleidingen

  ontwikkel wat bewustzijn rond die triggers die ervoor zorgen dat je uitgeven – en vermijd ze dan zo veel als je kunt. 

  misschien krijg je elke week marketing e-mails van je favoriete winkels. Afmelden van de lijst, tenminste tot je de uitdaging hebt voltooid.

  of misschien ben je in de verleiding om te stoppen voor het diner na late nachten op het werk. Maak in plaats daarvan maaltijdplannen en houd een gevulde voorraadkast zodat u altijd bereid bent om een zelfgemaakt recept te maken.

  als je de neiging hebt om impulsaankopen te kopen wanneer je gaat winkelen, begin dan een lijst te maken van alleen die dingen die je nodig hebt voordat je gaat. Blijf dan bij de lijst.

  wat het ook is dat uitgaven gemakkelijker maakt, doe wat je kunt om jezelf van tevoren in te stellen om in plaats daarvan geld te besparen.

  Don’t overdo it

  wanneer je een uitdaging kiest, blijf dan realistisch. Ik weet dat het besparen van $ 10.000 heel leuk klinkt, maar het is misschien buiten je bereik op dit moment.

  stel jezelf de vraag –   kan ik dit bedrag aan besparingen over de opgegeven periode volhouden?

  als je denkt dat je kunt ’t, kies een andere. Bouw een paar kleine successen op voordat je de grotere uitdagingen aangaat. Je inspanningen zullen veel verder gaan.

  houd besparingen gescheiden en veilig

  U kunt ervoor kiezen om de meeste van deze uitdagingen met contant geld te doen, of door online overschrijvingen te doen.

  hoe dan ook, u wilt al uw spaargeld op een veilige plaats bewaren. Dit kan betekenen dat u contant geld in een kleine kluis thuis bewaart.

  wanneer u klaar bent om uw geld op de bank te storten, zet het dan op een aparte rekening van uw reguliere cheque. Dit houdt al uw zuurverdiende spaargeld gescheiden van uw uitgavenrekening.

  Als u besluit om alleen online overboekingen tussen rekeningen te maken, zorg er dan voor dat u spaargeld overmaakt naar een rekening die niet wordt gebruikt voor reguliere uitgaven en uitgaven.

  Houd uw geld gescheiden en veilig, zodat uw spaargeld niet verdwaalt in de shuffle.

  waar uw spaargeld te houden

  zoals hierboven vermeld, is het belangrijk om uw spaargeld op een aparte rekening te houden. Bij voorkeur moet het er een zijn die niet gemakkelijk toegankelijk is voor het uitgeven van geld in een opwelling.

  Als u probeert spaargeld op te bouwen voor de lange termijn (zoals een noodfonds), dan krijgt u de meeste waar voor uw spaargeld met een hoog rendement spaarrekening.de tarieven voor deze rekeningen won ’t maken je rijk, maar het’s beter dan een gewone spaarrekeningen.

  bedenk ook hoe toegankelijk je wilt dat je spaargeld is. Voor een noodfonds wilt u dat uw geld beschikbaar is op een moment van kennisgeving, en zonder boete voor opname.

  een geldmarktrekening zal een iets hoger rendement opleveren, maar wees je bewust van de kosten en regels die eraan verbonden zijn voordat je er een opent. De meeste hebben een opnamelimiet en een minimale balansvereiste.

  als u uw geld voor een langere periode opzij kunt zetten zonder het nodig te hebben, dan is een CD (depositocertificaat) misschien een goede optie. U krijgt een hoger rendement, maar uw geld wordt vastgebonden totdat de CD volwassen is.

  aan de andere kant wil je misschien je spaargeld uitgeven aan schulden zodra je het hebt gemaakt. Hoe eerder u uw saldo betaalt, hoe minder rente u betaalt. Het is nog steeds een goed idee om een apart account te hebben, tenzij u van plan bent om uw creditcardrekening te betalen zodra u een storting doet.

  het opbouwen van een pensioenfonds is een andere goede reden om meer geld te besparen. U kunt een IRA openen en uw spaargeld storten in dit populaire pensioenfonds.

  De bottom line is, waar u uw spaargeld te houden zal afhangen van wat je wilt *doen* met uw spaargeld. Het belangrijkste is dat het gescheiden wordt gehouden van uw reguliere uitgavenrekening, en u past het toe op elk spaarvoertuig dat u op een consistente basis kiest.

  veel plezier – en bespaar ook geld!

  probeer vandaag nog een van deze leuke geldbesparende uitdagingen en zie hoeveel geld u bespaart. Maak geld besparen een spel, concurreer met jezelf en overwin slechte geldgewoonten.

  met deze uitdagingen voor Geldbesparing kunt u ervoor kiezen om snel of gedurende een langere periode geld te besparen. 

  zelfs als het ’s slechts een paar dollar om te beginnen, elke dollar telt. Naarmate je motivatie opbouwt, voeg je meer uitdagingen toe aan je routine en maximaliseer je de hoeveelheid geld die je bespaart.

  binnenkort heb je een geldbesparende mindset die altijd op zoek is naar manieren om kosten te besparen, inkomsten te verhogen en rijkdom op te bouwen.

Plaats een reactie