50 slimme manieren om geld te besparen met een beperkt budget

Als u’ Als u een financiële crisis doormaakt, kunt u zich gemakkelijk laten overweldigen door angstige gedachten. Beslissingen nemen terwijl je je bang en bezorgd voelt, is een recept voor slechte resultaten.

Maar als je een plan hebt om van versnelling te veranderen en je levensstijl te veranderen, zul je een groter gevoel van zelfvertrouwen voelen.

Soms is aanscherping van de uitgaven noodzakelijk, andere keren kan het een keuze zijn.  Hoe dan ook, weten waar u kosten kunt besparen, is nuttige informatie wanneer u ooit wordt geconfronteerd met de noodzaak om geld te besparen.

Dus, in plaats van te stressen, pak pen en papier en begin met het schrijven van een plan. Zoek naar kleine veranderingen die samen grote besparingen opleveren.

En als u nog geen budget heeft, begin er dan vandaag nog mee.  Controle over uw financiën houden betekent te allen tijde weten waar uw geld naartoe gaat.

Om u op weg te helpen, hier is een lijst met 50 manieren om geld te besparen met een beperkt budget.

Wil je nog meer manieren leren om geld te besparen? Download de gratis 50 tips om meer geld te besparen checklist!

 

Contents

Huishouden

Dagelijkse uitgaven kunnen snel oplopen, waardoor u zich afvraagt ​​waar het allemaal gebleven is.  Door opzettelijk en proactief te zijn met het minimaliseren van kosten, blijft er meer ruimte in uw budget over voor andere benodigdheden.

#1 Knip de kabel uit

Dit is een populaire keuze geworden voor velen die proberen de huishoudelijke uitgaven te verlagen. Kabel-tv kan eenvoudig en tegen lagere kosten worden vervangen door streamingdiensten zoals Hulu of Netflix. Ik betaal momenteel minder dan $ 15 voor beide streamingdiensten samen, wat zoveel goedkoper is dan het gemiddelde prijskaartje van $ 85 voor kabel.

#2  Pas je thermostaat aan

De sleutel tot geld besparen met je thermostaat is consistentie.  Grote schommelingen en constante temperatuurveranderingen kunnen leiden tot meer energiegebruik en een hogere rekening.  Gebruik een programmeerbare thermostaat om “in te stellen en te vergeten” om het meeste geld te besparen.

Als je op dit moment geen nieuwe thermostaat kunt betalen en je kunt omgaan met temperaturen die een beetje buiten je comfortzone liggen, ga dan een paar graden terug (warmer in de zomer, koeler in de winter) om een ​​paar dollar te besparen. Zorg er ook voor dat u niet betaalt voor comfort als u er niet eens bent. Wanneer u op het werk of op vakantie bent, neem dan 10-12 graden af ​​van uw normale temperatuur.

#3  Sluit de jaloezieën

Door de jaloezieën gesloten te houden, blijft uw huis koeler in de warmere maanden, vooral als u ramen heeft die op het westen gericht zijn.  Dit betekent dat uw airconditioner niet zo hard hoeft te werken en dat uw elektriciteitsrekening lager zal zijn.

#4  Koop led-lampen

Gloeilampen hebben een lange weg afgelegd.  De oude peervormige gloeilamp, die bijna 90% van zijn energie gebruikte voor warmte in plaats van licht, wordt niet eens meer gemaakt.  De nieuwe & verbeterde LED-lamp verbruikt 75% minder energie en gaat tot 25x langer mee!  Ze kosten vooraf meer, maar besparen u geld (en tijd en moeite en verdriet) op de lange termijn.

#5  Doe de lichten uit (en de tv en de ventilator en de … )

U kunt een paar euro besparen op uw energierekening door alleen maar rekening te houden met wat bijdraagt ​​aan de winst. Als er iets in je huis is dat energie verbruikt (zoals een lamp of een elektronisch apparaat) en niemand gebruikt het, schakel het dan uit. Beter nog, haal de stekker uit het stopcontact.  Als de kinderen dit concept niet lijken te begrijpen, installeer dan een paar timers.

#6  Wijzig uw sprinklerschema

Op dit moment zitten we midden in de coronacrisis.  Mijn man en ik hebben allebei verlof en worden alleen ondersteund door een werkloosheidsinkomen.  Dingen zijn absoluut *strak*.  Een gebied waarop we bezuinigen, is ons waterverbruik. We gebruiken de sproeiers op ongeveer 50% van een typische zomer, en het maakt zeker een enorm verschil in ons budget. En we hebben maar een kleine 1/4 hectare. Is ons gras net zo groen en weelderig als onze buren?  Nee, maar het is niet bruin en dat is goed genoeg voor mij.

#7  Schaf energiezuinige apparaten aan

Als u op zoek bent naar manieren om geld te besparen met een beperkt budget, kunt u waarschijnlijk& #8217;het zich niet veroorloven om nieuwe apparaten te kopen. Maar het is mogelijk dat u een goede deal kunt vinden voor een gebruikt exemplaar ter vervanging van de energievreter in uw keuken die uw eten koelt.

ENERGY STAR-gecertificeerde apparaten zijn al enkele jaren verkrijgbaar.  Kijk op online sites zoals Craiglist of NextDoor om een ​​goede deal te vinden voor een iets ouder model.

En als u het meeste geld wilt besparen, begin dan met uw wasmachine en droger, aangezien deze het meest energiezuinig zijn. hongerige apparaten in je huis.

#8  Blijf op de hoogte van huisonderhoud

Maak een lijst met jaarlijkse en seizoensgebonden onderhoudsprojecten voor je huis en vink ze allemaal af als voltooid. Het is gemakkelijk om alles te vergeten wat er moet gebeuren om uw huis in topconditie te houden. Maar de taken die u nu verwaarloost, zullen u uiteindelijk meer geld en tijd kosten. Minimaliseer uw onderhoudskosten met preventief onderhoud.

#9  Doe-het-zelf indien mogelijk

Als je muren dringend een nieuwe verflaag nodig hebben, of als je je landschap moet opvrolijken, probeer dan de taak zelf op je te nemen voordat je een professional inhuurt. U bespaart waarschijnlijk ten minste de helft van de kosten, maar wat nog belangrijker is: – je zult een gevoel van voldoening voelen! Woonwinkels hebben vaak gratis lessen die verschillende projecten leren.

#10  Probeer het eerst op te lossen

Mijn man is goed in het uitzoeken hoe hij dingen kan repareren die kapot zijn.  Meestal springt hij naar YouTube en zoekt een video met een tutorial.  Onlangs begon onze wasmachine te lekken en hij kon het repareren met een onderdeel van $ 30.  Dat is *veel* goedkoper dan een rekening van $ 200 van de reparateur van het apparaat, en honderden minder dan een nieuwe machine. Als er iets kapot is, probeer dan uit te vinden hoe je het kunt repareren voordat je duurdere maatregelen neemt.

Recreatie & Amusement

Als discretionaire uitgave heeft u volledige controle over hoeveel u uitgeeft aan zaken als entertainment en hobby's.  Maar het volledig uit uw budget schrappen is *niet* realistisch, zelfs niet met een krap budget. We hebben allemaal af en toe wat plezier nodig!  Maar wat u wel kunt doen, is de kosten minimaliseren met deze handige tips.

#11  Stream in plaats daarvan

Streamingdiensten bieden u duizenden keuzes voor uw kijkplezier.  Voor een paar dollar per maand kun je zo ongeveer elke show bekijken die je leuk vindt. Sla de bioscoop over en kijk thuis naar de film.  Je kunt je eigen popcorn maken voor centen op de dollar, en pauzeren voor toiletpauzes wanneer het je uitkomt!

#12  Spelletjes spelen

Plezier hebben als gezin betekent niet dat je *geld* moet uitgeven.  Als het budget krap is, trek dan die stoffige bordspellen tevoorschijn en creëer geweldige herinneringen in het comfort van je eigen huis.

#13  Ga naar de bibliotheek

Een boek kan je uren bezig houden – als het goed is.  Maar met een krap budget heb je geen extra geld om boeken op Amazon te kopen, alleen maar om teleurgesteld te zijn in een oninteressant plot. Ga in plaats daarvan naar je plaatselijke bibliotheek en bekijk er een paar met goede Amazon-recensies. Het is gratis en er is geen risico aan verbonden. (Bonus: u kunt ook dvd's bekijken voor een filmavond!)

#14  Krijg een goedkope (of gratis) hobby

Als je een krap budget hebt, is geld uitgeven aan hobby's niet erg praktisch. Als je hebt moeten stoppen met datgene waar je van houdt omdat het nu te veel kost, zoek dan een gratis of goedkopere vervangende hobby.

Enkele ideeën kunnen zijn schrijven, fotografie (met je mobiele telefoon), joggen & fitness, tekenen, vrijwilligerswerk, tuinieren (zaden zijn goedkoop!), wandelen, bloggen, kalligrafie of geocaching.  Als u een eenvoudige Google-zoekopdracht uitvoert, vindt u tal van opties, dus zoek er een die u goed in de oren klinkt. Alleen omdat het geld krap is, wil nog niet zeggen dat je niet nog steeds plezier kunt hebben!

#15  Ga kamperen

Als je denkt dat een zomervakantie gewoon niet in de kaarten zit, overweeg dan een kampeertrip met het hele familie.  Zoek naar gebruikte spullen bij garageverkopen en maak een kleine roadtrip voor wat plezier in de buitenlucht.  U betaalt waarschijnlijk bijna $ 40 per nacht, wat een stuk goedkoper is dan een hotel – maar de gemaakte herinneringen zullen van onschatbare waarde zijn.

#16  Gebruik uw plaatselijke reccentrum

Stadsrecreatiecentra bieden doorgaans goedkopere activiteiten in vergelijking met particuliere operaties.  Veel centra bieden een verscheidenheid aan lessen, sportcompetities, balvelden, fitnessapparatuur en zwembaden. Het is een geweldig alternatief voor duurdere opties, ook al zal er een wisselwerking zijn met kwaliteit en ervaring van de instructeur.

#17  Thuis trainen

Naar een sportschool gaan om te trainen kan erg handig zijn, maar de maandelijkse kosten kunnen te hoog zijn als je hebt een beperkt budget.  Als je boetevrij kunt opzeggen, laat die luxe dan varen en bewaar de contributie voor belangrijkere zaken.  Er zijn tal van gratis workouts online die je net zo fit kunnen maken.

#18  Controleer uw terugkerende abonnementen

Controleer uw bank- en creditcardafschriften voor eventuele automatische abonnementskosten die in rekening worden gebracht.   Misschien vindt u een dienst die u zelden of zelfs niet meer gebruikt, maar waarvoor u nog steeds betaalt. Annuleer alles waar je zonder kunt. Een andere optie is het gebruik van een serviceoproep Trim, waarmee u op de hoogte wordt gehouden van uw huidige abonnementen.  Het is een manier om ervoor te zorgen dat niets over het hoofd wordt gezien.

#19  Koop een staatsparkpas

Als u en uw gezin van het buitenleven houden, is een staatsparkpas altijd een goede investering. Veel staten bieden een jaarpas aan waarvoor een eenmalige vergoeding vereist is, maar een jaar lang onbeperkte toegang. Andere staten bieden passen per park aan, en een paar staten brengen zelfs geen kosten in rekening om binnen te komen. Het is een goedkope manier om te wandelen, kamperen, picknicken en dagtochten te plannen.

#20&nbsp ; Gok niet

Ik weet dat het leuk is, maar doe het niet.  Gewoon niet doen.

Rekeningen

Zelfs als er weinig geld is, moeten de rekeningen betaald worden.  Het is echter vooral belangrijk om zelfs de noodzakelijke uitgaven te minimaliseren. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop u kosten kunt besparen en geld kunt besparen zonder drastische wijzigingen aan te brengen. Hier zijn 10 manieren om geld te besparen met een krap budget door uw maandelijkse rekeningen te verlagen.

#21  Herfinancier uw hypotheek

Dit is een biggie.  Als u al een paar jaar in uw huis woont en niet van plan bent om binnenkort te verhuizen, kan dit een uitstekende optie voor u zijn. We hebben onze ARM-lening ongeveer een jaar geleden geherfinancierd en ongeveer $ 400 afgehouden van onze maandelijkse betaling. Onthoud gewoon:  het doel is om geld te besparen, niet om dieper in de schulden te raken. Dus, als het niet absoluut hoeft, weiger dan om contant geld op te nemen.

#22  Kijk rond voor verzekeringen

Tenzij je de laatste tijd een bodemdeal hebt gevonden, kan ik je bijna beloven dat je geld besparen op uw verzekeringspolis.  Bel een aanbevolen makelaar en ontvang enkele offertes voor auto- en huiseigenarenverzekeringen. Het is gratis, snel en pijnloos en kan u het komende jaar honderden besparen.

#23  Studieleningen herfinancieren

Als je nog meerdere studieleningen aan het aflossen bent, kun je deze samenvoegen tot één onderhandse lening en eventueel je rentepercentage verlagen. Werkstabiliteit, goede kredietwaardigheid en uitstekende betalingsgeschiedenis zullen in uw voordeel werken om uw tarief te verlagen. Het hebben van slechts één betaling maakt het leven ook een beetje gemakkelijker.

#24  Saldooverdracht naar een 0%-kaart

Als u een goed krediet en meerdere creditcardsaldi heeft, zoek dan naar een introductietarief van 0% waarnaar u ze kunt overboeken. U moet berekenen of de overdrachtskosten u minder zullen kosten dan de rente die u momenteel betaalt, maar als zowel uw saldi als uw tarieven redelijk hoog zijn, is de kans groot dat u geld bespaart door over te boeken . *Zorg er wel voor dat u het kaartsaldo van 0% betaalt voordat het introductietarief afloopt, of in ieder geval overboekt naar een andere kaart met een laag tarief.

#25  Onderhandel over uw medische rekeningen

Zodra uw zorgverzekering hun deel betaalt, zit u misschien nog steeds vast met een fors saldo van uw medische zorgverlener. Als u denkt dat het jaren zal duren om het af te betalen, bel dan de provider en probeer te onderhandelen. Soms zijn ze bereid om tot 50% van het saldo te accepteren als het volledig wordt betaald.

#26  Betaal rekeningen jaarlijks als u kunt

Dit kan doorgaans van toepassing zijn op verzekeringspremies.  Als u de rekening volledig betaalt (jaarlijks of halfjaarlijks), kunt u de “gemak” kosten van maandelijks betalen. Ik bespaar bijna $ 100 per jaar door onze levensverzekeringspremie eenmaal per jaar te betalen in plaats van elke maand.

#27  Betaal meer dan het minimum

Voor elke rekening waarop rente wordt berekend, bespaart u altijd geld door meer te betalen dan het vereiste minimum. Zelfs als het slechts $ 20 extra is, loopt u op de lange termijn voorop. Met uw hypotheekbetaling kunt u misschien wat besparen door elke maand twee 1/2 betalingen te doen. Praat met uw hypotheekverstrekker en ontdek hun beleid voor dit type afbetalingsplan. (Bonustip: door elke maand een extra hoofdbetaling toe te voegen, bespaart u nog meer!)

#28  Betaal op tijd

Er is geen ruimte in een krap budget voor late vergoedingen. Probeer uw rekeningen altijd op tijd te betalen, zodat u niet vastzit aan deze extra kosten. Beter nog, automatiseer uw rekeningen via de website van uw bank, zodat u er niet eens over na hoeft te denken.

#29  Van gsm-abonnement wisselen

Als je momenteel geen abonnement hebt, kun je een goedkoper abonnement zoeken.   Ik ben ongeveer een jaar geleden overgestapt op Ting en heb mijn rekening met $ 50 verlaagd. Ik betaal alleen voor wat ik gebruik en zit niet vast aan een contract.

#30  Weg met de autobetaling

Ik heb deze als laatste gelaten omdat deze extremer is dan de andere vermelde tips.   Als de betaling van uw auto een zware last is die u 's nachts wakker houdt terwijl u zich afvraagt ​​hoe u al uw rekeningen gaat betalen, heb ik twee eenvoudige woorden voor u:

Verkopen. Het.

Koop dan een ouder model waarvoor u contant kunt betalen.  Geloof me, je slaapt 's nachts gemakkelijker.

Eten

Eten is geen keuze, maar hoeveel we betalen voor ons eten wel.  Uw boodschappenrekening is een van de gemakkelijkste plaatsen om te bezuinigen, en uit eten gaan is helemaal een optie. Als je eenmaal een solide spelplan hebt en een aantal strikte bestedingslimieten hebt ingesteld, zul je verbaasd zijn hoeveel geld je kunt besparen met een beperkt budget.

#31  Zorg voor een maaltijdplan

Dit is een van de meest effectieve manieren om je aan je voedselbudget te houden.  Kies gewoon 10-15 recepten die je graag eet (en maakt) en schrijf ze op een kalender.  Als je er 2-3 keer doorheen fietst gedurende 30 dagen, heb je een diner gepland voor de hele maand. Dit vermindert spontane restaurantbezoeken en onnodige boodschappen.

#32  Eet voordat je gaat winkelen

Ik heb te vaak de fout gemaakt boodschappen te doen op een lege maag.  Het is onvermijdelijk dat ik met meer items naar buiten ga dan waar ik voor ging en een hogere rekening. Pak een snack als je de deur uitloopt, zodat je niet in de verleiding komt om alles te kopen waar je van gaat watertanden.

#33  Gooi de restjes niet weg

Zelfs als je nog maar één portie over hebt, bewaar deze dan voor later.  Over een week heb je genoeg restjes voor een hele maaltijd en hoef je niet te koken!

#34  Probeer vleesloze maandagen

Vlees is absoluut het duurste onderdeel van ons boodschappenbudget.  Door een paar keer per maand een vleesloos diner te hebben, kan ik mijn boodschappendollars nog verder oprekken. Als jij (of – ahem – je man) gewoon niet zonder een beetje vlees kunt, koop dan wat goedkope opties voor af en toe een goedkope(re) maaltijd.

#35  Prijsvergelijking

Ik ben niet zo'n couponer, maar als ik weet dat er ergens anders een lagere prijs is, vraag ik de winkel om de prijs te matchen. Blader door de wekelijkse winkelfolders om te zien wie wat in de aanbieding heeft.  Neem de flyer mee als je gaat winkelen en laat de kassamedewerker zien om wat geld te besparen.

#36  Maak eerst een inventarisatie

Haat je het niet als je de boodschappen aan het opbergen bent en je ziet iets in de voorraadkast waar je net meer van hebt gekocht? Maak er een gewoonte van om snel te kijken wat je al hebt voordat je naar de winkel gaat. Streep vervolgens eventuele duplicaten op uw lijst door.  Wat me doet denken aan …

#37  Zorg altijd voor een lijst

Naar de winkel gaan zonder lijst is als blind vliegen.  Ik heb een lijst op onze koelkast die ik de hele week aanvul, en mijn familie weet dat ze moeten opschrijven wat ze willen. Als het niet op de lijst staat, gaat het niet in de winkelwagen. Dit voorkomt dat ik spontane aankopen doe die ik niet echt nodig heb, en helpt me om me aan het budget te houden dat ik heb ingesteld.

#38  Kruidenierswinkel online

Hoewel ik nog steeds af en toe boodschappen doe in de winkel, ik bestel nu online. Als ik weet wat ik verschuldigd ben voordat ik uitcheck, kan ik gemakkelijk aanpassingen maken voordat ik betaal. Als het totaal meer is dan ik had gepland, verwijder ik gewoon een item of twee om binnen mijn budget te blijven. Online bestellen en kiezen voor ophalen in de winkel is gratis, maar je kunt ook betalen voor bezorging als je dat wilt.

Het online bestellen van mijn boodschappen is voor mij een doorbraak geweest.  Ik bespaar tijd *en* geld door meer controle te hebben over mijn uitgaven.

#39  Bekijk het goedkeuringsgedeelte

Veel supermarkten hebben een afdeling voor etenswaren die bijna verlopen zijn, dus die worden met korting aangeboden.  Ik vind het leuk om te zien wat er in de uitverkoop is voordat ik mijn gebruikelijke gang door de winkel volg.  Af en toe vind ik iets op mijn lijst, waardoor ik wat geld bespaar.

#40  Sla de hapjes, drankjes & nagerecht

Als je besluit om uit te geven aan een maaltijd in een restaurant, beslis dan van tevoren wat is toegestaan ​​en wat verboden is. Als ik de opties wijd open zou laten voor mijn man en zoon, zouden ze de artisjokkendip van $ 10, $ 8 bier en $ 5 dessert bestellen. Deze extra's kunnen gemakkelijk de kosten verdubbelen van wat alleen bedoeld was als hoofdgerecht.  Voordat we naar het restaurant gaan, zorg ik ervoor dat we het bij water en diner *only* houden.

Alleen omdat uw budget krap is, betekent niet dat u nooit uit eten kunt gaan. Door een bestedingslimiet in te stellen voordat u vertrekt, kunt u toch genieten van een goede maaltijd zonder hoge rekening.

Inkomen

Tot nu toe heb ik veel manieren gedeeld om geld te besparen met een beperkt budget.  Maar bezuinigen kan maar zo ver gaan.  Als u uw financiële doelen wilt bereiken, moet u waarschijnlijk meer inkomsten genereren. Hier zijn 10 tips om u te helpen meer geld te verdienen.

#41  Vraag om opslag

Dit is misschien wel de laagste drempel om uw inkomen te verhogen. Als je al een tijdje op je werk bent en je denkt dat de kwaliteit van je werk dit ondersteunt, vraag dan je baas om loonsverhoging. Je zou wel eens verrast kunnen zijn!  Zelfs als je er nu geen krijgt, weet hij of zij wat je doel is en zal hij meer aandacht besteden aan je werkprestaties.

#42  Vraag een promotie aan

Misschien denk je dat je klaar bent voor de volgende stap in je carrière.  Laat uw supervisor weten dat u door wilt groeien bij het bedrijf en vraag welke stappen u kunt nemen om uw kansen op een promotie te vergroten. Misschien moet u een aanvullende certificering behalen of een nieuwe vaardigheid leren. Breng de bal nu aan het rollen, zodat u sneller meer geld kunt gaan verdienen.

#43  Krijg een bijbaan

Een tweede baan lijkt misschien meer moeite dan het waard is, maar dat hoeft het niet te zijn. Tegenwoordig zijn er volop mogelijkheden om extra inkomsten te genereren met een flexibel nevenoptreden.  Van een chauffeur zijn bij Lyft of Uber tot het bezorgen van pakketten voor Amazon, je kunt je inkomen aanzienlijk verhogen met welk schema je ook kiest.

Misschien is het het beste idee om iets te doen wat je al graag doet, maar waar je voor betaald krijgt tegelijkertijd.  Kinderen bijles geven, honden uitlaten, taarten bakken, foto's maken – u kunt een prijs bepalen voor deze diensten en een beetje geld verdienen.

Je weet maar nooit, misschien ontdek je wel je tweede carrière.

#44  Bewaar de extra cheques

Als je die verrassende meevaller aan geld krijgt, zet het dan op de bank.  Over *gemakkelijk* besparen gesproken!

Belastingteruggaven, bonuscheques en verjaardagsgeld zijn allemaal bronnen van extra inkomsten waar u normaal gesproken niet op vertrouwt.  In plaats van “behandelen” jezelf tot een impulsaankoop, sla het in plaats daarvan op. Op een dag, als je het echt nodig hebt, zul je blij zijn dat je het gedaan hebt.

(Bonustip: beslis *voordat* je verrassingsgeld krijgt wat je ermee gaat doen – op die manier is de keuze gemaakt en de verleiding afgewend.)

#45  Houd een uitverkoop

Ik wed dat je genoeg spullen hebt die je niet nodig hebt/wilt/gebruikt om €100 te verdienen.   Haal het uit je kasten en lades en spreid het uit op het gazon.  Hang dan een paar borden op en begin met verkopen.

Het is een gratis en gemakkelijke manier om van rommel af te komen en tegelijkertijd meer spaargeld op te bouwen.

#46&nbsp ; Verkoop afzonderlijke artikelen online

Terwijl een tuinverkoop lokale buren aantrekt die geïnteresseerd zijn in een toevallig koopje, kan een online platform zoals Craigslist of NextDoor kopers aantrekken die actief op zoek zijn naar iets specifieks. Als je een waardevol item hebt of iets waar alleen een bepaalde groep mensen in geïnteresseerd is (zoals muzikanten of houtbewerkers), probeer het dan online te verkopen.

Je hebt waarschijnlijk een grotere kans om dat te vinden persoon die bereid is meer te betalen dan een typische werfverkoper, *en* ze het zelf ophalen. Win-win!

#47  Probeer freelancen

Als je vaardigheden hebt waarvan je denkt dat ze het bedrijf van iemand anders kunnen helpen, probeer dan freelancen. Ervaring op het gebied van schrijven, marketing, boekhouding, boekhouding en grafisch of webdesign is altijd nodig en gevraagd.

Bepaal uw tarieven en begin met het verspreiden van het woord.  Neem zoveel of weinig werk als je wilt en accepteer alleen de banen die je wilt.

#48  Creëer een passief inkomen

Passief inkomen is inkomen dat u genereert terwijl u niet actief werkt. Klinkt best geweldig, toch?  Het is – zodra je dat extra geld binnen krijgt.  Maar het vereist eerst wat middelen van uw kant. Dit betekent dat u bereid moet zijn om ofwel geld ofwel tijd te investeren in de passieve inkomensmogelijkheid.

Als u op zoek bent naar manieren om geld te besparen met een krap budget, heeft u waarschijnlijk geen $ 10.000 liggen wachten om geïnvesteerd te worden. Maar als je wat extra tijd hebt, kun je zeker een passieve inkomstenstroom opbouwen met een beetje zweetvermogen.

Veel kansen zijn online en het kan veel moeite kosten om ze te creëren en op de markt te brengen.  Maar als u eenmaal een aanhang heeft opgebouwd van mensen die uw product willen, zult u geld verdienen in uw slaap. Ideeën zijn onder meer affiliate marketing, bloggen, digitale producten verkopen, een YouTube-kanaal hebben, een online cursus aanbieden en een e-book schrijven.

#49  Huur een kamer

Als de meeste (of alle) kinderen weg zijn en je hebt een extra kamer of twee, overweeg dan om een betaalde huurder in uw woning.  Dit kan heel goed werken als je een slaapkamer in de kelder of een apart deel van het huis hebt dat enige afstand tussen jou en de huurder schept.

Zorg ervoor dat je grondig screent, een contract hebt en een aantal regels opstelt voordat iemand trekt in.  Een volwassen, vrijgezelle professional of iemand die een tegengestelde ploeg werkt zoals jij zou ideaal zijn.

#50  Doneer plasma

Als u gezond bent en niet flauwvalt bij het zien van een naald, kunt u een goede kandidaat zijn om plasma te doneren en een paar dollar te verdienen. Het is een broodnodige hulpbron voor plasma-eiwittherapieën en uw donatie kan worden gebruikt om iemands leven te redden.

Er zijn enkele kleine risico's aan verbonden, zoals een allergische reactie of duizeligheid, en u moet 1,5-2 uur van uw dag besteden aan de procedure. Maar het is een zinvolle manier om iets terug te doen terwijl u ook financieel worden gecompenseerd.

De VS heeft momenteel meer dan 800 plasmadonatiecentra.  Zoek er een bij jou in de buurt en neem contact met hen op als je vragen hebt (zoals geschiktheid voor donaties en regels, hoeveel je betaald krijgt, enz.). Als dit iets is dat u interesseert, is hier een FAQ-pagina voor meer informatie.

Vergeet niet deze gratis checklist met 50 tips om meer geld te besparen mee te nemen!

 

Manieren om geld te besparen met een beperkt budget (tijdens een wereldcrisis)

De wereld maakt momenteel een aantal grote veranderingen door.  Een grote gezondheidscrisis, een verhoogd bewustzijn van racisme en alle gevolgen die voortvloeien uit nieuwe keuzes die mensen moeten maken op basis van veranderende omstandigheden.

Velen zijn met verlof gegaan of zijn ontslagen.  Kleine bedrijven hebben het moeilijk en sommige hebben hun deuren moeten sluiten. Scholen zijn gesloten en mensen zitten thuis en proberen rond te komen van werkloosheid.

Als je je angstig, gestrest of bezorgd voelt, begrijp ik het helemaal. Gisteren nog wist mijn man niet zeker of hij ontslagen zou worden van zijn baan van 21 jaar.  (Gelukkig was hij dat niet, maar helaas waren veel van zijn collega's dat wel.) De tijden zijn op dit moment eng en onvoorspelbaar.

Ik wil je aanmoedigen om een ​​paar keer diep adem te halen, je gedachten leeg te maken en in het huidige moment te blijven.  Geef je brein de kans om helder en strategisch te denken.  (En als u een gelovig persoon bent, doen gebeden ook wonderen.)

Gebruik dan deze lijst met 50 manieren om te besparen op een beperkt budget in uw eigen financiële situatie.  Onthoud: je hebt keuzes.  U kunt de controle over uw geld hebben.  U kunt bezuinigen, minder uitgeven, offers brengen en zelfs uw inkomen verhogen.

Neem het initiatief om te doen wat nodig is voor uw eigen financiële gezondheid.  Het komt goed.

En terwijl je je angsten onder ogen ziet, de controle overneemt en verder gaat, zul je versteld staan ​​van de kracht die 8217; zit al de hele tijd in je.

Plaats een reactie