50 slimme manieren om geld te besparen op een krap Budget

Contents

hoe geld te besparen op een krap budget

maar, als je een plan hebt voor het schakelen van versnellingen en het verschuiven van je levensstijl, zul je een groter gevoel van vertrouwen voelen.

soms is het nodig om de uitgaven aan te scherpen, andere keren kan het een keuze zijn.hoe dan ook, weten waar u kosten kunt besparen is nuttige informatie wanneer u ooit geconfronteerd wordt met de noodzaak om geld te besparen.

dus, in plaats van te benadrukken, pak een pen en papier en begin met het schrijven van een plan.  Zoek naar kleine veranderingen die samen grote besparingen opleveren.

ook, als je nog niet op een budget, beginnen vandaag.controle krijgen over uw financiën betekent te allen tijde weten waar uw geld naartoe gaat.

om u te helpen aan de slag, hier’s een lijst van 50 manieren om geld te besparen op een krap budget.

 

Household

dagelijkse uitgaven kunnen snel oplopen, waardoor je je afvraagt waar het allemaal naartoe is gegaan.opzettelijk en proactief zijn met het minimaliseren van kosten zal meer ruimte in uw budget laten voor andere benodigdheden.

#1  Cut out cable

Dit is een populaire keuze geworden voor velen die proberen de huishoudelijke uitgaven te verlagen.Kabel-TV kan gemakkelijk worden vervangen door streamingdiensten zoals Hulu of Netflix, en tegen lagere kosten.ik betaal momenteel minder dan $15 voor beide streamingdiensten samen, wat zoveel goedkoper is dan het gemiddelde prijskaartje van $85 voor kabel.

#2&Nbsp; Pas uw thermostaat aan

de sleutel tot het besparen van geld met uw thermostaat is consistentie.grote schommelingen en constante temperatuurveranderingen kunnen meer energie verbruiken en een hogere rekening creëren.gebruik een programmeerbare thermostaat om het in te stellen en vergeet het om het meeste geld te besparen.

als je je nu geen nieuwe thermostaat kunt veroorloven en je kunt omgaan met temperaturen die een beetje buiten je comfortzone liggen, rol dan een paar graden terug (warmer in de zomer, koeler in de winter) om een paar dollar te besparen.zorg er ook voor dat je niet betaalt voor comfort als je er niet eens bent.wanneer u op het werk of op vakantie bent, neem dan 10-12 graden af van uw normale temperatuur.

#3&Nbsp; Sluit de jaloezieën

door de jaloezieën gesloten te houden, blijft je huis koeler in de warmere maanden, vooral als je ramen hebt die naar het westen kijken.dit betekent dat uw airconditioner niet zo hard hoeft te werken en uw elektriciteitsrekening lager zal zijn.

#4&Nbsp; Get LED-lampen

gloeilampen hebben een lange weg afgelegd.de oude peervormige gloeilamp, die bijna 90% van zijn energie gebruikte voor warmte in plaats van licht, is niet eens meer gemaakt.  de nieuwe & verbeterde LED lamp verbruikt 75% minder energie en gaat tot 25x langer mee!ze kosten vooraf meer, maar zullen u op de lange termijn geld (en tijd en moeite en verdriet) besparen.

#5&Nbsp; doe de lichten uit (en de TV en de ventilator en de … )

je kunt een paar dollar van je energierekening afscheren door je bewust te zijn van wat er aan de bottom line wordt toegevoegd.als er iets in uw huis is dat energie verbruikt (zoals een lamp of een elektronisch apparaat) en niemand gebruikt het, zet het dan uit.  beter nog, ontkoppel het.als de kinderen dit concept niet lijken te begrijpen, installeer dan wat timers.

#6   Verander uw sprinkler schema

Op dit moment zitten we midden in de coronavirus-crisis.mijn man en ik hebben allebei verlof en worden alleen ondersteund door werkloosheidsinkomen.  dingen zijn zeker * strak*.  een gebied dat we bezuinigen op is ons waterverbruik.We werken de sprinklers op ongeveer 50% van een typische zomer, en het maakt zeker een enorm verschil in ons budget.  en we hebben maar een kleine 1/4 acre.is ons gras net zo groen en weelderig als onze buren?  Nope, maar het ’s niet bruin en dat ’s goed genoeg voor mij.

#7  Get energy-efficient appliances

Als u op zoek bent naar manieren om geld te besparen op een krap budget, kunt u zich waarschijnlijk niet veroorloven om uit te gaan en nieuwe apparaten kopen.maar het is mogelijk dat je een goede deal kunt vinden op een gebruikte om de energie-eter in je keuken te vervangen die je eten koelt.

Energy STAR-gecertificeerde apparaten zijn al enkele jaren verkrijgbaar.kijk op online sites zoals Craiglist of NextDoor om een goede deal te vinden voor een iets ouder model.

en als u het meeste geld wilt besparen, begin dan met uw wasmachine en droger, omdat dit de meest energie-hongerige apparaten in uw huis zijn.

#8  Keep up with Home maintenance

Schrijf een lijst op van jaarlijkse en seizoensgebonden onderhoudsprojecten voor woningen en controleer elk als voltooid. het ’ s gemakkelijk om alles wat moet worden gedaan om uw huis in topvorm te houden vergeten.maar de taken die je nu verwaarloost, zullen je uiteindelijk meer geld en tijd kosten.minimaliseer uw onderhoudskosten met preventief onderhoud.

#9  DIY indien mogelijk

als je muren een frisse verflaag nodig hebben, of je moet je landschapsarchitectuur opfrissen, probeer dan zelf de taak op je te nemen voordat je een professional inhuurt.  u ’ll waarschijnlijk bespaart ten minste de helft van de kosten, maar nog belangrijker – u’ll voel een gevoel van voldoening!home improvement winkels houden vaak gratis lessen die verschillende projecten onderwijzen.

#10   probeer het eerst op te lossen

mijn man is geweldig in het uitzoeken hoe dingen te repareren die’s gebroken.meestal springt hij op YouTube en vindt een video die een tutorial geeft.onlangs begon onze wasmachine te lekken, en hij was in staat om het te repareren met een onderdeel van $30.dat is *veel* goedkoper dan een rekening van $200 van de reparateur van het apparaat, en honderden minder dan een nieuwe machine.als er iets kapot is, probeer dan uit te zoeken hoe je het kunt repareren voordat je duurdere maatregelen neemt.

Recreation & Entertainment

als discretionaire uitgave heb je volledige controle over hoeveel je uitgeeft aan dingen zoals entertainment en hobby ‘ s.maar het volledig uit je budget halen is *niet* realistisch, zelfs met een krap budget.  we hebben allemaal een beetje plezier nodig nu en dan!maar wat u kunt doen, is de kosten minimaliseren met deze nuttige tips.

#11  Stream in plaats daarvan

streamingdiensten bieden u duizenden keuzes voor uw kijkplezier.voor een paar dollar per maand kun je zo ongeveer elke show bekijken die je leuk vindt.sla het theater over en kijk thuis naar je film.u kunt uw eigen popcorn maken voor centen op de dollar, en pauzeren voor badkamer pauzes op uw eigen gemak!

#12  Play games

plezier hebben als gezin betekent niet dat je *geld* moet uitgeven.als het budget krap is, trek dan die stoffige bordspellen uit en creëer een aantal geweldige herinneringen in het comfort van je eigen huis.

#13  Ga naar de bibliotheek

Een boek kan je uren vermaken als het goed is.maar met een krap budget heb je geen extra geld om boeken op Amazon te kopen, alleen maar om teleurgesteld te zijn in een oninteressant plot.ga in plaats daarvan naar uw plaatselijke bibliotheek en bekijk er een paar met goede Amazon-recensies.&Nbsp;Het ’ s gratis, en er ’ s geen risico betrokken.  (Bonus:   je kunt ook DVD ‘ s bekijken voor filmavond!)

#14  Krijg een goedkope (of gratis) hobby

wanneer u’re op een krap budget, geld uitgeven aan hobby ‘ s isn’t zeer praktisch.als je moest stoppen met het doen van dat ding waar je van houdt omdat het nu te veel kost, zoek dan een gratis of goedkopere vervangende hobby.

sommige ideeën kunnen zijn schrijven, fotograferen (met je mobiele telefoon), joggen en fitness, tekenen, vrijwilligerswerk, tuinieren (zaden zijn goedkoop!), wandelen, bloggen, kalligrafie of geocaching.het doen van een eenvoudige Google-zoekopdracht zal tal van opties opleveren, dus zoek er een die goed voor je klinkt.alleen omdat geld krap is, betekent niet dat je nog steeds plezier kunt hebben!

#15  Go camping

als je denkt dat een zomervakantie net niet in de kaarten zit, overweeg dan een kampeertrip met het hele gezin.  Kijk voor een aantal gebruikte spullen bij garage sales en maak een kleine road trip voor wat plezier in de buitenlucht.  u ’ll waarschijnlijk betalen in de buurt van $40/nacht, dat is een stuk goedkoper dan een hotel – maar de herinneringen gemaakt zal onbetaalbaar zijn.

#16  Gebruik uw lokale rec center

stadsrec centra bieden doorgaans goedkopere activiteiten in vergelijking met particuliere activiteiten.veel centra bieden een verscheidenheid aan lessen, sport competities, balvelden, fitnessapparatuur en zwembaden.& Nbsp; Het ’ s een geweldig alternatief voor duurdere opties, hoewel er’ll sommige trade-off met kwaliteit en instructeur ervaring.

#17  thuis trainen

naar een sportschool gaan om te trainen kan erg handig zijn, maar de maandelijkse kosten kunnen te veel zijn als je een krap budget hebt.  als je kunt annuleren zonder boete, laat die luxe gaan en bespaar het lidmaatschapsgeld voor belangrijkere dingen.er zijn tal van gratis workouts online die je net zo fit kunnen krijgen.

#18  Controleer uw terugkerende abonnementen

Controleer uw bank-en creditcardafschriften voor eventuele automatische abonnementskosten waarvoor u wordt aangerekend.u kunt een dienst vinden die u zelden of niet meer gebruikt, maar u betaalt nog steeds voor.Annuleer alles waar je zonder kunt leven.een andere optie is het gebruik van een service call Trim, waarmee u op de hoogte bent van uw huidige abonnementen.& Nbsp; Het ’ s een manier om ervoor te zorgen dat er niets valt door de scheuren.

#19  koop een state park pass

Als u en uw gezin van het buitenleven houden, is een state park pass altijd een goede investering.veel staten bieden een jaarkaart die een eenmalige vergoeding vereist, maar onbeperkte toegang voor een jaar.andere staten bieden passen op een park-by-park basis, en een paar staten don’t zelfs opladen om in te komen.het is een goedkope manier om te wandelen, kamperen, picknicken en dagtochten te plannen.

#20  Don’t gamble

Ik weet dat het leuk is, maar don’t. just don’ t.

bills

zelfs als er weinig geld is, moeten de rekeningen nog betaald worden.het is echter vooral belangrijk om zelfs de noodzakelijke uitgaven te minimaliseren.gelukkig zijn er verschillende manieren waarop u kosten kunt verlagen en geld kunt besparen zonder drastische veranderingen aan te brengen.hier zijn 10 manieren om geld te besparen op een krap budget door uw maandelijkse rekeningen te verlagen.

#21  herfinancier uw hypotheek

Deze is een biggie.Als u een paar jaar in uw huis bent geweest en u niet van plan bent om binnenkort te verhuizen, kan dit een uitstekende optie voor u zijn.We hebben onze ARM-lening ongeveer een jaar geleden geherfinancierd en ongeveer $400 van onze maandelijkse betaling afgeschoren.  vergeet niet: & Nbsp; Het doel is om geld te besparen, niet dieper in de schulden te gaan.dus, als je don ’t absoluut moet, weerstaan om geld uit.

#22  Shop around for insurance

tenzij je de laatste tijd een dieptepunt hebt gevonden, kan ik je beloven dat je geld kunt besparen op je verzekeringspolis.bel een aanbevolen makelaar en krijg een aantal citaten voor auto en huiseigenaar verzekering.het is gratis, snel en pijnloos, en kan u honderden besparen in het komende jaar.

#23  herfinancieren studieleningen

Als u nog steeds meerdere studieleningen afbetaalt, kunt u ze consolideren in één particuliere lening en mogelijk uw rente verlagen.werkstabiliteit, goed krediet en uitstekende betalingsgeschiedenis zullen in uw voordeel werken om uw tarief te verlagen.het hebben van slechts één betaling maakt het leven ook een beetje gemakkelijker.

#24  balans overdracht naar een 0% kaart

Als u hebben goede credit en meerdere credit card saldi, kijk voor een 0% inleidende tarief dat u ze kunt overzetten naar.u zult moeten berekenen of de overdrachtskosten u minder zullen kosten dan de rente die u momenteel betaalt, maar als zowel uw saldi Als tarieven vrij hoog zijn, is de kans groot dat u geld bespaart door over te maken.  *zorg er wel voor dat u het 0%-kaartsaldo betaalt voordat het intro-tarief verloopt, of op zijn minst overgaat naar een andere kaart met een laag tarief.

#25  onderhandelen met uw medische rekeningen

zodra uw ziektekostenverzekering betaalt hun deel, kunt u nog steeds worden geplakt met een forse saldo van uw medische provider.als je denkt dat het jaren zou duren om het af te betalen, bel dan de provider en probeer te onderhandelen.soms zijn ze bereid om tot 50% van het saldo te accepteren als ze volledig worden betaald.

#26  betaal rekeningen jaarlijks als je kunt

Dit kan meestal van toepassing zijn op verzekeringspremies.Als u de rekening volledig betaalt (jaarlijks of tweejaarlijks), kunt u de kosten van het maandelijks betalen besparen.ik bespaar bijna $100 per jaar door onze levensverzekeringspremie eenmaal per jaar te betalen in plaats van elke maand.

#27  betaal meer dan het minimum

voor elke factuur die rente opbouwt, bespaart u altijd geld door meer te betalen dan het vereiste minimum.zelfs als het slechts $20 extra is, zul je op de lange termijn voorop lopen.met uw hypotheekbetaling kunt u wat besparen door elke maand twee 1/2 betalingen te doen.praat met uw hypotheekverstrekker en ontdek hun beleid voor dit type aflossingsplan. (Bonus tip:   door het toevoegen van een extra Principe betaling elke maand, u ’ll nog meer te besparen!)

#28   betaal op tijd

Er is geen ruimte in een krap budget voor late kosten.probeer altijd uw rekeningen op tijd te betalen, zodat u niet vastzit aan deze extra kosten.beter nog, Automatiseer uw facturen via de website van uw bank, zodat u er niet eens over hoeft na te denken.

#29   Switch mobiele telefoon plannen

Als u momenteel geen contract hebt, bent u vrij om een goedkoper plan te vinden.ik ben ongeveer een jaar geleden overgestapt op Ting en heb mijn rekening met $50 verlaagd.  I ’m alleen in rekening gebracht voor wat ik gebruik en I ’m niet gebonden aan een contract.

#30  zich te ontdoen van de auto betaling

Ik liet deze laatste omdat het’s extremer dan de andere tips vermeld.als uw auto betaling is als een zware last die houdt je ‘ s nachts af hoe je gaat om al uw rekeningen te dekken, ik heb twee eenvoudige woorden voor u:

verkopen. Het.

koop dan een ouder model waar je contant Voor kunt betalen.geloof me, je zult ‘ s nachts makkelijker slapen.

Food

eten is geen keuze, maar hoeveel we betalen voor ons voedsel wel.uw boodschappenrekening is een van de gemakkelijkste plaatsen om te bezuinigen, en Uit eten gaan is helemaal een optie.als je eenmaal een solide spelplan hebt en een aantal strikte bestedingslimieten hebt ingesteld, zul je verrast zijn hoeveel geld je kunt besparen op een krap budget.

#31  Have a meal plan

Dit is een van de meest effectieve manieren om vast te houden aan uw voedselbudget.kies gewoon 10-15 recepten die je graag eet (en maakt) en schrijf ze op een kalender.als je er 2-3 keer doorheen fietst gedurende 30 dagen, heb je een diner gepland voor de hele maand.dit zal het aantal spontane restaurantbezoeken en onnodige boodschappen verminderen.

#32  Eat before you shop

Ik heb de fout gemaakt om te veel boodschappen te doen op een lege maag.  onvermijdelijk loop ik met meer items dan ik ging in voor en een hogere rekening.pak een snack als je de deur uit loopt, zodat je niet in de verleiding komt om alles te kopen waardoor je water in de mond krijgt.

#33  Don’t Gooi de restjes weg

zelfs als je nog maar één portie over hebt, bewaar het dan voor later.Over een week heb je genoeg restjes voor een hele maaltijd en je hoeft niet te koken!

#34   probeer meatless Mondays

vlees is zeker het duurste deel van ons kruideniersbudget.door een paar keer per maand een vleesloos diner te hebben, kan ik mijn kruideniersdollars nog verder uitrekken.  Als u (of–   ahem–uw man) gewoon kunt ’ t gaan zonder een beetje vlees, koop dan een aantal goedkope opties voor de occasionele goedkope(re) maaltijd.

#35  Price match

I’m niet veel van een couponer, maar als ik weet dat er’s een lagere prijs ergens anders, I’ll vraag de winkel om de prijs te matchen.Blader door de wekelijkse winkel flyers om te zien wie wat in de aanbieding heeft.neem de flyer als je gaat winkelen en Toon de kassier om een beetje geld te besparen.

#36&Nbsp; doe eerst een inventaris

Don’t je haat het als je de boodschappen weg te zetten, en je iets ziet in de voorraadkast je net meer van gekocht?maak er een gewoonte van om snel te bekijken wat je al hebt voordat je naar de winkel gaat.  kruis vervolgens alle duplicaten op uw lijst door.& Nbsp; dat doet me denken …

#37  heb altijd een lijst

naar de winkel gaan zonder lijst is als Blind vliegen.ik heb een lijst op onze koelkast die ik toe te voegen aan de hele week, en mijn familie Weet om op te schrijven wat ze willen.als het niet op de lijst staat, gaat het niet in de winkelwagen.dit weerhoudt me van het maken van spontane aankopen die ik niet echt nodig heb, en helpt me vast te houden aan het budget dat ik heb vastgesteld.

#38  Grocery shop online

hoewel ik nog steeds af en toe boodschappen doe in de winkel, bestel ik nu meestal online.  weten wat Ik zal verschuldigd zijn voordat ik uitchecken geeft me de mogelijkheid om eenvoudig aanpassingen te maken voordat ik betaal.als het totaal meer is dan ik had gepland, verwijder ik gewoon een item of twee om binnen mijn budget te blijven.online bestellen en kiezen voor afhaling in de winkel is gratis, maar u kunt ook betalen voor Levering Als u ervoor kiest.

mijn boodschappen online bestellen is voor mij een game-changer geweest.  ik Bespaar tijd *en * geld door meer controle te hebben over mijn uitgaven.

#39  Check out the clearance section

veel supermarkten hebben een sectie voor voedingsmiddelen die bijna aflopen, dus ze worden aangeboden bij een korting.  Ik wil graag zien wat ’s op clearance voordat ik mijn gebruikelijke cursus door de winkel.af en toe vind ik iets op mijn lijst, wat me een beetje geld bespaart.

#40  sla de voorgerechten, drankjes en dessert over

als je besluit om een restaurantmaaltijd uit te geven, beslis dan van tevoren wat ’ s toegestaan en wat’s verboden grenzen.als ik de opties wijd open liet voor mijn man en zoon, zouden ze de $10 artisjokdip, $8 bier en $5 dessert bestellen.deze extra ‘ s kunnen gemakkelijk de kosten verdubbelen van wat alleen bedoeld was als hoofdgerecht.  voordat we naar het restaurant gaan, zorg ik ervoor dat we’re steken met water en diner *alleen*.

alleen omdat je budget krap is, betekent niet dat je nooit uit eten kunt gaan.door een bestedingslimiet in te stellen voordat je gaat, kun je nog steeds genieten van een goede maaltijd zonder een hoge rekening.

Income

tot nu toe heb ik veel manieren gedeeld om geld te besparen op een krap budget.  maar het snijden van hoeken kan alleen zo ver gaan.Als u uw financiële doelen wilt bereiken, zult u waarschijnlijk meer inkomsten moeten genereren.hier zijn 10 tips om u te helpen meer geld te verdienen.

#41   vraag om een verhoging

Dit kan de laagste barrière zijn om uw inkomen te verhogen.als je al een tijdje op je werk zit en je denkt dat de kwaliteit van je werk het ondersteunt, vraag dan je baas om een opslag.  je zult verrast zijn!zelfs als je er nu Geen krijgt, zal hij of zij weten wat je doel is en meer aandacht besteden aan je werkprestaties.

#42  Solliciteer voor een promotie

misschien denk je dat je klaar bent voor de volgende stap in je carrière.laat uw supervisor weten dat u op zoek bent naar vooruitgang met het bedrijf en vraag welke stappen u kunt nemen om uw kansen op een promotie te vergroten.  misschien moet je een aanvullende certificering krijgen of een nieuwe vaardigheid leren.  Krijg de bal aan het rollen nu, zodat u kunt beginnen met het maken van meer geld sneller.

#43  Get a side hustle

een tweede klus klinkt misschien als meer inspanning dan het waard is, maar het hoeft niet te werken.wees.tegenwoordig zijn er volop mogelijkheden om extra inkomsten te genereren met een flexibele side gig.  van een bestuurder metLyft of Uber om pakketten voor Amazon te leveren, kunt u uw inkomen aanzienlijk verhogen met welk schema u ook kiest.

misschien is het beste idee om iets te doen waar je al van houdt, maar er tegelijkertijd voor betaald wordt.bijles geven aan kinderen, honden uitlaten, taarten bakken, foto ‘ s maken – U kunt een prijs instellen voor deze diensten en een beetje geld verdienen aan de zijkant.

je weet maar nooit, misschien ontdek je je tweede carrière.

#44   Save the extra checks

als je die onverwachte meevaller van geld krijgt, zet het dan op de bank.  Over *eenvoudig* besparen gesproken!

belastingteruggaven, bonuscheques en verjaardagsgeld zijn allemaal bronnen van extra inkomsten waarop u meestal niet vertrouwt.in plaats van jezelf te trakteren op een impulsaankoop, bewaar het in plaats daarvan.op een dag, wanneer je het echt nodig hebt, zul je blij zijn dat je het deed.

(Bonus tip: beslis *voordat* je een verrassing geld wat je’re gaan doen met het – op die manier is de keuze gemaakt en verleiding afgewend.)

#45  Have a yard sale

Ik wed dat je genoeg spullen hebt don’t nodig/willen/gebruik om $100 te maken.graaf het uit uw kasten en laden en verspreid het allemaal op het gazon.zet vervolgens een paar borden op en begin met verkopen.

het ’ s een gratis en eenvoudige manier om zich te ontdoen van rommel, terwijl het opbouwen van meer besparingen.

#46  verkoop individuele items online

terwijl een werfverkoop lokale buren aantrekt die geïnteresseerd zijn in een toevallige koopje, kan een online platform zoals Craigslist of NextDoor kopers aantrekken die actief op zoek naar iets specifieks.als je een waardevol voorwerp hebt of iets waar alleen een bepaalde groep mensen in geïnteresseerd zou zijn (zoals muzikanten of houtbewerkers), probeer het dan online te verkopen.

u ’ll waarschijnlijk hebben een betere kans op het vinden van die persoon die ’d bereid zijn om meer te betalen dan een typische tuin saler, * en * ze’ll halen het zelf.  Win-win!

#47  probeer freelancing

als je vaardigheden hebt waarvan je denkt dat ze iemand anders kunnen helpen, probeer dan freelancing.ervaring in schrijven, marketing, boekhouding, boekhouding en grafisch of webdesign zijn altijd nodig en in de vraag.

Stel uw tarieven in en begin het woord te verspreiden.neem zoveel of weinig werk als je wilt en accepteer alleen de banen die je verkiest.

#48  create passive income

passief inkomen is inkomen dat u genereert terwijl u niet actief werkt.  klinkt geweldig, toch?& Nbsp; Het is – als je eenmaal dat extra geld binnenstroomt.  maar het vereist wel eerst wat middelen van uw kant.dit betekent dat u bereid moet zijn om geld of tijd te investeren in de passieve inkomstenmogelijkheid.

als je op zoek bent naar manieren om geld te besparen op een krap budget, heb je waarschijnlijk geen $10k liggen te wachten om te worden geïnvesteerd.maar als je wat extra tijd hebt, kun je zeker een passieve inkomstenstroom opbouwen met een beetje zweetvermogen.

veel kansen zijn online en kunnen aanzienlijke inspanningen vergen om te creëren en te vermarkten.maar als je eenmaal een aanhang hebt opgebouwd van mensen die je product willen, zul je geld verdienen in je slaap.ideeën omvatten affiliate marketing, bloggen, het verkopen van digitale producten, het hebben van een YouTube-kanaal, het aanbieden van een online cursus en het schrijven van een e-book.

#49  huur een kamer

als de meeste (of alle) kinderen weg zijn en je hebt een extra kamer of twee, overweeg dan om een betaalde huurder in je huis te hebben.dit kan heel goed werken als u een slaapkamer in de kelder of een apart gedeelte van het huis hebt dat enige afstand tussen u en de huurder legt.

zorg ervoor dat je grondig screent, een contract hebt en een aantal regels stelt voordat iemand intrekt.een volwassen, alleenstaande professional of iemand die een tegenovergestelde dienst werkt zoals jij ideaal zou zijn.

#50  Doneer plasma

als je gezond bent en niet flauwvalt bij het zien van een naald, zou je een goede kandidaat kunnen zijn om plasma te doneren en een paar dollar.het is een broodnodige bron voor plasma-eiwittherapieën, en uw donatie kan worden gebruikt om het leven van iemand te redden.

Er zijn enkele lage risico ‘ s verbonden, zoals een allergische reactie of duizelig gevoel, en u moet 1,5-2 uur van uw dag aan de procedure besteden.    maar, het ’ s een zinvolle manier om terug te geven, terwijl ook financieel gecompenseerd.

de VS heeft momenteel meer dan 800 plasmadonatiecentra.zoek er een bij u in de buurt en neem contact met hen op met eventuele vragen die u heeft (zoals het doneren van subsidiabiliteit en regels, hoeveel u zult worden betaald, enz.).als dit iets is dat u interesseert, is hier een pagina met veelgestelde vragen voor meer informatie.

 

manieren om geld te besparen op een krap budget (tijdens een wereldcrisis)

de wereld ondergaat momenteel een aantal grote veranderingen.een grote gezondheidscrisis, een verhoogd bewustzijn van racisme en alle gevolgen die voortvloeien uit nieuwe keuzes die mensen moeten maken op basis van veranderende omstandigheden.

velen zijn met verlof of ontslagen.kleine bedrijven hebben het moeilijk, en sommige hebben moeten sluiten.scholen zijn gesloten en mensen zitten thuis vast, proberen rond te komen met werkloosheid.

als je je angstig, gestrest of bezorgd voelt, snap ik het helemaal.gisteren was mijn man nog niet zeker of hij ontslagen zou worden van zijn baan van 21 jaar.(gelukkig was hij dat niet, maar helaas waren veel van zijn collega ‘ s dat wel.)   tijden zijn eng en onvoorspelbaar op dit moment.

Ik wil je aanmoedigen om diep adem te halen, je gedachten helder te maken en in het huidige moment te blijven.geef je hersenen de kans om helder en strategisch te denken.en als je een persoon van geloof bent, doen gebeden ook wonderen.)

gebruik dan deze lijst met 50 manieren om te besparen op een krap budget in uw eigen financiële situatie.  onthoud:     je hebt keuzes.  U kunt de controle over uw geld.je kunt dingen eruit snijden, minder uitgeven, offers brengen en zelfs je inkomen verhogen.

neem het initiatief om te doen wat nodig is voor uw eigen financiële gezondheid.  It ’ s komt goed.

en als je je angsten onder ogen ziet, de controle neemt en vooruit gaat, zul je versteld staan van de kracht die de hele tijd in je is geweest.

Plaats een reactie