50 tips voor zuinig ouderwets leven die u vandaag kunt gebruiken

Volgens een studie van de EPA werd alleen al in 2018 meer dan 292 miljoen ton vast afval gegenereerd in de VS. Dit is een toename van meer dan 3 keer sinds de gegevens voor het eerst werden gerapporteerd in 1960.

Dat is een hoop onzin, mensen.

Maar, je hoeft niet iemand te zijn die meedoet aan een wegwerpmaatschappij.  Te veel mensen worden gedreven door onnodig consumentisme, wat leidt tot meer verspilling en hogere schulden.

Als u wilt leren leven binnen uw mogelijkheden, uw uitgaven wilt verminderen en tevreden wilt zijn met wat u hebben, kunt u enkele eenvoudige en zuinige ouderwetse leeftips uit het verleden toepassen.

Terwijl steden zich uitbreiden, de technologie vooruitgaat en de cultuur evolueert, lijken de voorzichtige en gemakkelijke gewoonten van onze grootouders en hun voorouders een achterhaalde en onbereikbare levensstijl uit een vervlogen tijdperk.  Maar ze gebruikten deze zuinige praktijken al tientallen jaren en er is geen reden waarom ze in de moderne tijd niet kunnen worden gebruikt.

Als je moeite hebt gehad om aan de maatschappelijke verwachtingen te voldoen, kan meer schulden hebben dan spaargeld. Misschien heb je niet gespaard voor je toekomst en raak je gestrest over je pensioen.

Ik ben hier om je te vertellen dat niet alle hoop verloren is en dat het mogelijk is om goed te leven tijdens uw oude dag door enkele eenvoudige ouderwetse leeftips toe te passen.

Contents

Wat is ouderwets leven?

Als je denkt aan een ouderwetse levensstijl, denk je misschien aan bescheiden kleding, koken vanaf nul en eenvoudig leven.

Echter, ouderwets leven begint met een mentaliteit die waarde hecht aan zuinig, zuinig en zelfvoorzienend zijn.

Als iemand die ouderwetse, zuinige levensroutines aanneemt, uw bestedingspatroon zou niet ;laat je niet leiden door de huidige trends. Je zou niet de nieuwste gadget, outfit of voertuig gaan kopen omdat iedereen dat is. In plaats daarvan blijf je gefocust op het leven binnen je mogelijkheden en het minimaliseren van verspilling.

Om dit principe in je eigen leven uit te voeren, moet je goed voor je bezittingen zorgenen blijf op de hoogte van onderhoud en reparaties.  Dit geldt voor alles, van voertuigen tot kleding tot huishoudelijke apparaten.

Je wilt ook selectief zijn in wat je koopt.  Als het lang meegaat, moet het van hoge kwaliteit zijn. Dit betekent niet noodzakelijkerwijs nieuw, omdat veel producten die tientallen jaren geleden zijn gemaakt, langer meegaan dan iets dat vorig jaar is gemaakt.

Mensen die een ouderwets leven leiden, zijn ook doe-het-zelvers.  Ze streven ernaar zo zelfvoorzienend mogelijk te zijn, door hun eigen voedsel te verbouwen, hun eigen reparaties uit te voeren en hun eigen kleding en meubels te maken.

Sommige van deze ouderwetse levenspraktijken klinken misschien te veeleisend om aan te nemen.  Je hoeft niet alles te doen en te leven zoals je oma vroeger deed. Zelfs als je maar een paar van haar zuinige leefgewoonten toepast, zal je bankrekening er nog steeds van profiteren.

Hier zijn 50 ouderwetse leeftips die je zelf kunt uitproberen.

50 ouderwetse woontips voor de moderne tijd

Alleen omdat je in de 21e eeuw leeft, wil dat nog niet zeggen dat je gewoonten van decennia of zelfs eeuwen geleden niet kunt oefenen.  Dezelfde principes die uw overgrootouders gebruikten, kunnen u vandaag de dag nog steeds helpen uw financiële doelen te bereiken.

Deze ouderwetse levenstips kunnen u geld besparen, u uit de schulden helpen en uw droompensioen opbouwen.  Lees ze door en beslis er een paar die u kunt gaan implementeren in uw eigen persoonlijke financiën.

#1 Kijk minder tv

Televisie kijken is over het algemeen geen nuttige tijdsbesteding.  Het wordt tenslotte niet de “idiot box” voor niets.

Een ouderwetse levensstijl leiden betekent uw tijd gebruiken voor zinvolle en productieve activiteiten.

Als u de tv uitschakelt, heeft u meer tijd voor taken waarmee u geld kunt besparen of waarmee u een nieuwe vaardigheid.

Zeg dus dat kabelabonnement op en doorbreek je gewoonte van binge-streaming.  U houdt meer geld in uw zak en krijgt meer dingen gedaan.

#2 Vereenvoudig entertainment

In deze moderne tijd lijkt het alsof we altijd vermaakt willen worden, in plaats van onszelf te vermaken.

Het is leuk om naar concerten, toneelstukken en sportevenementen te gaan.  Maar dit soort entertainment is erg duur – zo veel dat de kosten op de creditcard terecht kunnen komen.

Vroeger hadden mensen deze opties (of het geld) niet om de tijd te doden. In plaats daarvan vermaakten ze zich thuis met eenvoudige (en gratis) activiteiten als gezin.

Als je in de valkuil bent gelopen dat je veel geld moet uitgeven om geweldige herinneringen te maken en je kinderen gelukkig te houden, overweeg dan deze ideeën om de ouderwetse benadering van entertainment te omarmen:

 • speel kaarten, knikkers, darts of bordspellen
 • speel je eigen spel in je woonkamer
 • haal wat buren bij elkaar en speel een balletje op het park
 • een muziekconcert thuis geven en vrienden uitnodigen
 • voorlezen of om de beurt spontane verhalen delen
 • een wedstrijd houden om te zien wie het meest creatief kan zijn met een kartonnen doos
 • samen een grote puzzel maken
 • hebben een picknick in de voortuin (of op het dak!)
 • een achtertuin laten kamperen
 • in de zomer door de sproeiers rennen
 • een sneeuwpop bouwen in de winter

#3 Eenvoudige maaltijden maken

Een gemakkelijke manier om op de ouderwetse manier geld te besparen, is door vast te houden aan eenvoudige, huisgemaakte maaltijden.

Onze grootouders en overgrootouders zouden hun boodschappengeld vaak oprekken door soepen en vleesloze gerechten aan hun families te serveren.

Recepten maken met weinig ingrediënten bespaart u geld.  Je zoekt eenvoudig online naar gerechten waar je maar 3 tot 5 ingrediënten voor nodig hebt.

Laat deze eenvoudige maaltijden niet buiten beschouwing bij een ouderwetse levensstijl.  Met de juiste smaakmakers zijn deze gerechten net zo lekker als de meer gecompliceerde opties.

Je kunt zelfs groenten uit je tuin gebruiken om een ​​voedzame smaak toe te voegen (zie tip #6).

<Hier zijn een paar ideeën voor eenvoudige, zelfgemaakte maaltijden:

 • kaasquesadilla's
 • mac & kaas
 • spaghetti met marinarasaus
 • broccoli kaassoep
 • groentequiche
 • kaasenchiladas
 • tortellinisoep
 • bonen burrito kommen

#4 Cook from scratch

Als je door een plaatselijke supermarkt loopt, zul je de meeste gangpaden gevuld zien met bewerkte voedingsmiddelen die vol zitten met suiker en vet. Deze voedingsmiddelen zijn niet alleen slecht voor je gezondheid, ze zijn ook vrij duur.

Bovendien houden veel mensen ervan om regelmatig fastfood te eten, wat zeker elke maand een enorme deuk in hun voedselrekening legt.

Vroeger kookten de meeste mensen al hun maaltijden thuis, met verse groenten , bonen en vlees. Dit is niet alleen extreem gezond, maar is ook een stuk goedkoper dan het kopen van diepvriesdiners, pizza, fastfood en andere bewerkte voedingsmiddelen.

Thuis koken ook vermindert het uit eten gaan in restaurants, wat uw voedselrekening drastisch verlaagt.

Er zullen waarschijnlijk dagen zijn waarop je niet wilt koken en het idee om naar een restaurant te gaan een stuk aantrekkelijker is. Zorg er dus voor dat u zich voorbereidt op deze dagen door uw favoriete voedsel in batches te koken en in de vriezer te bewaren.

Zorg ervoor dat u elke maaltijd in afzonderlijke bakjes verdeelt, zodat u gemakkelijke toegang tot uw diepvriesproducten als dat nodig is. Plaats ook een etiket op elke container waarop staat wat voor soort voedsel erin zit en de datum waarop het gekookt is.

#5 Maaltijdplan

Vroeger konden je voorouders niet zomaar in de auto springen en naar de bewaar voor een doos cornflakes.  Ze moesten vooruit plannen, zodat alles wat ze kochten de volgende maand mee zou gaan.

Een van de beste tips die ik je kan geven om je voedselbudget op te rekken, is het plannen van maaltijden. Het plannen van uw maaltijden per week of maand zal u op zoveel manieren helpen.

Het grootste voordeel is misschien wel de hoeveelheid geld die u bespaart door last-minute restaurantruns te elimineren.  Uw maaltijdplan zal u altijd informeren over welke gerechten u gaat bereiden en wanneer.

Uw maaltijdplan bespaart u ook tijd en middelen. U hoeft minder vaak naar de supermarkt te gaan en u zult bewuster zijn om op te maken wat u al bij de hand heeft.

Ook zal een maaltijdplan u helpen vast te houden aan je boodschappenlijst. U weet precies wat u nodig heeft en wat niet, dus u hoeft niet meer te gissen en geld te verspillen aan onnodige items.

#6 Eet je restjes op

Strek die boodschappendollars uit door verspilling te minimaliseren . Houd één keer per week een restjesavond zodat je de koelkast kunt opruimen en een avond vrij kunt nemen van koken.

Laat zelfs een kleine portie die niet is opgegeten niet achterwege. Elke hap die je niet eet, is gratis eten voor later!

Je kunt ze direct in de magnetron doen voor een snelle maaltijd, of een heel nieuw recept maken door een paar extra ingrediënten toe te voegen.

*Bonustip*:  Ik bewaar mijn restjes in glazen bakjes en schrijf de datum erop met een nat uitwisbare stift.  Zo weet ik wat er als eerste moet worden gebruikt!

#7 Draag een schort

Hoe vaak heb je tomatensaus of olie op je outfit gespat terwijl je aan het koken was?  Dit kan vlekken veroorzaken die moeilijk te verwijderen zijn en zorgt er alleen maar voor dat u meer was kunt doen.

Om je kleding te beschermen en er zo lang mogelijk mee te slijten, overweeg om een ​​schort te dragen tijdens het koken in de keuken.  Zo houdt je oma haar outfit schoon en vrij van vlekken tijdens het koken voor het gezin.

Het dragen van een schort is niet bedoeld om een ​​fashion statement te maken (hoewel ik wed dat je er een kunt vinden die past bij uw stijl).  Het gaat erom goed voor je spullen te zorgen, zodat ze lang meegaan.

Denk dus niet dat je niet oud genoeg bent om een ​​schort te dragen.  Neem wat ouderwetse wijsheid en bescherm je kleding zodat je geen geld verspilt aan nieuwe.

#8 Houd je voorraadkast vol met nietjes

Als u uw voorraadkast gevuld houdt met basisingrediënten, bespaart u die dagen dat u vergeet een maaltijdplan te maken.  Als je verschillende basisproducten in je schappen hebt staan, kun je altijd een zelfgemaakte maaltijd bereiden.

Maak een lijst met eenvoudige recepten die je gezin graag eet en begin met het aanleggen van een voorraad. van hun ingrediënten in uw keuken.

Wanneer u deze ingeblikte en droge voedingsmiddelen in de supermarkt vindt, laad er dan zoveel als u zich kunt veroorloven in uw winkelwagen. Ze zijn lang houdbaar en gaan vele toekomstige maaltijden mee.

Hier is een voorbeeldlijst van voedingsmiddelen die je in je voorraadkast kunt bewaren:

 • bloem, suiker, bakpoeder & frisdrank
 • rijst, pasta en aardappelen
 • droge bonen, erwten en linzen
 • tomaten en groenten in blik
 • kippen- en runderbouillon
 • kippen- en runderbouillon
 • li>
 • een verscheidenheid aan kruiden en specerijen
 • haver, room van tarwe en ontbijtgranen
 • notenpasta
 • tonijn uit blik

#9 Koop in bulk

Als u een winkel kunt vinden die in bulk verkoopt, kunt u uw favoriete eten tegen een gereduceerde prijs kopen.

Ik ga graag naar Sam’s Club en koop grote pakken vlees.  De prijs per pond is lager en ik kan meer maaltijden maken met minder ritjes naar de winkel.

Bij Sprouts kan ik noten, haver en gedroogd fruit tegen lagere kosten kopen door een zak te vullen in plaats van voorverpakt te kopen.

Blader ook altijd door het opruimingsgedeelte om afgeprijsde producten in te slaan artikelen.  Alles met een korte houdbaarheidsdatum kan worden ingevroren.

#10 Gebruik aardappelen, rijst en pasta in je maaltijden

Om ervoor te zorgen dat haar familie genoeg te eten had zonder het budget te overschrijden, heeft uw overgrootmoeder waarschijnlijk vullende, goedkope ingrediënten aan haar recepten toegevoegd.

Vlees is meestal het duurste ingrediënt in een maaltijd.  En als u zonen opvoedt en een hongerige echtgenoot voedt, besteedt u uw hele boodschappenbudget aan rundvlees als u niet strategisch bezig bent met uw maaltijdplanning.

Tenzij u zonen opvoedt en een hongerige echtgenoot voedt.

je een koolhydraatarm dieet volgt of allergieën hebt, serveer grote porties rijst, pasta, aardappelen of brood bij je vleesgerechten.

Je gezin raakt vol zonder een hoog prijskaartje.

#11 Bak je eigen brood

Ik herinner me dat broodbakmachines populair waren in de jaren 90.  Iedereen leek te willen dat iemand zijn eigen zelfgebakken brood bakt.  Ik had er zelf een en probeerde een paar broden te bakken.

Omdat ze overal waren, is het tegenwoordig niet moeilijk om een ​​goede gebruikte te vinden bij je plaatselijke kringloopwinkel.

Natuurlijk bestonden deze machines niet toen je overgrootmoeder werd levend.  Ze kneedde het deeg met de hand en bakte het brood in haar houtkachel. Dat was *echt* ouderwets leven!

Maar in onze moderne wereld kunt u nog steeds uw eigen gezonde, zelfgebakken broden maken, maar u bespaart ook tijd en geld.

Een broodmachine kneedt het deeg voor je en handhaaft de perfecte instellingen voor consistentie.  En de eenvoudige ingrediënten die nodig zijn, zijn niet duur en bevinden zich waarschijnlijk al in uw voorraadkast. Je kunt je eigen brood al bakken vanaf 50 cent per stuk!

Je eigen brood bakken kan je zeker geld besparen, vooral als je de voorkeur geeft aan biologische, glutenvrije of andere duurdere broden op de markt.

En hoewel het een paar uur kan duren om te maken, is het proces bijna volledig automatisch.

#12 Maak je eigen conserven

Om de ouderwetse standaard van het minimaliseren van afval en het maximaliseren van zelfvoorziening te behouden, is het een goed idee om je eigen conserven in te blikken.

Fruitconserven zijn eeuwen geleden ontwikkeld om voedsel te bewaren in tijden van overvloed en om te overleven in tijden van schaarste.  In onze moderne tijd zijn er nu duizenden voedingsproducten gemaakt met conserveermiddelen om de houdbaarheid te verlengen.

De meeste zijn echter geen gezonde opties.

Uw eigen conserven inblikken stelt u in staat om het meeste uit uw seizoensoogsten te halen en uw gezin te voorzien van jam zonder additieven en pesticiden. 

U vermindert ook afval door herbruikbare potten in plaats van voorverpakt voedsel te kopen.

Een van de grootste voordelen is natuurlijk het geld dat u bespaart door uw eigen voedsel te bewaren. Je kunt veel fruit kopen als het in het seizoen is en tegen de laagste prijs, en genoeg conserven maken om het hele jaar door in potten of in te vriezen.

#13 Kweek je eigen voedsel

Een uitstekende ouderwetse levenstip is om verbouw zoveel mogelijk zelf.

Er zijn veel groenten en fruit die je in kleine ruimtes en zelfs in potten kunt kweken.Als je een grote tuin hebt, zorg er dan voor dat je zoveel groenten verbouwt als je lekker vindt, zoals tomaten, paprika's, bonen, kool, pompoen, enz.

Je kunt ook een kruidentuin, waar u verse kruiden kunt selecteren wanneer u ze nodig heeft.

Het hebben van uw eigen tuin levert biologische groenten en fruit op die veel goedkoper zijn dan de supermarkt, en u hoeft alleen maar stap je achtertuin in om ze te plukken!

#14 Maak je eigen compost

Door compost toe te voegen aan je tuinaarde kunnen je tomaten en groenten veelvoorkomende ziektes weerstaan , en hun voeding en smaak verbeteren.

Je kunt compost kopen in de winkel of je kunt het gratis zelf maken.  Om zelfgemaakte compost te maken voor een gezonde tuin, voeg je gewoon je vleesloze etensresten toe aan een speciale container.  Dit kunnen gebruikte koffiedik, fruit- en groenteschillen, eierschalen, oud brood en theezakjes zijn.

Je kunt ook bladeren en gemaaid gras uit je tuin gooien.

#15 Zet je eigen koffie

Koffie bestaat al sinds het begin der tijden. (Oké, Wikipedia zegt sinds de 15e eeuw.)

Als samenleving zijn we echter zeker liefhebber geworden van onze java-drankjes. Ergens onderweg werden onze hersenen misleid om ermee in te stemmen om $ 7 te betalen voor karamel frappuccino's.

Dit is het soort verwennerij dat ervoor zou zorgen dat onze ouderwetse familieleden in verwarring hun hoofd zouden krabben.

Een zuinig leven leiden laat weinig ruimte over voor extravagante genoegens, zoals meer dan $ 100 per maand uitgeven aan een trendy coffeeshop.

Als u uw geld en uw tijd meer waardeert dan een 8-oz vloeibare verrukking waar u 15 minuten mee kunt doen, sta dan iets eerder op en zet uw koffie thuis.

En voor degenen die dat willen zijn leer het net als overgrootvader zwart te drinken.

#16 Drink meer water, minder frisdrank

Er zijn zoveel goede redenen om meer water en minder frisdrank te drinken.

Ten eerste, je lichaam letterlijk heeft water nodig. Het heeft *geen* frisdrank nodig.

Ten tweede is water gratis.  Frisdrank zal je elke keer kosten.

Er zijn er nog veel meer die ik zou kunnen opsommen, maar dat is alles wat je echt moet weten om een ​​slimme beslissing te nemen.

Doe zoals oma , en schenk uw gezin vaker water.  Maak je geen zorgen, je kinderen zullen uiteindelijk stoppen met klagen en eraan wennen om het te drinken.

#17 Maak vervangingen

Een belangrijk principe van een ouderwetse levensstijl is leren 'doen'. Dit betekent beheren met de middelen die je al hebt.

Dit kan gebeuren wanneer je bezig bent met het maken van het avondeten en beseft dat je een ingrediënt mist.   Natuurlijk kun je in het busje stappen en naar Walmart rennen om dat ene item op te halen. (Nou, na de impulsaankopen kan het uiteindelijk 3 of 4 worden.)

Maar oma zou geen tijd of geld verspillen.  In plaats daarvan zou ze genoegen nemen met het vinden van een aanvaardbare vervanger in haar keuken.

U kunt hetzelfde doen door gewoon een lijst met algemene ingrediëntvervangingen af te drukken en op tape te plakken. het op je koelkast.  Dan, de volgende keer dat je bezig bent met het maken van het avondeten en beseft dat je geen mayonaise meer hebt, pak je gewoon de zure room.

Net zoals oma zou doen .

#18 Generiek kopen

De meeste generieke producten doen het net zo goed als de bekende merken.

Tenzij je voor jezelf hebt bewezen dat je favoriete merk aanzienlijk beter is dan de generieke optie, probeer deze merkloze producten te gebruiken en kijk hoe ze voor je werken.

Misschien merk je dat je al die tijd geld hebt verspild.

#19 Ga jagen/vissen

Op jacht gaan naar je eten is veel minder gebruikelijk dan vroeger.&nbsp ; In de tijd van betovergrootvader was het niet ongebruikelijk dat een jonge man zijn geweer pakte en naar het bos ging om te eten.

Jagen op je eigen eten is tegenwoordig iets ingewikkelder.  Je hebt het juiste geweer nodig, wat kogels, een jachtvergunning en tijd over tijdens het jachtseizoen. Je moet ook naar de plek reizen waar je favoriete spel rondhangt.

Als dit echter iets is dat jij (of waarschijnlijker de mannen in je familie) zou willen proberen, dit zou een geweldige manier kunnen zijn om je vriezer te vullen met goedkoop vlees.

Als de gedachte om met een geweer te schieten je niet aanspreekt, kun je in plaats daarvan een hengel pakken . Door je eigen vis te vangen, bespaar je veel geld in vergelijking met het kopen in de supermarkt.

Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de jacht- of visserijwetten in jouw gebied en voltooi alle vereiste veiligheidscursussen voordat je aan je eerste missie begint.

Schiet jezelf ook niet in het water de voet door uw bounty niet goed op te slaan en volledig te consumeren.

#20 Fok je eigen kippen

Het hebben van eigen kippen lijkt een groeiende trend te zijn.  Mijn man wil heel graag een kippenhok, maar onze VvE staat het niet toe. Verdorie.

Als je buurt het niet verbiedt, of als je op een groot stuk land woont, kun je overwegen om je eigen kippen in de achtertuin te houden.

Je hebt altijd verse, biologische eieren en zelfgemaakte mest voor je tuin.  Kippen zijn ook geweldig om je tuin vrij te maken van onkruid, insecten en ander klein ongedierte buiten.

Het hebben van eigen kippen vereist natuurlijk veel schoonmaakwerk en onderhoud. Dit biedt een uitstekende gelegenheid om uw kinderen verantwoordelijkheid te leren en als gezin samen te werken.

Ten slotte kunt u kippen houden voor uw eigen voedsel.  Gevogelte uit uw eigen huis- opgegroeide kippen zullen beter smaken en zijn gezonder dan die van fabrieksboerderijen.  (Zorg er wel voor dat je er niet aan gehecht raakt!)

#21 Koop je eigen koe

Veel van uw voorouders hebben hun eigen vee gehouden om vlees op tafel te zetten.

Maar tenzij u op een boerderij of een boerderij woont, heeft u waarschijnlijk niet de ruimte of middelen om zelf koeien grootbrengen.  Het goede nieuws is dat u uw eigen koe kunt kopen bij lokale boeren.

Het kopen van een kwart, halve of hele koe is een geweldige manier om grasgevoerd, biologisch rundvlees te kopen tegen een fractie van de prijs. normale supermarktprijs.

Dit komt omdat een boer doorgaans een forfaitair bedrag biedt voor het hangende gewicht van de koe als geheel. Er is geen onderscheid tussen de verschillende stukken vlees.

Hoewel grasgevoerd rundergehakt in de supermarkt qua prijs vergelijkbaar zal zijn,  delen zoals ribeye en entrecote zullen veel goedkoper zijn bij de rancher.

Als u ranchers bij u in de buurt wilt vinden, bezoekt u sites als Eat Wild of American Grassfed.

#22 Doe je eigen huishoudelijke reparaties

Vroeger huurden de meeste mensen geen klusjesmannen in om de dingen die misgingen in hun huizen. In plaats daarvan bedachten ze hoe ze het zelf konden oplossen.

Je kunt zeker leren om veel dingen zelf op te lossen met een beetje moderne hulp zoals YouTube of Google.Het is mogelijk om wat eenvoudige loodgieterswerk, reparatie van apparaten, raamreparatie, metselwerk, enz. te leren door instructievideo's op YouTube te bekijken. Dit zal u zeker honderden en zelfs duizenden dollars besparen.

Natuurlijk, als er een serieus probleem is, moet u nog steeds een betaalbare professional bellen.

#23 Doe je eigen auto-onderhoud

U hoeft niet iemand anders te betalen om uw auto te wassen en te stofzuigen, of zelfs maar de olie te verversen. Eenvoudig auto-onderhoud is eenvoudig te leren en doe-het-zelvers kunnen in de loop van de tijd honderden euro's besparen.

Hier zijn nog een paar taken die u zelf op u kunt nemen en uw voertuig in topconditie kunt houden voor minder geld:

 • wisserbladen vervangen
 • luchtfilter motor vervangen
 • lampjes rem- en kentekenplaat vervangen
 • scheuren in lederen en vinyl bekleding repareren
 • ververs de stuurbekrachtigingsvloeistof
 • maak het tapijt schoon
 • vervang een lege batterij
 • vervang de remblokken

#24 Doe je eigen projecten voor het verbeteren van je huis

Je hoeft niet altijd een professional om een ​​project voor woningverbetering aan te pakken. Afhankelijk van je vaardigheden kan je zelf een breed scala aan taken op je nemen die je huis een upgrade geven.

Hoewel een ingehuurde hand de meeste projecten kan bespoedigen, kan het inbrengen van uw eigen elleboogvet u honderden dollars besparen. Van het schilderen van je muren in een frisse, nieuwe kleur tot het ruilen van verouderde armaturen voor moderne, je kunt het uiterlijk van je huis bijwerken tegen een fractie van de kosten van een ingehuurde man.

#25 Zorg goed voor je kleding

Kleding is een ander gebied waar veel mensen veel geld aan uitgeven, vooral door te proberen bij te blijven met de laatste modetrends.

Als je echter enthousiast bent over het implementeren van ouderwetse woontips, dan is het is het beste om het meeste te halen uit de kleding die je al hebt, zodat je niet onnodig kleding hoeft te kopen.

Een manier om ervoor te zorgen dat je kleding lang meegaat, is Was ze met de hand in plaats van in de wasmachine.

U kunt ook leren hoe u uw kleding kunt herstellenzodat u ze niet hoeft weg te gooien als er een klein scheurtje of gaatje in zit.

Alleen omdat een overhemd een knoop mist of een broek een kapotte rits heeft, hoeft dat niet te betekenen. Dit betekent niet dat u geld moet uitgeven aan vervangingen. Doe de moeite om te leren hoe je ze kunt repareren, zodat je het meeste uit hun slijtage kunt halen.

#26 Maak je eigen kleding

Het lijkt erop dat naaien een van die afgedankte vaardigheden is, een soort van handschrift. Misschien zijn naaimachines daarom zo gemakkelijk te vinden in kringloopwinkels.

Het maken van je eigen kleding is een geweldige gewoonte die je kunt omarmen vanuit de ouderwetse levensstijl.  Als u niet naait en nog nooit naar een naaipatroon hebt gekeken, zal dit enige tijd, oefening en geduld vergen.

Hier zijn een paar tips om te leren hoe u uw eigen patroon kunt maken kleding:

 • Doe een beetje onderzoek om een ​​machine te vinden die eenvoudig te gebruiken is
 • Zorg ervoor dat u het gereedschap hebt dat u nodig hebt, zoals een schaar, meetlint, spelden, naalden, spoeltjes, enz.
 • Lees meer over naaiterminologie, zodat u de instructies goed begrijpt
 • Zoeken enkele YouTube-video's voor het instellen van uw machine en het leren van basisfuncties & technieken
 • Begin met een naaipatroon dat is ontworpen voor beginners
 • Gebruik uw patroon als leidraad voor uw stofkeuze
 • Doe mee aan een naaipatroon, een online ontmoetings- van andere mensen die allemaal hetzelfde patroon naaien!

Je eigen kleding leren maken is een grote verplichting.  Maar het is een vaardigheid die je van dienst zal zijn en die je de rest van je leven geld zal besparen. 

Heb dus geduld met jezelf en oefen veel.

#27 Maak je eigen gordijnen en dekens

Klaar om je vensters bij te werken? Je eigen gordijnen maken is supereenvoudig en goedkoper dan kopen in de winkel.  U hoeft niet eens te naaien!

Met wat afgeprijsde stof van uw plaatselijke handwerkwinkel en een lijmpistool kunt u in een weekend nieuwe gordijnen ophangen.

/p>

Hetzelfde geldt voor dekens.  U kunt plaids zonder naden maken om uw bank aan te kleden en gezellig bij de open haard te worden.

Als je nog een paar stappen verder wilt gaan, begin dan met de ouderwetse vaardigheid van het quilten maken.  U kunt quiltvierkanten uit oude kleding, lakens en stofresten knippen en een uniek familiestuk maken.

#28 Hergebruik wegwerpartikelen

Om uw huishoudelijke kosten te verlagen, begint u een deel van uw wegwerpaankopen te hergebruiken.   Deze ouderwetse woontip zal u helpen uw uitgaven te maximaliseren.

Hier zijn een paar ideeën om wegwerpartikelen meer dan eens te gebruiken:

 • gebruikte Ziploc-zakken uitspoelen en hergebruiken
 • lege spuitflessen voor huishoudreiniger wassen
 • behoud hetzelfde brilmontuur en verwissel gewoon de lenzen
 • hergebruik plastic voedselcontainers die worden gebruikt voor zure room, kwark, melk, enz.
 • bewaar geschenk tassen en papieren zakdoekjes om later in te pakken
 • oude T-shirts recyclen als poetslappen
 • oude plastic tandenborstels gebruiken om krappe plekken schoon te maken
 • leg gebruikte droogtrommeldoekjes in schoenen of lades om ze fris te laten ruiken
 • spoel pindakaaspotten uit om verschillende kleine spullen in op te bergen

#29 Stop met het gebruik van wegwerpartikelen

Gebruik wegwerpartikelen is handig, maar de kosten lopen op en het afval wordt alleen maar gestort.

Als u in plaats daarvan wegwerpproducten koopt, bespaart u geld en helpt u het milieu.

Hier zijn een paar ideeën om te ruilen:

 • schoonmaken met stoffen handdoeken
 • stoffen servetten gebruiken
 • herbruikbare kopen boterhamzakjes
 • drinken uit metalen of glazen rietjes
 • verpak je lunch in een herbruikbare zak
 • koop een herbruikbaar koffiefilter
 • gebruik zakdoeken in plaats van tissues
 • vervang bamboespiesjes door metalen
 • vind herbruikbare producten voor vrouwelijke hygiëne
 • gebruik washandjes in plaats van gezichtsdoekjes
 • gebruik wasbare luiers
 • lees je tijdschriften en kranten liever online

#30 Maak je eigen schoonmaakproducten

Wist u dat u niet voor elke schoonmaaktaak een specifiek product nodig heeft?

Uw overgrootmoeder heeft Windex niet gekocht voor haar ramen, 409 voor haar toonbanken en Clorox-doekjes voor haar badkamer.

In plaats daarvan gebruikte ze gewone huishoudelijke artikelen om haar eigen schoonmaakmiddelen te maken. Met een beetje bakpoeder en azijn kun je een heel eind komen om je huis schoon te houden.

Je kunt je eigen schoonmaakproducten maken en het geld besparen dat je normaal gesproken uitgeeft aan te dure artikelen in de winkel. Het is goedkoper, er is minder afval en het vermijdt enkele van de agressieve chemicaliën die in gefabriceerde producten worden aangetroffen.

Leer voor wat inspiratie hoe u deze kunt maken 16 natuurlijke, doe-het-zelfreinigers.

#31 Doe minder wasgoed

Mijn zoon houdt van sporten en sporten.  Bijna dagelijks moet ik hem zeggen dat hij zijn bezwete kleren uit moet trekken, want het stinkt in de lucht die ik inadem.

Meestal doen we echter geen activiteiten waardoor onze kleren gaan stinken of vies worden.  We zitten aan bureaus, staan ​​aan balies, gaan naar vergaderingen.

En toch gooien we onze dagelijkse outfit automatisch zo in de wasmand.

Dit zorgt voor onnodig werk en verspilt tijd aan het wassen van kleding die niet gewassen hoeft te worden.

Probeer deze ouderwetse woontip en neem even de tijd om uw kleding te inspecteren voordat u denkt dat het een wasbeurt nodig heeft.

  Het is heel goed mogelijk dat het opnieuw (en opnieuw!) kan worden gedragen voordat het moet worden gewassen.

Bovendien wees bewust om je kleren schoon te houden. Trek je vrijetijdskleding aan als je thuiskomt van je werk en draag een bedekking als je te maken hebt met rommelige taken.  Dit minimaliseert ook uw wasgoed en verlengt de levensduur van uw kleding.

#32 Laat uw kleding aan de lucht drogen

Het volgende op onze lijst met ouderwetse woontips is het goedkoop drogen van je natte kleren.

Je bent waarschijnlijk gewend om een ​​elektrische droger te gebruiken om je kleding snel te drogen. Deze drogers verbruiken echter veel stroom waardoor je elektriciteitsrekening aanzienlijk stijgt. Bovendien gaan de meeste drogers maar een paar jaar mee, wat betekent dat je ongeveer elke 5 jaar een nieuwe moet kopen.

In plaats daarvan zou je een waslijn kunnen ophangen in je achtertuin of in een andere open ruimte en droog je kleren aan de lijn.Dit is helemaal gratis en je kleding zal ook minder kreukels en kreukels hebben, dus misschien hoef je ze niet eens te strijken.

Als je VvE een waslijn verbiedt, kun je in plaats daarvan een droogrek op je achterveranda plaatsen.

#33 Houd hulpprogramma's down

Er zijn veel manieren waarop u uw energierekening aanzienlijk kunt verlagen.

U kunt beginnen met alle lichten of apparaten uit te doendie u niet gebruikt. Voor kleine taken, zoals een boek lezen of browsen op je telefoon, gebruik je gewoon een tafellamp en doe je de plafondverlichting uit.

Verwarm en koel je huis ook gemakkelijk sinds deze verhogen uw elektriciteitsrekening behoorlijk.

In plaats daarvan kunt u op koude nachten gewoon een paar lagen kleding dragen en de dekens opstapelen in plaats van uw huis te verwarmen. Op warme dagen kunt u uw deuren en ramen openen en ventilatoren gebruiken terwijl u lichte kleding draagt, in plaats van de airconditioning aan te zetten.

Nog een kleine manier om het energieverbruik te minimaliseren, is door apparaten en apparaten die u niet vaak gebruikt uit het stopcontact te halen. Het is geen enorme geldbesparing, maar elke kleine cent telt bij ouderwets leven.

Om geld te besparen op gas, moet u zoveel mogelijk items in batches koken . Dus als u van plan bent een cake te bakken, probeer dan tegelijkertijd ook andere items te bakken, zoals brood, koekjes, brownies, enz.  Vries gewoon in wat u niet van plan bent binnenkort te eten.

Nadat je de oven hebt leeggemaakt, open je de deur en gebruik je de warmte om je huis op te warmen.  Deze kleine gewoonten zullen u zeker helpen om wat extra geld te besparen op gas/propaan.

U kunt ook een houtkachel kopen en gewoon brandhout kopen om het aan te steken. In in veel staten is het gratis om brandhout van openbaar land te nemen. Als dit niet legaal is in uw staat, zoek dan iemand die brandhout op privéterrein heeft en vraag of u gratis of tegen een lage vergoeding wat kunt krijgen.

Tot slot, behoud water en verlaag uw waterrekening door er minder van te gebruiken.  In plaats van koud water door de afvoer te laten lopen terwijl u wacht tot het is opgewarmd, kunt u het opvangen in de waterbak van uw huisdier of een kan om planten water te geven.

Vul ook water een keer je gootsteen schoon met warm zeepsop en laat de vuile vaat de hele dag intrekken.

#34 Gebruik elke laatste druppel

Ik hou ervan om het meeste uit elke container te halen.  Geeft me het gevoel dat ik het meeste waar voor mijn geld krijg, en dat ik zo weinig mogelijk verspil mogelijk.

U kunt dit ook doen door sausflessen eenvoudig om te draaien wanneer ze bijna leeg zijn.  Plaats uw shampoo, conditioner en andere haarproducten ook op hun deksels, zodat u elke druppel kunt pakken.

Gebruik een potlood om al je tandpasta en andere tubeproducten in de richting van de dop te drukken.

Voor producten uit potjes zoals pindakaas en tomatensaus, gebruik je een siliconen spatel om eruit te schrapen wat je niet kunt verwijderen met een lepel.

Een waardevol principe in het ouderwetse leven is het minimaliseren van afval en het maximaliseren van uw dollars.  Doe wat u kunt om elk ons ​​te gebruiken en laat de container leeg!

#35 Geef handgemaakte cadeaus

Cadeaus kopen voor familie en vrienden kan leuk zijn, maar ook tijdrovend en duur. En wie heeft er niet gewoon gekozen voor de tweedaagse verzending van Amazon omdat je snel iets moet vinden? Te vaak belandt dat cadeau dat je tijdens je lunchpauze hebt uitgekozen in iemands la of achter in zijn kast (en uiteindelijk in een garage sale).

Door je eigen cadeaus te maken, bespaar je niet alleen geld, het vereist ook meer aandacht en intentie. De ontvanger zal je handgemaakte creatie bijna altijd meer koesteren dan de snelle, in de winkel gekochte optie.

Je hoeft niet& #8217;Je hoeft op Black Friday niet tegen de menigte te vechten of uren te besteden aan het zoeken naar dat perfecte item.  Voorkom dat je te veel uitgeeft en neem de tijd om je eigen handgemaakte cadeaus te maken.  U zult merken dat mensen het geschenk zoveel meer waarderen.

En je hoeft niet extra sluw te zijn om geweldige cadeaus te maken. Ik heb ooit een gedicht voor mijn moeder geschreven en ingelijst. Ze had het jarenlang naast onze voordeur aan de muur gehangen.

Hier zijn een paar handgemaakte cadeau-ideeën die je zou kunnen proberen:

 • Zelfgemaakte zeepjes of bruisballen
 • Onderzetters met beschilderde tegels
 • Gebak of zelfgemaakte snoepjes
 • Handbeschilderde mokken
 • Gepersonaliseerde kalender
 • li>
 • Naaiende flanellen deken
 • Etherische oliesprays
 • Gebreide of gehaakte sjaal & wanten
 • Gestempelde theedoeken
 • Nepbloemenkrans
 • Ingelijste foto's die je zelf hebt gemaakt

#36 Maak je eigen kaarten

Heb je ooit de achterkant van een begroeting gecontroleerd kaart voor de prijs, en hijgde hardop?  Het is niet moeilijk om er een te vinden die $ 6- $ 7 kan kosten!

Waarom niet uw eigen wenskaarten makenom te geven bij je zelfgemaakte cadeaus?  Het is veel goedkoper en zinvoller.

Mijn dochter vindt het leuk om haar eigen kaarten te maken en ze kan er heel creatief mee zijn.  Ze kunnen net zo waardevol (of meer!) zijn als het geschenk zelf.

U kunt de illustraties, foto's en oprechte woorden toevoegen waarvan u denkt dat ze het belangrijkst zijn voor de ontvanger.

Je kunt zo ingewikkeld worden als het maken van pop-ups, of zo eenvoudig als het lijmen van een afbeelding op een gevouwen stuk karton.

#37 Kweek je eigen bloemen

Voor Moederdag weten mijn kinderen dat ik verse bloemen erg waardeer.  En hoewel ze doorgaans goedkoper zijn dan andere geschenken, zijn ze toch een aanzienlijke uitgave omdat ze maar ongeveer een week meegaan.

Als je graag bloemen in huis hebt, vanwege hun visuele schoonheid en aangename geur , zou je een ouderwetse tip kunnen nemen en je eigen stektuin gaan kweken.

Als je maar een klein stukje tuin hebt of een paar potten in je garage, kun je rozen, madeliefjes, narcissen, tulpen en vele andere soorten planten.  Zo heb je vers gesneden bloemen op tafel voor de prijs van een zaadpakket.

#38 Gebruik hand-me-downs & vermijd trends

Toen mijn kinderen klein waren, hoefde ik minder kleding te kopen naarmate ze ouder werden. Dat komt omdat wanneer er een uit zijn kleren groeide, de volgende oudste ze begon te dragen.  Toen mijn jongste een bepaalde maat ontgroeide, gaf ik die door aan hun jongere neven.

Dit is gewoon ouderwetse spaarzaamheid.

Maar hoe zit het wanneer ze komen in de tienerjaren en zijn niet bereid om het ’ mode?

Een van de beste dingen die u kunt doen, is uw familie en vrienden met oudere kinderen vragen om stukken door te geven waarvan u denkt dat uw eigen kinderen ze leuk zouden vinden. Misschien heeft uw zoon een vriend met een oudere broer die een goed gevoel voor mode en een trendy stijl heeft.

Kies er voor uzelf voor om voorbijgaande trends achterwege te laten en in plaats daarvan uw eigen klassieke stijl te creëren. Je kunt een capsulegarderobe opbouwen door te investeren in een paar hoogwaardige essentials die op meerdere manieren kunnen worden gestyled.  Je outfits raken nooit uit de mode en je haalt het meeste uit elk stuk.

Vergroot uw geld door tweedehands kleding te kopen op sites als Poshmark en ThredUp.

#39 Maak zelf familiefoto's

Als je het belangrijk vindt dat er een familieportret wordt gemaakt overweeg elk jaar voor Kerstmis om in te stappen als je eigen fotograaf.

Je hebt geen dure apparatuur of technische vaardigheid nodig. Zelfs de nieuwste mobiele telefoon kan net zo goed foto's maken als een compacte digitale camera.  Samen met een goed statief en geweldige verlichting kun je foto's maken die net zo goed zijn als een studiofotograaf.

Investeren in een DSLR-camera kan je fotografische vaardigheden naar een hoger niveau tillen enkele inkepingen.  Zoek een goed boek of video voor meer informatie over geavanceerdere instellingen die u kunt aanpassen, zoals het diafragma, de sluitertijd en de flitser.

Hoewel je overgrootmoeder geen toegang had tot een digitale camera, is het maken van je eigen familieportretten een geweldige kans om goede, ouderwetse principes te gebruiken door een nieuwe vaardigheid te leren die je geld bespaart.

#40 Gebruik natuurlijke remedies

Omdat steeds meer consumenten meer belangstelling hebben voor natuurlijke en biologische producten, proberen fabrikanten aan de vraag te voldoen door meer op de natuur gebaseerde goederen te ontwikkelen.

Ingrediënten zoals honing, citroen, echinacea, vlierbes, gember , en lavendel worden door marketeers gepromoot als effectieve remedies die verschillende kwalen kunnen overwinnen.

Dit is geweldig nieuws, maar de keerzijde is dat deze “natuurlijke” producten kunnen erg duur zijn om zonder recept te kopen.

In plaats daarvan kunt u uw eigen zelfgemaakte remedies maken om ziekte in uw huis te helpen minimaliseren.

<Hier zijn een paar eenvoudige ideeën die je zelf kunt proberen:

 • honing in warm water tegen keelpijn
 • zelfgemaakte kippensoep tegen verkoudheid
 • gemberthee voor maagklachten
 • lavendelolie om angst te kalmeren
 • pepermuntextract om kiespijn te behandelen
 • groene thee om energie te verhogen
 • li>

 • knoflook om wratten te behandelen
 • een warm bad met Epsom-zouten voor spierpijn

#41 Breng meer tijd buitenshuis door

Voordat mensen fit werden in de plaatselijke sportschool, bleven gezinnen in vorm door naar buiten te gaan.

Kinderen fietsten, touwtjespringen, klommen in bomen en brachten lange middagen door met het verkennen van de bossen.  Papa hakte hout en mama verzorgde haar tuin. Het hele gezin maakte na het eten een nachtelijke wandeling en ging elke zaterdagmiddag naar het plaatselijke zwembad.

Vroeger dachten mensen er niet lang over om anderhalve kilometer naar de winkel en terug te lopen!

U hoeft uw geld niet uit te geven aan yogalessen en een personal trainer.   Zorg in plaats daarvan voor wat frisse lucht en quality time met uw gezin door een paar keer per week uw favoriete paden te wandelen of fietsen.

Schop uw kinderen van de videogames af en stuur ze naar buiten . Geef ze een bal en vertel ze dat ze niet terug kunnen komen voordat de straatverlichting aangaat!

#42 Wissel gunsten voor kinderopvang uit met vertrouwde vrienden

Het hebben van jonge kinderen die constant toezicht nodig hebben, kan een domper zijn op je date-avonden en een deuk in je portemonnee.  Babysitters kunnen u gemakkelijk $ 50 per nacht terugbetalen.

Om de kosten van uw kindvrije uitstapjes te verlagen, stelt u een babysitregeling voor met vertrouwde familie, vrienden en buren.

Vraag andere moeders die je kent of ze een oppascoöperatie willen vormen, waar de zorg voor de kinderen wordt gedeeld door de leden. U kunt een agenda en aanmeldingslijst opstellen, zodat alle betrokkenen kunnen genieten van een avondje uit met hun echtgenoten zonder de extra kosten van een babysitter.

#43 Homeschool uw kinderen

In deze moderne tijd zijn er veel keuzes om onze kinderen onderwijs te bieden. Van openbare tot particuliere tot charter- tot magneetscholen, er is een breed scala aan opties om uit te kiezen.

Er is echter één eeuwenoude onderwijsmethode die de afgelopen tien jaar enorm is gegroeid. Veel ouders kiezen ervoor om hun kinderen zelf thuisonderwijs te geven.

Deze door ouders geleide praktijk van thuisonderwijs heeft zich in slechts een paar jaar tijd ontwikkeld van een non-conformistische reputatie tot bijna mainstream.

Er zijn verschillende redenen waarom u zou kunnen besluiten om uw kinderen thuisonderwijs te geven. ; Misschien spreekt het idee dat uw kind les krijgt van opvoeders die niet dezelfde waarden aanhangen, u niet aan. Of misschien gedijt uw kind niet onder de begeleiding van haar leraren.  Misschien heb je zelfs de ongelukkige situatie meegemaakt waarin een van je kinderen wordt gepest of sociaal wordt afgewezen.

De beslissing om uw kinderen thuisonderwijs te geven, is geen beslissing die u lichtvaardig neemt. Er komt veel werk en toewijding bij kijken, en u moet zich op uw gemak voelen bij het op u nemen van de verantwoordelijkheid om uw kinderen op te voeden.

Maar deze ouderwetse onderwijsmethode heeft veel voordelen, waaronder:

 • je hebt meer controle over wat je kinderen leren
 • je kunt een consistente, positieve en koesterende omgeving bieden
 • je kunt je waarden en religieuze overtuigingen opnemen in het curriculum
 • u kunt kiezen met wie uw kinderen omgaan
 • u heeft meer flexibiliteit met het schema
 • u kunt uw kinderen persoonlijk onderwijs geven dat past bij hun leerstijlen
 • de kwaliteit van het onderwijs is niet afhankelijk van uw adres of financiën

Ik heb mijn kinderen 5 jaar thuisonderwijs gegeven toen ze jonger waren.  Het was veel werk en veel plezier.  We konden geen privéschool betalen en het openbare schoolsysteem in onze provincie was het slechtste van het land!

Als u uw kinderen wilt meenemen’ onderwijs in eigen handen, zoals je voorouders van lang geleden, overweeg thuisonderwijs.  Je kunt ze de kwaliteit van privéonderwijs geven, zonder de enorme kosten.

#44 Betaal met contant geld

Degenen die generaties geleden leefden, hadden geen creditcards. In plaats daarvan betaalden ze alles contant omdat het moeilijk was om een ​​lening of kredietlijn te krijgen. Het idee om schulden te hebben bij iemand anders was bijna beschamend.

Dit is een slimme ouderwetse levenstip die je uit de schulden houdt.  Maak een keuze om alleen met contant geld te betalen.  Als je niet genoeg op de bank hebt, dan spaar je door of doe je het zonder.

#45 Knip het haar van je gezin af

Je haar laten knippen in een salon of kapperszaak kan je tussen de $ 25 en $ 100 kosten. Als u een groter gezin heeft, kan dit echt een deuk in uw maandbudget betekenen.

Als u kosten wilt besparen en ouderwets wilt gaan, kunt u leren om te snijden in de kosten van uw gezin haar zelf.  Zoek een aantal video-tutorials op YouTube of vraag zelfs een plaatselijke kapper of ze je een paar handige tips wil geven.

Als u een goede knip- of tondeuse leert gebruiken, kunt u elk jaar een aanzienlijk bedrag besparen.

Natuurlijk moet uw gezin bereidwillige deelnemers zijn!

<

#46 Maak je eigen meubels

Eeuwen geleden stapten uw familieleden niet in hun SUV om naar IKEA te rijden voor nieuwe meubels.  Als ze in een huisje op de prairie woonden, hebben ze het waarschijnlijk gewoon zelf gemaakt.

Je eigen meubels maken klinkt misschien als een enorme taak, vooral als je het nog nooit eerder hebt gedaan. Maar als je bekwaam en zelfvoorzienend wilt zijn zoals je ouderwetse voorouders, kun je beginnen met eenvoudige projecten zoals een kleine tafel of een voetenbankje.

Je hoeft geen meester te zijn builder voordat u begint.  Als u eenmaal enkele basisprincipes van timmerwerk hebt geleerd, kunt u die kennis toepassen op eenvoudige ontwerpen.

Door je eigen meubels te bouwen, kun je veel geld besparen.  Je zult ook een gevoel van trots en voldoening ervaren in je creaties. Bovendien kan zelfs je eenvoudigste stuk een erfstuk zijn dat al generaties lang wordt doorgegeven.

#47 Brouw je eigen bier

Mijn man brouwt al bijna tien jaar zijn eigen bier.  Hij zegt dat een glas bier gemiddeld 50 cent per portie kost. Hij heeft ook zijn eigen mede en gedistilleerde dranken gemaakt.

Als je het leuk vindt om bier bij de hand te hebben voor een drankje bij het eten of voor een feestje, kun je je eigen bier maken, net zoals je voorouders lang geleden deden.

Je kunt beginnen met een kit om te leren de basis, en begin dan te investeren in essentiële thuisbrouwapparatuur.  Om geld te besparen, bladert u door online advertenties voor gebruikte stukken.

#48 Haal je boeken uit de bibliotheek

Ik weet dat het superhandig is om een ​​e-book rechtstreeks naar je Kindle te downloaden, en het geeft onmiddellijke voldoening.

Maar hoe vaak ga je het echt lezen?

Bespaar de tien dollar en haal het in plaats daarvan op bij uw plaatselijke bibliotheek.

Als u mede-boekenwurmen in uw familie en sociale kringen hebt, overweeg een boekenruil te organiseren.  Je kunt je favoriete geschriften ruilen en de beste delen bespreken.

Veel beter dan je hersenen vullen met Netflix.

#49 Koop tweedehands

Ook al zou je zuinige Nanna elk stukje gebruik van haar bezittingen, ze wist ook dat veel mensen perfect bruikbare items zouden weggooien voor nieuwe vervangingen.

Soms veranderde iemands afval in haar gratis schat, omdat ze wist dat de waarde van een item niet altijd afhankelijk was van de leeftijd of schoonheid ervan.

Haar ouderwetse wijsheid zou u goed van dienst kunnen zijn in deze moderne tijd waarin het lijkt alsof de meesten voortdurend upgraden naar nieuwere auto's, huizen, mode en zelfs echtgenoten!

U kunt een slimme shopper zijn door gebruik te maken van tweedehands deals. Blader door kringloopwinkels, garageverkopen en geclassificeerde sites zoals Craigslist en NextDoor.

Tweedehands kopen bespaart u geld en vermindert de verspilling in het milieu. Het vinden van die perfecte prijs tegen de juiste prijs kan ijver en geduld vergen, wat de discipline van uitgestelde bevrediging versterkt.

Maar als je dat doet, heb je het gevoel dat je de loterij hebt gewonnen.

>

#50 Downsize naar een kleiner huis

U kunt veel financiële stress verlichten door leren leven in een kleinere ruimte.

Door uw woning kleiner te maken, verlaagt u uw huisvestings-, energie- en belastingkosten.  En u ontwikkelt de wijze, ouderwetse waarde van leven onder uw stand.

Leven binnen de grenzen van uw inkomen is een gewoonte die niet alleen is ontwikkeld door praktische toepassing.  Het wordt ook bevorderd door een mentaliteit die zich richt op dankbaarheid en tevredenheid.

Ouderwets denken is gevestigd in de overtuiging dat je genoegen moet nemen met wat je je kunt veroorloven.  Je werkt hard, geeft een beetje uit, spaart een beetje en bent dankbaar voor waar je mee gezegend bent.

Als je die garage met 4 slaapkamers en 3 auto's niet kunt betalen op een 1/4 acre, zou je er verstandig aan doen om deze wijsheid voor jezelf over te nemen.

Waarom moet je deze ouderwetse woontips gebruiken?

Het naleven van de principes en waarden van een ouderwetse sobere levensstijl is vandaag de dag net zo relevant als een eeuw geleden.

Deze geldbesparende tips helpen u nog steeds uw budget te vergroten en uw financiële doelen sneller, ongeacht uw inkomen of vermogen.

Een essentiële stap op weg naar het bereiken van financiële vrijheid is schuldenvrij zijn.  Zuinig leven zal u helpen meer geld in te zetten voor uw schuld en gedisciplineerd zijn om niet meer te verwerven.

Als u geen schulden meer heeft, komt er meer geld vrij om te sparen. Door ouderwetse geldgewoonten te implementeren, kunt u sneller sparen.  Dit is vooral belangrijk als u laat bent begonnen met uw pensioenfonds. Hoe eerder u meer geld op een beleggingsrekening kunt zetten, hoe sneller uw spaargeld zal groeien met samengestelde rente.

Naast deze financiële voordelen kan ouderwets leven u ook helpen een productief en gezond geldwezen te ontwikkelen mentaliteit.Je vergelijkt jezelf niet langer met iedereen om je heen en trapt niet langer in de valkuil van levensstijlgriep.

In plaats daarvan leer je onder je stand te leven door verstandig uit te geven, zelfvoorzienend te zijn, schulden te vermijden en minder afval. Je versterkt de zelfbeheersing en richt je op bewust omgaan met je financiën.  En als resultaat ervaar je minder stress en meer tevredenheid.

Ongeacht je huidige omstandigheden of toekomstige doelen, het gebruik van zuinige tips zoals je oma zal je helpen om slimmer met je geld om te gaan!

Probeer het ouderwetse leven zelf

De wereld van vandaag biedt zoveel afleiding.  We kunnen verstrikt raken in drukte en uiteindelijk verwaarlozen wat we het meest waarderen.

Kiezen voor een eenvoudiger leven, zoals vroeger, zal een uitdaging zijn. Je moet tenslotte nog steeds naar je werk, eten op tafel zetten en je kinderen opvoeden. Al uw bezittingen verkopen en verhuizen naar een boerderij op het platteland is waarschijnlijk geen haalbare optie.

Maar als u de basisprincipes van het ouderwetse leven kunt toepassen op uw moderne levensstijl, kunt u er nog steeds van profiteren van deze oude wijsheid.

Vertragen, bewust zijn van uw uitgavenbeslissingen, vindingrijkheid waarderen en leren tevreden te zijn en 'doen'. met wat je hebt zijn allemaal gewoonten die je goed van pas zullen komen.

Als u eenmaal enkele van de hierboven genoemde tips voor zuinig leven hebt toegepast, bent u op de goede weg om meer controle over uw geld te krijgen en het pensioen op te bouwen waar u van droomt.

En u kunt dan uw eigen oude ouderwetse woontips voor uw kleinkinderen.

Andere berichten om u te helpen geld te besparen:

 • Hoe u $ 5000 in een jaar kunt besparen
 • 7 stappen om pensioensparen in te halen
 • Hoe u een noodfonds voor zes maanden opbouwt
 • 50 manieren om uw voedselbudget te vergroten
 • 11 manieren om uw spaargeld te automatiseren
 • Hoe u $ 1000 per maand kunt besparen zonder meer te werken
 • 11 effectieve manieren om gemotiveerd te blijven met uw doelen
 • Het doel van een budget:  17 krachtige voordelen
 • 3 slimme redenen om spaargeld boven schulden te stellen
 • Hoe te leven van het inkomen van vorige maand (en waarom u dat zou moeten doen)

Wil om deze Old Fashioned Living Tips voor later te onthouden? Pin dit bericht op je favoriete Pinterest-bord!

50 tips voor zuinig ouderwets leven die je vandaag nog kunt gebruiken

Plaats een reactie