9 Redenen waarom je niet zou moeten betalen voor de Universitaire opleiding van je kinderen

moet u betalen voor uw kinderen’ collegegeld?

als ouder die alleen het beste voor je kinderen wil, voel je je misschien verplicht om hun collegegeld te betalen.

je wilt ze de best mogelijke start van hun volwassen leven geven, met een goede opleiding, maar zonder de zware last van studieleningen.

als uw pensioenfonds echter ontbreekt, kan dit u in een moeilijke situatie brengen.uw financiële omstandigheden kunnen vereisen dat u het ene voor het andere opoffert, omdat er niet genoeg geld (of tijd) is om voor beide te sparen.

als je stress ervaart over de vraag of je voor je kinderen moet betalen of moet sparen voor je pensioen, geeft dit bericht je verschillende redenen om te overwegen je pensioen op de eerste plaats te zetten.

dat kan een moeilijke pil zijn om te slikken.je zou zelfs het gevoel als een totale mislukking als een ouder als je don &# 8217; t voet de collegegeld factuur.

de realiteit is dat als je niet genoeg hebt om jezelf te onderhouden tijdens je pensioen, die last op je kinderen kan vallen. En het inkomen dat ze zullen verdienen als ze eenmaal zijn afgestudeerd en een carrière hebben opgebouwd, kan worden besteed aan het verzorgen van je.

is dat wat je echt wilt?

hoe hard het ook klinkt om de financiële verantwoordelijkheid van een hoger onderwijs op je kinderen te leggen, wat erger is, is het beperken van hun toekomstige kansen omdat ze je op je oude dag moeten ondersteunen.

Als u niet over de middelen beschikt om uw pensioen volledig te financieren en te betalen voor de universiteit, dan moet u uw toekomst op de eerste plaats zetten.

je kinderen hebben jeugd en jaren aan hun kant.ze hebben opties om het onderwijs te krijgen dat ze nodig hebben.

in feite kan het betalen van hun eigen collegegeld hen een aantal krachtige lessen leren die hen goed zullen dienen in het leven.

blijf lezen om 9 redenen te leren waarom het oké is om niet te betalen voor je kinderen’ universitair onderwijs.

hulp nodig bij het plannen van je pensioen? Ontvang dit gratis mini-werkboek en begin met het maken van het pensioen dat u wilt!

First: Why I’m not paying for my kids’ college 

toen onze oudste zoon 3 jaar oud was, openden we een 529 college spaarrekening.gedurende 15 jaar voegden we toe wat we konden , wat niet veel was, meestal $50 per maand, soms meer, maar tegen de tijd dat hij klaar was om naar de universiteit te gaan, was er een flink stuk verandering daar.

dus toen onze eerste ging wonen in een slaapzaal en zijn eerste semester bij te wonen op een openbare universiteit, waren we meer dan bereid om de rekening te betalen.het is onze verantwoordelijkheid, toch?

We waren altijd van plan om te betalen voor de Universitaire opleiding van onze kinderen.

voor mij en mijn man was het eigenlijk “wat ouders doen” omdat onze ouders hetzelfde voor ons deden.We wilden net als onze ouders zijn (die trouwens meer dan genoeg hadden om het zich te veroorloven).

nou, dat geloof ging in rook op toen onze zoon ons vertelde dat hij 3 van zijn 4 lessen faalde.  dus, ja.  Ongeveer $10K in de afvoer.

op dat moment vertelden we hem dat hij alleen was.we hadden niet zoveel geld om te verspillen of te gokken.  hij zou een baan moeten zoeken en studieleningen moeten afsluiten.

sindsdien is hij overgestapt van een universiteit naar een community college, veranderde zijn major, had een fulltime baan, onderhoudt zichzelf volledig en is nog nooit zo verantwoordelijk geweest als hij nu is.hij weet wat hij wil doen, hij neemt zijn lessen serieus en hij heeft een plan voor zijn leven.

hij is ook erg dankbaar als hij in een binding komt en mama en papa hem helpen.

met andere woorden, hij is echt veel opgegroeid sinds hij ervoor begon te betalen.  Ik ben van gedachten veranderd.

Ik heb niet langer het gevoel dat het mijn verantwoordelijkheid is om te betalen voor de Universitaire opleiding van mijn kinderen.maar meer nog, ik weet dat ik waardevolle levenslessen toesta als ik dat niet doe.

soms is het moeilijk, als ouders, om strijd en ontberingen niet uit het leven van onze kinderen te elimineren.  We willen hen een duidelijke, gemakkelijke weg naar succes geven.ze zullen tenslotte zelf veel mislukkingen ervaren.

maar we bewijzen ze echt een slechte dienst als we de moeilijke tijden niet toestaan hun karakter te vormen.het is belangrijk dat ze leren te vechten voor wat ze willen en erachter te komen wat de moeite waard is om voor te vechten.

na veel nadenken realiseerde ik me dat er verschillende redenen zijn waarom het oké is – misschien zelfs *best* – om collegegeld op de schouders van mijn kinderen te zetten.

In feite, als je een late spaarder bent, moedig ik je aan om hetzelfde te overwegen.

hier zijn 9 redenen waarom het oké is om niet te betalen voor het universitaire onderwijs van uw kinderen.

#1  uw prioriteit moet uw eigen financiële onafhankelijkheid zijn

je zou kunnen denken dat dit egoïstisch is.  maar, het ’ s echt niet.

In feite is een van de beste manieren om een mooie toekomst voor uw kinderen te garanderen, dat u financieel onafhankelijk blijft.het zetten van uw pensioensparen voor hun college kosten kan eigenlijk geven hen *meer* kansen in het leven.

als je nu je spaargeld gebruikt om voor hun universiteit te betalen, dan heb je later minder als je met pensioen gaat. Dit betekent dat er een grotere kans is dat je geld opraakt voordat je sterft.

en, nadat je je spaargeld hebt uitgeput op 80 + jaar oud – Wanneer je ’te moe of te oud of te ziek bent om een baan te houden – meestal zijn het de kinderen die instappen om voor mama of papa (of beide) te zorgen.

Dit laat minder geld over voor hen om financiële mogelijkheden na te streven om de besparingen voor zichzelf en hun eigen gezin te verhogen.

Dit kan een generatiecyclus starten van de kinderen die hun ouders op oudere leeftijd ondersteunen.

uw toekomstige uitgaven zijn onbekend.u kunt ziek worden en dure behandelingen nodig hebben.  misschien moet je naar een verpleeghuis.deze mogelijkheden zorgen voor een nog zwaardere financiële last voor uw kinderen als u niet over de middelen beschikt om ze zelf te dekken.

echter, uw kinderen hebben controle over hoeveel ze zullen betalen voor de universiteit.ze hebben keuzes om de kosten te minimaliseren en de kosten te verlagen.  er zijn zelfs manieren om een universitaire opleiding gratis te krijgen!

maar nu de gouden dagen van bedrijfspensioenen snel vervagen, zijn we steeds meer verantwoordelijk voor ons eigen pensioen.  er zijn geen hand-outs.  bovendien stijgen de pensioen-en zorgkosten alleen maar.volgens een onderzoek van T. Rowe Price uit 2019 zegt 83% van de volwassen kinderen die als verzorgers voor hun oudere ouders optreden dat hun pensioenplannen worden beïnvloed vanwege deze verantwoordelijkheid.en 74% van deze zorgverleners zegt dat ze financiële druk ervaren.

je moet je financiële toekomst op de eerste plaats zetten.   

Het ’ s de beste beslissing voor u *en * uw kinderen.

mijn man en ik zijn ijverig geweest over het bouwen van onze 401(k), maar we zijn nog steeds ver verwijderd van het nestei waar we ons comfortabel op zouden terugtrekken. We hebben nog ongeveer 15 jaar voordat we zelfs maar overwegen om met pensioen te gaan, en tussen nu en dan moeten we onze besparingen de topprioriteit maken.

Ik zou liever hebben dat mijn kinderen hun eigen keuzes maken over de universiteit op basis van hun verantwoordelijkheid om ervoor te betalen, in plaats van te kiezen tussen de drie van hen die voor mama en papa gaan zorgen omdat we niet genoeg geld hebben om voor onszelf te zorgen. Ik wil niet eens nadenken over de financiële, mentale en emotionele last die voor hen zou kunnen zijn.

als je je schuldig voelt over financiële fouten uit het verleden, moedig ik je aan om daar doorheen te werken.heb een aantal hart-tot-hart gesprekken met je kinderen, en laat ze weten dat je niet wilt een financiële last voor hen later in het leven.

en, neem moed in de wetenschap dat je andere manieren waarop u kunt helpen uw kinderen te betalen voor hun college kosten.  blijf lezen voor alternatieve manieren om uw kinderen te ondersteunen’ hoger onderwijs.

#2&Nbsp; je kunt ze nog steeds helpen geld te besparen

op een college bezoek gingen we naar, de financiële hulp adviseur vertelde alle ouders aanwezig dat op zoek naar beurzen is zoals een parttime baan.uw kind moet elke week tijd vrijmaken voor het onderzoeken van potentieel beursgeld, een register bijhouden van Wat is aangevraagd, georganiseerd blijven met het proces en ervoor zorgen dat alle regels worden gevolgd voor elke aanvraag.

Dit kan overweldigend zijn voor sommige tieners – vooral die met”senioritis”.  tegen hun 12e jaar op school zijn veel kinderen net klaar.het kan moeilijk zijn om ijverig te zijn met iets dat geen voordeel biedt tot een ander jaar.  praten over vertraagde bevrediging – die de meeste 17-jarigen nog niet hebben ontwikkeld.

Dit is een manier om je kinderen te ondersteunen tijdens dit proces.

Zelfs als u kunt ’t betalen voor uw kinderen’ college onderwijs. je kunt ze nog steeds helpen met het onderzoek, de regels en georganiseerd blijven.er is veel te leren over hoe het applicatiesysteem werkt en de beste strategieën om te gebruiken, en u kunt hen begeleiding geven in het proces.

Je kunt ze helpen de juiste vragen te stellen, de juiste persoon te vinden om mee te praten en te zoeken naar die “onder de radar” beurzen waar je tiener misschien niet aan denkt.

U kunt hen ook helpen bij het zoeken naar subsidies, het navigeren door het proces van studieleningen (inclusief FAFSA) en suggesties doen om kosten te besparen.

bijvoorbeeld, veel hogescholen vereisen nu eerstejaars om op de campus te wonen voor hun eerste jaar.dit zou ten minste $5.000 aan de rekening toevoegen.u kunt uw kind echter aanmoedigen om het eerste jaar of twee naar een community college te gaan, waar ze kan besparen op collegegeld en de slaapzaal-ervaring (& kosten) kan omzeilen.dan kan ze gratis thuis wonen, als ze besluit over te stappen naar een lokale universiteit.

ook hebben de meeste tieners nog geen idee van wat de universiteit over 4 jaar kost.ze worden alleen gestuurd door de naam, de reputatie, de locatie, de aangeboden programma ‘ s, welke vrienden er naartoe gaan, enz.  alles behalve hoeveel geld het gaat kosten.

u kunt uw kinderen helpen overwegen waarom en hoe goedkopere universiteiten een redelijke en verstandige keuze kunnen zijn, terwijl u nog steeds een goede Universitaire opleiding krijgt.

#3  ze zullen waardevolle lessen leren over financiële verantwoordelijkheid

Het is moeilijk om volwassen te zijn.de overgang van zorgeloze tiener naar verantwoordelijke jonge volwassene kan worden geplaagd door moeilijkheden, fouten en spijt, sommige die lang duren om eroverheen te komen.

het kan vele jaren duren om erachter te komen hoe je “volwassen” kunt worden, omdat wijsheid en volwassenheid veel tijd nodig hebben om te groeien.

Het is echter verbazingwekkend hoe gemotiveerd we kunnen zijn als we onder druk staan!

wanneer er geen vangnet is, kunnen uw kinderen snel leren hoe belangrijk het is om goede keuzes te maken en hoe waardevol hard werken is.

Er is weinig ruimte voor dwaze activiteiten en tijdverspilling.behoeften worden snel onderscheiden van behoeften.

het is moeilijk om te kijken, maar ik geloof dat het belangrijk is voor kinderen om door de strijd te gaan.  ze hoeven het niet zelf uit te zoeken – als ouders kunnen we hen daarbij helpen – maar ze moeten het zelf doen.

Het is zoals Napoleon Hill, auteur van Think and Grow Rich ooit zei:

“kracht en groei komen alleen door voortdurende inspanning en strijd.”

Ik wil dat mijn kinderen opgroeien tot volwassenen met karaktersterkte en overtuiging, en ik hoop dat ze door hun strijd belangrijke lessen zullen leren die hen hun hele leven goed zullen dienen.

door uw kinderen de verantwoordelijkheid te geven om hun collegegeld te betalen, helpt u hen de motivatie en het vermogen te ontwikkelen om verstandige beslissingen te nemen, zoals:

 • doelgericht zijn met hun geld
 • hun hoger onderwijs serieus nemen
 • verschillende studiegebieden verkennen voordat u investeert in een 4-jarige opleiding
 • een universiteit kiezen die niet alleen aan hun onderwijsbehoeften voldoet, maar ook niet overtreft wat ze zich kunnen veroorloven na het afstuderen
 • De tijd die nodig is om erachter te komen of de universiteit echt voor hen is (Ik nam 5 jaar af tussen de middelbare school en de universiteit!)
 • het overwegen van carrières die niet alleen leuk en spannend zijn, maar ook een gezin, een hypotheek en alles wat past in hun visie op een succesvol leven
 • het leren van de waarde van een dollar

Je kunt er zijn om begeleiding en advies te bieden.maar geef ze de kans en de ruimte om te leren van hun eigen persoonlijke worstelingen.

Related post: hoe u uw pensioensparen kunt inhalen

#4&Nbsp; ze’ll leren om een Universitaire opleiding in perspectief te houden

als ouders willen we allemaal dat onze kinderen slagen en de beste kansen hebben op een bevredigend leven.velen van ons denken dat college de veiligste keuze is; sommigen van ons denken dat het de beste is.

en in sommige gevallen wel.  maar niet in alle gevallen.

vroeger had ik de verwachting dat al mijn kinderen naar de universiteit zouden gaan, en dat voedde me gewoon in mijn overtuiging dat het aan mij was om ervoor te betalen.immers, als ik mijn kinderen vertelde dat ze gaan en geen keuze hebben, voelde ik dat het mijn verantwoordelijkheid was om het te laten gebeuren.

echter, ik ’ve sindsdien moest mijn eigen rigide denken uitdagen en heroverwegen wat het beste was voor onze kinderen.

ten eerste moet de beslissing van hen zijn, niet van ons.

als je kind geen geweldige student was op de middelbare school (zoals de onze), dan zal hij zijn manieren niet veranderen, alleen maar omdat de universiteit “het volgende is om te doen”.hij moet zijn eigen emotionele investering in die beslissing hebben, en dat gebeurt niet als hij voelt dat er geen andere keuze is.

het is belangrijk voor mij (nu) dat mijn kinderen weten dat naar de universiteit gaan geen vereiste is voor papa en mama om in hun succes te geloven.  is dat onze wens?Ja, want college kan een geweldige ervaring zijn en deuren later in het leven openen.  maar de beslissing moet van hen zijn.

Ten tweede moeten zij zich eerst door hun hart laten leiden, niet door hun hoofd.niet elk carrièrepad is afhankelijk van een vierjarige opleiding, dus laat ze zich niet beperken tot alleen de keuzes die dat wel doen.

mijn zoon was van nature goed in wiskunde op de middelbare school, dus hij dacht dat de beste keuze was om ingenieur te worden.toen hij zijn eerste semester op de universiteit faalde in calculus, besefte hij dat hij niet de drive had om door de hogere niveaus te duwen die niet van nature bij hem kwamen.hij besloot dat hij in plaats daarvan iets wilde nastreven dat hem in staat stelde om buiten in de natuur te zijn, iets wat hij graag doet, dus richtte hij zich op het worden van een parkwachter.  heeft hij een vierjarige opleiding nodig? Ja – maar nu heeft hij een emotionele investering in zijn beslissing en werkt hij hard om zijn doel te bereiken.

ten derde zullen ze zich realiseren dat de universiteit *niet* een plek is om” dingen uit te zoeken “of”mezelf te vinden”.wetende dat ze de kosten zullen moeten dragen, is de kans groter dat ze de tijd nemen die nodig is om deze ervaringen te hebben voordat ze zich inschrijven voor lessen die $1.000 per pop kosten.

als ze je advies opvolgen, zullen ze ontdekken dat ze dit kunnen doen *zonder* in de schulden te gaan.

nog beter, ze zullen begrijpen dat je jezelf kunt vinden terwijl je thuis woont, een fulltime baan hebt en spaart voor collegegeld.

#5  U kunt betalen voor en ondersteuning van hun pre-college onderwijs

zelfs als je kinderen naar de openbare school gaan, zijn er nog steeds kosten om hen te helpen er het meeste uit te halen.

Hier zijn slechts een paar pre-college kosten die uw kinderen’ hoger onderwijs zal ondersteunen:

 • AP (Advanced Placement) examenkosten
 • extracurricular activity fees
 • Private tutors
 • educatieve reizen
 • SAT/ACT studieboeken en examens
 • >

 • kosten en onderhoud van muziekinstrumenten
 • atletiek-en concertuniformen
 • CLEP-examens die hen in staat stellen dure college-cursussen te omzeilen

dan zijn er de College-bezoeken waarvoor vliegtickets en een hotelkamer nodig zijn.  College aanvraagkosten toe te voegen aan de stijgende totaal.

Als u de financiën hebt om deze uitgaven te ondersteunen, zijn ze allemaal een geweldige manier om uw kinderen te ondersteunen hoger onderwijs doelen.

afgezien van een financieel standpunt, kunt u hen ook ondersteunen in hun middelbare schoolopleiding door alle lerarenconferenties bij te wonen, hen verantwoordelijk te houden voor hun verantwoordelijkheden als studenten en goede cijfers aan te moedigen.

het bijwonen van hun sportwedstrijden, muziekconcerten, toneelstukken en prijsuitreikingen zijn belangrijke manieren om hun interesses te ondersteunen en hun vooruitgang aan te moedigen.Wees je kinderen de grootste fan, en laat ze weten hoeveel je gelooft in hun capaciteiten.

#6  financiële verantwoordelijkheden kunnen karakter

het aangaan van een enorme schuld op eigen naam is 1) een keuze, en 2) een *enorme* verantwoordelijkheid met lange termijn gevolgen als het niet wordt terugbetaald.  Het vergt enige serieuze overweging om de stippellijn te ondertekenen en zich te verbinden tot jaren van betalingen.

veel levenslessen in de volwassenheid komen niet vol met de gratie en het geduld dat je zult vinden in “teachable moments” van Dad & Mom.schuldeisers en bazen maken het niet uit of je geen zin hebt om verantwoordelijk te zijn, of dat je de deadline voor die betaling of project bent “vergeten”.

nope, gevoelens en herinneringen worden zelden in aanmerking genomen als het gaat om verantwoordelijkheden in het echte leven.wat er wel toe doet is betrouwbaarheid, integriteit en betrokkenheid (om er maar een paar te noemen).

het opbouwen van echt karakter gebeurt in uitdagende ervaringen in de loop van de tijd, zoals:

 • offers moeten brengen
 • bevrediging uitstellen
 • prioriteiten herordenen
 • moeilijke beslissingen nemen
 • hard werken voor weinig krediet
 • een goede werkethiek ontwikkelen

als ouders kan het moeilijk zijn om onze kinderen te zien worstelen om rond te komen, maar als dat de druk is die ze nodig hebben om sterker te worden in hun karakter, is het de moeite waard.

Related post: sparen voor pensioen bij 50

#7  financiële lasten kunnen vertrouwen opbouwen

we hebben onze kinderen opgevoed om naar de kerk te gaan, te bidden, de Bijbel te bestuderen en geloof in God te hebben.We hebben hen geleerd dat hij degene is die voorziet, en we moeten ons vertrouwen in Hem stellen.

We zijn echt gezegend in onze familie, altijd met een comfortabel huis, genoeg inkomen voor onze behoeften en een beetje plezier af en toe.We hebben ook wat ontberingen gehad, en ons kleine deel van tragedies.in dit alles blijven we God aanbidden en erop vertrouwen dat zijn wil volmaakt is.

als je een persoon van geloof bent, zou je ook kunnen bidden dat het geloof van je kinderen alleen maar zal blijven groeien naarmate ze ouder worden en het leven alleen doen.

een van de moeilijkste gebieden om God op te vertrouwen is met financiën, maar het is ook een enorme geloofsbouwer wanneer je op hem moet vertrouwen om in je behoeften te voorzien. 

als je niet in de weg wilt staan van wat God in je kinderen wil doen’levens, je moet misschien net ver genoeg een stap terug doen zodat ze niet op je kunnen vertrouwen voor bepaalde dingen.

als je kinderen zich in geloof tot Hem wenden, zal hun gebedsleven ook de opbouw van nederigheid, overgave en vertrouwen versterken in degene die belooft dat hij aan al hun behoeften zal voldoen.

#8  ze zullen beter voorbereid zijn op volwassenheid

het niet hebben van een gratis ticket naar de universiteit kan uw kinderen stoppen en nadenken over wat ze willen echt met hun leven doen, en welke weg ze willen bewandelen.

ze hebben geen extra vier jaar vrij leven, of de tijd om kieskeurig te zijn met het accepteren van een baan die aan al hun verwachtingen voldoet.  ze’ll moeten beginnen “volwassen” vrij snel, zoals:

 • leren hoe ze hun geld verstandig te budgetteren en te beheren als ze niet willen eindigen met extra schulden en slecht krediet
 • Planning ver genoeg vooruit om hun financiële hulp op zijn plaats te krijgen voordat het elk semester nodig is (mijn zoon leerde dit op de harde manier)
 • een baan hebben om een deel van hun schoolopleiding te betalen om studieleningen tot een minimum te beperken
 • opzettelijk zijn over welke klassen ze echt in de schulden willen gaan voor het houden van die parttime baan, zelfs als dat betekent dat ze geen voorjaarsvakantie krijgen
 • het besturen van een betaald ouder voertuig in plaats van meer schulden toe te voegen met een nieuwer model – of misschien leren om te overleven zonder een auto helemaal!
 • begrijpen dat het de werknemer is die de extra 10% doet die de promoties krijgt en verhoogt
 • het uitzoeken van hun wensen uit hun behoeften

al deze keuzes zullen helpen om goede gewoonten op te bouwen die hen hun hele leven goed zullen dienen.

uw kinderen zullen leren om opzettelijk te zijn met hun tijd en geld.ze zullen creatieve manieren vinden om de kosten te verlagen. en, zij’ ll bouwen de capaciteit voor vertraagde bevrediging.

natuurlijk kun je’t verwachten dat ze dit allemaal perfect zelf uitzoeken.  ze ’ll onvermijdelijk een aantal verkeerde keuzes te maken.ze zullen om hulp roepen omdat ze niet goed plannen of een fout hebben gemaakt.als hun ouder kun je er altijd zijn om hen te begeleiden, te ondersteunen, zelfs uit een gat te trekken als je denkt dat het het beste is om te doen.

maar hen de verantwoordelijkheid geven om voor hun universitaire opleiding te betalen, zal hen in een positie brengen waarin ze de *kans* hebben om van hun fouten te leren en keuzes te maken die tastbare en onmiddellijke gevolgen hebben.

#9  soms gaat het leven gewoon niet zoals gepland

deze laatste reden om niet te betalen voor uw kinderen’ universitair onderwijs is voor die ouders die echt de rekening wilden betalen, maar het leven nam een onverwachte bocht naar links ergens langs de weg.

Je had goede bedoelingen om het geld te sparen, maar het leven gooide je wat curveballs en dat Universiteitsfonds moest voor iets anders worden gebruikt.

misschien ben je je baan kwijt.  of gewond geraakt en niet kan werken.misschien ben je door een scheiding gegaan en heb je nu elke cent nodig om te blijven drijven.

voor onze familie is het een berg medische rekeningen geweest waarvan we nooit hadden gedacht dat we eronder zouden zitten.

het meest voorspelbare in het leven is de onvoorspelbaarheid.dit is ook een geweldige levensles voor onze kinderen om te leren.het leven is niet lineair en verloopt zelden zoals gepland.

daarom is het belangrijk om te controleren wat je kunt (je gedachten en acties), maar blijf altijd flexibel voor die apensleutels die God graag in de mix gooit.

als je je hier op de een of andere manier schuldig over voelt, of zelfs *denkt* over het afsluiten van leningen om hun collegekosten te dekken – hear Me now:

Het is niet het einde van de wereld.en het is niet het einde van een mooie toekomst voor je kinderen!

ze kunnen nog steeds naar de universiteit gaan en een diploma halen en een succesvol, bevredigend leven hebben.  ze zullen gewoon harder moeten werken om er te komen – en dat is oké.  zij ’ zullen er betere mensen voor zijn.

Ik weet dat het onze natuur is om hun welzijn boven het Onze te stellen.maar de cirkel van het leven stopt voor niemand en er komt een tijd dat je te oud bent om te werken om extra inkomsten te genereren voor al je gezondheidszorgbehoeften.

als je nu niet je geld spaart, kunnen je kinderen uiteindelijk de rekening betalen wanneer ze zelf kinderen opvoeden.

er zijn andere manieren om ze te ondersteunen (sommige ideeën op deze lijst kunnen een goed begin zijn).je hebt een leven lang wijsheid en ervaring en vaardigheden om hen te begeleiden, en je zult altijd hun grootste cheerleader zijn.

betalen voor uw kinderen’ college onderwijs is optioneel

College is een enorme financiële onderneming.als ouders nemen we soms aan dat het onze verantwoordelijkheid is om ervoor te zorgen dat onze kinderen het beste onderwijs krijgen na de middelbare school, dus we voelen dat het aan ons is om ervoor te betalen.

echter, als onze kinderen één voor één verhuizen en we het lege nestseizoen ingaan, op de voet gevolgd door pensionering, moeten we ervoor zorgen dat we eerst voor onze eigen financiële gezondheid zorgen.voor velen van ons is het misschien niet verstandig om het collegegeld van onze kinderen te betalen.

het goede nieuws is dat de verantwoordelijkheid op uw kinderen is niet een slechte zaak – in feite zijn er veel voordelen aan, voor zowel u als uw kinderen.

naast dat je meer kunt sparen voor je pensioen, zullen je kinderen ook enkele waardevolle levenslessen leren.wanneer uw kinderen weten dat ze zelf een manier moeten vinden om voor de universiteit te betalen, krijgen ze de kans om te leren hoe ze geld effectiever kunnen beheren, hun opleiding serieus nemen en meer gemotiveerd zijn om hard te werken voor verhogingen en promoties.als ouders moeten we onze kinderen beschermen tegen de negatieve invloeden van onze cultuur en doen wat we kunnen om hen te leren hoe ze verantwoordelijke en betrouwbare mensen van integriteit en toewijding kunnen zijn.soms betekent dit dat ze uit het nest moeten worden geduwd, zodat ze moeite hebben om hun vleugels te vinden.  ze zullen er sterker voor zijn.

don ’t vergeet niet om uw gratis pensioen Planning mini-werkboek te grijpen!Maak een plan om uw droompensioen werkelijkheid te maken.

Plaats een reactie