9 redenen waarom u niet zou moeten betalen voor de opleiding van uw kinderen

Als ouder die alleen het beste wil voor uw kinderen, voelt u zich misschien verplicht om hun collegegeld te betalen.

U wilt ze de best mogelijke start van hun volwassen leven geven, met een goede opleiding, maar zonder de zware lasten van studieschuld.

Als uw pensioenfonds echter ontbreekt, kan dit u in een moeilijke situatie brengen. Uw financiële omstandigheden vereisen mogelijk dat u de een opoffert voor de ander, omdat er niet genoeg geld (of tijd) is om voor beide te sparen.

Als u stress ervaart of u zou moeten betalen voor uw kinderen’ hbo-opleiding of sparen voor je pensioen, deze post geeft je verschillende redenen om te overwegen om je pensioen op de eerste plaats te zetten.

Dat is misschien een zware pil om te slikken. U kunt zich als ouder zelfs een totale mislukkeling voelen als u het collegegeld niet betaalt.

De realiteit is dat als u niet genoeg heeft om uzelf tijdens uw pensionering te onderhouden, dat last kan op uw kinderen vallen. En het inkomen dat ze zullen verdienen als ze eenmaal zijn afgestudeerd en een carrière hebben opgebouwd, kunnen worden besteed aan het zorgen voor jou.

Is dat wat je echt wilt?

Hoe hard het ook mag klinken om de financiële verantwoordelijkheid van een hogere opleiding bij uw kinderen te leggen, wat erger is, is dat ze hun toekomstige kansen beperken omdat ze u op uw oude dag moeten onderhouden.

Als u niet over het geld beschikt om uw pensioen volledig te financieren en uw studie te betalen, dan moet u uw toekomst op de eerste plaats zetten.

Uw kinderen hebben de jeugd en jaren aan hun kant. ; Ze hebben opties om de opleiding te krijgen die ze nodig hebben.

In feite kan het betalen van hun eigen collegegeld hen een aantal krachtige lessen leren die hen goed van pas zullen komen in het leven.

Blijf lezen om 9 redenen te leren waarom het oké is om niet voor je kinderen te betalen. hbo-opleiding.

Hulp nodig bij het plannen van uw pensioen? Download dit GRATIS mini-werkboek en begin met het creëren van het pensioen dat u wilt!

Ten eerste: waarom ik niet betaal voor mijn kinderen’ hogeschool

Toen onze oudste zoon 3 jaar oud was, openden we een 529 college spaarrekening. 15 jaar lang hebben we toegevoegd wat we konden, wat niet veel was – meestal $ 50 per maand, soms meer – maar tegen de tijd dat hij klaar was om naar de universiteit te gaan, was daar een flink stuk verandering in.

Dus toen onze eerste in een studentenhuis ging wonen en zijn eerste semester aan een openbare universiteit bijwoonde, waren meer dan bereid om de rekening te betalen.  Het is onze verantwoordelijkheid, toch?

We waren altijd van plan om de schoolopleiding van onze kinderen te betalen.

Voor mij en mijn man was het eigenlijk “wat ouders doen”, omdat onze ouders hetzelfde voor ons deden. We wilden zijn zoals onze ouders (die trouwens meer dan genoeg hadden om het te betalen).

Nou, dat geloof ging in rook op toen onze zoon ons vertelde dat hij 3 van zijn 4 had gezakt. lessen.  Dus ja. Ongeveer $ 10.000 weggegooid.

Op dat moment vertelden we hem dat hij er alleen voor stond.  Zoveel geld hadden we niet om te verspillen of te gokken.  Hij zou een baan moeten zoeken en studieleningen moeten afsluiten.

Sindsdien is hij overgestapt van een universiteit naar een community college, is hij van studierichting veranderd, heeft hij een fulltime baan, onderhoudt hij zichzelf volledig en heeft hij nooit verantwoordelijker geweest dan hij nu is.  Hij weet wat hij wil doen, hij neemt zijn lessen serieus en hij heeft een plan voor zijn leven.

Hij is ook enorm dankbaar als hij in de problemen komt en mama & Papa helpt hem.

Met andere woorden, hij is erg volwassen geworden sinds hij ervoor begon te betalen.  Dus ik ben van gedachten veranderd.

Ik heb niet langer het gevoel dat het mijn verantwoordelijkheid is om de schoolopleiding van mijn kinderen te betalen. Maar meer nog, ik weet dat ik waardevolle levenslessen toesta als ik dat niet doe.

Soms is het als ouders moeilijk om strijd en ontberingen niet uit het leven van onze kinderen te bannen. We willen ze een duidelijke, gemakkelijke weg naar succes geven.  Ze gaan tenslotte veel  falen op zichzelf.

Maar we bewijzen ze echt een slechte dienst als we niet toelaten dat de moeilijke tijden hun karakter vormen.  Het is belangrijk dat ze leren vechten voor wat ze willen – en zoek uit wat het waard is om voor te vechten.

Na lang nadenken realiseerde ik me dat er verschillende redenen zijn waarom het oké is – misschien zelfs *beste* – om collegegeld op de schouders van mijn kinderen te leggen.

In feite, als u een late spaarder bent, moedig ik u aan hetzelfde te overwegen.

Hier zijn 9 redenen waarom het oké is om niet te betalen voor de opleiding van je kinderen.

#1  Je prioriteit moet je eigen financiële onafhankelijkheid zijn

Je zou kunnen denken dat dit egoïstisch is. Maar dat is het echt niet.

Sterker nog, een van de beste manieren om uw kinderen een mooie toekomst te bezorgen, is door financieel onafhankelijk te blijven. Als u uw pensioensparen voorrang geeft op hun studiekosten, kunnen ze *meer* kansen in het leven krijgen.

>

Als je nu je spaargeld gebruikt om hun studie te betalen, heb je later als je met pensioen gaat minder. Dit betekent dat er een grotere kans is dat uw geld opraakt voordat u sterft.

En, nadat u uw spaargeld op 80+-jarige leeftijd hebt uitgeput – wanneer je te moe of te oud of te ziek bent om een ​​baan te behouden – meestal zijn het de kinderen die voor mama of papa (of beide) zorgen.

Hierdoor blijft er minder geld over voor hen om financiële mogelijkheden na te streven om meer te sparen voor zichzelf en hun eigen families.

Hierdoor kan een generatiecyclus van kinderen beginnen die hun ouders op hoge leeftijd onderhouden.

Ook uw toekomstige uitgaven zijn onbekend.  U kunt ziek worden en dure behandelingen nodig hebben. Het kan nodig zijn om naar een verpleeghuis te gaan. Deze mogelijkheden leggen een nog zwaardere financiële last op uw kinderen als u niet over de middelen beschikt om ze zelf te dekken.

Uw kinderen hebben echter de controle over hoeveel ze voor hun studie betalen . Ze hebben keuzes om kosten te minimaliseren en uitgaven te verminderen. Er zijn zelfs manieren om gratis een hbo-opleiding te volgen!

Maar nu de gouden dagen van bedrijfspensioenen snel vervagen, zijn we steeds meer verantwoordelijk voor ons eigen pensioen. Er zijn geen hand-outs.  Bovendien stijgen de uitgaven voor pensioen en gezondheidszorg alleen maar.

Volgens een onderzoek van T. Rowe Price uit 2019 zegt 83% van de volwassen kinderen die optreden als verzorgers voor hun bejaarde ouders dat hun pensioenplannen worden beïnvloed door deze verantwoordelijkheid.  En 74% van deze zorgverleners zegt dat ze financiële druk ervaren.

U moet uw financiële toekomst op de eerste plaats zetten.  

Het is de beste beslissing voor u *en* uw kinderen.

Mijn man en ik zijn ijverig bezig geweest met het bouwen van onze 401(k), maar we zijn nog ver verwijderd van het nestei waarop we comfortabel met pensioen zouden kunnen gaan. We hebben nog ongeveer 15 jaar voordat we zelfs maar overwegen om met pensioen te gaan, en tussen nu en dan moeten we van ons spaargeld de hoogste prioriteit maken.

Ik zou liever hebben dat mijn kinderen hun eigen keuzes maken over de universiteit op basis van hun verantwoordelijkheid om ervoor te betalen, in plaats van te kiezen tussen hen drieën wie voor mama en haar kinderen gaat zorgen. Papa omdat we niet genoeg geld hebben om voor onszelf te zorgen. Ik wil niet eens nadenken over de financiële, mentale en emotionele last die mogelijk voor hen zou kunnen zijn.

Als u zich schuldig voelt over financiële fouten uit het verleden, dan moedig ik u aan om eraan te werken dat.Praat openhartig met uw kinderen en laat ze weten dat u later in hun leven geen financiële last voor ze wilt zijn.

En schep moed in de wetenschap dat u andere manieren hebben waarop u uw kinderen kunt helpen hun studiekosten te betalen. Blijf lezen voor alternatieve manieren om uw kinderen te ondersteunen’ hoger onderwijs.

#2  U kunt ze nog steeds helpen geld te besparen

Tijdens een schoolbezoek waar we naartoe gingen, vertelde de financiële hulpadviseur alle aanwezige ouders dat het zoeken naar studiebeurzen net een parttime baan is. Uw kind moet elke week tijd vrijmaken om onderzoek te doen naar mogelijk beursgeld, bijhouden wat er is aangevraagd, georganiseerd blijven bij het proces en ervoor zorgen dat alle regels voor elke aanvraag worden gevolgd.

Dit kan overweldigend zijn voor sommige tieners – vooral degenen met “senioritis”.  Tegen hun 12e schooljaar zijn veel kinderen klaar. Het kan moeilijk zijn om ijverig te zijn met iets dat pas over een jaar enig voordeel oplevert. Praten over uitgestelde bevrediging – die de meeste 17-jarigen nog niet hebben ontwikkeld.

Dit is een manier waarop u uw kinderen kunt ondersteunen tijdens dit proces.

Zelfs als u niet kunt betalen voor uw kinderen’ hbo opleiding. je kunt ze nog steeds helpen met het onderzoek, de regels en georganiseerd blijven.  Er valt veel te leren over hoe het aanvraagsysteem werkt en wat de beste strategieën zijn om te gebruiken, en u kunt ze daarbij begeleiden.

Je kunt hen helpen de juiste vragen te bedenken om te stellen, de juiste persoon te vinden om mee te praten en te zoeken naar die “onder de radar” beurzen waar uw tiener misschien niet aan denkt.

Je kunt ze ook helpen bij het zoeken naar beurzen, het doorlopen van het studieleningenproces (inclusief FAFSA) en suggesties doen om kosten te besparen.

Veel hogescholen vereisen bijvoorbeeld nu dat eerstejaarsstudenten het eerste jaar op de campus wonen.   Dit zou ten minste $ 5.000 aan de rekening toevoegen. U kunt uw kind echter aanmoedigen om de eerste twee jaar naar een community college te gaan – waar ze kan besparen op collegegeld en de slaapzaalervaring kan omzeilen (en onkosten).  Dan kan ze gratis thuis wonen als ze besluit over te stappen naar een lokale universiteit.

Ook hebben de meeste tieners nog geen idee van wat studeren in 4 jaar kost. Ze worden alleen gestuurd door de naam, de reputatie, de locatie, de aangeboden programma's, welke vrienden er naartoe gaan, enz.  Alles behalve hoeveel geld het gaat kosten.

U kunt uw kinderen helpen nadenken waarom en hoe goedkopere universiteiten een redelijke en verstandige keuze kunnen zijn, terwijl ze toch een goede hbo-opleiding krijgen.

#3  Ze leren lessen van onschatbare waarde over financiële verantwoordelijkheid

Het is moeilijk om volwassen te zijn.  De overgang van zorgeloze tiener naar verantwoordelijke jongvolwassene kan worden geplaagd door moeilijkheden, fouten en spijt. sommige hebben veel tijd nodig om er overheen te komen.

Het kan vele jaren duren om erachter te komen hoe je “volwassen” kunt worden, omdat wijsheid en volwassenheid veel tijd nodig hebben om te groeien.

Het is echter verbazingwekkend hoe gemotiveerd we kunnen zijn als we onder druk staan!

Als er geen vangnet is, kunnen uw kinderen snel leren hoe belangrijk van het maken van goede keuzes en de waarde van hard werken.

Er is weinig ruimte voor dwaze activiteiten en tijdverspilling.  Behoeften worden snel onderscheiden van wensen.

Het is moeilijk om naar te kijken, maar ik vind het belangrijk dat kinderen de strijd aangaan.  Ze hoeven het niet zelf uit te zoeken – als ouders kunnen we ze daarbij helpen – maar ze zouden het zelf moeten doen.

Het is zoals Napoleon Hill, auteur van Think and Grow Rich ooit zei:

“Kracht en groei komen alleen door voortdurende inspanning en strijd.”

Ik wil dat mijn kinderen opgroeien tot volwassenen met een sterk karakter en overtuiging, en ik hoop dat ze door hun strijd belangrijke lessen zullen leren die hen hun hele leven goed van pas zullen komen.

Door uw kinderen de verantwoordelijkheid om hun collegegeld te betalen, helpt u hen de motivatie en het vermogen te ontwikkelen om verstandige beslissingen te nemen, zoals:

 • Doelgericht met hun geld omgaan
 • Hun hoger onderwijs serieus nemen
 • Verschillende studierichtingen verkennen alvorens te investeren in een 4-jarige opleiding
 • Een hogeschool kiezen die niet alleen aan hun onderwijsbehoeften voldoet, maar ook niet verder gaat dan wat ze zich na hun afstuderen kunnen veroorloven
 • De tijd besteden die nodig is om erachter te komen of studeren echt iets voor hen is (ik heb 5 jaar tussen de middelbare school en de universiteit gestoken!)
 • Carrières overwegen die niet alleen leuk en opwindend zijn, maar ook een gezin kunnen onderhouden , een hypotheek en al het andere dat past in hun visie op een succesvol leven
 • De waarde van een dollar leren kennen

Je kunt er zijn om begeleiding en advies te geven.  Maar geef ze de kans en ruimte om te leren van hun eigen persoonlijke worstelingen.

Gerelateerd bericht:  Hoe u uw pensioensparen kunt inhalen

#4  Ze zullen leren om een ​​hbo-opleiding in perspectief te houden

Als ouders willen we allemaal dat onze kinderen slagen en de beste kansen hebben op een bevredigend leven.  Velen van ons denken dat studeren de veiligste keuze is; sommigen van ons denken dat dit het beste is.

En in sommige gevallen is het dat ook.  Maar niet in alle gevallen.

Vroeger had ik de verwachting dat al mijn kinderen naar de universiteit zouden gaan, en dat voedde me gewoon dat ik ervoor moest betalen. Immers, als ik mijn kinderen vertelde dat ze gaan en geen keus hebben, voelde ik dat het mijn verantwoordelijkheid was om het te laten gebeuren.

Maar sindsdien heb ik om mijn eigen rigide denken uit te dagen en te heroverwegen wat het beste was voor onze kinderen.

Ten eerste moet de beslissing van hen zijn, niet van ons.

Als je kind geen geweldige leerling was op de middelbare school (zoals de onze), dan zal hij zijn manier van doen niet veranderen, alleen maar omdat studeren “het volgende is wat je moet doen”. Hij moet zijn eigen emotionele investering in die beslissing hebben, en dat gebeurt niet als hij voelt dat er geen andere keuze is.

Het is belangrijk voor mij (nu) dat mijn kinderen weten dat naar de universiteit gaan geen vereiste voor papa & Mam om in hun succes te geloven.  Is het onze wens?  Ja, want studeren kan een geweldige ervaring zijn en deuren openen op latere leeftijd.  Maar de beslissing moet aan hen zijn.

Ten tweede, moeten ze zich eerst door hun hart laten leiden, niet door hun hoofd.  Niet elk carrièrepad is afhankelijk van een vierjarige opleiding, dus laat ze zich niet beperken tot alleen de keuzes die dat wel doen.

Mijn zoon was op de middelbare school van nature goed in wiskunde, dus hij dacht dat de beste keuze was om ingenieur te worden. Toen hij in zijn eerste semester op de universiteit zakte voor calculus, besefte hij dat hij niet de drive had om door de hogere niveaus heen te komen die hem niet vanzelfsprekend waren. Hij besloot dat hij in plaats daarvan iets wilde nastreven waardoor hij buiten in de natuur kon zijn, iets wat hij graag doet, dus verlegde hij zijn focus om parkwachter te worden. Heeft hij een vierjarige opleiding nodig? Ja – maar nu heeft hij een emotionele investering in zijn beslissing en werkt hij hard om zijn doel te bereiken.

Ten derde, zullen ze beseffen dat de universiteit *geen* plek is om 'dingen uit te zoeken' of 'mezelf te vinden'. Wetende dat ze de kosten zullen moeten dragen, is de kans groter dat ze de tijd nemen die nodig is om deze ervaringen op te doen voordat ze zich inschrijven voor lessen die $ 1.000 per pop kosten.

Als ze je volgen advies, zullen ze ontdekken dat ze dit kunnen doen *zonder* schulden aan te gaan.

Nog beter, ze zullen begrijpen dat je “jezelf kunt vinden”; terwijl je thuis woont, een fulltime baan hebt en spaart voor collegegeld.

#5  U kunt hun voorschoolse educatie betalen en ondersteunen

Zelfs als uw kinderen naar een openbare school gaan, is er zijn nog steeds uitgaven om hen te helpen er het maximale uit te halen.

Hier zijn slechts enkele pre-college uitgaven die uw kinderen zullen ondersteunen’ hoger onderwijs:

 • AP (Advanced Placement) examengeld
 • Kosten voor buitenschoolse activiteiten
 • Privédocenten
 • Educatieve reizen
 • SAT/ACT-studieboeken en examens
 • Kosten en onderhoud van muziekinstrumenten
 • Atletiek- en concertuniformen
 • CLEP-examens waarmee ze dure college-cursussen kunnen omzeilen

Dan zijn er nog de collegebezoeken waarvoor vliegtuigtickets en een hotelkamer nodig kunnen zijn . College-aanvraagkosten dragen bij aan het stijgende totaal.

Als u over de financiën beschikt om deze uitgaven te dekken, zijn ze allemaal een geweldige manier om de doelstellingen van het hoger onderwijs van uw kinderen te ondersteunen.

Afgezien van een financiële standpunt, kunt u hen ook ondersteunen bij hun middelbare schoolopleiding door alle lerarenconferenties bij te wonen, hen verantwoordelijk te houden voor hun verantwoordelijkheden als studenten en goede cijfers aan te moedigen.

Het bijwonen van hun sportwedstrijden, muziekconcerten, toneelstukken en prijsuitreikingen zijn belangrijke manieren om hun interesses te ondersteunen en hun vooruitgang te stimuleren. Wees je kinderen’ grootste fan, en laat ze weten hoeveel je gelooft in hun capaciteiten.

#6  Financiële verantwoordelijkheden kunnen karakter opbouwen

Een enorme schuld op eigen naam aangaan is 1) een keuze, en 2) een *enorme* verantwoordelijkheid met gevolgen op de lange termijn als deze niet wordt terugbetaald. Er is enige serieuze overweging nodig om de stippellijn te ondertekenen en u te committeren aan jarenlange betalingen.

Veel levenslessen op volwassen leeftijd zitten niet boordevol gratie en geduld die je vindt in 'leerzame momenten' van papa & Mam.  Schuldeisers en bazen geven er niet om of u geen “gevoel” had om verantwoordelijk te zijn, of dat u de deadline voor die betaling of dat project “vergat”.

Nee, gevoelens en herinneringen worden zelden overwogen als het gaat om verantwoordelijkheden in het echte leven. Wat er wel toe doet, is betrouwbaarheid, integriteit en toewijding (om er maar een paar te noemen).

Het opbouwen van een echt karakter gebeurt in de loop van de tijd in uitdagende ervaringen, zoals:

<

 • Opofferingen moeten maken
 • Bevrediging uitstellen
 • Prioriteiten herschikken
 • Moeilijke beslissingen nemen
 • Hard werken voor weinig eer
 • Een goede werkethiek ontwikkelen
 • Als ouders kan het moeilijk zijn om te zien hoe onze kinderen worstelen om rond te komen, maar als dat de druk is die ze nodig hebben om sterker te worden in hun karakter, is het de moeite waard.

  Gerelateerd bericht:  Sparen voor pensioen op 50-jarige leeftijd

  #7  Financiële lasten kunnen geloof opbouwen

  We hebben onze kinderen opgevoed om naar de kerk te gaan, om te bidden, om de bijbel te bestuderen en om in God te geloven. We hebben ze geleerd dat Hij Degene is die voorziet, en dat we ons vertrouwen in Hem moeten stellen.

  We zijn echt gezegend in ons gezin, we hebben altijd een comfortabel huis, genoeg inkomen voor onze behoeften en af ​​en toe een beetje plezier. We hebben ook wat ontberingen gehad, en ons kleine deel van de tragedies.  In dit alles blijven we God aanbidden en erop vertrouwen dat Zijn wil volmaakt is.

  Als je een gelovig persoon bent, zou je ook kunnen bidden dat het geloof van je kinderen alleen maar zal blijven groeien naarmate ze ouder worden en zelfstandig leven.

  Een van de moeilijkste gebieden om op God te vertrouwen is met financiën, maar het is ook een enorme geloofsbouwer wanneer u op Hem moet vertrouwen om in uw behoeften te voorzien. 

  Als je niet in de weg wilt staan ​​van wat God wil doen in je kinderen’ levens, moet u misschien net ver genoeg een stapje terug doen zodat ze voor bepaalde dingen niet op u kunnen vertrouwen.

  Als uw kinderen zich in geloof tot Hem wenden, zal hun gebedsleven ook – het opbouwen van nederigheid, overgave en vertrouwen in Degene die belooft dat Hij in al hun behoeften zal voorzien.

  #8 Ze zullen beter voorbereid zijn op volwassenheid

  Als je geen gratis kaartje hebt om te studeren, kunnen je kinderen ermee stoppen om na te denken over wat ze echt willen doen met hun leven en welk pad ze willen volgen.

  Ze krijgen geen vier jaar extra van vrij leven, of de tijd om kieskeurig te zijn bij het accepteren van een baan die aan al hun verwachtingen voldoet. Ze moeten vrij snel beginnen met “volwassen worden”, zoals:

  • Leren budgetteren en hun geld verstandig beheren als ze dat niet willen eindigen met extra schulden en een slechte kredietwaardigheid
  • Ver genoeg vooruit plannen om hun financiële steun rond te krijgen voordat het elk semester nodig is (mijn zoon heeft dit op de harde manier geleerd)
  • Een baan hebben om een ​​deel van hun opleiding te betalen om studieleningen tot een minimum te beperken
  • Bewust zijn over welke lessen ze echt in de schulden willen steken
  • Die parttimebaan behouden, zelfs als dat betekent dat ze geen voorjaarsvakantie krijgen
  • Een afbetaald ouder voertuig besturen in plaats van meer schulden aan te gaan met een nieuwer model – of misschien leren overleven zonder auto!
  • Begrijpen dat het de werknemer is die de extra 10% doet die de promoties en loonsverhogingen krijgt
  • Zijn wensen uit hun behoeften halen
  • li>

  Al deze keuzes helpen om goede gewoonten op te bouwen waar ze hun hele leven profijt van zullen hebben.

  Uw kinderen zullen leren bewust om te gaan met hun tijd en geld. Ze zullen creatieve manieren vinden om de kosten te verlagen. En ze zullen de capaciteit voor uitgestelde bevrediging opbouwen.

  Je kunt natuurlijk niet verwachten dat ze dit allemaal perfect zelf uitzoeken.  Ze zullen onvermijdelijk verkeerde keuzes maken.  Ze zullen hulp inroepen omdat ze niet goed hebben gepland of een fout hebben gemaakt.  Als hun ouder kun je er altijd zijn om ze te begeleiden, te ondersteunen en ze zelfs uit een put te halen als je denkt dat dat het beste is om te doen.

  Maar door ze de verantwoordelijkheid te geven om voor hun hbo-opleiding zal hen in een positie brengen waarin ze de *kans* hebben om van hun fouten te leren en keuzes te maken die tastbare en onmiddellijke gevolgen hebben.

  #9  Soms gaat het leven gewoon niet zoals gepland

  Deze laatste reden om niet voor uw kinderen te betalen’ hbo-opleiding is voor die ouders die echt de rekening wilden betalen, maar het leven nam ergens op de weg een onverwachte linkse wending.

  Je had goede bedoelingen om het geld te sparen, maar het leven gooide je sommige curveballs en dat studiefonds moest voor iets anders worden gebruikt.

  Misschien ben je je baan kwijtgeraakt.  Of geblesseerd geraakt en niet kan werken.  Misschien ben je door een scheiding gegaan en heb je nu elke cent nodig om het hoofd boven water te houden.

  Voor ons gezin is het een stapel medische rekeningen geweest waarvan we nooit hadden gedacht dat we eronder zouden zitten.

  Iemand zei ooit dat het meest voorspelbare in het leven de onvoorspelbaarheid is.  Dit is ook een geweldige levensles voor onze kinderen om te leren. Het leven is niet lineair en gaat zelden zoals gepland.

  Daarom is het belangrijk om te controleren wat je kunt (je gedachten en acties), maar blijf altijd flexibel voor die apensleutels die God graag in de mix gooit.

  Als je je hier op de een of andere manier schuldig over voelt, of zelfs * denken * over het afsluiten van leningen om hun studiekosten te dekken – hoor me nu:

  Het is niet het einde van de wereld.  En het is niet het einde van een mooie toekomst voor uw kinderen!

  Ze kunnen nog steeds naar de universiteit gaan en een diploma halen en een succesvol, bevredigend leven leiden. Ze zullen gewoon harder moeten werken om daar te komen – en dat is oké.  Ze zullen er betere mensen van worden.

  Ik weet dat het onze aard is om hun welzijn boven dat van ons te stellen.  Maar de cirkel van het leven stopt voor niemand – en er komt een tijd dat u te oud bent om te werken om extra inkomen te genereren voor al uw zorgbehoeften.

  Als u uw geld nu niet spaart, kunnen uw kinderen uiteindelijk de rekening betalen – als ze zelf kinderen opvoeden.

  Er zijn andere manieren om hen te ondersteunen (enkele ideeën op deze lijst kunnen een goed begin zijn). Je hebt een leven lang wijsheid en ervaring en vaardigheden om ze te begeleiden, en je zult altijd hun beste cheerleader zijn.

  Betalen voor uw kinderen’ hbo-opleiding is optioneel

  College is een enorme financiële onderneming. Als ouders nemen we soms aan dat het onze verantwoordelijkheid is om ervoor te zorgen dat onze kinderen na de middelbare school het beste onderwijs krijgen, dus vinden we dat het aan ons is om ervoor te betalen.

  Echter, als onze kinderen het huis uit gaan één voor één en we gaan het lege nestseizoen in, op de voet gevolgd door pensionering, we moeten er eerst voor zorgen dat we voor onze eigen financiële gezondheid zorgen.  Voor velen van ons is het misschien niet verstandig om het collegegeld van onze kinderen te betalen.

  Het goede nieuws is dat het geen slechte zaak is om de verantwoordelijkheid bij je kinderen te leggen. in feite zijn er veel voordelen aan verbonden, zowel voor u als voor uw kinderen.

  Behalve dat u meer kunt sparen voor uw pensioen, leren uw kinderen ook enkele waardevolle levenslessen .  Als uw kinderen weten dat ze zelf een manier moeten vinden om hun studie te betalen, krijgen ze de kans om effectiever met geld om te gaan, hun opleiding serieus te nemen en meer gemotiveerd om hard te werken voor loonsverhogingen en promoties.

  Als ouders moeten we onze kinderen beschermen tegen de negatieve invloeden van onze cultuur, en doen wat we kunnen om ze te leren hoe ze verantwoordelijke en betrouwbare mensen van integriteit en inzet.  Soms betekent dit dat ze uit het nest moeten worden geduwd, zodat ze moeite hebben met het vinden van hun vleugels.  Ze zullen er sterker van worden.

  Vergeet niet je GRATIS mini-werkboek Pensioenplanning mee te nemen! Maak een plan om uw droompensioen werkelijkheid te laten worden.

  Plaats een reactie