Achterstallig pensioensparen? Hier zijn 7 stappen om bij te praten

Is je pensioen een beetje te dichtbij voor comfort?

Misschien duurden die wilde en zorgeloze dagen van je jeugd iets langer dan zou moeten.

Of misschien ben je laat begonnen in je carrière omdat je kon& #8217;Ik weet niet wat je de rest van je leven wilt doen.

Misschien bleef het leven je van de ene na de andere curveball gooien en kon je amper op adem komen.

Elk van deze situaties zou leiden tot vertraging bij het plannen en sparen voor het pensioen. In feite zijn dit slechts enkele omstandigheden waardoor veel oudere Amerikaanse volwassenen achterop zijn geraakt met hun pensioensparen.

Volgens het 2020 Report on the Economic Well-Being of U.S. Households

, had 17% van de ondervraagden tussen de 45 en 59 jaar geen pensioenspaargeld en 56% vond dat ze achterliepen met hun pensioenspaargeld.

Wat uw omstandigheden (of leeftijd) ook zijn, als u #8217;lopen achter met pensioensparen, het is niet te laat om op het goede spoor te komen – maar je moet nu beginnen!

U kunt niets doen aan uw financiële fouten uit het verleden, maar u *kunt* ervoor kiezen om betere beslissingen te nemen voor uw toekomst. Als u bereid bent ervoor te gaan, flexibel te zijn en wat opofferingen te doen, kunt u nog steeds een comfortabel pensioen hebben.

Als u zich zorgen maakt over uw financiële toekomst na uw pensionering, is het Het is tijd om een ​​plan te maken en actie te ondernemen.

Hier zijn 7 stappen die u kunt nemen als u achterloopt met pensioensparen en deze moet inhalen.

STAP 1:  Maak een pensioenplan

Als je niet weet waar je heen gaat, kom je er nooit. Als u een plan opstelt, krijgt u doelen om naar toe te werken, een routekaart om te volgen en hoop voor uw toekomst.

Praat met uw echtgenoot of partner over wat u beiden graag met pensioen wilt eruit zien.  Ontdek wat jullie allebei willen en welke unieke ideeën jullie hebben.

Breng wat tijd door met samen dromen.  Maak je op dit moment geen zorgen over je gebrek aan spaargeld. Schrijf het allemaal zonder oordeel op.

Maak een paar cijfers en bepaal hoe een pensioenbudget eruit zou zien.  Prioriteer uitgaven op basis van wat u het meest waardeert. Als uw ideale pensioen meer vereist dan u bereid (of in staat) bent te sparen, begin dan met minderen.

Bereken het jaarlijkse pensioeninkomen dat u moet genereren uit spaargeld om de levensstijl te behouden die u wilt. Nogmaals, maak je geen zorgen over hoe je daar nu zult komen. U kunt uw abonnement altijd aanpassen.  Op dit moment heb je alleen een richting nodig.

Veel financiële planners adviseren een spaardoel dat 70 – 90% van uw jaarlijkse prepensioneringsinkomen.  Dus als u momenteel $ 60.000/jaar verdient, dan zou u al uw pensioenkosten moeten kunnen dekken met $ 48.000/jaar (80%).

Zodra u een streefcijfer heeft, kunt u beginnen de planningsfase.  U kunt achteruit werken om erachter te komen hoeveel u nodig heeft om te beginnen met sparen.

Gebruik een pensioencalculatorom een ​​goed idee te krijgen, maar overweeg ook om met een personal finance-expert te praten die u zal helpen op het goede spoor te blijven. Houd rekening met details zoals socialezekerheidsuitkeringen, inflatie, rendement, belastingen en zorgkosten.

Tot slot, bewaar uw plan op een zichtbare en toegankelijke plek. U wilt er regelmatig naar kijken om u gefocust en op het goede spoor te houden.

Maak een visionboard of spaartracker als herinnering aan uw doelen en uw voortgang. Hang foto’s op die u eraan herinneren waar u naartoe werkt.  Begin enthousiast te worden over hoe leuk en opwindend pensioen zal zijn!

Onderschat niet hoe belangrijk het is om over je toekomst te dromen.  Daar begint het allemaal.

STAP 2 :  Verhoog uw inkomen

Dit is het tijdperk van bijzaken.

Er is nooit een beter moment geweest om uw passie om te zetten in winst , creëer passieve inkomstenstromen of zoek een tweede baan die zo flexibel is als je nodig hebt.

Van freelance schrijven tot hondenuitlaten tot autorijden tot huisbaas zijn – er is een veelvoud aan mogelijkheden om uw inkomen te verhogen.

Als je je een beetje overweldigd voelt als je eraan denkt iets anders toe te voegen aan je toch al volle schema, overweeg dan om klein te beginnen.

Misschien kun je studenten een paar uur per week bijles geven. Of bied hondenuitlaatservice aan in het weekend. Dien één artikel per maand in als freelanceschrijver.

Uw nevenactiviteit hoeft niet veel tijd in beslag te nemen, het hoeft niet veel geld op te leveren, en het hoeft zeker niet al uw vrije tijd in beslag te nemen.

Begin gewoon waar je bent, verken je opties, doe het rustig aan en kijk waar het je brengt.

Wie weet wordt het een belangrijke bron van inkomsten waar je goed uit kunt putten in uw pensioenjaren!

STAP 3:  Breng offers om meer te besparen

Als je een dak boven je hoofd hebt, eten op tafel en een baan om ze allebei te betalen, heb je waarschijnlijk aan al je behoeften voldaan.

Soms is het moeilijk om in het reine komen met het verschil tussen wat nodig is en wat niet. Immers, als we toegeven dat we die nieuwe boot die op de oprit geparkeerd staat echt niet * nodig hebben, kunnen we de voet van onze overtuiging door de deur laten persen.

En soms laten we de voet van de overtuiging door de deur dringen. veroordeling kan lastig zijn.

Echter,als u achterloopt met uw pensioensparen, is een beetje schuldgevoel misschien nuttig.  Zolang gevoelens van onverantwoordelijkheid je naar betere keuzes leiden, zeg ik: laat ze los!

Misschien moet je een lange, diepe blik in de ogen van toegeeflijkheid werpen en bepalen of je behoefte hebt aan om die relatie actief te houden.  Het is heel goed mogelijk dat een relatiebreuk het beste is voor je toekomst.

Dit zou eruit kunnen zien als het verkopen van die gloednieuwe auto die je net hebt gekocht en die was gekoppeld aan een lening van 5 jaar.

Of je schoonheidsspecialiste vertellen dat je die Europese gezichtsbehandelingen een tijdje moet afzien.

Misschien moet je leren diepvriesmaaltijden te bereiden, zodat je geen excuus hebt om uit eten te gaan.

Je zou kunnen kiezen voor een roadtrip naar het strand in plaats van een 10-daagse cruise naar de Bahama’s.

Je zou zelfs kunnen besluiten om dat huis met 5 slaapkamers op het terrein van 1 hectare te verkopen voor een appartement met 2 slaapkamers zonder tuin.

Het punt is, u moet zelf beslissen wat u bereid bent op te geven om een ​​zekerder pensioen te hebben.  De keuzes die je vandaag maakt – goed of slecht – zal uw levensstandaard beïnvloeden als u ouder bent.

Beslis dus vandaag wat u bereid bent op te offeren om uw spaargeld voor de toekomst in te halen.

En als je het goed doet, zijn die offers slechts tijdelijk.

STAP 4: Betaal uw schuld zo snel mogelijk af

Hoe meer u aan schulden moet betalen, hoe minder u hoeft toe te voegen besparingen.

Zoals Dave Ramsey zegt, je hebt om te stoppen met het betalen van de andere jongens en begin jezelf te betalen. Het is de enige manier waarop u uw vermogen kunt vergroten.

Als u een creditcardschuld heeft, beloof uzelf en uw partner dan dat u geen kosten meer in rekening zult brengen.  Doe vervolgens wat nodig is om ze zo snel mogelijk af te betalen.

Hetzelfde geldt voor persoonlijke leningen, studieleningen, autoleningen en alle andere leningen die u maar kunt bedenken.

Stop met het lenen van geld en gebruik elke cent die u kunt missen om uw schuld af te lossen.

Als uw schuld is afbetaald, kunt u ;zoveel meer om op uw pensioenrekeningen te storten.

Probeer zelfs uw hypotheek af te lossen.  Dit lijkt voor sommigen misschien onmogelijk, maar dat komt alleen omdat er bepaalde opties zijn die je niet hebt overwogen. zoals uw huis daadwerkelijk verkopen en verhuizen naar iets goedkopers.

U moet erachter komen wat uw prioriteiten zijn, maar laat schulden u er niet van weerhouden om te sparen voor uw toekomst.

Doe wat je kunt om het zo snel mogelijk uit te wissen!

STAP 5:  Zet uw pensioen voor uw kinderen

Deze is misschien moeilijk voor je. Ik weet dat het voor mij is.

Als ouders voelen we ons verantwoordelijk voor de zorg voor onze kinderen. Betalen voor hun studie, helpen met hun rekeningen, meehelpen voor hun eerste auto.

Als je echter eerlijk tegen jezelf bent, realiseer je je misschien dat als je het tegen je kinderen opneemt’ financiële verantwoordelijkheden, zult u niet genoeg hebben voor uw eigen.

Het beste wat u voor uw kinderen kunt doen, is hen leren financieel onafhankelijk te zijn. Laat ze zien hoe ze een budget kunnen maken en zich eraan kunnen houden, moedig ze aan om verstandige keuzes te maken en ontmoedig ze om schulden aan te gaan.

Ik schreef een post over 9 redenen waarom u niet voor uw kinderen zou moeten betalen’ hbo-opleiding, maar als u denkt dat u het voor uw kinderen kunt doen en toch uw pensioendoelen kunt halen, dan wilt u misschien een afsluitjaar voor studiefondsen invoeren. Dit zal je helpen om op het goede spoor te blijven met je financiële doelen zonder lang na de geplande tijd ontspoord te raken met collegegeldbetalingen.

Tot slot: weersta ze niet te redden uit hun eigen financiële fouten.</strong; >Die zullen ze zeker maken.  Dit hoort allemaal bij het leren van verstandig financieel beheer, en het zijn de fouten die de beste en meest memorabele lessen opleveren. Rem hun groei niet af door naar binnen te rennen om de dag te redden.  Geloof me, ik weet uit ervaring dat dit de slechte gewoonten alleen maar verlengt.

Vergeet ook niet aan uw kinderen uit te leggen waarom u uw eigen financiën op de eerste plaats moet zetten.  Eén reden is dat u tijdens uw pensionering niet zonder geld komt te zitten, maar een andere reden is dat u hen in uw gouden jaren niet tot last zult zijn.

STAP 6:  Ontwikkel jezelf

Als je in ontkenning leeft, onderken je het belang van je keuzes vandaag niet en hoe ze invloed op al uw morgens.

Het goede nieuws is dat het nooit te laat is. U kunt nu beginnen om uzelf te trainen in de richting van slimmere financiële resultaten.

Hier zijn slechts een paar onderwerpen waarover u meer kunt leren om uw vaardigheden op het gebied van pensioenplanning te versterken:

  • hoe verschillende pensioenrekeningen werken
  • de ins en outs van persoonlijk beleggen en te volgen strategieën
  • de slimme manier om te putten uit sociale zekerheid
  • maken nu beslissingen nemen die uw belastingaanslag na pensionering verlagen
  • een groeimindset over geld leren ontwikkelen
  • hoe je financiële doelen stelt en je eraan houdt

De mentaliteit is net zo belangrijk (zo niet belangrijker) dan het management.  Als je ervoor kiest om beter geïnformeerd over persoonlijke financiën, hetzij via boeken, podcasts, video’s, cursussen, enz., zorg ervoor dat u zich niet alleen op de cijfers concentreert.

Weten hoe u uw gedrag kunt veranderen, is geen wiskunde probleem, het is een mentaliteitskwestie.

STAP 7:  Pensioen uitstellen

Een zekere manier om uw pensioenspaargeld in te halen, is door gewoon door te werken na de typische pensioenleeftijd.

Hiermee kunt u toevoegen meer geld naar uw spaargeld, en verkort de tijd dat u alleen van uw pensioenrekeningen leeft. Met elk jaar dat u blijft werken, heeft uw geld meer tijd om te groeien.

Dit is misschien niet ideaal, maar u kunt het aantrekkelijker maken door ergens te werken waar u graag geld aan uitgeeft. tijd. Niemand heeft gezegd dat je bij hetzelfde bedrijf moet blijven werken waar je al 20 jaar werkt.

Halfpensionering kan een tijd zijn waarin je nieuwe interesses ontdekt, of je richt op een andere passie, of maak van een hobby een bedrijf.Misschien kunt u van dat bijbaantje dat u al een tijdje hebt gehad een fulltime baan maken.

Wat u ook besluit, doe wat u kunt om ervoor te zorgen dat uw gezondheid het extra werk aankan.  U wilt niet alleen op dat inkomen moeten rekenen om erachter te komen dat uw lichaam geen energie heeft. het.

Blijf niet achterlopen met uw pensioensparen

Zelfs als u uw pensioensparen tientallen jaren uitstellen en nu u de druk begint te voelen, zijn er stappen die u vandaag kunt nemen om een ​​inhaalslag te maken.

Het belangrijkste is om vandaag te beginnen.  Stel het niet langer uit!

Zoek een tweede baan om uw inkomen te verhogen, minder uit te geven en uw schulden af ​​te betalen.  Zorg er dan voor dat u uw pensioen belangrijker maakt dan wat dan ook (zelfs de universiteit van uw kinderen!). Ontwikkel uzelf op het gebied van financiële zaken, zodat u uw visie op uw toekomst met kennis en wijsheid kunt uitvoeren.

Het is nooit te laat. Zet u in om van uw pensioensparen de hoogste prioriteit te maken en gebruik vervolgens enkele van deze ideeën om aan uw doelen te werken.

Zet u in voor uw doelen, voor uw financiële toekomst en begin actie te ondernemen!

Plaats een reactie