April Financiële Checklist: 5 Nuttige Geldtaken

laat uw doelen bloeien met deze financiële checklist

we’re bijna in april al!gelukkig hebben we een beetje extra tijd om onze belastingen binnen te krijgen (Dank u, IRS!).

De lente is bijna hier, en ik ben zo klaar om meer dan alleen bloemen te zien bloeien.de economie lijkt te stabiliseren, meer mensen gaan weer aan het werk en ik hoop dat het ergste van de corona-hel achter ons ligt.

Ik weet dat het het afgelopen jaar moeilijk is geweest om vooruitgang te boeken met financiële doelen.zowel mijn man als ik waren werkloos en ik moest stoppen met het afbetalen van onze schuld en me in plaats daarvan richten op het opbouwen van spaargeld om ons door deze storm heen te houden.  en, het’ s nog steeds niet voorbij. ik kan ’ t schakelen versnellingen gewoon nog niet.

Iemand vertelde me onlangs dat ze gelooft dat deze hele pandemie op vele manieren een wereldwijde reset zal activeren, economisch, politiek en spiritueel. Ik denk dat& # 8217; s heel goed mogelijk, gezien de krachtige impact het ’ ‘ s had in het afgelopen jaar.

maar het deed me ook afvragen hoe dat op mij persoonlijk van toepassing zou kunnen zijn.&Nbsp; Wat moet er opnieuw worden ingesteld in mijn leven?  Hoe zijn mijn prioriteiten veranderd? Wat heb ik nodig om opnieuw te beginnen, met een frisse blik?

Dit zijn vragen die je jezelf moet stellen.  zijn er gebieden in je leven waar je je vast voelt zitten?zijn je geldgewoonten, je denkwijze, je relaties of je geloof verouderd? Heeft uw motivatie het afgelopen jaar een langzame dood geleden?

misschien moet je gewoon op de herstartknop drukken zodat je opnieuw kunt beginnen.terwijl de wereld langzaam teruggaat naar een gevoel van normaliteit, is het een geschikt moment om een reset voor jezelf te overwegen.

als je een beetje extra richting nodig hebt, heb ik deze financiële checklist van April samengesteld.Kies een of twee of alle vijf items om u weer op weg te helpen om uw financiële doelen een prioriteit te maken.en, als u meer ideeën wilt, bekijk dan alle maandelijkse financiële checklists die hier worden aangeboden op Finance Over Fifty.

1. Breng budgetaanpassingen aan

nu je het eerste kwartaal van het jaar hebt doorgemaakt, wil je bekijken hoe je budget voor je werkt.

Hier zijn enkele goede vragen om jezelf te stellen:

 • heb je consequent binnen je budget kunnen blijven?
 • zijn er bepaalde categorieën waarin je vaak te veel uitgeeft?
 • helpt uw budgetsysteem u op koers te blijven, of zijn er dingen die u moet veranderen?
 • haalt u elke maand uw financiële doelen?
 • zijn uw uitgaven in overeenstemming met uw waarden?

budgetten zijn altijd een werk in proces omdat onze uitgaven variëren en onze doelen veranderen.

zorg ervoor dat je je budget dienovereenkomstig aanpast, zodat je op schema blijft.

 

2. Organiseren en versnipperen

We hebben een 5-lade archiefkast in het kantoor van mijn man.elke lade zit vol met hangende bestanden en mappen met documenten.

de andere dag was ik op zoek naar iets in de kast en merkte ik heb nog steeds bestanden voor auto ‘ s die we haven’t in bezit in meer dan een decennium.

Ik denk dat het’s tijd voor een file purge.

het ’s cruciaal om uw belangrijke documenten georganiseerd en bewaard op een veilige locatie.verwijder verouderde mappen en bewaar de echt belangrijke dingen in een brandwerende kluis (paspoorten, geboorteakten, uw testament, enz.).

als je eenmaal een volledige zuivering hebt gedaan, zorg er dan voor dat je alle documenten met vertrouwelijke informatie meeneemt om versnipperd te worden. Als u don ’ t hebben uw eigen shredder, er zijn bedrijven die dit voor u zal doen voor een vergoeding.

het andere alternatief is om ze in je open haard te verbranden (dit kan leuker zijn en tweeledig omdat je marshmallows tegelijkertijd kunt roosteren).

 

3. Shop seizoensverkoop

April is een geweldige maand voor het vinden van geweldige deals, omdat retailers zich voorbereiden op het zomerseizoen.

 • Kijk door de kortingsrekken bij uw favoriete kledingwinkel om te zien dat de kledinglijnen voor de lente worden uitgedund.
 • veel mensen krijgen De voorjaarsschoonmaak bug, wat betekent dat de kringloopwinkels veel nieuwe goodies hebben om door te zoeken.
 • naast het wegwerken van oude spullen, zullen mensen hun huizen grondig schoonmaken.dit betekent dat winkels goede deals gaan aanbieden voor producten zoals stofzuigers en huishoudelijke schoonmaakmiddelen.
 • zorg ervoor dat je jemama een Cadeau deze maand, want retailers zullen profiteren van “last minute ” shoppers in Mei en verhogen hun prijzen.
 • hopelijk vervaagt de sneeuw eind April in een verre herinnering, dus houd in de gaten voor kortingen op sneeuwruimingsapparatuur. u ’ ll waarschijnlijk vinden sneeuwblazers en schoppen tegen goede prijzen.
 • de lente is in de lucht en de zomer is om de hoek – Dit betekent bruiloft seizoen is op ons.  als je weet dat je een cadeau voor iemand nodig hebt, begin dan nu te zoeken.winkels zullen deze maand betere prijzen op kookgerei aanbieden om hun klanten te verleiden om nu met hun cadeauwinkels te beginnen.
 • voorraad op Pasen snoep, manden, decoraties en jurken na de vakantie, wanneer deze items zal gaan op klaring.

 

4. Voltooi een money challenge

maak je al zomerplannen?  misschien wilt u op vakantie gaan of uw achtertuin landschapsarchitectuur upgraden.

een geweldige manier om te beginnen met sparen voor die extra uitgaven is om een gelduitdaging voor een hele maand te maken.

sommige ideeën waar je je 30 dagen aan zou kunnen verbinden zijn:

 • niet uit eten
 • geen nieuwe kleren kopen
 • alleen genieten van gratis entertainment
 • thuis koffie zetten
 • alleen benodigdheden kopen

elk van deze zal discipline te nemen om vast te houden aan voor een hele maand, maar ik garandeer u’ll geld besparen!u kunt zelfs meer dan één – of *alle* van hen – om uw besparingen te maximaliseren.

tegen het einde van de maand heb je een fors bedrag dat je kunt besteden aan je zomerplannen.

 

5. Uw waarden afstemmen op uw uitgaven

als je bedenkt wat er in je eigen leven moet worden gereset, is het een nuttige oefening om erachter te komen wat je echt waardeert.het leven heeft een manier om met perspectief te knoeien, en het is gemakkelijk om van het spoor af te komen (vooral als je een crisis of een pandemie hebt meegemaakt).

neem de tijd om je prioriteiten op te schrijven.krijg een stevige greep op die dingen die niet onderhandelbaar zijn voor u.denk na over wat vreugde en vervulling in je leven geeft.

kijk dan eens hoe u geld uitgeeft en bepaal of uw financiën daadwerkelijk overeenkomen met uw waarden.

als u een discrepantie ziet, past u uw budget aan (zie #1) zodat uw uitgaven een betere weerspiegeling kunnen zijn van wat echt belangrijk voor u is.

Plan uw checklist & start blooming

Op weg blijven naar financiële vrijheid vergt planning en intentie.het is niet genoeg om een lijst op te schrijven in een notitieboekje, waar je het over 4 maanden zult vinden terwijl je aan de telefoon bent op zoek naar een stukje papier.

To-do lijsten zijn om te doen.zorg er dus voor dat je ze ergens opschrijft die je zullen motiveren om ze voor elkaar te krijgen.

voeg ze toe aan uw agenda, plak ze op het prikbord van de keuken of plaats ze als herinneringen op uw telefoon.

het maakt niet uit hoe klein de taak is, zolang het je vooruit houdt, is het de moeite waard om te doen.

 • Hoe $5000 in een jaar te besparen
 • 11 effectieve manieren om gemotiveerd te blijven met je doelen
 • Het doel van een Budget: 17 krachtige voordelen
 • 3 slimme redenen om te sparen voor schulden
 • Hoe te leven op het inkomen van vorige maand (en waarom je zou moeten)
 • 14 (meestal gratis) online Geldbeheertools
 • Hoe te leven binnen uw middelen (en nog steeds tevreden zijn)
 • financial health checkup: 7 stappen om uw fiscale welzijn te stimuleren
 • hoe schulden te ontsnappen met een DIY debt management plan
 • De zero-sum budget resource guide

Plaats een reactie