Beste 5 Geld Beweegt Om Het Nieuwe Jaar Te Beginnen: Januari Financiële Checklist

begin het nieuwe jaar goed met een financiële checklist van januari

Dit bericht legt 5 belangrijke taken uit op de financiële checklist van januari die je nieuwe jaar goed beginnen.

het jaar is bijna voorbij … En oh, wat een jaar is het geweest.  wie ’s klaar om weer op de rails met hun financiële doelen?

als de huidige wereldwijde gezondheidscrisis uw financiën in een neerwaartse spiraal brengt, voel ik uw pijn.mijn man en ik hebben ons gezin ondersteund met werkloosheidsinkomen, federale voordelen en noodbesparingen voor het grootste deel van 2020.

We moesten stoppen met het opbouwen van onze pensioensparen, bijdragen aan het Universiteitsfonds en onze schuld afbetalen.het is alsof we voor onbepaalde tijd op de grote pauzeknop op onze financiële doelen hebben gedrukt.We weten gewoon niet wanneer dingen weer normaal worden.

maar …

ik geloof dat dit nieuwe jaar veelbelovend is.ik voel veel hoop en opwinding voor degenen onder ons die de afgelopen maanden hebben geworsteld met financiële instabiliteit.  ik denk dat 2021 de economie zal zien terugspringen als nooit tevoren.

ben je er klaar voor?Weet je hoe je gaat reageren wanneer opportunity zijn deuren voor je opent?zijn uw nieuwjaarsdoelen gebaseerd op de toekomst die u wilt creëren, in plaats van de huidige omstandigheden die buiten uw controle liggen?

Januari is een goed moment om een nieuw begin te overwegen.weg met het oude en ineffectieve, in met het nieuwe en mogelijk.misschien moest je dit jaar je dromen in de wacht zetten zodat je je kon concentreren op het overleven van de storm.

geef jezelf toestemming om weer te gaan dromen.  want de wolken gaan scheiden en de zon komt tevoorschijn om te schijnen.

stel ambitieuze doelen.Schrijf een gedetailleerd vijfjarenplan.maak de nodige aanpassingen en blijf doorgaan.

bepaal nu hoe jouw leven volgend jaar anders zal zijn.

laat deze maandelijkse financiële checklists u helpen op koers te blijven met uw financiële doelstellingen voor 2021.elke lijst is bedoeld om u te helpen meer doelbewust te zijn met uw financiën en u een beetje dichter bij financiële vrijheid te brengen.

hier zijn 5 dingen die je in januari kunt doen om je te helpen een goede start te maken.

wilt u financiële checklists voor elke maand van het jaar?  Download deze 3-pagina PDF gratis!

 

1.& Nbsp; Maak een begroting voor 2021

als je nog geen huishoudbudget hebt, is het tijd om te beginnen.

Er zijn veel soorten budgetten die je kunt gebruiken.welke je kiest is niet belangrijk.

wat er wel toe doet is een systeem hebben dat uw geld bijhoudt.

een budget zal u helpen te zien waar de lekken zijn, zodat u stappen kunt ondernemen om die kosten te verlagen en meer geld te besteden aan sparen of schulden.

als je leeft salaris tot salaris of je worstelt met het leven onder je middelen, kan een budget je helpen die cyclus te doorbreken.

en als u uw financiële doelen voor 2021 al hebt gemaakt, zal een budget zijn als de vangrails op het pad om ze te bereiken.het geeft je de grenzen die je nodig hebt om op koers te blijven en gefocust.

Ik gebruik de zero-sum methode, en ook de begroting met behulp van onze vorige maand inkomen.  beide hebben ons geholpen beter te worden in het beheren van ons geld.

Iedereen ’s situatie is uniek, dus don ’t besteden te veel aandacht aan hoe anderen budget.zoek een methode die het u gemakkelijk maakt om uw uitgaven bij te houden en vervolgens uw budget af te stemmen op uw doelen.mogelijk moet u een paar verschillende opties proberen voordat u het systeem vindt dat voor u werkt.

en houd er ook rekening mee dat niemand perfect is in budgetteren, vooral als je er nieuw in bent.geef jezelf tijd en gratie om je ritme te vinden.

2. maak of update uw testament

rinkelen in het nieuwe jaar over het algemeen wekt een gevoel van hoop en inspiratie en anticipatie voor wat komen gaat.

De meeste mensen maken geen plan voor hun dood, hoe dan ook.

in plaats daarvan maken we plannen om iets onzekers te bereiken, mogelijk ergens in de verre toekomst, zonder echt te weten of het ooit zal gebeuren, maar met al onze inspanningen in de hoop dat het zal gebeuren.

in tegenstelling tot de dood.dat is 100% zeker,maar we hopen dat het niet zal gebeuren, dus we negeren de planning.

mijn vriend, als je nog geen testament hebt, is het tijd om de realiteit onder ogen te zien.of je verlaat deze aarde door een vreemde te laten bepalen wat er zal gebeuren met de mensen van wie je houdt en de dingen waar je om geeft, of je kunt je wensen van tevoren liefdevol opschrijven, zodat er geen verrassingen zijn.

welke klinkt beter voor jou?

en don ’ t laat de kosten houden u van het krijgen van het gedaan.Sites als Nolo, LegalZoom en Rocket Lawyer maken het economisch voor de doe-het-zelver.

committeer je aan het creëren van een testament, zodat je kunt blijven zorgen voor je gezin, zelfs nadat je weg bent.& Nbsp; Het ’ s een van de meest liefdevolle dingen die je voor hen kunt doen.

Related Post:  Ultimate Estate Planning Checklist & Guide

3.  Begin met het automatiseren van

zodra je je doelen duidelijk hebt en een budget hebt opgeschreven, doe jezelf een *groot* plezier en begin met het automatiseren van financiële transacties.

door dit te doen, zal emotie en wilskracht uit de gewoonte worden verwijderd – twee dingen die tegen je werken als je een beetje extra geld op je rekening ziet staan.

Stel eerst een automatische maandelijkse betaling in voor elke terugkerende factuur die u hebt.de beste manier om dit te doen is via uw bank’s bill pay website tool.

kijk voor variabele uitgaven (zoals nutsvoorzieningen) of u een gemiddeld maandelijks betalingsplan kunt instellen.ik doe dit voor onze aardgasrekening, dus onze betaling is elke maand hetzelfde.

het automatiseren van uw facturen vermindert het risico op gemiste betalingen en late kosten.het neemt ook nog een financiële beslissing van je bord, zodat je je kunt concentreren op andere dingen.

ten tweede, stel een automatische betaling in voor elk liefdadigheidsgeven.

misschien geef je tienden aan je kerk of geef je aan een non-profitorganisatie die je steunt.Don ’t laat ongeplande uitgaven eten die fondsen gedurende de maand, en uiteindelijk beroven u van iets wat je waarde.Automatiseer uw geven zodat er geld wordt bijgedragen aan het begin van uw budgetcyclus.

ten derde, het opzetten van een directe storting voor uw spaargeld.u kunt een percentage van uw salaris rechtstreeks in een pensioenfonds zoals een 401(k) of IRA laten storten, of u kunt de directe storting verdelen tussen een betaal-en spaarrekening.

het punt is om een bepaald bedrag in een spaarvoertuig te stoppen voordat je het zelfs maar ziet.op deze manier maak je van je toekomst de prioriteit.

het automatiseren van uw financiën zorgt ervoor dat uw rekeningen op tijd worden betaald, u blijft toegewijd aan uw waarde van geven en u betaalt uzelf eerst.

Related Post:  11 moeiteloze manieren om geld te besparen

4.  Bekijk uw pensioenrekeningen

het mooie aan het automatiseren van uw pensioensparen (zoals vermeld in #3 hierboven), is dat u er geen mentale of emotionele investering in hoeft te doen.

het geld wordt eruit gehaald voordat het in je handen komt, dus het is alsof het er nooit was om mee te beginnen.je vergeet in feite dat je dat geld hebt verdiend en je leert van de rest te leven.

maar als het gaat om het beheer van die fondsen, is het riskant om een“set-it-and-forget-it”aanpak te nemen.

bekijk ten minste eenmaal per jaar uw pensioenrekeningen om te zien of u de nodige aanpassingen moet aanbrengen:

 • verhoog uw bijdragen, als u kunt, om zo dicht mogelijk bij het maximaal toegestane te komen
 • Profiteer van inhaalbijdragen zodra u meer dan 50 bent
 • herbalanceer uw planinvesteringen om het risiconiveau aan te passen en af te stemmen op uw doelen
 • Overweeg of u een traditionele IRA moet converteren naar een Roth IRA
 • zorg ervoor dat de kosten binnen het aanvaardbare bereik liggen

je hoeft niet veel tijd te besteden aan het sleutelen aan je pensioenrekeningen (in feite is het het beste dat je don’t).maar een jaarlijkse evaluatie zal helpen om uw beleggingsbeslissingen in overeenstemming te houden met uw pensioendoelen.

Related Post:  7 stappen om uw pensioensparen in te halen

5.& Nbsp; doe een financiële inventaris

als je dit nieuwe jaar begint met visie, optimisme en enthousiasme, is het een slimme zet om rekening te houden met waar je nu bent.

als het gaat om uw financiën, geeft een jaarlijkse zelfcontrole u een momentopname van uw huidige financiële gezondheid.dit is uiterst belangrijk omdat het maken van zelfs kleine koerscorrecties op de lange termijn een groot verschil kan maken.

een financiële inventaris kan bestaan uit:

 • uw vlottende activa en hun waarden, zoals uw spaarrekeningen, onroerend goed, voertuigen en waardevolle bezittingen zoals sieraden en antiek
 • de huidige saldi op al uw schulden, inclusief uw hypotheek, studieleningen, creditcards en medische rekeningen
 • uw laatste kredietrapport en score
 • een lijst van al uw financiële rekeningen inclusief rekeningnummers en inloggegevens
 • kopieën van alle verzekeringspolissen (auto, huiseigenaar’s, gezondheid, leven, enz.)
 • kopieën van alle documenten van het nalatenschapsplan, zoals uw testament, levend vertrouwen, duurzame volmacht van advocaten, enz.
 • huidige belastingdocumenten, – records en-ontvangsten

Dit is veel informatie en het zal je wat tijd kosten om het allemaal door te nemen.

een manier om het allemaal georganiseerd te houden is door een financieel bindmiddel te maken.dit kan zo eenvoudig zijn als een 3-ring notebook met verdelers en gelabelde tabbladen.

naast de bovenstaande financiële gegevens wilt u misschien andere belangrijke stukken toevoegen, zoals:

 • jaarlijkse socialezekerheidsrapporten
 • titels en akten
 • Auto-informatie zoals licentienummers en VINs
 • lijst met gebruikersnamen en wachtwoorden
 • contactlijst voor uw arts, advocaat, verzekeringsagent, banken, belastingplichtige, accountant, enz.

het op één plek hebben van al deze gevoelige informatie kan zeer riskant zijn.bewaar alle fysieke kopieën altijd opgesloten in een kluis of een digitale versie met een wachtwoord.

 

Plan uw financiële checklist voor Januari

je zou de meest inspirerende of ambitieuze doelen kunnen hebben, maar ze’ll het is maar een mooie lijst, tenzij je actie onderneemt.

dus haal die mooie nieuwe planner die je net hebt gekocht of die kalender die je kinderen je voor Kerstmis hebben gegeven, en plan je lijst.

creëer opzettelijke blokken van tijd wanneer u doelbewust kunt worden gericht op het verzorgen van uw financiële gezondheid.net als je fysieke gezondheid, zal dit je kansen vergroten om onafhankelijk te blijven in je oudere jaren.

Don ’t laat een andere maand – of* heck*, een ander jaar – gaan door zonder dichter bij uw grote visie van pensioen.

het moment om te beginnen is nu.  Gelukkig Nieuwjaar!

Plaats een reactie