Beste 5 geldbewegingen om het nieuwe jaar te beginnen: financiële checklist voor januari

In dit bericht worden 5 belangrijke taken op de financiële checklist van januari om uw nieuwe jaar goed te beginnen.

Het jaar is bijna voorbij … en oh, wat een jaar was het.  Wie is er klaar om zijn financiële doelen weer op de rails te krijgen?

Als de huidige wereldwijde gezondheidscrisis uw financiën in een neerwaartse spiraal brengt, voel ik uw pijn.  Mijn man en ik onderhouden ons gezin het grootste deel van 2020 met een werkloosheidsinkomen, federale uitkeringen en noodspaargeld.

We hebben moeten stoppen met het opbouwen van ons pensioensparen, het bijdragen aan het studiefonds en het aflossen van onze schulden.  Het is alsof we voor onbepaalde tijd op de grote pauzeknop van onze financiële doelen hebben gedrukt. We weten gewoon niet wanneer alles weer normaal wordt.

Echter …

Ik geloof echt dat dit nieuwe jaar veel belooft.  Ik voel veel hoop en opwinding voor degenen onder ons die de afgelopen maanden met financiële instabiliteit hebben geworsteld.  Ik denk dat de economie in 2021 zal opveren als nooit tevoren.

Ben je er klaar voor?  Weet jij hoe je zult reageren als de gelegenheid zijn deuren voor je opent?  Zijn je doelen voor het nieuwe jaar gebaseerd op de toekomst die je wilt creëren, in plaats van op de huidige omstandigheden waar je geen controle over hebt?

Januari is een goed moment om een ​​nieuw begin te overwegen. Weg met het oude en ineffectieve, in met het nieuwe en mogelijke.  Misschien moest je dit jaar je dromen in de wacht zetten, zodat je je kon concentreren op het overleven van de storm.

Geef jezelf toestemming om weer te beginnen met dromen.  Omdat de wolken gaan scheiden en de zon tevoorschijn komt om te schijnen.

Stel ambitieuze doelen.  Schrijf een gedetailleerd 5-jarenplan uit. Maak de nodige aanpassingen en blijf vooruit gaan.

Beslis nu hoe uw leven volgend jaar rond deze tijd anders zal zijn.

Laat deze maandelijkse financiële checklistshelpen u op schema te blijven met uw financiële doelstellingen voor 2021.  Elke lijst is bedoeld om u te helpen bewuster met uw financiën om te gaan en u een beetje dichter bij financiële vrijheid te brengen.

Hier zijn 5 dingen die u in januari kunt doen om een ​​goede start te maken.

Wilt u financiële checklists voor elke maand van het jaar? Download deze PDF van 3 pagina's GRATIS!

 

1.  Maak een budget voor 2021

Als u nog geen huishoudbudget heeft, is dit het moment om te beginnen.

Er zijn veel soorten budgetten die u zou kunnen gebruiken . Welke u kiest, is niet belangrijk.

Wat er wel toe doet, is een systeem hebben dat uw geld bijhoudt.

Een budget helpt u te zien waar de lekken zitten, zodat u stappen kunt ondernemen om die kosten te verlagen en meer geld kunt besteden aan sparen of schulden.

Als u’ Als u van salaris naar salaris leeft of als u worstelt om onder uw middelen te leven, kan een budget u helpen die cyclus te doorbreken.

En als u uw financiële doelen voor 2021 al heeft opgesteld. , zal een budget zijn als de vangrails op het pad om ze te bereiken. Het geeft je de grenzen die je nodig hebt om op het goede spoor en gefocust te blijven.

Ik gebruik de zero-sum-methode en begroot ook met ons inkomen van de vorige maand. Beide hebben ons geholpen om beter met ons geld om te gaan.

Ieders situatie is uniek, dus let niet te veel op hoe anderen budgetteren.  Zoek een methode waarmee u uw uitgaven gemakkelijk kunt bijhouden en stem vervolgens uw budget af op uw doelen. Mogelijk moet u een paar verschillende opties uitproberen voordat u het systeem vindt dat voor u werkt.

En houd er ook rekening mee dat niemand perfect is in budgetteren, vooral als u er nieuw in bent. Geef jezelf de tijd en gratie om je ritme te vinden.

2.   Uw testament opstellen of bijwerken

Het luiden van het nieuwe jaar wekt over het algemeen een gevoel van hoop en inspiratie en anticipatie op wat er gaat komen.

De meeste mensen maken sowieso geen plan voor hun dood.

In plaats daarvan maken we plannen om iets onzekers te bereiken, mogelijk ergens in de verre toekomst, zonder echt te weten of het ooit zal gebeuren, maar met al onze inspanningen in de hoop dat het zal gebeuren.

p>In tegenstelling tot de dood.  Wat 100% zeker is, maar we hopen dat het niet zal gebeuren, dus we negeren de planning ervoor.

Mijn vriend, als je nog geen testament hebt, is het tijd om de realiteit onder ogen te zien.  Of je verlaat deze aarde en laat een vreemdeling bepalen wat er met de mensen zal gebeuren waar je van houdt en de dingen waar je om geeft, of je kunt je wensen liefdevol van tevoren opschrijven zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Welke klinkt beter voor jou?

En don's 8217;laat de kosten u er niet van weerhouden om het voor elkaar te krijgen.  Sites zoals Nolo, LegalZoom en Rocket Lawyermaak het zuinig voor de doe-het-zelver.

Beloof u een testament op te stellen, zodat u ook na uw overlijden voor uw gezin kunt blijven zorgen.  Het is een van de meest liefdevolle dingen die je voor ze kunt doen.

Gerelateerd bericht:   Ultieme Estate Planning Checklist & Handleiding

3. Begin met automatiseren

Zodra je je doelen duidelijk hebt en een budget hebt opgeschreven, doe jezelf dan een *enorme* gunst en begin met het automatiseren van financiële transacties.

Door dit te doen, worden emotie en wilskracht uit de gewoonte verwijderd – twee dingen die tegen je werken als je wat extra geld op je rekening ziet staan.

Stel eerst een automatische maandelijkse betaling in voor elke terugkerende factuur.  De beste manier om dit te doen is via de websitetool voor het betalen van rekeningen van uw bank.

Voor variabele uitgaven (zoals nutsvoorzieningen), kijk of u een gemiddeld maandelijks betalingsplan kunt opzetten.  Ik doe dit voor onze aardgasrekening, dus onze betaling is elke maand hetzelfde.

Door uw facturen te automatiseren, verkleint u het risico op gemiste betalingen en te late vergoedingen.  Het zal u ook nog een financiële beslissing uit handen nemen, zodat u zich op andere dingen kunt concentreren.

Ten tweede, stel een automatische betaling in voor liefdadigheidsdonaties.

Misschien geeft u tienden aan uw kerk of geeft u aan een non-profitorganisatie die u steunt.  Laat niet-geplande uitgaven die fondsen de hele maand door opslokken en u uiteindelijk beroven van iets waar u waarde aan hecht. Automatiseer u.giften zodat er aan het begin van uw budgetcyclus geld wordt bijgedragen.

Ten derde, stel een directe storting in voor uw spaargeld. U kunt ofwel een percentage van uw salaris rechtstreeks in een pensioenfonds laten storten, zoals een 401(k) of IRA, of u kunt de directe storting verdelen over een lopende rekening en een spaarrekening.

Het punt is om te storten. een bepaald bedrag in een spaarwagen voordat u het zelfs maar ziet.  Op deze manier maakt u van uw toekomst de prioriteit.

Door uw financiën te automatiseren, zorgt u ervoor dat uw rekeningen op tijd worden betaald, dat u toegewijd blijft aan uw waarde van geven en dat u eerst uzelf betaalt.

Gerelateerd bericht:  11 moeiteloze manieren om geld te besparen

4.  Controleer uw pensioenrekeningen

Het mooie van het automatiseren van uw pensioensparen (zoals vermeld in #3 hierboven), is dat u er geen mentale of emotionele investering in hoeft te doen.

Het geld wordt opgenomen voordat het in uw handen komt, dus het is alsof het nooit is gedaan daar om mee te beginnen.  Je “vergeet” dat je dat geld hebt verdiend en dat je leert leven van de rest.

Maar als het gaat om het beheer van die fondsen, is het riskant om een ​​“set-it -en-vergeet-het” aanpak.

Controleer minstens één keer per jaar uw pensioenrekeningen om te zien of u de nodige aanpassingen moet maken:

 • verhoog uw bijdragen, als u kan, om zo dicht mogelijk bij het toegestane maximum te komen
 • profiteren van inhaalbijdragen zodra u ouder bent dan 50
 • herbalanceren uw planinvesteringen om het risiconiveau aan te passen en af ​​te stemmen op uw doelen
 • overweeg of u converteer een traditionele IRA naar een Roth IRA
 • zorg ervoor dat kosten binnen het acceptabele bereik liggen

U hoeft niet te betalen. U hoeft niet veel tijd te besteden aan het sleutelen aan uw pensioenrekeningen (in feite is het het beste dat u dat niet doet). Maar een jaarlijkse beoordeling helpt u om uw investeringsbeslissingen in lijn te houden met uw pensioendoelen.

Gerelateerd bericht: 7 stappen om uw pensioensparen in te halen

5.  Maak een financiële inventarisatie

Als je dit nieuwe jaar begint met visie, optimisme en enthousiasme, is het een slimme zet om rekening te houden met waar je goed staat nu.

Als het om uw financiën gaat, een jaarlijkse zelfcontrole geeft u een momentopname van uw huidige financiële gezondheid.. Dit is uiterst belangrijk omdat zelfs kleine koerscorrecties op de lange termijn een groot verschil kunnen maken.

Een financiële inventarisatie kan het volgende omvatten:

 • uw huidige activa en hun waarde, zoals uw spaarrekeningen, onroerend goed, voertuigen en waardevolle bezittingen zoals sieraden en antiek
 • de huidige saldi van al uw schulden, inclusief uw hypotheek, studieleningen, creditcards en medische rekeningen
 • uw laatste kredietrapport en score
 • een lijst van al uw financiële rekeningen inclusief rekeningnummers en inloggegevens
 • kopieën van alle verzekeringspolissen (auto, huiseigenaar, gezondheid, leven, enz.)
 • kopieën van alle boedelplandocumenten, zoals uw testament, levend vertrouwen, duurzame volmachten, etc.
 • huidige belastingdocumenten, -bescheiden en -bewijzen

Dit is een heleboel informatie en het zal even duren voordat u dit allemaal hebt doorgenomen.

Een manier om alles georganiseerd te houden, is door een financiële map te maken.  Dit kan zo simpel zijn als een 3-rings notitieboek met verdelers en gelabelde tabbladen.

Naast de bovenstaande financiële gegevens wilt u misschien andere belangrijke stukken toevoegen, zoals:

 • jaarlijkse socialezekerheidsrapporten
 • titels en daden
 • auto-informatie zoals licentienummers en VIN's
 • lijst van gebruikers namen en wachtwoorden
 • contactenlijst voor uw arts, advocaat, verzekeringsagent, banken, belastingdienst, accountant, etc.

Het kan erg riskant zijn om al deze gevoelige informatie op één plek te hebben. U moet fysieke kopieën altijd achter slot en grendel in een kluis bewaren, of een digitale versie die met een wachtwoord is beveiligd.

Download GRATIS financiële checklists voor alle 12 maanden van het jaar!

 

Plan uw financiële checklist voor januari

U kunt de meest inspirerende of ambitieuze doelen, maar ze vormen alleen maar een mooie lijst, tenzij je actie onderneemt.

Dus pak die mooie nieuwe planner die je net hebt gekocht of die kalender die je kinderen je voor Kerstmis hebben gegeven, en plan je lijst .

Creëer opzettelijke tijdsblokken waarin u doelbewust gefocust kunt zijn op het zorgen voor uw financiële gezondheid.  Net als uw lichamelijke gezondheid, vergroot dit uw kansen om onafhankelijk te blijven in uw oudere jaren.

Laat niet nog een maand – of *heck*, nog een jaar – ga voorbij zonder dichter bij uw grote visie op pensioen te komen.

De tijd om te beginnen is nu. Gelukkig nieuwjaar!

Plaats een reactie