Checklist financiële crisis: 8 taken om een ​​catastrofe te voorkomen

Zo, vrienden, hoe is het leven?

Waarschijnlijk heel wat anders dan een jaar geleden, hè?

Ja.  Coronavirus is echt waardeloos.

Dit hele gedoe met sociale afstand heeft miljoenen mensen enorm ontwricht.  Sommigen kunnen niet naar hun werk, ontmoeten elkaar voor koffie, gaan naar de sportschool of de bibliotheek.  Velen zijn hun inkomen, gezondheidsuitkeringen kwijtgeraakt en moeten nu hun spaargeld gebruiken.

En sommigen hebben dierbaren verloren.

Dit is niet zomaar een levensstijl hik.  Het leven van veel mensen (waaronder het mijne) is volledig op zijn kop gezet.

Het zou gemakkelijk kunnen zijn om in een neerwaartse spiraal van twijfel, zorgen en angst terecht te komen.  Als het slecht gaat, is het onbekende super eng.

Maar een beetje financiële afstemming kan een grote bijdrage leveren aan het voorkomen van een persoonlijke financiële crisis. Door een paar aanpassingen te doen en stappen te ondernemen om u voor te bereiden op een economische recessie, wordt de impact die een pandemie op uw financiën kan hebben tot een minimum beperkt.

Daarom heb ik deze financiële crisis gecreëerd controlelijst.  De 8 eenvoudige taken die hieronder worden vermeld, kunnen u helpen voorkomen dat een noodgeval een catastrofe wordt.

Gelddingen zijn niet het leukste, en het is gemakkelijk om het op een laag pitje te zetten. Vooral als “normaal” het leven is al vol en druk.  Maar nu gaat dat excuus niet echt op.

Als je vervelende en vervelende geldzaken al een tijdje hebt vermeden, is het tijd om serieus aan de slag te gaan met het beschermen van je financiële situatie door de huidige wereldwijde gezondheidspandemie. U kunt voorkomen dat huidige financiële problemen erger worden door slimmer geldbeheer toe te passen tijdens een crisis.

Nu de economie zo onzeker is als op dit moment, is het een goed idee om de begroting wat op te krikken.

Zoek de gebieden die de neiging hebben budget overschrijden.  Dit kunnen vaak boodschappen en uit eten gaan zijn, maar ook discretionaire uitgaven zoals entertainment en kleding. Dit zijn de categorieën die u kunt beperken.

Afhankelijk van uw situatie moet u mogelijk alles wat optioneel is verminderen of elimineren. Zoek op zijn minst die lekken op die uw account leegtrekken en breng aanpassingen aan om meer geld te besparen.

Zorg er ook voor dat u eerlijk bent over wat’ ;is een noodzaak en wat is *niet*. Als u wilt dat uw geld lang meegaat, moet u waarschijnlijk wat opofferingen maken, in ieder geval totdat de zaken weer normaal worden.

Misschien moet u leven met een krappe budget voor een tijdje. Neem nu de tijd (zolang je die hebt) om een ​​bestedingsplan te maken waarmee je deze gekke tijd doorkomt.

Als je niet eens een beperkt budget hebt, is dit het juiste moment aan boord springen.  Als u weet waar elke dollar naartoe gaat, heeft u meer controle over uw geld en ervaart u minder stress en angst.

#2  Controleer uw noodfonds

Als je al een noodfonds hebt, voel je je op dit moment een beetje zekerder dan veel mensen. Overal je ziet zijn meldingen van ontslagen, mensen die hun baan verliezen en werkloosheidsaanvragen omhoog schieten.  Mijn man heeft verlof gekregen tot het einde van het jaar.

Controleer het saldo van uw noodfonds en bepaal hoe u dat geld het beste kunt gebruiken. Als u verlof krijgt of wordt ontslagen, wilt u zeker een werkloosheidsuitkering aanvragen. Als u in aanmerking komt, kunt u ook uitkeringen ontvangen via federale programma’s zoals de Pandemic Emergency Unemployment Compensation (PEUC) en Pandemic Unemployment Assistance (PUA)  . Loop dit niet mis!

Bereken wat uw totale overheidsuitkering zal zijn en maak een plan hoe uw noodfonds dat inkomen zal aanvullen. Ga dan, als u kunt, verder met uw spaargeld.  Zelfs $ 25 per week is beter dan niets. Dit zal je helpennoodsparen gaat zelfs nog langer mee.

Als je geen noodfonds hebt, kan ik me voorstellen dat je je op dit moment behoorlijk angstig voelt.  Mijn advies aan jou is: stress niet. Stress beïnvloedt uw vermogen om beslissingen te nemen, dus u wilt kalm en helder van hoofd zijn terwijl u uw financiën uitzoekt.

Begin met taak #1 op deze lijst en houd elke cent bij. Als het moet, onderbreek dan eventuele bijdragen aan het pensioenfonds en het collegeplan. En misschien moet u een tijdje stoppen met het geven van tienden en liefdadigheidsacties. Dat is oké! Tijdens een crisis moet je gefocust zijn op hoe je het geld dat je hebt het beste kunt gebruiken om je gezin te onderhouden. Onthoud – dit is tijdelijk.  Je komt er wel doorheen.

Doe je huiswerk en ontdek welke opties je hebt.  Overheidssteun, werkloosheidsuitkeringen, uitstel van betaling van schulden en leningen van pensioenfondsen kunnen u allemaal door deze moeilijke tijd heen helpen.

#3  Ga winkelen

Nee, niet dat soort winkelen.

Bel uw verzekeringsagent en kijk of u kunt al uw premies verlagen. De meeste mensen blijven jaar na jaar bij dezelfde verzekeringsplannen en nemen nooit de moeite om een ​​betere deal te vinden.

Nou, je hebt nu wat tijd – kan net zo goed proberen een paar dollar te besparen. Tarieven veranderen vaak snel, dus het is waarschijnlijk dat uw provider u nieuwe offertes kan geven waarmee u geld in uw zak houdt.

Als het geld bijzonder krap is, overweeg dan om uw eigen risico te verhogen en niet-essentiële dekkingen om uw premie te verlagen.

Doe ook wat onderzoek naar goedkopere opties voor andere uitgaven, zoals abonnementen voor mobiele telefoons, kabel en internet. In de afgelopen jaren zijn er goedkopere opties beschikbaar gekomen (zoals Ting of Republic Wireless).

Als nieuwe klant krijg je vaak een tijdelijk actietarief. Dit is een geweldige manier om nu extra te sparen terwijl u uw financiën aanscherpt. Zorg ervoor dat wanneer de promotie afloopt, uw reguliere betaling nog steeds een goede deal is.

#4  Zoek een beter huis om te sparen

Als u spaargeld op een gewone spaarrekening zet, bent u extra geld mislopen.

Besteed een deel van uw vrije tijd aan het zoeken naar een goede hoogrentende spaarrekening.  Zelfs 1% is beter dan nul!

De beste opties vindt u waarschijnlijk bij online banken.  Ze hebben niet de kosten van het onderhoud van fysieke gebouwen, dus kunnen ze hogere tarieven bieden dan het nationale gemiddelde.

Als u vertrouwd bent met online bankieren, lees dan de kleine lettertjes waarin de minimumsaldi en kosten worden uitgelegd. Vergelijk ook de tools die elke online bank aanbiedt om de beste te vinden die bij u past.

# 5  Verlaag uw hoge rentetarieven op schulden

Trek die creditcardafschriften tevoorschijn en kijk eens goed naar wat u 8217;betaalt rente.  *Eerlijke waarschuwing*:  u kunt een beetje misselijk worden.

Dit is een goed moment om erachter te komen hoe u die rentetarieven kunt verlagen. Mijn persoonlijke strategie is om de beste creditcardpromotie met 0% rente te vinden die ik kan vinden, en al mijn creditcardschuld erop over te dragen. (Op dit moment heb ik een Amerikaans bankvisum met 0% korting op aankopen en saldo-overdrachten voor 20 maanden.)  Ja, ik moet een vergoeding van 3% betalen, maar dat is minder dan wat ik aan rente zou betalen.

Als u een goede kredietscore heeft (680 of hoger), kunt u uw hoogrentende schuld consolideren in een persoonlijke lening met een beter tarief. Als uw score lager is, belt u uw kaartmaatschappij en onderhandelt u over een tariefverlaging. Gezien het huidige klimaat is dit een mooie gelegenheid om gunstigere voorwaarden met uw debiteuren af ​​te spreken, vooral als u dankzij die voorwaarden op tijd kunt blijven betalen.

Ten slotte, als u nog steeds in loondienst bent , is het een goed moment om uw hypotheek te herfinancieren. De tarieven zijn historisch laag, en dit alleen al kan u elke maand mogelijk honderden besparen.

#6  Controleer uw kredietrapport

Wanneer was de laatste keer dat u uw kredietrapport controleerde?  Als je op mij lijkt, is het een tijdje geleden. Het is gewoon een van die saaie dingen om te doen die naar de onderkant van de takenlijst worden geduwd.

Nou, als je thuis Netflix kijkt, zet dan de tv uit en vraag je gratis kredietrapport aan. U heeft recht op één per 12 maanden van *elk* van de 3 belangrijkste kredietbureaus.

U hoeft ze niet alle drie tegelijk op te halen.  Kies er een (Experian, Equifax of TransUnion) en ga vervolgens naar annualcreditreport.com en druk het uwe af.

Bekijk het en bevestig dat alle persoonlijk identificeerbare informatie nog steeds correct is . Bekijk vervolgens alle activiteiten in het rapport om er zeker van te zijn dat alles juist en volledig is.

Als u iets vindt dat u niet herkent, kan dit frauduleuze activiteit of een vergissing zijn. Hoe dan ook, neem contact op met het bedrijf van dat account en dien een claim in om die activiteiten te laten onderzoeken.

Er zijn verschillende goede redenen om uw kredietrapport te controleren, en het is een manier om uw persoonlijke financiën te beschermen tijdens een crisis.

#7  Doe uw belastingen

Hoewel de federale overheid de aangifte- en betalingstermijn voor de inkomstenbelasting 2019 heeft verlengd van 15 april tot 15 juli, hebben sommige mensen nog steeds geen aangifte gedaan.

Als u een van hen bent, probeer dan ze zo snel mogelijk gedaan, zodat u meer financiële problemen kunt voorkomen.  Als u de aangifte van uw belastingen uitstelt, voegt u alleen maar rente en boetes toe aan wat u verschuldigd bent.

Als u vertraging oploopt omdat u niet alle verschuldigde belasting op uw aangifte kunt betalen, De IRS kan u mogelijk helpen bij het opstellen van een betalingsovereenkomst.  Dus neem contact op en ontdek wat uw opties zijn!

Als je een terugbetaling moet krijgen, zorg er dan voor dat die sukkel zo snel mogelijk wordt ingediend. Er is geen boete als u niet op tijd aangifte heeft gedaan. Maar u kunt uw terugbetaling verliezen als uw aanvraag voor terugbetaling is ingediend nadat de verjaringstermijn (3 jaar) is verstreken.

Het laatste wat u wilt, is het onvermijdelijke vermijden. Of je loopt nu extra geld mis, of je krijgt een rekening die je later misschien moeilijk kunt betalen.

Je hebt nu de tijd, dus bijt gewoon in de kogel en git’r dun.

#8  Beoordeel uw activaspreiding

Onze 401(k) kreeg een zware klap toen al deze coronagekte begon te gebeuren.  Dus belden mijn man en ik met Fidelity om te praten over zaken als financiële doelstellingen, risicotolerantie en vermogensallocatie.

De vertegenwoordiger vertelde ons dat twee keer per jaar inchecken bij uw pensioenfonds een goed idee is, maar elk kwartaal is nog beter.

Dit is om de prestaties van uw fonds in de gaten te houden en te bepalen of de huidige investeringen zijn nog steeds in overeenstemming met het risiconiveau dat u bereid bent te accepteren.

Ik raad u aan uw vertegenwoordiger of financieel adviseur te bellen en advies in te winnen van een professional.  Als u uw portefeuille al een tijdje niet opnieuw in evenwicht heeft gebracht, is dit een goed moment om naar de opties te kijken.

Wat u * niet * wilt doen, is “paniek-verkopen” terwijl de markt down is.  Praat met iemand die u perspectief en deskundig advies kan geven voor uw situatie.

Gebruik deze checklist voor een financiële crisis om een ​​catastrofe te voorkomen

Gevoelens als zorgen en angst kunnen voorkomen dat je het grote geheel ziet.  Het is belangrijk om in zulke onzekere tijden een goed perspectief te houden, dus zorg ervoor dat u op zoek bent naar wijze input. Zet het nieuws uit en sluit de krant als het moet.

Begin dan iets productiefs te doen.  Je hebt waarschijnlijk projecten in huis die al een tijdje op een laag pitje staan ​​te wachten. Haal die stoffige bordspellen tevoorschijn en breng quality time door met je gezin.  Pak een boek van de plank en leer iets nieuws.

En neem de tijd om deze checklist voor een financiële crisis door te nemen, zodat u kunt voorkomen dat een noodgeval een catastrofe wordt.  Door verschillende aspecten van uw financiën te bekijken, krijgt u een realistisch beeld van uw huidige geldsituatie en weet u wat er moet worden aangepast of verbeterd.

Ik weet dat dit misschien wel het laatste is wat je wilt doen, vooral als je op dit moment wat angst voelt. Maar zodra u deze belangrijke taken op het gebied van geldbeheer onder ogen ziet en de controle overneemt, voelt u zich gemachtigd en toegerust om alle omstandigheden aan te pakken die voortvloeien uit de huidige wereldwijde crisis die we allemaal doormaken.

Door proactief te zijn en controle te krijgen over uw huidige situatie, overleeft u een persoonlijke financiële crisis.  Het hebben van een plan om uw geld te beschermen zal ook stress verminderen en het vertrouwen vergroten.

Zelfs met alle chaos om ons heen, hebben we allemaal zoveel kansen om verbeteringen aan te brengen.  In relaties, gezondheid, persoonlijke groei en ja – zelfs financiën.

Dus verspil deze kostbare tijd niet.  Haal er het beste uit, zodat je er sterker en beter uit kunt komen.

Plaats een reactie