Dave Ramsey ‘ s Baby Stap 1: Hoe een noodfonds op te bouwen om schulden te voorkomen

Wat is Baby Stap 1 in Financial Peace University?

Financial Peace University is een 9-weken durend persoonlijk financieel programma, meestal gegeven in kleine groepen en vaak aangeboden in kerken in het hele land. De cursus is ontworpen om zijn studenten te helpen een maandelijks budget te krijgen, schulden af te betalen en een financieel plan voor hun toekomst te maken.

het programma wordt gegeven door Dave Ramsey, een bekende financiële expert die zijn eigen deel van de financiële problemen had. In zijn cursus, gaat hij door zeven “baby steps”, te beginnen met baby stap 1: het opslaan van een starter noodfonds.

elke babystap is gebaseerd op het volgen van een op nul gebaseerd budget, dus deze financiële gewoonte wordt vanaf het begin geleerd.

in dit bericht leer je alles over Dave Ramsey ‘ s baby step 1 en hoe een maandelijks budget je zal helpen succesvol te zijn.

maar laten we eerst een korte samenvatting van Dave ‘ s verhaal en wat elke baby stap dekt.

Dave Ramsey ‘ s story and the 7 Baby Steps

in de Financial Peace University cursus, Dave Ramsey deelt zijn deskundige financieel advies, evenals zijn eigen ervaringen met financiële problemen.

hij begon met het verkopen van onroerend goed in zijn vroege twintig, kort nadat hij afstudeerde aan de universiteit en met zijn vrouw trouwde. Ze waren blut en begonnen met niets, maar binnen een paar jaar bezat hij $4 miljoen aan onroerend goed en verdiende hij meer dan $200.000 per jaar.

om dit punt te bereiken moest hij veel schulden maken. Toen de bank de volledige betaling van zijn leningen eiste, zat hij over zijn hoofd in geldproblemen en verloor hij alles. Twee jaar na het hoogtepunt van zijn succes was hij blut en failliet.

De man begrijpt hoe schulden je leven kunnen verwoesten, en daarom begon hij anderen te vertellen over de lessen die hij heeft geleerd.

hij nam advies aan van oudere, rijke mensen en trok principes uit de Bijbel om een systeem te bedenken dat werkte.

hij creëerde deze “Ramsey rules” om succes te behalen met persoonlijke financiën:

 • slechte financiële gewoonten worden niet wiskundig opgelost – je moet je mindset veranderen
 • je moet 100% toegewijd zijn aan verandering, niet alleen verander-ish (“ish” is een wens!)
 • je kunt niet alleen schulden afbetalen en spaargeld verhogen – je moet ook de aanval en verdediging van het opbouwen van rijkdom leren

Hij paste het “gezond verstand” dat hij had geleerd toe op zijn eigen situatie en graafde uit het schuldengat waarin hij zich bevond. Hij zwoer nooit meer in de schulden te gaan, en het veranderde het traject van zijn leven.

hij kwam erachter dat goede financiële principes, als ze op volgorde worden gedaan, uiteindelijk tot succes leiden.

hij noemt deze principes “baby steps” omdat je zo financiële problemen overwint – een kleine stap tegelijk. (Hoewel ik het hiermee eens ben, vereist elke stap veel tijd, moeite en toewijding!)

Het 7 stappenplan in het Financial Peace program omvat:

 1. Baby stap 1: bouw een starter noodfonds van $1.000
 2. Baby stap 2: Betaal alle schulden af, behalve Uw hypotheek, met behulp van de schuld sneeuwbalmethode
 3. Baby stap 3: Verhoog noodbesparingen om 3-6 maanden van de kosten van levensonderhoud te dekken
 4. Baby stap 4: investeer 15% van het inkomen in uw pensioenrekening
 5. Baby stap 5: sparen voor uw kinderen’ College Fund
 6. baby stap 6: focus op het afbetalen van uw hypotheek
 7. baby stap 7: blijf rijkdom opbouwen en geef meer

de principes in deze financiële vredesstappen hebben letterlijk miljoenen mensen over de hele wereld geholpen om de controle over hun financiën te krijgen!

nu, laten ’s aan de slag met baby stap 1: het opbouwen van een starter noodfonds.

Baby Step 1:  Save a $1,000 starter emergency fund

Dave noemt dit de gemakkelijkste en de moeilijkste stap.

gemakkelijk, want het is “slechts” $1.000.  Moeilijk omdat je misschien nog nooit eerder $1.000 hebt gespaard.

Dit is de stap waar je moet beslissen of je allemaal meedoet of niet.

in baby step 1 spaar je elke extra dollar die je kunt vinden in je starter emergency fund. Dave zegt dat je al je moeite en focus moet steken in het besparen van deze $1.000, zodat je dit doel zo snel mogelijk kunt bereiken.

Dit bedrag is net genoeg om een kleine crisis te dekken, zodat je niet in verdere schulden hoeft te gaan voor iets als een kapotte kraan of nieuwe banden.

uiteraard, $ 1.000 won’t dekken maanden van de kosten van levensonderhoud. Maar in baby step 3 bouw je voort op dit fonds, zodat je voorbereid bent op grotere financiële noodsituaties

maar voor nu is het alleen bedoeld om je een beetje ademruimte te geven.

hoe een noodfonds te starten

Baby stap 1 gaat over het snel besparen van $1.000. Het bouwen van uw eigen starter noodfonds zo snel als je kunt geeft je focus en momentum met uw nieuwe geld gewoonten.

het hebben van deze speciale besparingen opzij gezet zal ook geven u een gevoel van opluchting dat u re voorbereid voor die kosten die onverwacht kan opduiken.

het won ’ t dekking van een grote financiële crisis, maar het zal houden u uit het trekken van de creditcard voor die kleinere uitgaven die u overrompeld kan vangen. 

doe wat je kunt om extra geld in je budget te vinden. Snijd eventuele extra kosten die zijn ’t om je dichter bij je doel. Adopteer dat “gazelle intensiteit ” dat Dave praat over, het elimineren van alle onnodige uitgaven en trechter dat besteedbaar inkomen in uw noodfonds.

om het jezelf gemakkelijker te maken, bewaar je je noodspaarfonds op een aparte, speciale rekening. Dit zal helpen uw financiën georganiseerd blijven, en je won’t in de verleiding om die extra geld uit te geven aan niet-noodsituaties.

don’t focus op schulden of investeringen

don’t zorgen te maken over schuld uitbetaling terwijl u’t # 8217; re op baby stap 1.

blijf minimale betalingen doen op uw creditcardschuld, studieleningsschuld en andere leningen. U kunt er ook voor kiezen om betalingen op ongedekte schulden uit te stellen, zolang het uw credit score niet negatief beïnvloedt.

richt al uw energie op het besparen van uw starters noodfonds. Zodra u dit noodspaarfonds hebt, begint u uw consumentenschulden af te betalen met behulp van de schuld sneeuwbalmethode. Deze populaire schuldbetalingsmethode geeft je een aantal quick wins en de motivatie om schuldenvrij te worden.

ook, don ’t zorgen te maken over het sparen in een pensioenfonds of een college spaarplan. U ’ll maken dat een prioriteit in baby stap 4 en 5. Op dit moment bouw je een solide basis die ervoor zorgt dat je niet dieper in de schulden valt.

Waarom is Baby Stap 1 belangrijk?

volgens een telefoonpeiling uit 2022 uitgevoerd door Bankrate, is meer dan de helft van de Amerikanen niet in staat om een noodkost van $1.000 te dekken met besparingen. Dit is een ontmoedigend teken van hoeveel mensen dicht bij de rand van een grote financiële catastrofe staan.

een noodfonds is belangrijk omdat het je voorbereidt op het onverwachte. Deze besparingen geven u een comfortabele marge in uw financiën, zodat u het geld hebt om noodkosten te dekken.

alle babystappen vereisen een zekere mate van opoffering, en babystap 1 is geen uitzondering. Naarmate uw spaargeld groeit, zal uw financiële stabiliteit en veiligheid echter toenemen. Laat die gemoedsrust je inspireren en gemotiveerd houden om op koers te blijven.  

om snel $1.000 te besparen, moet u een goede greep hebben op uw uitgaven. Volgens Dave Ramsey is de beste manier om te bepalen waar je geld naartoe gaat met een budget.

hoe u uw geld kunt budgetteren

het krijgen van een budget wordt sterk benadrukt in het Financial Peace University-programma. Dave Ramsey promoot de nulgebaseerde budgetmethode, zodat u elke dollar kunt verantwoorden, uw maandelijkse uitgaven kunt verlagen en uw maandelijkse inkomen kunt maximaliseren.

het op nul gebaseerde budget is een budgetteringsmethode die ervoor zorgt dat u elke dollar van uw inkomen doelgericht gebruikt. En, “nul ”betekent’ niet dat je eindigt met nul dollars in uw account! Het betekent alleen dat uw inkomende dollars minus uw uitgaande dollars gelijk moeten zijn aan nul. Wanneer dit gebeurt, werkt elke dollar voor u, en u verspilt geen van uw gezinsinkomen. 

als u nog nooit eerder op een budget bent geweest, heeft u waarschijnlijk een paar maanden nodig om uw budgetteringritme te vinden. Het kost tijd om te leren hoe u uw maandelijkse uitgaven nauwkeurig kunt voorspellen en binnen de bestedingslimieten kunt blijven die u uzelf oplegt. U zult die gebieden ontdekken waar u de neiging hebt om te veel uit te geven en welke onnodige uitgaven uw account snel leegmaken.

dus, don ’t verwachten dat dingen perfect gaan.

je zult fouten maken met hoeveel je voor elke categorie budgeteert, je zult je budget overschrijden en je zult onvermijdelijk frustratie en weerstand voelen tegen deze nieuwe manier van geld beheren.

dat is allemaal volkomen normaal-blijf er gewoon bij en uiteindelijk zal alles klikken.

na verloop van tijd zult u beseffen dat een budget uw uitgaven niet beperkt – in plaats daarvan kunt u verantwoord uitgeven!

het creëert gezonde grenzen die je niet schuldig laten voelen, maar je in plaats daarvan een gevoel van vrijheid en veiligheid geven met je geld.

Hier zijn enkele aanvullende begrotingsregels en richtlijnen die Dave Ramsey in de cursus uiteenzet:

 • Regel 1: U moet elke maand een begroting maken voordat de maand daadwerkelijk begint
 • regel 2: Het moet een op nul gebaseerd budget zijn, waarbij elke dollar in een categorie wordt geplaatst
 • Richtlijn 1: begin uw budget met geven, dan sparen en schuldvermindering, dan uitgeven
 • Richtlijn 2: financiert alle begrotingscategorieën met 5-15% van uw netto maandelijkse inkomen, met uitzondering van uw hypotheek (25%)
 • Richtlijn 3: gebruik contant geld en de envelopmethode voor uw dagelijkse uitgaven, zodat u het “voelt”

Als u succesvol wilt zijn met het opbouwen van een noodfonds en het bereiken van uw gelddoelen, moet u zich ertoe verbinden om elke maand een budget te maken en te volgen.

het belang van mindset

mijn man en ik hebben geen budget gevolgd voor het grootste deel van ons huwelijk. Dat hield ons in een paycheck tot paycheck cyclus die stressvol en onvoorspelbaar was.

hoe graag ik ook meer verantwoordelijk wilde zijn met ons geld, Ik denk dat ik bang was om me aan een budget te houden en me te committeren aan uitgavenlimieten.

Ik was bang dat ik zou falen, en dat ik niet in staat zou zijn om mijn deel van de verbintenis na te komen. Ik was er immers erg aan gewend dat ik niet verantwoordelijk werd gehouden voor waar ik geld aan besteedde.

Ja, Ik was me bewust van hoe mijn uitgaven ons banksaldo beïnvloedden, maar mijn man had me nooit uitgedaagd over hoe ik ons geld uitgeef.

om hem te vragen om een budget te volgen, betekende dat ik er ook een moest volgen. Om hem te vragen zijn bestedingsgewoonten te veranderen, betekende dat ik ook de mijne moest veranderen. 

in Dave ‘ s woorden, verstandig geldbeheer gaat niet over het oplossen van een wiskundig probleem. Het uitzoeken van alle cijfers en het maken van spreadsheets is het gemakkelijke deel.

de moeilijkheid ligt in het committeren aan een verschuiving in mindset.

het veranderen van de manier waarop we denken. Loslaten van wat comfortabel is en zich richten op het ongemakkelijke.

schrijf dus alle nummers en maandelijkse uitgaven en categorieën op en maak een budget.

maar stel jezelf dan de grote vraag:

heb ik besloten dat ik niet meer zo zal leven en zal ik alles doen wat nodig is om financiële vrijheid te bereiken?

als je eerlijk en van ganser harte *ja * kunt zeggen, Dan ben je klaar om het traject van je financiële toekomst te veranderen.

in het kort: Baby Stap 1 starten

wanneer u besluit om baby stap 1 te starten, hebt u die eerste stap gezet om opzettelijk financiële vrijheid na te streven.

Ja, je zult waarschijnlijk onderweg wat tegenslagen en mislukkingen ervaren. Maar door hen leer je het beter te doen.

Het is tijd om te zeggen “ Ik leef niet meer zo.& #8220;

Ik moedig je aan om Dave ’s financieel advies te nemen en te gaan leven als niemand anders, zodat je later als niemand anders kunt leven.

andere berichten waarin u misschien geïnteresseerd bent:

 • Hoe u $5000 in een jaar kunt besparen
 • 11 effectieve manieren om gemotiveerd te blijven met uw doelen
 • Het doel van een Budget:  17 krachtige voordelen
 • 3 slimme redenen om te sparen voor schulden
 • Hoe te leven van het inkomen van vorige maand (en waarom u dat zou moeten doen)
 • 14 (meestal gratis) Online geldbeheer tools
 • Hoe te leven binnen uw middelen (en toch tevreden te zijn)
 • financial health checkup: 7 stappen om uw fiscale welzijn te stimuleren
 • Hoe schulden te ontsnappen met een DIY debt management plan
 • de zero-sum budget resource guide

Dave Ramsey’s Baby stap 1: Hoe maak je een noodfonds op te bouwen om schulden te voorkomen

Plaats een reactie