Dave Ramsey ‘ s Baby Stap 2: het gebruik van de schuld sneeuwbal methode

Wat is Baby Step 2 in Financial Peace University?

Dave Ramsey ‘ s Financial Peace University is een 9-weekse persoonlijke financiën programma, meestal onderwezen in kleine groepen en vaak aangeboden in kerken in het hele land. De cursus is ontworpen om zijn studenten te helpen een budget te krijgen, schulden af te betalen en een financieel plan voor hun toekomst te maken.

Deze personal finance cursus is onderverdeeld in“baby steps, ” die elk moeten worden voltooid voordat u naar de volgende.

hoewel de naam impliceert dat deze stappen klein zijn, kunnen sommige van hen maanden of zelfs jaren duren om te bereiken. Maar don ’ t laat dat je afschrikken. Het belangrijkste is om de eerste stap te zetten en dan verder te gaan.

in dit bericht leer je alles over baby stap 2, Hoe je je schuld kunt aanpakken door betere geldkeuzes te maken en de schuld sneeuwbalmethode te gebruiken.

Wat is de schuld sneeuwbal methode?

de debt snowball-methode is een effectieve benadering van schuldproblemen die zich richt op het afbetalen van saldi van het kleinste naar het grootste, ongeacht de rente.

het elimineren van kleinere saldi verhoogt eerst de motivatie en betrokkenheid bij uw afbetalingsdoelen.het afbetalen van schulden is de tweede babystap in het financiële vredesplan, (nadat babystap 1 is voltooid en er een starter noodfonds van $1.000 in de bank is).

de schuld sneeuwbal illustratie hieronder geeft een visueel voorbeeld van het afbetalen van schuld saldi één voor één, het verhogen van de betalingen als elk saldo wordt afbetaald.

zodra de kleinste schuld is afbetaald, zou je agressief beginnen met het afbetalen van de op een na kleinste schuld. Met dit eenvoudige plan kunt u snel nul saldi bereiken, wat u de motivatie geeft om door te gaan totdat u uw grootste creditcardschuld aanpakt.

wanneer Dave Ramsey in deze stap over schulden praat, bedoelt hij alle niet-hypotheekschulden.

dus, dit zou omvatten: 

 • creditcards
 • Autoleningen
 • studielening schuld
 • bankleningen
 • persoonlijke leningen
 • medische rekeningen
 • payday loans
 • home equity loans

de schuld sneeuwbal methode maakt gebruik van momentum en motivatie om succesvol te werken. Beide worden gecreëerd door het afbetalen van uw schulden van het kleinste naar het grootste saldo.

Hier zijn de schuld sneeuwbal regels te volgen bij het gebruik van deze schuld uitbetaling methode:

 1. Een lijst van al uw schuld saldi (behalve hypotheek) van de kleinste tot de grootste.
 2. maak minimale betalingen op elke schuld, behalve het kleinste saldo.
 3. met gazelle intensiteit en focus, zet elke cent die je kunt schrapen naar die kleinste schuld. (Onderzoek uw besteedbaar inkomen om extra fondsen te vinden die u kunt toepassen op uw schulden.)
 4. zodra de kleinste schuld is afbetaald, past u die fondsen (samen met de minimale betaling die u al deed) toe op de volgende kleinste schuld.
 5. houd “snowballing ” uw betalingen totdat al uw niet-hypotheekschuld is afbetaald!

sommige mensen hebben een harde tijd met dit omdat ze ’ re zo bezorgd over wat ze ’re betalen in rente.het is niet logisch om eerst een schuld af te betalen met 4,5% rente en alleen minimale betalingen te doen op een creditcard met een tarief van 15%.

maar Dave herinnert ons eraan dat uit de schulden komen geen wiskundig probleem is, het is een gedragsprobleem.

Je moet de motivatie in jezelf vinden om je relatie met geld te veranderen. 

wanneer je in het begin enkele kleine successen ervaart, begin je hoopvol te voelen. Je ziet vooruitgang, er is momentum en je wilt doorgaan. Want voor één keer heb je het gevoel dat je je financiën onder controle hebt.

the Debt Snowball gaat over het veranderen van je gedrag door de kracht van hoop.

Stop giving your wealth away

Dave Ramsey zegt dat ons grootste hulpmiddel voor het opbouwen van rijkdom niet de schuld is-het is eigenlijk ons basisinkomen.

schuldeisers zoals Visa en Sallie Mae worden rijk van onze betalingen. Hun bedrijven worden groter en gebouwen worden groter, terwijl degenen met schulden vast blijven zitten en niet in staat zijn om rijkdom op te bouwen.

kun je je voorstellen hoe het leven zou zijn als je geen betalingen had? Hoeveel extra geld kunt u investeren in uw pensioenfonds en kids’ college fonds? Of als je alleen moet werken wanneer je wilt, niet wanneer je moet?

je hele leven zou anders zijn.

We kunnen onszelf laten geloven dat het ongemak van schulden minimaal is in vergelijking met de vervulling die we zullen voelen van wat we kopen. Dit is een leugen.

Dave Ramsey gebruikt een grote keten als visuele metafoor om schulden te beschrijven. Het verstrikt ons en weegt ons naar beneden, soms tot het punt waar we niet eens kunnen bewegen.

en zolang we schulden dragen, zullen we er een slaaf van zijn.

de snelste manier om je vermogen te vergroten is om controle te krijgen over je inkomen. Minimaliseer uitgaven die het niet laten groeien, en maximaliseer kansen die het vermenigvuldigen.

in onze cultuur en generatie vereist dit een verschuiving in denken. Creditcardschuld is ongeveer net zo Amerikaans als appeltaart, en Dave Ramsey beweert dat het het meest verkochte product is dat er is.

We zijn gehersenspoeld om te geloven dat schulden normaal, acceptabel en zelfs noodzakelijk zijn.

in de cursus, Dave Ramsey breekt de waarheid achter de mythen over de schuld we zijn geleid om te geloven. Sommige hiervan kunnen je geest verbazen omdat het een geloof uitdaagt dat je al jaren hebt vastgehouden. Dat is waarom Dave deze waarheden ondersteunt met statistieken die moeilijk te negeren zijn.

Ik moedig je aan om deze met een open geest door te lezen, met het begrip dat het veranderen van je mindset een proces is en een aanzienlijke hoeveelheid tijd en moeite kan kosten.

Dave’s debt myths vs truths

mythe #1: creditcards zijn nodig om een auto te huren en online aankopen te doen.

waarheid: een betaalkaart werkt voor beide! En omdat het onmiddellijk het geld uit uw account haalt, zult u twee keer nadenken over het uitgeven ervan.

mythe # 2: u ’ll altijd een auto betaling, dus wennen aan het.

waarheid: tegenwoordig is het kopen van een gebruikte auto niet meer zo riskant als vroeger. Omdat Auto ‘ s zo snel waarde verliezen, kunt u een betrouwbaar voertuig vinden dat een fractie is van wat een nieuwe kost. De beste auto om te kopen is degene die u contant kunt betalen.

mythe # 3: Je hebt een creditcard nodig om je credit score te verhogen.

waarheid: eigenlijk zou dit financiële advies waar kunnen zijn-maar het is het verkeerde perspectief. De FICO score gaat over je relatie met schulden. Dat hoge aantal dat we allemaal willen bereiken, is slechts een weerspiegeling van een hoog gebruik van schulden gedurende een langere periode zonder enigete late betalingen. Is dat iets waar je trots op wilt zijn?

mythe # 4: Ik gebruik mijn creditcard om punten te verdienen, dan betaal ik het elke maand af.

waarheid: als dit u bent, dat ’s geweldig! Maar het slechte nieuws is dat, hoewel u het saldo elke maand betaalt en rente vermijdt, u waarschijnlijk nog steeds meer geld uitgeeft wanneer u in rekening brengt. Onderzoek toont tot 83% meer! Bespaar geld en betaal contant.

mythe # 5: een creditcard biedt meer veiligheid dan een betaalkaart.

waarheid: Dave zegt dat debetkaarten en creditcards dezelfde hoeveelheid bescherming hebben. Ik heb zelf een beetje gezocht en wat tegenstrijdige informatie gevonden, dus ging ik rechtstreeks naar de bron. Klik hier om te zien wat Visa zegt over de beveiliging van uw betaalkaart. Kortom, je bent gedekt voor frauduleuze activiteiten, dus wees niet bang om je bankpas te gebruiken!

mythe # 6: mijn student heeft een creditcard nodig om te leren over financiële verantwoordelijkheid.Dave Ramsey zegt dat meer studenten stoppen met studeren vanwege financiële problemen dan academisch falen. Ja, uw kind kan verantwoordelijkheid leren door te leren terugbetalen Wat is geleend. Maar is het verstandig om in de eerste plaats te lenen? Er is een verschil tussen financieel verantwoordelijk en financieel savvy zijn. Kies verstandig.

mythe # 7: het leasen van een auto is slim vanwege de waardedaling en belastingvoordelen.

waarheid: als je een rekenmachine kunt gebruiken, kun je erachter komen dat een autolease de duurdere manier is om een voertuig te financieren. Een auto lease houdt u in een eeuwigdurende auto betaling cyclus, en uiteindelijk heb je niets te laten zien voor het op het einde. De slimme manier om te betalen voor een voertuig is met contant geld en het bezit van het regelrecht!

mythe # 8: Ik kan een goede deal krijgen op een nieuwe auto.Dave beweert dat een nieuwe auto ongeveer 60% van zijn waarde zal verliezen in de eerste vijf jaar, en dit artikel bevestigt die schatting. Een “goede deal” zal je nooit zo ‘ n enorm investeringsverlies garanderen. Koop in plaats daarvan een gebruikte auto (met contant geld) nadat iemand anders de waardevermindering heeft betaald. Dat’ s een goede deal!

mythe # 9: een home equity lening is een goede keuze om schulden te consolideren en te gebruiken als een noodspaarfonds.

waarheid: extra geld lenen om schulden terug te betalen is nooit een goede geldkeuze. Je bent nog steeds in de schulden, en je gedrag is niet veranderd. Trouwens, als je schulden gebruikt als een noodspaarfonds, dan verander je de noodtoestand in een crisis die je maanden, zo niet jaren zal achtervolgen. Houd altijd contant geld klaar door geldreserves op te bouwen op een speciale noodspaarrekening.

mythe #10: het consolideren van schulden kan me rente besparen en me een kleinere betaling geven.

waarheid: schuld is schuld is schuld, ongeacht hoe je het probeert aan te kleden. Vergeet niet, het is geen wiskundig probleem-het is een gedragsprobleem. Er is geen opoffering bij het overschakelen van de ene schuld naar de andere, en eigenlijk, de meeste mensen eindigen met meer schulden omdat ze nooit de wortel van het probleem aangepakt. U kunt ’t lenen uw weg uit de schulden!mythe #11: mede-ondertekenaar zijn voor mijn vriend of familielid is veilig voor mij en nuttig voor hen.

waarheid: de reden dat hun lening een mede-ondertekenaar vereist, is omdat de bank niet verwacht dat ze het terugbetalen! Je neemt het risico om relaties te kwetsen, conflicten en strijd te creëren en mensen in de steek te laten. En zelfs de Bijbel zegt dat het garanderen van iemand anders ‘ s lening dom is. Ja, stomkop.

mythe #12: Je hebt studieleningen nodig om naar de universiteit te gaan.

waarheid: 68% van de miljonairs met een universitair diploma heeft nooit studieleningen afgesloten.(ik heb wat tijd besteed aan het zoeken naar een andere statistiek die overeenkwam met dit aantal, maar het percentage is rechtstreeks afkomstig uit het boek van Chris Hogan, Everyday Millionaires.)   

mythe #13: (de grootste mythe van allemaal) schuld is een hulpmiddel voor het opbouwen van rijkdom dat moet worden gebruikt om welvaart te creëren.

waarheid: “schuld is het bewijs dat de lener slaaf is van de geldschieter.Schuld creëert geen financiële vrijheid, maar houdt je in plaats daarvan geketend aan het opbouwen van de rijkdom van andere mensen met je eigen geld.

een belangrijk ding om te onthouden is dat onze cultuur ons de hierboven geschetste mythen heeft geleerd. Marketeers, de media en de meeste mensen zullen het niet eens zijn met de waarheden die Financial Peace University onderwijst. Dat’ s omdat in de schulden is normaal.

maar, als je eenmaal doelgericht bent over het veranderen van je acties, kun je ervoor kiezen om de status quo uit te dagen en jezelf te onderwijzen en niet alleen te accepteren wat je voor ogen hebt.

het’s tijd om gek te worden! Zoals Dave Ramsey zegt, het is tijd om te rennen als de gazelle wanneer het wordt achtervolgd door de jager. Anders, schuld – als een roofdier – zal je neerhalen.

wat komt er na Baby stap 2?

zodra u een starter noodfonds in baby stap 1 te bouwen, en af te betalen uw schuld met de schuld sneeuwbal methode in baby stap 2, u’ll gaan naar de volgende baby stappen in de cursus:

 • Baby Stap 3: Bouw een volledig gefinancierde nood spaarrekening om 3 tot 6 maanden van de kosten te dekken. Bewaar uw spaargeld op een hoogrentende rekening of geldmarkt om het rendement te maximaliseren.
 • Baby Stap 4: investeer 15% om inkomen op te bouwen voor pensioen. Als een gerenommeerde beleggingsadviseur stelt Dave Ramsey voor om uw geld in een 401(k) te stoppen met een werkgeversmatch, een traditionele of Roth IRA of beleggingsfondsen voor groeiaandelen.
 • Baby Stap 5:   sparen voor uw kinderen ’ hoger onderwijs. Dave Ramsey ’s beleggingsadvies is om te investeren in een 529 fiscaal bevoordeelde spaarplan voor uw kinderen’ s Universitaire opleiding.Baby Stap 6: Betaal uw hypotheek af, zodat u financiële gemoedsrust hebt wanneer u met pensioen gaat.
 • Baby Stap 7: blijf rijkdom opbouwen, maar geef ook een hoop geld weg, zodra je financiële onafhankelijkheid hebt bereikt.
   

meer tips over het gebruik van baby stap 2 om uit de schulden te komen

als je overspoeld bent met schulden, voel je je misschien een beetje hopeloos. Ik moedig je aan om Dave ‘ s advies te volgen en de strategie te gebruiken die je motivatie zal verhogen en je schuldenlast zal verminderen. 

vergeet niet dat het krachtigste hulpmiddel voor het opbouwen van rijkdom het inkomen is dat u al verdient. Dus, het doel is om te stoppen met het weggeven aan creditcardmaatschappijen.

Hier zijn Dave Ramsey ’s stappen om uw lawine van schulden aan te pakken:

 1. Stop met het lenen van geld en snijd uw creditcards.
 2. spaar net genoeg om een klein noodfonds te hebben $1.000.
 3. STOP dan met sparen en val je schuld aan met elke cent die je kunt sparen, stop met bijdragen aan de 401(k), krijg een bijbaan, verkoop spullen in huis, gebruik zelfs alle spaargeld behalve je noodfonds en eventuele pensioengerelateerde rekeningen.
 4. gebruik de Debt Snowball-methode om momentum en motivatie op te bouwen (stappen bovenaan dit bericht).
 5. bid – zelfs als je niet denkt dat iemand je kan horen.  je zult versteld staan!

Dave Ramsey is beroemd om te zeggen dat persoonlijke financiën 80% gedrag en 20% hoofdkennis is.

Ik denk dat wat hij echt probeert te zeggen is dat goed financieel beheer meer gaat over wat je doet (of niet doet) dan wat je weet.  dat is logisch.

Hier zijn enkele Do ‘ s en don’ts van Dave:

 • doe dingen “met de snelheid van contant geld”
 • Don’t normaal – normaal is wat gebroken mensen doen
 • don’t volg iedereen’s scorebord (de credit score)
 • >volg je eigen scorebord (je netto waarde)
 • doe iets wat je nog nooit eerder hebt gedaan, zodat je iets kunt krijgen wat je nog nooit eerder hebt gekregen

nu is het tijd om te handelen.  ben je boos, moe, ziek en moe?ben je klaar om te veranderen, om te leven als niemand anders, om tegen de status quo in te gaan?

Ik ben, en ik hoop dat u zich bij mij aansluit in deze strijd tegen schulden!

Plaats een reactie