Dave Ramsey ‘ s Baby Stap 3: Bouw een noodfonds van 3-6 maanden

waar gaat Dave Ramsey ’s Baby Step 3 over?

Dave Ramsey creëerde Financial Peace University als een 9-weekse personal finance programma gebaseerd op zijn bestseller boek, Total Money Makeover.het programma is ontworpen om mensen te helpen een budget te krijgen, schulden af te betalen en een effectief financieel plan te maken dat zal leiden tot financiële onafhankelijkheid .

Hier zijn de 7 babystappen in het programma:

 1. Baby Stap 1: Bespaar $1000 in een starter noodfonds
 2. Baby stap 2: schulden afbetalen met behulp van de schuld sneeuwbal methode
 3. Baby Stap 3: Bouw 3-6 maanden kosten op een volledig gefinancierde noodspaarrekening
 4. Baby Stap 4: investeer 15% van uw gezinsinkomen in beleggingsfondsen voor pensioen 
 5. Baby Stap 5: start een college spaarplan voor belastingvoordeel College fondsen
 6. baby stap 6: betaal uw hypotheek af
 7. baby stap 7: Bouw rijkdom op en geef meer

een volledig gefinancierd noodfonds is bedoeld om u te beschermen tegen het leven’s grote curveballs – zoals het verliezen van je baan, het nodig hebben van een langdurig medisch verlof, of het hebben van uw voertuig sterven op je.

het besparen van zoveel extra geld kost tijd, maar kan u mogelijk redden van een financiële crisis of grote schulden. 

In deze post ga ik een diepe duik nemen in Baby stap 3. Deze stap gaat over het besparen van genoeg geld om 3 tot 6 maanden van uw uitgaven te dekken.

Baby Stap 3: Wat is een noodfonds en waarom heb ik er een nodig?

een noodfonds is een geldbron die specifiek wordt toegewezen voor onverwachte uitgaven die onmiddellijk moeten worden aangepakt. Deze onverwachte gebeurtenissen kunnen dure medische rekeningen, dure reparaties van huishoudelijke apparaten of een plotseling verlies van banen omvatten.

de beginner emergency fund van Baby Step 1 zal u helpen door kleine ongeplande uitgaven, maar je zult meer geld reserves nodig voor die Grotere curveballs het leven kan gooien op je.

het hebben van aanzienlijke besparingen (zoals een noodfonds van drie tot zes maanden) zal de afhankelijkheid van hoge rente schulden tijdens een echte noodsituatie minimaliseren.

Deze speciale spaarrekening versterkt ook de financiële zekerheid, geeft u gemoedsrust en vermindert het risico om in een financiële crisis te vervallen.

hoeveel geld moet ik sparen in mijn noodfonds?

de populaire vuistregel is om 3 tot 6 maanden van de kosten van levensonderhoud te besparen in uw noodfonds.

uw spaardoel hangt af van een paar dingen, zoals:

 • hoe stabiel uw reguliere inkomen is
 • Hoe lang u’werkzaam bent bij hetzelfde bedrijf
 • hoeveel afhankelijke personen u ondersteunt
 • Als u slechts één kostwinner of een huishouden met twee inkomens hebt
 • Als u’zelfstandig bent of voornamelijk op commissie vertrouwt
 • als u hoge, terugkerende medische kosten

hoe onzekerder uw financiële situatie is, hoe meer u zult moeten sparen in uw noodfonds. 

Als u een zelfstandige, een contractarbeider, of zijn de enige provider voor uw gezin, moet u werken in de richting van de zes maanden mark.

als je een vaste fulltime baan hebt gehad voor meerdere jaren, of je echtgenoot draagt een aanzienlijk bedrag bij aan je maandelijkse inkomen, kun je dichter bij een fonds van 3 maanden blijven.

en vergeet niet dat u niet werkt aan het vervangen van uw volledige maandelijkse inkomen. Je eerste doel is om genoeg te hebben om al je noodzakelijke uitgaven te dekken.

dus don’t gewoon kijken naar uw salaris bij het uitzoeken hoeveel je nodig hebt om te besparen. Kijk door je budget en kies de categorieën die niet onderhandelbaar zijn.

Dit zijn uitgaven zoals uw hypotheek, nutsvoorzieningen en boodschappen. Laat bioscoopkaartjes en Starbucks frappuccinos achter.

moet ik een noodfonds starten als ik nog schulden heb?

Je moet pas beginnen met Baby stap 3 als Baby stap 2 is voltooid.

als een snelle samenvatting gaat Baby Step 2 over het creëren van een schuldbetalingsmethode om al uw schulden te elimineren, behalve de hypotheek (inclusief creditcards, studieleningen, consumentenschulden, creditcardschulden, enz.).). Dave Ramsey beveelt aan om de schuld sneeuwbal methode te gebruiken als de beste benadering van schuldenproblemen. Dit is waar u het meest betaalt op uw eerste kleinste enkele schuld, terwijlhet maken van minimale betalingen op de rest. Vervolgens focus je je op je op een na kleinste schuld en ga je door tot alles wat er over is je grootste saldo is. 

zodra u deze enorme prestatie hebt bereikt, is de volgende stap in de cursus Financial Peace University het opbouwen van een volledig gefinancierd noodfonds.

De spenders die hebben geleden door de discipline die nodig is om schulden af te betalen, willen misschien op dit punt vertragen. Maar het is van cruciaal belang dat je doorgaat met dezelfde Gazelle-intensiteit als je naar Baby stap 3 gaat.

want om niet achteruit te glijden, moet je een mooi kussen van besparingen hebben dat je zal beschermen wanneer zich noodsituaties voordoen.

Ja, je kunt vieren wanneer je eindelijk kunt zeggen ” I ’m debt free!”- maar don ’t stoppen daar. Als je dat doet, Dan Murphy ‘ s wet zal kick in, wat betekent dat je zal worden opladen dat volgende noodgeval en zijn meteen terug in een cyclus van schulden. Laat de angst voor die mogelijkheid je motiveren!

ga nooit meer terug! Blijf vooruitgaan en begin met sparen met dezelfde intensiteit die je had met het verpletteren van je schuld.

waar moet ik mijn noodfonds bewaren?

uw noodfonds zal groeien tot een aanzienlijk bedrag zodra u uw spaardoel hebt bereikt. Daarom moet u uw geld in een spaarvoertuig met een hoog rendement (zoals een geldmarktfonds) bewaren, zodat het kan profiteren van een hoger rendement. De beste jaarlijkse rendementen liggen meestal rond de 2% en online banken hebben vaak hogere tarieven.

Lees ook de kleine lettertjes over bankkosten, zodat u geen geld verliest. Het kan nodig zijn om een minimum saldo te handhaven, zodat u don’t krijgen in rekening gebracht elke maand.

u wilt ervoor zorgen dat uw spaargeld veilig en liquide blijft. U wilt uw noodfonds niet beleggen! Beschouw deze besparingen als een soort verzekering in plaats van een investering. U wilt altijd contant geld tot uw beschikking hebben wanneer zich calamiteiten voordoen. U kunt altijd met iemand bij uw bank praten om professioneel beleggingsadvies te krijgen.

hoe bespaar ik geld voor een noodfonds?

De beste manier om extra geld te besparen komt neer op 3 stappen:

 1. beheer de cashflow: weet waar uw geld naartoe gaat
 2. verminder de contante uitgaven: vind maandelijkse uitgaven om uit te snijden
 3. verhoog de contante reserves: maak besparingen een prioriteit in uw budget

ten eerste moet u weten hoe u momenteel uitgaven uw besteedbaar inkomen. Dit betekent het bijhouden van uw geld, zodat u weet waar elke dollar naartoe gaat.

ten tweede, zoek die gebieden waar je kunt bezuinigen, of helemaal te elimineren. Zoek naar extra geld dat u kunt gebruiken om uw noodfonds op te bouwen. Voor wat inspiratie, Lees mijn bericht over hoe je een extra $1000 per maand kunt besparen zonder meer te werken.

ten derde, Maak een budget en maak besparingen een niet-onderhandelbare uitgave (lees mijn bericht alles over Dave Ramsey ‘ s zero-based budget).gebruik een spreadsheet of zoek een budget-app waarmee u verantwoordelijk blijft. Behandel vervolgens uw maandelijkse spaardoel alsof het een andere rekening is en betaal jezelf eerst.afhankelijk van uw huidige inkomensniveau, maandelijkse schuldenbetalingen en huishoudelijke uitgaven, kan het maanden of zelfs jaren duren om een hoop geld te besparen voor een noodfonds van 3 tot 6 maanden.

mijn Financieel Advies aan u is om niet te focussen op * wanneer* u er zult komen. Blijf in plaats daarvan toegewijd aan het opbouwen van uw noodrekening, een maand per keer.

tot slot, twee belangrijke punten:

 • praat met uw echtgenoot of partner over hoe u een noodkost definieert (bijvoorbeeld een lekke band is een noodgeval, een upgrade van uw telefoon is dat niet).
 • wanneer u uw noodfonds geheel of gedeeltelijk gebruikt, bouwt u het terug op het oorspronkelijke saldo. Dit moet prioriteit # 1 zijn!

What ‘ S next

natuurlijk zal de hoeveelheid tijd die nodig is om elk van deze babystappen te voltooien variëren voor elke persoon of koppel.

voor sommigen kan het jaren duren om je grootste creditcardschuld af te betalen. Voor anderen kan het noodfonds de meeste tijd in beslag nemen.

als uw bankrekening verandert, verandert u ook. Je mindset, je gedrag en je prioriteiten zullen allemaal in lijn komen met je ene grote doel: financiële vrijheid.

je zult ook een verbazingwekkend gevoel van veiligheid ervaren en niet langer bang zijn voor een onstabiele toekomst.

het kost tijd, focus en opoffering. Je zult in de verleiding komen om te stoppen en terug te gaan naar je oude, comfortabele gewoonten. Je hebt misschien het gevoel dat iedereen om je heen vooruitgaat met het leven terwijl het jouwe stilstaat.

denk aan wat Dave zegt-leef als niemand anders, zodat je later kunt leven als niemand anders.

Baby steps 4-7 zijn de volgende stap en zijn bedoeld om tegelijkertijd te worden gedaan. zodra je de Dave Ramsey Baby Stap 3 hebt volbracht, blijf je dit stappenplan volgen om volledig schuldenvrij te worden en financiële vrijheid te bereiken:

 • Dave Ramsey Baby Stap 4: investeer 15% van je inkomen in een pensioenfonds
 • Dave Ramsey Baby Stap 5: Start een college Spaarfonds voor je kinderen’college onderwijs
 • Dave Ramsey Baby Stap 6: Betaal de hypotheek af
 • Dave Ramsey baby stap 7: Bouw rijkdom op en geef

het gaat allemaal om het kijken naar je toekomst. Het is waar je werkt aan het opbouwen van je inkomen voor je pensioen en het vervullen van die dromen voor je gouden jaren.

Stop met om je heen te kijken naar wat anderen doen. Beslis voor jezelf dat je toegewijd bent om te doen wat nodig is om financiële vrijheid te bereiken.

Ga door! Je kunt het!

Plaats een reactie