Dave Ramsey's babystap 2: de schuldsneeuwbalmethode gebruiken

Dave Ramsey& #8217;s Financial Peace University is een programma voor persoonlijke financiën van 9 weken, dat meestal in kleine groepen wordt gegeven en vaak wordt aangeboden in kerken in het hele land. De cursus is ontworpen om de studenten te helpen een budget te krijgen, schulden af ​​te betalen en een financieel plan voor hun toekomst te maken.

Deze cursus over persoonlijke financiën is onderverdeeld in 'babystapjes'. 8221; elk ervan moet worden voltooid voordat u naar de volgende gaat.

Hoewel de naam aangeeft dat deze stappen klein zijn, kan het soms maanden of zelfs jaren duren voordat ze zijn voltooid. Maar laat dat je niet afschrikken. Het belangrijkste is om de eerste stap te zetten en dan vooruit te blijven gaan.

In dit bericht leer je alles over babystap 2, namelijk hoe je je schulden kunt aanpakken door beter te maken geldkeuzes en het gebruik van de Debt Snowball-methode.

Wat is de Debt Snowball-methode?

De schuldensneeuwbalmethode is een effectieve benadering van schuldenproblemen die zich richt op het afbetalen van kleine tot grote saldi, ongeacht de rentevoet.

Als u eerst kleinere saldi elimineert, vergroot u de motivatie en betrokkenheid bij uw doelstellingen voor het aflossen van schulden. .

Het afbetalen van schulden is de tweede babystap in het financiële vredesplan (nadat babystap 1 is voltooid en er een startnoodfonds van $ 1.000 op de bank staat ).

De onderstaande schuldensneeuwbalillustratie geeft een visueel voorbeeld van het één voor één afbetalen van schulden, waarbij de betalingen worden verhoogd naarmate elk saldo is afbetaald.

Zodra de kleinste schuld is afbetaald, zou u agressief beginnen met het afbetalen van de op een na kleinste schuld. Met dit eenvoudige plan kunt u snel een saldo van nul bereiken, wat u de motivatie geeft om door te gaan totdat u uw grootste creditcardschuld hebt aangepakt.

Als Dave Ramsey aan het woord is over schulden in deze stap bedoelt hij alle niet-hypotheekschulden.

Dit omvat dus:

 • creditcards
 • autoleningen
 • schulden voor studieleningen
 • bankleningen
 • persoonlijke leningen
 • medische rekeningen
 • flitskredieten
 • hypotheekleningen

De Debt Snowball-methode maakt gebruik van momentum en motivatie om succesvol te werken. Beide ontstaan ​​door het afbetalen van uw schulden van het kleinste tot het grootste saldo.

Dit zijn de regels voor schuldensneeuwbal die u moet volgen bij het gebruik van deze methode voor het afbetalen van schulden:

 1. Maak een lijst van al uw schulden (behalve hypotheek) van klein naar groot.
 2. Voer minimale betalingen uit op elke schuld, behalve het kleinste saldo.
 3. Met gazelle-intensiteit en focus zet u elke cent die u kunt bij elkaar schrapen in de richting van die kleinste schuld. (Bekijk uw beschikbare inkomen om extra geld te vinden dat u kunt gebruiken voor uw schulden.)
 4. Zodra de kleinste schuld is afbetaald, past u dat geld (samen met de minimale betaling die u al deed) toe op de op één na kleinste schuld.
 5. Blijf “sneeuwballen” uw betalingen totdat AL uw niet-hypotheekschuld is afbetaald!

Sommige mensen hebben hier moeite mee omdat ze zo bezorgd zijn over wat ze betalen rente.  Het is niet logisch om eerst een schuld met 4,5% rente af te lossen en vervolgens alleen minimale betalingen te doen op een creditcard met een tarief van 15%.

Maar Dave herinnert ons eraan dat uit de schulden komen is geen wiskundig probleem – het is een gedragsprobleem.

Je moet de motivatie in jezelf vinden om je relatie met geld te veranderen. 

Als je kleine successen boekt in het begin begin je hoopvol te worden. Je ziet vooruitgang, er zit vaart in en je wilt door. Want voor een keer heb je het gevoel controle te hebben over je financiën.

De Debt Snowball draait helemaal om het veranderen van je gedrag door de kracht van hoop.

Stop met het weggeven van uw rijkdom

Dave Ramsey zegt dat onze grootste rijkdomopbouwende tool GEEN schuld is – het is eigenlijk ons ​​basisinkomen voor het huishouden.

Creditors zoals Visa en Sallie Mae worden rijk van onze betalingen. Hun bedrijven worden groter en gebouwen worden hoger, terwijl degenen met schulden vast blijven zitten en niet in staat zijn om rijkdom op te bouwen.

Kun je je voorstellen hoe het leven zou zijn als je geen betalingen zou hebben? Hoeveel extra geld u zou kunnen investeren in uw pensioenfonds en kinderen’ studiefonds? Of als je alleen maar hoeft te werken wanneer je wilt, niet wanneer het nodig is?

Je hele leven zou anders zijn.

We kunnen onszelf wijsmaken dat de het ongemak van schulden is minimaal in vergelijking met de voldoening die we zullen voelen van wat we kopen. Dit is een leugen.

Dave Ramsey gebruikt een grote ketting als visuele metafoor om schulden te beschrijven. Het verstrikt ons en weegt ons neer, soms tot het punt waarop we niet eens meer kunnen bewegen.

En zolang we schulden hebben, zullen we er een slaaf van zijn.

De snelste manier om uw vermogen te vergroten, is controle over uw inkomen te nemen. Minimaliseer uitgaven die het niet laten groeien en maximaliseer kansen die het vermenigvuldigen.

In onze cultuur en generatie vraagt ​​dat om een ​​omslag in denken. Creditcardschulden zijn ongeveer net zo Amerikaans als appeltaart, en Dave Ramsey beweert dat dit het meest verkochte product is dat er is.

We zijn gehersenspoeld om te geloven dat schulden normaal, acceptabel en zelfs noodzakelijk zijn.

Tijdens de cursus legt Dave Ramsey de waarheid achter de mythen over schulden die we hebben laten geloven. Sommige hiervan kunnen je verbazen omdat het een overtuiging uitdaagt die je al jaren vasthoudt. Daarom ondersteunt Dave deze waarheden met statistieken die moeilijk te negeren zijn.

Ik moedig je aan om deze met een open geest door te lezen, met dien verstande dat je mentaliteit veranderen een proces is en veel tijd en moeite kan kosten.

Daves mythen over schulden versus waarheden

Mythe #1: Creditcards zijn nodig om een ​​auto te huren en online aankopen te doen.

Waarheid:Een pinpas werkt voor beide! En omdat het geld onmiddellijk van uw rekening wordt afgeschreven, zult u twee keer nadenken voordat u het uitgeeft.

Mythe #2: u zult altijd een autobetaling hebben, dus ontvang gewend.

Waarheid: Tegenwoordig is het kopen van een gebruikte auto niet meer zo riskant als vroeger. Omdat auto's zo snel waarde verliezen, kunt u een betrouwbaar voertuig vinden voor een fractie van wat een nieuwe kost. De beste auto om te kopen is degene waarvoor u contant kunt betalen.

Mythe #3: U moet een creditcard hebben om uw kredietscore te verhogen.

Waarheid: Eigenlijk zou dit financiële advies waar kunnen zijn, maar het is ;s het verkeerde perspectief. De FICO-score gaat helemaal over uw relatie met schulden. Dat hoge aantal dat we allemaal willen bereiken, is slechts een weerspiegeling van een hoog gebruik van schulden gedurende een langere periode zonder enige betalingsachterstand. Is dat iets waar je trots op wilt zijn?

Fabel #4: ik gebruik mijn creditcard om punten te verdienen, en die betaal ik vervolgens elke maand af.

Waarheid: als jij dit bent, is dat geweldig! Maar het slechte nieuws is dat, hoewel u het saldo elke maand betaalt en rente vermijdt, u waarschijnlijk nog steeds meer geld uitgeeft wanneer u kosten in rekening brengt. Onderzoek toont tot 83% meer! Bespaar geld en betaal contant.

Fabel #5: een creditcard biedt meer veiligheid dan een debetkaart.

Waarheid:Dave zegt dat debetkaarten en creditcards evenveel bescherming bieden. Ik heb zelf wat gezocht en wat tegenstrijdige informatie gevonden, dus ging ik meteen naar de bron. Klik hier om te zien wat Visa zegt over de beveiliging van uw betaalpas. In principe bent u gedekt voor elke frauduleuze activiteit, dus wees niet bang om uw betaalpas te gebruiken!

>

Mythe #6: Mijn student heeft een creditcard nodig om te leren over financiële verantwoordelijkheid.

Waarheid:Dave Ramsey zegt dat meer studenten stoppen met studeren vanwege financiële problemen dan academische mislukkingen. Ja, uw kind kan verantwoordelijkheid leren door te leren terug te betalen wat geleend is. Maar is het verstandig om überhaupt te lenen? Er is een verschil tussen financieel verantwoordelijk zijn en financieel onderlegd zijn. Kies verstandig.

Mythe #7: Een auto leasen is slim vanwege de waardedaling en fiscale voordelen.

Waarheid:Als u met een rekenmachine kunt werken, kunt u erachter komen dat een autolease de duurdere manier is om een ​​voertuig te financieren. Een autolease houdt u in een eeuwigdurende autobetalingscyclus, en uiteindelijk heeft u er uiteindelijk niets voor over. De slimme manier om een ​​voertuig te betalen is met contant geld en het volledig bezitten!

Mythe #8: ik kan een goede deal krijgen voor een nieuwe auto.

Waarheid: Dave beweert dat een nieuwe auto in de eerste vijf jaar ongeveer 60% van zijn waarde zal verliezen, en dit artikel bevestigt die schatting. Een 'goede deal' garandeert u nooit zo'n enorm investeringsverlies. Koop in plaats daarvan een gebruikte auto (met contant geld) nadat iemand anders de afschrijving heeft betaald. Dat is een goede deal!

Mythe #9: een lening met eigen vermogen is een uitstekende keuze om schulden te consolideren en te gebruiken als noodspaarfonds.

Waarheid:Extra geld lenen om schulden terug te betalen is nooit een goede geldkeuze. Je hebt nog steeds schulden en je gedrag is niet veranderd. Trouwens, als je schulden gebruikt als noodspaarfonds, dan verander je de noodsituatie in een crisis die je maanden, zo niet jaren zal achtervolgen. Houd altijd contant geld bij de hand door geldreserves op te bouwen op een speciale noodspaarrekening.

Mythe #10: Schulden consolideren kan me rente besparen en me een kleinere betaling opleveren.

Waarheid:Schuld is schuld is schuld, hoe je het ook probeert aan te kleden. Onthoud dat het geen wiskundig probleem is – het is een gedragsprobleem. Er zijn geen opofferingen bij het overstappen van de ene schuld naar de andere, en eigenlijk eindigen de meeste mensen met meer schulden omdat ze nooit de oorzaak van het probleem hebben aangepakt. U kunt uw schulden niet met een lening aflossen!

Mythe #11: medeondertekenaar zijn voor mijn vriend of familielid is veilig voor mij en nuttig voor hen.

Waarheid:De reden dat hun lening een medeondertekenaar nodig heeft, is omdat de bank niet verwacht dat ze het terugbetalen! Je loopt het risico relaties te schaden, conflicten en strijd te creëren en mensen teleur te stellen. En zelfs de Bijbel zegt dat het stom is om de lening van iemand anders te garanderen. Ja, dom.

Fabel #12: Je hebt studieleningen nodig om naar de universiteit te gaan.

Waarheid: 68% van miljonairs met een hbo-opleiding hebben NOOIT studieleningen afgesloten. (Ik heb enige tijd gezocht naar een andere statistiek die overeenkomt met dit aantal, maar het percentage komt rechtstreeks uit het boek van Chris Hogan, Everyday Millionaires.)  

Mythe #13: (De grootste mythe van allemaal) Schulden zijn een middel om rijkdom op te bouwen dat moet worden gebruikt om welvaart te creëren.

Waarheid: “Schuld is het bewijs dat de lener slaaf is van de uitlener.”  Schulden creëren geen financiële vrijheid, maar houden je in plaats daarvan geketend aan het opbouwen van andere mensen met je eigen geld.

Een belangrijk ding om te onthouden is dat onze cultuur ons de hierboven geschetste mythen heeft geleerd. Marketeers, de media en de meeste mensen zullen het niet eens zijn met de waarheden die de Financial Peace University verkondigt. Dat komt omdat schulden hebben normaal is.

Maar als je eenmaal vastberaden bent om je acties te veranderen, kun je ervoor kiezen om de status quo uit te dagen en jezelf – accepteer niet alleen wat je wordt voorgehouden.

Het is tijd om boos te worden! Zoals Dave Ramsey zegt, het is tijd om te rennen als de gazelle wanneer hij wordt achtervolgd door de jager. Anders, schuld – als een roofdier – zal je naar beneden halen.

Wat komt er na Baby Step 2?

Zodra u een noodfonds voor starters hebt opgebouwd in babystap 1, en uw schuld hebt afgelost met de schuldensneeuwbalmethode in babystap 2, #8217;Ik ga verder met de volgende babystapjes in de cursus:

 • Baby Stap 3:Bouw een volledig gefinancierde noodspaarrekening om 3 tot 6 maanden aan uitgaven te dekken. Bewaar uw spaargeld op een hoogrentende rekening of geldmarkt om het rendement te maximaliseren.
 • Babystap 4: Investeer 15% om inkomen voor uw pensioen op te bouwen. Als gerenommeerd beleggingsadviseur raadt Dave Ramsey aan om uw geld in een 401(k) te steken met een werkgeversmatch, een traditionele of Roth IRA, of beleggingsfondsen voor groeiaandelen.
 • Babystap 5:  Spaar voor je kinderen’ hoger onderwijs. Het beleggingsadvies van Dave Ramsey is om te investeren in een fiscaal voordelig spaarplan van 529 voor de hbo-opleiding van uw kinderen. 
 • Baby Stap 6: Betalen van uw hypotheek af, zodat u financiële gemoedsrust heeft als u met pensioen gaat.
 • Babystap 7: Blijf vermogen opbouwen, maar geef ook een hoop geld weg, zodra u financiële onafhankelijkheid bereikt.
   

Meer tips over het gebruik van babystap 2 om uit de schulden te komen

Als populaire en succesvolle financiële expert weet Dave Ramsey hoe hij voorgoed uit de schulden kan komen. De meeste financiële goeroes zullen je vertellen om je te concentreren op de cijfers, maar Dave begrijpt ook de kracht van mindset.

Als je in de schulden zit, voel je je misschien een beetje hopeloos. Ik moedig u aan om het advies van Dave op te volgen en de strategie te gebruiken die uw motivatie zal vergroten en uw schuldenlast zal verminderen. al maken. Het doel is dus om te stoppen met het weggeven aan creditcardmaatschappijen.

Hier zijn de stappen van Dave Ramsey om uw lawine van schulden aan te pakken:

 1. Stop met het lenen van geld en verklein uw creditcards.
 2. Spaar net genoeg om een ​​klein noodfonds – $ 1.000.
 3. Dan, STOP met sparen en val uw schuld aan met elke cent die u kunt missen – stop met bijdragen aan de 401(k), zoek een bijbaantje, verkoop spullen in huis, gebruik zelfs ALLE spaargeld behalve uw noodfonds en eventuele pensioengerelateerde rekeningen.
 4. Gebruik de Debt Snowball-methode om bouw aan momentum en motivatie (stappen vermeld bovenaan dit bericht).
 5. Bid – zelfs als u denkt dat niemand u kan horen.  Het zal je misschien verbazen!

Dave Ramsey staat erom bekend te zeggen dat persoonlijke financiën voor 80% uit gedrag en voor 20% uit hoofdkennis bestaat.

Ik denk dat hij eigenlijk probeert te zeggen dat goed financieel beheer meer gaat over wat je doet (of niet doet) dan wat je weet.  Dit is logisch.

Hier zijn enkele do's en don’ts van Dave:

 • Doe dingen “met de snelheid van contant geld”
 • Doe niet normaal – normaal is wat blut mensen doen
 • Volg niet het scorebord van iedereen (de kredietscore)
 • Volg je eigen scorebord (je vermogenssaldo )
 • Doe iets wat je nog nooit eerder hebt gedaan, zodat je iets kunt krijgen wat je nog nooit eerder hebt gekregen

Nu is het tijd om te handelen.  Ben je boos, beu, ziek en moe? Ben je klaar om te veranderen, om te leven als niemand anders, om tegen de status-quo in te gaan?

Dat ben ik, en ik hoop dat je met me meedoet in deze strijd tegen schulden!

Plaats een reactie