Dave Ramsey's Financial Peace University Week 5: Koper pas op!

(Dit bericht is onderdeel van mijn Finance Peace University Review-serie uit 2019, en bijgewerkt in 2020 met extra inhoud!)

Deze recensie behandelt de 5e les in Dave Ramsey’s Financial Peace University Flex online cursus. 

De vorige lessen komen aan bod in deze posts:

 • Week 1:  Een noodfonds starten & Budgettering (Baby Step 1)
 • Week 2:  Schulden afbetalen met de Debt Snowball-methode (Baby Step 2)
 • Week 3:  Hoe een volledig gefinancierd noodfonds van 3 tot 6 maanden op te bouwen (Baby Step 3)
 • Week 4:  Pensioen, eigenwoningbezit, universiteit en het opbouwen van rijkdom (Baby Steps 4-7)

Deze uitgebreide online cursus over persoonlijke financiën is gemaakt door Dave Ramsey om mensen te helpen die worstelen met geldbeheer. Het curriculum op eigen tempo behandelt een breed scala aan onderwerpen, van budgettering tot pensioenplanning tot verzekeringen.

Alle inhoud is webgebaseerd, met video's en downloadbare werkbladen om u te helpen mee en maak aantekeningen. Elke sessie bevat een checklist, zodat u op schema kunt blijven met het programma.

In week 5 van de Financial Peace University-cursus gaat het erom verstandig te leren besteden.

Dit is erg belangrijk, want als je eenmaal alle voorgaande stappen hebt voltooid, zit je mooi met een heleboel contant geld op de bank. Het zal gemakkelijk zijn om ja te zeggen! aan elk glimmend nieuw object dat voorbij komt.

Maar pas op – omdat uw financiële situatie u tot een belangrijk doelwit maakt voor hongerige verkopers.

U moet het verschil leren tussen een wens en een behoefte, en ook hoe u uw mannetje kunt staan ​​om de beste deal te krijgen.

Bescherm het plan

Op dit punt heeft u babystappen 1 tot en met 7 voltooid.  Het was een lange weg, maar het is je gelukt!

Je bent uit de schulden, je hebt een comfortabel kussen op de bank en je hebt een solide plan gemaakt voor uw toekomst.

Wat meer kan je vragen?

Nou, ik zal je vertellen:  bescherming.

De lessen 5 tot en met 9 in de cursus gaan allemaal over het opbouwen van een goede aanval en verdediging.  ; Dave leert hoe u uw vermogen kunt beschermen en ook hoe u het kunt laten groeien in uw gouden jaren.

In de video van week 5 duikt Dave diep in de psychologie achter marketing. 

Klinkt een beetje misplaatst in een cursus persoonlijke financiën, maar het is eigenlijk heel relevant.

Overal waar je kijkt, probeert iemand je iets te verkopen.  Je kunt er niet aan ontsnappen – het staat op je tv, het staat op je telefoon, het staat in de tijdschriften die je doorbladert, het staat langs de kant van de weg tijdens het rijden. ; Het is overal om je heen!

En marketeers zijn pro's in het afstemmen op het enige dat elke keer een verkoop kan stimuleren: emoties.

<Als u helemaal geen schulden meer heeft en uw bankrekening nog nooit zo gezond is geweest, kan het te gemakkelijk zijn om uw emoties het schip te laten besturen.

U kunt zelfs in de war raken een behoefte aan een behoefte. U kunt uzelf ervan overtuigen dat een nieuwe 86″ 4K flatscreen-tv moet onderdeel worden van uw abonnement.

Daarom is het belangrijk dat u een plan heeft om uw abonnement te beschermen.

Maar eerst is het handig om te weten waar je mee te maken hebt.

Je wordt in de gaten gehouden – op de voet

Marketing is een kunst, maar het is ook een wetenschap.  De mensen achter de advertenties die u ziet en hoort – op tv, op de radio, op internet – proberen niet alleen creatief, slim of grappig te zijn.

Ze willen je geld.

En ze weten hoe ze het kunnen krijgen omdat ze je al een hele tijd in de gaten houden tijd. Griezelig, ik weet het.

Marketeers bepalen hun strategieën op basis van uw koopgedrag, uw zoekopdrachten op internet, uw leeftijd, uw burgerlijke staat, waar u woont en zelfs uw opleidingsniveau.

Maar wanneer u Als je je bewust bent van hun strategieën, ben je beter voorbereid om te reageren met een paar trucjes uit je mouw.

Dave zegt dat er vier belangrijke manieren zijn waarop we op de markt worden gebracht naar:

MARKETINGMETHODE #1: Persoonlijke verkoop

De eerste is persoonlijke verkoop, en een typisch voorbeeld hiervan is op een autoparkeerplaats.

Tactieken zoals het altijd met een vraag beantwoorden van een vraag, zullen u in de koopervaring trekken en de verkoper in staat stellen meer te weten te komen over wat u wilt. Als uw wensen eenmaal bekend zijn, is het gemakkelijk te overtuigen dat de voordelen van het product de kosten waard zijn.

Heb een plan voordat u benaderd wordt, en doe wat “emotie” controleert het besluitvormingsproces.  Als u precies weet waarnaar u op zoek bent en een maximaal bedrag dat u bereid bent te betalen, dan laat u zich niet verleiden door slimme communicatietactieken .

MARKETINGMETHODE #2: Creatieve financiering

Een andere marketingtool is financiering en creatieve betalingsmethoden.   Deze techniek werkt zo goed omdat het “gewicht” van het besluit wordt opgeheven.  Als u niet contant betaalt, voelt u de gevolgen niet – en marketeers weten dit.

Ga de dag voordat u gaat winkelen naar de bank en haal het bedrag op dat u wilt uitgeven.

Neem het mee naar huis, tel het, voel het, leg het allemaal in zijn naakte glorie voor je neer.  Krijg een goed diep gevoel voor hoeveel er op het punt staat voor altijd te verdwijnen.  Beslis vervolgens of u door wilt gaan met de aankoop of niet.

MARKETINGSMETHODE #3: Herhaald adverteren

Een derde vorm van marketing wordt gedaan via tv, radio, tijdschriften, internet en andere media.

Er is meestal niets tastbaars om aan te raken, te ruiken of te proeven, dus dit hangt sterk af van wat je ziet en wat je hoort.  Dus wanneer logo's en jingles herhaaldelijk door uw ogen en oren worden geconsumeerd, is alleen uw geheugen nodig om u ertoe aan te zetten om te kopen.

Daarom is het zo belangrijk om een ​​plan te hebben & #8211; omdat zelfs je eigen onderbewustzijn je zal verleiden tot kopen!  Blijf bij de lijst en u zult niet verleid worden tot impulsaankopen.

MARKETINGSMETHODE #4: Productpositionering

De laatste marketingtool heet productpositionering, en dit kan een fysieke positie in de winkel betekenen, of een mentale positie in onze geest.

Een goed voorbeeld is Apple, dat zichzelf heeft gepositioneerd als de “coole” merk.  Mensen betalen twee of drie keer zoveel voor een product als er een Apple-logo op staat.

Dit zijn allemaal manieren waarop marketeers u beïnvloeden om hun producten te kopen.  U denkt misschien dat uw beslissing om te kopen in uw eigen hoofd is begonnen, maar het feit is dat goede marketing die gedachte daar eerst zal plaatsen. en u vervolgens overtuigen om te kopen.

Gebruik uw hoofd, niet uw hart

U moet ervoor zorgen dat marketeers u niet naar binnen lokken en u er niet emotioneel bij betrekken.

Dave geeft enkele goede suggesties voor het plannen van een aanzienlijke aankoop, die hij omschrijft als alles boven de $300.

 • Zet wat spatie tussen jij en het item.  Ga naar huis, slaap er een nachtje over en kijk hoe je je de volgende dag voelt.
 • Zoek uit wat uw koopmotieven zijn.  Is het een wens of een behoefte?  (*Hint*:  het is een wens!)
 • Koop het niet als u het niet volledig begrijpt (lees dus de kleine lettertjes en wees toegewijd aan alles leren over het product).
 • Wees je bewust van wat je misloopt als je doorgaat met de aankoop (dit worden de alternatieve kosten genoemd).
 • Praat er altijd eerst over met je wederhelft – en zorg ervoor dat u het eens bent met de beslissing.

Als je een plan hebt – stappen die u zult volgen voordat u uw geld weggeeft – de kans is groter dat u de beslissing neemt op basis van uw principes en niet op basis van uw emoties.

Leer de vaardigheid van onderhandelen

Ik haat onderhandelen, dus ik laat mijn man het doen . Maar het is echt een nuttige vaardigheid om te hebben op die momenten dat je er alleen voor staat.

Als koper bent u degene die verantwoordelijk is voor het initiëren van een betere deal voor uzelf.  Het ergste dat kan gebeuren, is dat de verkoper uw bod afwijst, dus het minste wat u kunt doen is het proberen. Zelfs als je maar een paar dollar bespaart, is dat beter dan de volle prijs!

Rachel Cruze (Dave’s dochter) vertelt ons haar 7 tips om succesvol te onderhandelen:

 1. Handel altijd integer en wees volkomen eerlijk.
 2. Gebruik contant geld wanneer je kunt.  Denk eraan, wanneer je het kunt zien en voelen, is er een emotionele reactie – en dit geldt voor beide kanten van de transactie.
 3. Wees bereid om weg te lopen. Geef minder om kopen dan om verkopen, en laat het aan de tafel als u niet de gewenste deal krijgt.
 4. Gebruik de stille behandeling. Laat de verkoper het meeste praten en wees niet bang om lange, ongemakkelijke pauzes in te lassen.  Hoe meer hij praat, hoe groter de kans dat hij de prijs verlaagt.
 5. Zorg dat u zich op uw gemak voelt door (aardig) “te zeggen dat dat niet goed genoeg is ; – wacht vervolgens in stilte op het antwoord.
 6. Herken wanneer je wordt meegesleept in een verplichtingmet een heel goede deal, alleen om de verkoper later hun manager de schuld te geven dat hij het niet goedkeurde.  Als hij de oorspronkelijke offerte niet kan nakomen, was het in de eerste plaats nooit een deal.
 7. Bied een koopverplichting aan als een extra stimulans die u identificeert ook is opgenomen.   Als ze dat niet kunnen, sta er dan op dat de prijs moet worden verlaagd. Hierdoor lijkt het alsof de stimulans altijd een deel van de prijs was, dus als je het niet kunt hebben, dan is het  #8217;het is niet meer dan eerlijk om de prijs te verlagen.  Dit is een kleine Jedi-geestentruc.  Dit is meestal van toepassing op zeer grote aankopen, zoals wanneer u een huis of een voertuig koopt.

Gebruik deze tips om uw geld te rekken zo ver als ze kunnen reiken.

Onthoud – je doel is om je geld te beschermen, zodat je meer hebt om te blijven groeien.

Video :  5 Dingen die u MOET onderhandelen

Wat is volgende

Er valt veel te weten over het opbouwen van een goede aanval en verdediging voor uw vermogen.

Het is niet genoeg om gewoon uit de schulden te komen en wat extra's op de bank te hebben.

Je moet opzettelijk en strategisch zijn, zodat je geld niet door de kieren glipt . Hoe meer je hebt, hoe meer je zult moeten groeien.

In de volgende sessie zal Dave het hebben over de verschillende vormen van verzekeringen die ons zullen helpen onze doelen te bereiken.

Ik weet het, dit klinkt misschien als een grote geeuw.  Maar het is super belangrijk om alles te bewaken waar je zo hard voor hebt gewerkt.

Dus kom volgende week terug, wanneer ik zal delen wat Dave ons leert verzekering.

Andere berichten waarin u wellicht geïnteresseerd bent:

 • Hoe u $ 5000 in een jaar kunt besparen
 • 11 effectieve manieren om gemotiveerd te blijven met uw doelen
 • Het doel van een begroting:  17 krachtige voordelen
 • 3 slimme redenen om spaargeld boven schulden te stellen
 • Hoe te leven van het inkomen van vorige maand (en waarom u dat zou moeten doen)
 • 14 (meestal gratis) online tools voor geldbeheer
 • Hoe u binnen uw mogelijkheden kunt leven ( en toch tevreden zijn)
 • Financiële gezondheidscontrole: 7 stappen om uw fiscale welzijn te stimuleren
 • Hoe u aan schulden kunt ontsnappen Met een doe-het-zelf schuldbeheersplan
 • De Zero-Sum Budget Resource Guide

Plaats een reactie