Dave Ramsey ‘ s Financial Peace University Week 5: Pas op!

Inhoudsopgave

Toggle

 • Financiële Rust Universiteit Week 5 Review
 • Bescherming van het plan
 • U’re being watched – nauw
  • MARKETING METHODE #1: Persoonlijke Verkoop
  • MARKETING METHODE #2: Creatieve financiering
  • MARKETING METHODE #3: Herhaalde reclame
  • MARKETING METHODE #4: Product positionering
 • Gebruik je hoofd, niet je hart
 • Leren van de vaardigheid van de onderhandelingen
 • Wat’s next

Financiële Rust Universiteit Week 5-Recensie

(Deze post is een onderdeel van mijn Financiën Vrede Universiteit Review serie van 2019, en bijgewerkt in 2020 met meer inhoud!)

Deze recensie behandelt de 5e les in Dave Ramsey ‘ s Financial Peace University Flex online cursus. 

de vorige lessen worden behandeld in deze berichten:

 • Week 1: &Nbsp; een noodfonds starten& budgetteren (Baby Stap 1)
 • Week 2:&Nbsp; hoe schulden af te lossen met behulp van de schuld sneeuwbal methode (Baby stap 2)
 • Week 3:  Hoe een volledig gefinancierd noodfonds van 3 tot 6 maanden op te bouwen (Baby Stap 3)
 • Week 4: & Nbsp; nbsp; pensioen, huiseigendom, universiteit en het opbouwen van rijkdom (baby steps 4-7) deze uitgebreide online cursus voor persoonlijke financiën is gemaakt door Dave Ramsey om mensen te helpen die worstelen met geldbeheer.het eigen tempo curriculum omvat een breed scala aan onderwerpen, van budgettering tot pensioenplanning tot verzekering.

  alle inhoud is webgebaseerd, met video ‘ s en downloadbare werkbladen om u te helpen volgen en aantekeningen te maken. Elke sessie heeft een checklist zodat je op koers kunt blijven met het programma.

  Week 5 van de Financial Peace University cursus gaat over leren hoe je verstandig kunt uitgeven.

  Dit is erg belangrijk, want als je eenmaal alle vorige stappen hebt voltooid, zul je mooi zitten met een heleboel geld op de bank.  Het zal gemakkelijk zijn om ja te zeggen! voor elk glimmend nieuw object dat voorbijgaat.

  maar pas op – want uw financiële situatie stelt u op als een primair doelwit voor hongerige verkopers.

  je moet het verschil leren tussen een wens en een behoefte, en ook hoe je stand kunt houden om de beste deal te krijgen.

  Bescherm het plan

  op dit punt heb je babystaps 1 tot en met 7 voltooid.  Het was een lange weg, maar het is je gelukt!

  Je bent uit de schulden geraakt, je hebt een comfortabel kussen in de bank gekregen en je hebt een solide plan voor je toekomst gemaakt.

  wat wil je nog meer?

  nou, Ik zal je vertellen:   Bescherming.

  lessen 5 tot en met 9 in de cursus gaan over het opbouwen van een goede aanval en verdediging.Dave leert hoe je je rijkdom kunt beschermen en hoe je het kunt laten groeien in je gouden jaren.

  in de week 5 video, Dave neemt een diepe duik in de psychologie achter marketing.klinkt een beetje misplaatst in een personal finance cursus, maar het is eigenlijk zeer relevant.

  overal waar je kijkt, probeert iemand je iets te verkopen.&Nbsp;je kunt er niet aan ontsnappen – het’s op je TV, het’s op je telefoon, het’s in de tijdschriften waar je doorheen bladert, het’s aan de kant van de weg terwijl je rijdt.& Nbsp; Het ’ s overal om je heen!

  en marketeers zijn pro ‘ s in het afstemmen op het ene ding dat elke keer een verkoop kan stimuleren – emoties.

  wanneer u volledig uit de schulden, en uw bankrekening is nog nooit gezonder geweest, kan het te gemakkelijk zijn om te beginnen met het laten van je emoties rijden het schip.

  je zou zelfs een behoefte kunnen verwarren voor een behoefte.u kunt uzelf ervan overtuigen dat een nieuwe 86″ 4K flatscreen-TV een deel van uw plan moet worden.

  daarom is het belangrijk dat je een plan hebt om je plan te beschermen.

  maar eerst, het ’s nuttig om te weten wat je ’re tegen.

  You’re being watched – closely

  Marketing is een kunst, maar het#8217;s ook een wetenschap.de mensen achter de advertenties die je ziet en hoort op TV, op de radio, op internet proberen niet alleen creatief of slim of grappig te zijn.

  ze willen je geld.

  en ze weten hoe ze het moeten krijgen omdat ze je al lang in de gaten houden.  griezelig, ik weet het.

  marketeers bepalen hun strategieën op basis van uw koopgewoonten, uw zoekopdrachten op internet, uw leeftijd, uw burgerlijke staat, waar u woont en zelfs welk opleidingsniveau u heeft.

  maar, wanneer je je bewust bent van hun strategieën, ben je beter voorbereid om te reageren met een truc of twee in je eigen mouw.

  Dave zegt dat er vier belangrijke manieren zijn waarop we’re op de markt brengen:

  MARKETING METHOD #1: Personal Selling

  de eerste is persoonlijke verkoop, en een typisch voorbeeld zou worden ervaren op een parkeerplaats.

  tactieken zoals het altijd beantwoorden van een vraag met een vraag zullen u in de koopervaring trekken en de verkoper in staat stellen meer te weten te komen over wat u wilt.zodra uw wensen bekend zijn, is het gemakkelijk om ervan overtuigd te worden dat de voordelen van het product de kosten waard zijn.

  heb een plan voordat je wordt benaderd, en doe een aantal “emotie ” controlesvia het besluitvormingsproces.als je precies weet waar je naar op zoek bent en een maximumbedrag dat je bereid bent te betalen, dan zul je je niet laten beïnvloeden door slimme communicatietactieken.

  MARKETING METHOD #2: Creative financing

  een andere marketingtool is financiering en creatieve betaalmethoden.  deze techniek werkt zo goed omdat het “gewicht ” van de beslissing wordt opgeheven.  Als u ’re niet contant betalen, je ’re niet het gevoel van de gevolgen – en marketeers weten dit.

  ga de dag voordat je gaat winkelen naar de bank en haal het bedrag uit dat je wilt uitgeven.

  neem het mee naar huis, tel het, voel het, leg het allemaal in zijn blote glorie voor je uit.krijg een goed diep gevoel voor hoeveel er op het punt staat voor altijd te verdwijnen.beslis dan of je door wilt gaan met de aankoop of niet.

  MARKETING METHOD #3: Repeated advertising

  een derde type marketing wordt gedaan via TV, radio, tijdschriften, internet en andere media.

  Er is meestal niets tastbaars aan te raken of te ruiken of te proeven, dus dit is sterk afhankelijk van wat je ziet en wat je hoort.dus wanneer logo ‘ s en jingles herhaaldelijk worden geconsumeerd door je ogen en oren, is alleen je geheugen nodig om je aan te sporen om te kopen.

  Dit is waarom het ’s zo belangrijk om een plan te hebben – want zelfs je eigen onderbewustzijn zal je verleiden om te kopen!  blijf bij de lijst en je won’t worden getrokken in impulsaankopen.

  MARKETING METHOD #4: Product positioning

  de laatste marketingtool heet product positioning, en dit kan een fysieke positie in de winkel betekenen, of een mentale positie in onze geest.

  Een goed voorbeeld is Apple, dat zich heeft gepositioneerd als het“cool ” merk.mensen betalen twee of drie keer zoveel voor een product als er een Apple-logo op staat.

  Dit zijn allemaal manieren waarop marketeers je beïnvloeden om hun producten te kopen.je denkt misschien dat je beslissing om te kopen in je eigen gedachten is begonnen, maar het feit is dat goede marketing die gedachte eerst zal plaatsen en je vervolgens zal overtuigen om te kopen.

  gebruik je hoofd, niet je hart

  je moet opzettelijk zijn om marketeers je niet te laten lokken en je emotioneel te betrekken.

  Dave geeft een aantal goede suggesties over het plannen van een belangrijke aankoop, die hij definieert als iets meer dan $300.

  • plaats wat ruimte tussen jou en het item.Ga naar huis, slaap erover en kijk hoe je je de volgende dag voelt.
  • zoek uit wat je koopmotieven zijn.  is het een behoefte of een behoefte?  (*Hint*:  it ’ s a want!)
  • don’t kopen als je don’t volledig begrijpen (dat betekent Lees de kleine lettertjes en worden toegewijd aan het leren van alles over het product).
  • wees je bewust van wat je zult missen als je doorgaat met de aankoop (Dit wordt de opportunity cost genoemd).
  • praat er altijd eerst over met je partner en zorg ervoor dat je het eens bent over de beslissing.

  wanneer u een plan – stappen die u ’ll volgen voordat het geven van uw geld weg – u’ll meer kans maken de beslissing op basis van uw principes en niet op je emoties.

  leer de vaardigheid van onderhandelen

  Ik haat onderhandelen, dus ik laat mijn man het doen.maar het is echt een nuttige vaardigheid om te hebben in die tijden dat je alleen bent.

  als koper bent u degene die verantwoordelijk is voor het initiëren van een betere deal voor uzelf.het ergste wat er kan gebeuren is dat de verkoper je aanbod afwijst, dus het minste wat je kunt doen is het proberen.zelfs als je maar een paar dollar bespaart, is dat beter dan de volledige prijs!

  Rachel Cruze (dochter van Dave’) vertelt ons haar 7 tips om succesvol te onderhandelen:

  1. handel altijd met volledige integriteit en wees volledig eerlijk.
  2. gebruik contant geld wanneer je kunt.vergeet niet, wanneer je het kunt zien en voelen is er een emotionele reactie en dit geldt voor beide kanten van de transactie.
  3. wees bereid om weg te lopen.  Zorg Minder over het kopen dan de verkoper geeft om de verkoop, en laat het op tafel als je don ’t krijgen de deal die u wilt.
  4. gebruik de stille behandeling.laat de verkoper het grootste deel van het praten doen en wees niet bang om lange, ongemakkelijke pauzes te creëren.hoe meer hij praat, hoe groter de kans dat hij de prijs verlaagt.
  5. voel je op je gemak met het zeggen (mooi) “dat’niet goed genoeg“ – wacht dan in stilte op het antwoord.
  6. herkennen wanneer u ’re worden getrokken in een verbintenis met een echt goede deal, alleen om de verkoper later de schuld van hun manager voor het niet goedkeuren van het.  als hij kan ’t volgen door op de oorspronkelijke offerte, het was nooit een deal in de eerste plaats.
  7. bied een verbintenis aan om te kopen als een extra stimulans die u identificeert ook is opgenomen. als ze dat niet kunnen doen, sta er dan op dat de prijs moet worden verlaagd.& Nbsp; & Nbsp; Dit maakt het lijkt alsof de stimulans was altijd een deel van de prijs, dus als je kunt’t hebben dan is het’s alleen eerlijk om de prijs verlaagd.& Nbsp; Dit is een kleine Jedi mind trickery.    meestal geldt dit voor zeer grote aankopen, zoals wanneer u een huis of een voertuig koopt.

  Gebruik deze tips om je dollars zo ver te rekken als ze zullen bereiken.

  onthoud – Je doel is om je geld te beschermen, zodat je meer hebt om te blijven groeien.

  Video:  5 dingen die u moet onderhandelen

  what’s next

  there’s veel te weten over het opbouwen van een goede aanval en verdediging voor uw rijkdom.

  Het is niet genoeg om gewoon uit de schulden te komen en wat extra op de bank te hebben.

  je moet opzettelijk en strategisch zijn, zodat je geld niet door de scheuren glipt.  Hoe meer je hebt, hoe meer je zult moeten groeien.

  in de volgende sessie zal Dave praten over de verschillende vormen van verzekering die ons zullen helpen onze doelen te bereiken.

  Ik weet het, dit klinkt misschien als een grote geeuw.maar het is super belangrijk om alles te bewaken waar je zo hard voor hebt gewerkt.

  dus kom volgende week terug, wanneer ik ’ll deel wat Dave ons leert over verzekeringen.

  andere berichten waarin u misschien geïnteresseerd bent:

  • Hoe $5000 in een jaar te besparen
  • 11 effectieve manieren om gemotiveerd te blijven met je doelen
  • het doel van een budget:  17 krachtige voordelen
  • 3 slimme redenen om te sparen voor schulden
  • Hoe te leven op het inkomen van vorige maand (en waarom je zou moeten)
  • 14 (meestal gratis) online geldbeheertools
  • Hoe te leven binnen uw middelen (en toch tevreden te zijn)
  • financiële gezondheidscontrole: 7 stappen om uw fiscale goed te stimuleren-being
  • hoe schulden te ontsnappen met een DIY debt management plan
  • de zero-sum budget Resource Guide

Plaats een reactie