Dave Ramsey Sinking Funds: wat zijn het en hoe kan ik het gebruiken?

Dave Ramsey is een financiële goeroe die veel producten heeft gemaakt om mensen uit de schulden te helpen en geld te besparen. Een manier waarop hij u hierbij helpt, is door het implementeren van ‘sinking funds’.

In deze blogpost zullen we bespreken waarom Dave Ramsey ‘sinking funds’ aanbeveelt, wat deze fondsen zijn, hoe ze werken en hoe u ze kunt gebruiken. voor uw eigen financiële situatie.

Contents

Wat is een zinkend fonds?

Een zinkend fonds is een spaarstrategie die wordt gebruikt om toekomstige aankopen te doen door gedurende een bepaalde periode kleine bedragen te sparen.

U kunt geld uit het zinkende fonds gebruiken om geplande uitgaven te betalen, zoals registratierechten voor voertuigen, een nieuwe wasmachine of zelfs een droomvakantie. U kiest systematisch die jaarlijkse uitgaven waarvoor u wilt sparen, op basis van uw financiële verplichtingen, waarden en doelen.

Een zinkend fonds klinkt misschien als een noodfonds of een spaarrekening, maar ze zijn niet precies hetzelfde. Laten we de verschillen tussen beide bespreken.

Sinkend fonds versus spaarrekening

Terwijl een spaarrekening doorgaans wordt gebruikt als een plaats om geld opzij te zetten voor algemene doeleinden, wordt een zinkend fonds toegewezen als een specifiek budgetitem in uw maandelijkse uitgavenplan.

Een ander verschil tussen deze twee rekeningen is dat aan een zinkend fonds zijn meestal voorspelbare kosten verbonden. Zodra u dit spaardoel in het zinkende fonds bereikt, hoeft u er niet meer aan toe te voegen.

Een zinkend fonds stelt u in staat om meer opzettelijk en gefocust te zijn op specifieke besparingsdoelen. Omdat elk zinkend fonds één specifiek doel heeft, kunt u gemakkelijk zien hoe dicht u bij het bereiken van specifieke financiële doelen bent.

Sinking fund vs Emergency fund

Misschien belangrijker dan sparen voor het verwachte, is dat je spaargeld opzij zet voor het onverwachte. Dit is waar een noodfonds voor is.

Een noodspaarrekening is doorgaans één fonds om al het spaargeld te verzamelen voor onverwachte uitgaven in de toekomst die onmiddellijk moeten worden betaald. Dus terwijl een zinkend fonds voor een toekomstige, verwachte aankoop is, wordt de noodrekening gebruikt voor het onbekende.

U kunt uw spaargeld bijvoorbeeld gebruiken als u plotseling een lekke band krijgt en deze direct moet vervangen door een nieuwe. Maar u zou een zinkend fonds gebruiken om te sparen voor nieuwe banden, omdat u (uiteindelijk) weet dat de banden die u heeft verslijten.

Waarom raadt Dave Ramsey aan om fondsen te laten zinken?

Zoals elke wijze financiële opvoeder, Dave Ramseymoedigt zijn studenten ten zeerste aan om enkele fundamentele principes te volgen: een budget volgen, agressief zijn met het aflossen van schulden en geld besparen. Elk van deze vergt voldoende tijd, intentie en geduld, maar ze leiden allemaal tot financiële vrijheid.

Als het gaat om het laten zinken van fondsen, weet Dave Ramsey hoe deze eenvoudige methode u kan helpen uw doelen en financiële vrijheid te bereiken ook. Met enige strategische besparingen kunt u voorkomen dat u in de schulden komt te zitten en bewuster met uw geld omgaan.

Hoe Ik creëer een zinkend fonds?

Als u denkt dat u zinkende fondsen in uw financiële plan wilt opnemen, vraagt ​​u zich misschien af ​​wat de beste manier is om ze te creëren.

De meest gebruikelijke manier is met aparte spaarrekeningen , maar u kunt ook andere methoden gebruiken, zoals enveloppen, of zelfs maar één groot zinkend fonds hebben en uw fondscategorieën geordend houden met een spreadsheet. Welke methode u ook kiest, het proces is in principe hetzelfde.

Hier ziet u hoe u in 5 stappen een zinkend fonds creëert.

Stap 1: Bepaal waar u uw zinkende fondsen wilt behouden

Zoals ik net al zei, kunnen dit meerdere afzonderlijke spaarrekeningen zijn, in enveloppen of één speciaal zinkfonds voor alles.

Zorg ervoor dat de methode die u kiest ervoor zorgt gemakkelijk voor u om op te slaan.Met spaarrekeningen kunt u voor elke betaaldag automatische stortingen instellen en hoeft u er niet over na te denken. Met enveloppen moet je meer gedisciplineerd zijn met het toevoegen van contant geld aan elke envelop. Als u ervoor kiest om één groot zinkend fonds te hebben, is het belangrijk om het georganiseerd en bijgewerkt te houden.

Stap 2: Bepaal je spaarstrategie

Schrijf uw huidige spaarstrategie en planning voor elk fonds op, zodat u weet hoeveel waar en wanneer naartoe gaat. Bewaar dit schema vervolgens ergens zichtbaar, zodat u vaak aan uw spaardoelen wordt herinnerd.

Als u automatische overboekingen instelt, is dit niet zo nodig omdat het sparen voor u wordt gedaan.

Stap 3: Neem uw zinkende middelen op in uw maandbudget

Zie ze als gewone uitgaven die u binnen uw normale budget moet betalen. Behandel ze zoals elke andere rekening in uw maandelijkse budgetwerkblad en betaal ze eerst.  Wacht niet tot het einde van de maand om te zien wat er over is!

Stel uw financiële doelen bovenaan uw budget in termen van prioriteit.

Stap 4: houd je voortgang bij en pas aan wanneer nodig

Afhankelijk van waar elk zinkend fonds voor is, bereikt u uw spaardoelen op verschillende tijdstippen. Het zal u waarschijnlijk langer kosten om een ​​zinkend fonds voor een nieuwe auto volledig te financieren dan een nieuwe vaatwasser.

Houd de voortgang voor elk fonds bij, zodat u weet hoe dicht u bij elk spaardoel bent . U kunt dit doen met een digitale spreadsheet of gewoon met potlood en papier. Zodra u genoeg in een fonds heeft gespaard om die uitgave te betalen, neemt u die spaarbetaling en past u deze toe op een nieuw of ander fonds.

Het is belangrijk om gedisciplineerd maar ook flexibel te zijn met uw spaardoelen. Maak aanpassingen zoals u wilt, want prioriteiten kunnen veranderen. Het kan zijn dat u geen nieuwe autofonds meer wilt, maar een autoreparatiefonds voor uw huidige voertuig. Of misschien moet een keukenrenovatie op een laag pitje worden gezet, zodat u meer kunt sparen voor een nieuwe verflaag op uw huis.

Stap 5: Blijf gefocust en ijverig

Geld sparen is een gewoonte die voor de meeste mensen niet gemakkelijk komt. Je moet een beetje discipline en geduld oefenen om op het goede spoor te blijven.

Het bijhouden van uw voortgang en het hebben van een verantwoordingspartner zijn twee manieren waarop u zich kunt blijven inzetten voor uw besparingsdoelen.

Hoeveel dalende fondsen moet ik hebben?

U denkt nu misschien dat u een zinkend fonds moet opzetten voor elke grote aankoop of uitgave die u verwacht te doen!

Maar hoe meer u heeft, hoe minder vooruitgang u’ ll maken in elke. Als u 20 dalende fondsen heeft maar slechts $ 200 per maand kunt besparen, is dat slechts $ 10 in elk als u uw spaargeld gelijkmatig verdeelt. Het zal jaren duren voordat u dat nieuwe breedbeeld contant kunt betalen!

Daarom moet u bedenk goed wat uw financiële doelen zijn en hoe u deze wilt prioriteren.

Als u nog steeds veel schulden heeft (naast uw hypotheek), is het een goed idee om dat af te betalen voordat u uw geld laat zinken. U moet ook op zijn minst een noodfonds voor starters hebben. Vergeet niet dat zinkende fondsen bedoeld zijn voor dingen die u ooit in de toekomst nodig zult hebben of wilt kopen. U wilt nu schuldenvrij zijn en voorbereid zijn op noodsituaties!

Dat gezegd hebbende, schrijf eerst een lijst op van elke categorie waarvan u denkt dat een zinkend fonds nuttig zou zijn. Je lijst zal waarschijnlijk te lang zijn, maar dat geeft niet. U beperkt het later.

Overweeg vervolgens hoeveel totale besparingen u elke maand kunt toepassen op uw dalende fondsen. Als u het niet zeker weet, kijk dan naar uw budget om het verschil te berekenen tussen uw noodzakelijke uitgaven en de totale maandelijkse budgetinkomsten. Alles wat overbodig is, kan mogelijk worden toegepast op uw dalende fondsen.

Als u geen budget heeft, begin er dan een! Houd uw uitgaven bij en leg elke transactie vast, zodat u kunt zien hoe en waar u elke dollar uitgeeft. Dit is de beste manier om te leren hoe u uw inkomen kunt maximaliseren en meer geld kunt besparen.

Als u ontdekt dat u slechts $ 200 extra heeft om te sparen, wilt u misschien minder zinkende middelen hebben dan wanneer u $ 1.000 voor besparingen. Het hangt er maar vanaf hoe snel u uw financiële doelen wilt bereiken.

Als u eenmaal weet hoeveel u elke maand kunt besparen, beperk dan uw lijst tot de categorieën die voor u het belangrijkst zijn.

Ik zal u een paar voorbeelden geven. Hier is de eerste, als u $ 200 heeft om elke maand te sparen:

 • Auto-onderhoud (olie verversen, nieuwe banden, enz.) $ 50
 • Verjaardagen $ 25
 • Nieuwe wasmachine $ 75
 • Gezinsvakantie $ 50

En hier is het tweede voorbeeld als u maandelijks $ 1.000 extra kunt besparen:

 • Nieuw voertuig $ 200
 • Geschenken (verjaardagen, bruiloften, feestdagen) $ 100
 • Vakanties $ 300
 • Jaarlijkse premies $ 100
 • Belastingen $ 50
 • Verbouwing van het huis $ 100
 • Studiefonds $ 150

Uw lijst weerspiegelt uw financiële prioriteiten, dus neem de tijd om erachter te komen wat belangrijk is voor u en uw partner.

(En, omdat het voor herhaling vatbaar is, moet u alle aanhoudende schulden afbetalen en eerst spaargeld opzij leggen!)

Hoe gebruik ik mijn zinkende fondsen voor betaling?

Zoals eerder uitgelegd, worden zinkende fondsen gebruikt om geld te besparen voor toekomstige verwachte aankopen. Dus, de eerste manier om ze te gebruiken is door systematisch en consistent elk een vast bedrag in dollars te financieren op bepaalde tijdstippen gedurende een vooraf bepaalde periode.

Zinkende fondsen zijn om te sparen, maar ze zijn ook om uit te geven! Zodra u uw saldodoel heeft bereikt en u klaar bent om uw aankoop te doen, maakt u dat geld gewoon over naar uw gewone lopende rekening. Voer deze stap pas uit als u het gaat uitgeven – anders kunnen die besparingen worden opgeslokt door andere, minder belangrijke dingen.

Hoeveel moet ik elke maand sparen in mijn dalende fondsen?

Een gemakkelijke manier om te bepalen hoeveel u moet sparen in een zinkend fonds, is door een deadline te stellen om uw spaardoel te bereiken.

Stel dat u bijvoorbeeld wilt om uw huidige voertuig binnen 2 jaar te vervangen door een nieuwer exemplaar. Bepaal hoeveel u bereid bent te besteden en deel dat bedrag vervolgens door 24 maanden. Dit is het bedrag dat u de komende 2 jaar elke maand in uw New Vehicle Sinking Fund moet stoppen.

Of misschien besluit u in januari dat u dat jaar geen kerstcadeaus in rekening wilt brengen. U stelt uw geschenkbudgetcategorie in op $ 600 en creëert een zinkend fonds. U zou dan elke maand $ 50 in uw Christma.gift Sinking Fund moeten sparen om uw doel te bereiken.

Het is duidelijk dat hoeveel u bespaart afhankelijk is van wat u binnen uw budget kunt passen. Er zijn echter manieren om uw spaarcapaciteit te vergroten. Laten we er een paar doornemen.

Hoe u meer geld kunt besparen op uw zinkende fondsen

Als je al van salaris tot salaris leeft, denk je misschien dat het geen zin heeft om zinkende fondsen te creëren als je er geen geld voor hebt.

Maar als u bereid bent uw geldmindset aan te passen en geldbeheer serieus wilt nemen, zijn er manieren om de kloof tussen uw inkomsten en uw uitgaven te vergroten. Hoe groter de kloof, hoe meer u kunt besparen.

Zorg allereerst voor een beperkt budget.Dit is de eerste stap om uw financiën onder controle te krijgen. Als u weet waar elke dollar naartoe gaat, kunt u die diverse uitgavenlekken vinden die u ervan weerhouden uw financiële doelen te bereiken. Overweeg abonnementen die u niet gebruikt op te zeggen, minder uit eten te gaan of lagere verzekeringspremies te zoeken.

Ten tweede, als u geen doelen heeft – stel wat in!Heb een specifieke richting waar je naartoe gaat. Wees opzettelijk met uw geld. Wees doelgericht met elke dollar, zodat u het inkomen maximaliseert dat u al verdient.

Ten derde, verhoog dat inkomen. Dit is waar de geldmentaliteit om de hoek komt kijken. Het is van cruciaal belang om te geloven dat u uw inkomen kunt verhogen wanneer u maar wilt. Als je geest openstaat om meer geld te verdienen, zullen je ogen zich openen voor de kansen overal om je heen.

Hier zijn slechts een paar ideeën:

 • neem een ​​parttimebaan in het weekend
 • salaris vragen
 • een promotie aanvragen
 • zoek een beterbetaalde baan
 • houd een tuinverkoop of verkoop uw ongebruikte items op NextDoor of Craigslist
 • neem een ​​bijbaantje aan zoals rijden voor Uber, boodschappen bezorgen, bijles geven schoolkinderen, enz.
 • start uw eigen bedrijf zoals advies, webdesign, schoonmaak, dierenoppas of catering – kies gewoon waar je goed in bent, vaardig in bent of plezier in hebt!

Zodra u extra inkomen begint te genereren, smijt u al die extra dollars in uw zinkende fondsen, zodat u uw doelen sneller kunt bereiken.

Gemeenschappelijke ideeën voor zinkende fondsen

Ik heb eerder een paar ideeën voor zinkende fondsen opgesomd, maar hier is een uitgebreidere lijst om te geven u meer ideeën:

 • Verbeteringen aan uw huis
 • Auto-onderhoud
 • Autovervanging
 • Verzekeringspremies
 • Geschenken (verjaardagen, huwelijk, feestdagen)
 • Vakantie & Uitgaven voor verjaardagsfeestjes
 • Kledingkast zakgeld
 • Dierenartsrekeningen
 • Droomvakantie
 • Schoolkosten
 • Nieuwe apparaten/elektronica
 • Nieuwe meubels
 • Landscaping
 • Medische kosten
 • Belastingen
 • Jaarlijkse contributie
 • Onderwijsactiviteiten
 • Schoolonderwijs
 • Geven aan liefdadigheid
 • Een bruiloft of ander speciaal evenement
 • Persoonlijke zorgkosten
 • Persoonlijke zakelijke uitgaven
 • Onregelmatige uitgaven
 • Jaarlijkse uitgaven

Hoe u uw zinkende fondsen onderhoudt en volgt

Het is belangrijk om een ​​trackingmethode te kiezen voor uw dalende fondsen die het voor u gemakkelijk maakt om uw voortgang te zien.

Dit hangt sterk af van uw voorkeuren. U geeft misschien de voorkeur aan potlood en papier boven een digitale tracker, of een eenvoudige lijst boven een gedetailleerde spreadsheet.

Het maakt niet echt uit hoe u ervoor kiest om uw dalende fondsen bij te houden, zolang u maar consistent bent. Als u de voorkeur geeft aan een handmatige benadering, zorg er dan voor dat u een rekenmachine gebruikt, zodat uw cijfers nauwkeurig zijn.

Sommigen houden van iets meer visueels, zoals het invullen van een afbeelding van een spaarpot. Of u kunt een formulier maken dat u één keer per maand invult. Kies iets dat u graag wilt updaten en dat gemakkelijk te onderhouden is.

Zodra u uw trackingmethode heeft gekozen, bepaalt u hoe vaak u deze wilt updaten. U kunt elke betaaldag bepalen, of het begin van elke budgetcyclus, of de laatste dag van elke maand. Stel vervolgens een kalenderherinnering in zodat u het niet vergeet!

Veelvoorkomende fouten die u moet vermijden bij het laten zinken van fondsen

Hoe eenvoudig het ook is om zinkende fondsen op te zetten, er zijn dingen die u kunt doen die het moeilijker maken om uw doelen te bereiken. Hier zijn 4 veelgemaakte fouten die u moet vermijden bij het opzetten van uw zinkende fondsen.

Niet georganiseerd blijven met uw strategie voor het wegnemen van fondsen

Een veelvoorkomende fout bij het opzetten van wegvallende fondsen is dat geld niet toewijzen aan een aparte rekening .Als u probeert uw gewone lopende rekening te gebruiken om geld te besparen, zult u het moeilijker vinden om georganiseerd te blijven. Het is ook gemakkelijker om toegang te krijgen tot die besparingen voor impulsaankopen die u niet had gepland. Maak altijd een aparte rekening aan voor uw zinkende fonds, of bewaar uw spaargeld in ieder geval ergens naast uw gewone lopende rekening (zoals in enveloppen).

Te veel zinkende fondsen hebben

Een andere fout is het opzetten van te veel zinkende fondsen. Hoe meer je hebt, hoe meer je moet onderhouden en hoe langzamer je vooruitgang zal zijn. Overweeg om slechts één fonds voor cadeaus te hebben, in plaats van afzonderlijke fondsen voor verjaardagen, bruiloften, diploma-uitreikingen en feestdagen. U kunt één zinkend fonds creëren voor onderwijsuitgaven in plaats van individuele rekeningen te hebben voor activiteiten, benodigdheden, vergoedingen en collegegeld. Kies uw top 10 prioriteiten en concentreer u daar eerst op. Zodra een zinkend fonds volledig is gefinancierd, kunt u een ander creëren.

Niet eerst schulden afbetalen

Een derde fout die mensen kunnen maken, is het opbouwen van meerdere zinkende fondsen terwijl ze nog steeds te hoge schulden hebben of voordat ze een noodfonds hebben opgericht. Overweeg om de Debt Snowball- of Avalanche-methode van Dave Ramsey te gebruiken om uw creditcardtegoeden af ​​te betalen. Zorg eerst dat uw financiën stabiel en veilig zijn en stel vervolgens uw zinkende fondsen in.

Spaargeld niet op een hoogrentende bankrekening bewaren

Tot slot, een vierde fout die vaak wordt gemaakt, is uw spaargeld niet op een hoogrentende spaarrekening te houden.Als u uw zinkende fondsen gaat opzetten met bankrekeningen (in tegenstelling tot enveloppen), kunt u er net zo goed wat geld aan verdienen. Zoek een hoogrentende rekening waar u uw spaargeld kunt houden totdat u klaar bent om dat geld uit te geven. Het openen van een geldmarktrekening is ook een goede keuze. Zorg ervoor dat u voldoet aan de minimale saldovereisten, zodat u geen maandelijkse kosten betaalt.

De voordelen van het gebruik van Dave Ramsey’s sinking fund-methode in uw persoonlijke financiën

Een van de grootste voordelen van het laten zinken van fondsen is dat ze u in staat stellen om uit de schulden te blijven. Als u bewust met uw spaarstrategieën omgaat en consequent werkt aan het bereiken van uw financiële doelen, zorgt u ervoor dat u schulden voorkomt. U kunt niet alleen contant betalen, u betaalt ook het minste omdat er geen rente is.

Een tweede groot voordeel van het wegsluizen van fondsen is hoe ze goede financiële gewoonten ondersteunen. >Geld besparen over een langere periode versterkt uw vermogen om bevrediging uit te stellen, impulsaankopen te vermijden en meer bewust te zijn van wat u koopt.

Een derde voordeel is dat u meer financiële rust heeft. van geest. Als u uw financiën onder controle heeft, ervaart u minder stress over geld en heeft u minder budgettaire rampen. Strategisch en opzettelijk zijn zal zorgen, angst en angst voor uw financiële toekomst verminderen.

Nog een voordeel van het gebruik van zinkende fondsen is de toename van het financiële vertrouwen dat u ervaartwanneer je een financieel doel hebt bereikt. In staat zijn om geld te besparen, zodat u voorbereid bent op de toekomst, versterkt uw geloof in uzelf om uw geld verstandig te beheren. En – geen schuldgevoel wanneer u dat nieuwe grote scherm koopt!

Hoe u zinkende fondsen kunt opnemen in uw budgetplan

Als u consistent wilt zijn met het toevoegen van extra geld aan uw zinkende fondsrekeningen, is de beste manier om ze in uw budget op te nemen. Maak van elk zinkend fonds een daadwerkelijke “rekening” die u betaalt door ze allemaal als een regelitem op te nemen in uw budget.

Betaal ze vervolgens eerst. Maak het net zo belangrijk als uw hypotheek- en elektriciteitsrekening. Wacht niet tot het einde van de maand om te zien wat er nog over is. Betaal eerst jezelf!

Ik gebruik het inkomen van de afgelopen maand om de rekeningen van de huidige maand te betalen, dus ik betaal alles (inclusief spaargeld) op de eerste van de maand. Dit maakt het gemakkelijk om ons aan onze maandelijkse budgetdoelen te houden en ervoor te zorgen dat we onze besparingsdoelen elke maand halen.

U kunt echter wekelijks, tweewekelijks of per salaris betalen. Dit betekent dat u meer dan eens per maand kunt bijdragen aan uw dalende fondsrekeningen, afhankelijk van uw inkomstenfrequentie.

Ongeacht uw budgetteringscyclus, het belangrijkste is om consistent te zijn met hoeveel u ;ll bijdragen aan elk zinkend fonds, en hoe vaak.

Als je hulp nodig hebt bij het opzetten van een budgetteringsroutine, bekijk dan mijn bericht over het gebruik van de op nul gebaseerde budgetmethode.

Laatste gedachten over Dave Ramsey die fondsen laat zinken

Als u weet wat zinkende fondsen zijn en hoe u ze kunt gebruiken, kunt u effectiever met uw persoonlijke financiën werken. Ze zijn een effectief strategisch hulpmiddel om u te helpen sparen voor uw toekomst en schuldenvrij te blijven. Ze kunnen stabiliteit en veiligheid bieden en u in staat stellen uw financiële doelen te bereiken.

U vraagt ​​zich misschien af ​​waarom het belangrijk is, of denkt dat dit alleen voor mensen is die deskundig advies nodig hebben. Dat kan niet verder van de waarheid zijn! Neem even de tijd om deze tips door te lezen over het begrijpen van dalende fondsen, zodat u weet wanneer ze zinvol kunnen zijn in uw eigen leven.

Begin opzettelijk met uw geld om te gaan. Wees strategisch met uw spaargeld. Maak zelf een paar zinkende fondsrekeningen en kijk hoe gemakkelijk het is om contant te betalen voor zelfs de grootste aankopen!

Wat is veelgestelde vragen?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elite, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Wat is veelgestelde vragen?

Lorem ipsum dolor sit amet , als u besluit om elitair te worden, zal het tijdsverloop van uw werk en dolores magna aliqua groot zijn. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Raadt Dave Ramsey aan om fondsen te schrappen?

Dave Ramsey, een bekende personal finance-expert, raadt aan om fondsen te laten zinken om te voorkomen dat schulden worden gebruikt voor toekomstige uitgaven. In plaats van creditcards te gebruiken om te betalen voor een geweldige vakantie, maandelijkse verjaardagscadeaus of vakantie-uitgaven, raadt hij aan om opzettelijk geld te sparen voordat deze uitgaven verschuldigd zijn.

Moet ik een zinkend fonds hebben voor pensioensparen?

Je zou pensioenrekeningen zoals een 401(k) of een IRA kunnen beschouwen als een zinkend fonds voor je pensioen. Dit zijn veel betere opties voor pensioensparen dan een hoogrentende spaarrekening.

Hoe moet ik mijn zinkende fondsen organiseren en bijhouden?

U kunt de maandelijkse besparingen van uw zinkend fonds organiseren door voor elke afzonderlijke rekening op te zetten. Een ander idee is om geldenveloppen te gebruiken om uw spaargeld te ordenen. Zorg ervoor dat u elk een label geeft dat aangeeft waar het voor is.

U kunt deze dalende fondsen volgen via spaardoel-trackers of populaire apps zoals Mint of Je hebt een budget nodig. Zodra je je accounts aan de app hebt gekoppeld, kun je ze allemaal op één plek bekijken.

Waar kan ik een tracker voor dalende fondsen vinden?

Als je het leuk vindt om dingen op te schrijven en je voortgang te volgen, kun je een sinking fund tracker gebruiken. Download de gratis afdrukbare tracker voor zinkende fondsen die op deze pagina wordt aangeboden, of voer een Google-zoekopdracht uit om verschillende trackers voor zinkende fondsen te vinden waaruit u kunt kiezen. Dit is een geweldige bron om uw spaargeld bij te houden voor elke dalende fondsuitgave.

Wat is de formule voor het zinkende fonds?

Met deze eenvoudige formule voor het zinkende fonds kunt u bepalen hoeveel u nodig heeft om elk maand om een ​​spaardoel te bereiken.
Totaal besparingsdoel ÷ aantal maanden om te sparen = maandelijkse storting in fonds

Waarom wordt het een zinkend fonds genoemd?

De term “sinking fund” is sinds de 18e eeuw gebruikt om een ​​speciaal fonds te beschrijven voor het afbetalen van de staatsschuld. In wezen werden de gelden in het fonds gebruikt om de schuld te “zinken” totdat deze was afbetaald.

Hoewel de betekenis van het zinkende fonds die tegenwoordig wordt gebruikt (voor persoonlijke doeleinden) is om schulden helemaal te vermijden, wordt deze term nog steeds gebruikt om geld te beschrijven dat opzij is gezet voor een toekomstige aankoop.

Wat als er niet genoeg in mijn zinkende fonds zit om een ​​uitgave te dekken?

Soms komt u erachter dat uw spaardoel de kosten niet dekt. Een voordeel van het hebben van meerdere zinkende fondsen is echter dat u van het ene kunt nemen om het aan het andere toe te voegen.

Misschien is uw levensverzekeringspremie voor volgend jaar gestegen en heeft u een tekort van € 100 in uw zinkende fonds. U kunt dit bedrag lenen bij één of enkele andere fondsen, zolang dat geld maar niet op korte termijn hoeft te worden uitgegeven. Zorg er wel voor dat je vervangt wat je hebt geleend!

Wat moet ik doen met een zinkend fonds nadat ik het geld heb gebruikt?

U zult wat zinkende middelen hebben voor eenmalige uitgaven en andere voor lopende of onregelmatige uitgaven. Voor degenen die alleen nodig zijn voor een enkele aankoop, heb je een aantal opties nadat het geld is uitgegeven. U kunt ervoor kiezen om het account permanent te sluiten of het te gebruiken voor een nieuw zinkend fonds.

Afhankelijk van in welk hoofdstuk van het leven u zich bevindt, zult u onvermijdelijk zinkende fondsen sluiten die irrelevant worden. Voor lopende uitgaven moet u het geld dat u heeft gebruikt vervangen totdat u de door u ingestelde spaarlimiet bereikt.

Plaats een reactie