Dave Ramsey Sinking Funds: Wat zijn ze en hoe kan ik ze gebruiken?

Contents

wat u moet weten over Dave Ramsey sinking funds

Dave Ramsey is een financiële goeroe die veel producten heeft gemaakt om mensen te helpen uit de schulden te komen en geld te besparen. Een manier waarop hij u helpt dit te doen, is door het implementeren van zinkende fondsen.

in deze blogpost bespreken we waarom Dave Ramsey sinking funds aanbeveelt, wat deze fondsen zijn, hoe ze werken en hoe je ze kunt gebruiken voor je eigen financiële situatie.

zie hoe uw spaargeld groeit met deze gratis sinking funds tracker! Download vandaag nog en begin met sparen voor je dromen!

Wat is een sinking fund?

een sinking fund is een spaarstrategie die wordt gebruikt om toekomstige aankopen te doen door kleine bedragen over een bepaalde periode te besparen.

u kunt het geld van het zinkende fonds gebruiken om geplande uitgaven te betalen, zoals voertuigregistratiekosten, een nieuwe wasmachine of zelfs een droomvakantie. U kiest die jaarlijkse uitgaven waarvoor u systematisch wilt sparen, op basis van uw financiële verplichtingen, waarden en doelen.

een zinkend fonds klinkt misschien veel als een noodfonds of een spaarrekening, maar ze zijn niet precies hetzelfde. Laat’ s gaan over de verschillen tussen beide.

Sinking fund vs Savings account

hoewel een spaarrekening meestal wordt gebruikt als een plaats om geld opzij te zetten voor algemene doeleinden, wordt een sinking fund toegewezen als een specifieke begrotingspost in uw maandelijkse uitgavenplan.

een ander verschil tussen deze twee rekeningen is dat een zinkend fonds meestal een voorspelbare uitgave heeft. Zodra u dit spaardoel in het zinkende fonds hebt bereikt, hoeft u er niet meer aan toe te voegen.

een zinkend fonds stelt u in staat om meer opzettelijk en gericht te zijn op specifieke spaardoelen. Omdat elk zinkend fonds één specifiek doel heeft, kunt u gemakkelijk zien hoe dicht u bij het bereiken van specifieke financiële doelen bent.

Sinking fund vs Emergency fund

misschien belangrijker dan sparen voor het verwachte, is sparen voor het onverwachte. Daar is een noodfonds voor.

een noodspaarrekening is meestal één fonds om alle besparingen te verzamelen voor onverwachte uitgaven in de toekomst die onmiddellijk moeten worden betaald. Dus, terwijl een zinkend fonds is voor een toekomstige, verwachte aankoop, wordt de noodrekening gebruikt voor het onbekende.

u kunt bijvoorbeeld uw spaargeld voor noodfondsen gebruiken als u plotseling een lekke band krijgt en deze meteen moet vervangen door een nieuwe. Maar je zou een zinkend fonds gebruiken om te sparen voor nieuwe banden, omdat je weet (uiteindelijk) dat degene die je hebt zullen slijten.

waarom raadt Dave Ramsey sinking funds aan?

zoals elke wijze financiële opvoeder, moedigt Dave Ramsey zijn studenten sterk aan om een paar fundamentele principes te volgen: Volg een budget, wees agressief met schuldbetalingen en bespaar geld. Elk van deze kost voldoende tijd, intentie en geduld, maar ze leiden allemaal tot financiële vrijheid.

als het gaat om het zinken van fondsen, Weet Dave Ramsey hoe deze eenvoudige methode u kan helpen uw doelen en financiële vrijheid te bereiken. Met wat strategische besparingen kunt u voorkomen dat u vastzit in schulden en meer opzettelijk met uw geld omgaat.

Hoe maak ik een sinking fund?

Als u denkt dat u zinkende fondsen in uw financiële plan wilt opnemen, vraagt u zich misschien af wat de beste manier is om ze te maken.

de meest voorkomende manier is met afzonderlijke spaarrekeningen, maar u kunt ook andere methoden gebruiken, zoals enveloppen, of zelfs slechts één groot zinkend fonds hebben en uw fondscategorieën georganiseerd houden met een spreadsheet. Welke methode u ook kiest, het proces is in principe hetzelfde.

Hier ’ s Hoe maak je een zinken fonds in 5 stappen.

Stap 1: Bepaal waar u uw sinking funds wilt houden

zoals ik net zei, kunnen dit verschillende afzonderlijke spaarrekeningen zijn, in enveloppen, of één speciaal zinkend fonds voor alles.

zorg ervoor dat de methode die u kiest het gemakkelijk voor u maakt om op te slaan. Met spaarrekeningen kunt u automatische stortingen instellen voor elke betaaldag en er niet over nadenken. Met enveloppen moet je meer gedisciplineerd zijn met het toevoegen van contant geld aan elke envelop. Als u ervoor kiest om één groot zinkend fonds te hebben, is het belangrijk om het georganiseerd en bijgewerkt te houden.

Stap 2: Bepaal uw spaarstrategie

noteer uw huidige spaarstrategie en schema voor elk fonds, zodat u weet hoeveel er waar en wanneer gaat. Houd dit schema dan ergens zichtbaar, zodat je vaak wordt herinnerd aan je spaardoelen.

Als u het opzetten van automatische overdrachten, dit won ’ t zo nodig, omdat de besparing wordt gedaan voor u.

Stap 3: Neem uw zinkende fondsen op in uw maandelijkse budget

zie ze als reguliere uitgaven die u in uw normale budget moet betalen. Behandel ze als elke andere factuur in uw maandelijkse budgetwerkblad en betaal ze eerst. wacht niet tot het einde van de maand om te zien wat er nog over isover!

Stel uw financiële doelen op de top van uw budget in termen van prioriteit.

Stap 4: Volg uw voortgang en pas indien nodig aan

afhankelijk van waar elk zinkend fonds voor is, bereikt u uw spaardoelen op andere tijden. Het zal waarschijnlijk langer duren om een zinkend fonds voor een nieuwe auto volledig te financieren dan een nieuwe vaatwasser.

Houd de voortgang van elk fonds bij, zodat u nu weet hoe dicht u bij elk spaardoel bent. U kunt dit doen met een digitale spreadsheet of gewoon potlood en papier. Als je eenmaal genoeg hebt gespaard in een fonds om die kosten te betalen, neem dan die spaarbetaling en pas deze toe op een nieuw of ander fonds.

het is belangrijk om gedisciplineerd te zijn, maar ook flexibel met uw spaardoelen. Maak aanpassingen zoals je wilt, want prioriteiten kunnen veranderen. U kunt besluiten dat u niet langer wilt een nieuwe auto fonds, maar in plaats daarvan een auto reparatie fonds voor uw huidige voertuig. Of misschien moet een keukenrenovatie op de achtergrond worden gezet, zodat u meer kunt besparen voor het krijgen van een nieuwe verflaag op uw huis.

Stap 5: blijf gefocust en ijverig

geld besparen is een gewoonte die voor de meeste mensen niet gemakkelijk komt. Je zult een beetje discipline en geduld moeten oefenen om op het goede spoor te blijven.

het bijhouden van een tracker voor uw vooruitgang en het hebben van een accountability partner zijn twee manieren waarop u zich kunt blijven inzetten voor uw spaardoelen.

hoeveel zinkende fondsen moet ik hebben?

nu zou je kunnen denken dat je een zinkend fonds moet opzetten voor elke grote aankoop of uitgave die je verwacht te maken!

echter, hoe meer je hebt, hoe minder vooruitgang je zult maken in elk. Als u 20 zinkende fondsen hebt, maar slechts $200 per maand kunt besparen, is dat slechts $10 in elk Als u uw spaargeld gelijkmatig verdeelt. Het zal jaren duren voordat je dat nieuwe breedbeeld contant kunt betalen!

Dit is de reden waarom u zorgvuldig moet overwegen wat uw financiële doelen zijn en hoe u ze gaat prioriteren.

als je nog steeds veel schulden hebt (afgezien van je hypotheek), is het een goed idee om dat af te betalen voordat je begint met je zinkende fondsen. Je moet ook ten minste een starter noodfonds ingesteld als goed. Vergeet niet dat zinkende fondsen zijn voor dingen die je nodig hebt of ergens in de toekomst wilt kopen. U wilt nu schuldenvrij zijn en voorbereid zijn op noodsituaties!

met dat gezegd, schrijf eerst een lijst op van elke categorie waarvan je denkt dat een zinkend fonds nuttig zou zijn. Je lijst zal waarschijnlijk te lang zijn, maar dat is oké. U ’ll beperken het later.

overweeg vervolgens hoeveel totale besparingen u elke maand kunt toepassen op uw zinkende fondsen. Als u het niet zeker weet, kijk dan naar uw budget om het verschil te berekenen tussen uw noodzakelijke uitgaven en het totale maandelijkse budgetinkomen. Alles wat onnodig is, kan mogelijk worden toegepast op uw zinkende fondsen.

als je geen budget hebt, begin er dan een! Houd uw uitgaven bij en registreer elke transactie, zodat u kunt zien hoe en waar u elke dollar uitgeeft. Dit is de beste manier om te leren hoe u uw inkomen kunt maximaliseren en meer geld kunt besparen.

Als u ontdekt dat u slechts $200 extra moet sparen, wilt u misschien minder zinkend geld hebben dan wanneer u $1.000 voor besparingen had. Het hangt ervan af hoe snel u uw financiële doelen wilt bereiken.

als je eenmaal weet hoeveel je elke maand kunt besparen, beperk je je lijst tot de categorieën die het belangrijkst voor je zijn.

Ik zal je een paar voorbeelden geven. Hier’s de eerste, als je $200 te besparen elke maand:

 • Auto onderhoud (olie verversen, nieuwe banden, etc) $50
 • verjaardagen $25
 • nieuwe wasmachine $75
 • familie vakantie $50

en hier’s het tweede voorbeeld als je een extra $1.000 te besparen maandelijks:

 • nieuw voertuig $200
 • geschenken (verjaardagen, bruiloften, feestdagen) $100
 • vakanties $300
 • jaarlijkse premies $100
 • belastingen $50
 • huisverbetering $100
 • universiteitsfonds $150

uw lijst weerspiegelt uw financiële prioriteiten, dus neem de tijd om erachter te komen wat’s belangrijk voor u en uw partner.

(en omdat het herhaald moet worden, moet je elke aanhoudende schuld afbetalen en eerst noodbesparingen opzij zetten!)

Hoe gebruik ik mijn zinkende fondsen voor betaling?

zoals eerder uitgelegd, worden zinkende fondsen gebruikt om geld te besparen voor toekomstige verwachte aankopen. De eerste manier om ze te gebruiken is door ze systematisch en consequent te financieren met een bepaald dollarbedrag op bepaalde tijden gedurende een vooraf bepaalde periode.

zinkende fondsen zijn om te sparen, maar ze zijn ook om uit te geven! Zodra u uw saldodoel hebt bereikt en u klaar bent om uw aankoop te doen, maakt u dat geld eenvoudig over naar uw reguliere betaalrekening. Don ’t doen deze stap totdat u ’re gaan om het uit te geven hoewel – anders, die besparingen kunnen worden opgegeten door andere, minder belangrijke dingen.

hoeveel moet ik elke maand sparen in mijn zinkende fondsen?

een eenvoudige manier om te bepalen hoeveel u in een zinkend fonds moet sparen, is door een deadline in te stellen om uw spaardoel te bereiken.

bijvoorbeeld, laten ’s zeggen dat u uw huidige voertuig wilt vervangen door een nieuwere binnen 2 jaar. Bepaal hoeveel u bereid bent uit te geven en deel dat bedrag door 24 maanden. Dit is hoeveel u de komende 2 jaar elke maand in uw nieuwe fonds voor het zinken van voertuigen moet stoppen.

of misschien besluit u in Januari dat u dat jaar geen kerstcadeaus in rekening wilt brengen. U stelt uw gift budget categorie op $600 en het creëren van een zinken fonds. U zou dan moeten besparen $50 in uw kerstcadeau zinken fonds elke maand om uw doel te bereiken.

hoeveel u bespaart, hangt natuurlijk af van wat u in uw budget kunt passen. Er zijn echter manieren om uw spaarcapaciteit te vergroten. Laat’ s gaan over een paar.

hoe meer geld te besparen in uw zinkende fondsen

als je al leeft paycheck naar paycheck, zou je denken er’s geen zin in het creëren van zinken fondsen als je geen geld om in hen te zetten.

maar als u bereid bent om uw geld mindset aan te passen en serieus te worden over geldbeheer, zijn er manieren om de kloof tussen uw inkomsten en uw uitgaven te vergroten. Hoe groter de kloof, hoe meer u kunt besparen.

eerst en vooral, op een budget. Dit is de eerste stap om controle te krijgen over je financiën. Wanneer u weet waar elke dollar naartoe gaat, kunt u die diverse uitgavenlekken vinden die u verhinderen uw financiële doelen te bereiken. Overweeg het annuleren van abonnementen die u niet gebruikt, het minimaliseren van uit eten gaan, of het vinden van lagere verzekeringspremies.

ten tweede, als je don’t hebben geen doelen – Stel een aantal! Heb een specifieke richting die u’re bewegen in de richting. Ga bewust om met je geld. Wees doelgericht met elke dollar, zodat u het inkomen dat u al maakt te maximaliseren.

Ten derde, dat inkomen verhogen. Dit is waar de money mindset binnenkomt. Het is van cruciaal belang om te geloven dat u uw inkomen kunt verhogen wanneer u maar wilt. Wanneer je geest open staat om meer geld te verdienen, zullen je ogen zich openen voor de kansen om je heen.

Hier zijn slechts een paar ideeën:

 • krijg een parttime baan in het weekend
 • vraag om een verhoging
 • Solliciteer voor een promotie
 • vind een beter betaalde baan
 • heb een yard sale of verkoop je ongebruikte items op NextDoor of Craigslist
 • neem een side-gig aan zoals rijden voor Uber, boodschappen bezorgen, bijles geven aan middelbare schoolkinderen, enz
 • > start uw eigen bedrijf, zoals consulting, webdesign, schoonmaak, huisdier zitten, of catering – Kies gewoon wat je goed bent in, bekwaam in, of geniet van het doen!

zodra u begint met het genereren van extra inkomsten, trechter al die extra dollars in uw zinken fondsen, zodat u uw doelen sneller kunt bereiken.

Common sinking fund category ideas

Ik heb eerder een paar sinking fund-ideeën vermeld, maar hier is een uitgebreidere lijst om u meer ideeën te geven:

 • Home improvements
 • auto onderhoud
 • auto vervanging
 • verzekeringspremies
 • geschenken (verjaardagen, bruiloft, feestdagen)
 • Vakantie & verjaardagsfeestje uitgaven
 • garderobe uitgaven geld
 • vet rekeningen
 • droom vakantie
 • schoolkosten
 • nieuwe apparaten/elektronica
 • nieuwe meubels
 • landscaping
 • medische uitgaven
 • belastingen
 • jaarlijkse lidmaatschapsbijdragen
 • educatieve activiteiten
 • schoolgeld
 • Liefdadigheidsgeven
 • Een bruiloft of een ander speciaal evenement
 • persoonlijke zorgkosten
 • persoonlijke zakelijke uitgaven
 • onregelmatige uitgaven
 • jaarlijkse uitgaven

hoe u uw zinkende fondsen kunt onderhouden en volgen

Het is belangrijk om een trackingmethode te kiezen voor uw zinkende fondsen die het u gemakkelijk maakt om uw voortgang te zien.

Dit zal sterk afhangen van uw voorkeuren. U kunt potlood en papier verkiezen boven een digitale tracker, of een eenvoudige lijst boven een gedetailleerde spreadsheet.

Het maakt niet echt uit hoe u ervoor kiest om uw zinkende fondsen te volgen, zolang u consistent bent. Als u de voorkeur geeft aan een handmatige aanpak, moet u een rekenmachine gebruiken, zodat uw cijfers nauwkeurig zijn.

sommigen houden van iets meer visueel, zoals het invullen van een afbeelding van een spaarpot. Of u kunt een formulier maken dat u één keer per maand invult. Kies iets dat u graag wilt bijwerken en dat gemakkelijk te onderhouden is.

zodra u uw trackingmethode hebt gekozen, beslist u hoe vaak u deze update. U kunt elke betaaldag bepalen, of het begin van elke budgetcyclus, of de laatste dag van elke maand. Stel vervolgens een kalenderherinnering in, zodat je het niet vergeet!

veelgemaakte fouten om te vermijden met sinking funds

hoe eenvoudig het ook kan zijn om sinking funds in te stellen, er zijn dingen die je kunt doen waardoor het moeilijker wordt om je doelen te bereiken. Hier zijn 4 veelgemaakte fouten om te vermijden wanneer u uw zinkende fondsen opnieuw instelt.

niet georganiseerd blijven met uw sinking funds-strategie

een veelgemaakte fout bij het instellen van sinking funds is dat deze fondsen niet worden toegewezen aan een aparte rekening. Als u probeert uw reguliere betaalrekening te gebruiken om geld te besparen, zult u het moeilijker vinden om georganiseerd te blijven. Het is ook gemakkelijker om toegang te krijgen tot die besparingen voor impulsaankopen waarvoor u niet van plan bent. Maak altijd een aparte rekening aan voor uw sinking fund, of bewaar uw spaargeld op zijn minst ergens naast uw reguliere betaalrekening (zoals in enveloppen).

te veel sinking fund accounts hebben

een andere fout is het instellen van te veel sinking funds. Hoe meer je hebt, hoe meer je moet onderhouden en hoe langzamer je vooruitgang zal zijn. Overweeg om slechts één fonds voor geschenken te hebben, in plaats van afzonderlijke fondsen voor verjaardagen, bruiloften, afstudeeringen en feestdagen. U kunt één zinkend fonds maken voor onderwijskosten in plaats van individuele rekeningen te hebben voor activiteiten, benodigdheden, kosten en collegegeld. Kies je top 10 prioriteiten en focus je eerst op die prioriteiten. Zodra een zinkend fonds volledig is gefinancierd, kunt u een ander creëren.

Not paying off debt first

een derde fout die mensen kunnen maken, is het opbouwen van meerdere zinkende fondsen terwijl ze nog steeds in buitensporige schulden zitten of voordat ze een noodfonds hebben opgericht. Overweeg het gebruik van Dave Ramsey ‘ s schuld sneeuwbal of lawine methode om af te betalen van uw credit card saldi. Zorg ervoor dat uw financiën eerst stabiel en veilig zijn en stel vervolgens uw zinkende fondsen in.

spaargeld niet bewaren op een high-yieldbankrekening

ten slotte is een vierde fout die ’s vaak gemaakt is het niet houden van uw spaargeld in een hoge-spaarrekening. Als u uw zinkende fondsen gaat opzetten met bankrekeningen (in tegenstelling tot enveloppen), kunt u er net zo goed een beetje geld mee verdienen. Zoek een high-yield account waar u uw spaargeld kunt houden totdat u klaar bent om die fondsen uit te geven. Het openen van een geldmarktrekening is ook een goede keuze. Zorg ervoor dat u voldoet aan de minimale saldovereisten, zodat u geen maandelijkse kosten betaalt.

de voordelen van het gebruik van Dave Ramsey ‘ s sinking fund methode in uw persoonlijke financiën

een van de grootste voordelen van het zinken van fondsen is dat ze u in staat stellen om uit de schulden te blijven. Wanneer u opzettelijk met uw spaarstrategieën werkt en consequent werkt aan het bereiken van uw financiële doelen, stelt u uzelf in om te voorkomen dat u in de schulden gaat. U kunt niet alleen contant betalen, u betaalt het minste bedrag omdat er geen rente is.

een tweede groot voordeel van het zinken van fondsen is hoe ze goede financiële gewoonten ondersteunen. Geld besparen over een langere periode versterkt uw vermogen om bevrediging uit te stellen, impulsaankopen te vermijden en meer bewust te zijn van wat u koopt.

een derde voordeel is meer financiële gemoedsrust. Wanneer je de controle hebt over je financiën, ervaar je minder stress over geld en heb je minder budgetrampen. Strategisch en opzettelijk zijn zal zorgen, angst en angst voor je financiële toekomst verminderen.

een ander voordeel van het gebruik van zinkende fondsen is de toename van het financiële vertrouwen dat u ervaart wanneer u een financieel doel hebt bereikt. In staat zijn om geld te besparen, zodat je voorbereid bent op de toekomst, versterkt je geloof in jezelf om je geld verstandig te beheren. En – geen schuldgevoel als je dat nieuwe grote scherm koopt!

hoe sinking funds in uw budgetteringsplan op te nemen

Als u consistent wilt zijn met het toevoegen van extra geld aan uw sinking fund-accounts, is de beste manier om in uw budget. Maak van elk zinkend fonds een echte “rekening” die u betaalt door elk als een regelitem in uw budget op te nemen.

betaal ze dan eerst. Maak er net zo veel een prioriteit van als uw hypotheek en elektriciteitsrekening. Don ’t wachten tot het einde van de maand om te zien wat er over is. Betaal jezelf eerst!

Ik gebruik het inkomen van onze vorige maand om de rekeningen van de huidige maand te betalen, dus ik betaal alles (inclusief spaargeld) op de eerste van de maand. Dit maakt het gemakkelijk om vast te houden aan onze maandelijkse budgetdoelen en ervoor te zorgen dat we onze spaardoelen elke maand halen.

u kunt echter wekelijks, tweewekelijks of per salaris budgetteren. Dit betekent dat u meer dan één keer per maand kunt bijdragen aan uw sinking fund-accounts, afhankelijk van uw inkomensfrequentie.

Het maakt niet uit wat uw budgetcyclus is, het belangrijkste is omconsistent met hoeveel u bijdraagt aan elk zinkend fonds, en hoe vaak.

als je hulp nodig hebt bij het opzetten van een budgetteringroutine, bekijk dan mijn bericht over het gebruik van de zero-based budget-methode.

don’t vergeet te grijpen uw gratis zinken fondsen tracker! Kijk hoe je geld groeit en je financiële doelen verplettert!

laatste gedachten over Dave Ramsey sinking funds

weten wat sinking funds zijn en hoe ze te gebruiken, kan u helpen effectiever met uw persoonlijke financiën te werken. Ze zijn een effectief strategisch hulpmiddel om u te helpen sparen voor uw toekomst en uit de schulden te blijven. Ze kunnen stabiliteit en veiligheid bieden en u in staat stellen uw financiële doelen te bereiken.

Je vraagt je misschien af waarom het belangrijk is, of denkt dat dit alleen voor mensen is die deskundig advies nodig hebben. Dat kan ’t zijn verder van de waarheid! Neem de tijd om deze tips te lezen over het begrijpen van zinkende fondsen, zodat je weet wanneer ze zinvol kunnen zijn in je eigen leven.

begin bewust met je geld. Wees strategisch met je spaargeld. Maak een paar zinken fonds rekeningen van uw eigen en kijk hoe gemakkelijk het is om contant te betalen voor zelfs de grootste aankopen!

FAQs

Wat is FAQ?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Wat is FAQ?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

raadt Dave Ramsey sinking funds aan?

Dave Ramsey, een bekende expert op het gebied van persoonlijke financiën, beveelt aan om fondsen te zinken om te voorkomen dat schulden worden gebruikt voor aankomende uitgaven. In plaats van creditcards te gebruiken om te betalen voor een geweldige vakantie, maandelijkse verjaardagscadeaus of vakantiebestedingen, raadt hij aan om opzettelijk geld te besparen voordat deze uitgaven verschuldigd zijn. 

moet ik een zinkend fonds hebben voor pensioensparen? 

u kunt pensioenrekeningen zoals een 401(k) of een IRA beschouwen als een zinkend fonds voor uw pensioen. Dit zijn veel betere opties voor pensioensparen dan een hoogrentende spaarrekening. 

Hoe moet ik mijn zinkende fondsen organiseren en bijhouden?

u kunt uw sinking fund maandelijkse besparingen organiseren door het opzetten van afzonderlijke rekeningen voor elk. Een ander idee is om contante enveloppen te gebruiken om uw spaargeld te organiseren. Zorg ervoor dat je elk een label geeft dat aangeeft waar het voor is.

u kunt deze sinking funds-accounts bijhouden via savings goal trackers of populaire apps zoals Mint of You Need a Budget. Zodra u uw accounts aan de app hebt gekoppeld, kunt u ze allemaal op één plek bekijken. 

Waar Kan ik een sinking fund tracker vinden?

als je graag dingen opschrijft en je voortgang volgt, kun je een sinking fund tracker gebruiken. Download de gratis afdrukbare sinking fund tracker aangeboden op deze pagina, of doe een Google-zoekopdracht om verschillende sinking fund trackers te vinden om uit te kiezen. Dit is een geweldige bron om uw besparingen te volgen in de richting van elke sinking fund-uitgave.

wat is de sinking fund formule?

Met deze eenvoudige sinking fund-formule kunt u bepalen hoeveel u elke maand moet sparen om een spaardoel te bereiken.
Total savings goal ÷ # of months to save = Monthly sinking fund deposit

Waarom wordt het een sinking fund genoemd?

De term” sinking fund ” wordt sinds de 18e eeuw gebruikt om een speciaal fonds voor het afbetalen van de staatsschuld te beschrijven. In wezen werd het geld in het fonds gebruikt om de schuld te “zinken” totdat deze was afbetaald.

hoewel de Betekenis van het zinkende fonds die vandaag (voor persoonlijke doeleinden) wordt gebruikt, is om schulden helemaal te vermijden, wordt deze term nog steeds gebruikt om geld te beschrijven dat is gereserveerd voor een toekomstige aankoop.

wat als er niet genoeg in mijn zinkfonds zit om een uitgave te dekken?

soms kunt u ontdekken dat uw spaardoel de kosten niet dekt. Een voordeel van het hebben van meerdere zinkende fondsen is echter dat u van de ene naar de andere kunt nemen. 

misschien is uw levensverzekeringspremie gestegen voor het volgende jaar, en u bent $100 tekort in uw zinkende fonds. U kunt dit bedrag lenen van een of enkele van de andere fondsen, zolang die fondsen niet snel hoeven te worden uitgegeven. Zorg ervoor dat je vervangt wat je geleend hebt!

wat doe ik met een zinkend fonds nadat ik het geld heb gebruikt?

u zult een aantal zinken fondsen voor eenmalige uitgaven, en anderen voor lopende of onregelmatige uitgaven.  Voor degenen die alleen nodig zijn voor een enkele aankoop, heb je een paar opties nadat het geld is uitgegeven. U kunt ervoor kiezen om het account permanent te sluiten of te gebruiken voor een nieuw zinkend fonds.

afhankelijk van welk hoofdstuk van het leven u ’re in, zult u onvermijdelijk sluiten zinken fondsen die irrelevant worden. Voor uitgaven die aan de gang zijn, moet u het geld dat u hebt gebruikt vervangen totdat u de door u ingestelde spaarlimiet hebt bereikt.

 • de goedkoopste manier om te leven: Beste Tips voor 2023
 • 15 geschriften over Schuldvrijheid: hoe om te gaan met schuld God ‘ s Way
 • financieel gezond: wat het betekent en hoe er te komen
 • Het doel van een Budget: 17 krachtige voordelen
 • Hoe te leven van het inkomen van vorige maand (en waarom je zou moeten)
 • 14 (meestal gratis) online Geldbeheertools
 • li>

 • Hoe te leven binnen uw middelen (en toch tevreden te zijn)
 • financial health checkup: 7 stappen om uw fiscale welzijn te stimuleren
 • hoe schulden te ontsnappen met een DIY Debt Management Plan
 • the zero-sum budget resource guide
 • The Essential roadmap for retirement
 • Hoe persoonlijke budgetcategorieën op de slimme manier te creëren

Dave Ramsey Sinking funds: wat zijn ze en hoe kan ik ze gebruiken?

Plaats een reactie