De eenvoudige mentaliteitsverandering voor krachtige levensverandering (in 3 stappen)

Uw bereidheid om wijzigingen aan te brengen in je leven kan gewoon neerkomen op hoe je erover denkt.

In feite ga ik in deze post beweren dat een simpele mentaliteitsverandering alles zou kunnen zijn je moet je helpen betere keuzes te maken, gezondere gewoonten te ontwikkelen en te groeien naar je beste zelf.

Dat is een gewaagde uitspraak, ik weet het.

De waarheid is, <soms komt het aannemen van betere gewoonten of het maken van gezondere keuzes gewoon neer op het gebruiken van een ander perspectief.

Leren om je invalshoek te veranderen en je omstandigheden vanuit een ander gezichtspunt te bekijken, kan het verschil maken.

Download dit gratis werkblad om u te helpen uw manier van denken te veranderen en een krachtige verandering in uw leven te plannen!

 

Waarom veranderen?

Ik snap het helemaal.  Verandering is moeilijk.

Vooral als je 4 tot 6 decennia op deze planeet hebt geklokt en gewend bent aan de manier waarop de dingen zijn.

Dus, waarom zelfs maar moeite doen?

Omdat spijt wordt geboren in de slaap van apathie.

Als mensen hebben we de neiging om weerstand te bieden aan het creëren van verandering in ons leven vanwege het ongemak en de ontwrichting die het kan veroorzaken. (Het voelt niet goed om elke avond die kom Rocky Road-ijs niet meer te eten!)

Maar wanneer de pijn van het ongemak sterker wordt dan het gemak van het negeren ervan, dan is er de motivatie om te veranderen.

Het is alsof je wordt geprikt door een veeprikker om in een andere richting te gaan bewegen.

Misschien heeft u een negatief rapport gekregen van uw arts en moet u nu uw dieet aanpassen.  Of je bent ontslagen en nu kun je je creditcardrekeningen niet meer bijhouden.

Bij deze gebeurtenissen wordt de verandering geïnitieerd door een negatieve, externe omstandigheid, en je wordt gedwongen om iets ongemakkelijks te doen.

Maar wat als niemand je ooit uitdaagt bij je keuzes?

Wat als die disfunctionele relatie, die ongezonde gewoonte of dat eindeloze schuldenbalans nooit resulteert in een pijn die sterk genoeg is om verandering te forceren?

Je voelt misschien de onvrede of het ongemak, maar je went eraan. Na verloop van tijd accepteer je het zoals de dingen zijn.  Af en toe voel je een klein prikje, maar je weet dat het zal verdwijnen als je het gewoon negeert.

Het idee om die problemen frontaal onder ogen te zien, klinkt gewoon te moeilijk.  Te oncomfortabel.  Je wilt in die ruimte blijven waar je hebt geleerd om het ongemak op te vangen door je leven eromheen aan te passen.

Maar op een dag, als het te laat is, kijk je misschien terug op je leven en zou je willen dat je de dingen anders had gedaan.

Daarom is het belangrijk om neem *vandaag* beslissingen die uw toekomstige zelf dankbaar zullen maken voor uw beslissingen uit het verleden.

(Lees dat nog eens als u het de eerste keer niet begreep.)

Dus, in de toekomst:

  • Wil je vrede hebben met de keuzes die je vandaag hebt gemaakt?
  • Wil je terug kunnen kijken en dankbaar zijn voor de moeilijke veranderingen die je vandaag hebt aangebracht?
  • Wil je tevreden zijn met de erfenis die je vandaag bent begonnen op te bouwen?

Natuurlijk wil je dat! Wie zou dat niet doen?

En als je niet volledig tevreden bent met elk aspect van je leven, dan is er ruimte voor verbetering, toch?

Het is dus de moeite waard om goed in de spiegel te kijken en te bepalen wat er moet veranderen, zodat u de best mogelijke toekomst kunt hebben.

Hier zijn 3 stappen naar een eenvoudige mentaliteitsverandering die u kan helpen daar te komen.

Stap 1: Waar heb je genoeg van?

Als we denken over verandering hebben we de neiging om ons te concentreren op het ongemak dat het met zich meebrengt.  We willen onszelf niet iets ontzeggen dat ons op de een of andere manier al zo lang van dienst is.

Bijvoorbeeld

  • als je wilt afvallen, moet je suiker en pasta opgeven
  • als je uit de schulden wilt komen, kun je niet meer gaan winkelen zoals vroeger
  • als je wilt stoppen met uitstellen, moet je de excuses opgeven.

Voor de meeste mensen is de moeite de kosten niet waard.

Maar wat als je aan verandering niet denkt in termen van wat wordt weggenomen?  Wat als je het vanuit een ander perspectief zou benaderen door jezelf één vraag te stellen:

Waar heb ik genoeg van in mijn leven?

Je hoeft verandering niet te zien als een soort verlies, of opoffering, of iets wat je nooit meer kunt doen.

In plaats daarvan kun je het idee van verandering herformuleren alsof je verder gaat met iets dat je hebt meegemaakt en voltooid, en nu ben je klaar voor het volgende.

We maken allemaal verschillende seizoenen door in het leven. Er is een begin van elk seizoen, dan is er wandelen en leven door het, dan is er een einde. Elk maakt deel uit van je leven, toen je iets een tijdje hebt geprobeerd en ervan hebt geleerd en nu is dat deel van je leven voltooid.

Je hoeft het niet te houden doen omdat je al genoeg hebt gedaan voor een heel leven.  Nu is het tijd voor iets nieuws.  Het is tijd voor een nieuw seizoen.

Voor mij heb ik genoeg gefeest in mijn leven.  Ik deed de clubs en het daten en het drinken.  Ik heb genoeg van die ervaring.  Het was een deel van mijn leven en ik heb ervan geleerd en het leidde me naar het betere leven dat ik nu heb.

En vandaag heb ik besloten dat ik genoeg heb gedaan met uitstellen om een ​​leven lang mee te gaan. Ik heb genoeg excuses gemaakt en ik heb genoeg van de gevolgen ervaren.  Ik heb geleerd wat ik moest leren, en nu is het tijd om verder te gaan met iets nieuws, iets beters.

Ik denk niet dat ik mezelf het gemak van passief zijn moet ontzeggen , of de vrijheid om niet aan verwachtingen te voldoen.  Ik ga dit nieuwe seizoen niet zien als een tijd waarin ik mijn excuses moet opgeven.

Omdat ik op een punt in mijn leven sta waar die ervaring is nu compleet.  Ik deed er genoeg van.  Ik hoef het niet meer te doen. Het is tijd om verder te gaan en het volgende deel van mijn leven te ervaren.

Dus stel jezelf deze vragen:

  • Welk deel van mijn leven is voltooid?
  • Wat heb ik geprobeerd en ervaren, en nu niet meer? ;niet meer hoeft te doen?
  • Van welke ervaring heb ik genoeg geleerd en ben ik nu vrij om er verder mee te gaan?

Deze vragen kunnen van toepassing zijn op gewoonten , relaties, overtuigingen en al het andere waarvan je denkt dat het compleet en gesloten moet zijn en niet meer ervaren moet worden.

Stap 2: Maak een lijst

Ik vermoed dat er in ieder geval 2 of 3 dingen in je leven die je meteen te binnen schieten.  Die gebieden die je aan het denken zetten oh ja – Daar heb ik zeker genoeg van gedaan.

Misschien heb je genoeg gedaan om met negatieve mensen om te gaan, suiker te eten, lui te zijn of creditcards te gebruiken. Misschien is het tijd om dat hoofdstuk af te sluiten en een nieuw hoofdstuk te beginnen.

Een goede manier om dit proces te beginnen, is door een lijst te maken van dingen in je leven die nu voltooid zijn.

Die gebieden die je hebt meegemaakt, waarvan je hebt geleerd, en nu ben je goed. U hoeft ze niet te blijven doen. Je bent klaar om verder te gaan naar iets beters.

Als je alles hebt opgeschreven waarmee je compleet wilt zijn, draai je je papier om en begin je met een lijst met dingen waar je meer van wilt in je leven.  Dingen waar je meer van wilt ervaren en meer van wilt leren.

Ik wil gedaan worden met creditcards, en nu wil ik meer financiële vrijheid ervaren.  

Ik wil dat angst me ervan weerhoudt om het te proberen, en nu wil ik meer moed ervaren.

Als je je eerste lijst doorleest, beschouw ze dan allemaal als volledig.

  Je kunt er zelfs een vinkje naast zetten, of doorstrepen.  Je hebt het gedaan en je hoeft het niet meer te doen.

Als je je tweede lijst leest, denk je aan die dingen als vervangingen die zal je leven verrijken. Je zou enthousiast moeten zijn om ze meer te ervaren, en uitkijken naar hoe ze je leven zullen verbeteren.

Ik ben klaar met uitstellen en mijn doelen niet bereiken in plaats van er een prioriteit van te maken. En nu ben ik enthousiast om dingen voor elkaar te krijgen en door te zetten en omarm ik de positieve verandering die in mijn leven zal brengen.

Leg je lijst ergens op waar je hem kunt zien vaak. Herinner jezelf eraan dat je een nieuw, opwindend hoofdstuk ingaat en dat je nu dingen kiest waar je veel meer in geïnteresseerd bent.

Stap 3: Weet waarom

Als mensen hebben we allemaal controle over onze gedachten en emoties.  Onze beslissingen en acties zijn het resultaat van wat we denken en voelen.

Helaas nemen we soms geen controle over onze gedachten en emoties, wat kan leiden tot beslissingen die ongezond en schadelijk zijn en op zijn minst niet voordelig.

Maar , wanneer u leert uw geest te beheersen en uw gedachten onder controle te krijgen, zullen de resulterende acties een meer gedisciplineerd gedrag weerspiegelen.

U zult niet dwangmatig of passief zijn of toegeven aan spontane dringt.  Je hebt volledige controle over het nemen van beslissingen die je leven verbeteren.

Een deel van dat mindmanagement is weten waarom je bepaalde keuzes maakt.

Wanneer je een diepe, emotionele band hebt met de redenen achter je beslissingen, zal je toewijding aan hen sterker zijn.

Dus terwijl je door het proces gaat om te bepalen wat nu voltooid is in je leven, en wat waarvan je meer wilt ervaren, zorg ervoor dat je het werk doet om uit te zoeken waarom.

Wat is die meeslepende emotie die verband houdt met je nieuwe beslissing?

Als je deze blog leest, neem ik aan dat je meer controle over je financiën wilt. Misschien heb je ervoor gekozen om klaar te zijn met schulden en te hoge uitgaven. Misschien wil je meer financiële discipline en vrijheid in je leven ervaren.

Dit zijn geweldige beslissingen die je leven enorm ten goede zullen komen – maar stop daar niet.

Vraag jezelf af *waarom* je deze dingen wilt.  Heb een sterke rechtvaardiging in gedachten voor de verandering.  Koppel het doelbewust aan een dwingende reden en een sterke emotie.

Vergeet niet dit gratis werkblad mee te nemen om u te helpen uw mentaliteit te veranderen en verandering in uw leven te creëren!

 

Gebruik deze mentaliteitsverandering om meer voor jezelf te kiezen

Verandering is een uitdaging.  Het zal altijd meer moeite kosten om te veranderen dan om hetzelfde te blijven doen wat je altijd al deed.  Dus wees voorbereid op de uitdaging.

Deze eenvoudige mentaliteitsverandering kan u helpen uw nieuwe keuzes met minder weerstand te benaderen.  In plaats van te denken dat je iets aan het verliezen bent, kun je de verandering zien als een manier om meer ervaringen in je leven op te doen en het zo voller te maken.

Je hebt de vorige ervaring gehad, en nu is dat voltooid, en dus ga je verder met een nieuwe ervaring, die je verder zal brengen op het pad naar de persoon die je moet worden.

Jij& #8217; kies meer voor je leven, zodat je kunt blijven leren en groeien van elke ervaring die je toevoegt. Maar je kiest er ook voor om je leven te verbeteren, dus je blijft keuzes maken die je naar je beste zelf leiden.

Wanneer je deze verschuiving in je manier van denken kunt maken, zul je ;zal zien dat iets loslaten helemaal niet iets verliezen is.  Als je nieuwe ervaringen kiest, voeg je zoveel meer toe aan je leven.

Plaats een reactie