De goedkoopste manier van leven: de beste tips voor 2023

Volgens de U.S. Census Bureau, het gemiddelde individuele inkomen in 2019 was iets meer dan $34k.  Dit betekent dat de meeste Amerikanen manieren moeten vinden om de uitgaven laag te houden als ze uit de schulden willen blijven en willen sparen voor hun pensioen.

Als je het gevoel hebt dat je van salaris tot salaris moet leven, dan heb ik goed nieuws voor jou. Er zijn stappen die u kunt nemen om uw spaargeld te maximaliseren en uw financiële doelen te bereiken, zelfs als je je overweldigd voelt door je huidige geldsituatie.

In dit bericht zal ik enkele van de goedkoopste manieren van leven uitleggen, zodat je wat ademruimte kunt krijgen met je financiën. Sommige van deze suggesties zijn een beetje radicaal, dus beschouw ze als tijdelijke oplossingen. Als u echter vastbesloten bent om uit een diep schuldengat te komen en spaargeld op te bouwen zodat u comfortabel op tijd met pensioen kunt gaan, bent u misschien bereid om drastische maatregelen te nemen.

Meestal neemt huisvesting de grootste hap uit een maandbudget. Dus als u goedkopere alternatieven kunt vinden, kunt u mogelijk aanzienlijk meer besparen dan u nu kunt.

Als u er gewoon niet toe kunt komen om te ontwortelen, snijd dan uw maandelijkse kosten kunnen enorm helpen. Dit zal enige opoffering van uw kant vergen, maar het is het waard. Weet gewoon dat als u niet bereid bent om goedkopere woningen te vinden, u waarschijnlijk geld verliest.

Contents

De goedkoopste manier van leven vinden

Op jezelf wonen kan erg duur zijn, maar ook financieel stressvol. Als u de rekeningen deelt met een ander inkomen, bespaart u veel geld, maar wat als u geen kamergenoot wilt?

Als u alleenstaand bent en geen personen ten laste heeft, 8217;ll hebben meer opties.Er zijn goedkope huisvestingsalternatieven die geschikt zijn voor één persoon, maar simpelweg niet geschikt zijn voor kinderen of bejaarde ouders.

Als ouder die nog steeds uw kinderen onderhoudt, kunt u nog steeds goedkopere manieren vinden om live. Uw beslissingen hebben echter meer gevolgen dan alleen uzelf (verhuizen betekent bijvoorbeeld nieuwe scholen en nieuwe vrienden voor de kinderen).

In beide omstandigheden, of u nu alleenstaand bent of niet, zijn er drie belangrijke beslissingen die u kunt doen om uw huisvestingskosten te verlagen en de goedkoopste manier van leven te vinden.

#1:  Inkrimpen

Als u moeite heeft om de hypotheek te betalen voor die garage met 4 slaapkamers en 3 auto’s, overweeg dan om in te krimpen uw huis om uw maandelijkse lasten te verlagen.  Als u naar een kleiner huis verhuist, kunt u mogelijk besparen op woonlasten, energierekeningen en verzekeringen voor de huiseigenaar.

Dit betekent natuurlijk het verkopen (of verhuren) van uw huidige woning, dus deze beslissing zal sterk afhangen van de huidige staat van de vastgoedmarkt. Controleer de huidige marktwaarde van uw huis en praat met een professionele makelaar om te zien of dit een winstgevende zet zou zijn.

Als de tarieven laag zijn en u een aanzienlijk eigen vermogen in uw huis heeft, kunt u uw huisvestingsrekening met honderden per maand!

#2:  Verhuizen naar een gebied met lagere kosten voor levensonderhoud

Dit is een beslissing die veel mensen niet overwegen. Maar, verhuizen naar een gebied met lagere kosten kan een enorme impact hebben op uw inspanningen om goedkopere manieren van leven te vinden. Dit geldt vooral als u momenteel in een dure buurt woont.

Deze strategie is zeer effectief als u uw huidige salaris kunt behouden, maar uw keuzes mogelijk beperkt zijn. Als u op afstand kunt werken, kunt u veel meer opties overwegen.

Als uw enige keuze is om een ​​lager inkomen te accepteren (wat typisch is als u ergens naartoe verhuist met lagere kosten van levensonderhoud), dan is de verhuizing misschien niet de moeite waard.

En blijf erbij Houd er rekening mee dat lagere kosten van levensonderhoud niet alleen worden bepaald door huisvestingskosten. Doe onderzoek om uitgaven zoals inkomen, onroerendgoedbelasting en gewone consumptiegoederen te bepalen. U wilt geen grote stap zetten om erachter te komen dat uw belastingen hoger zullen zijn.

#3: Zoek een goedkopere huisvestingsoptie

Uw eigen huis bezitten is misschien de Amerikaanse manier, maar houd uw geest open voor andere huisvestingsalternatieven.  Wonen in een camper kan bijvoorbeeld veel kosteneffectiever zijn. U zou uw energierekeningen en verzekeringspremies drastisch verlagen en het gazononderhoud helemaal achterwege laten.

U moet zelf beslissen wat u bereid bent te accepteren voor uw levensomstandigheden. Probeer bij het overwegen van de verschillende mogelijkheden die voor u beschikbaar zijn, en degene die ik hieronder opsom, ruimdenkend te blijven. Een hypotheek betalen is niet uw enige optie!

Waar zijn de goedkoopste manieren om te leven: goedkope huisvesting

Zoals ik al eerder zei, een van de beste manieren om kosten te besparen, is door uw huisvesting te verlagen kosten. Dit kan inkrimpen, verhuizen naar een andere locatie of het vinden van goedkopere huisvestingsalternatieven betekenen.

In dit gedeelte leg ik verschillende opties uit die u voor elke omstandigheid heeft. Niet elk van deze zal geschikt voor u zijn, en sommige zult u waarschijnlijk onmiddellijk negeren. Het is belangrijk om elke optie die u overweegt af te stemmen op uw doelen en prioriteiten.

Misschien vindt u een mogelijkheid die u nog nooit hebt overwogen.  Houd er rekening mee dat welke wijzigingen u ook besluit aan te brengen, hoe lang u ze bewaart, is aan u. U kunt ervoor kiezen om een ​​jaar of vijf jaar lang serieuze offers te brengen, afhankelijk van uw situatie.

Specificeer uw financiële doelen en schrijf ze op.  Houd ze voor ogen jij, zodat je je bewust blijft van waar je voor opoffert. Maak een tijdlijn zodat je je focus kunt houden op dat licht aan het einde van de tunnel. Onthoud dat de opofferingen die u vandaag maakt, een mooiere en veiligere toekomst voor u zullen creëren.

Laten we nu de goedkoopste manier vinden om hiermee te leven17 goedkope huisvestingsalternatieven.

1. Woon in een condo of appartement

Als het grootste deel van uw inkomen een hoge hypotheekbetaling dekt, is een van de meest praktische manieren inkrimpen is door te verhuizen naar een condominium of appartement met één slaapkamer.

Niet alleen zal de nieuwe hypotheek- of huurbetaling aanzienlijk lager zijn, u bespaart ook een ton op nutsvoorzieningen, onderhoud, verzekeringen en belastingen.

2. Woon in een woningcoöperatie (“co-op”)

Een coöperatie is een woningen voor meerdere bewoners die eigenlijk een corporatie zijn, waarbij elke huurder een financieel belang heeft in het gebouw als geheel, in plaats van slechts een individuele eenheid. Met andere woorden, u bent aandeelhouder van de coöperatie en bezit geen eigen unit.

Over het algemeen kunnen co-ops goedkoper zijn om te kopen dan een traditioneel appartement. Er zijn echter aanvullende beperkingen en verantwoordelijkheden voor coöperatieve aandeelhouders die u misschien niet op u wilt nemen.

Coöperatieve eenheden zijn niet zo gewoon als appartementen, en sommige kunnen u ervan weerhouden uw aandelen op de openbare markt te verkopen. Maar als u het geld kunt vinden voor de grotere aanbetaling, kan aandeelhouder worden in een coöperatie u duizenden euro’s besparen op huisvestingskosten.

3. Woon in een duplex

Als u wilt besparen op woonlasten maar toch in een huis wilt wonen, overweeg dan een duplex. De binnenkant van een duplex ziet eruit en voelt aan als een op zichzelf staand pand, maar bestaat eigenlijk uit twee huizen die met elkaar verbonden zijn (die een gemeenschappelijke muur delen) als één eenheid. Omdat u slechts in de helft van de woning woont, is uw hypotheek of maandhuur veel lager.

Met een duplex heb je ook mogelijkheden om extra inkomsten te genereren. Als u een hele duplex koopt, kunt u de ene kant verhuren terwijl u in de andere woont. Kopen onder gunstige voorwaarden (kopersmarkt, lage tarieven, etc.) kan mogelijk uw maandelijkse huisvestingskosten nog verder verlagen nadat u de huur van uw huurder op uw hypotheek hebt toegepast. Natuurlijk moet je ook bereid zijn om de rol van vastgoedbeheerder op je te nemen.

Deze slimme financiële zet kan ook uw jaarlijkse inkomstenbelasting verlagen, aangezien u de helft van de kosten van het onroerend goed kunt aftrekken als huur.

4. Woon in een stacaravan

Je hebt waarschijnlijk stacaravanparken gezien terwijl je door de buurten bij jou in de buurt rijdt. Stacaravans – ook wel bekend als “gefabriceerd” huizen – zijn geprefabriceerde woningen die in fabrieken worden gebouwd, en aanzienlijk minder dan het kopen van een traditioneel huis gebouwd op een fundering.

De huidige stacaravans zijn de afgelopen decennia enorm verbeterd. Ze zijn veel beter aanpasbaar, met tal van opties, plattegronden en luxe upgrades.

Ze zijn kleiner dan een huis en zijn vaak te vinden in gemeenschappen die speciaal voor stacaravans zijn gemaakt. Als je in een van deze gemeenschappen woont, zal je tuin erg klein zijn (als er al iets is!). Vanwege de kleinere footprint, u kunt een stacaravan kopen voor een fractie van de kosten van een gewoon huis.

In 2020 bedroeg de gemiddelde verkoopprijs van een nieuw vervaardigd huis $ 88.200, terwijl de mediane verkoopprijs van een nieuw huis was $ 325.500. Dat is ongeveer een vierde van de kosten!

5. Koop een Tiny Home

Als je overweegt om te verkleinen, kan het bouwen van een Tiny Home een haalbare optie voor je zijn.

Zoals de naam al doet vermoeden, is een Tiny Home een heel klein huisje – over het algemeen minder dan 600 vierkante voet – dat kan verplaatst worden. Vanwege hun kleine formaat kunnen ze doorgaans worden gekocht en gebouwd voor veel minder dan een huis van normale grootte op een fundering.

Maar net als bij een gewoon huis heeft u onroerend goed nodig om je Tiny Home aan. Niet alle woningen zijn bestemd voor deze unieke eenheden, dus uw mogelijkheden zijn beperkt.

Als u uw woonruimte met 75% vermindert, houd er dan rekening mee je zult de meeste van je spullen weg moeten doen, alleen het essentiële behouden.

De prijs van een Tiny Home is vergelijkbaar met die van een stacaravan (#4 hierboven), en je kunt besparen duizenden per jaar aan huisvestingskosten als u besluit er in te investeren.

6. Koop een opknapper

Als u handig bent met het verbeteren van uw huis, kan het kopen van een renovatieproject een goede optie zijn om goedkoop te leven. Afhankelijk van hoeveel werk er moet worden gedaan, kunt u een opknapper kopen tegen een drastisch verlaagde prijs. Vervolgens, nadat u er enkele upgrades aan heeft aangebracht, verkoopt u het met een enorme winst .

Uw hypotheek is lager zolang u de woning moet opknappen. Zodra u een aanzienlijk eigen vermogen aan het onroerend goed toevoegt, kunt u besluiten om er permanent te wonen (en de lage hypotheek te behouden), of het te verkopen en uw winst te gebruiken voor uw volgende huis.

Sommigen maken dit daadwerkelijk hun levensonderhoud. Ze heten “house-flippers”, huizen kopen met forse korting, opknappen en vervolgens verkopen met winst.  Het is veel werk, maar het heeft de potentie om uw huisvestingskosten laag te houden.

7. Huur een efficiënt appartement

Als je drastisch wilt besparen op woonlasten maar toch je eigen ruimte wilt, overweeg dan om een ​​efficiency appartement te huren (ook wel een “studio” genoemd). Deze wooneenheden kosten minder dan een traditioneel appartement omdat alles – behalve de badkamer – bevindt zich in één kamer. Uw bed, bank en keuken bevinden zich dus allemaal in één ruimte.

Een manier om nog meer te besparen is door uw ogen open te houden voor verhuis- in speciale aanbiedingen.Veel complexen bieden af ​​en toe een maand gratis huur aan, of zien af ​​van aanvraagkosten. Deze deals zullen uw gemiddelde huurprijs nog lager maken.

Bovendien zoekt u naar units die toegang bieden tot een fitnessruimte, zwembad, barbecueplek en andere typische appartementvoorzieningen.

Natuurlijk bieden studio-appartementen niet veel ruimte, dus als je veel spullen hebt, moet je die wegdoen of ergens anders opbergen.

Een andere manier om woonkosten te besparen met een energiezuinig appartement is door er een te bouwen op uw huidige woning.Veel mensen bouwen er een boven hun garage en verhuren deze vervolgens. Vanwege de kleine ruimte zou je gemakkelijk een lening kunnen krijgen voor de bouwkosten, en de huur die je in rekening brengt zou zowel de betalingen dekken als een mooie winst opleveren!

8. Een pension huren

Gastenverblijven zijn typisch vrijstaande ruimtes van het hoofdgebouw en beslaan minder dan 1000 vierkante meter voeten.Als de huiseigenaar zijn pension zelden gebruikt, is hij misschien bereid om het aan u te verhuren voor een lagere prijs dan een gewoon appartement.

U zou minder ruimte hebben dan een huis helemaal voor uzelf, maar u zou besparen honderden aan energierekeningen.

Blader door sites zoals Craigslist of NextDoor om pensionverhuur in uw regio te vinden.

9. Huur een kamer

Als je er alleen voor staat, kan het huren van een kamer van een huiseigenaar geschikt voor je zijn. Vaak is uw huur inclusief uw eigen badkamer en toegang tot de keuken en wasfaciliteiten. Als u geluk heeft, krijgt u misschien zelfs uw eigen ingang.

Het huren van één kamer is veel goedkoper dan het verhuren van een heel huis of appartement. U kunt duizenden dollars besparen op huur en nutsvoorzieningen gedurende een huurcontract van een jaar.

Houd er rekening mee dat uw persoonlijke ruimte zeer beperkt is, dus u heeft om de meeste van je spullen op te bergen.

10. Leef in een camper

Rv’s zijn als kleine huisjes op wielen, en ze hoeven niet alleen voor vakanties te zijn . “RV-wonen is de afgelopen jaren trending geweest, met veel camperbezitters die hun stenen huis verkochten voor de vrijheid van de snelweg.

De besparingen die u kunt genereren op de kosten van een huis zijn aanzienlijk. Geen hypotheek, belastingen, tuinwerk, VvE-kosten, etc!  Natuurlijk moet u de tank vullen en het onderhoud (banden, olie, enz.) Bijhouden, evenals een vergoeding betalen om hem te parkeren. Je betaalt waarschijnlijk tussen $25 en $40 per nacht, inclusief stroom- en wateraansluiting. Dit komt neer op ongeveer $ 1.000 per maand – veel minder dan typische huisvestingskosten.

Als je de beperkte ruimte en de mobiliteit die bij de levensstijl hoort niet erg vindt, kan wonen in een camper een haalbare optie voor je zijn om de huisvestingskosten te verlagen. Als u een huis met een aanzienlijk eigen vermogen verkoopt, kunt u mogelijk direct een camper kopen, zodat u geen lening hoeft aan te gaan.

Natuurlijk, moet u overweeg hoe u inkomsten kunt genereren als u reist. Door een baan te vinden waarmee u op afstand kunt werken, kunt u uw rekeningen betalen terwijl u uw nestei nog steeds vergroot.

Een andere kans op inkomsten is om een ​​campinghost te worden. Het loon is minimaal, maar voldoende om de lagere kosten van levensonderhoud in een camper te dekken.

11. Woon in een bus

Een interessante – maar niet helemaal ongewoon – goedkoop huisvestingsalternatief is een omgebouwde schoolbus (ook bekend als een “skoolie”). Meestal kun je gebruikte schoolbussen vinden voor een paar duizend dollar, maar je hebt veel meer nodig om er een plek van te maken waar je fulltime wilt wonen.

Het lijkt veel op wonen in een camper, maar dan eenvoudiger. Je hebt niet de luxe opties die campers kunnen bieden, maar het kost je ook niet zoveel als een camper.

Net als een camper, moet je parkeer het ergens, wat je zal kosten. Maar zelfs met de gas-, onderhouds- en parkeerkosten bespaart u elke maand veel geld op huisvestingskosten.

12. Wonen in een busje

Dit is een van die huisvestingsopties die moeilijk zou zijn als je kinderen hebt. Bestelwagens zijn aanzienlijk kleiner dan campers en bussen, en je hebt niet de luxe van een ingebouwde keuken. U kunt een busje echter aanpassen om het leefbaarder en comfortabeler te maken.

Als u alleen reist of alleen reist met een partner, en u denkt dat u zult genieten van de minimale levensstijl tijdens het reizen zou je deze optie kunnen overwegen.

13. Wonen in een bakwagen

Een bakwagen (ook wel kubusbus genoemd) wordt gebruikt voor het lokaal vervoeren van vracht, zoals het verplaatsen van meubels of het bezorgen van eten. Het heeft een aparte cabine om te rijden en achter de bestuurdersstoel is meestal een slaapgedeelte of opslagruimte.

Net als een bestelwagen, een bakwagen kan een van die radicale opties bij het vinden van de goedkoopste manier van leven.Nogmaals, niet echt geschikt als je kinderen hebt, maar levensvatbaar als je alleen bent of met een partner. Je hebt genoeg ruimte voor wat meubels, maar je moet extern zoeken naar eten, douchen en wasservice.

14. Wonen op een boot

Ja, er zijn mensen die ervoor kiezen om fulltime op een boot te wonen! Van zeilboten tot woonboten tot jachten, een boot heeft het potentieel om alles te huisvesten wat je nodig hebt om comfortabel te leven.

Net als een camper zou je moeten betalen om te parkeren – of “docken” – het ergens. Dit is net zoiets als huur betalen, maar dan veel goedkoper.

Als het kopen van een boot buiten je mogelijkheden ligt, er zijn veel booteigenaren die willen verhuren. Voordat je kijkt Als u deze optie kiest, weet u zeker dat u het altijd leuk zult vinden om op het water te wonen.

15. Woon in een schuur

Ik weet dat dit waarschijnlijk gek klinkt, maar mensen doen het echt !

Een schuur verbouwen tot woonruimte is wellicht een van de goedkoopste manieren van leven. Je moet echter de wetten en vergunningen nakijken, afhankelijk van waar je de schuur neerzet.

Als je een huis met een grote tuin hebt, zou je zelfs kunnen overwegen om een ​​schuur achter te bouwen terwijl je je huis verhuurt. Afspraken maken met de huurders om toch toegang te hebben tot de keuken, badkamer en wasruimte zal het leven als schuurbewoner een stuk makkelijker maken.

16. Woon in een opslagruimte

Dit is een van die goedkope huisvestingsalternatieven die alleen in de meest wanhopige gevallen moeten worden overwogen situatie. De meeste eenheden brengen u slechts $ 100 of minder per maand terug, en het zou u onderdak bieden als u in de problemen zat.

Misschien ben je je baan kwijtgeraakt en kon je de huur niet betalen, dus werd je uit je huis gezet. Verhuizen naar een opslagloods (met elektriciteit) kan een mogelijke tijdelijke oplossing zijn terwijl u probeert weer op de been te komen.

Het grootste obstakel zou zijn dat het bij wet verboden is – dus je hebt de gunst en discretie van de beheerders van de opslagruimte nodig om het te laten werken.

17. Leef in een onafgemaakte ruimte

Er zijn veel huiseigenaren die niet de energie of het geld hebben om hun kelders, maar zou het niet erg vinden om een ​​paar dollar per maand te verdienen door het te verhuren.

Als je het niet erg vindt om een ​​tijdje ruig te leven en alleen het hoognodige nodig hebt, het verhuren van een onafgewerkte kelder kan een zeer goedkope manier van leven zijn en stelt u in staat om te sparen voor betere huisvesting.

Wijzig uw woonsituatie om de goedkoopste manieren van leven te vinden

Als u op zoek bent naar de goedkoopste manier om te wonen, hoeft u niet per se ruimte op te geven of naar een andere buurt te verhuizen. U kunt zelfs uw huidige woonsituatie behouden, maar toch drastisch in de kosten snijden. Hoe doe je dit?

Door uw woonsituatie te wijzigen. Hoe radicaal sommige van die alternatieve huisvestingsopties ook waren, je zou zelfs mogelijkheden kunnen vinden om *gratis* te wonen.

Lees verder om te leren hoe je de goedkoopste kunt vinden manier van leven door aan te passen met wie je samenwoont en de voorwaarden van je woonarrangementen.

Leven met kamergenoten

Dit is de meest voor de hand liggende woonvorm die u kunt proberen om uw woonlasten te verlagen. Als je alleen bent, kun je gemakkelijk andere singles vinden die hetzelfde willen doen.

Gemiddeld zul je merken dat een appartement met twee slaapkamers slechts 15-25% meer dan een eenheid met één slaapkamer. Dit betekent dat u in plaats van $ 1.500 te betalen voor een appartement helemaal voor uzelf, de helft van $ 1.800 – dat is ongeveer $ 600 minder! En dit is exclusief de lagere nutsvoorzieningen die u betaalt.

U bespaart nog meer met een 2e huisgenoot in een appartement met drie slaapkamers.

En, als u een huiseigenaar bent, het binnenhalen van een betaalde huurder kan mogelijk het grootste deel van uw hypotheekrekening betalen.

Nee, u heeft de woning niet voor uzelf. En u moet gemeenschappelijke ruimtes delen met andere mensen. Maar als je een goedkopere manier van leven wilt, is dit een geweldige optie.

Zorg er wel voor dat je je huisgenoten leuk vindt!

Leef bij familie of vrienden

Toen mijn oudste broer na de middelbare school vliegopleiding ging volgen, koos hij ervoor om naar de Bay Area in Noord-Californië te verhuizen. We hebben veel familieleden die daarboven wonen en mijn tante had toevallig een appartement boven haar huis.

Natuurlijk was zijn huur supergoedkoop omdat ze een genereus persoon was. Maar hij was ook bij familie, wat mijn ouders wat opluchting gaf aangezien hij er alleen voor stond.

Bij familie wonen is niet altijd een slim idee. Maar, als je met elkaar overweg kunt en je eigen ruimte kunt behouden, kun je misschien je huisvestingskosten verlagen tot een fractie van wat je normaal zou betalen. En als u uw familielid verzekert dat het een tijdelijke situatie is, kunt u er misschien zelfs gratis wonen.

Een ander idee is om diensten aan te bieden tegen verlaagde (of mogelijk gratis) huur .Misschien wil je oma niet uit haar grote huis verhuizen, maar kan ze het werk en het onderhoud in de tuin niet bijhouden. Bied aan om haar “in-house” klusjesman, en misschien scoor je wel een vrije kamer!

Inwonen bij vrienden is een andere optie, voor tijdelijke situaties. Als je financieel onstabiel bent of tussen twee banen in zit, heb je misschien iemand in je naaste omgeving die bereid is om je goedkoop een kamer te verhuren of zelfs gratis te blijven.

In beide situaties , onthoud gewoon – verslijt uw welkom niet!

Ga weer bij je ouders wonen

Toen ik halverwege de twintig was, vroeg ik mijn ouders of ik weer bij me in kon trekken met hen. Ik raakte opgebrand met mijn fulltime baan en 6 collegelessen, en ik wilde gewoon even op adem komen.

Genadeloos namen ze me in huis en lieten me daar gratis wonen. En daar ben ik twee jaar gebleven tot ik trouwde.

Afhankelijk van wat voor soort relatie je met je ouders hebt, kan dit een geweldige manier zijn om je huisvestingskosten te verlagen (misschien tot niets!) en tegelijkertijd quality time door te brengen met mama en papa.

Echter, hun huis = hun regels..

Dus, als je de regels die ze hebben opgesteld niet wilt respecteren, ga dan verder met andere opties.

Wees een inwonende zorgverlener

Mijn broer is 56 en woont bij onze moeder. Hij is daar al bijna tien jaar, hij is alleenstaand en hij heeft geen baan.

In plaats daarvan maakt hij voor haar schoon, doet hij alle boodschappen en kookt hij en brengt hij haar naar al haar vele doktersafspraken. Maar, waarschijnlijk het belangrijkste, hij geeft haar wat gezelschap op haar oude dag.

Je hoeft natuurlijk niet bij je moeder in te trekken om een ​​inwonende verzorger te zijn. Er zijn veel ouderen die hetzelfde zoeken – iemand die ze kan helpen met de dagelijkse taken van het runnen van een huishouden, maar ook gezelschap kan houden.

Door een inwonende verzorger te zijn, kunt u gratis huisvesting verzekeren en tegelijkertijd een inkomen genereren. Dubbele bonus!

Tenzij u de persoon voor wie u gaat zorgen persoonlijk kent , u zult waarschijnlijk een aantal referenties moeten overleggen die bewijzen dat u gekwalificeerd bent. Mijn tienerdochter kon echter zonder enige eerdere ervaring als externe verzorger werken via een plaatselijk bureau.

>

Voordat u deze kans grijpt, moet u er zeker van zijn dat u het werk leuk vindt, waarbij u veel in de buurt van ouderen bent.

Wees een inwonende oppas

Aan de andere kant van het spectrum kunt u ervoor kiezen om te zorgen voor jonge kinderen als inwonende oppas (ook wel “au pair”). Je zou betaald worden om fulltime op de kinderen van iemand anders te passen terwijl je in hun huis blijft. Vaak zijn kindermeisjes ook verantwoordelijk voor andere huishoudelijke taken, zoals de was doen, maaltijden koken, boodschappen doen, het huis schoonmaken, enz.

Doorgaans zijn de meeste mensen die een inwonende oppas in dienst hebben financieel welvarend. Uw levensomstandigheden zijn waarschijnlijk beter dan u zich in uw eentje zou kunnen veroorloven!

Houd er rekening mee dat u waarschijnlijk een antecedentenonderzoek moet ondergaan en uitstekende referenties moet verstrekken. Certificeringen in reanimatie en eerste hulp zullen u helpen om de baan te krijgen.

Wees een huisoppas

Dit is een woonarrangement dat van een week tot enkele maanden kan duren. Als u in de loop van 6 tot 12 maanden meerdere huisoppaswerkjes kunt regelen, kunt u huurvrij wonen terwijl u een mooi inkomen verdient.

Als je alleenstaand en zorgeloos bent, zou je banen in andere steden, staten en zelfs landen kunnen accepteren! Hoe breder je bereik, hoe meer kansen je hebt om er een langdurig optreden van te maken.

Misschien moet je ook voor een huisdier zorgen, dus zorg ervoor dat je alle details kent voordat een baan accepteren.

Wees een on-site property manager

Als je op zoek bent naar een manier om huurvrij te leven, probeer dan een baan als on-site property manager voor een appartementencomplex. Je verdient een klein inkomen en krijgt tegelijkertijd een huurvrij appartement.

Er zijn onderhoudstaken die bij de baan horen, dus vraag welke kwalificaties vereist zijn voordat u solliciteert. Vaak heb je geen eerdere ervaring nodig, zolang je maar een uitstekende werkgeschiedenis en goede referenties hebt.

Leef het nomadenleven

Leven als een nomade betekent dat je geen plek hebt die je ’thuis’ noemt. Je reist van plaats naar plaats, waarbij je woonsituatie dagelijks, wekelijks of maandelijks verandert.

Deze levensstijl is echt voor de vrije geest die niet gebonden wil zijn!</8217;

Natuurlijk moet je een manier vinden om wat geld te verdienen terwijl je rondreist. Veel nomaden nemen klusjes op om wat extra geld te verdienen, of krijgen een tijdelijke baan totdat ze klaar zijn om verder te gaan. Als u een baan kunt bemachtigen waarmee u op afstand kunt werken, hoeft u zich geen zorgen te maken dat u altijd een baan moet vinden.

Van kamperen tot couchsurfen, u zou kunnen rondkomen van een zeer laag inkomen als u zuinig blijft. Dit is geen duurzame manier van leven, maar sommigen kiezen voor deze levensstijl voor een jaar of twee. Het is duidelijk dat het niet gepast is als je kinderen hebt. Maar als je een avontuurlijke partner hebt, zou je het samen kunnen doen.

Het is absoluut een van de goedkoopste manieren van leven, terwijl je een aantal zeer gedenkwaardige ervaringen creëert!

Goedkoop leven hoeft niet gelijk te staan ​​aan lage kwaliteit

Als mensen het woord “goedkoop” horen, denken ze vaak aan lage kwaliteit. Maar alleen omdat u de huisvestingskosten wilt verlagen, betekent niet noodzakelijk dat u veiligheid of comfort moet opofferen. U kunt nog steeds onder aangename omstandigheden leven terwijl u uw grootste uitgaven minimaliseert.

Uw beste gok om uw levenskwaliteit te behouden (of te verbeteren) terwijl u de kosten verlaagt, is een baan te vinden die een goed inkomen biedt terwijl u minder of gratis huisvesting biedt. Dit kan zelfs werken als u een gezin heeft, zoals het aannemen van een functie als vastgoedbeheerder op locatie.

Door wat ijverig onderzoek te doen en een strategie te creërendie uw doelen ondersteunt, kunt u ideale kansen vinden die u honderden dollars besparen op maandelijkse huisvestingskosten. Overweeg verschillende locaties, banenmarkten en hoe de index van de kosten van levensonderhoud kan variëren afhankelijk van het gebied.

Vervolgens schrijf een plan op. Het maken van een langetermijnplan zal helpen zorg ervoor dat u uw spaargeld maximaliseert zonder uw levensstandaard in gevaar te brengen.

De sleutel tot het vinden van de goedkoopste manier van leven is om ruimdenkend te blijven. Zoals u al heeft gelezen in dit bericht zijn er veel opties voor goedkope en zelfs gratis huisvesting.

Bedenk daarnaast hoe traditionele 9-5-banen plaats hebben gemaakt voor bijzaken en online functies waarmee u op afstand kunt werken. Met toegang tot internet kunt u zelfs uw eigen inkomen creëren met een online bedrijf.

De mogelijkheden zijn eindeloos!

Hoe je de goedkoopste manier van leven bereikt zonder te verhuizen

Wat als je het gewoon niet doet? ;t wilt verhuizen of inkrimpen? Wat als u er niet toe kunt komen uw huis te verkopen?

Welnu, u zult waarschijnlijk geld op tafel laten liggen. Zoals ik hierboven heb geschetst, zijn er verschillende betaalbare huisvestingsalternatieven die veel goedkoper zijn dan uw typische hypotheek.

Maar – er zijn nog steeds manieren om goedkoop te leven, zelfs zonder een grote aanpassing van het leven.

Hier zijn vijf belangrijke manieren om goedkoop te leven en je huis te behouden.

1) Zorg voor een beperkt budget

Een budget volgen betekent dat u controle heeft over uw geld. U weet waar uw geld naartoe gaat, hoeveel u uitgeeft en wanneer het uw rekening verlaat.

Een budget helpt u bij het identificeren van uitgaven die moeten worden verholpen. Het zal u helpen de kosten te verlagen die uw inkomen opslokken. En als u eenmaal uitgavengrenzen heeft ingesteld, wordt geld besparen zoveel gemakkelijker.

Om uw inspanningen te maximaliseren, maak een “kale” maandbudget – een die de uitgaven aan alleen de essentie weerspiegelt. Dit zou uw hypotheek of huur, nutsvoorzieningen, voedsel, verzekeringen en transport zijn. Dit is een geweldige oefening in het scheiden van uw “behoeften” van uw ‘wensen’, en geeft u een nauwkeurig beeld van hoeveel geld u uitgeeft aan dingen die niet nodig zijn.

Als u de discipline heeft om leef met een krap budget, bent u goed op weg om goedkoop te leven zonder te verhuizen.

2) Snijd maandelijks leven uitgaven

Het is heel goed mogelijk dat u uw kosten kunt verlagen in zowat elke categorie waaraan u geld uitgeeft.

Van voedsel tot transport tot nutsvoorzieningen, er zijn bijna manieren om deze uitgaven te verlagen.

Hier zijn slechts een paar ideeën om elke maand geld te besparen:

  • Knip de kabel uit
  • Zeg abonnementen op die u niet gebruikt
  • Verlaag uw mobiele telefoonabonnement
  • Vind gratis bankrekeningen
  • Verlaag uw energieverbruik (een /c, verwarming, verlichting, etc.)
  • Gebruikt kopen; ga naar kringloopwinkels
  • Zoek altijd eerst naar gratis spullen
  • Onderhandel opnieuw over uw rekeningen voor lagere tarieven
  • Stop met uit eten gaan en vermijd kant-en-klaarmaaltijden; maaltijdplan in plaats daarvan
  • Gebruik altijd een boodschappenlijstje zodat u niet te veel uitgeeft
  • Verkoop uw auto; in plaats daarvan, fiets, loop of neem het openbaar vervoer
  • Bundel uw verzekeringspolissen samen
  • Winkel bij de dollarwinkel
  • Koop groot in
  • </ul >

3) Kom uit de schulden

Als u de goedkoopste manier van leven wilt vinden, moet u zo snel mogelijk alle consumentenschulden kwijtraken. Creditcardtegoeden betalen met rentekosten zuigt gewoon elke kans om geld te besparen weg.

En, wat moet je met al die creditcards? Snijd ze in stukken. Of sluit ze op. Draag ze niet met u mee. De verleiding kan te groot zijn.

Als je je eigen schuldaflossingsplan wilt maken, bekijk dan mijn bericht over hoe je aan schulden kunt ontsnappen met een doe-het-zelf schuldbeheersplan.

<

4) Leef minimaal

Een minimalist is iemand die kiest er bewust voor om alleen te leven met de belangrijkste levensbehoeften. Het doel is om het leven te vereenvoudigen en afleiding te verminderen door overtollige bezittingen die niet bijdragen aan een zinvol leven te verwijderen.

Dit kan betekenen dat niet in het bezit van 2 televisies, 3 auto’s en een huis met 4 slaapkamers. In plaats daarvan kan een minimaal leven leiden tot wonen in een kleinere ruimte, fietsen en hobby’s doen in plaats van tv kijken.

Minimaal leven is niet alleen een beslissing om minder uit te geven. Het is een mentaliteit die consumentisme verwerpt en gewaardeerde ervaringen omarmt. U bespaart niet alleen geld, u creëert ook meer ruimte in uw leven om u te concentreren op wat echt belangrijk is voor jou.

Een minimaal leven leiden maakt het gemakkelijker om te hoge uitgaven te voorkomen. Je wordt niet gedreven door vergelijking en gelijke tred houden met de buren. Hoewel minimalisten zichzelf niet als “goedkoop” beschouwen, hebben ze waardering voor zuinigheid.

5) Herfinancieren

Eén van de meest effectieve manieren om goedkoop te leven zonder te verhuizen, is uw huidige hypotheek oversluiten. Dit is afhankelijk van een aantal zaken:

 • de huidige rentetarieven
 • uw credit score
 • hoe lang u van plan bent het huis te behouden

Als u ten minste één procentpunt kunt besparen op uw huidige lening,het kan de moeite waard zijn om te herfinancieren. Zorg ervoor dat u rondkijkt voor de beste tarieven. Hypothecaire leningen zijn financiële producten die winst genereren voor banken, dus de aangeboden tarieven verschillen per geldschieter.

Controleer uw kredietscore om er zeker van te zijn dat het aan snuiftabak voldoet (hierboven 740). Als het niet is waar je het nodig hebt, werk dan aan het verhogen van je score. Hoe beter uw score, hoe lager uw tarief.

En als u weet dat u binnen de komende vijf jaar gaat verhuizen, wilt u misschien een lager tarief doorgeven. De vergoedingen die u betaalt, zullen het voor u moeilijk maken om op de lange termijn geld te besparen.

Wat zijn de goedkoopste manieren om met pensioen te gaan?

De meeste tips die ik hierboven heb gedeeld, kunnen van toepassing zijn op zowel voor als na pensionering. Het is zelfs heel gewoon voor mensen die dicht bij de pensioengerechtigde leeftijd zijnom in te krimpen en te verhuizen naar een locatie met een lagere index van de kosten van levensonderhoud en minder belastingen.

Als u al meerdere jaren overwaarde opbouwt in uw huidige woning, is dat mogelijk kunt u een kleiner huis kopen in een goedkoper gebied zonder hypotheek.

Sinds de 401(k) het pensioenfonds heeft vervangen, moeten de meeste gepensioneerden leven van hun pensioensparen en sociale zekerheid. Daarom is het van cruciaal belang dat ze hun uitgaven minimaliseren en zich aan een budget houden, zodat hun spaargeld meer dan 30 jaar meegaat.

Uw grootste uitgave verlagen – behuizing – geeft u wat gemoedsrust en extra financiële zekerheid als u met pensioen gaat.

Hier zijn nog een paar manieren waarop u de kosten van levensonderhoud kunt verlagen en goedkoop kunt leven in de pensioenjaren:

>

 • houd slechts één auto
 • doe de levensverzekering af
 • verhuis naar een staat zonder inkomstenbelasting
 • blijf gezond (en medische rekeningen minimaliseren)
 • profiteren van kortingen voor senioren
 • houd goedkope hobby’s & elimineer ondeugden
 • reis in het laagseizoen

FAQs

Wat is de goedkoopste manier om bij een gezin te wonen?

Als je gezin niet als groot wordt beschouwd (6+), en je kunt je een grotere camper veroorloven, dan zou het leven in een camper je in staat kunnen stellen vrij goedkoop te leven. Dit is eigenlijk heel gebruikelijk geworden, en een simpele Google-zoekopdracht zal je helpen veel verhalen te vinden van gezinnen die in campers wonen.

Wat is de goedkoopste manier om in een stad te wonen?

Alleen betalen voor een appartement met één slaapkamer in een grote stad kan je bijna $ 2.000 per maand kosten. De beste manier om kosten te besparen, is door een huisgenoot (of twee) te nemen en de kosten te delen.

Bovendien betaal je het meeste door in het centrum te wonen. Als u kunt pendelen, zoals met een metro, bus of carpool, bespaart u honderden euro’s door een goedkopere plek net buiten het centrum te zoeken.

Wat is de goedkoopste Amerikaanse stad om in te wonen?

Op basis van gegevens uit 2021 verzameld door de Council for Community and Economic Research, zijn de top 10 van goedkoopste Amerikaanse steden om in te wonen:

1. Kalamazoo, MI
2. Harlingen, Texas
3. McAllen, Texas
4. Jackson, MS
5. Amarillo, Texas
6. Anniston, AL
7. Joplin, MO
8. Kokomo, IN
9. Knoxville, TN
10. Hattiesburg, MS

Deze tien moderne steden liggen tussen 16,3% en 22,9% onder de kosten van levensonderhoud op het moment van schrijven.

Wat is de goedkoopste Amerikaanse kleine stad om in te wonen?

Wat als je de drukte van een grote stad niet wilt? U kunt uw huisvestingskosten nog meer verlagen door een kleinere locatie te kiezen.

Gebaseerd op gegevens uit 2021 verzameld door de Council for Community and Economic Research, detop 10 goedkoopste Amerikaanse kleine steden om in te wonen zijn:

1. Pittsburg, KS
2. Muskogee, oké
3. Richmond, IN
4. Tupelo, MS
5. Statesboro, GA
6. Salina, KS
7. Martinsville, VA
8. Ponca City, oké
9. Burlington, IA
10. Meridian, MS

Deze tien steden hebben een bevolking variërend van 12.852 tot 46.998, en de kosten van levensonderhoud scoren tussen 14,1% en 19,4% onder het nationale gemiddelde op het moment van schrijven.

h3 class=”rang-wiskunde-vraag”>Wat zijn de goedkoopste en veiligste landen om in te wonen?

Volgens de World Population Review staan ​​de Verenigde Staten in de top 10 van duurste landen om in te leven. open voor het verlaten van de goede oude’ rood-wit-blauw, je hebt veel opties om je kosten voor levensonderhoud te verlagen.

Er zijn echter enkele gebieden in de wereld die niet zo veilig zijn … of aantrekkelijk. Afghanistan is bijvoorbeeld het nummer 1 goedkoopste land om in te wonen, maar ik zou het niet aanraden om daar te wonen. Omdat u niet alleen goedkope – jij wilt ook veilig!

Hier zijn 10 van de goedkoopste landen om in te wonen (vergeleken met de VS) waar je veel lagere kosten van levensonderhoud zult hebben maar doet geen concessies aan de veiligheid:

1. Vietnam
2. Ecuador
3. Mexico
4. Thailand
5. Maleisië
6. Indonesië
7. Cambodja
8. Costa Rica
9. Bolivia
10. Zimbabwe

Je kunt elk van deze tien landen kiezen en spotgoedkoop leven met minder dan $1.000 per maand!

Het vinden van de goedkoopste manier van leven is niet voor iedereen weggelegd

Het vinden van de goedkoopste manier van leven is niet erg moeilijk – er zijn zoveel goedkope huisvestingsalternatieven, evenals manieren om uw maandelijkse uitgaven te verlagen.

*Echter* – de goedkoopste manier van leven aannemen is niet voor iedereen weggelegd.

Natuurlijk is het erg aantrekkelijk om na te denken over het besparen van honderden (zelfs duizenden) per maand met een paar aanpassingen aan je levensstijl. Maar het is duidelijk dat er offers moeten worden gebracht. Aan het eind van de dag moet u zelf beslissen wat u bereid bent op te geven voor geld.

Een geweldige manier om u te helpen beslissen hoe “goedkoop” u wilt gaan, is door enkele financiële doelen op de korte en lange termijn op te schrijven. Doelen geven u een richting en een motivatie om nu enkele offers te brengen voor toekomstig gewin.

Weet wat uw huidige financiële situatie is – hoeveel schulden u heeft, uw totale maandinkomen, uw totale spaargeld, of u op schema ligt met uw pensioen enz.

Dan, maak een plan voor de komende 5 jaar. Waar wil je zijn? Welk inkomen wil je verdienen? Wil je uit de schulden komen? Wil je sparen voor je kids’ collegegeld? Wanneer wilt u met pensioen gaan?

Als u eenmaal een routekaart heeft van waar u nu bent naar uw ideale bestemming, overweeg dan hoe goedkoop wonen u kan helpen uw doelen te bereiken. Bepaal wat u bereid bent op te geven – in ieder geval tijdelijk – om succesvol te zijn.

Wat je ook beslist, ik hoop dat dit bericht je enig inzicht heeft gegeven in de goedkoopste manieren van leven. Als u verdrinkt in de schulden, overweldigd wordt door uw financiën, of ver achterloopt op het gebied van pensioensparen – – weet gewoon dat je opties hebt. U heeft de controle om een ​​nieuwe beslissing te nemen en uw financiële gezondheid weer op de rails te krijgen.

Plaats een reactie