De Latte Factor Boek Review: 5 Gratis Lessen Om Je Financiën Te Verbeteren

The Latte Factor Book Review

onlangs las ik dit juweeltje van een boek van David Bach.  toen pakte ik het op en las het opnieuw.  ik wist dat ik het meer dan eens moest lezen om er het meeste uit te halen.

en ik ’m blij dat ik dat deed.  er waren zeker meer nuggets gevonden de tweede keer rond.

The Latte Factor is een fictief verhaal dat financiële waarheden illustreert.de auteur leert ons eenvoudige maar diepgaande lessen over wat het betekent om rijk te zijn en hoe u uw financiële doelen kunt bereiken terwijl u trouw blijft aan uw waarden.

De meeste mensen geloven niet dat ze vandaag een rijk leven kunnen leiden zonder meer geld te verdienen.als jij dit bent, dan is The Latte Factor een boek waar je iets van kunt leren.

na het lezen van het twee keer, hier is mijn latte Factor boek recensie, met inbegrip van 5 lessen die ik heb geleerd om mijn financiën te verbeteren:

 1. je bent rijker dan je denkt.
 2. je hebt niet meer geld nodig, je hebt nieuwe gewoonten nodig.
 3. er zijn 3 geheimen om te ontgrendelen voor financiële vrijheid.
 4. don ’t Geloof De geld mythen die je terug te houden.
 5. rijkdom is niet alleen voor de rijken.

1.  u ’bent rijker dan u denkt

David Bach, de auteur, vertelt een verhaal over het leven van Zoey, een 20-jarige student die voor een reclamebureau werkt.

Zoey bevindt zich in een fase in het leven waarin ze begint te twijfelen aan de richting die ze heeft gekozen.ze heeft een goede baan met een fatsoenlijk loon, ze is in staat om zichzelf te onderhouden, en ze geniet van het werk dat ze doet.

maar ze begint zich af te vragen wat er nog meer is.elke keer als er een kans komt die haar aanspreekt, verwerpt ze de gedachte onmiddellijk omdat ze gelooft dat ze het zich niet kan veroorloven.

ze ontmoet Henry, die werkt in een lokale koffiewinkel waar ze elke ochtend naartoe gaat.door deze vriendschap begint Zoey haar financiële situatie te zien door een andere mentaliteit, en Henry helpt haar te begrijpen dat ze nu genoeg geld heeft om het leven te leiden dat ze wil.

Hier wordt de “latte factor” geïntroduceerd.

in Zoey ‘ s geval hield haar morning latte haar tegen om te beseffen dat ze zich eigenlijk een rijk leven kon veroorloven.

en nee – niet rijk als in het hebben van meer geld dan ze wist wat te doen met – maar rijk als in het ervaren van vervulling en vreugde en doel in haar leven.

de latte ze betaald voor elke ochtend, evenals een ontbijt muffin, salade voor de lunch, en take-out voor het diner opgeteld tot een aanzienlijk bedrag over een maand tijd.ze zag gewoon niet hoe deze uitgaven haar inkomen op een dagelijkse basis afnamen.

en haar dromen stelen.

soms kunnen we vast komen te zitten in een eindeloze lus van meer willen, maar onszelf ontkennen omdat we denken dat we het ons niet kunnen veroorloven.We werken in de beperkende overtuiging dat we nooit vooruit zullen komen tenzij we meer geld verdienen.

Het is wanneer we doelgericht beginnen te zijn over onze tijd, ons geld en onze gewoonten dat onze ogen open staan voor de mogelijkheden die ons in onze huidige omstandigheden ter beschikking staan.

duidelijk worden over onze prioriteiten geeft ons de focus die nodig is om te weten wat we bereid zijn op te offeren.

De volgende keer dat je jezelf vertelt dat ik het me niet kan veroorloven, stop dan en denk na of dat echt waar is.zijn er kleine, onbeduidende uitgaven die u uit uw normale routine kunt snijden om te sparen voor wat echt belangrijk voor u is?

de sleutel tot rijk leven vandaag is het afstemmen van uw uitgaven met uw waarden.  specifiek op wat belangrijk is voor u, zodat u kunt beginnen met opzettelijk met uw geld.

als je bereid bent om aanpassingen in je gewoonten aan te brengen, zul je merken dat je je vandaag een rijk leven kunt veroorloven.

2.& Nbsp; je don ’ t meer geld nodig, je nieuwe gewoonten nodig

aan het begin van het boek krijgt Zoey een baan aangeboden die meer loon biedt maar minder vrijheid.ze weet dat de functie langer zou duren dan haar huidige, maar de loonsverhoging lijkt de enige manier voor haar om vooruit te komen.

maar ze houdt van het bedrijf waar ze voor werkt en de mensen met wie ze werkt.ze is in het hele verhaal in conflict over de vraag of ze het aanbod van een baan moet aannemen of niet.haar nieuwe vriend Henry ziet in haar iets gemeenschappelijks voor de meeste mensen: de overtuiging dat meer geld het antwoord is op geldproblemen.Zoey denkt dat als ze gewoon een hoger inkomen had, ze haar schuld zou kunnen afbetalen en zich de dingen zou kunnen veroorloven die ze wil.

Henry daagt haar uit om anders te denken.in plaats van te wachten tot er in de toekomst iets gebeurt, vertelt hij haar om vandaag de controle over haar acties over te nemen.

ze heeft niet meer geld nodig om rijk te leven, ze moet alleen betere gewoonten opbouwen.nadat Zoey bekent dat haar verleden nooit veel leek te helpen, begint ze te begrijpen wat Henry zegt.meer verdienen betekent niet automatisch meer besparen.In feite, wanneer de meeste mensen een verhoging krijgen, verhogen ze hun kosten van levensonderhoud samen met het.

dus, gewoon het maken van meer geld won’t krijg je uit de schulden, of verhogen hoeveel je bespaart.

het is niet de hoeveelheid geld die moet veranderen, het is wat je doet met het geld dat ertoe doet.

en als wat je doet altijd je blut laat, dan moet je iets anders doen.   je moet je gewoontes veranderen.

het is echt zo eenvoudig – maar het &# 8217; s niet gemakkelijk.het veranderen van je gewoonten is moeilijker dan het krijgen van een verhoging.

immers, je hersenen heeft gekregen zeer comfortabel met de financiële beslissingen die je hebt gemaakt sinds je oud genoeg was om een baan te krijgen.

Gewoonten vereisen tijd, oefening en intentie.denk na over de gewoonten die je vandaag hebt die je ervan weerhouden het leven te leiden dat je wilt.  impulsaankopen?  uit eten?  nieuwe schoenen?  die ochtend latte?

wanneer we geld uitgeven zonder rekening te houden met de gevolgen op lange termijn, kiezen we ervoor om onze doelen in het leven voortdurend uit te stellen.en het komt allemaal neer op de kleine, onproductieve, onbeduidende keuzes die we maken met onze tijd en ons geld.

Je hebt de macht om controle te nemen over je acties en te kiezen hoe je reageert op de omstandigheden om je heen.

Stop met wachten op meer geld en begin met het opbouwen van betere gewoonten.degenen die zullen werken voor de toekomst die je wilt in plaats van ertegen.

3.  er zijn 3 geheimen voor financiële vrijheid

Oké, laat me dat anders formuleren.ik heb geleerd dat de auteur gelooft dat er 3 geheimen zijn voor financiële vrijheid.

maar laat me verduidelijken.ik geloof niet dat financiële vrijheid wordt ontgrendeld met geheimen, en of er maar 3 zijn, is iemand ‘ s gok.

met dat in gedachten, laten’ s gewoon gaan met het.

hier zijn de 3 geheimen van financiële vrijheid, volgens David Bach:

 1. betaal jezelf eerst
 2. Don’t budget; in plaats daarvan, maak het automatisch
 3. Live rich now

waarschijnlijk niet wat je’d verwachten, eh?  ik bedoel, er ’s niets over investeren – en budgettering wordt zelfs ontmoedigd!& Nbsp; Wat de heck?

maar als je het boek leest, zul je de wijsheid in alle drie zien.In feite is het eerste geheim het enige financiële advies dat mijn ouders me ooit hebben gegeven.in het boek helpt Henry Zoey de waarde van haar tijd als betaalde werknemer van een reclamebureau te bepalen.voor elk uur dat ze werkt, is er een bedrag aan inkomsten dat naar een uitgave gaat.

dus misschien gaan de eerste 3 uur naar huur, de volgende 2 uur naar eten, en misschien een uur om de metro te betalen.ze ruilt haar tijd in voor geld, zodat ze zich een levensstijl kan veroorloven.

Hij legt uit dat haar inkomen is als een taart, en de uren die ze werkt zijn als stukjes van de taart.er zijn grote plakjes (zoals huur) en kleine plakjes (zoals koffie).en als ze betaald wordt, serveert ze alle plakjes aan iedereen die haar om een deel van haar inkomen vraagt.

maar ze dient zichzelf nooit, want nadat ze iedereen betaalt, is er niets meer over.

en dit is de reden waarom meer dan de helft van de Amerikanen minder dan $1.000 aan spaargeld heeft.  Ze komen er nooit in om zichzelf te betalen.

De realiteit is, als je jezelf niet eerst betaalt, heb je waarschijnlijk niet meer over om jezelf later te betalen.er is te veel overgelaten aan het toeval en wilskracht, die meestal nooit in uw voordeel zijn als het gaat om geldzaken.

het beste wat je kunt doen is jezelf eerst betalen.een geweldige manier om dit te bereiken is met salarisaftrek naar een 401k.of automatische Overboekingen naar een spaarrekening.hoe dan ook, zet dat eerste deel in een soort rentedragende spaarrekening voordat je iedereen gaat bedienen.

je ’re niet alleen betalen jezelf eerst,   je ’re zetten jezelf eerst.

het tweede geheim helpt je om het eerste geheim gedaan te krijgen zonder discipline of wilskracht.Automatiseer uw spaargeld zodat u het geld nooit ziet of aanraakt.

Don ’t even “budget ” uw spaargeld – gewoon leren leven van wat ’s links nadat het ’s genomen.

als u uw spaargeld op automatisch zet, zult u het nooit missen.

wanneer je het tweede geheim implementeert, ontgrendel je het derde.leren leven van een deel van je taart zal je niet alleen toestaan om te sparen voor je pensioen in de toekomst, maar ook voor die dingen die je vervulling brengen in het heden.

zodra u uw pensioenrekening aan het rollen krijgt, stelt u andere spaarrekeningen in voor financiële doelen op korte termijn.  misschien start een vakantie fonds, of een hobby account.plan dan regelmatig automatische overschrijvingen in, zodat u vandaag het rijke leven kunt beginnen.

4. don ’ t Geloof deze geld mythen

je overtuigingen rond geld worden meestal gevormd door je opvoeding, ervaringen en cultuur (onder andere).

De geldmindset waarmee je op volwassen leeftijd eindigt, is vaak een onderbewust geloofssysteem dat je houding ten opzichte van geld op belangrijke manieren beïnvloedt.  sommige goed, sommige niet zo goed.

deze overtuigingen kunnen zo ingebakken zijn in onze geest dat we ze niet eens in twijfel trekken.We accepteren ze gewoon als waarheid en we laten ze onze verwachtingen en ons gedrag sturen.

het probleem is, soms zit die geloofsstructuur op een fundament van onwaarheid.Dit is waar de auteur naar verwijst als “geldmythen”, die ons kunnen weerhouden van het bereiken van financiële vrijheid als we ze geloven.

in het boek vertelt Zoey haar baas dat ze graag een kunstwerk zou kopen dat aan de muur van de koffiewinkel hangt. in Zoey’s geest, kan ze ’ t veroorloven het –of een andere“ luxe ” voor die kwestie.

ze geeft toe dat al het recente financiële advies van haar nieuwe vriend Henry moeilijk te accepteren is geweest, vooral omdat ze erachter kwam hoe rijk hij is.begeleiding van een miljonair lijkt haar een beetje belachelijk, gezien het feit dat ze nauwelijks rond kan komen.

haar baas heeft het “can’t afford it” excuus van Zoey eerder gehoord, en erkent dat Zoey vastzit in een valse denkwijze.ze daagt Zoey ‘ s overtuigingen uit door drie geldmythen te identificeren die veel mensen ervan weerhouden financiële vrijheid te bereiken:

 1. als je meer geld verdient, zul je rijk zijn.
 2. er is geld nodig om geld te verdienen.
 3. iemand anders zal voor je zorgen.

De eerste mythe werd genoemd in de tweede les hierboven vermeld.  Meer geld doesn ’t oplossen van uwgeld problemen, wat betekent dat het zeker won ’ t maken u ook niet rijk.

je moet je in plaats daarvan richten op je geldgewoonten en mindset.zodra deze in overeenstemming zijn met uw waarden, kunt u een rijk leven leiden zonder een hoger inkomen nodig te hebben.

een andere mythe waar velen voor vallen is dat je geld nodig hebt om geld te verdienen.Zoey ‘ s baas vertelt haar dat ze geen enorme hoeveelheid geld nodig heeft om rijkdom op te bouwen.

kleine aanpassingen in haar dagelijkse bestedingsgewoonten kunnen resulteren in enorme besparingen genoeg om zelfs haar een miljonair op een dag.het enige wat nodig is, is consistentie, tijd en samengestelde rente en hoe eerder ze begint, hoe beter!

de laatste mythe wordt meestal geassocieerd met vrouwen, maar tegenwoordig vallen mannen er ook voor.  vrouwen worden er echter meer nadelig door beïnvloed.

Dit komt door een verscheidenheid aan factoren die de auteur in het verhaal naar voren brengt, waaronder hoe vrouwen gemiddeld 20% minder verdienen dan mannen, maar meestal 7 jaar langer leven.vrouwen nemen ook een aantal jaren vrij om kinderen op te voeden, en de helft eindigt in een scheiding.

als vrouwen kunnen we het ons niet veroorloven om op iemand anders te vertrouwen om voor ons te zorgen. 

We moeten onze denkwijze doorzoeken om elke beperkende overtuiging te zuiveren die ons ervan weerhoudt verantwoordelijkheid te nemen voor onze eigen financiële toekomst.

Als u ’re getrouwd, hebben een plan voor hoe de overlevende financieel zal worden ondersteund wanneer de andere sterft eerst.dit is gewoon het verantwoordelijke en liefdevolle ding om te doen voor je partner.

als je single bent, maak dan financiële keuzes op basis van je vermogen om jezelf te onderhouden.neem de volledige verantwoordelijkheid voor het opbouwen van je eigen rijkdom, zodat je nooit op iemand anders hoeft te vertrouwen.als je dan je prins ontmoet, is financiële zekerheid geen factor in je relatie.

5.rijkdom is niet alleen voor de rijken

Dit was waarschijnlijk de meest bemoedigende les voor mij.

Iedereen kan rijkdom opbouwen.

ongeacht je leeftijd, je schuld, je achtergrond, je alles.

Het maakt niet uit waar je bent in het leven heb je de controle om betere gewoonten te creëren, je mindset te veranderen en ervoor te kiezen om anders op je omstandigheden te reageren.

je hebt alles wat je nu nodig hebt om je toekomst en je nalatenschap te veranderen.

de sleutel is om te weten wat je waardeert.want zodra je financiële beslissingen weerspiegelen wat echt belangrijk voor je is, zal je leven beginnen te veranderen.

Je zult een nieuw gevoel van vrede voelen.
U ’ll hebben een hernieuwd gevoel van doel.en je zult gaan geloven dat je echt rijk kunt leven, maar ook rijkdom kunt opbouwen.

terwijl Zoey alles overweegt wat Henry met haar heeft gedeeld over een rijk leven, herinnert hij haar aan een eenvoudige maar belangrijke waarheid.

ieder van ons wordt hier gezet om iets speciaals te doen, maar de meesten van ons doen het niet.

ik geloof echt dat God een uniek doel heeft voor elk individu op deze aarde.als we geketend zijn aan schulden en gevangen worden gehouden door beperkte overtuigingen, zullen we nooit volledig het volle leven ervaren dat hij voor ons heeft.

financiële vrijheid is niet alleen om genoeg geld te hebben om te kopen wat je maar wilt.

sterker nog, het stelt je in staat om vrij te leven het leven dat je bedoeld bent om te leven.

the latte Factor Book review summary

The Latte Factor is een snelle lezing, maar bevat een aantal krachtige lessen.

In een notendop, dit zijn de top 5 tips die ik kreeg uit het lezen van dit geweldige boek:

 1. je bent rijker dan je denkt. Als je bereid bent om aanpassingen aan je gewoonten te maken, zul je merken dat je je vandaag een rijk leven kunt veroorloven.
 2. je hebt niet meer geld nodig, je hebt nieuwe gewoonten nodig.het is niet hoeveel geld je hebt, het is wat je doet met het geld dat je hebt.
 3. er zijn drie geheimen voor financiële vrijheid.   het ontgrendelen van alle drie zal u helpen uw grootste financiële doelen te bereiken.
 4. don’t vallen voor het geld mythen.   het creëren van een gezonde geldmindset is net zo belangrijk als het gebruik van slim geldbeheer.
 5. iedereen kan rijkdom opbouwen.je hebt alles wat je nodig hebt om je financiële toekomst te veranderen.

Ik hoop dat je genoten hebt van de Latte Factor Review.ik moedig u aan om deze belangrijke principes toe te passen op uw eigen persoonlijke financiën, zodat u kunt beginnen met het bereiken van uw financiële doelen!

andere berichten waarin u misschien geïnteresseerd bent:

 • the One Thing Book Review: going Small Leads To Big Results
 • Marie Forleo’s Everything Is Figureoutable Review: 10 Top Lessons
 • You Are a Badass At Making Money Review: 7 belangrijkste principes
 • Hoe $5000 in een jaar te besparen
 • 11 effectieve manieren om gemotiveerd te blijven met je doelen
 • 3 slimme redenen om te sparen voor schulden
 • Hoe te leven op het inkomen van vorige maand (en waarom je dat zou moeten doen)
 • Hoe te leven binnen uw middelen (en toch tevreden te zijn)
 • financiële gezondheidscontrole: 7 stappen om uw fiscaal welzijn te stimuleren
 • >Hoe te ontsnappen aan schulden met een DIY debt management plan

wil je deze post onthouden voor later? Pin het op je favoriete Pinterest board!

The Latte Factor Boek Review: 5 gratis lessen om uw financiën te verbeteren

 

Plaats een reactie