De ultieme nulsombegrotingsbrongids

Het kan moeilijk zijn om vast te houden aan een budget, maar er een maken is niet 8217;t hoeft niet zo te zijn.

Als je elke dollar een baan geeft, voorkom je dat er geld tussen de mazen glipt. U weet precies waar elke dollar naartoe gaat, wat u helpt controle te houden over uw financiën.

Een nulsombudget zorgt ervoor dat uw inkomsten gelijk zijn aan uw uitgaven. Dit betekent niet dat u elke cent van uw salaris moet uitgeven! Het betekent dat elke dollar die binnenkomt, wordt besteed aan een categorie in uw budget, inclusief sparen.

Ik gebruik al enkele maanden een nulsombudget en het heeft me echt geholpen om beter dan ooit tevoren dichter bij ons bestedingsplan te blijven. Het heeft ons ook geholpen te weten waar we te veel uitgeven en hoe we ons budget voor de volgende maand moeten aanpassen.

Toen ik het eindelijk zat was om van salaris naar salaris (na ongeveer * 25 * jaar), besloot ik meer bewust te worden van waar ons geld naartoe ging. Zoals, tot op de cent opzettelijk.

Ik maakte een spreadsheet en registreerde hoe elke cent werd uitgegeven. Ik gebruikte gedetailleerde categorieën, zodat ik precies kon zien hoeveel we aan wat uitgeven. En ik heb alle rekeningen en uitgaven uitgekamd om te zien waar de lekken waren.

Door dit te doen, kon ik meer dan $ 1.000 besparen op onze maandelijkse uitgaven!

Maar toen moest ik ook bewust *waar* dat extra geld heen zou gaan. Toen besloot ik om het nulsombudget te proberen.Ik vond het een goed idee om elke dollar een specifieke “toewijzing” te geven, omdat ik wist dat dit ons inkomen zou maximaliseren en ons zou helpen onze financiële doelen sneller te bereiken.

 

Wat is een nul- totale budget?

nulsom budgetis een financiële strategie die elke dollar aan inkomsten toewijst aan een specifieke categorie. Deze benadering vereist dat u zelfs optionele uitgaven – zoals sparen en liefdadigheid – als een te betalen rekening.  Het gewenste resultaat is om “elke dollar een baan te geven” en inkomsten hebben die gelijk zijn aan uitgaven.  Hierdoor zou u aan het einde van de budgetteringsperiode een saldo van € 0 overhouden.

Het doel van het nulsombudget is om inkomsten minus uitgaven gelijk te maken nul. Elke dollar krijgt een opdracht, zodat u precies weet waar uw geld naartoe gaat.

Dus als u al uw inkomsten optelt en vervolgens alle van je uitgaven, *zou* $ 0,00 over moeten hebben.

Het klinkt veel als het leven van salaris tot salaris, nietwaar? Maar dat is het niet!

Omdat u in uw uitgaven categorieën opneemt zoals sparen, liefdadigheidsgiften, pensioenfonds, noodfonds, enz.  Als u spaargeld behandelt alsof het ook een rekening is, zorgt u er altijd voor dat u zelf betaalt. Een nulsombudget laat u dus niet met nul euro’s achter, het helpt u bewust meer euro’s te sparen!

Hoe een zero-sum budget werkt

Als u zich afvraagt ​​hoe deze budgetteringsmethode werkt, volgt hier een overzicht voor u:

 • Budgetcategorieën worden gemaakt voor uw inkomstenstromen, vaste uitgaven, variabele uitgaven, liefdadigheidsgiften en spaarfondsen. Dit betekent dat uw spaargeld e.giften worden behandeld alsof het gewone rekeningen zijn.
 • Maximale bestedingsbedragenzijn toegewezen aan elke categorie. Al deze bedragen, bij elkaar opgeteld, moeten gelijk zijn aan uw inkomen voor die budgetperiode. Dus als u al uw uitgaven aftrekt van uw inkomen, zou u nul euro over moeten houden.
 • Er worden onderweg aanpassingen gemaakt om ervoor te zorgen dat u een nulsaldo aan het einde van elke budgetperiode.  Als u te veel uitgeeft in de ene categorie, verlaagt u het budget in een andere. Als u aan het einde van de maand geld over heeft, wijst u dat geld toe aan een categorie, zoals sparen. Op deze manier is uw budget in evenwicht en komt u toch op nul uit.
 • Nul is het doel.  Als je de maand eindigt met een saldo van nul, dan heb je het goed gedaan!  Begin dan de volgende maand opnieuw. Maak eventuele aanpassingen voor onregelmatige uitgaven (autoregistratie, doktersrekening, enz.) zodat u weer op nul uitkomt.

En dat is het eigenlijk.

Als je hebt een vast inkomen, dan kun je gewoon budgetteren met je reguliere salaris. Als u een variabel inkomen heeft, kunt u het beste budgetteren met het inkomen van uw vorige maand. Daarover later meer!

Voordelen van een nulsombudget

Er zijn een paar verschillende populaire budgetteringsmethoden die u zou kunnen gebruiken , dus waarom kiezen voor het nulsombudget?

Met het 50/20/30 budget, zou u 50% van uw inkomen toewijzen aan noodzakelijke uitgaven, 30% aan discretionaire uitgaven en 20% aan sparen en aflossen van schulden. Dit creëert een spaarplafond en zorgt voor extra onnodige uitgaven.

Met het nulsombudget bent u minder gefocust op het percentage dat u uitgeeft aan algemene categorieën en meer bewust waar elke dollar naartoe gaat. Als de maandlasten variëren, past u het bedrag dat u spaart aan. Dit kan u motiveren om naar elke mogelijkheid te zoeken om uw uitgaven te verlagen en meer te besparen!

Envelopbudgetteringlijkt erg op het nulsombudget, behalve dat uw categorieën echte enveloppen zijn waarin u geld stopt. Dus elke dollar wordt in de juiste envelop gedaan en u betaalt alles contant.

Als u het nulsombudget gebruikt, geeft u eerst al uw inkomsten op papier uit. Vervolgens houdt u uw uitgaven de hele maand bij met elk gewenst systeem (spreadsheet, mobiele app, digitaal document, enz.). Je moet net zo nauwgezet zijn, maar je hoeft niet altijd contant geld bij je te hebben.

Dan is er de budgetmethode Betaal jezelf eerst. Kortom, u legt eerst spaargeld opzij en gebruikt vervolgens wat er over is om uw rekeningen en andere uitgaven te betalen. Deze methode zorgt ervoor dat sparen de prioriteit is, maar laat veel ruimte over voor onnodige uitgaven.

Zolang u geld overhoudt nadat u al uw noodzakelijke uitgaven heeft betaald, kunt u met het nulsombudget ook u om besparingen een prioriteit te maken. U bent echter meer bewust over waar uw geld naartoe gaat.

Hier zijn nog enkele redenen waarom een ​​nulsombegroting voor u zou kunnen werken:

 • U heeft moeite met het bijhouden van uw uitgaven
 • U wilt meer controle over waar uw geld gaat
 • U wilt besparen en/of prioriteit geven
 • U heeft een flexibel budget nodig voor fluctuerende uitgaven

Het creëren van een nul- sombudget is vrij eenvoudig, maar er zijn een paar dingen die u moet weten voordat u gaat zitten en er een opschrijft.

Wat u moet weten voordat u een nulsombudget start

Voordat u uw nulbudget maakt -sum budget, u moet ervoor zorgen dat het er een is die voor u werkt. Bekijk deze zaken goed zodat u een realistische begroting kunt maken:

 • Uw inkomen:  Weet hoeveel geld je elke maand binnenhaalt.  Als het varieert, kunt u uw jaarinkomen nemen en delen door 12 om een ​​gemiddelde te krijgen. Een andere manier om met een variabel inkomen te budgetteren, is door het inkomen van de vorige maand te gebruiken voor de uitgaven van de huidige maand.
 • Uw uitgaven: Verzamel bankafschriften, energierekeningen, schuldgegevens en kwitanties zodat u een goed beeld heeft van hoeveel van uw inkomen waar naartoe gaat.
 • Uw categorieën:  Maak een lijst van al uw onkostencategorieën. Vermeld vervolgens uw spaargeld, liefdadigheidsgiften, eventuele discretionaire bestedingscategorieën die belangrijk voor u zijn, en ook eventuele doelen die u heeft (vakantiefonds, fonds voor woningverbetering, enz.). Eigenlijk moet u elke plaats waar u uw geld wilt stallen, opschrijven.
 • Uw prioriteiten:  Bepaal wat uw financiële prioriteiten op dit moment zijn. Als u zich wilt concentreren op het afbetalen van schulden, wijs dan meer van uw inkomen toe aan die rekeningen. Als sparen voor je pensioen hoog op de lijst staat, zorg dan voor meer geld voor je pensioenfondsen.

Sommige mensen beperken de uitgaven graag tot een bepaald percentage van hun inkomen. Andere mensen geven meer uit aan wat ze belangrijk vinden en bezuinigen op andere categorieën. Het is aan jou, zolang je inkomen minus je uitgaven op nul uitkomen.

Het is belangrijk om te onthouden dat het nulsombudget alleen werkt als u uw uitgaven consequent bijhoudt. Als u besluit deze budgetmethode te proberen, zorg er dan voor dat u een systeem heeft waaraan u zich kunt committeren.

Houd uw uitgaven bij

Het is niet genoeg om te weten hoe u uw geld wilt uitgeven. U moet uw uitgaven nauwlettend volgen om er zeker van te zijn dat u zich aan uw plan houdt.

Als u niet gewend bent om een ​​beperkt budget te hebben, raad ik u aan uw uitgaven bij te houden elke dag. Zo niet elke dag, dan toch minstens om de dag. Na een paar maanden vind je je eigen ritme. Maar als je leert om je aan een budget te houden, wil je het goed in de gaten houden, en vaak.

Ik gebruik een spreadsheet in Google Spreadsheets om maak mijn maandbudget. Ik registreer al mijn financiële transacties in ClearCheckbook, een gratis online geldbeheersysteem waarmee ik rapporten kan maken en een chequeboek kan bijhouden. U kunt eigenlijk een budget bijhouden in ClearCheckbook, maar ik gebruik graag mijn eigen spreadsheet.

Terwijl u de maand bijhoudt, zult u waarschijnlijk in sommige categorieën overgaan. Pas dan gewoon andere categorieën aan om uw saldo aan het einde van de maand op nul te houden. Zoals ik al eerder zei, het zal een paar maanden duren om de ruwe plekken glad te strijken. Het belangrijkste is om je eraan te houden!

Als je het budget overschrijdt, beschouw het dan niet als een mislukking! Zie het als een leerproces en je zoekt uit wat werkt en wat niet. Voer vervolgens de volgende maand aanpassingen uit en probeer het opnieuw. Onthoud – het is uw budget. Laat het werken voor uw levensstijl en prioriteiten.

Hoe kan het nulsombudget uw inkomsten verhogen?

Als u momenteel niet weet waar uw geld naartoe gaat op een dollarniveau, verspilt u hoogstwaarschijnlijk een deel ervan.

Door uw uitgaven bij te houden, kunt u vinden wat ik graag ‘budgetlekken’ noem. Hier zijn er een paar die de meeste mensen zullen vinden als ze eenmaal beginnen op te letten waar elke dollar naartoe gaat:

 • Eten:Dit geldt ook voor uit eten gaan in restaurants en boodschappen doen. Als u negeert hoeveel u elke maand aan beide uitgeeft, zult u waarschijnlijk verbaasd zijn over hoeveel het optelt! Deze budgetcategorie bespaart u doorgaans geld als u uzelf een maximale bestedingslimiet geeft (en u daaraan houdt!).
 • Hulpprogramma’s:Zodra u bewust begint te zijn met uw uitgaven, realiseert u zich misschien dat u geld hebt verspild aan uw energierekeningen. U kunt kosten besparen en geld besparen door te investeren in energiezuinige lampen, uw kabelservice te verminderen of te elimineren, een betere deal te vinden voor mobiele telefoonabonnementen en een programmeerbare thermostaat te gebruiken.
 • Entertainment: Met het gezin op vrijdagavond naar de film gaan, kan je mogelijk meer dan $ 100 kosten (vooral als je popcorn krijgt). Bepaal wat u belangrijk vindt en stem uw bestedingspatroon hierop af. Als samen tijd doorbrengen het belangrijkste voor je is, overweeg dan om thuis een spelletje te spelen of een wandeling te maken.
 • Kleding:Ga door je kast en beslis of je *echt* een nieuwe outfit nodig hebt. Vaak kun je je eigen nieuwe outfit maken met kleding die je al hebt. Als u echt iets nieuws voor u wilt, probeer dan een kringloopwinkel of consignatiewinkel.

Zodra u die gebieden vindt waar u kosten kunt besparen, voegt u die extra fondsen toe aan de budgetcategorieën die een hoge prioriteit voor jou.

Hoe u in 6 stappen een nulsombegroting maakt

Nu u goed inzicht heeft in uw inkomen , uitgaven en categorieën, u kunt beginnen met het invoeren van de cijfers.

U kunt papier en potlood gebruiken, een spreadsheet op uw computer of zelfs een app zoals EveryDollar van Dave Ramsey .

 1. Schrijf uw inkomen op.  Dit omvat inkomsten uit uw baan, kinderbijslag, investeringen, bijzaken, belastingaangiften, tuinverkopen en alle andere contanten die u ontvangt. Tel alles op en schrijf het totaal bovenaan.
 2. Schrijf al uw categorieën op.  Dit kan wat meer tijd kosten, maar don’ niet te lang nadenken.  U zult deze waarschijnlijk de eerste paar maanden veranderen, terwijl u erachter komt welke categorieën nodig zijn en welke u het meest waardeert. U kunt een snelle Google-zoekopdracht uitvoeren om wat ideeën op te doen.
 3. Vul uw gebudgetteerde bedrag in voor elke categorie.  Vergeet niet om naar eerdere uitgaven te kijken, zodat uw cijfers een realistisch budget weerspiegelen!  Als u elk bedrag opschrijft, trekt u het ook af van uw inkomen. Dit zal je helpen te weten dat je op weg bent om de nul te bereiken terwijl je doorgaat. Als uw inkomen bijna op is en u nog 5 categorieën over heeft, moet u teruggaan en enkele aanpassingen maken.
 4. Trek de totale uitgaven af ​​van het totale inkomen.  Als je elke dollar van je inkomen een baan hebt gegeven, zou je nul moeten krijgen! Als je een negatief getal krijgt, heb je in sommige categorieën te veel gebudgetteerd. Als je een positief getal krijgt, moet je die dollars ergens in je budget optellen. Onthoud dat je elke dollar moet verantwoorden, zelfs als dat betekent dat je meer spaart of je schulden aflost. U kunt het zelfs toepassen op een “begroting van volgende maand” categorie.
 5. Begin met volgen.Zodra u al uw noodzakelijke uitgaven heeft betaald, gaat wat overblijft naar boodschappen, gas en andere discretionaire kosten. Om ervoor te zorgen dat u het budget niet overschrijdt, moet u gedurende de maand verschillende check-ins hebben. In het begin kan dit een dagelijkse taak zijn. Maar na verloop van tijd krijgt u een beter idee van waar u zich in het budget bevindt en hoeft u minder vaak bij te houden.
 6.  Pas gaandeweg aan.Verwacht in het begin geen perfectie. Als u niet gewend bent om een ​​budget te volgen, zult u in de eerste paar maanden waarschijnlijk enkele mislukkingen ervaren. Dat is goed! Het belangrijkste is om *door te gaan*. Die fouten zullen u vertellen welke aanpassingen u moet doen aan uw budget, zodat u het de volgende keer beter kunt doen.

En dat is alles!  Vrij eenvoudig, toch?

Het volgende deel is wat moeilijker.  Je hebt een plan gemaakt, nu moet je aan het plan werken.

Het nulsombudget in het echte leven gebruiken

Laten we eens kijken naar een voorbeeld van wat het nulsombudget som budget zou er in actie uitzien:

Kristy is een alleenstaande moeder van 2 kinderen en ontvangt een maandelijks netto inkomen van $4.000. Ze heeft een creditcardschuld van $ 2.000, een autobetaling en woont in een huurwoning. Ze worstelt met het feit dat ze nog iets over heeft om te sparen en het lijkt erop dat ze nooit zoveel aan liefdadigheid kan geven als ze zou willen.

Voordat ze de nulsommethode gebruikte, zagen haar uitgaven er zo uit:

Oeps! Het lijkt erop dat Kristy die maand uiteindelijk meer uitgaf dan ze verdiende.  Om ervoor te zorgen dat dit niet nog een keer gebeurt, begon ze haar uitgaven bij te houden om een ​​duidelijk beeld te krijgen van waar haar geld naartoe ging. Ze was bereid om wat aanpassingen door te voeren en bewuster met haar geld om te gaan. Nadat ze over haar financiële doelen had nagedacht, besloot ze dat haar prioriteiten waren om onnodige uitgaven te verminderen, schulden af ​​te lossen en meer te sparen.

Met behulp van de nulsommethode stelde ze een budget op dat er als volgt uitzag:

Kristy slaagde erin haar doelstellingen te bereiken door in sommige categorieën kosten te besparen en een paar financiële offers te brengen. Door dit te doen, vond ze $ 600 extra in haar budget om te besteden aan sparen, schulden maken en geven. Als ze zich aan dit budget houdt, worden haar creditcards binnen 6 maanden afbetaald en kan ze haar spaargeld nog meer verhogen.

Budgetteren met het inkomen van de afgelopen maand

Als uw salaris altijd gelijk en consistent is, is het implementeren van een nulsombudget vrij eenvoudig. Tel gewoon uw inkomen voor de maand bij elkaar op en baseer uw budget op dat bedrag.

Als u een variabel inkomen heeft, zal het budgetteren met het inkomen van de vorige maand uw leven zoveel gemakkelijker maken. Door een maand vooruit te lopen, kunt u budgetteren met een “vast” inkomen en krijgt u een noodfonds van 30 dagen als u met onverwachte uitgaven wordt geconfronteerd.

Zodra u de uitgaven van een maand heeft gespaard, gebruikt u dat geld gewoon voor het budget van de huidige maand. Als u vervolgens gedurende de maand inkomen ontvangt, kunt u dat geld sparen voor het budget van de volgende maand.

Zelfs als u nu van salaris naar salaris leeft, kan het zijn dat een gemiddelde maand inkomen eigenlijk meer is dan je echt nodig hebt nadat je al je uitgaven hebt verantwoord. Dit betekent meer besparingen voor u!

Mijn man heeft altijd een variabel inkomen gehad en zijn salaris kan van maand tot maand sterk verschillen. Vasthouden aan een budget was een schot in de roos, totdat ik besloot om te gaan budgetteren met het inkomen van de vorige maand. Nu betaal ik al onze rekeningen, geef onze tienden en leg wat spaargeld op de eerste van elke maand. Het is zoveel gemakkelijker en het beheer van geld is een stuk minder stressvol geworden!

(U kunt mijn bericht lezen over het wat, waarom en hoe van budgetteren met het inkomen van de vorige maand als u meer wilt weten.)

Of uw inkomen nu vast of variabel is, het nulsombudget kan u helpen op schema te blijven met uw financiële doelen.

Praktische tips om succesvol te zijn met het zero-sum budget

Het nulsombudget is een eenvoudige methode als u bedenkt dat u alleen uw inkomen minus uw uitgaven op nul hoeft te krijgen. Er zijn echter een paar handige tips die u kunt toepassen om het proces eenvoudiger en effectiever te maken:

  • Wees consistent met tracking.In het begin kan dit betekenen dat u dagelijks uw uitgaven controleert. Vroeger nam ik aan het einde van elke dag een paar minuten de tijd om mijn budgetspreadsheet bij te werken, gewoon om er een gewoonte van te maken. Ik wist dat als ik een paar dagen voorbij zou laten gaan, ik lui zou worden om me eraan te houden.  Zoek een incheckschema uit dat voor u werkt, maar ga niet langer dan een week per keer. Door regelmatig na te gaan hoeveel u in elke categorie uitgeeft, kunt u slimmere keuzes maken met uw geld en blijft u verantwoordelijk voor uw budgetdoelen.
  • Laat niets achterwege.
  • Laat niets achterwege.

Dit kan een eerlijke weerspiegeling van uw geldgewoonten vereisen. Als u die kleine uitgaven, zoals uw drive-thru in de ochtendkoffieshop of uw maandelijkse Hulu-abonnement, weglaat, komt u nooit op nul. Zorg ervoor dat u voldoende categorieën maakt die elk type uitgave bevatten dat u elke maand maakt. Onthoud – elke dollar moet verantwoord worden.

 • Wees realistisch.Het is onmogelijk om het exacte bedrag in dollars van sommige uitgaven te voorspellen. Naarmate u uw uitgaven in de loop van de tijd bijhoudt, wordt u nauwkeuriger. Maar met maandelijkse rekeningen die fluctueren, is het gemakkelijk om het bedrag dat u moet budgetteren te onderschatten. Kijk voor nutsvoorzieningen naar uw factuur van dezelfde maand vorig jaar om een ​​goed idee te krijgen van wat u verschuldigd bent. U kunt uw factuurgeschiedenis vaak vinden op de website van het energiebedrijf. Voor categorieën zoals boodschappen of benzine is het verstandig om te overschatten wat u zult uitgeven naarmate u gewend raakt aan het gebruik van het nulsombudget. Na 2 of 3 maanden heeft u een beter beeld van uw uitgavenpatroon en komt u dichter bij het budgetteren van de werkelijke kosten.
 • Focus op vooruitgang, niet op perfectie.Het vormen van nieuwe bestedingsgewoonten die aansluiten bij uw nieuwe budget kost tijd om er goed in te worden! Verwacht onderweg een aantal mislukkingen, en weet gewoon dat u in de eerste paar maanden waarschijnlijk verschillende aanpassingen zult moeten maken voordat u uw pas vindt. Beschrijf je fouten als leermogelijkheden. En onthoud – uw budget is uniek voor *u*. U kunt het op elk moment aanpassen aan uw levensstijl. Het nulsombudget is bedoeld als hulpmiddel dat u helpt uw ​​financiën beter onder controle te houden, niet als een last die frustratie en stress veroorzaakt. Geef niet op!
 • Zorg voor een noodfonds.Zelfs als je een totale baas bent in budgetteren, kun je de toekomst niet voorspellen. De meest accurate begroting kan volledig ontsporen door een onverwachte financiële tegenvaller. Daarom is het belangrijk om een ​​noodfonds te blijven opbouwen dat u zal ondersteunen wanneer uw normale budget dat niet kan. Als je nog geen noodfonds voor 3-6 maanden hebt, zorg er dan voor dat je dit als een categorie opneemt in je nulsombudget, zodat je er elke maand iets aan toevoegt.

 

Waarom het nulsombudget misschien niet werkt voor jou

Ik heb veel van de voordelen uitgelegd van een nulsombegroting. Maar de waarheid is dat het niet voor iedereen is weggelegd. Er zijn een paar redenen waarom het misschien niet de juiste methode voor u is.

 • De tijdsbesteding:Om ervoor te zorgen dat deze budgetteringsmethode voor u werkt, moet u toegewijd zijn aan het consequent monitoren van uw bestedingspatroon.
 • De details: U moet alles verantwoorden. enkel. kosten. Als u niet voor elke dollar budgetteert, werkt dit budget niet voor u.
 • Onregelmatig inkomen.Als uw inkomen met elk salaris fluctueert, zult u waarschijnlijk gefrustreerd raken als u probeert vast te houden aan een nulsombudget. Spaar eerst het inkomen van een maand op, zodat u altijd budgetteert met het inkomen van de vorige maand. Dit zal uw leven zoveel gemakkelijker maken!
 • Geen volgsysteem. Als u liever uw bankrekening registreert om uw geld te volgen, zult u waarschijnlijk niet slagen met de nulsombegroting. Het hebben van een spreadsheet (digitaal of op papier) of een ander soort gedetailleerd logboek is cruciaal om dit budget te laten werken.

Waarom is dit belangrijk?

Een budget is belangrijk om uw financiële doelen te bereiken.  Zonder plan zijn je doelen slechts dromen!

Een nulsombudget helpt bij:

 • het vinden van de “lekken” in uw uitgaven
 • uit de schulden komen
 • een noodfonds opbouwen
 • plannen voor uw pensioen
 • ervoor zorgen dat u het geld heeft voor de dingen die u belangrijk vindt
 • controle krijgen over uw financiën
 • uw financiële doelen bereiken

Een ander belangrijk voordeel van het volgen van een budget is leren bewuster met uw geld om te gaan. Het volgen van een budget vereist dat u uw bestedingspatroon onder ogen ziet en beslissen wat je echt waardeert. U zult waarschijnlijk enkele offers moeten brengen en uw prioriteiten moeten verduidelijken.

De tijd nemen om na te denken over de financiële keuzes die u in het verleden heeft gemaakt en hoe deze uw heden hebben beïnvloed, zal u helpen de nodige veranderingen om een ​​succesvolle toekomst te verzekeren.

Budgettering is belangrijk omdat uw toekomst belangrijk is!

Probeer het zelf

Nu weet je wat de nulsombegrotingsmethode inhoudt. Je weet wat het is, hoe je er een maakt, wat het vereist en waarom het effectief is.

Het enige wat je nog hoeft te doen is het zelf uitproberen. Als u nog geen budgetteringsmethode gebruikt, heeft u niets te verliezen (en mogelijk veel meer besparingen!).

Kijk hoe het voor u werkt gedurende 2 of 3 maanden. Als je het te moeilijk vindt om je eraan te houden, probeer dan een andere budgetteringsmethode.

Hoe dan ook, ik moedig je aan om niet op te geven. Een budget kan wonderen doen voor uw financiële doelen en geldbeheer. De juiste kan u helpen minder uit te geven en meer te besparen.

Met een op nul gebaseerd budget weet u waar elke dollar naartoe gaat. Als u dit niveau van controle over uw financiën wilt, begin er dan vandaag nog een. Je bent een stap dichter bij het bereiken van financiële vrijheid!

Plaats een reactie